Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 2x04

2012. november 17. 10:00 - G_Norton

Vacsora Luiginál, az egész csipet-csapat nagyon levert a góré Nyugat-Angliába való elküldése miatt, amit tetéz még Alex meg a góré fura viselkedése is, plusz még a bűnügyi osztály másik csapata, akiknek van pofájuk a mellettük lévő asztalnál kajálni, és örömködni Manchester Oroszlánjának távozásán. Alex távozik végül, kisvártatva egy csúnya bunyó alakul ki a másik bandával, a góré pedig ezúttal nem száll be, hanem ő is elmegy, még a sörét is ott hagyja. Kerülőutakon mennek vissza a rendőrörsre, és Mac irodáját bepoloskázzák, már erre vártak hetek óta. Macet valahogy meg kell fogni, és nem hülye, a szerzett pénzt elrejtette valahogy, és meg kell találni az ajtót hozzá, Chris és Rayt pedig nem szervezik be, mert Hales is megnyuvadt ugye rejtélyes módon. Főcím, közben irány a folyamatábra felskiccelése.

01.jpg

A többiek reggel jönnek dolgozni, és az alvó Alexet, és a górét látják a góré irodájában, plusz valami hülye táblával, amit hálistennek nem olvasnak el, pedig bazinagy betűkkel van ráírva minden. Na, a havi pletyka megvan, de ez még semmi, még Shaz is ott maradt a bunyóban sütit dobálni, a góré meg meglóg, ezmiez, kérdi Ray. A góré nem tud válaszolni, mert belép egy büntetően nyolcvanas évekbeli balázspalis frizurájú hölgy, egy gyanús, bokáig érő barna kabátban. A góré rögtön megismeri, Jackie Queen az, a kiállhatatlan újságíró a Manchester Gazette-től, továbbá a kabát rajta a góréé, amit épp kb 9 hónapja felejtett ott egy bulin – és nem lehet nem észrevenni a kerekedő hasát Jackie-nek, nahát, a kis góré is úton van!

Jackie láncdohányos, Alex hiábavalóan akarja lebeszélni arról, hogy függővé tegye a gyereket is, szegény kölökből tényleg egy minigóré lesz, már eleve a kígyóbőrös csizmában fog megszületni. A góré szerint nem lehetett ő ennyire részeg, Jackie szerint teljesen matt volt, és a góré pöcsére ceruzát kellett kötnie, muhaha. A góré szerint egy szavát nem szabad elhinni, mert újságíró, és amúgy is egy nagy ribanc, ha megbocsát naccsád, na majd kiderül, hogy kié a gyerek, mert a másik apajelölt egy feka gitáros. Okkal jött Londonba, ugyanis északról fiatalok lányok tucatjai mennek délre szerencsét próbálni hetente, és nem mindenki ér vissza élve, és Jackie-t állandóan lerázzák a fővárosi rendőrségnél, fura, Alexre pedig egy féltékenységi roham tör hirtelen. Mint kiderül, Viv csapta le mindig a telefont, felsőbb utasításra – Supermac mondta meg, hogy ilyen ügyekben ne vegye fel a telót.

02.jpg

Irány a buszpályaudvar, az északiak minő meglepetés, északról jönnek, Jackie hamar kiszúrja a csókát, aki a leányokat viszi el, Ray is a buszok mellett állva fog csajozni. Alex szerint nem kéne ezzel az üggyel foglalkozniuk, miközben Mac már küldi a picsába Gene-t, de kedvenc kopónk úgy érzi, hogy valami nagyba nyúlnak bele. Közben emberünknek sikerült felfűznie egy kissé tenyeres-talpas északi leányt, és viszi is valahová. Alexnél van a rádió, és a rózsás emberke beszél hozzá, még a zsebében is hagyott egy rózsát. Emberke szerint nem kell ellenségeskedniük, mivel bármivé válhatnak ebben a világban. A góré bezavar, na halljam a tűsarkak kopogását a betonon de gyorsan! Palinak a lakása is megvan, becsöngetnének hozzá, de a góré inkább kitöri az ajtót, és lám-lám, északi leányzó félpucéran, szégyenkezve álldogál egy kamera fókuszában. A góré felborogat néhány üvegcsét, mire a csávó elszólja magát, hogy abban halálos mérgek vannak, úgy kell neked öcsém, Chris, csinálj egy kis koktélt. Északi leány felöltözik, a góré hazaküldi Liverpoolba dísztárcsákat lopni. Jackie a fotóst faggatja, egy fiatal lány fényképét mutatja, hogy ismeri-e. Fotós tagad, Ray halászik elő az említett lányról néhány topless fotót, Jackie a következő nemleges válaszra rendesen megfejeli a fotóst, de az inkább a halálkoktél láttán vall: vannak ilyen különleges partik szűz lányoknak, amiket Ralph Jarvis szervez. Jackie kiborul, mert a topless lány az unokahúga.

03.jpg

Az őrsön utánanéznek Jarvisnak, Jackie szerint gonoszak a szemei, Alex szerint pedig letartóztatták már egyszer egy fiatal lány meggyilkolásáért, de hirtelen kiengedték, mert semmi sem volt ellene. Jarvist berántják, de Rachel, az unokahúg fényképére csak annyit mond, hogy sose látta, a korábban meggyilkolt Wendy Gorman fényképére sem reagál, ócska trükk, majd hamar távozik, mert nincs semmijük ellene. Az egész osztály Rachel fényképét osztogatja a járőröknek, de dühösen berongyol Supermac, hogy Jarvist soha a büdös életbe ne hozza be kihallgatásra, az állandóan belekotyogó Jackie-t elküldi a rákba, és a góréra is rásóz egy unalmas feladatot, mezei rablásokat kell felderíteniük, mert rossz az arány, és távozik. A góré hamar megoldja a legutolsó problémát, a csurig töltött bizonyítékraktárból szednek el néhány cuccot, és berántanak pár csövest éjszakára, hogy vallomást tegyenek, lesz papírmunka róla, ennyi.

04_1.jpg

Alex a góréval együtt az irodában rejtőznek el, behúzzák a redőnyt, Chris arra gondol, hogy ezek biztosan… na mindegy. A góré megvizsgálta a banki kimutatásait a Supermachez kapcsolódó rendőri vezetőkét, mindegyiknek messze több pénze van, mint a fizujuk alapján kéne lennie, és mindig az egyes rablások után egy héttel jön meg a zsé, Mac számlája pedig ilyenkor mindig picit mínuszban van. Most már erős a gyanú, hogy a szar fizetésű Ray és Chris is valahogy belekeveredhet ebbe. A rádió sziszeg, Jarvis és Mac beszélget, Jarvis szerint nem nyúlhatnak hozzájuk, és a Mac ne baszogassa, mire Mac összeveri. Jackie kopogtat az üvegajtón, hoppá, kefél a jövendőbeli férjemmel, kedves Alex? Persze az tagadja a röhejes feltételezést. Jackie-nek infója van, a Times-nál van néhány ismerőse, akik előhalásztak egy rendőrakadémiai képet: az egyik végzős csoportnál együtt szerepel Supermac, és Jarvis, hoppá.

05.jpg

Néhány északi lányt behoztak, közéjük küldik Shazt, hogy megtudja, merre vannak ezek a partik. Chris helyezi fel rá a mikrofont, nagyon cukin elvannak egymással, a góré legszívesebben hányna, de siessünk, meló van. Shaz ügyesen megszerzi az infót, valami elhagyatott helyen álló vityillóban. Ki is mennek oda rögtön, Jackie is egyből megy velük, még a vityillóba is, hát igen kemény skót hölgyről beszélünk, akinek van egy speciális fejelési technikája, és a darabos, brutálskót akcentusáról még szót sem ejtettem. Betörnek a placcra óvatosan, de nincs ott semmi, viszont pont belefutnak Rachelbe, aki van olyan idegesítő energiagombóc, mint a nénéje. Luiginál telepednek le, Rachel szívesen használná magát csaliként, de a góré nem megy bele, Jackie továbbra is gyerekként kezeli, mire az dühösen megy pisálni, tényleg így fogalmazott. A családot elnézve Gene és Jackie gyerekének fantasztikus génjei lesznek. A góré lassan feláll, hát legyen, feleségül veszi a nagyszájú skót újságíró spinét, mert a kölyök nem nőhet fel apa nélkül. A góré három kikötést támaszt, nem láthatja Jackie-t smink nélkül, nem megy Glasgow-ba a góré, és a gyerek neve egyértelműen II. Gene lesz. Az egész tényleg olyan, mint egy különösen brutális autóbaleset belassítva, Chris lassan már duplaesküvőről álmodozik, amikor Jackie szétfoszlatja az álmokat: a góréval sosem feküdne le, pedig részegen is próbált rámászni, mire tököntérdelte, majd rádobta a kanapéra, és ott aludt, end of. Luigi a legrosszabbkor hozza a pezsgőket, a góré bejelenti hogy elváltak, és visszaküldi az összes olcsó piát. Rachel közben elszökött, mert ő nem gyerek többé, üzeni egy szalvétán.

06.jpg

Jackie Alexnél alszik, kap egy kis továbbképzést abból, hogy milyen anyának lenni, közben a baba rúg néhányat, a kis szemétláda. Szóba kerül Sam Tyler is, Annie-vel elvileg összeházasodtak, gyerekük nem volt, de nagyon boldogok voltak együtt, Jackie írta Sam nekrológját. Alex érdeklődik aziránt is, hogy Sam nem beszélt-e a jövőről, vagy hogy valahová el akar menni, de nem, semmi ilyenről nem tud Jackie. Alex szerint a góré picit csalódott, hogy nincs meg a trónörökös, bár ő nem a gyerek pátyolgatására való, én is csak úgy tudom elképzelni, amikor a kislegény már embernek tűnik, akkor ő átveszi a kölyköt, és a maga képére neveli. Alex lefekszik aludni, elég rosszakat álmodik, Jarvis meg néhány másik öltönyös fickó élvezkedik Molly láttán. Alex felébred, csöng a telefon, a rózsás ember üzeni, hogy Supermac kibaszottul zabos, következménye lesz ennek, baj van. Jackie is felriad, mindjárt a góré is valahogy bejut a kecóba, tényleg baj van, öltözzetek fel.

07.jpg

Egy halott lányt találtak a Temzében, Jackie már nagyon ideges, de nem Rachel halt meg, hanem a másik északi lány, az epizód elejéről, valaki brutálisan elnyiszálta a torkát. A górénak elege van, itt akarja befejezni az egészet egy huszárvágással, de nem megfutamodik, hanem frontálisan támad: nekimegy Supermacnek a lány megölése miatt, próbál a lelkiismeretére hatni, elvégre neki is van egy lánya, és ő is zsaru. Mac először persze tagad, nem törik meg, de legalább meginog, a góré szerint itt az ideje Chris és Ray bevonására is. Ők persze pilláznak, Ray hazugságnak tartja az egészet, Chris sem nagyon hisz benne, de a góréval tartanak, borzasztóan súlyos már így ez az ügy. Pláne úgy, hogy Mackintosh is frontális támadást indít, és Alexet letartóztatja sikkasztás, üzérkedés, korrupció vádjával, és még parancsa is van a lakása átkutatására. A placcot teljesen felforgatják, néhány dolgot összetörnek, mágikus módon kerül elő egy kis csomag kokain, illetve Kevin Hales tévéje (!), elképesztően pofátlan az egész akció. Az őrsre viszik vissza Alexet, aki nem túl együttműködő, Mac felfüggeszti határozatlan ideig. Jackie visszatér, de Alex már nem tud segíteni, az őrsöt Rachel hívja fel: minden oké, semmi probléma sincs, szeretlek, majd lerakja a kagylót.

08.jpg

Alex otthon pakolászik, már amit lehet, a tévé bekapcsol, és egy gyerekműsorba telefonál Molly, hogy hiányzik az anyukája. Még mielőtt Alex elszontyolodna, Jackie és a góré látogatja meg, tudják, hogy Jarvis elkapta Rachelt, mert annak az apjának is üzenne a telefonban, aki 5 éve meghalt. Szép csöndben törnek be a vityillóba, mintha bűnözők lennének, az egyik szobában rengeteg cucc van, több tucat festmény van a falaknak támasztva. Bolly kiszúrja, hogy ez nem egy gyűjtő gyűjteménye, mert nincs központi koncepció, és még Macről meg a kislányáról is van egy festmény. A góré összerakja a képet: ez a sok cucc Mac nyugdíjalapja, Jarvis így fizet neki, ő Mac bankja. A másik szobában zajlik a parti, semmi hülyeséget nem akarnak csinálni (azért egy őrkutyát sikerül lelőnie a górénak), de a kocsinál hagyott Jackie és a nagy szája valahogy bejutott a vityillóba, ezért bemennek, a parti megszakad, a góré letartóztatja a halálnyugodt Jarvist, Rachel megmenekül. Megint Machez mennek, a góré roppant dühösen rángatja meg egy kicsit az elöljáróját, a lelkére beszél neki, majd pedig otthagyja a váddal a levegőben, hadd érezze rosszul magát egy kicsit.

09.jpg

Jarvisszal nem tudnak mit kezdeni, nagyon profin semmit sem kommentál és a képükbe vigyorog, a tanúskodni vágyó Rachel pedig bepánikol, és azt vallja, hogy nem ő volt az. A rohadék kisétál, de mielőtt elhúzna örökre megnyerve a harcot, Mackintosh várja az előtérben, aki lelövi az önelégült faszt, majd magával is végezne, de a góré odarohan – azonban a lövést ő sem tudja megakadályozni. Mac bocsánatot kér mindenér, és a góré megbocsát, illetve még egy akcióról beszél, a Rózsa Hadműveletről, ami hamarosan eljön, majd pedig meghal. A góré az osztályra hív mindenkit, és azt a vonalat, amit már Mackintosh meghúzott egyszer, ő újra meghúzza, ő, Gene Hunt nem fog hazudni vagy korrumpálódni, ők rendőrök, és rendőrökként is kell viselkedniük, továbbá ha valaki a saját szakállára szed pénzt, az kőkegyetlenül elpusztítja. Jackiet felpakolják a manchesteri buszra, a góré és Alex ezután búsan elmennek inni Luigihoz. Alex vigasztalja a górét, hogy Mac legalább férfiként halt meg, és nincs vége a dolognak a Rózsa Hadművelet miatt. Alexnek telefonja van, a rózsás férfi az: szövetkezzenek egymással. Csak ő és Alex, semmi Mackintosh, semmi góré. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása