Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x18 - Szerda 16 óra, Zsófi (4)

2012. november 15. 12:00 - Zsoofka

A múlt szerdai hogyvót itt olvasható

Szerda van, Zsófit várjuk. Felrémlik bennem, hogy eddig az összes megjelenésében volt valami váratlan, valami sokkoló. Lássuk mi jön a két gipsz és a nyaktámasz után….

Az ajtóban ma is egy meglepő kép fogadja a Zsófit váró Dargayt. Először is végre nincs gipsz, egy sem. Van helyette egy bulis ruha-összeállítás és egy még részeg Zsófi. Jó buli lehetett, még a karszalag is a kezén van… Ahhoz képest, hogy délután 4 óra van, ez egész érdekes állapot.

1.jpg

Egész éjjel buli volt mondja a csaj, utána afterparti, mindez kaja és alvás nélkül, sok-sok pálinkával.

2.jpg3.jpg

A lány állapota ellenére beszélgetni kezdenek, a levett gipszek után hamar a cipőire terelődik a szó. Mi is kénytelenek leszünk megemlékezni a cipőkről, mert az ülés első felét átszövi egy Dorka Dorothy metafóra, aki ugye ezüst varázscipellőben keresi a haza utat Óz birodalmából. Gyengébbek kedvéért ebben a mesében Óz maga Dargay András, aki azonban szintén nem varázsló, amint az már tegnap kiderül. Érthető, nem?

5.jpg

De inkább a tények: Dargay a múlt heti találkozásuk után felhívta a csaj anyját (+1pont), hogy a kislány veszélyes lehet önmagára nézve, jó lenne, ha legalább megpróbálna anyaként viselkedni és törődni vele. Anyuka - családi program gyanánt - elvitte Zsófit shoppingolni, aminek az eredménye egy military kabát és egy pár körömcüpő lett. Ez utóbbit viseli a csaj, ami mellesleg a mai cuccai közül a legjobb. De Zsófi nem szereti a nőcis ruhákat, meg nem szereti, hogy a pszichológusa anyukát hívogatja, meg nem szereti, ha anyuka ráerőltet dolgokat….

Zsófi azt szereti, ha ő irányít, és akár tönkre is tenné a testét, az életét, csak hogy ő irányíthasson. Dargay rávilágít egy jól látható ellentmondásra is: bár Zsófi ágál anyuka és a cipője ellen, mégis a legelső adandó alkalommal felveszi. Ez igazi fényképe az anya-lánya se veled –se nélküled kapcsolatnak.

6.jpg

Amikor a terapeuta a fentieket elemzi, Zsófi nagyon dühös lesz, majd hirtelen mesélhetnéke támad. Nehéz így írásban lekövezni a hangulatváltozásait, nem tudom, hogy ez valamiféle mániás depressziós tünet vagy szimplán csak az alkohol (utó)hatása. Mindenesetre felpörögve bejárja az egész szobát. A „bejárja” szó elég gyenge fogalom: valójában komplett gerendagyakorlatot csinál a kanapán és egy-két szaltó is belefér. Csináltam néhány képet, hátha az jobban visszaadja a hangulatot, mint a szavaim.

8_1.jpg8.jpg8_11.jpg

Egyedül edzett, mondja, mert Roli csak óvatoskodik. De ő addig erőltette a kezeit, hogy hamar elmúlt a fájdalom és mindenki legnagyobb meglepetésére tökéletesen megcsinálta a gyakorlatokat. Ez hatalmas elégtétel volt neki.

Csak talán így másnapos gyomorral nem kellett volna bemutatót rendeznie. Ismét veszélyben a szőnyeg testi épsége. A róka végülis nem jött, de a lány újra a depresszív sávba került…. Megint az estéről: kiderült, hogy szex is volt, egy bunkó, részeg ismeretlennel, aki még be is szólt a csajnak a nem megfelelő szex-technika miatt („azt mondta úgy dugok, mint akit már megerőszakoltak”).

8_111.jpg

Dargay ezt már nem állja meg szó nélkül, nemes egyszerűséggel lebarmozza az ismeretlent. Kiesik a szerepéből, és ezt Zsófi is észreveszi. De valahogy ez az egész nem megy a terápia rovására, sőt. Mintha ettől az önkéntelen megszólalástól a lány megnyílna és mesélni kezd, igen, végre a baleset részleteitől. Az érzelmi hullámvasút eme legújabb állomásán kiderül, hogy talán elővarázsolható a válasz a nagy kérdésre: szándékos volt-e az ütközés azon a napon, amikor Zsófi fejvesztve menekült biciklivel Roliéktól haza….. A lány száguldásra, légszomjra, fulladásra emlékszik, ahogy egy lejtőn száguld lefelé, közben egy fehér autó…. Dargay erőlteti, nem hagyja, hogy a lány visszaküldje az emléket a feledés homályába és szinte harapófogóval, némi hipnotizációs technikával próbálja meg végre tisztázni mi történt akkor és ott.

9.jpg10.jpg

És akkor Zsófi kiböki: „ütközni akartam, hallani akartam a csattanást aztán meg a csendet. MEG AKARTAM ÖLNI MAGAM", bukik ki belőle az igazság. De Dargay tovább faggatja…. „Mit érzett utoljára?” Megkönnyebbülést, mondja Zsófi, arra gondoltam, hogy MEGÖLTEM. De kit ölt meg? Te jó ég! Csak nem azt hozzák ki az egészből, hogy skizo a csaj?????

Dargay nyugodt hangon magyarázni kezd: mindenki több személyiségből áll össze. Zsófinak is van egy magabiztos énje, amikor tornász, a gerendán van – uralja a világot. De ha a nőiségéről van szó, a lány bizonytalan, nem ő az irányító, ott irányítják. Zsófi próbálja értelmezni a terapeuta által elmondottakat: több énem van és meg akarom ölni az egyiket?

11.jpg

Hát ez nem olyan egyszerű, mondja Dargay egy sóhaj kíséretében és egy olyan arckifejezéssel, amitől én is megrémülök. Én nem nevezném egyszerűnek a Zsófi által vázolt „megakaromölniazegyikénemet” dolgot sem. Ha ez az egyszerű, akkor mi a bonyolult, amit a doki lát a szituból?

Dargay számára az elmondottakból az világos, hogy a lány HAZA vágyott, oda, ahol levegőt kap, ahol jó neki. De nem a mostani otthon ez a hely, hanem a régi biztonságos otthon, amikor még teljes volt a családjuk…. Amikor ide ér a mondandójával, Zsófi felpattan és kirohan a mosdóba. Rutinosan lehúzza a WC-t, hogy a hangokat elfedje, majd összefogja a haját – de nem hány. Kinyitja a kisszekrényt, amelynek mélyén ott lapulnak a tabletták. Ezúttal már kellően kétségbeesett ahhoz, hogy kinyissa az üvegcsét. Hogy lehet ennyire hülye egy pszichológus, hogy gyógyszert tart a rendelő mosdójában? Bár ezt a kérdést mintha már egy hete feltettem volna ugyanezen a fórumon… Gratulálunk Dargay András.

12.jpg13.jpg

Zsófi kijön a mosdóból és mint aki jól végezte dolgát, pakol és indul haza. Fáradt, mondja, de Dargay marasztalja. Megint visszatérünk a varázscipő metafórához, Zsófi szerint minimum egy varázscipő és egy varázsló kellene ahhoz, hogy visszakerülhessen a régi, boldogságos életébe. de mivel Dargay nem Óz, a cipők meg nem repülnek, csak feltörik a lábát, így marad ahogy volt, egyedül és magányosan….

Ahogy ott öltözik, egyre bizonytalanabbul áll a lábán, sajnos tényleg bevehette a gyógyszereket… Viselkedése zavarttá válik, idegesen vihog, összevissza beszél. Dargay ezt az egészet még a részeg-másnaposság rovására írja, próbál kommunikálni a csajjal, pszichológia-elméleti történetbe kezd: Egyszer – szemben az aktuális tanításokkal – egy pszichológus azt találta mondani, hogy az öngyilkos-hajlamú tinédzserekkel olyan terapeuták tudnak eredményesen dolgozni, akik maguk is voltak hasonló helyzetben. A nagyokos pszichológusok elutasították ezt a tanítást, de évekkel később bebizonyosodott, hogy ez az egész így igaz. Ha most Dargay azzal jön, hogy ő is volt öngyilkos-jelölt volt, én kitérek a hitemből. De nem, nem volt épp öngyilkos, de megfürdött a depresszió mély bugyraiban. Ha az ember volt már „agresszív önmagával”, de túlélte, akkor van esély rá, hogy mást is kirángasson ezen állapotból az élniakarásával.

Mire a férfi e mese végére ér, a lány már teljesen szétcsúszik, feláll, elindul haza… De nem ér el az ajtóig.

16.jpg

Két dolog még: Egyrészt nem tudom, hogy ezen ülés után Dargay hogyan fog elszámolni a lelkiismeretével, nagyon nagy hibát követet el. Másrészt azt hiszem kijelenthetjük, hogy Sztarenki Dóra személyében egy zseniálisan tehetséges színésznőt ismerhetünk meg e sorozat révén. Köszönjük.

Címkék: terápia
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombatreggel 2012.11.15. 12:55:58

Tényleg zseniális színésznő szerintem is. Azon a pár szaltón kicsit ledöbbentem :D Ezek szerint tényleg tornász lehetett ő is? A gyógyszereket a rendelőben én sem értem, nehezen hiszem el hogy ilyen durva hibát elkövetne egy pszichiáter/pszichológus.

Zsoofka 2012.11.15. 12:58:16

@szombatreggel:
Szerintem a szaltókat nem ő csinálta, de ez persze a színészi teljesítményéből semmit nem von le.

szombatreggel 2012.11.15. 13:01:18

@mokamini: Igen, ez volt a másik tippem :) Sajnos én nagyon rossz minőségben nézem, úgyhogy esélyem se volt megfigyelni rendesen.
Számomra ez az a hét amikor úgy érzem hogy tényleg kezd beindulni a sorozat, most kezd igazán érdekelni az összes szál. :) Kifejezetten izgultam pl, hogy Máté mit fog mesélni Lauráról.

Zsoofka 2012.11.15. 13:04:45

@szombatreggel:
Én egy kicsit csaltam és előre megnéztem a csüt-péntekit. Szóval nem akarok spolierezni, de a pénteki ülésből nagyon sok minden kiderül és a helyére kerül. Igen, a héten tényleg összeérnek a szálak :)

_Rorschach_ 2012.11.15. 13:36:11

@szombatreggel: stáblistán fel volt tüntetve a tornász-dublőr neve.
A sorozat zseniális, a színésznő szintúgy. És köszi a hogyvolt-ot! :)

szombatreggel 2012.11.15. 13:39:46

@_Rorschach_: Köszi, stáblistát nem is néztem. :)

Andal 2012.11.15. 13:41:48

Nagyon felpörgették ezt a részt, Zsófi szerintem nem csak a terápia alatt szedhetett be valamilyen "gyógy-szert", ez a 20perc alatt levágott érzelmi hullámvasút kicsit durva volt.

szombatreggel 2012.11.15. 13:42:48

@mokamini: Én tv-ben nézem, most izgulhatok este 9-ig :) Amúgy nekem a szerda és a csütörtök a legérdekesebb, most kezd feljönni a többi nap is nálam.

genevieve 2012.11.15. 15:10:48

@Andal: az szerintem az alkohol, kialvatlanság és esetleg valami drog hatása lehet...említette, hogy a hajógyári-szigeten bulizott, ott pedig előfordul az ilyesmi:-(

beacska 2012.11.15. 16:03:48

@mokamini: a végén ki volt írva, hogy tornász-dublőr, vagy ki, név szerint. szóval nem ő volt.

beacska 2012.11.15. 16:06:52

nagyon jó, ahogy a ruhákat választják! Én András ingeit is szoktam nézni, mikor milyen színű. De a legszembetűnőbb a csajok ruháinak váltakozása!

ha reklamálni megyek, szinte mindig kékbe öltözök. Van egy direkte erre való szettem ;)...mondhatni szettikém ;)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.11.15. 17:24:38

Zseniális az eredeti, a másolat , és ez a sorozat is. Annyira jó érzés hogy végre úgy lehet végignézni egy magyar színészekkel, magyar rendezővel készített sorozatot - még akkor is ha szinte minden remekül le van kopizva - hogy szinte ámul az ember a szokásos kínos és megbocsátó félmosoly helyett, ami a magyar alkotások 99%-át jellemzi. Mi lehet a titok? A profizmus amit az HBO-nál erőltettek? Ráférne a magyar alkotásokra.

mangalor 2012.11.15. 21:05:32

@Legelő Őse: szerintem elég jól rátapintottál:) a titok a profizmus (hogy mindenki profi, nem csak valakinek a valakije műkedvelő), a jól megírt forgatókönyv, a szuper párbeszédek, az igényes díszlet, és persze az olyan profi színészek, mint az összes, ebben a sorozatban is szereplő. ja,és a pénz:)
Nem mintha minden nagyobb költségvetésű film jó lenne.

Köszi a hogyvoltot! Én totál bele vagyok esve a színészekbe, de tényleg az összes nagyon nagyon jó. Sztarenki Dóra valóban elképesztően tehetséges, egyértelműen erre pályára termett.

genevieve 2012.11.15. 21:24:47

huhha, a mai egy ütős kis rész volt....

azt is megtudtuk, hogy a kislány jól van és kiengedik a kórházból

szombatreggel 2012.11.15. 21:31:25

@genevieve: nagyon ütős volt. Szamosi Zsófi szerintem nagyon jól játszik. Láttam színházban nemrég, ott is nagyon tetszett.

genevieve 2012.11.15. 21:36:17

@szombatreggel: nagy zsolt is jól játszik, ahogy mindegyik szereplő....

sajnos úgy láttam a nő szemén, hogy ő már nem szereti a férjét, és tényleg el akarja hagyni

szombatreggel 2012.11.15. 21:44:12

@genevieve: Igen, ők nagyon jók együtt, tényleg elhiszem nekik hogy évek óta házasok.
Most én is arra tippelnék hogy ennek a házasságnak vége, de biztos lesznek még meglepetések.

genevieve 2012.11.15. 21:54:00

@szombatreggel: ahogy a dokira nézett, miközben a férje az ölébe feküdt, abba minden benne volt, hogy most mi a fenét csináljon ezzel a helyzettel?

f.m.j. 2012.11.16. 13:03:55

@szombatreggel: ki volt írva a végén a tornász csaj neve, szóval düblőr volt

amúgy a Sztarenki Dóra nevét megjegyzem, mert zseniálisan csinálja
de mindenki, talán Marozsán Erika nem az igazi, de még ő sem zavar :) annyira jó az egész

nyauuuuu 2012.11.17. 17:24:12

@mokamini: Azt írod, hogy a pszichológus nagyon nagy hibát követett el azzal, hogy gyógyszer volt a szekrénykében. Csak felvetnék egy szempontot, átgondolásul: Zsófi így itt, nála, úgymond biztonságos környezetben, 'felügyelet alatt' vett be gyógyszereket, ráadásul ismert szereket, és a pszichológustól azonnal kórházba került. Ha Zsófi innen hazamegy, mert nem talál semmit a szekrényben, és otthon, anya bizonyára dús készleteiben válogatva vesz be mindenféle gyógyszert, úgy, hogy egyedül van, az jobb lett volna?

Zsoofka 2012.11.17. 17:28:35

@nyauuuuu:
Sarkított amit írsz, természetesen nem lett volna jobb. Mintahogy pénteken Ágnes is mondja, hogy ha valaki öngyilkos akar lenni.... és ebben nagyon igaza van.
De van itt egy másik: neki, D.A.-nak nem kellett volna észrevenni, hogy ilyen közel van egy újabb kísérlet, hisz ő a szakember és jár hozzá a lány? persze tudom, hogy ez is sarkított :)

nyauuuuu 2012.11.17. 18:36:56

@mokamini: A pszichológia nem egzakt tudomány. Meg tudom mondani, hogy valakinél fennáll-e a veszélye az öngyilkosságnak, vagy sem, de nem tudom megmondani, hogy ha van ilyen veszély, akkor az mikor és hol fog bekövetkezni. Azt viszont lehet tudni, hogy sokan csak segélykiáltásként követnek el kísérletet, és úgy, hogy meg lehessen őket menteni. Ilyenkor akár még hasznos is lehet, ha ez a kísérlet biztonságos helyen következik be, semmint hogy "véletlenül" meghaljon, mert nem ér haza az, akinek szánta a dolgot.
Tulajdonképpen teoretikus ez a vita, hiszen egy csak egy forgatókönyv. Csak a másik oldalra szerettem volna rámutatni: ennél sokkal rosszabb is történhetett volna. És így legalább tényleg egyértelmű, hogy Zsófi valóban ártani akar magának, így már ezzel lehet dolgozni, mert nem fogja akarni tagadni, mint eddig.

NatAngel 2012.11.18. 17:40:45

Ezt a sorozatot neten nem lehet felhajtani valahol...? Nagyon érdekelne :)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.18. 20:07:00

A gyógysze3res szekrényt tényleg be lehetne már zárni, vagy feltölteni placebo hatású cuccokkal.
@nyauuuuu: Ugye, ez nem komoly? Öngyilkossági kísérlet ellenőrzött keretek között?!
A doki sem tudhatja, hogy otthon mivel alapoz a páciens!

A külföldi sorikban is benne van ez a "gondatlanság-vonal"?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.19. 12:39:40

Zsófiról midig az jut eszembe: kibökhetné végre, ki erőszakolta meg. Lehet, hogy skizo, de inkább erre tippelnék

Zsoofka 2012.11.19. 13:23:31

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
Apuka? Elég fura amiket mond róla: egyszer nagyon haragszik rá, máskor meg azt mondja, hogy csak rá számíthat....
süti beállítások módosítása