Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 2x05

2012. november 14. 15:00 - LenaNoir

Sportoló testalkatú csaj fut a közösségi központ előtt/körül. Nathanünk eközben fütyörészve indul az esti fogmosásra, csakhogy az öltözőben SportolóCsaj hátsó fertályának teleobjektívére lesz figyelmes. SportolóCsaj kiszúrja a kukkolót, aki szerint ő is megbámulta volna Göndörünket, ha ilyen kis butykóban hajolgatna. Göndörünk premier plánban mossa fogait, olyan precizitással, amire a tévémaci is büszke lenne. Hanem ekkor még nem sejti, hogy percekkel később valaki nemhogy lekapcsolja a villanyt, de a ketrecharcosvagyok-fogkefévelfenyegetőzöm-kombó ellenére olyan pozitúrába helyezi Göndörünket, hogy a kis buksija először a zuhanypadkába majd többszörösen a mosdókagylóra koppan. Reccs. Nathanhalál 3. ezzel meg is volna. SportolóCsajért jött kocsival az apukája, akivel közli, hogy remek napja volt, hátezklassz. Főcím.

vlcsnap-2012-11-13-20h52m57s174.jpg

Alisha (megint/még mindig) szomorkodik. Egészen addig, míg fel nem bukkan a közmunkára igyekvő Simon, aki a fülében tomboló zene miatt először nem is hallja Alishát. Kreoljónő felajánlja, hogy menjenek együtt. Simon amúgy annak a zenekarnak a zenéjét hallgatja, akiknek a főcímzenét is köszönhetjük, meg is mutatja Alishának. Nathan az öltözőben lábadozik a halotti lét utóhatásai miatt, amikor a többiek befutnak. Elmeséli, hogy valaki megölte tegnap este, de nem tudja ki volt. A többiek arra próbálják rávezetni Nathant, hogy talán az egyik ellensége nyírta ki, mivel elég idegesítő és sok hülyeséget csinál. Nathan megbántódik Simon megjegyzésén, Alisha megvédi Simont, Nathan meg a mértvéded-beleszerettél-mondattal telibe talál. Alisha hárít, Simon nem érti, Nathan meg illusztrálja a hogyankényeztessem-sajátmagamorálisan-próbálkozásait, ami amúgy szerinte eleve fizikai képtelenség. Különben is, ha a férfiak képesek lennének rá, a nők jelenléte szükségtelenné válna. A nők nevében köszönjük Nathannek, hogy végre megtudtuk, mi céllal is vagyunk a Földön. Kelly közli is, hogy az ilyen kijelentései miatt nyírták ki.

vlcsnap-2012-11-13-20h55m18s20.jpg

Megy a pakolászás a központban, amikor Nathan egy ismerős popsira lesz figyelmes. Meg is kérdezi Flegmafelügyelőt, hogy ki az a csaj, akiről kiderül, hogy ő szervezi a jótékonysági futást. Nathan fejében már körvonalazódni is kezd a terv, de Flegmafelügyelő kiábrándítja, hogy az ilyen csajok nem foglalkoznak az ilyen kis tetvekkel, mint ő, állításának megerősítésére még fel is löki Nathant. SportolóCsaj eközben Simonnal kezd beszélgetni, amikor Nathannak derengeni kezd a tegnap este. Össze is verbuválja Curtist és Alishát, hogy megossza velük sejtését arról, hogy szerinte SportolóCsaj ölte meg tegnap este. Eközben SportolóCsaj flörtölgetni kezd Simonnal, aki elég ijesztő fejjel viszonozza ezt. Nathannek persze szemet szúr, hogy a csaj Barryre hajt, Alisha pedig féltékeny szemvillanásokkal nyugtázza a tényt. SportolóCsaj ekkor észreveszi Nathant, és megijed.

vlcsnap-2012-11-13-20h56m51s175.jpg

Kelly épp dobozokat pakol, amikor egy srác rohan be az ajtón, és közli Kellyvel, hogy gyönyörűnek tartja, majd elbújik a dobozok mögé, mert egy zsaru kergeti. Kelly más irányba küldi el a zsarut, hogy a srác aztán leléphessen. Nathan a tetőn ecseteli Simonnak, hogy a SportolóCsaj nyírta ki szerinte, majd hosszabb eszmefuttatásba kezd arról, hogy amelyik csajnak tetszik Simon, azt vagy ki kell nyírni (Sally) vagy nem százas (alakváltó BagolyLucy). Alisha próbálja menteni a helyzetet, kevés sikerrel. Simon megbántódik, de ezen felbuzdulva randira hívja SportolóCsajszit, amit Alisha kiles, és láthatóan nem örvend neki. Kellyt a központ előtt várja a bujkálós srác egy doboz sörrel, hogy megköszönje neki, nem dobta fel a zsarunak. Kelly először le akarja pattintani, aztán belemegy, mivel a fiúka őszintének tűnik, akit mellesleg Brunonak hívnak.

vlcsnap-2012-11-13-20h58m58s161.jpg

Nathan tévézik, miközben kilesi, ahogy SportolóCsajakitJessicának hívnak egy csávesszal kokettál, aki rányomulna a csajra, de az ingerülten elküldi melegebb éghajlatra. Mivel eme kis közjáték izgalmasabbnak bizonyul Nathan számára a természetfilmnél, utána is ered SportolóJessica kontra Chrisnevűcsávó etap megkukkantásának, valami izgis kis balhé reményében. Vigyázz, mit kívánsz, szokták volt mondani, mert Göndörünk kívánsága valóra válik. Miközben régi ismerősünket, horrorfilm-klisét köszönthetjük, a folyosón gyanútlan áldozatként sétálgató Göndört jól meglepi Chrisnevűcsávó, aki egy táncosokat megszégyenítő piruettel vágódik Göndörünknek a kanyarból egy csinos nyakvágással, nekicsapódik a falnak, majd elnyúlik a földön. Nathan a szívroham kerülgeti, de mielőtt telefonos segítséget kérne, még megpaskolgatja halottnaktűnőChris kacsóját egy mostmitcsináljakveled-kérdés kíséretében. Biztosan válaszolni fog. Alishát hívja, aki JövőSimon lakásában nézegeti éppen a falra dizájnolt fényképeket. Nathan el is mondja, hogy szerinte SportolóJessica ölte meg halottChrist is – csakúgy, mint őt -, amikor halottChris feltámad, de hopp, mégsem, téves riasztás.

vlcsnap-2012-11-13-21h00m13s152.jpg

Eközben Simon a ventillátorral felszerelt kocsmában várja SportolóJessicát, akivel randiznak, és ez Alishának is leesik. Baj lesz ebből! Nathan és Alisha most kettesben nyomja a mentsükmegSimont-közben leplezzükleSportolóJessicát-műsorszámot, mert Curtis és Kelly is ki vannak kapcsolva. Nathan szerint azért mert éppen egymással ismerkednek közelebbről. Alisha szerint meg nem. Simonék első randijának első napirendi a pontja az, hogy SportolóJessica elmeséli, az anyukája rákban halt meg, és az ő emlékére hozta létre ezt a jótékonysági futásos-okosságot. Majd rákérdez, miért került Simon közmunkára, ugye nem ölt meg senkit. Nem, mondja Simon, mert mégsem első randis sztori a halottSally nénis szappanopera ugyebár. Kelly Brunosráccal sörözget és náluk is a miértkerültem-közmunkára-téma van terítékre. Brunosrác meglepően átérzi Kelly, néhaelborulazagyam-ésszétverekvalakit-problémáját, gondolom, majd megtudjuk miért. Kelly hallja Brunosrác gondolatait és miután szimpinek találja, a vanotthonsöröd-kérdést követően elindulnak a kérójára.

vlcsnap-2012-11-13-21h02m51s203.jpg

Nathan és Alisha eközben egy parkoló-féleségben várakoznak (de mire?), és arról beszélgetnek, hogy ki miért van itt, ha nem is bírják Simont. Nathan megállapítja, hogy ez azért van, mert a kis mocsok, belopja magát az ember szívébe. Ha ezt Simon hallaná, biztos örülne neki. De tényleg. Áhhá, ezért hesszeltek itt a fiatalok, mert Simonka és SportolóJessica épp most sétálgat errefelé kézen fogva, majd egy falhoz vonulva Simon megkapja élete első csókját. (Asszem legalábbis, kivéve, ha anno a diliházban BagolyLucyval volt már valami. Jajjjdehogy, hát most jut eszembe, hogy halottSallynéni már beavatta a kis mohikánt.) Miközben a Göndör&Göndör magánnyomozó páros egy kocsi mögül kukkolja őket, Nathannek eszébe jut az esti nesöneldzseografik-műsor a fekete özvegyek ragadozási szokásairól, és vele azonosítja SportolóJessicát. Ha ez így van, Simon bajban lesz. Most azonban tejbetökfejjel vigyorog, miután SportolóJessica hazament egy holnaptalálkozunk-mondatot követően. Egészen addig tart euforikus lelkesedése, míg egy gyanakvó pillanatában ki nem szúrja a guggolva rejtőzködő Alisha-Nathan duót, akik beismerik, hogy követték, mert aggódnak érte, ugyanis az új csaja megint kinyírt valakit.

vlcsnap-2012-11-13-21h04m26s109.jpg

Brunosrác és Kelly megérkeznek a kéróra, ami btw nem is a csókáé, hanem üresen állt, ő meg beköltözött. A hiba csak ott van a történetben, hogy az ígértekkel ellentétben, marhára nincs otthon sör, és Kelly nem eszik gyümölcsöt. Na, most mi legyen, jobb híján, durr bele. Hasonlóképpen üti el az időt Curtis is JövőlátomásosCsajszival akinek sajátos elképzelése van arról, mire lehetne Curtis időutazó képességét használni. Curtis szerint mások tutira arra használnák, hogy mondjuk megöljék Hitlert, vagy ilyesmi. Nathan elviszi Alishát és Simont halottChrishez, akinek csak hűlt helyét találják. Nathan elmélete, hogy SportolóJessica biztos eltüntette a holttestet ott bukik meg, amikor Simon megjegyzi, hogy a csaj végig vele volt a bárban. Simon szerint Nathan ez egészet azért találta ki, mert féltékeny, hogy a csaj most kivételesen őrá bukik, de Nathan egészséges önbizalma erre rácáfol. Simon Alishának sem igazán hisz, és nem fogja a feltételezések miatt dobni SportolóJessicát.

vlcsnap-2012-11-13-21h05m46s153.jpg

Másnap a jótékonysági futáshoz készülődnek a közösségi központnál, Simon épp a rajtszámokat osztogatja, amikor SportolóJessica jön, és meghívja (márnemannyira) furafiút egy esti jelmezes bálba a sleppjével együtt. Nathan épp a többieknek ecseteli SportolóJessica bűnösségét, amikor Simon szól nekik az esti buliról. Nathan elhinti Simonnak a jajjmégisféltékenyvagyokrád-delegyetekboldogok-vonalat, hogy elaltassa a gyanakvását, és tovább tudják figyelni a csajszit. Kelly dobozokat pakol (megint), amikor Brunosrác meglepi a raktárban, nyomnának is egy gyors menetet, ha Brunosrácnak nem szállna el az agya, és Kelly nem küldené el emiatt – jogosan – a búsba. Simon SportolóJessicával enyeleg az öltözőben, amikor az közli, hogy valamit el kell mondania, csakhogy ekkor betoppan Apuka, aki láthatóan nem nagyon szívleli Simont, vagy inkább csak azt, aki a lánya körül legyeskedik. Kelly szarul van, érthető okokból. Nathan próbálja viccesre venni a figurát, kevés sikerrel, mert Kelly most aztán pont nem Nathan hülye humorára vágyik. Rendőrök rontanak be abba a lakásba, ahol Brunosrác lakik, jól át is kutatják, és megtalálják a jelmezbál belépőjegyét. (Itt jegyezném meg, jó hogy végre kiderült, nem Feketerendőrcsóka az egyetlen zsaru a városban.)

vlcsnap-2012-11-13-21h17m34s39.jpg

A közösségi központban farsang van. SportolóJessica kávbójlánynak öltözött, míg fiaink különböző szuperhírónak. Ötletes. Valaki meg egy majomjelmez mögül stíröli Kellyt. Gondolom Brunosrác az. Tombol a party, Bruno bocsánatért esedezik Kellynél, Alisha meg féltékenyen figyeli, ahogy Simonék táncolnak. Az emeleten viszont jelen van SportolóJessisca karót nyelt apja is, akinek éppen vérben forognak a szemei és hullámzik az állkapcsa, annyira idegesíti a lánya és Simon tánca. Gyanítom hamarosan vége lesz a mókának! Simon a mosdóban konstatálja, hogy egy másik srácnak pontosan ugyanolyan jelmeze van, mint neki. Nesze neked egyediség. JessicaApu morcos arccal meg is indul Simon felé, és belehelyezi vadászkésnek kinéző kabaláját Simon gyomorszájába. Kár, hogy amikor leveszi a szuperhős-maszkot rájön, hogy nem Simont gyilkolászta meg, hanem azt a másik srácot, akivel Simon az imént futott össze a mosdóban. Vérben forgó szemek ismét, Apu nagyon védi a kislányát, annyi bizonyos.

vlcsnap-2012-11-13-21h07m50s121.jpg

Simon elhúzza a csíkot SportolóJessicával, a többiek meg különválnak, hogy megtalálják őket Curtis pl. a tetőn kutat éppen, amikor JövőlátomásosCsaj épp Curtiskének ír esemest, amikor vágyódásában odateleportál a tetőre. Valósággá válik az a jövőlátomás, amit Curtis anno a partydrogtól hallucinált. Smárparty a tetőn, pipa. Simonék is tempót váltottak, hanem előtte vallomásosat játszanak. A Nekemis-nekedis-ezleszazelső-kérdéskör túltárgyalása után kezdődhet a tapasztalatszerzés. Curtis a tetőn épp keményen győzködi JövőlátomásosCsajt, amikor Alisha rájuk nyit. Kínos. Brunosrác a dühkezelési problémáiról beszél Kellyvel, ami a vihar óta áll fenn, de ha elmondaná, hogy mi történt vele, Kelly nem akarna vele lenni. Ekkor azonban megérkeznek a zsaruk a buliba, ezért bujkálni kényszerülnek. Kelly ugye úgy tudja, hogy egy verekedés miatt keresik a rendőrök Brunosrácot, de nem bonyolódhatnak hosszabb beszélgetésbe, mert a zsaru kiszúrja őket. Üldözés indul.

vlcsnap-2012-11-13-21h14m32s61.jpg

Alisha eközben rátalál a halottsrácra, akinek Simonnal egyforma jelmezük van, és bepánikol, hogy Simon veszélyben van. Simonék beavatási szertartásának épphogy vége, amikor JessicaApu vérben forgó szemekkel – na meg a vadászkéssel – nekimegy Simonnak, még jó, hogy Alisha időben odaér, és leüti Aput, plusz szembesül Simon pásztorórájával. Mondjuk számíthatott rá, elvégre JövőSimon mondta neki, hogy nem ő (Alisha) lesz neki az első. Kellyék a tetőn futnak a rendőrök elől, amikor Brunosrác a hátára kapja Kellyt s mászni kezd vele. Tiszta Godzilla-effekt: majom+szőkenő a magas épület teteje felé tiplizik.

vlcsnap-2012-11-13-21h15m35s158.jpg

Nathan is ideér, és bekapcsolódik az üldözéses hadműveletbe. Nyomozó azonban felért a tetőre, de Brunosrác úgy ellátja a baját mintha díjbirkózó lenne. Éppen a tetőről leszedett betontömbbel akarja nyomatékosítani, hogy a nyomozó leszálljon róla mikor a többi rendőr is megérkezik, és lelövik Brunot. Kelly leveszi a majommaszkot, és alatta egy igazi majmonka van. Kelly hallja gondolatait, a vihar előtt emberré akart válni, hogy szerethessen egy olyan lányt, mint ő, és a vihar hatására valóra vált. De akárhogy is, megérte, Kelly miatt. Brunosrác-akimajom, meghal. Ezért furcsállta akkor, hogy Kelly nem szereti a gyümölcsöt! Nathan is megérkezik a tetőre, és felteszi a miértvanagorillán-gorillajelmez-kérdést. Köszönjük.

vlcsnap-2012-11-13-21h16m52s160.jpg

Reggel a tetőn szomorkodó Kellyt Nathan próbálja vigasztalni. Kelly elmondja az ügy 2 tanulságát. Az egyik, hogy az emberek mindig mást mondanak, mint amit gondolnak, ezért volt tiszta Bruno, mert benne nem volt semmi gonoszság, Az állatok nem képmutatóak. A másik, hogy milyen szar ügy már, mikor az ember lánya végre megkedvel valakit, erre kiderül, hogy egy gorilla. Megérkeznek a többiek is a tetőre, Curtis elnézést kér Alishától, amiért látnia kellett őket a kanapén, de Alishát láthatóan nem érintette túlzottan mélyen a téma. Simon elmondja, hogy végülis nem Jessica volt a pszicho-gyilkos, hanem az apja, na meg, hogy már nem szűz. Nathan keblére is öleli Simont, üdv a klubban jeligével. Ezt meg is kell ünnepelni egy sörrel. Szépen fel is sorakoznak egymás mellett, a szuperhős-palástjukat meg csak úgy lengeti a szél. Wow.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dvorcsakl 2012.11.15. 09:10:07

"miértvanagorillán-gorillajelmez" ez volt tán a legjobb beszólás az egészben. Ugyan szerintem ez a gorilla dolog kicsit most nem feküdt annyira, eléggé várható volt egy idő után.

LenaNoir 2012.11.15. 10:30:54

Egyetértek! Főleg, hogy csomószor kihangsúlyozták ezt a "fura feje van a srácnak"-dolgot...de Nathan megint remekelt :)
süti beállítások módosítása