Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 2x06

2012. november 21. 13:00 - LenaNoir

Flashback: 1 héttel a vihar előtt. Visszaugrunk az időben, pedig most Curtis nem is ijedt meg. Babaágyakra jellemző altatódallam szól, miközben egy mellényes srác éppen tejcit önt a reggeli kornflékszre. Aztán kiskötényt öltve egy kávéba, hol máshol, mint egy kávézóban. Megint kornfléksz, megint kávé, látványosan szereti a tejet, mindeközben byron-i spleennel adja tudtunkra, hogy annyira utálja az életét, amennyire csak elképzelhető. Mondjuk, nem csodálom, a monotónia nem a barátunk. Hohó, várjunk csak, egy pincércsajt les éppen a tejes fiú, ábrándos kiskamasz tekintetén túl azonban a romantikus vonósok is megszólalnak, a zenei váltással is jelezve az élet monotóniájában változást hozó tetőpontot. Egy újabb reggelen barátunk beleszippant a levegőbe, na, és mit vesz fel az ajtó elől? Nem, nem a napi újságot, hanem tejesüvegeket, abból is azt a fajtát, amit Tom&Jerry-ben már megismerhettünk. Nem sokáig tart a reggel üdítő, ugyanakkor mókuskerék jellege, ugyanis dinnyenagyságú jegek kezdenek esni az égből. A srác el is ejti a reggeli cicafröccsöket, mi meg már remegve várjuk, hogy a vihar mit hoz ki ebből a csávóból. A placcon szétfolyt tejbe keveredett jégdarabkák láttán vissza is húzódna lakása fedezékébe, csakhogy jön a szupervillám, és kevésbé előzékeny módon tessékeli be a srácot az ajtón. A nap a megszokott módon indul tovább, mit sem sejtve a szupervihar „mellékhatásáról”. Kávézó, kiskötény, tejöntögetés, klasszikus zene, pincérlány. Utóbbi, annyira elvonja fiúkánk figyelmét, hogy a megszokott bögrébetejetöntő-gépezetbe hiba csúszik, és a tejecske az asztalon landol. De hopp! Ez még nem is furcsa ahhoz képest, ami ezután jön. A kiöntött tej ugyanis úgy folyik össze srácunk szemvillanásától, ahogyan azt Arnie-bácsi (meg a másik ürge) megmutatta a Terminátorban. Klasszikus zene a tetőpontjára hág (ki gondolta volna ennél a dalválasztásnál), kamerába premiárplános riadt tekintet, amit egy Grincséhez hasonló mosoly követ. Baj lesz ebből!

vlcsnap-2012-11-20-20h45m16s236.jpg

Hómvideó et brekfeszt, srácunk nem a mezei csuklómozdulattal önti a kornflékszre a tejet, hanem tátátátáááám az elméjével irányítja a tálkába, majd a kamerába intéz egy ugyeláttátokköcsögök-nézést. Dösómásztgóón-alapon a srác mutatványát csillogtatja a kávézóban, elméjével robbantgatja a kávétejszíneket, mint a petárdákat, a jónép meg ámuldozik. Tapsvihar, ováció. Pincércsaj szemérmesen süti le tekintetét, na, öreg a csaj is meglesz most már, és nem kell többet tejet sem töltögetned asszem. Mehetsz a cirkuszba mutatványosnak! Reggeli újság címlapját büszkén böngészi ő, a Bámulatos Tejmágus, amikor csöngetnek. Egy nőci tol az orra alá egy névjegykártyát, másnap a kávézóban meg már a sajtó tülekedik, és a kiccsávót fotózgatják, aki kötött mellénykéjét fekete öltönyre cserélte. Képességét laktokinézisnek nevezi, és arról faggatják, milyen a világ első szuperhősének lenni. Hm. Közmunkás barátaink is nézik az adást, Kelly szerint eddig ez a legszarabb erő, amivel találkoztak. Lehet kisszívem, de belőle csinált sztárt a sajtósnőci, annyi biztos. Főcím.

vlcsnap-2012-11-20-20h46m28s86.jpg

Nathan és Simon versenyt pisilnek a mosdóban, ahol Nathan egy cigi csikket üldöz a sugárral. Jellemző. Curtis is csatlakozik a hármanpárban-bulihoz, és még a nőkre mondják, hogy együtt járnak WC-re! Curtis feldobja az alighiszemel-hogynyilvánosságrakerült-aképességessztori-témát, de Nathan – miközben bókol Curtis hímtagjának – kiábrándítja, hiszen ők kussoltak a képességeikről, míg a Laktolegény kasszasikert csinált magának. Simon szerint nem jó ötlet a nyilvánosság, és erős a gyanúm, hogy megint igaza lesz. Nathan véleménye pedig az, hogy miután 2 nap múlva vége a közmunkának, és nem igazán várják őket kecsegtető állásajánlatok, talán nem ártana nekik is pénzt kovácsolni a képességükből. Igen ám, csakhogy a hármanpárban-pisilőszeánsznak van egy titkos tagja is, mégpedig Flegmafelügyelő, aki a WC-n épp könyvolvasással egybekötött cigi szünetet tart, és meghallja, miről beszél Göndörünk. Én már fogom a fejem, hogy megint milyen szarságba fognak keveredni ezek a majmok.

vlcsnap-2012-11-20-20h47m57s205.jpg

Dolgát végezve Nathan a tükör előtt vall szerelmet önmagának, és (Flegmafelügyelő számára jól hallhatóan) arról beszél, hogy ugyebár ő halhatatlan. És ha már itt tartunk, nem ártana szupihős-neveket választaniuk, ő lenne Halhatatlan Kapitány, Curtist Mr. Időgurunak, Simont pedig Láthatatlan Pöcsnek kereszteli el. Nem is értem, miért nem tetszik a névválasztás a többieknek. Nathan prédikációt tart arról, hogy mi értelme a szupiképességeknek, ha nem tudják zsírosra keresni vele magukat, és nem tudnak vele csajozni. Egyébként is, a képességük Isten akarata volt, és Göndörünk, mint a keresztény lélek mintaképe, fejet hajt Isten akarata előtt. Asszem Flegmafelügyelőnek más tervei vannak.

vlcsnap-2012-11-20-20h49m59s154.jpg

Alisha Simonnal próbál beszélgetni, SportolóJessicáról faggatja, de miután VérbenforgószeműApu meg akarta ölni Simonkát, azóta valahogy a csaj nem annyira akar vele találkozni. Simon menne szemetet szedni, ha nem botlana a bejárat előtt tomboló sajtóhadseregbe. Nathannek persze tetszik a téma, pózol is kettőt-hármat, de a tedobtálfelminket-asajtónak-vádat kategorikusan elutasítja. Ekkor Flegmafelügyelő libben arra, tipikus összeszedem-adolgaimat-dobozkájával. Nathannek leesik, hogy ő dobta fel őket, és Flegmafelügyelő nem is tagadja. Curtis kiakad, hogy hetekig le se szarta őket, most meg kiadja őket, de Flegmafelügyelőt nem véletlenül hívjuk így. Btw szerinte ezt hívják iróniának. Egy kapjátokbe-mondattal és egy cinkos mosollyal lép le Antiguába, fiaink meg csak pislognak, mint hal a szatyorban.

vlcsnap-2012-11-20-20h53m09s4.jpg

Para van, mi lesz most velünk, Simon szerint mutánsokként kezelik majd őket, titkos katonai bázisba zárják be őket, ahol kísérletezni fognak rajtuk. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy látta az ikszmen-filmeket. Simonnak meg is van a menekülési terve: új személyazonosság, kapcsolat megszakítása minden családtaggal és baráttal, elrejtőznek nappalra, és csak éjjel mutatkoznak. Curtisnek ez nem igazán tetszik, na meg Nathannek sem, elvégre ki fog mosni rá, ha nem találkozhat az anyjával. Nagy probléma, az biztos! Van más alternatíva is, mondja Laktolegény sajtósnőcije. Rejtőzködés helyett hírnevet és gazdagságot ajánl. Na, tippeljünk, melyik opciót választják? Hanem előtte kupaktanács, meg egy kaszting-kérdés a néninek. Mi lenne, ha – na persze pusztán elméleti síkon – megöltünk 1-2 embert, szimpla, mezei szociális munkásokat. Sajtósnőci érti a dolgát, akkor az lenne – persze elméleti síkon – hogy azok az emberek gonik voltak, és ők csak a társadalmat védték, ergo nem gyilkosok, hanem szuperhősök. Ha meg nem jönne be, akkor a másik potenciális megoldás a hullák eltüntetése és a rokonok lefizetése. Sajtósnőci csillagos ötösre vizsgázott, fiaink tehát alkut kötnek a kosztümös ördöggel.

vlcsnap-2012-11-20-20h54m31s51.jpg

Simon hezitál, szerinte ez rossz ötlet. Ez mindent megváltoztat, és nem a pozitív változásokra gondol, az tuti. Lehet, hallgatni kéne rá srácok, mert Sallynéni kinyírásán kívül mikor tévedett eddig? Le is lép, de Sajtósnőci még odaadja neki a névjegykártyáját dzsásztinkész, Alisha meg aggódik. Sajtósnőci közli, hogy az Öt Huligánnak nevezi őket a nagyérdemű, és tiplizzenek interjút adni. Hozzáteszi, ha valamire nagyon nem akarnátok válaszolni gyerekek, a mama majd elintézi. Nathan ellenőrzi testrészeinek tökéletességét, majd célirányosan elindul a hírnév felé. Másnap reggel Göndörünk már a Grand Hotel luxuslakosztályában ébred női melltartóban és hölgykoszorúban.

vlcsnap-2012-11-20-20h56m20s121.jpg

Simon óvatosan és láthatatlanul lépked a hotel folyosóján, amikor Laktolegény Sajtósnőcit-akitLauránakhívnak kapja el kérdésével, hogy mi hír a franciáktól sajtügyben. SajtósLaura könnyedén lerázza Laktolegényt egy nemérekrá- mondattal, Simon meg átérzi a megnemértett-elhanyagolt srác érzéseit. Simon asszem már megint jó helyen szaglálódik! Nathan épp azon tanakodik luxusfürdőjében, hogy melyik WC-be pisiljen, amikor meglátja Simont a tükörben. Furafiú amúgy azért van a hotelben, mert a szülei kiakadtak a képességén, és kirakták a szűrét. Jó fejek. Simonnak nem volt hova mennie, ezért jött ide, Nathan megengedi, hogy nála maradjon, csak előbb még lezavar egy menetet a hálóban a csajokkal, mielőtt azok kijózanodnának. A Grand Hotel előtt rajongó tömeg kígyózik, a zene meg vészjósló.

vlcsnap-2012-11-20-20h57m33s85.jpg

SajtósLaura klubgyűlést tart kinekvan-tisztáramosandószennyese-amúltjában-topikban, Nathan kap is az alkalmon, és sztorizni kezd. Göndörünk által megismerhetjük a trippled-myself-fogalmát, köszönjük. Miután senki nem ismeri ezt a kifejezést, Göndörünk előszeretettel definiálja a hármas-testfunkció tárgykörét. Asszem ez a pont az i-re a Nathanösszes-ben. SajtósLaura azt hiszi, ennél már nem jöhet „jobb”, amikor Kelly beküldi a megrakottegymajom-szöveget. Laura, Laura, nem tudod mire vállalkoztál! Reprezentatív koktélparti veszi kezdetét, ahol Nathan nem szégyenlősködik a koktélfalatkákkal. SajtósLaura Kellynek ecseteli, hogy itt fognak találkozni a szponzorukkal, amikor Laktolegény megint megpróbál SajtósLaurával beszélni a saját ügyének haladásáról, kevés sikerrel, mert a nőci levegőnek nézi. Laktolegény barátkozni próbál Nathanékkel, szegény nem tudja, milyen nehéz ide beilleszkedni. Mi már tudjuk, hiszen végignézhettük Simon kálváriáját. Nathan persze nem bírja ki, hogy be ne szóljon Laktolegénynek, aki feldúltan rohan el.

vlcsnap-2012-11-20-20h59m50s154.jpg

Ekkor szökken oda SajtósLaura Nathanhez egy te figyu már, nem akarod holnap élő adásban fejbe lőni magad-kérdéssel, Nathan meg nem sokat rágódik ezen. Alisha épp a bárpultnál ül, amikor JövőlátomásosCsajszi (Tényleg név nélkül marad ez a csaj? Most komolyan!) lép hozzá. Alishának csak annyi hozzáfűznivalója van, hogy légy rendes hozzá (Curtishez), JLCsaj semmit nem ígér, de megpróbálja. Nagy hőzöngés kezdődik az előcsarnokban, mindenki a Daisy nevet skandálja. Ő is egy képességgel rendelkező csaj - mondja SajtósLaura, mégpedig a gyógyítós fajtából. Indul a promo is, egy kerekes székes srácnak dörzsölgeti a lábát, aki ezek után a keljfelésjárj-jelenséget tapasztalja. SajtósLaura röhög a markába, sok pénz van még ebben a fiatal, és csinos kis Terézanyában, az fix! Laktolegény csúnyán néz Daisyre, mert ő népszerűbb nála, és szeretik a képessége miatt.

vlcsnap-2012-11-20-21h03m30s74.jpg

Laktolegény bemegy a szobájába, arcára van írva, hogy basszákmeg-nemerrőlvoltszó-azthittemhahíresleszek-szeretnifognak-életérzés. Sóhajt egyet, kifújja a fáradt gőzt, mosolyt erőltet az arcára. Ekkor sétál ki a fürdőszobájából a Pincércsaj, akit egy „Szia édes” köszöntéssel fogad. Összejött az élet, de valahogy nem klappol semmi sem. Érti a tézist, amint mások is vannak, akik képességgel rendelkeznek, ő már mehet a levesbe. Pincércsaj flegma fejjel közli is, hogy van, aki visszatekeri az időt, te meg tejjel hülyéskedsz. Laktolegény bepöccen, majd ő megmutatja, mire képes. Pincércsaj gyomra fájni kezd, majd fulladozik. Nem érti. Ez a görög joghurtod kisbogár, amit Laktolegény éppen most vezényel a légcsövedbe, hogy megfullasszon. Ez ciki. Aki tejterméket evett, azzal bizony kibabrálhat Laktolegény, ezt most már tudjuk. A tejjel hülyéskedés kezd ijesztővé válni. Pincércsaj meghalja magát, Laktolegény meg átlendült a ló túlsó oldalára. Eddig egy senki volt, de most minden megváltozik. Mostantól ő diktál, mert élet-halál kérdése az ő kezében van. Szociopata kis mókus ez a Laktolegény, efelől ne legyen kétségünk. Asszem Simon többek között ilyenekre gondolt a „minden megváltozik” mondatával. Laktolegény dühösen gyűri össze a SzentDaisy-ről cikkező újságot. Úgy érzem, megvan a következő áldozat.

vlcsnap-2012-11-20-21h04m37s231.jpg

Nathan feldúltan szalad a mosdóba, ugyanis az egyik éjjeli pillangótól szépen begyűjtött valami nemi betegséget, aminek utóhatása elég látványos. Simon arcáról legalábbis ezt olvashatjuk le, amikor épp ebben a pillanatban jelenik meg/válik ismét láthatóvá. Azt tanácsolja Nathannek, gyógyíttassa meg magát Daisyvel. SzentDaisy éppen Alisha riportját nézi a TV-ben (ez volt az a riport, ha jól emlékszem, amit anno Alisha nézett videón JövőSimonnál), az ajtó mögül meg Laktolegény lesi ki éppen, hogy SzentDaisy nagy valószínűséggel tejet ivott percekkel ezelőtt. Kopognak. Nathan az, aki előadja a miszuperhősök-tartsunkössze-maszlagot, megfejelve a milyencsodálatos-erőtkaptál-ömlengéssel.  Rátérve a lényegre SzentDaisy közli, hogy nem gyógyít nemi betegségeket a dörzsölés miatt, de Nathan szerint nem lehet ilyen kegyetlen, hogy csalódást okozzon annak a sok részeg lánynak, aki Nathanért sóhajtozik. SzentDasiy érthetővé teszi, hogy nem segít, Nathan meg figyelemelterelés gyanánt letolja a gatyáját. A neki háttal álló SzentDaisyt Laktolegény - aki rejtekéből végignézte eme idilli kis jelenetet - éppen tejecskével fojtogatja, Nathan meg kissé megijed, amikor habzószájúSzentDaisy felnyársalódik a Terézanyu humanitárius szobrocskájára. Amikor Nathan SzentDaisyt saját kezével próbálja meggyógyítani, belép SajtósLaura, aki azt hiszi, Nathan volt a gyilkos. Amúgy Nathan is azt hiszi.

vlcsnap-2012-11-20-21h05m46s154.jpg

Klubgyűlés Nr. 2. SajtósLaura közli, hogy a rendőrség elhiszi, hogy SzentDaisy halála baleset volt, a többiek meg Nathant oltogatják, hogy ilyenek is csak vele történnek, pedig a csaj meg akarta menteni a világot. Nathan jogosan védekezik a haekkoraaszád-Curtispajtás-pörgesdvisszazidőt-szöveggel, de Curtisnél beakadt a lemez, ez nem így megy, blabla…SajtósLaura még odasuttogja Göndörünknek, hogy ha még egyszer elkúrja, kicsinálja. Szép lesz ez a mai nap (is), érzem! Nathan épp Simonnal pusztítja a minibár tartalmát, amikor kopognak, Simon láthatatlanná is válik. Alisha az, ki van borulva, ez a híresség-dolog olyan céltalan, pedig azt hitte, a nehezén már túl vannak. Nathan benyögése epic – hogy egy terminus technicussal éljek -, persze, hogy a hírnév céltalan, ezért tettetik a sztárok, hogy érdekli őket Afrika. Hm.

vlcsnap-2012-11-20-21h09m16s204.jpg

Alisha szerint Simonnak igaza volt, mert ő tudta, hogy ez lesz, és hallgatniuk kellett volna rá. LáthatatlanSimon ezt ugye hallja, újabb furcsaság számára a miértkedvesvele-Alisha rejtélyben. Alisha JövőSimont idézi, miszerint a szemétszedés volt élete legszebb időszaka. Feltűnik ez LáthatatlanSimonnak is, aki ugyebár tökéletesen tisztában vele, hogy ő ilyet (még) sosem mondott, különösen nem Alishának, akivel a kommunikációja épphogy csak elhagyta a nullát az utóbbi időben. Alisha a folyosón sírdogál, LáthatatlanSimon meg követi. Hova máshova mennének, mint JövőSimon kérójára, ahol kreoljónő az ágyra hanyatlik búslakodni, míg Simon megdöbbenve dolgozza fel a látott információkat. Alisha épp a Simonnal közös Las Vegasban készült képet szorongatja sírdogálva, amikor Simon magyarázatot kér végre, mert nem igazán érti a történéseket. Alishára persze a szívrohamot hozza, amikor a hirtelen láthatóvá vált Simon számon kéri.

vlcsnap-2012-11-20-21h10m29s162.jpg

Alisha elmondja, hogy itt lakott Híró, azaz a maszkos srác, és tőle kapta a képet, na meg azt is, hogy a maszkoshíró nem más, mint ő, a jövőből. Simon majdnem dob egy hátast. Hát még akkor, amikor megtudja, hogy Alishával egy pár lesznek, azaz egy pár voltak, és egy pár lesznek megint. Alisha elmondja, hogy eleinte ő is kétkedve fogadta a hírt, de most már reméli, hogy így lesz, és, hogy Simon olyanná válik majd, mint JövőSimon. Sokkal magabiztosabb lesz, és nem fog hatni rá Alisha ereje, ergo meg tudja érinteni. Már emlegettem ma Arnie-bácsit, most Simonnál is előjönnek a filmes emlékei John Connorról és a Terminátorról. Nagy a teher öcsém, szuperhőssé kell válnod, közben/aztán viheted a nőt is!

vlcsnap-2012-11-20-21h12m44s238.jpg

Ezalatt SajtósLaura éppen kirakja Laktolegény szűrét a SikerVonatból annak apropóján, hogy egyre több ügyfele van, mióta nyilvánosságra került a szuperhősösdi, és nincs már ideje őt (a gagyi tejecskés képességével) képviselni. A néni nem ismeri az erő-izom, tejet iszom mondást, pedig most hasznosnak bizonyulna. Klasszikus zene bekapcs., Laktolegény meg laktogyilkol. Szakállas rendező vezérletével a stáb a filmstúdióban Nathan élő fejlövéses műsorszámára készül. Orosz rulett élőben. (Van egy ilyen (nem túl jó) film is amúgy Eva Mendessel – csak szólók.) Nathan szmokingban fogyasztja utolsó vacsoráját, a sajtos pizza-sör kombót, amiben Kelly, Curtis, JLCsaj, Alisha és Simon is osztoznak. Nathan szerint, ha az élő adásban fejbelövés-és feltámadás nem gerjeszti be a csajokat, akkor semmi. Előkerül a becsokizol-e ha megint meghalsz-kérdés, amire JLCsajszinak elmegy az étvágy. De Curtis nem kéri a maradékot, mert laktózérzékeny. Habár Nathan szerint ez azt jelenti, hogy Curtis fél a tehenektől, mi már sejtjük, milyen hasznosnak (fog) bizonyulni eme képesség egy laktogyilkossal szemben.

vlcsnap-2012-11-20-21h14m38s97.jpg

Kelly és Alisha a show előtt még felkeresik a női szakaszt. Igen, a nők is együtt járnak mosdóba, sőt mi több, Laktolegénynek is megvan az a fura szokása, hogy női mosdóba jár. Most például azért, hogy Kellyt és Alishát túszul ejtse, vagy legalábbis azt hiszem azért. Nathan kézbe veszi a műsorba szánt pisztolyt, de amilyen balfasz, el is süti, elhintve nekünk a tényt, hogy a fegyverben éles lövedék van. 20 mp és kezdődik a show, hanem Simon sms-t kap ismeretlen küldőtől, amiben Kelly és Alisha életével fenyegetőznek. Kezdetét veszi a műsor, Nathan meg kiloccsantja az agyát, miközben JLCsaj, Curtis és Simon felfedezik a tejtócsát a női mosdóban. Osztanak-szoroznak, és igen, a Laktolegény rabolta el az Alisha-Kelly duót. Mivel Laktolegény a hotelbe parancsolta őket, JLCsaj izgalmában odateleportál. Rá is huppan a laktomerénylő ágyára, aki amellett, hogy éppen fóliába tekeri Alishát, roppant dühösen néz JLCsajra. Érthető. Ki szereti, ha összegyűrik a frissen bevetett ágyacskáját?

vlcsnap-2012-11-20-21h16m06s202.jpg

Nathan feltámad (ismét), és kamerába mondja a frappáns záró szöveget. Záróképkockák Nathan Young: Fröccsenő agyvelő c. mutatványához, tapsvihar, show vége, csapó. Nathan a Közösségi központ öltözőjében öltözködik - ja, mert eredeti környezetben forgatták a showt - amikor megjelenik Kelly, és közli, hogy Laktolegény elkapta Alishát. Kelly elég furcsán viselkedik, aztán kiderült miért. Laktolegény ugyanis rohadtul megölte őt, és Nathan a szellemét látja éppen. Hát ez baj. Curtiském, azért most már illene csinálnod valamit! Simon és Curtis a hotel folyosóján fogócskázik Laktolegénnyel. És akkor: köszönjük, hogy vagy 4 rész után végre megtudtuk: JLCsajt Nikkinek hívják. Örülök, hogy elérkeztünk végre eme ünnepélyes pillanathoz is. Nathan is megérkezik a hotelbe, és rátámad Laktolegényre, azaz csak rátámadna, mivel az laktofogvatartja. Laktolegény amúgy kegyetlenül agyafúrt, és Nathant nem akarja megölni - mivel nem is lehet - csak az agyához ad egy kis mozzarellát, hogy Göndörünk egész életében két agysejttel vegetáljon. Na, most már idegesít ez a csávó, valaki iktassa már ki, mert ez így nagyon nem oké!!!

vlcsnap-2012-11-20-21h16m53s168.jpg

Simon a folyosón bolyong, amikor Alishát hívja telón, hátha a csengésből megtudja, hol van, előbb azonban Nathanbe botlik, aki a padlón hever és nyáladzik. Most már nagy a baj, gondolja Simon. Szerintem is. Megy tovább a csengés irányába, és rá is talál Nikki holttestére az ágyon, Alisháéra meg a szőnyegen. Curtis egy elázott fürdőszobánál köt ki, és a szobában rátalál SajtósLaura holttestére, akit ugye a megevett sajttal gyilkolászott le már egy ideje Laktolegény.  SajtósLaura így avanzsálódott át SajtosLaurává. Simon Alishát siratja, aztán összeszedi magát. A szuperhős gomb asszem most kapcsolódott be Simonnál. Lassított mozgással és elszánt tekintettel teszi magára a kapucniját a folyosón, egy füst alatt meg láthatatlanná is válik.

vlcsnap-2012-11-20-21h17m42s137.jpg

Curtis számon kéri Laktolegényen a tettét, elvégre (eddig) 6 csajt nyírt ki. Igen, fiam, a beszélgetés, bizonyára eredményes lesz. Laktolegény elmélete az, hogy a hozzá hasonlókra csak akkor figyelnek fel, ha gyilkolnak. Így most ő évekig téma lesz, az egész világ róla, Monsieur Grand Formage-ról fog beszélni. Curtis, amilyen hülye, még be is közli, hogy rá nem fog hatni a kis trükszije, mert laktózérzékeny, erre Laktolegény beközli, hogy sebaj, akkor nemes egyszerűséggel leszúrja, ez a gyépés futófiú meg csak néz. Egyetlen szerencséje, hogy a kés megáll a levegőben. Pontosabban LáthatatlanSimon gyomrában, aki tudja, hogy az egészet csak Curtis képessége hozhatja helyre, ezért híró módon feláldozza magát. Laktolegény elrohan, Simon haldoklik, Curtis meg már megint csak boci szemekkel bámul kifelé a fejéből. Megsuhintanám most már valami baromi keménnyel ezt a szerencsétlent, az biztos!

vlcsnap-2012-11-20-21h18m19s252.jpg

Mostmitcsináljak-tekintettel néz körül, Simon meg haldoklása közepette még megmondja a tutit, hogy húzzál vissza az időben de izibe’ mert rohadtul meghalt minden barátod, és ijedjél meg, ha az kell az idővisszatekeréshez, különben baszhatod kishaver. Tapsoljuk meg Curtist, akinek végre-valahára sikerül idővisszatekernie, az éppen használt spraytől pedig lihegésig felfrissül, szerintem ezt még egy oldszpájsz-reklám is megirigyelné. Mindenki él és virul, öltözködnek a közmunkára, Curtis meg közli, valamit el kell még intézniük. Jön a rész eleji babaaltató-dallam. Laktolegény meg éppen az első tejtrükkös hómvideójára készül, amikor csengetnek. Nem, nem a fogtündér az, hanem fiaink, Curtissel az élen, aki egy isteneset behúz Laktolegénynek. Na, Curtis, most már elmondhatod magadról, hogy te is csináltál végre valamit. Hurrá. Hogy aztán mihez kezdenek Laktolegénnyel, az nem derül ki.

vlcsnap-2012-11-20-21h19m22s118.jpg

Nathanék a nap végén nyugtázzák, hogy ez volt az utolsó napjuk, ami közmunkával telt. Kelly azt hitte, azért ennél ünnepélyesebb pillanat lesz. Senkinek sincs sok kedve ünnepelni, mondjuk megértem – feltéve, ha Curtis elmesélte mi történt/történhetett volna. Simon, aki az idővisszatekerés miatt ugye megint nem tud a JövőSimonos-Alishás dologról, elmondja az ominózus mondatot arról, hogy a közmunka/szemétszedés volt élete legjobb időszaka. Alisha mosolyog. Nathan tavaly Spanyolban volt, szerinte azért az jobb volt ennél. Curtis próbálja spannolni a többieket, elvégre, itt vagyunk, élünk, fiatalok vagyunk, vége a közmunkának, mi kell még a boldogsághoz? Igen, csakhogy ugyanakkor, se pénz, se meló, se kilátások, sőt, Nathannek még nője sincs, se tehetsége, se lakása, se képzettsége, és még sorolhatná, hogy mi mindene. Ok, halhatatlan, de ezen kívül semmit nem tud felmutatni. Nagymonológ a munkanélküliség kínzó valóságáról, amit Kelly beülünkvalahová-kérdése szakajt meg. Háthogyaviharbane? Nathan összegez, ugyanis a sok hullát és munkát leszámítva, azért jobb volt ez a közmunkás-okosság, mint várta. Ezt megerősítvén rá is paskol egyet Simon popójára, aki tényleg fejlődik, ugyanis nem kapott sokkot kivételesen, helyette viszont veszettül vigyorog. Fiaink kisétálnak, lassú ráközelítés Nathan közmunkás overáljára. Egy korszak lezárult. Kíváncsi vagyok, mi következik ezután.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThomasGreg 2012.11.21. 18:33:30

Mi következne?! A Chrismas Nagyon Special Edition.
:)
A filmet és az írást is végigvigyorogtam!
süti beállítások módosítása