Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 1x14 - Zip, zip, zip

2012. november 13. 09:00 - sawyer_15

Az előző részt ott hagytuk abba, hogy Ted kitartó kutakodását siker koronázta, és összejött Victoriaval. Ha szerencséje van, nem csak a magánélete pörög fel, de a nagy ölelkezésben a csaj cukrászkötényén lévő szódabikarbóna-maradványok még a lila foltokat is kiszedik a pulcsijából. Szurkolunk nagyon, mármint a párkapcsolati résznek. Most kezdjük pár gondolattal arról, hogy az új kapcsolatok kezdetén megsűrűsödnek „első alkalmak”. Első randi, első csók, első közös hétvége, mondja Ted. Első szakítás, első újrapróbálkozás, első csúnya válás, mondanák a sokat látott, megtámadott házassági szerződéseken és apasági teszteken edződött válóperes ügyvédek, de az ő vitriolos hozzáállásukkal most ne is foglalkozzunk. Mert az élet szép, Ted és Victoria az első nonstop együtt töltött hétvégén ki sem mozdultak a szobából. Így Marshall és Lily hétfő reggel riadtan hallgatózik az ajtajuknál életjelek reményében. Jogos az aggodalom, ha Victoria kifacsarta Tedből az összes életerőt, ki fogja ezután a rezsi harmadát fizetni? Tedék csak előássák magukat a szoba fülledt, de legalábbis háromnapos bepállott légköréből és amint Victoria lelép, jön a faggatózás. Namivolt, fröcsögött a kula? kérdezné az egyszeri magyar reality-hős. Namivolt, kétszámjegyű numera? kérdezi Marshall, mert azért ő mégiscsak joghallgató és tud disztingválni. Az élet ezen nagy kérdésére ezúttal zéró a felelet. Pedig a 42 ebben az esetben igazán ütős válasz lett volna.

1x14_1.png

Ted elmondja, hogy azért a nagy visszafogottság, mert okulva pár korábbi elrontott kapcsolatból, ezúttal nem akarják elhamarkodni a dolgokat, inkább lassúra veszik a figurát és várnak egy hónapot a tesztkörrel. Nabazmeg, az oké, hogy nem kell ajtóstul rontani a házba, de legalább legyen egy nyílászáró, ha lakást vásárol az ember. Persze, az egész Victoria ötlete, de Ted bevállalja, mert igazán kedveli a csajt. Meg persze azért, mert egy puding, de ezt a többiek gondolják. Ted fogadkozik, hogy kibírja, még ha ez a hónap megaszopás lesz is. Illetve pont az nem lesz. Ennek megfelelően három hét múlva már elég leharcolt állapotban panaszkodik a bárban rendesen. „Apu elhanyagolt és magányos nemiszerve vagyok.”

1x14_2.png

Robin érkezik, és hétvégi bulizásra invitálja a többieket, ami arra jó, hogy megtudjuk, Ted Victoriával megy vacsorázni (Apu dekoncentrált ízlelőbimbója leszek), Marshallék pedig a 9 éves évfordulójukat ünneplik, biztos kuponos akcióban volt meghirdetve a juhar-szirupszürettel egybekötött romihétvége egy vidéki panzióban. Ezt megfelelő körítésnek tartják ahhoz, hogy egész hétvégén szexeljenek valahol Connecticutban. Nehéz lenne vitába szállni velük. Közvetlenül az indulás előtt azonban mérlegre kerülnek az ellenérvek: hosszú autóút, korai reggeli, unalmas beszélgetések válás előtt álló párokkal, így kiütéssel győz az otthonmaradós alternatíva: nyugis hétvége, filmmaraton, kajarendelés, otthoni szex. Ezért sem lehet elítélni őket.

1x14_6.png

A vacsora után Tedéknél a szexstop a téma (Apu lángoló heréi vagyunk), ráadásul Victoria rájön, hogy az egyhónapos fordulón nem lesz itthon. Mit lehet tenni, halasszuk későbbre vagy tegyük meg ma? Ó, hát micsoda kérdés?! Ted azonnal az apartman felé irányítja a taxit (Apu éledező férfiassága vagyok), főleg, hogy úgy tudja, Marshallék elutaztak. Eközben Marshallék otthon pizsamában fogmosással ünneplik az évfordulót, olyannyira, hogy gargalizálás előtt még koccintanak is a szájöblítővel. Eks, élni tudni kell, az egyszer biztos. Ekkor toppannak be Tedék felhevülten, s kezdik magukról leszórni-lerángatni a ruhadarabokat, ami tél lévén előjátéknak beillő procedúrának ígérkezik, főleg három hét után. Marshall és Lily viszont bennragad a fürdőszobában, elvégre nem akarják lelohasztani Ted lelkesedését, aki számára kellemetlen meglepetés erejével hatna az ő váratlan megjelenésük. Az a terv, hogy inkább titokban megvárják, amíg Tedék a hálószoba felé veszik az irányt. Persze-persze, csak megvárjuk, amíg a Hugo Chavez befejezi a szónoklatát, nem tarthat az túl sokáig.

1x14_4.png

Ez idő alatt… a bárban Barney véletlenül már többedszerre hajt rá Robinra hátulról. Már nem úgy, csak verbálisan. Ez történik, ha nincs ott hű fegyverhordozója Ted, aki a normál ügymenetben elölről jelzi, hogy milyen a csaj. Vagy ha nincs annyi eszed, hogy lecsekkold a pult mögötti tükörben az áldozat kilétét, jegyzi meg Robin. Hoppá, Barney Stinson ma tanult valami újat, így rögtön vázolja Robinnak az ajánlatát. Neki kell mára egy ’tesó’, és ilyen kezdőrúgás után rögtön leigazolná Robint erre a posztra. Robin problémája, hogy megint az első részben látott halálváró arcú csajjal van, akit szerepe szerint ismét kidobtak. Na, nem gondoltam volna, hogy az egymondatos statisztákat is így beskatulyázzák egy szerepkörre, még ha a csajnak kétségtelenül veleszületett tehetsége van a depressziós, éppen kidobott karakterre. Aztán Robin barátnője hirtelen belemászott egy ismeretlen faszi szájába (erre a szerepre vajon hogyan castingolnak???), úgyhogy Robin leokézza a ’Tesó-estet’, indulhat a móka.

1x14_8.png

Maradunk ezen a történetszálon, Robin hozzáöltözik Barney-hoz, de nem teszek kísérletet a ruhája pontosabb definiálására, mert úgyis belebuknék. Egy szivarklubban kezdenek, whiskey és szivartémában Robin egyaránt komoly jártasságot mutat, merthogy gyerekkorában csak így tudott közel kerülni az apjához. All the best cowboys have daddy issues, ugye, Kanadában nem leányálom a gyerekkor, ha a fater fiúra vágyott. Mindketten osztják kicsit Tedet, mekkora egy puha puding már, hogy ilyen acélosan viseli a szexmentes heteket. Robin komolyan veszi a szerepét, ami amúgy az angol Bro’ formában sokkal jobban hangzik, mint a magyar ’tesó’. Tudom-tudom, emiatt nem fogunk áttérni angolra, sőt a nyelvoktatási irányelveket látva inkább a Bruder abend felé haladunk itthon.

1x14_14.png

Még mindig Barney és Robin, csak hogy érzékeltessem az ólomlábakon vánszorgó idő lassú múlását, ami a másik történetszálon kulcsszerepet kap majd. Az alkalmi tesó-páros a szivarklub után lasertagezni megy és vállvetve gyakja le a klub 12 éves törzslátogatóit, amíg egy 10 évesekből álló gerillacsoport be nem keríti őket. Együtt kitörnek, akár Zrínyi a lángokban álló Szigetvárról, nem is végzik jobban, leszedik őket, mint gondos gazda a késői termést Márton-napon.

1x14_16.png

Eközben Ted és Victoria a fürdőbe szorult Marshallék nagy bánatára még mindig nem jutottak be a hálószobába, mert gyors menetek egymásutánisága helyett a pillanat múlandóságának szubsztanciális kérdéseit boncolgatják az első estéjükön, amikor végre akár szexelhetnének is (Apu érzékeny lelkivilágának női oldala vagyok). Marshall és Lily kicsit kivan tőle, hogy Ted gimnazista meg nem értett költőjelöltek első szárnypróbálgatásaira hajazó szóvirágokkal mélyíti a kapcsolatát, miközben ők a fürdőszobából kénytelenek mindezt hallgatni. Ennyi idő alatt pár menetet simán lezavartak volna. Amíg Ted és Victoria továbbra is egymás tekintetében merülnek el („Ismerni akarlak, mi van a lelked mélyén, mi ríkat meg?”), Lily kicsit elkenődik, hogy az ő kapcsolatukban nincs már meg ez a fajta romantika. Kifogytak az első alkalmakból, helyette maradt a „Csináljuk? Naná!” pragmatikus célorientáltsága.

1x14_15.png

Ted és Victoria közben kezd belemelegedni és már mennének szobára, amikor Ted kap egy telefonhívást, amit elintéz egy „Természetesen, nyugodtan csináld csak” válasszal. Ez viszont megakasztja a home runt, így ott maradnak a nappaliban még egy üveg bor társaságában. Persze ez már nem arról szól, hogy ne hamarkodják el a dolgokat, hanem teljesen átcsaptak pleasure delayer üzemmódba. Szólni kéne Tednek, hogy erre Tom Cruise kurvára ráfaragott a Vanília égboltban, az meg nem hiányzik senkinek, hogy Ted is maszk mögé rejtett torz arccal kóvályogjon valóság és fikció határán a hátralévő évadokban. A töküres Time Square-en feleséget keresni látványos elem lenne, de sitcom szempontból nehezen kiaknázható a téma, na.

1x14_19.png

Marshallék viszont egyre jobban készen vannak, már ráfanyalodnának bármilyen alkoholos készítményre. 20 évvel ezelőtt egy üveg Pitralon arcszesz után már önfeledten elfeküdtek volna a kádban, de az alkoholmentes after shave balzsamok idejében kész szívás bentragadni a fürdőszobában. Így Lily számára nem marad más időtöltés, mint tovább aggódni, hogy kifogytak az első alkalmakból. Kicsit utánozzák Ted és Victoria egymásban elmerülő szemezését, de a romantikából folyton kizökkenti őket valami, vagy Lily-nek jut eszébe a mosnivaló, vagy Marshall fókuszál túl hamar Lily mellére (Apu elkalandozó keze vagyok). Ráadásul Lily-nek kezd sürgős pisilnivalója lenni, így gyorsan ki kéne jutniuk, mert ilyet még nem csinált Marshall előtt a közös kilenc évük alatt. És ha most rápisil a románcuk tüzének éppen csak pislákoló lángjára, annak nem lesz jó vége. Lily a szétrobbanás határán egyensúlyoz, így amikor az órákig tartó verbális petting után Ted és Victoria végül a nappaliban esik egymásnak, Lily-nek nem marad sok választása… eljött az idő.

1x14_22.png

Barney-ék visszamennek a bárba, itt Robint elborítja egy nosztalgiahullám gyerekkorából, a torpedózás kerül szóba, amelyben mindig mindketten nyertek. Persze azért, mert folyamatosan csaltak. De félre a szentimentalizmussal, Tesó-esten a tettekén a főszerep. Robin kinéz egy csajt Barney számára, s még mielőtt az lépni tudna, magára vállalja a felszedés oroszlánrészét, s féltékennyé teszi a csajt az „Úgyis én megyek haza a legjobb pasival a bárból” dumával. Ilyen egy igazi tesó. A csaj gondolkodás nélkül rányomul Barney-ra, aki azonban nem sokkal később visszatér Robinhoz és elengedi a már becserkészett zsákmányt. Olyan ez, mint visszadobni a kifogott halat, hadd nőjön még. Jó lasertages szokás szerint embert egyébként sem hagy hátra. Cserébe Robin elhívja egy kiadós torpedózásra. Távozás előtt Robin még odavet egy gyilkos –whatsupbitch – fejbiccentést a lekoptatott csaj felé, teljes a győzelem.

1x14_25.png

Robinnál mindenki nekilát készülődni a Csalók csatájára: Robin hozza a torpedó-szettet, Barney pedig gatyára vetkőzik. Ja, van, aki nem így játszotta gyerekkorában?! Robin ledöbben és nem fogadja túl jól a helyzetet, Barney meg úgy érzi, találat érte a cirkálóját. Helló, felhívtál torpedózni, mi ez, ha nem a szex nemzetközileg elismert kódja, nemzetközi vizeken már rég erre cserélték az alpha-bravo-charlie-t. Robin viszont tényleg csak barátként gondolta az estét. Talált, süllyedt.

1x14_26.png

Lily megtette, amit megkövetelt tőle a természet (Anyu megkönnyebbült húgyhólyagja vagyok), s úgy tűnik, Marshallal való kapcsolata sem úszott el a lefolyóban. Most már bármeddig kihúzzák a mosdóban, Ted kedvére ódázhatja a várva várt pillanat beteljesülését… ekkor Lily lehúzza a wc-t, ahogy úrilányhoz illik, kár, hogy ezzel értelmetlenné tette a megelőző szenvedést. Hát, ha már úgyis lebuktak, akkor végre elhagyják a fürdőszobafogság magányát. De közben Tedék már rég elvonultak a szobába. Annyi előnye volt az esetnek, hogy Marshall és Lily rájönnek, még mindig vannak első alkalmaik és az első közös pisiléssel is közelebb kerülnek egymáshoz. Szebb tanulságot rajzolni sem lehetne.  Csattanós zárásként a nappaliban még saját verziójukban előadják a „meg-akarom-ismerni-a-lelked-mi-ríkat-meg” című tedezős performance-t.

1x14_29.png

Visszatérve Robinékra, Barney szerint teljesen logikus lett volna, hogy összejönnek egy éjszakára, hiszen mindketten ugyanúgy gondolkodnak, egyikük sem akar semmi komolyat. Robinra lehetne hatni észérvekkel, uccsó kérdés: De mi lenne Teddel? Hát azt Barney már lerendezte: a korábban mutatott telefonhívás keretében kérdezett rá Tednél, aki áldását adta rájuk. Robin reakciójából viszont Barney gyorsan leveszi, hogy Robin érez valamit Ted iránt, úgyhogy inkább elkezdenek torpedózni. Már a klasszikus formában, A5? Mellé! Ezalatt Barney vázolja a Tesó-kódex vonatkozó szabályait, ami alapján mindenki tartja a száját Ted előtt, sem azt nem tudhatja meg, hogy Robin odavan érte, sem azt, hogy Robin látta Barney-t egy gatyára vetkőzve. Ha jól hallottam ki, akkor közben Barney a Quid pro Bro’ kifejezést használta (Quid pro quo = Valamit valamiért), ami egészen egyszerűen zseniális poén, pedig engem hétköznapokon a szóviccekkel oroszlánok elé lehet kergetni. A rész beszólása mégsem ez lesz.

1x14_31.png

Az Tednek jut, amikor komás fejjel (Apu beteljesült vágya vagyok) hálóköntösben kisasszézik a nappaliba és zárszóként odaveti a vadul csókolózó Marshallnak és Lily-nek: „Gyerekek, menjetek már szobára”. Priceless beszólás, Apu rángatózó rekeszizma vagyok.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása