Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x16 – Régi bűnök távoli árnyakkal

2012. november 14. 17:00 - leeann

Egy nő tér be Melinda boltjába, és megkéri őt, hogy ürítsen ki a házából minden régiséget, amit csak lehet. Úgy tűnik a nő szavaiból, hogy eléggé rossz emlékek fűzik őt a régi házhoz, mert szabadulni akar tőle minél hamarabb. Melinda Nedet kéri meg a csomagolásra, fényképezésre és katalogizálásra. Nedet baleset éri a házban, a ház ugyanis kőkeményen szellemjárta. Delia még mindig a robbanás utóhatásait éli, ezért a szokottnál is érzékenyebb a szellem témára. Ned elbeszélése alapján nagy lehet a baj abban a házban, ezért Melinda indokoltnak érzi a nyomozás elkezdését.

sze 5x16-1.jpg

Kicsit kutat és rájön, hogy a nő kislánya nemrég meghalt. A kislány nagyon beteg volt, és a szüleinek nagyon nehéz továbblépni a kislányuk nélkül. Úgy tűnik, hogy a gyerek életében is látta a házban lévő szellemeket, és a betegsége mellett még a szellemekkel is küzdenie kellett. A szülők nem nagyon hittek neki, de amikor a kislány meghalt, rémisztő dolgok történtek a házban, ezért szabadulni akarnak tőle. Melinda másnap megnézi a szellemházat magának. A nemrég elhunyt kislány, Cassidy lesz Mel idegenvezetője.

Cassidy a „Balra a Dunát, jobbra pedig a parlamentet láthatják" mondat helyett a „sietned kell" és a „menj ki innen" szavakkal próbálja Melindát elküldeni a házból minél előbb. Melindát majdnem megöli a házban egy tolószék, de sikerül a szajrét kihozni a házból. Este Ned és Eli társaságában molyolnak a megszerzett bizonyítékokkal, de Deliának ez sem tetszik. Delia megkéri Nedet, hogy szálljon ki ebből a szellemes ügyből, mert aggódik érte, és még a robbanást sem heverte ki lelkileg, nem kell, hogy még a fia is veszélybe kerüljön.

sze 5x16-2.jpg

Másnap Melinda újra beszél Cassidy anyjával. Kiderül, hogy ahogy a lánya, ő is látta a szellemeket gyerekkorában. Azért vette meg a házat, mert emlékei szerint gyerekkorában, amikor Grandview-ban éltek, a ház kertjében mindig sok gyerek játszott, és egy kedves tolószékes öreg néni integetett a verandáról. Melinda kideríti, hogy a néni az integetés idején már rég halott volt, és a játszadozó gyerekek is szellemek voltak, akkorra a ház már rég lakatlan volt. Melindának az egyik házból hozott tárgy érintése nyomán látomása támad gyilkosságokról, majd éjjel ennél furább titokra derül fény.

sze 5x16-3.jpg

Melinda álmában látja, hogy az öregasszony médiumnak adta ki magát, és a halottakat idézett meg, akik zavartak és idegesek lettek, amikor átrángatták őket a szellemvilágba, a hiszékeny élőket pedig becsapta mindenféle hazugsággal. A legtöbb információt Ned találta az öregasszonyról, mivel már bejárhat az egyetem titkos könyvtárába, amióta Grant professzor mégis maga mellé vette a fiút tanársegédnek. Ned és Eli próbálnak rájönni, hogy az öregasszony csak csaló volt, aki egy rakat szellemet megidézett, de nem tudott velük kommunikálni, vagy gyilkos is volt.

sze 5x16-4.jpg

Az a szellem, akivel Mel az álmában találkozott, azt mondta, hogy meggyilkolták, de ki és miért? Ned nagyon érdeklődik a ház iránt, de Delia eltiltotta őt az ügytől, meg amúgy sem tud kommunikálni halottakkal, ezért Mel és Eli végzi a terep melót éjjel. Mel már indulna, amikor Cassidy megjelenik, és arra kéri Melt, hogy ne induljon sehova. Hamarosan megjelenik még 2 szellem, akik Cassidy-t keresik. A 2 felnőtt szellem rabruhában van, és lánc van a lábukon. Az a dolguk, hogy vigyázzanak a szellemekre, hogy el ne szökhessenek, Cassidy-t is hamar visszaviszik.

sze 5x16-5.jpg

Melinda és Eli nem érti a történteket, de úgy tűnik, hogy a házban lévő szellemek gyilkosok. Másnapra Mel megtudja, hogy ezeket a rabruhás szellemeket kivégezték, de nem voltak bűnösök. Madame Greta, a csaló öregasszony bátyja is kivégzés áldozata lett. Úgy tűnik, hogy az öregasszonynak sikerült több száz szellemet a házba vonzania a szeretteik becsapásával. A több száz szellem között volt tévesen és nem tévesen kivégzett is. Melinda most Jimmel ötletel, melynek végén megjelenik az egyik szellem, akit ártatlanul végeztek ki, és közli Melindával, hogy nem segíthet Cassidy-n.

sze 5x16-6.jpg

A nő elmondja, hogy azért nem lépnek be a fénybe, mert védelmezik Cassidy-t is többek között a bűnösöktől, akik már nem szellemek. Az nem derül ki, hogy ezt hogy érti a szellem, mert akkor minden túl egyszerű lenne, és itt véget érne a rész. Melinda elmegy a kórházból, de jobb lett volna, ha marad, mert akkor látta volna, hogy Madame Greta már kivetette a hálóját egy nagyon beteg kisfiúra. Mindeközben anyja tiltása ellenére Ned tovább kutat az ügyben, és rájön valami nagyon veszélyesre.

sze 5x16-7.jpg

Melinda is megtapasztalja a veszélyt, amikor Madame Greta Aident fenyegeti. Ned is befut, és elmeséli, hogy mit jelent a holló, ami már többször feltűnt a mai részben. Melinda rájön, hogy a gonosz szellemek árnyakká válnak, és a ház tele van árnyakkal, amik szellemek bűntudatából táplálkoznak. Melinda megbízza Jimet, hogy vigyázzon Aidenre, ő pedig Cassidy anyjával a házhoz megy, ahova várja Eli-t is. Melinda fényes tárgyakat pakol a táskájába, és elindul harcolni a gonosszal.

sze 5x16-8.jpg

Melinda a mama segítségével meggyőzi Cassidy-t, hogy mehet a fénybe a barátaival együtt, és amikor már majdnem átmennek, Madame Greta visszarántja a kislányt a házba. Eli és Ned is megérkezik, akik Mel utasításait követve próbálnak fényt csinálni a házban, hogy az árnyaknak ne legyen lehetősége támadni. Éjfélt üt az óra, a szellemek nagyon megijednek és elmennek, de Melinda követi őket. Miközben Melinda egy padlásszobában próbálja meggyőzni a kislányt, hogy nem tett semmi rosszat, az árnyak bezárják Eli-t, Nedet és a kislány mamáját egy szobába, hogy ne tudjanak segíteni Melnek.

sze 5x16-9.jpg

A kis önkéntes csapat nem tud kijutni a szobából, és Melindának is nagy nehézségei támadnak odafent, amikor egyszer csak megérkezik a lovasság. Delia érkezik, az autó fényszóróit a házra irányítja és felkapcsolja mindegyiket. A két ártatlan rab és Cassidy a fény irányába futnak és sikerül átkelniük, mire az öregasszony csak sipákolni tud. Az árnyak elvitték az öregasszonyt. A csapat Melindáéknál gyűlik össze, és mindenki megígéri, hogy roppant óvatos lesz a továbbiakban, de Ned felteszi a nap kérdését. Miért fontosak a gyerekek szellemei, mit akarnak tőlük az árnyak?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása