Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 3x13 - 5. döntő

2012. november 16. 09:00 - candyperfumegirl

Csak halad ez a műsor, fogyatkoznak szépen a tehetségek. Geszti be is jelenti már az elején a miheztartás végett, hogy neki még minden embere megvan, ennél királyabb dolga már nem is lehetne az idei szériában. Betipeg Nórika is sűrű levegővételek közepette piros ruciban, és nyomja az obligát szöveget, hogy szavazzunk ész nélkül, különben olyan művészek esnek ki a szemünk láttára, mint a haknihős Stone vagy neadjisten Magyarország büszkesége, Jimmy Junior. Azzal rémisztget még, hogy a mai sztárfellépő Muri Enikő lesz, úgy látszik az RTL nem akarja, hogy a nézők megvárják az eredményhirdetést, legalábbis elég veszélyes játékot űznek. Mentorok bazsalyogva bevonulnak, Ildin a világ legrondább nadrágja van, Feró meg olyanokat mond, hogy Keresztanyu őt fogja kényeztetni az adás ideje alatt. Szólítja is Devil szinte pánikszerűen az első fellépőt, a kurvaanyázás miatt már úgyis kinéz nekik egy fél napos adásszünet, nem kéne a tűzzel tovább játszadozni.

01.png

Szabó Dávid kezd, kisfilm kedvéért kezébe nyomják a Csudálatos Táblagépet és bezavarják a színházba, ahol a barát- és kolleganők biztosítják róla, hogy szavazásra költik a fél fizetésüket, elég baj ez nekünk. Lássuk a produkciót, a hangsúly most a táncon van, ami nem feltétlenül rossz döntés, lehet, hogy Geszti is belátta, hogy az éneklést kár erőltetni. Táncosfiúk meg ál-vokalistalányok veszik körül (utóbbira nem létezik értelmes magyarázat), majd amikor már a sokadik hamis hang miatt fintorognánk, Dávid dob gyorsan egy hátraszaltót (segítséggel), hogy elterelje picit a figyelmünket. Értékelünk, ma Feró a legviccesebb, mert magára erőltetett egy jóságos nagypapa pózt, akinek minden unokája egyformán kedves, és minden adandó alkalommal cukorkát csempész a zsebükbe, és egyiktől sem sajnálja a dicsérő szavakat. Most még odáig is elmegy, hogy ő ezennel küld egy szavazatot Dávidra, Like lányok meg pukkadjanak meg az öltözőben. Mivel most senki nem vitte túlzásba a kritizálást (ezt úgy kell érteni, hogy mélyen elhallgatták a szomorú igazságot, hogy tiszta hangot megint csak nyomokban tartalmazott az előadás), Dávid egy természetesnek szánt üvöltéssel távozik.

Máris az X-faktor 3 emblematikus figurája, KisJimmy jön, jobb is ez így, van, amin a legjobb gyorsan túlesni. Kisfilm természetesen a nagybetűs DRÁMA köré épül, hiszen az neki olyan jól áll. Junior vérbeli primadonna módjára hisztizik, én ettől kiborulok, ez a dal szar, nem nekem való, nincs benne a refrénben háromszor az „apa" szó, nem csinálom. Ildi fenyít, már fizikai erőszakot is kilátásba helyez, majd egy vágás után hirtelen tökéletes a harmónia, és KisJimmy ÉRZI a dalt. Na érezzük mi is, már ott is áll a színpadon, és ez az a pont, amikor tátott szájjal ülök a tévé előtt, és keresem a szavakat, a produkció minden képzeletet felülmúl. Én már sok mindent láttam, de ezt egész egyszerűen nem hiszem el. Azt hiszem, Juniornak sikerült a negatív csúcsot elérnie, mert a refrénig egész egyszerűen felismerhetetlen volt a Bon Jovi Keep The Faith című dala, de ott is csak a szöveg miatt lehetett sejteni, hogy az az áldozat. A végén Miki és Geszti sokatmondóan összevigyorognak, és Miki szájáról simán leolvasható, hogy „ez hamis volt végig", közben Keresztanyui kényszeresen állva tapsol mellettük, priceless pillanat. Ferótól azért jön a feltétlen imádat, ahogy ma minden egyes produkció után, Geszti mindenről beszél az éneklésen kívül, de Miki csak kimondja, hogy nagyon hosszú út vezet még ahhoz, hogy Junior színpadképes legyen.

02.png

Adél következik, akiről Miki azt ígéri, hogy új arcát fogja megmutatni. Hagyjuk már ezt a dumát, mindenkinél elsütik többször is, egy JÓ arcát mutassa valamelyik versenyző egyszer, és akkor nem kell utána mindig újat keresni. Adél sütit süt a rajongóinak, és megtudjuk, milyen kemény csaj, simán kesztyű nélkül veszi ki a sütőből azt a hat csokis muffint. Produkció ma az Eternal Flame, és behúzott nyakkal, kicsit esetlenül álldogálva, hamiskásan énekli, egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg csak a charleston áll neki jól. Geszi mondja is, hogy szerencséd lányom, hogy ez nem rádiós tehetségkutató, mert így, hogy látunk is, simán kivigyorgod magad a necces helyzetekből, de Miki ez alatt már gyilkos tekintettel fixírozza mentortársát, úgyhogy Geszti nem ragozza tovább. Majd jön Feró az imádatával, sőt most Ildi is dicsér, és Adél annyira fel van dobva, hogy olyanokat mond, hogy „égtem, mint az örökláng". Az a hasonlat egy kicsit máshogy van, de nem baj, értjük így is.

03.png

Stone-nak a múlt heti párbajnál ugye sikerült makulátlan úriember oldaláról megmutatkoznia, törte is a fejét a marketinggépezet napokig, hogy mosdassák ki. Az eredmény az lett, hogy az egész kisfilmet arra a bizonyos IGEN!-re fűzik fel, és próbálják elvicceli, ráadásul Las Bea színművésznő asszisztásával, de ettől még senki nem felejti el, hogy vesztes képébe üvölteni diadalmasan mérhetetlenül tapló dolog. Jöhet a produkció, színpadra betrappol, mikrofonállványt lerak, kisterpesz, üvöltés, kemény tekintet pipa. Produkció a szokásos, már el is felejtettem, egyszerűen nincs mit mondani róla. Lássuk, hogy a mentoroknak sikerül-e, Miki azt mondja, „megemelted az energiaszintet". Azt ugye megfigyeltétek, hogy ebben a műsorban mindig akkor jönnek a mentorok az ilyen-olyan energiákkal, ha hangilag szar volt a produkció? Feró persze neki is tartogat válogatott kedvességeket, pl. azt, hogy „visszahoztad a ROCK becsületét", kíváncsi vagyok, Feró be mer-e majd menni egy rockkocsmába ez után a mondat után. Nórika még rátesz egy lapáttal a komédiára, amit a kisfilm indított, eljátssza Stone-nal együtt újra AZ igent, amitől ha lehet, csak még kínosabbá válik a dolog.

04.png

Antal Timi jön, pont jókor, mert épp ideje volt már olyannak a színpadra lépnie ma, aki nem csak félévente egyszer találja el a hangokat. Miki szerint az ő problémája, hogy túl kemény, és nem közvetít érzelmeket, úgyhogy angol nyelvlecke lesz kezdőknek, és elmeséli, miről szól a dal, amit kiosztottak neki erre a hétre, és hogy az majd milyen jó és érzelmes lesz. Ehhez képest Kelly Clarkson: Behind These Hazel Eyest választottak neki, ami egy újabb kiabálós csajballada, miért nem adnak már neki egyszer valami finomabbat, amikor képes lenne arra is? Ráadásul ráerőltetnek annyi drámaiságot, amennyit csak elbír egy ilyen produkció meg még egy kicsit többet, elszánt tekintet, grimaszok, kiállások, mikrofonállvány elhajítása, térdre borulás, de a ruha legalább jó. Mentorok kritizálnak, Ildinek ez csinált szenvedély volt, Feró máris beleköt természetesen, beszélsz itt hülyeségeket aranyanyám, igyál inkább te is a pálinkámból, és máris hallgathatóbb lesz mindenki. Gesztinek sem volt harmonikus a dolog, és hihetetlen módon azt mondja, amit én is, válasszatok már ennek a lánynak egy kicsit barátságosabb dalt, is, amikor az első szerethető énekesnője lenne az X-faktornak (ezt már csak én teszem hozzá), ráadásul még énekelni is tud.

05.png

Fehérék nem sokat szaroztak, a múlt heti teátrális lánykérés után már mentek is a templomba 4 vendéggel, meg az RTLKlub kisfilm-készítő kisiparosaival kimondani két gyors igen. És a lagzi? Kicsit elkapkodott ez így, de legalább a kisfilmet kipipálhatjuk erre a hétre, bár jelzem, nehéz lesz űberelni. Zoli produkciója most egy ücsörgős-unalmas valami, aminek ismereteim hiányossága miatt kénytelen voltam utánanézni, Rácz Gergő szerzeménye, Balogh Brigi mellett a magyar könnyűzene egy újabb kiemelkedő alakja. Értékelünk, Feró agyatlan ajnározása egyre viccesebb, Ildi valami dögös csapatfílinget emleget, akármi legyen is az, de majd a gonosz Miki lehűti egy kicsit a kedélyeket. Itt álljunk le mentortársaim, azért annyira nem volt ez jó, de azért van Feró, hogy az ilyen indokolatlan negatív kritikai hangokat szorgalmasan lehurrogja. Zoli meg rákontráz az egészre azzal, hogy „szeressük egymást, hiszen ezt üzente a dalom is!".

06.png

Oláh Gergőt is megkapjuk végre, már éppen ideje volt, a kisfilm pedig a karancslapujtői élettel foglalkozik, miután OláhG feltette a települést az ország térképére. A stáb legnagyobb szerencséjére Karancslapujtőn (vagy valahol a közelben) is van Spar, tehát lehet kisfilmet forgatni, és csak minden második képkockába kell benyomni a Táblagépet. Gergő produkciója is egy ücsörgős szám, még a humán díszletet is megörökölte hozzá Fehér Zolitól. Kettő ilyet egymás után szerkeszteni minimum merész dolog, mondom ezt úgy, hogy egyik srácnak sincs rossz hangja pedig. Szerencsénk, hogy OláhDzsí nem tud unalmas lenni, jól tolja most is, ahogy tőle megszokhattuk. Mentorok összeszorított fogakkal visszafogottan dicsérnek, próbálják nem agyonajnározni Geszti amúgy is bitang erős emberét, de láthatóan nehezükre esik a dolog. Geszti elégedetten hátradől, és vigyorog, meg is van rá minden oka, az az igazság.

07.png

Utolsónak Feró csapata maradt, kisfilmben a stylist betol a csajokhoz egy bevásárlókocsira való göncöt, na gyerünk öltözni. Illegnek billegnek a lányok mindenféle kalapokban meg cicanadrágokban (Feró baromira élvezheti a dolgot), viszont azt hiszem, minél kevesebbet beszél a vörös lány, annál jobbat tesz vele az imidzsüknek. Rájuk a Kocsis Tibor-Janicsák Veca duettet osztották, végre egy szám, amit eredetiben is egy embernél több énekel. Ha igazságos akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy vannak a produkciónak jó pillanatai, de sajnos a „pillanatai" a kulcsszó. Nem igaz már, hogy még mindig akkor szólnak legrosszabbul, ha egyszerre hárman énekelnek, azóta sem tudom eldönteni, hogy át akarták dolgozni a refrént, vagy simán hamis volt. Értékeljünk, Geszti megint kerüli az éneklés témakört, ahogy csak bírja, Miki megint bedobja az energiákat, és Ildi is leginkább azzal jön, hogy „annyira jól néztek ki, csajok!" Feró kiosztja a mai utolsó tömjénezést, ezúttal a saját gyerekeinek, és ezzel vége is a versenydaloknak mára.

08.png

Nórika megint azzal fenyeget, hogy mindjárt jön Muri, még most keresse meg mindenki a távirányítót. De előtte kapunk még egy kisfilmet a múlt heti drámáról, amiben az a legjobb, hogy Gubik Petra átmenti az X-faktorra az Éden Hotel örökérvényű szlogenjét: „itt bármi megtörténhet!" Most már tényleg érkezik Muri művésznő, akit valami talpazatra állítottak és kikötöztek, legalábbis a testtartásából nagyon úgy néz ki, az arca meg a közelképeken konkrétan felismerhetetlen, mit műveltek vele? A dala a tőle megszokott lélektelen üvöltözés, hagyjuk is ezt inkább, jobban járunk. Mentorok értékelik még a mai estét, nagyon pozitív volt a hangulat, ez az általános vélemény, na nem baj, majd jövő hétre több veszekedést rendel a szerkesztőség. Lapozzunk előre az eredményhirdetéshez, Nórika kapkodja a levegőt és neveket sorol, de az utolsó háromnál megint benyomnak egy reklámszünetet! Dráma!

09.png

Most Stone, Fehér Zoli és a Like izzad a színpadon, de a csajok mennek tovább, lássuk, mit kezd a két rutinos párbajozó egymással. Újítás az is, hogy a meccsek időkéréseihez hasonlóan most is halljuk az utolsó edzői/mentori utasításokat, Stone fejét elnézve totál leszarja Ildit, Zoli meg mintha kezdené megszokni ezt a szituációt. Fehér Zoli kezd, szegénynek hány párbajdala lehetett még talonban? Elnyomja ezt a mostanit egész ügyesen, majd jön Stone a szokásos egy hangon énekelt produkcióval. Meg sem tudom ezt most különböztetni a versenydalától, szerintem Britney Spears Baby One More Time-ját is pont ugyanígy tolná. Dönteni kell, de gyorsan, mert Ildi szája már veszélyesen görbül lefelé, és ami durva, hogy Miki és Feró simán eldöntik, hogy Zolit haza. Ez durva, és leginkább érthetetlen, de lehet, hogy úgy voltak vele, hogy harmadik párbaj után már illik elköszönni az X-faktortól. Én pedig nem bírom tovább, most már muszáj feltennem a kérdést: mit keres Stone a műsorban?! Nem, nem úgy értem, hogy még, hanem úgy, hogy egyáltalán.

Címkék: x faktor
248 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Night_ 2012.11.17. 21:52:50

mi ez az ócska visszhang..??

H.Solo 2012.11.17. 21:53:29

ezt azért nagyon jól nyomja Szabó D.

Night_ 2012.11.17. 21:55:06

@H.Solo: egyáltalán nem rossz a srác, csak nem értem, mit keres itt... a színházban volna a helye, ahol volt.
és jót tenne neki, ha visszamehetne.
nem kell ez a popsztárosdi.

Ditti82 2012.11.17. 21:55:58

És a két leggyengébb simán továbbmegy... :@

paranyuszi (törölt) 2012.11.17. 21:56:38

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Tudtam bázz.. Hun vagytok????? :DDDDDDD
linket pls, küldheted a másik blogba is.... :D

sogeking 2012.11.17. 21:56:48

hózentrógerrel jobb volt

H.Solo 2012.11.17. 21:57:26

@Night_: nem is vitázni akartam, csak meglepően jó volt most (általában kicsit cincoginak hallom a hangját...)

Night_ 2012.11.17. 21:59:32

@H.Solo: ebben is egyetértünk.
most nem ugrált, azért ahhoz lényegesen kevesebb levegő elég ám.

Annie Oakley 2012.11.17. 22:00:27

@nyuszi01: az operettet hagyjuk... vajon hogy kaphat pl. tökismeretlen, szőke, 18 éves srác kulcsszerepet operettben?

Night_ 2012.11.17. 22:00:58

@H.Solo: ebben is egyetértünk.
most nem ugrált, azért ahhoz lényegesen kevesebb levegő kell ám.

Night_ 2012.11.17. 22:02:43

köszi, blogmotor:-)

Night_ 2012.11.17. 22:03:58

Feró eztán még jobban fog unatkozni.

Annie Oakley 2012.11.17. 22:04:05

Most arra játszanak, hogy kidobálják a jobbakat?

W.Jack. 2012.11.17. 22:05:10

Sajnálom a lányokat. Azt meg főleg, hogy azok mentek tovább elsőként a mai napon, akik nem voltak jók.

Night_ 2012.11.17. 22:06:18

@nughop: ez már csak egy ilyen paródiaműsor.

W.Jack. 2012.11.17. 22:06:25

@Annie Oakley: Pont erre gondoltam, hogy meg kéne néznem a tematikát. Lehet, hogy változott idén, és nem is a legjobb hangot keresik. Hanem a legrosszabbat.

Emanuelle 2012.11.17. 22:07:54

ez az egész nagyon nem frankó

Annie Oakley 2012.11.17. 22:08:04

Az naggyon vicces lesz, ha uccsó adásokban Timi és Gergő Zámbókával és Stone-nal fog versengeni...

bukott madonna két nagy didivel 2012.11.17. 22:09:00

mélységesen fel vagyok háborodva. jfk??? kőőőőőőőő???????
senkinek nincs füle? pffffffffff.

az rtl szégyene lesz, hogy ha ez a kettő döntős lesz........

riszpekt Like!

Night_ 2012.11.17. 22:09:21

@Annie Oakley: na az aztán tényleg..:-)

Annie Oakley 2012.11.17. 22:09:36

@nughop: A legrosszab mentorok már megvannak... Keresztes a szememben nagyon mélyre bukott... Nem is szakmailag: emberileg. A többi is. A pénzért mindent?

Emanuelle 2012.11.17. 22:10:10

@Annie Oakley: Itt nincs duett? Vagy az a Megaszar? Már nem is emlékszem...
Mert az tök érdekes lenne bármelyik párosításban.

Night_ 2012.11.17. 22:11:37

@Annie Oakley: Keresztes nálam nem most bukott, hanem még a fidesz plakátokon. de a hisztijeivel kétségtelenül tudott rontani a helyzeten..:-))
van az a pénz, tudod, amiért az embernek korpásodik a haja.
Malek eddig kitartott, idénre betörték.

elfogytak a tehetségek, lássuk be.

W.Jack. 2012.11.17. 22:12:06

@Annie Oakley: Ez azt hiszem csúnyán, teljesen magyartalanul mondva: worst case scenario volt a Részedről :)

Annie Oakley 2012.11.17. 22:12:30

@Emanuelle: :D:D:D Én már azt várom, hogy két-két számot kelljen előadniuk (+párbajdal+közös produkció). Oláh ezt ki fogja rázni a kisujjából, de ha JFK minden egyes dalnál hisztizik egy sort...?

W.Jack. 2012.11.17. 22:13:40

@Night_: @Annie Oakley: Keresztesre nehéz szavakat találni, amikor minősíteni kéne a mentori viselkedését.

Annie Oakley 2012.11.17. 22:14:51

@nughop: De lássuk be ez completely realistic option.

Night_ 2012.11.17. 22:17:13

amikor egy műsor után nem marad más, csak a nagy üresség és egy csomó kérdőjel, az nem jó.

W.Jack. 2012.11.17. 22:17:29

@Annie Oakley: Sajnos van rá esély, és erre csak egy :( lehet a válasz.

Emanuelle 2012.11.17. 22:17:31

@Annie Oakley: Tudod Annie, az a szomorú, hogy JFK nem teljesen tehetségtelen, viszont reménytelenül középszerű. Fogalmam nincs mennyire lusta vagy szorgalmas, mennyire hallgat mások tanácsaira, mennyire tud alázatos lenni a cél érdekében, viszont tartok tőle, hogy sosem lesz elég jó ahhoz, hogy élvezhető legyen, és elég rossz ahhoz, hogy abbahagyja. És ezért egész életében boldogtalan lesz.

Night_ 2012.11.17. 22:19:01

köszönöm az együtt töltött kínszenvedős órákat, megyek, felvidítom magam pár sorozatgyilkossal (criminal minds s08e07), jövő héten ugyanekkor randi a mazochista klubban!:-)

Night_ 2012.11.17. 22:19:42

@Emanuelle: búcsúzóul mondtál egy nagy igazságot.
köszönöm.
nyuszi:-))))

W.Jack. 2012.11.17. 22:23:03

@Night_: Sokat elárul az, hogy ezután a sorozatgyilkosok üdítően hatnak :)

Annie Oakley 2012.11.17. 22:23:41

@nughop: ismerősöm tavaly így összegezte X-faktoros tapasztalatait:
"Amikor elsírta magát a patkányarcú néni, elkapcsoltam."
De nekem nem is ezzel lenne a bajom. Inkább azzal, hogy ha elfogadjuk - és miért ne -, hogy szakmailag magasan kvalifikált egyénekről van szó, gáz, hogy fölvállalják a szart, és úgy ugrálnak, ahogy a főnök fütyül. Én pl. nem biztos, hogy védeném a saját mentorom, ha ennyire szar, ugyanis ezzel a saját szakmai hozzáértésemet fogják megkérdőjelezni. És a leggusztustalanabb dolgok egyike egy tehetségtelen emberben azt a reményt kelteni, hogy tehetséges. Nekem is sok mindenről kellett lemondanom, mert nem ment, igaz, olykor ennek inkább egészségügyi okai voltak, de anyám inkább terelt olyan művészetek felé, ahol nem számít a fizikum, ha néha ez kemény is volt.
Amúgy, sokszor kérdés itt a hamis hang... 12 évig zongoráztam. Anyám énekesnő volt. ALAP, hogy halld, ha te magad hamis vagy. Ez is tehetség része. Persze nem mindenki születik abszolút hallással, lehet fejleszteni, de könyörgöm, hogy akar az zenész lenni, aki nem hallja, hogy ennyire szar? (L. JFK...)

Annie Oakley 2012.11.17. 22:26:25

@Emanuelle: Ja, ja, JFK-nak erősen ajánlanám az Amadeus című film megtekintését. Na, nem mert ő Mozart...

Night_ 2012.11.17. 22:27:18

@nughop: ottan többnyire győz az igazság, tudod...:-))

Emanuelle 2012.11.17. 22:28:13

@Night_: Az se rossz, de nálam Dexter elsőbbséget élvez:-)

Emanuelle 2012.11.17. 22:28:42

@Night_: Jó éjszakát, mak-mak:-)

Ditti82 2012.11.17. 22:29:34

@nughop: Jövő héten már tényleg repülnie kell valamelyiknek. Aztán a másiknak.

Night_ 2012.11.17. 22:31:32

@Annie Oakley: Zámbótól például azért sikítottam már az első hangja után, mert teljesen rosszul, rossz helyen képzi a hangokat, ettől erőtlen és lelketlen is.
pedig a faktoros énektanárok profik, egyikük az enyém is volt, szuperlatívuszokban tudok csak beszélni róla.
és igen, ahhoz, hogy a tanácsokat elfogadd, alázat kell, és az, hogy értsd, amit mondanak, hiszen csak így tudod megcsinálni. (és újra fül.)

nála nem tudom, mi hiányzik...
de nem is érdekel lassan.:-)

Night_ 2012.11.17. 22:32:50

@Emanuelle: visszajáró lélek vagyok, látod, nem bírok tőletek szabadulni. (mert nem az élménytől, az biztos:-))

Emanuelle 2012.11.17. 22:33:23

@Annie Oakley: Salieri nagyon jó zeneszerző volt.

Leszezmégolcsóbb? 2012.11.17. 22:36:17

Malek helyében, amikor kimondta, hogy nem nekik kéne ott állni, ránéztem volna a padtársamra és mondtam volna, hogy a Te két bájgúnárodnak... Lett volna utána after-x...

Emanuelle 2012.11.17. 22:37:21

@Night_: Vajon Gergő tanult énekelni?
Mert nála sosem érzek hangképzési hiányosságokat, bár hozzáteszem, nem értek hozzá igazán. Lehet, hogy nála az istenadta tehetség épp elég, végül is szerintem Elvis, Edith Piaf sem járt tanárhoz..

Night_ 2012.11.17. 22:39:00

@Emanuelle: Gergő nem tanult.
igen, istenadta tehetség...
mert van füle, van benne alázat, és állítom, hogy az énektanára imádja, mert úgy szívja magába a tudást a tehetség mellé, mint a szivacs.
ebből kéne sok.
csak ez kéne a tévében szombat este:-)

Night_ 2012.11.17. 22:43:42

...az énektanárt ne úgy képzeld, hogy megmondja, kétszer kettő négy, csináld, hanem mint egy szenzort, aki érzi, mit csinálsz rosszul, vagy nem elég jól, vagy hogyan lehetne jobban, érzi, mit lehetne még kihozni belőled, és hogyan, elmondja, megmutatja. (amire az istenadta tehetségeknek elég például az eredeti énekest hallani, mert akaratlanul úgy áll be a torkuk, meghallják, megérzik...)

ha meghallod a szavát a tanárnak, mert egyedül nem ment, és a hang különbségét, amit mutat, és létrehozod, az katarzis.

ha nem, akkor tökmindegy, mennyi időt töltesz vele.

Emanuelle 2012.11.17. 22:47:40

@Night_: Érdekes lehet.

Most viszont fellőtték a pizsimet, jó éjszakák, álmodjatok székeket!

nyuszi01 2012.11.17. 22:48:58

@Annie Oakley: hát nem is a belépésről beszéltem, hanem úgy általában.... egyébként meg nem kötelező ezt csinálni a színházon belül, mert van pl, aki biztos, h nem csinálja, és totál kivonja magát ebből a dologból. De az nem a Dávid.

A ma estét összefoglalva... A Like gyenge volt, JFK egy fokkal jobb, mint múlt héten, de nem az igazi (és szerintem is rossz helyen képzi a hangokat, vagy laikusan, szimpla nézőként / hallgatóként azt is mondhatnám, h nincs jó hangja, tehát tök mindegy, mit énekel, maga a hangszíne nem tetszik), Stone egész jó volt, Timi istennő, Adélka aranyos, Gergő zseniális, Szabó Dé pedig olyan rossz, hogy a borzalmas szót új szintre emelte, és a helyében elbujdokolnék, de az tuti, h egy ilyen előadás után Bereczki elé nem mernék kerülni, ha már így elcseszem egy dalát.
A párbajban viszont Dávidka is jó volt, a Like viszont még jobban tetszett, de valahogy várható volt, h kivágják az utolsó csapatot is. Alapból MalekMiki fan vagyok, de azt nem gondoltam volna, hogy a múlt heti adás és véleménye után saját magát köpi szembe. Idézem múlt hétről: "A versenydalban kell jól énekelni, nem a párbajon." Na, most akkor mi is történt, Miki????

Amúgy azt meg már kár is említeni, h roppant színvonalas döntő közeledik, ahol máris egy JFK-Stone-Szabó Dávid hármast vizionálok, de az biztos, h akkor a 100as papírzsepi se lesz elég a sírva röhögéshez. De nem baj, készüljünk a jövő hétre, hogy vajh mivel ajándékoz meg minket ez a mesterhármas. :D

Emanuelle 2012.11.17. 22:54:49

@nyuszi01: Nana, a mesterhármas már megvan: Fásy Ádám - Bunyós Pityu - Sláger Tibó:-))))

nyuszi01 2012.11.17. 22:55:55

@Emanuelle: hoppá elnézést, de műveletlen vagyok :)

Annie Oakley 2012.11.17. 22:58:52

Na, jóccakát mindenkinek... És "ne feledjétek, hogy Beethoven a zene Mozart-ja"... Hallgassatok/csináljatok sok-sok jó zenét, tisztuljon a fületek, szívetek. :))) Viszlát a jövőheti horror-szombaton :D

Annie Oakley 2012.11.17. 22:59:46

@Emanuelle: És Pempős Pista??? Pákó?

Night_ 2012.11.17. 22:59:50

ööö.. a mai sorozatgyilkosom önjelölt művészeket - énekeseket, festőket - gyilkol halomba.
stílszerű.:-))))

2012.11.17. 23:09:45

@Night_: mire érek vissza, én pont Hannibal Lectert nézek. Na hogy ő milyen jókat vacsorázott volna ebből a mezőnyből!! :))

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2012.11.17. 23:11:28

@Leszezmégolcsóbb?: Egy Stone - Zámbó párbaj lett volna korrekt Zámbó Krisztián kiesésével, ma sem azok párbajoztak, akiknek kellett volna teljesítményük alapján.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2012.11.17. 23:15:46

@Annie Oakley: @Night_: Ezeken felül hangtömege és önkritikája sincs Zámbó Krisztiánnak. Egy zenésznek, énekesnek tudnia kell, hogy mikor hamis és mikor tiszta egy hang.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2012.11.17. 23:16:30

@nyuszi01: Timi világszínvonalú volt, egy igazi királynő.

hannamontanna 2012.11.18. 09:30:49

@nyuszi01: Jó reggelt... szóval nagyon jó poén volt, de igazából "pedig nem is az...." vagyis nem vicces, hogy hidegen hagy-e ... na mindegy, ne bonyolódjunk bele..:-)))
Aztán most el kell olvasnom az online közvetítést, hogy jól induljon a vasárnapom is...:-)) nagyon jók vagytok!

nyuszi01 2012.11.18. 09:57:17

@hannamontanna: ja okés :) amúgy teljesen tudattalan írtam, h "hidegen hagy", nem vicceskedni akartam :)

hannamontanna 2012.11.18. 10:01:28

Hát köszönöm.... azt hiszem kellene egy laptopot újítanom, mert a faktorral egy időben ezt is olvasni - 2 in 1- visítoznék duplán..:-DDDD mikor lesz már megint szombat????

Pácsó Ármándó 2012.11.18. 14:27:13

@hannamontanna: Addig nézd az Ájláv Gjonit, az is "visítozós" műsor

zoli004 2012.11.18. 20:56:18

Kedves Mindenki! Nem láttam a tegnapi döntőt, és tök jó volt Veletek, illetve a hozzászólásaitokon keresztül átélni az egészet. Lehet, jobb is, hogy nem láttam, és helyette Titeket olvastalak? Köszönöm nektek az élmenyt! :)

W.Jack. 2012.11.18. 22:19:23

@zoli004: Lehet, hogy még megérjük, hogy akármennyire is élő az adás, majd megtekinthetjük a teletext 888. oldalán feliratozva is, mazochisták pedig hanganyaggal együtt élvezhetik :)

Ditti82 2012.11.19. 08:14:20

@nyuszi01: A versenydalban a Like is pocsék volt. SzabóDé meg legyen már akkor bi, lécciléccilécci. :D

nyuszi01 2012.11.19. 09:43:06

@Ditti82: igen, a versenydalban a Like is szar volt, de Szabó Dé többször volt szar a verseny folyamán, mint a Like, szóval én szívfájdalom nélkül őt raktam volna ki.
Nem tudom, h bi-e, de ha szeretnéd, akkor legyen az :D

Ditti82 2012.11.19. 10:28:30

@nyuszi01: Csak nem nekik kellett volna párbajozni. Amúgy én csalódtam, hogy Malek nem mondott nevet. Lehet, félt, hogy Ildi visszakézből veri be az orrát. :D

Ditti82 2012.11.19. 10:30:28

@nyuszi01: Ja igen, lehet, hogy Dávid nem énekel tisztán (pedig a hangja meglenne hozzá), de nézni egyértelműen jobb vizuális élmény (nekem legalábbis), mint bárki mást, leszámítva a tényleg avatárfejű Gergőt. :D

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.19. 10:38:47

@Emanuelle: @Brianna: "Egy jó színésznő sem csak drámát játszik... unalmas színházi darabok lennének akkor."
Mi mást? Pantomim,tánc?

@sogeking: Chanson-est. Annyira (nem)tudnak franciául is, mint angolul. Khm. "Sohase mondd..."

@Annie Oakley: De csak a realityben megtalált "feleségével" együtt veheti át.

@Night_:
Gondolom, Gergő csak képez(tet)te magát a Megasztár előtt/óta is.

@beebeer: Ebből a sótlan bagázsból?

nyuszi01 2012.11.19. 12:29:11

@Ditti82: hát, nem tudom, nekem vizuálisan se jön be, nem tetszenek az ilyen típusú pasik :S
De amiatt haragszok rá, h operettszínházas létére egy hangot is kínszenvedés neki eltalálni... Persze, a dalválasztástól függ, mert pl neki a lassú, szenvedős számok állnak jól, nem Robbie Williams. Viszont a Bereczki dalt nagyon elrontotta, én a helyében elsüllyednék Bereczki exdublőreként...

nyuszi01 2012.11.19. 12:30:01

A párbajdala viszont nagyon szép volt, ezt a vonalat kéne erőltetni, nem az ugrálós popot

redroses23 2012.11.19. 13:39:56

Ha belegondoltok Malek szinte kimondta, hogy kinek kellett volna párbajoznia, mivel már csak 7-en voltak versenyben, ebből 2 az ő lánya (nyilván nem rájuk gondolt), 2-en párbajoztak, akiknek szerinte nem kellett volna, tehát maradtak 3-an, Keresztes fiai + Oláh Gergő. Ebből egyértelmű hogy Keresztes fiaira gondolt.

redroses23 2012.11.19. 13:42:13

Amúgy KI SZAVAZ Stone-ra???? Mert azt értem, hogy Jimmy rajongói szavaznak JFK-re, de Stone-ra?? Benne van a 6 között, atyaég. És ne írjátok, hogy a rockerek szavaznak, mert én pl. szeretem a rockzenét, akár mondhatnám azt is hogy rocker vagyok, de eszem ágában sem lenne Stone-ra szavazni, aki szerintem egy antitalentum. Lehet az idősebb generáció szavaz rá.
Egyébként melyik adás az ahol két számot énekelnek? Amikor 5-en vagy 6-an vannak? Tehát vagy JFK, vagy Stone az egyik adásban dupla számot fog énekelni. Az lesz ám az élvezet! :-)))

Brianna 2012.11.19. 14:52:58

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
Vígjátékot, pl. De Rómeó és Júlia is boldogok voltak néhány óráig... szóval egy színésznőnek nem csak a világfájdalmat kell tudnia eljátszani.

candyperfumegirl 2012.11.19. 15:10:19

@redroses23: ezt nem értem én sem. Még Fedor kommentjére is reagálnék most ezzel: attól, hogy szeretem a rockzenét nem tudom értékelni, ha valaki a rockzenét szarul adja elő. Sőt. Ha valaki a kedvenc zenéimet énekli, annál jobban idegesít, ha szar.

nyuszi01 2012.11.19. 21:23:21

@candyperfumegirl: ezzel egyetértek. Amikor meghallom az X-Faktorban a kedvenc zenéim első dallamát, első körben örülök, aztán ahogy elkezdi énekelni a delikvens, egyből visszazuhanok a fejfogós melankóliába. Ezért jobb inkább, amikor olyan számot énekelnek, aminek nem ismerem az eredetijét, mert úgymond nincs összehasonlítási alap. Persze, ha valaki fahangon és hamisan adja elő, az akkor is feltűnik, ha nem ismerem az eredetit.

candyperfumegirl 2012.11.19. 21:31:45

@redroses23: meg nem csak a dupla szám, hanem a duett! A műsor hagyományai szerint annak pont most kéne következnie, amikor hatan vannak, de erősen kételkedem, hogy azt be merik vállalni idén. Mert ha Gergőt és Timit összerakják, akkor nagyon erősen kettéválik a mezőny, ha meg nem...akkor mindenkit megszívatnak, de nagyon. Pozitív végeredmény nem tud abból kisülni a mezőny és a műsor egészére nézve.

Pácsó Ármándó 2012.11.19. 21:44:42

@nyuszi01: "Amikor meghallom az X-Faktorban a kedvenc zenéim első dallamát, első körben örülök" ... aztán a delikvens után meg kell hallgatnom az eredetit egy párszor, hogy kiverjem a fejemből a rosszul sikerült utánzatot.

nyuszi01 2012.11.19. 21:56:14

@Pácsó Ármándó: én ugyanígy voltam múlt héten Szabó Dé Fairytale gyenge utánzata után... olyan szinten meggyalázta azt a számot, hogy muszáj volt regenerálnom a hallójárataimat...

Pácsó Ármándó 2012.11.19. 22:18:05

@nyuszi01: Ráadásul a nyusziknak nagy a fülük :-)

Ditti82 2012.11.20. 08:24:28

@redroses23: Vagy mindkettő. :O
@candyperfumegirl: @nyuszi01: Nekem nagy kedvenc számom Juanes: La camisa negra. Valamelyik megasztárban valamelyikre ráerőltették a számot. Botrány volt, pedig hogy örültem az első taktusoknál...

Ditti82 2012.11.20. 08:25:53

@nyuszi01: Jó, nem egy Johnny Depp, de azért el tudnám viselni... :$

kitikati 2012.11.20. 12:26:23

www.youtube.com/watch?v=XQ4zxod1Lag

Ímhol az eredeti "Kerek egész", hagyjuk már, hogy ez Bereczki Z. dala! Még a szöveget sem ő írta.
Egyébként a videón egy élő felvétel látható, majdnem olyan jó, mint Szabó Dávid...

nyuszi01 2012.11.20. 12:50:41

@Pácsó Ármándó: :)
@Ditti82: azért őt is meg lehet érteni. Alap, h a pasiját védi. Én is ezt tenném, még ha szar is. Max négyszemközt elmondanám neki.
@kitikati: persze, h nem Bereczki száma. Ez a csapat pl 2. lett a 2008-as brit X-Faktorban. És azért Szabó Déhez ne hasonlítsuk már őket.

Szabó Dé énekeljen olyan szép lassú számokat, amik jól állnak neki, és ne erőltessenek rá R. Williamset meg ilyen gyors dalokat. Nem állnak jól neki. :SS

Ditti82 2012.11.20. 18:42:20

@nyuszi01: De a többieket miért kell ehhez fikáznia? Védeni valakit csak másokat fikázva lehet?

nyuszi01 2012.11.20. 20:36:01

@Ditti82: hoppá, azt hiszem, elfelejtettem a lényeget... hát igen, lefikáz másokat, erről megfeledkeztem. :S Az első felét tartom, amit már le is írtam, de ezt nem tudom hova rakni. HP a csaj.

2012.11.20. 22:57:41

Mikor lesz új poszt?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.21. 08:40:10

@Brianna: Az nem dráma? Mármint a vígjáték? Mindegy, azt hittem.

@redroses23: Az "idősebb generáció" általam ismert képviselői Csobot művésznőre (olyan aranyos) és Oláh művész úrra (nehogymár csak azért ne nyerjen, mert c.gány!) szavaznak, és nyomnának pár sms-t azért, hogy JfK-t kirúgják onnét. Nem reprezentatív, nyugdíjas klubi 5-6 fős minta alapján.

@Ditti82: Lehozták a nyilatkozatát, nem? Mi itt milyen bölcsk vagyunk, mégsem kerülünk be a fősodrású bulvármédiába.
süti beállítások módosítása