Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Spartacus 00x5 - A számvetés

2012. november 21. 09:00 - 9Kitti2

Melitta rémálmával nyitjuk a mai epizódot, mármint ha az rémálomnak számít, hogy az ember épp Gannicusszal szexszel. A bűnös álom akkor válik kényelmetlenné, amikor a felszarvazott férj, Oenomaus megjelenik, és átszúrja a dugógép torkát egy karddal, amit utána Melittában is megmárt. Naevia ébreszti fel a hánykolódó álfélrekufircolót, Lucretia hívatja magához.

ScreenShot-18_1.png

A domina sajátos gyászának a része, hogy Gaia egykori parókáit simogatja, miközben bőg. A rabszolgákkal összepakoltatja halott nimfó barátnője cuccait, mert Titus elviteti őket a villából. Melitta nagyon együttérző, felajánlja úrnőjének, hogy majd ő falaz, nem kell mindent kiírtani meg sóval felszórni Gaia után a házban, csak gyászoljon nyugodtan a domina, az sose baj.

Batiatus és Solonius dühösen kóvályog az utcán, a régi aréna utolsó játékai zajlanak, és őket a kutya sem hívta meg. Illetve Soloniust mégis, csak nem akarta hangoztatni, még a végén rájön a haverja, hogy őmiatta jelent meg az a szerencsétlen Tullius a kéjpartin, és verte agyon Gaiát egy parókatartóval. Quintus szidja az apját, amiért elakarja kergetni Lucretiát a háztól, Solonius meg helyesel, hogy ja ja kéne már neki egy új férj, ha magára gondolt, akkor röhögnöm kell.

ScreenShot-19_1.png

A ludusban edzenek a gladiátorok, Crixus és Barca kezd jóba lenni, Dagan viszont már kevésbé barátkozik a szeretetreméltó Ashurral, nyílván mérges, amiért seggbe rakatta. A szír egyre több szót kezd megérteni, hamarosan nem lesz szüksége Ashurra, és akkor majd kiforgatja a beleit. Dejólenne. Titus utasítja Doctorét, hogy szervezzen házibajnokságot a gladiátorok közt, hogy fel tudja mérni az erőviszonyokat. A vesztesek mehetnek a bányába.

ScreenShot-28_2.png

A házban a cselédséget faggatja a tata, hogy szórtak-e sót ima közben, Naevia rávágja, hogy igen, Diona panaszosan mormog, amiért hazudozniuk kell Lucretia miatt. Naevia próbálna kedveskedni barátnőjének, de az elutasítja közeledését, haragszik rá, amiért őt nem dugatják meg minden party alkalmával. Naevia nagyon csalódott, hogy Diona így viszonyul hozzá, pedig barátok vagyunk, nem? kérdi a lány, a kurváknak ilyen kiváltság nem adatik meg, feleli hűvösen, a magából teljesen kifordult Diona.

Az udvaron megkezdődnek az gladiátor összecsapások, Crixus ügyességével kitűnik a többiek közül. Titus két napot ad fiának, hogy felbontsa a házasságát Lucretiával, különben kitagadja őt, és mehetnek mindketten a híd alá. Quintus este próbál szót érteni nejével, hogy legyen még kedvesebb az öreggel, mert nagyon kifelé áll a rúdjuk a házból, Lucretia nem érti, mért lett hirtelen közutálat tárgya a villában, hiszen ő mindent megadott eddig is a tatának és a férjének is. Majdnem mindent, gyerek az nincs, válaszolja Quintus, Lucretia bömbölve távozik.

ScreenShot-45_5.png

A vastagszájú Melitta az éjjelt férjével töltheti, gyertyafényben imádkozik, hogy kiűzze végre Gannicus pucér seggét a fejéből, de ez nem könnyű feladat. Oenomaus próbálja alvásra bírni, de Melitta fél, hogy megint rosszat álmodik majd, a múltbéli bűnök miatt. A férfinak nem esik le, hogy vajon milyen bűnök nyomhatják neje vállait, helyette mellé kuporodik, hogy együtt imádkozzanak.

ScreenShot-47_1.png

Másnak folytatódnak a gladiátor küzdelmek, Titus az erkélyről nézi őket, közben Lucretiát alázza fésztufész, mert ő már csak ilyen egyenes ember. Megérkezik a villába az ügyeletes szarkeverő, Tullius, a Paterfamilias invitálta meg tárgyalni, Batiatus alig ideges emiatt. Lucretiát továbbra is a gyermektelenség terhe gyötri, Batiatus elkönyveli, hogy holnap elhagyhatják a villát, de a domina nem adná magát ilyen könnyen. Végső elkeseredésében Crixust kezdi nézegetni, mint potenciális spermadonort.

ScreenShot-52_2.png

Tullius egy kancsó borral állít neki Titusnak, amit szuperlassításban nyújt át, szóval a bor még fontos lesz a mai részben, ez biztos. Békülni jött ez a gyökér, bár nem mintha megbánta volna, hogy megölte Gaiát. Felajánlja Titusnak, hogy ludusa helyet kap az új aréna nyitójátékain, nanemingyenám, izzadó tenyérrel követeli cserébe Gannicust a magáénak, aztán elsiet. Naevia egy sarokban kucorogva találja meg Dionát, aki zokogva kér bocsánatot, amiért olyan bunkó volt vele a napokban. Naevia a keblére vonja a lányt, aki azért imádkozik az istenekhez, hogy a következő férfi, aki megdugja, vegye el az életét.

ScreenShot-58.png

Ashur és Dagan egymás ellen küzdenek, Ashur kérleli társát, hogy hagyja nyerni, különben a bányába küldik, de a másik szír nemigen tartja Ashurt számon a közeli barátai listáján, amióta seggbe dugatta egy római pasassal. A vártakkal megegyezően egyoldalú az összecsapás, Ashur a földön fekve esdekel „barátjának", hogy legalább had álljon fel, és úgy fejeződjön be a küzdelem. Dagan rábólint, hogy jól van, akkor álljon fel, de jól rábaszik, mert Ashur ezt kihasználva, tökön vágja a kardjával, felugrik, és konkrétan átszúrja a szemét Dagannak, aki üvöltve esik össze, többet nem használja a jobb szemét, asszem. Ashur büszkén veri a mellét, hogy én vagyok a győztes, bazdmeg, napersze, te kis rohadt állat.

ScreenShot-62_2.png

Lucretia leküldi Melittát Crixusért, persze az úton Gannicusba botlik, kövezzetek meg, de kezd már rohadt unalmas lenni ez a szópetting köztük. Fent a villában Lucretia kikérdezni Crixust, hogy hány fiút nemzett az apja, meg annak az apja, meg annak az apja... és így tovább, mivel elégedett a számokkal, úgy határoz, hogy a rabszolga talán végre teherbe tudja ejteni őt. Hátat fordít Crixusnak, nehogy elokádja magát, és utasítja a gallt, hogy dugja meg, de úgy, hogy gyerek legyen ám belőle. Crixus egy pillanatig nézelődik, hogy most ez komoly? aztán teszi a dolgát, Lucretia pedig próbál nagyon gyötrelmes arcot vágni az aktus közben, de ne tessék nagyon sajnálni, ismerjük a folytatást.

ScreenShot-64_2.png

Titus elviszi Quintust a régi arénába, ott sétálgatnak a sötétben, és veszekednek, természetesen, ha még nem említettem volna. Titus elárulja fiának, hogy milyen ajánlatot kapott Tulliustól, Batiatus erre felvesz a földről egy fadarabot, alig bírja magát türtőztetni, hogy ne verje vele agyon a halálidegesítő apját. Végül mégsem bántja az öreget, helyette odanyújtja neki a fadarabot, hogy tegye el emlékbe az arénából, és elfut, mielőtt elbőgné magát szégyenében.

Lucretia csendben fürdőzik (aki tudja, hogy mi annak a soundtracknek a címe, ami közben szól, az kérem ne tartsa magába) mikor Batiatus haza ér. Beül a domina mellé a vízbe, és együtt szenvednek, se gyerek, se az öreget nem bírta megölni Quintus, holnap véglegesen távozniuk kell a villából.

ScreenShot-81.png

Doctore másnap reggel jelenti a küzdelmek állását Titusnak, Gannicus és Crixus ugyanannyi győzelemmel rendelkezik jelenleg, ezért a ludus bajnoka címért még meg kell küzdeniük. Az öreg rávágja, hogy akkor ez már tárgytalan, mert Gannicus el lesz adva Tulliusnak. Az eladás okai ismertek Doctore előtt is, ő azonban sikeresen ráveszi Titust, hogy estig adjon egy esélyt Gannicusnak, így ha megveri Crixust a döntőben, maradhat a házban. Doctore beavatja Gannicust az összecsapás tétjébe, a kelta természetesen majd' elájul, amikor megtudja, hogy Tulliusnak készülnek eladni. Megkezdődik a harc, Crixus jobban kezd, de Gannicus érzi magán a terhet, ezért nem adja magát könnyen.

ScreenShot-83_2.png

Miközben mindenki a küzdelmet szemléli az udvaron, Naevia felbújtja Dionát, hogy szökjön meg, mert tudja, hogyha itt maradna, rövididőn belül végezne magával a lány. Ad neki pénzt, amit Gaia holmijai közt talált és egy csókot, majd szélnek ereszti, remélve, hogy senkinek sem tűnik fel majd a hiánya a villában. Nem értem igazán, hogy ezt az egész szökéses dolgot hogyan gondolta Naevia, de hát no, tudjuk, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

ScreenShot-92.png

Az udvaron folyik továbbra is az összecsapás, Gannicus észreveszi Melittát az erkélyen, elmélázik a múltkori aktusukon (uncsi), és persze egyáltalán nem tűnik fel neki, hogy épp Crixusszal vív egy mindent eldöntő csatát, így a gall megint lezúzza a máját neki. Gannicusnak eközben még arra is van ideje, hogy ráeszméljen, Melitta úgysem lesz soha az övé, akkor meg mi értelme maradni, tessék itt vagyok Crixus, aztán ki lehet ütni az összes fogamat.

A gallnak meg persze nem kell ezt kétszer mondani, kihasználja, hogy Gannicus melodrámázik és állon veri a pajzsával. A kelta kénytelen felmutatni a missio jelét, Crixus pedig mégsem örül annyira a bajnoki címnek, mert tudja, hogy Gannicus hagyta magát megverni. Batiatus meg van lepődve, hogy Gannicus elvérzett a döntőben, apja közben megfullad mellette a köhögéstől vagy mi, gyóóórsan a Medicust hozassátok.

ScreenShot-104.png

A diagnózis magas láz, illetve éltes kor, itt már csak valami szuperkülönleges gyógyfű segíthet, amit persze lehetetlen ilyen késő éjjel beszerezni, de azért Batiatus és Doctore vállalja a lehetetlent és beviharzik a városba, Lucretia marad az öreggel otthon. A szinte öntudatlanul fekvő Titusnak azért annyi esze még van, hogy önkénytelenül is elutasítja a Tulliustól kapott bort, amikor Lucretia meg akarja itatni vele. Mivel az öregnek úgysem kell, Melitta felmarkolja a kancsót és meglátogatja vele Gannicust a cellájában.

ScreenShot-113_2.png

A kelta nagyon csalódott, amiért Melitta elutasító vele, még a mézesbort sem kívánja, így csak a nő iszik belőle. A sok lelkizésnek az lesz a vége, hogy maga Melitta omlik a férfi karjaiba. Lucretiának sikerül végre megitatnia Titust a korsóban maradt Tullius-féle borral, aztán szépen elbeszélgetnek, mint após a menyével. Másfél perc leforgása alatt annyi információt tudunk meg, hogy nem győzzük jegyezni, többek között Lucretia bevallja, hogy évekig mérgezte a tata mézesborát, azért köhögött az mindig olyan istentelenül, és amikor elhúzott Szicíliára minden rendben is volt. De most megint haza ette a fene, hogy újra megalázhassa őt nap mint nap és pokollá tegye a fia életét. Ezért a domina újra elővette titkos fegyverét, a mérgezett bort, s mivel a folytonos rosszullétek hatására sem tért vissza Titus Szicíliára, ezért Lucretia végleges döntésre szánta el magát, titokban Tullius borába ipari mennyiségű mérget rakott, ami hamarosan végezni fog a drága apóssal. Hát... kár, hogy Melitta is meghúzta a kancsót.

ScreenShot-125_1.png

Titus és Melitta haláltusáját felváltva tekinthetjük meg, egyik sem túl épületes látvány, mert temérdek művért köhögnek/hánynak fel. S míg Lucretia elégedetten nézi Titust haldokolni, addig Gannicus nem tudja mire vélni Melitta rosszullétét, amikor ők épp szexszelni készültek az előbb. A domina teljesen nyugodt, hiszen majd mindenki azt fogja hinni, hogy Tullius már mérgezve küldte a bort, és így Quintus legalább bosszút fog állni azon a gyökéren, egyben Gaiáért is.

ScreenShot-127_2.png

Gannicus meg hiába ordítozza Melitta arcába, hogy lélegezz, mélyeket lélegezz, amikor literszám ömlik belőle a vér... kár a gőzért, de tényleg. Titus még egy kicsit meg tudja fojtogatni Lucretiát, de aztán leesik az ágyról, mászik pár centit és meghal. Mondom meghal, kajakra. Ja, és persze Melitta is. Lucretia szépen megigazítja magán a ruhát és mosolyogva kilép a szobából, szembe találja magát Gannicusszal, aki ölben hozza Melitta holttestét, a zokogó Naevia meg a bort szorongatja, azt az átkozott mérgezett bort. A domina most már kevésbé vigyorog, Gannicust visszaküldi a cellájába, Oenomaus nem tudhatja meg, hogy Melitta nála járt az éjszaka.

ScreenShot-130.png

Batiatusék visszatérnek a ludusba, elsőként Oenomaus veszi észre a holtan kiterített Melittát, értetlenül rogy le mellé a földre. A csodálkozó Quintus tekintete összetalálkozik a domináéval és ekkor... az évadban először, felcsendül a régen várt „Sura zene", ami egyébként az egyik kedvencem. Batiatus berohan a szobába, ahol halott apja mellett virrasztanak a rabszolgák. Szegény Titus így holtan még csúnyább, mint amúgy volt.

ScreenShot-133_1.png

ScreenShot-141.png

Oenomaus elviszi magához neje holttestét, Gannicus közben értetlenül álldogál az udvaron, kezéről mossa az eső a vért. Batiatus némán áll apja teste fölött, Lucretiára tekint, és ennyi elég is ahhoz, hogy tudjuk: Tulliusnak csúnya halála lesz.

Címkék: spartacus
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vicsu 2012.11.21. 12:10:06

Azt mindenképp meg kell jegyeznem, nem bírom visszatartani, hogy ez a sorozat gusztustalan és perverz és élvezhetetlen, aki nézi, azt komoly terápiára, minimum kényszegyógykezelésre kellene küldeni, a hogyvolt túl hosszú és teli van helyesírási hibákkal.
De, persze csak azért is elolvasom, mert rohadtul nincs jobb dolgom.
Meg amúgy is hol a francban adják ezt a szart?

Vicsu 2012.11.21. 12:10:57

Ez főleg a múlt heti kommenteknek szólt.

BTW, nekem tetszett.;)

Homo Homini Lupus 2012.11.21. 13:44:57

Minden észrevételben csatlakozom az előttem szólóhoz. Szerintem ez a sorozat csak b...ásról és öldöklésről szól, mintha az ókori Rómában és a provinciákon csak ez lett volna az élet.

9Kitti2 2012.11.21. 18:46:03

@Le Orme: a-a, Sixx határozza meg a posztok hosszúságát, barátom, 10.000-12.000 karakter közt általában, ez 9.970 karakter. Bocsi

@Vicsu: már kezdtem megijedni, hogy átálltál... :D

@Homo Homini Lupus: sajnos sokkal többről szól ez, dugásról. sajnálom, ha nem tudom jól átsugalmazni a dolgokat.

efi 2012.11.21. 20:22:21

Szerintem is szar az egész, egyáltalán mi a francnak kell oldalakat regélni róla, aki akarja megnézi/megnézte, aki nem, az meg úgysem olvassa el.
Liszt zongoraversenyről nem lesz 2 oldalas litánia, annak is kb ennyi értelme lenne?

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.11.21. 20:22:34

@9Kitti2: Bár a sorozat valóban a baszóskardozós filmek archetipusa, de ettől még lehet szeretni, szeretjük is. Akinek meg nem tetszik, szerintem senkinek se tartanak pisztolyt a fejéhez hogy nézze.

9Kitti2 2012.11.21. 21:48:43

Én tényleg nem értem, hogy mért kell ezt a nyomorult Spartacus hogyvoltot állandóan zrikálni. Azoknak készül, akik szeretik és/vagy nézik a sorozatot, illetve akik érdeklődnek, hogy milyen lehet úgy mégis ez a kábeltévés Spartacus. Aki úgy gondolja, hogy gyomorforgató és aberrált a sorozat, az nyilván nem is nézi, ez érthető, sőt nekik olvasni sem kell róla a hv-t, komolyan. Olyan lelkesedéssel csinálom, persze, van benne helyesírási hiba, nem tagadom, meg biztos néhol uncsi is, de tudom azt is, hogy vannak, akik élvezettel olvassák a posztokat. Nekik készülnek a cikkek. És ez lenne a lényege ennek az egész hogyvolt.blog.hu-nak, vagy mi. Ezt nem tudom, hogy tulajdonképpen mért írtam le, mert nem mondtam vele semmit, csak..csak.. tényleg nem értem, hogy mért kell folyton olyanoknak kötözködni, akik amúgy is okádnak a sorozattól, meg az oldaltól is. Tényleg nem kötelező olvasni.

foxglove (törölt) 2012.11.21. 21:57:41

@9Kitti2: ne vedd fel:) jól csinálod, hidd el:)

én is nagyon szerettem a sorit, csak Andy miatt nehéz nézni, olvasni... nagyon szomorú vagyok még mindig miatta.

efi 2012.11.21. 22:02:15

@9Kitti2:
Na látod. Te magad sem tudod megmondani, hogy tulajdonképpen miért írtad le azt és úgy, amit nem olvasni, hanem látni kell, már persze annak, akit ez oly élvezettel tölt el.
Valóban nem láttam, de úgy vélem elég szar lehet, ha ilyesmivel kell feldobni. Kissé arra emlékeztet, hogy mit ér az olyan buli (és bulizó), ami olyan szar, hogy tulajdonképpen csontrészegen lehet csak élvezni(élvezkedni). Mit ér az olyan sorozat, ami attól nézhető(?), hogy olyan mint a fenti képeken? Ilyen gyenge a sztori?

Vicsu 2012.11.22. 12:51:29

@efi: épp ez az! A sztori is nagyon jó, teli van intrikával, penge párbeszédekkel, kidolgozott karakterekkel, a színészek is jók....a vér és a szexualitás csak hab a tortán. Valakinek lehet, hogy pont ez rontja el a sorozatot. Az nézhet Vámpínaplókat vagy PLL-t, vagy még ezer más sorozatot!
Ja, és írhat róla hogyvoltot...én biztos nem fogom kritizálni. :)

9Kitti2 2012.11.24. 00:28:58

@foxglove: köszi :* és egyetértek, szegény Andy nélkül a sorozat.. :S hát fura volt az új srác elsőre, az biztos.

Jogsitt 2012.11.26. 13:11:28

@efi: Akkor Te meg tanulj meg szöveget értelmezni! 9Kitti2 a saját kommentje értelméről írt, nem a hv-ja értelméről! Egyébként meg egy kérdésem van hozzád: Ki vagy Te, hogy megmondod, a másnak mi tetszik? Milyen alapon próbálod meghatározni mások érdeklődésének helyes vagy helytelen voltát? Az ilyen emberkéket - saját véleményem szerint - biztos nagyon utálja a környezete... Szép napot...

Egyébként a hv nekem nagyon tetszett, ahogy a sorozat is. Amikor először vetítették állandó téma volt a baráti társaságban akár a film, akár a történelmi kor is.

9Kitti2 csak így tovább!

9Kitti2 2012.11.28. 22:34:15

@Jogsitt: köszönöm a kedves szavakat! :)

Zsoofka 2012.11.29. 07:57:25

@efi:
Mi a francnak kell hogyvoltot olvasni meg még kommentelni is róla, ha nem tetszik a műfaj.... Én se írok a nőcis miértnemlaposahasam oldalra. Meg nem is nyitom meg. ha minden neméredkel oldalra odaírnám, hogy melyik miért milyen szar elég sivár lenne az életem.

Van aki nézi a tévében, van aki olvassa, van aki veszi a fáradtságot és megírja.
süti beállítások módosítása