Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x23 - Finishing the Hat (ÉVAD ÉS SOROZATZÁRÓ)

2012. november 15. 15:00 - Zsoofka

A vég kezdete, mondják a 23. rész legelején. Nos ez már itt a vég vége. Sajnos ez a 8. évad néha már nyögvenyelősre sikeredett, én azért örülök, hogy hogyvoltozhattam itt nektek. Köszönöm annak aki olvasta, like-olta és még inkább annak, aki kommentelte. Előre szólok, sok kép lesz, én így búcsúzok.

Íme rögtön egy nem túl ismert kép Amerikából, valahol a 7. évad elejéről...

a.jpg

De nézzük, milyen is egy ízig-vérig amerikai sorozat utolsó utáni része. Az előző epizódban Lynette és Tom sorsa megoldódott, sőt abban is biztosak lehetünk, hogy Susan New York-ba megy, a nőegylet előtt azonban ez még titok. Nézzük: megbocsát-e Bree a jó ügyvédnek, lesz-e Gaby-ből bizniszvumen, kimondja e Renée és Ben a boldogító igent? Esetleg tartogat-e még új kihívásokat a 23. rész?

Mary Alice-szel kezdünk, pont úgy mint 8 évvel ezelőtt. Minden akkor kezdődött, amikor a nevezett hölgy belépett a Lila közi házacskájába. Hogy egy embert és az ő szomszédjait mennyit titok övezheti, nos arról kapunk egy rögtönzött képsort a múltból. Mintha a rendező sem tudná, mit is akar kezdeni ezzel a résszel….

aa.jpg

De már a megszokott négyesre ugrik a kép: Susan épp most jelenti be a hölgyeknek, hogy hosszú útra indul, itt hagyja Széplakot. A csajok szomorúak, de valahogy mind érzik, ez a helyes lépés. Ekkor egy rég nem látott vendég érkezik hozzájuk Kathrine személyében. Kiderül, hogy a régi-új ismerős nemigen tudja eldönteni magáról, hogy fiú-e vagy lány, kurva gazdag kurva lett amióta nem láttuk. Van egy fagyasztott francia péksütiket áruló üzletlánca és épp Amerikában készül terjeszkedni. Ez ügyben lenne egy üzleti ajánlata – Lynette számára. Nocsak, a végén mégis Lynette lesz az, akinek az utolsó részben is fel kell kötni a fehérneműt

.1.jpg

Renée végre eljutott a ruhapróbáig, lassan tényleg bekötik a fejét. A ruha szűk, a mennyasszony hisztis. Érkezik a boldog vőlegény. Valami részletkérdést próbál meg egyedül megoldani, persze Renée leugatja. Szép kilátások az elkövetkező boldog életre.

Gabyéknál indul az újabb dógos reggel. Carlos még mindig nem tudja megszokni az új felállást. Pedig ideje lenne: Gaby ugyanis újabb megtisztelő feladatot kap, most már góré lesz a ruhaboltban. Carlos puffog, megnyerte a ház körüli munkálatok szervezését, többek között egy új kertész szerződtetését.

Julie az anyjával a nődokinál rutin-ellenőrzésen. Susan már randit szervezne a lányának és a sármos doktor bácsinak. Julie persze kiakad, jól indul az anya-lánya együttélés. Lám Julie is az anyja sorsára jut, ő is gyermekét egyedül nevelő szülő lesz és mint ilyennek, nehéz dolga lesz megtalálni az igazit. De nem lehetetlen és erre pont Susan és Mike a jó példa. Most a lényeg: még 3 hét a szülésig és a kismamával és babával minden rendben van.

Most épp Bree vigyáz Karenre. Büszkén újságolja, megtalálta az idős hölgy által kért zenét a temetésre. De sajnos nem bakeliten, pedig úgy lenne az igazi. Miközben ezen elmélkednek, Bree telefonhívást kap. Trip az, épp százharmadjára kér bocsánatot Bree-től. A nő hajthatatlan. Karen úgy érzi, itt a lehetőség, hogy még egyszer, életében utoljára egy kicsit megkavarja a dógokat…..

3.jpg

Kathrine érkezik Lynette-hez. Büszkén lobogatja a cége legutolsó üzleti beszámolóját, lám míly nagy is az ő cége. Lynette meg a legokosabb nő, akit valaha ismert és mivel már szakított Tommal így nincs semmi, ami visszafogná az üzleti karrierben, legyen Lynette az ő amcsi részlegének a vezetője. Csakhogy a hölgy le van maradva egy-két résszel, Tom már megint van, épp most jön a fürdőszobából. Lynette hárítja Katherine ajánlatát, de a bogár már el van ültetve a fülében…..

4.jpg

Ami most jön, azon még mindig nevetek.. .. Ha ti is úgy nézitek, mint én (azaz a film önnön paródiájának), jól fogtok szórakozni. Már ezért megérte megcsinálni ezt a 23. részt: Szóval este van, Solis ház. Carlos ül a megterített asztalnál. Várja Gabyt, aki némi késéssel (2 óra), de nagy elánnal be is állít. Mentegetőzik. Sok volt a dolog, nem, a telefont sem volt idő felvenni. De, hogy ne légy rám mérges, Édes, hoztam neked kárpótlásul egy csodaszép órát –mondja a zurának. „Amikor megláttam arra gondoltam, milyen jól mutatna a te nagy, erős csuklódon”- édeleg. Carlos először meglepődik, aztán megcsodálja az órát, aztán – kiakad. Merthogy valahonnan neki is ismerős lesz ez a szitu…. Úgy 80-90 résszel ezelőtt, mintha pont ő hozott volna ajándékot Gaby-nak, hasonló indíttatásból. Amikor Carlos odafigyelést kér új kocsi helyett, majd dühösen elrohan – a felesége csak annyit vág utána: „Milyen szexi vagy, amikor haragszol!”. Ennél a résznél már hangosan röhögök.

5.jpgaaa.jpg

Lynette fülében lévő bogár csak tovább bizsereg, amikor találkozik egy régi ismerősével egy bevásárlás alkalmából. A hölgy szintén üzletasszony, Lynette látja a különbséget a kettejük élete között. Ez a dilemma (család és/vagy karrier) újra és újra fellángolt az életében és még most sem dőlt el a verseny. Vajon mi az, ami boldoggá tenné Lynette Scavo-t? Nem, tudom, a feleség sem tudja, de azért felhívja Katherine-t, biztos, ami biztos.

Folytatódik a Solis-saga: Carlos úgy dönt, saját kezébe veszi az otthon körüli teendőket, és a kertészt is. Felfogadja a világ legszexisebb kertész-lányát, hátha a feleségének is leesik, miféle úton indultak el ismét, csak ezúttal fordított felállásban. Gaby, bár érti a viccet, de nem szereti. Mérgesen elhúz.

6.jpgaaaaaa.jpg

Bree érkezik Karenékhez. Az idős nő egyre gyengébb. Egy öröme azért maradt: megvan az áhított lemez, Trip találta meg. Roy megbocsátásra ösztökéli Bree-t. Jó gyerek az, mondja.

Végre. El sem hiszem. Megvirradt Renée és Ben nagy napja. A nőegylet tagja közül ketten, Susan és Gaby, Julie-val kiegészülve megpróbálják a tortadísznek öltözött Renée-t betenni a limuzinba.

7.jpg

Hááááát elég nehezen megy. Végül sikerül is. A mennyasszony morcos. Jól kell sikerülnie a mai napnak, ha beledöglenek néhányan, akkor is.

8.jpg

Hááát egyelőre pont az ellenkezője történik: halál helyett élet van nekiindulva. Julie babája pont a limuzint, pont ezt a pillanatot találja a legalkalmasabbnak a kibújásra. Annak rendje módja szerint elfolyik a magzatvíz, összepiszkítja Renée ruhakölteményét és az autót is rendesen. Renée tajtékzik, de Gaby tudja a megoldást. Most, hogy már góré egy ruhabótban, nem lehet gond megfelelő esküvői szettet szerezni a mennyasszonynak röpke 20 perc alatt. Gaby és Renée be a boltba, ez a legfontosabb, Julie várhat. Persze Susan nem így gondolja és huss, ellopja a kocsit, irány a kórház. (Igen, ez itt Susan popsija, amint bekúszik a kocsi vezetőfülkéjébe és ellopja magukat)

b.jpg

9.jpg

bbb.jpg

Renée végül is jól jár: a viselhetetlen giccsförmedvény helyett egy nagyon elegáns, nagyon renée-s ruhát sikerül találni. Igaz, hogy az áruházból futva távoznak, mert Gaby kinevezése még olyan új, hogy nem ismeri fel a biztonsági őr, de ez lényegtelen közjáték. Kocsi híján futva (!) érkeznek meg a nem kicsit elképedt Ben legnagyobb örömére.

10.jpg

Az eskü utáni vacsin Lynette telefonon már a fizetéséről tárgyal Katherine-nel… Jön Tom, aki természetesen nem érti. Majd lenyom egy olyan dumát, amely méltóképp összefoglalja a Lynette és a Scavo család elmúlt 8 évének filmes dilemmáját. Mehet Lynette, persze, hogy mehet karriert építeni New York-ba. Tom támogatja, megy is vele. Csak egy baj van: Lynette mindig máshol kereste a boldogságot, mint ahol épp tartott élete egy-egy pontján. (Ha gyereket várt, karrierre vágyott; ha épült az a karrier, anyja akart lenni mind az 5 kölykének…. – Ismerős, hölgyeim?) Szóval, mondja Tom, kurva jó lenne, ha Lynette végre kitalálná, mi teszi őt boldoggá.

Jön Trip Bree-vel van beszéde, becsszó, utoljára. Ez a beszéd egy kicsit más, mint korábban. Bree végre nem azt az álszent dumát nyomja, hogy azért nem kell neki a pasi, mert az elárulta a barátait, hanem mert nem fér abba a vörös fejébe, hogy kellhet egy normális pasinak azok után, amit az megtudott a nő múltjáról…. Na ennek így már van egy kicsi értelme. De Trip megnyugtatja: ő messze nem normális pasi, különben sem a nagykönyv szentasszonyát akarja, sokkal inkább egy valóságos, ízig-vérig emberi nőt. Hát megkapta. Csók, meg minden.


11.jpg

Solisék is próbálják tisztázni a tisztázni valót.Gabyt nagyon szíven ütötte Carlos kertészes metafórája. Megegyeznek abban, hogy nem követik el ugyanannak az évekkel ezelőtti hibának a fordítottját. Igen, csók itt is.

12.jpg

Julie és Susan a szülőszobán, jön a sármos doktort doktor bácsi. Susan még mindig, még itt is a kerítőnőt játszaná, bár ünnepélyesen ígértet tesz, hogy sose többet nem csinál ilyet, se Julie, se a baba se mi nem hiszünk neki. Julie visszafordítja a kérdést: mi lesz Susannal, egyedülálló anyaként és nagymamaként vajon vár-e még rá a szerelem. Susan elréved a múlton, és biztosítja a lányát arról, hogy nincs mitől félnie. Ő az eddigi évek alatt annyi szerelmi élményt kapott, hogy ha nem is jár már neki több ebben az életben, akkor is meglesz valahogy, az emlékei között lapozgatva. Nem, itt nincs csók, de azért nem is sírunk. Talán Susanra is vár még egy utolsó, forró szerelem!

12_1.jpg

Ők sem csókolóztak, talán jobb is, de aranyosak voltak így együtt, amint köszöntik az ifjú párt. Persze Lee azért ezt az alkalmat sem hagyta ki, hogy újabb ügyfeleket toborozzon az ingatlanközvetítő cégéhez….

13.jpg

Lee után Lynette-en a sor, hogy köszöntse az ifjú párt. A megszerzett boldogság megtartásának fontosságáról beszél, nem is annyira Ben-nek és Renée-nek, hanem inkább Tom-nak. A nyolc év alatt talán először mondja ki, hogy boldog, igazán az. Itt és most. És az leszel New York-ban is, mondja neki a zura. Mennek, hát persze, hogy mennek!

15.jpg

Amikor megszólal ez a zene, már tudom, hogy itt a finálé. Mint minden igazi mesevilágban, itt is minden jó és rossz dolog egyszerre történik.

  • Renée és Ben elltik a menyasszonytáncot.
  • Karen szeretett párja mellett távozik az örök pletykamezőkre. Isten nyugosztalja őt és Kathryn Joosten-t.
  • Julie egészséges gyermeknek ad életet.

c.jpgcc.jpgccc.jpg

És, miután lezajlik az utolsó kártyaparti, mint minden jó filmben, ennek az epilógusában is összefoglalót kapunk a szereplők további sorsáról:

16.jpg

  • Lynette és Tom New York-ba költözött, ahol a nő végre felépítette álmai karrierjét. És néhanapján vigyázott 6 unokájára, csak úgy levezetésféleképpen.
  • Gaby és az ura is elhagyta az utcát, ők internetes bolton és bevásárlási tévécsatornával gazdagodtak meg. Még egy kastélyt is vettek, ahol boldogan veszekedhettek, a szomszédság teljes kizárásával.
  • Két év múlva Bree is férjhez ment Triphez, ők ekkor költöztek el. Bree politikusi pályára lépett. Határ a csillagos ég. Csak a konzervatív nőegylet tagjai meg ne neszeljék miféle múlttal rendelkezik a hölgy.

És, hogy ki ez az új nő? Nos, ez az ami sose nem fog kiderülni. Csupán annyit tudunk meg róla, hogy ő az, aki megvette Susan házát és neki is van egy titokzatos doboza, amit jól őriz, túl jól! Róla szólt volna a 9. évad, ha elkészül…..

17.jpg

Susan tehát elindult, hogy meghódítsa New York-ot is, búcsút intett a múlt szellemeinek, készen állt rá, hogy továbblépjen!

18.jpg

Good bye, Mike! Good bye, Wisteria Lane! Good bye, Desperate Housewives!

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.11.15. 16:36:12

Köszi a hogyvótot!
Abban egyetértek Veled, hogy az uccsó évad kissé fáradt volt már.
A finálé pedig tipikusan amerikai és tipikusan csajos lett, de jó volt ez így.

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.15. 18:19:09

sablonos volt.
egyedül a Karen szál ért valamit.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.11.15. 21:05:21

Most sírok. Vége van.
Mit fogok olvasni?

Moka, hol talállak??????????

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.11.15. 21:29:14

Köszi szépen a hogyvoltokat. Nagyon tetszett mindig.

Már megnyugodtam, mindenki él és virul a soriban, kivéve egy embert.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.15. 22:28:52

Köszi.
Ennyi csókot! Kicsit fuldoklottunk a nyálban...

Konzervatív Nőegylet! Na, még az is megérne egy Doktor Szöszis (Vörös Ördögös) epizódot.

Zsoofka 2012.11.16. 05:55:39

Sziasztok!
Én köszönöm, hogy olvastatok!

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős:
Én itt vagyok, csak terápiázok :) Ha az is érdekel, szívesen látlak ott is :)

Fekete Panna 2012.11.16. 08:50:40

@mokamini: Gratulálok a soksok hogyvolthoz, szép munka volt! :-)

mufuvecske 2012.11.18. 21:01:45

Én is köszi hogy írtad, jó volt olvasni...

Sajnálom hogy vége lett...meg azt is, hogy a végén kaptunk összefoglalót arról mi lett a szereplőkkel...így már esély sincs a folytatásra, vagy esetleg egy mozira...vagy ki tudja...:)

Ditti82 2012.11.20. 19:48:10

Köszi a hogyvoltot. :)
Sajnálom, hogy vége, üresek lesznek a szombat estéim. :( Egy mozira én is vevő lennék/lettem volna, valahogy úgy, mint a Szex és New York esetén. :)
A nődoki meg... Huhhhh... :$

Zsoofka 2012.11.20. 20:30:24

Ezt találtam :) Búcsúajándék. Avagy mi lett a szereplőkkel 2.0

www.life.hu/szepulj/20121119-eva-longoria-rovid-frizuraval.html

:)

Walter Hartwell White 2012.12.03. 22:46:05

Most jutottam el a végéig, sajnos szerintem nagyon összecsapott lett a vége, nagyon be akarták már fejezni a sorozatot az alkotók. Holott egy ilyen magas színvonalú produkció megérdemelt volna egy bővebb lére eresztett lezárást.
süti beállítások módosítása