Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A híd - 1x01

2012. november 15. 11:00 - Dr. Mortens

Bár ezek a hülye skandinávok a fél életüket odaadnák egy olyan könig sorozatért, mint amilyen a Jáksó-féle Marslakók, de  a mienknél kevésbé szerencsés országokban az adófizetők pénzét  a Dániát és Svédországot összekötő Öresund  nevű baszottnagy hídról szóló propaganda-sorozatra költik. De mit it is várhatnánk tőlük, hiába találták fel a Nobel-díjat, a sorozatkészítés mellett abban is mi vagyunk a császárok. Elég az oltásokból, úgysincs még itt az influenzaszezon, nézzük mivel szórakoztatják arrafelé a királyi csatornák a nagyérdeműt. 

01.jpg

Sötét alak, sötét kocsiban közeledik a hídhoz, ahol egyszer csak valaki lekapcsolja a világítást, szóval egy perc alatt nagyobb lesz itt a sötétség mint egy teljes I Love Gjoni-epizódban. A sötét alak a híd közepén kipakol valamit a csomagtartóból,  de mire ismét felkapcsolják a villanyt, a kocsinak már hűlt helye. Főcím.

A piros sarokban a koppenhágai rendőrségtől a Luis C.K.-hasonmás Martin Rohde érkezik, a kék sarokban pedig a malmői rendőrséget egy porschés szőke milf - Saga Norén - képviseli. Mivel a halott nő egy svéd b-kategóriás politikus ezért Saga magának akarja az esetet, a dán faszi meg biztos inkább otthon tolná az asszonyt ezért nem nagyon ellenkezik. A svéd oldalon a lezárt híd miatt picsog egy ún. jólöltözött vénasszony, hogy a férje Koppenhágában szívátültetésre vár és ő meg átvinné a szívet a hídon egy mentővel amilyen gyorsan csak lehet. Nehogymár az öreg ilyen hülyeség miatt haljon meg! A svéd Bíró Icát viszont ez kicsit sem hatja meg és elhajtja az asszonyt, mint Kukorica Jancsi a nyájat a közismert elbeszélő költeményben.

1x2.png

Egy lakótelepi lakáson vagyunk, ahol egy Veronica nevű fiatalasszony hívja telefonon a skandináv Lemmy-t, Stefan Lindberget, aki épp a kocsija mellett dekkol. Rendes nő ez, mert annak ellenére találkozni akar a pasival, hogy hasfájásról panaszkodik. PMS vagy tatárbifsztek? Sosem tudjuk meg. Viszont megbeszélik, hogy Stefan irodája az most töküres, a nőnél meg ott vannak a kölykök, így inkább az előbbit választják. Közben a hídon a dán fakabát engedélyt ad a szívet szállító mentőnek az áthaladásra. Saga ettől nem kicsit lesz idegbeteg, de egy lájtos  catfight után mindketten visszavonulnak.

Meg is érkezett a vénasszony és a szív a kórházba, de a fehér köpeny helyett ezúttal fehér zakót viselő szívsebész nem vállalja a műtétet mert időközben kicsit bebaszcsizott. Najó csak egy pohár bort ivott a vacsorához, de a kollégája egyébként is nagyon ügyes, nem lesz azzal baj. A vénasszony szerint „nemezvoltmegbeszélve” de az orvos legalább olyan hajthatatlan, mint egy vasrúd.

1x05.png

A hídon befejezték a helyszínelést, de a rendkívül alapos svéd rendőrök csak akkor veszik észre, hogy a hulla két darabból áll, amikor el akarják szállítani.  Így viszont belülről is jobban megismerhetjük a svéd politikusasszonyt Kerstin Ekwallt. Saga a kocsiban ülve telefonál egy hosszú zsíros hajú középkorú faszival, Hanssal, aki az ő főnöke. A rendőrfőnök megkéri a nőt, hogy finoman közölje a családdal, hogy Kerstin anyu ma már nem megy haza vacsorát főzni, de Saga – akiben egyébként van egy kis Dumb és Dumber beütés – nem tudja, hogy lehetne finomabban közölni valakivel, hogy a rokonukat úgy kettévágták, mint János Vitéz a török szultánt (vagy kit,). – ígerem többet már nem említem őt ebben a posztban.

Most látom csak, hogy Saga milyen sebHELYESarcú - egyre szimpatikusabb ez a nő, már kezdem is elfelejteni a Sarah Lund-pulcsifétismet a Forbrydelsenből. A hulla férje (?) nem erőltet Hoffer Józsi-könnyeket az arcára, mikor szembesítik a hírrel, ám elmondja, hogy tegnap beszélt a feleségével utoljára és azt is, hogy ugyan kapott a nő néhány fenyegetést, de ennél egy random magyar politikus is többet kap a pofájára a kuruc.info-s facebook-hozzászólóktól. Ez a nő meg egyébként is csak azzal hergelte a szavazókat, hogy a könyvtári kölcsönzés árát akarta felemelni. Egy ilyen drágulás nálunk a lakosság 5%-át sem érintené, de a kedvenc milfem vagyis inkább cougarom szerint sem valószínű, hogy ezért lámpavasra lógatnának egy politikust.

1x3.png

A dán mackóapu – Martin - közben már hazaért, a fia még javában nyomja a csét (fingom nincs mit játszanak mostanában a fiatalok). Mire felmegy a lépcsőn már boxer-poló kombóban vakargatja a tökét, majd egy közepesen gusztustalan felsőtestvillantás után befekszik az ágyba az asszony mellé. Én azt hallottam a dánokról, hogy ezek nem szeretnek tisztálkodni és Martin is ráerősít erre a sztereotípiára, mert egy nehéz nap után, hót retkesen húzza magára a paplant. A felesége még félálomban kiadja az ukázt, hogy beszéljen már a fiával mert ez a gyerek egész éjszaka a számítógép előtt ül és ez így már nem mehet tovább. Martin, akit majd az egyszerűség kedvéért néha Louisnak fogok nevezni - persze most azt kamuzza, hogy az előbb nézett rá a gyerekre, de az már aludt, mint egy kisangyal, de ha nagyon akarja az asszony, akkor beszél majd holnap a fejével, de most már hagyja őt békén, mert egyébként is fájdalmai vannak.

Saga a boncteremben fecseg a magát Don Corleonénak képzelő (hülye rekedt hangon beszélő) igazságügügyi orvosszakértővel és rájön, hogy a politikus asszony lábait valaki mirelit-futóművekkel pótolta, szóval igazából két hulla van. Közben Veronica és Lemmy (a.k.a. Stefan) mégsem fognak szexelni, mert a nő viszi a gyerekeket is magával. Veronicának gondjai vannak a lakbérrel és fingja sincs arról, hogy merre kolbászol az a hülye férje. Charlotte -  ez a szívszállító vénaszzony igazi neve -  megtudja, hogy a férjének pitvarfibrillációja volt, ezért más kapja meg a szívet. Jól van – mondja Charlotte – de akkor a kórház meg nem kapja meg az új CT-t basszátok meg, amit a férjem adományozott volna nektek. És mit ad isten, úgy tűnik mégis megkaphtaja a tata a szívet.

1x7.png

Saga telefonon kéri meg Louist, hogy most azonnal tolja be a seggét a Koppenhágai Teve utcára és még az éjszaka közepén derítse ki, kihez tartozhatnak az egyéves mirelit-lábak. Gyorsan kiderül, hogy egy 23 éves dán prosti lesz a befutó, így most már a fűtött épületeken belül is folyton bundás télikabátot viselő dán dog, akarom mondani kopó is beszállna a nyomozásba.

Louis pogácsával kenyerezi le (micsoda képzavar) a svéd rendőrség portásnőjét, de Sagát tökre idegesíti, hogy a pasas nem akar leülni. Elmondja, hogy azért nem ül le, mert fájnak a tökei, ugyanis tegnap sterilizáltatta magát, de aztán mégis leül. Kiderül, hogy a prosti meggyilkolása után a dán rendőrség két hét alatt lezavarta a nyomozást és szart sem derítettek ki. Úgy tűnik együtt kell majd nyomozniuk. Miközben az esetet ismertetik a többiekkel, Saga nem felejti el kiemelni, hogy a dánok mekkora fos munkát végeztek, közben Martin csak vigyorog, mint a tejbetök, majd kiosztják a feladatokat.

1x4.png

Lemmy meglátogatja Veronicát, de ezúttal a férje nyit ajtót, aki minden bizonnyal drogozik. Kiderül, hogy Lemmy egy szociális munkás, aki segíti a családot, de a férj nem nagyon kedvelheti őt, mert egy rövid smalltalk után nekiesik a bajuszkirálynak és a kocsija ablakát is betöri, majd elviharzik. Lemmy szerint Veronicának el kellene hagynia a férjét, mert az drogozik, elkölti a pénzt és veri a gyerekeket. Ezután elviszi a nőt és a kölyköket egy kis házba, ahol új életet kezdhetnek, ráadásul van itt némi készpénz meg egy mobiltelefonkészülék is. Hát ez gyorsan ment.

Saganak közben arra is volt ideje, hogy jelentést adjon be arról, hogy a dán kollégája önkényesen átengedett egy mentőt a hídon. A zsíroshajú főnök felhívja a nő figyelmét arra, hogy mivel most már együtt dolgoznak a dánnal lehet, hogy nem ártana visszavonni azt a jelentést, de Saga szerint a szabály az szabály, ő istenuccse nem von vissza semmit. Kiderül, hogy a sötét kocsi a hídról Daniel Ferbéé. Ő egy közepesen híres, SZTK-szemüveges, malmöi hipszer újságíró, aki Staroprameňt kortyolgat a szerkesztőségben és hamarosan Berlinbe megy bulizni. Amúgy meg egy igazi tapló, aki a kollégáját is oltogatja, mert olyan zenét hallgat, ami már két hete kiment a divatból. Ezután lemegy a kocsijához, de csak akkor veszi észre, hogy az be van drótozva és megindult egy visszaszámláló is, amikor az ajtót már nem lehet kinyitni. Na ez szopás.

1x6.png

Daniel kocsijával a tűzszerészek próbálnak kezdeni valamit, közben megérkezik Saga és Martin is (szigorúan különírva, hisz ez nem egy James Bond-film).  A hipsztercsicska nagyon be van szarva, ordít mint a fába szorult féreg, a tűzszerészek meg látják, hogy ezt már nem hozzák ki élve, úgyhogy kis idő után angolosan távoznak. Közben Saga felhívja telefonon Danielt, hogy elmondja neki, ne aggódjon, gyors halála lesz, de előtte még adjon némi információt a nyomozáshoz. A férfi nem sok értelmeset tud kinyögni, de mindenki meglepetésére a kocsi mégsem robban fel, csak kijön egy CD a lejátszóból. Daniel kiszáll és kidobja a taccsot. A CD-n nem  Zámbó Krisztián-felvételekkel ijesztget a gyilkos, hanem egy svéd hangüzenet hallható, ami szerint ez még csak a kezdet volt és 5 társadalmi problémára fogja  felhívni a figyelmet, a maga nyugtalanítóan pszichopata módján.

Címkék: a híd
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2012.11.15. 11:23:49

még nem olvastam el, csak MUSZÁJ, hogy beírjam: HURRÁ!!!

örülök, hogy ez is sorrakerült, nagyon durva sorozat!! Imádtam...pár nap alatt le kellett nyomnom az egészet...

garnéla mák 2012.11.15. 14:12:58

még nem láttam, még csak nem is hallottam róla, de egyrészt a hv jó volt (nagyobb lesz a sötétség, mint egy teljes i love gjoni epizódban:), másrészt ígéretesnek tűnik a sztori. angolul már megtanultam a drótból, most akkor jöhet a svéd meg a dán.

beacska 2012.11.15. 16:10:46

Saga nagyon ki van találva. Tiszta Dr. Brennen. Ez valószínűleg egy embertípus lehet, nagyon hasonló empátianihilben élnek.

Amúgy Saga nem milf, jegyzem meg csendben, nincs gyereke, és nem is lesz.

Dr. Mortens 2012.11.15. 16:40:09

@beacska: Saga karakteréről azt olvastam több helyen is, hogy Asperger-szindrómás.
Tényleg nem milf, helyesbítettem is, hogy cougar. :)

Kullancs1983 2012.11.15. 16:40:09

Egy kérés: SEMMI BECENÉV! Megoldható? :)

Dr. Mortens 2012.11.15. 16:41:21

@Kullancs1983: meg, de már csak a 3. résztől.

Pácsó Ármándó 2012.11.15. 18:57:23

"Sötét alak, sötét kocsiban közeledik a hídhoz" - Azt hittem Pákó lesz az! :-)
"S akként cselekedett, amint megfogadta,
Szegény török basát kettéhasította" Ezt cselekedte János vitéz.
A fiatalok per pillanat a C.O.D. Black Ops2-vel játszanak.
Martin miért Louis néha?
Remekül írsz, élvezet volt olvasni, köszi!

Dr. Mortens 2012.11.15. 21:10:00

@Pácsó Ármándó: Köszi!
"A piros sarokban a koppenhágai rendőrségtől a Luis C.K.-hasonmás Martin Rohde"
De ahogy ígértem, a harmadik résztől elhagyom az átkeresztelésket, beceneveket.

Pácsó Ármándó 2012.11.15. 22:02:49

@Dr. Mortens: Opsz, átsiklottam a névadó felett. Kíváncsi vagyok mi kerekedik ki a történetből.

beacska 2012.11.16. 08:09:10

@Dr. Mortens: kérlek, majd Martin házáról tegyél be képeket! Annyira szép, és minden részlet ki van találva. pölö a bejárat melletti felhajtható cipőhúzó-kisszék...egyik kedvenc film-lakóházam!

Dr. Mortens 2012.11.16. 12:28:22

@beacska: ez például nekem fel sem tűnt :/
De csinálok akkkor pár vidcap-et a házról is.

beacska 2012.11.16. 13:14:11

@Dr. Mortens: :))) köszi...

amúgy most megy vhol a sorozat, vagy a neten nézed, és néha-néha beteszel egy-egy új részt?

Dr. Mortens 2012.11.16. 15:14:24

@beacska: Tudtommal most nem megy sehol. Úgy néz ki, hogy heti egy rész hogyvoltja lesz kitéve csütörtökönként - remélem sikerül tartanom a tervet.

Dr. Mortens 2012.11.16. 15:53:42

itt egy svéd cikk a Híd szereplőinek lakásáról:
www.sydsvenskan.se/Pages/ArticlePage.aspx?id=566261

természetesen nem tudok svédül, de chrome svédről angolra nagyon jól fordít.

A lényeg: Saga lakása csak díszlet volt egy raktárban. Martiné viszont tényleg látezik, viszont valójában Svédországban, Ljunghusen-ben van, délre Malmőtől. Per Friberg és Henrik von Platen tervezték - ők elvileg híres svéd építészek. A ház fából készült és egy magas fenyők által szegélyezett út mellett fekszik és olyan számomra semmit sem mondó dán klasszikus bútorokkal van berendezve, mint: (innen angolul) Børge Mogensenbord, Wegnerstolar, Louis Poulsen lamps, Wanscherpallar, Egg Chairs and Kaj Bojesenapor that hangs on the wall.

A portion of the living room was turned into Mr. and Mrs. Rohdes bedrooms and their computer surfing the son of August had his room located at the family dog has his basket.

beacska 2012.11.16. 17:20:35

@Dr. Mortens: :) a fordító program Augustot folyton augusztusnak fordítja...:)))

...és ja, tényleg, az özvegy háza is milyen szép volt!!

Kullancs1983 2012.11.16. 22:42:09

@Dr. Mortens: Oké, kösz. :) Nem nézem a sorozatot, és nem ismerem annyira a szereplőket hog azalapján boldoguljak.

beacska 2012.11.17. 11:10:08

Egyébként az Öresund híd valós, Malmő és Koppenhága közt húzódik. Nagyon szép. Ráadásul Koppenhága előtt be megy a tenger alá! Egyszerűen eltűnik!! Káprázatos!!!

nem tudom, sikerül-e betennem egy képet, de megpróbálom: nita.sfblogs.net/files/2008/09/tn_3_oresund_bridge_b.jpg

Pácsó Ármándó 2012.11.17. 11:53:11

@beacska: Nem mondod! Én azt hittem csak számítógépes animáció :-)
Vagy arra gondolsz, hogy ugyanaz a neve a valóságban is, mint a filmben? Nem lett volna sok értelme átkeresztelni (pl.: Nils Holgerson hídra), így az eredeti nevek felhasználásával a történet is közelebb kerül a nézőkhöz.
Amúgy tényleg káprázatos! :-)

beacska 2012.11.17. 12:49:39

@Pácsó Ármándó: a történet KONKRÉTAN ezen a hídon játszódik. Erre gondoltam. ;)
süti beállítások módosítása