Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x12 – A bőrönd titka

2012. november 12. 15:00 - Szencsike

Erdei csendélettel nyitunk, fák mindenhol, az egyiken Kate szedi a gyümölcsöket. Mikor megszerezte magának a napi betevőt, indul hazafelé, ám zajt hall. Sehol senki, folytatja az útját, de megint meghall valamit. Felszed egy követ és a hang forrásának irányába hajítja, és eltalálja Sawyer-t. A férfi fájdalmai közepette még számon kéri a lányt, hogy mit keres ilyen messze a biztonságot nyújtó tábortól. Kate csak ezen a területen talál friss gyümölcsöket, és meg tudja védeni magát, köszöni szépen. Nagyon éles Szökevényünk füle, már megint zajt hall és elindulnak a hang irányába. Kis séta után megtalálják a sziget (és egyben a Hawaii-i forgatási helyszín) legszebb részét, egy csodaszép tavacskát vízeséssel. Ámul-bámul mindkettő, Rosszarc a gyorsabb, máris beleveti magát a habokba. Kate egy kis biztatás után követi a férfit, és mókázni kezdenek a vízben. A játékos bohóckodásnak egy vízi hulla felfedezése vet véget. A hulla egy férfi és egy nő, akik a vízbe zuhantak a gépről. Főcím.

pic1.png

Párosunk feljön a felszínre, kölcsönösen biztosítják egymást arról, hogy nem kaptak frászt a hulláktól. Sawyer nem hazudtolja meg önmagát, máris merül hátha talál náluk valami használhatót, Kate megy utána. Sawyer nagyban tapogatja végig a szerencsétleneket, de Kate az, aki felfedezi a használható tárgyat: egy fémbőröndöt. Sawyer talál egy tárcát, irány felfelé, Kate követi. Kate-nek nem tetszik, hogy Sawyer elhozta a tárcát, de ő visszamegy a bőröndért, mert az övé, Sawyer utána és felhozzák a táskát. Kate nézegeti, Sawyer viszont rájön, hogy a táska nem is a lányé, hát magához veszi. Szökevény látványos érdektelenséggel egyezik bele, ami Rosszarc kíváncsiságát csak tovább fokozza.

pic2.png

Lent a parton meg áll a bál, az emberek a saját cuccaikat mentik ki a tengerből az erősödő dagály miatt. Doki és Sayid is segít a mentésben, de rosszak az előjelek, beljebb kell költözni. Sayid rossz ötletnek tartja, hogy beköltözzenek a barlangokhoz, főleg így Claire elrablása után. Doki inkább a Francia tyúkot kérdezné ki, hátha ő többet tud mondai a Másokról, akiket Sayid is hallott. Sayid viszont hárít, ő ugyan nem hallott semmit, csak a szél játszott vele. A papírok, amiket elhozott a nőtől, sem jelentenek sok mindent, mert egyrészt franciául vannak, másrészt teljes összevisszaság uralkodik az iratokban. Talán le sem kellene fordítani, ki tudja, milyen borzalmakat rejtenek a szövegek. Doki megkéri Sayid-ot, ha valóban ezt szeretné, először a magányosan üldögélő Charlie-nak magyarázza el okokat. Eközben Shannon továbbra is hasznos tagja a sziget társadalmának: újságot olvas, miközben a többiek az értékeikért küzdenek, ezt a visszatérő Boone is megjegyzi neki. Szőkeség persze visszavág, és a titokról faggatja, amit már négy napja Locke-kal rejtegetnek. Tesó habozik, Claire-t keresik. Nyomok már nincsenek, akkor meg miért fárasztják magukat flegmázik Szőkeség. Tesó viszont kiosztja a lányt, ő legalább csinál valamit és nem üldögél, míg Szőkeség csak egy haszontalan valaki itt. Tesó elvonul, de ezzel a beszólással sikerült megbántani a lányt.

pic3.png

Esteledik, Szökevény üldögél a tábortűznél és a táskát cipelő Sawyert figyeli. Hát persze, hogy nem érdekli őt a táska, igaz? Flashback, egy bankos fickó bizonyos Miss Ryan-től kéri az igazolványait az ügyintézéshez. Miss Ryan valójában Kate, aki dolgozni jött az álmos új-mexikói városkába. Egy művészeti albumot készít kisvárosok színházairól. Az ügyintéző már lelkesen ajánlja is a helyi színházat, KateRyan köszönettel fogadja az ötletet. Pár pillanattal később a bank életét, KateRyan és Mr. Mark Hutton ügyintéző kellemes bájcsevejét maszkos, lövöldözős fickók zavarják meg. Szétlövik a kamerákat, mindenkit a földre parancsolnak, általános riadalom. A banda vezetője elkapja Mr. Hutton-t és a széf kinyitását követeli tőle, különben lelövi a túszokat. A szigeten Szökevény belopózik az alvó Sawyer sátrába, és megpróbálja ellopni tőle a bőröndöt. Pech, de Rosszarc felébred és elkapja a lányt, Kate van felül. Ez a pozíció tetszik is a nőfalónak, de Kate lefejeli őt és már szaladna is a zsákmánnyal, de Sawyer nem ereszti a bőröndöt. Kate tesz egy utolsó, kétségbeesett kísérletet a megszerzésre, de Sawyer nem adja oda, így sértetten távozik a sátorból. Sawyer arcán diadalmas mosoly terül szét.

pic4.png

Másnap reggel Szőkeség ismét a köz javát szolgálja: napozik. Ebben a tevékenységben Arab zavarja meg: felhívja a lány figyelmét a nap káros sugaraira, de Szőkeségnek erős a napteje, ő nem aggódik. Na, Sayid végre férfi lesz és megkéri a lányt, hogy fordítsa le a Francia tyúk dokumentumait. Szőkeség persze rögtön előjön Tesóval, biztos ő szólt Sayid-nak. Sayid nem is érti, hogy jön ide Boone, neki csak a francia szöveg lefordítása miatt lenne szüksége a lányra, de Szőkeség visszautasítja. Sayid-nak viszont nagy szüksége lenne rá. Eközben Rosszarc próbálja kinyitni a táskát, kulcs híján a klasszikus hajtűs módszerrel próbálkozik – sikertelenül. Jön Waltapuka, éppen a csomagokat menti, mikor meglátja a táskával piszmogó Rosszarcot. Megígéri neki, ha sikerül kinyitnia a Halliburton táskát elviszi őt Los Angeles-be, de szinte biztos, hogy nem fog sikerrel járni. A beszélgetésnek Hurley is a tanúja, látványosan kiröhögi a férfit, mintha tudná milyen egy ilyen táskával próbálkozni, de sok szerencsét kíván neki. Waltapuka ad egy használhatónak tűnő tanácsot: valami kemény dologgal püfölje, például kalapács, vagy fejsze és kinyílik.

pic5.png

Boone Sawyer rejtekhelyéről hozza el a fejszét, amit rögvest át ad Kopaszembernek, induljon a mai munka. Charlie is a szokásos napi feladatát végzi: szótlanul üldögél maga elé meredve. Ezt viszont a néger hölgy, Rose nem hagyja és nagyon helyesen megmondja Rocker-nek, hogy lesz szíves segíteni, aztán kesereghet tovább. Pillanatokon belül Rose már nem egyedül cipeli a nehéz terhét. Egy csendes helyen, Rosszarc próbálkozik tovább a bőrönddel, most egy sziklához ütögetve szeretné kinyitni. egyre idegesebben vágja a sziklához a táskát, mikor felnéz az égre. Tulajdonképpen csak a meredek sziklafalra kellett felmásznia és onnan dobja le a koffert, ami most sem nyílik ki, tovább húzva Rosszarc idegeit. Ám micsoda meglepetés, Kate szalad ki a rejtekhelyéről és uccu neki, már viszi is a zsákmányt. Szökevény rohan, Rosszarc utána, egy mezőn végre sikerül elkapnia a lányt és visszaszerezni tőle a bőröndöt. Rosszarc alkut ajánl, ha elmondja mi van benne, megkapja. Úgysem tudja kinyitni, legalább hadd tudja meg mit rejt, ez részéről csak puszta kíváncsiság, miért is olyan fontos a lánynak. Kate nem mond semmit, Sawyer elsétál az értékes tárggyal.

pic6.png

Flashback, a bankrablók vezére még mindig a széfbe szeretne bejutni, Mr Hutton még ellenáll. A túszok között KateRyan mellett ülő férfi lesz az önkéntes megmentő, aki nekiront az egyik álarcos fickónak. KateRyan tiltakozni kezd, de késő. Megmentőnk nekimegy a fickónak, sikerül kiütnie a kezéből a pisztolyt, ami véletlenül KateRyan elé csúszik. KateRyan, mintha sose látott volna lőfegyvert, úgy veszi a kezébe és ráfogja a bandavezérre. Megmentő bíztatja, hogy lőjön már, de mire KateRyan elsírja, hogy nem ért hozzá, addigra Megmentőt is lekapcsolják az álarcosok. KateRyan-t pedig a bandavezér hurcolja be a nyakánál fogva az irodába. Becsapja az ajtót, KateRyan pánikban van, a férfi fenyegetően néz rá az álarc mögül, de hé. A faszi leveszi a csuklyát és megdicséri KateRyan-t, hogy jó szöveg volt a "Nem értek hozzá", majd egy hosszú csókban talál egymásra az ifjú pár.

pic7.png

A szigeten Szőkeség és Arab dolgoznak a Francia tyúk papírjain. Sajnos Shannon hamar feladja, de Sayid kitartásra bíztatja és a nyelvismerete eredetéről érdeklődik. Shannon-nak volt egy pasija, St. Tropez-ban éltek. Így a legjobb nyelvet tanulni, vigyorog Sayid, Shannon is nevet, máris jobb kedvvel folytatják a munkát. A barlangoknál Doki és Sun rendezgeti a rendelőt, az egyik növény jó lesz fejfájásra. Érkezik Szökevény, aki Doki segítségét kérné bizonyos ügyekben, de Sun előtt nem meri részletezni, aki természetesen fülel és játssza az értetlen koreait. Pár lépést arrébb sétálnak, Kate előadja a problémát, kellene a bőrönd. A gépre a békebíró nem vihette fel, raktérben volt elhelyezve, most lett meg. Benne volt a rendőr néhány személyes tárgya, készpénz, és ami a legfontosabb: Négy darab kilencmiliméteres lőfegyver, töltényekkel. Sun úgy tűnik itt jutott el odáig, hogy neki távoznia kell, ebből ő kimarad. De hol a bőrönd, érdeklődik Doki. Sawyer-nél van, aki ugye mindent megtesz, hogy kinyissa. És vajon mire kell Doki Kate-nek? A kulcsok a békebíró tárcájában voltak, ki kéne hantolni, de hol lett eltemetve, csak ezt szeretné tudni. Dokinak kezd gyanússá válni a lány viselkedése, mi van még a bőröndben a felsoroltakon kívül, amiért ennyire fontos a lánynak? Szökevény persze tiltakozik, semmi más ezeken kívül. Jack segít, azzal a feltétellel, hogy együtt nyitják ki a táskát.

pic8.png

A parton Rose és Charlie hurcolkodnak tovább, de Charlie észreveszi, hogy Rose mosolyog. Charlie már nem olyan vidám fickó, mint pár nappal korábban, így rászól Rose-ra, hogy nem kellene mosolyogni ilyen állapotok mellett. Itt vannak egy szigeten, senki nem jön értük, egy Valami embereket zabál, és Mások is vannak itt rajtuk kívül, akik nem haverkodnának velük. Mielőtt Charlie még jobban belelélné magát, Rose helyre teszi őt. Senki nem hibáztatja őt Claire ügyében, hisz ő maga is csaknem meghalt, Rocker is ezt akarta volna, veti oda a nőnek. Rose őszinte aggodalommal segítséget javasol neki. Doki és Szökevény a békebíró sírjának kihantolására készül. Jack úgy érezte, hogy a férfit el kellett temetnie, így nem került a géptörzsbe, a máglyába.

pic9.png

Flashback, KateRyan és Álarcos vezér a terv további részét valósítják meg. El telhetett egy kis idő, a kintiek már aggódhatnak, hát jöjjön a következő lépés: a férfi lekever egy hatalmas pofont a lánynak. A férfi egyébként Maggie-ként ismeri őt. Álarcos kilökdösi MaggieKate-et a túszokhoz és Mr Hutton-tól ismét a széf kinyitását követeli. MaggieKate jól játssza a szerepét, ő nem akarja, hogy Mr. Hutton engedjen a rablóknak. Álarcos ráfogja MaggieKate-re a fegyverét, ha három másodpercen belül nem kapja meg a széfkulcsot, a hősnőnek vége. Mr. Hutton megtörik, irány a széf. Doki és Szökevény elértek az oszlásnak indult békebíró holttestéhez, Kate fogja megkeresni a kulcsokat. Kiszedi a halott zsebéből a tárcát, de ugyanazzal a lendülettel el is dobja mert tele van férgekkel. Jack bátran felemeli, megnézi, kulcsok sehol. Tééényleg, lepődik meg Szökevény, de Dokit már nem tudja átverni. A lány kezében ott van a kulcs, a tárcát csak elterelésnek szánta. Kate persze megint felveszi az ártatlan vagyok arckifejezést, de ez most sem hatja meg a mérges Dokit.

pic10.png

Szőkeség és Arab valószínűleg már századjára mennek végig a lefordítandó anyagokon, de százegyedszerre sincsen semmi értelme. Valami halandzsaszöveg egy tóról, meg kék végtelenségről, zagyvaság. Shannon-nak valahonnan ismerősnek tűnik a szöveg, Sayid viszont legorombítja a lányt, hogy ha semmi értelme, akkor meg miért ismerős neki. Shannon kiakad, ő előre megmondta, hogy nem jó a franciája, és talán nem őt kellene hibáztatni, ha őrültség az egész. Talán a Francia tyúk csavarodott be tizenhat év egyedüllét után. Na, akkor ezt Sayid be is fejezi, mire Shannon még búcsúzóul odaveti neki, biztos azért mert hasznavehetetlennek tartja őt és elrohan. Sayid-nak pedig fogalma sincsen, hogy mivel bánthatta meg a lányt. Doki Sawyer-hez tart és kerek perec kijelenti ősellenségének, hogy kell neki a bőrönd és meg is fogja kapni. Doki a sérülésére kapott gyógyszerrel zsarolja Rosszarcot, ha nem adja oda önként a bőröndöt, nem ad neki több gyógyszert, pedig a kúra még bőven tart. Ha nem kap gyógyszert, hamarosan Sawyer fog könyörögni neki, hogy a.) vágja le a karját, b.) vigye a bőröndöt. Sawyer tudja, hogy Kate Jack-re bízta a piszkos munkát, és hogy a lány Dokit is átverte ezzel az üggyel kapcsolatban, de végül odaadja a bőröndöt.

pic11.png

Szökevény a géptörzs közelében üldögél, mikor Jack megérkezik a bőrönddel. Jack nem bízik benne, együtt fogják kinyitni. Flahsback, a bandavezér és egy társa bejutottak a széfbe, a rémült Mr Hutton-t és a rémült(nek tűnő) MaggieKate-et túszként hozzák magukkal. Már pakolják is a pénzt a táskába, mikor Mr Hutton megpróbálja meggyőzni a bandavezért: megkapták amit akarnak, csak a lányt engedjék el. A bandavezér felvilágosítja a férfit, hogy a lány volt az, aki az egészet kitervelte. MaggieKate kirántja egy másik álarcos fegyverét és ráfogja a vezérre, patthelyzet. A vezér már lelőné Mr Hutton-t, de MaggieKate gyorsabb, lábon lövi - most márt teljesen biztos - ex-szeretőjét. A lövésre megérkezik egy harmadik társ is, MaggieKate lelövi őt, sőt a másik bent lévő férfit is. Ezek után az igazgatóhoz fordul és a 815-ö széf kulcsát kéri el. Mr Hutton nem tudja hova tenni a láyn viselkedését, de az viszont biztos, hogy az értékmegőrzőhöz két kulcs kell. MaggieKate mutatja a kulcsát, Mr Hutton nyitja is a megőrzőt. Közben a földön a bandavezér gyűlöletét küldi a lánynak, hogy egy nyavalyás megőrző miatt volt a felhajtás. Megvan a széf, MaggieKate nyitja, benne egy boríték van.

pic12.png

Doki és Szökevény a nyitáshoz készülődnek, Doki ad még egy sokadik lehetőséget a lánynak, hogy mondja el az igazat. Kate csak néz maga elé, Jack nyitja a zárat. Nos, valóban benne van a pénz, meg a fegyverek a töltényekkel. Valamint egy boríték, Személyes holmik felirattal. Jack kiveszi a boríték tartalmát, amiben ugyanaz a boríték van, mint a széfben és átadja a lánynak. A borítékból egy kis játékrepülő kerül elő. Na akkor mi ez, kedves Kate? szögezi a kérdést a lánynak, aki a semmi választ adja rá. Doki persze tudja, hogy ez nem igaz, tessék végre egyszer megmondani az igazat, mégpedig most rögtön, mert tudni akarja. Kate nem bírja idegekkel a férfi zsarnokoskodását, így először „A férfié volt, akit szerettem” válaszból egy sírós „A férfié volt, akit megöltem válasz lesz”. Jack-nek nics több kérdése, így inkább csak összepakolja, lezárja a bőröndöt, és elvonul vele, Kate összetörten zokog.

pic13.png

A lemenő nap fényében a partiak költözködnek egy új, biztonságosabb partszakaszra. Az esti tábortűznél Rose és Charlie beszélik ki a farokrész túlélőinek, köztük Rose férjének az esélyeit. Rose egyszerűen csak tudja, hogy a férje életben van, hisz benne, hogy él. Ekkor Charlie zokogni kezd, és Rose segítségét kéri. A néger hölgy imádkozni kezd. Shannon ül le Sayid-hoz és elmeséli neki, hogy a St. Tropez-i barátjának volt egy fia, akivel kölcsönösen utálták egymást. A kissrác folyton egy rajzfilmet nézett, aminek a végén egy dalocska volt. A lapon lévő jegyzetek a dalocska szövege, és a francia nő ezt a szöveget írta a papírokra. Shannon énekelni kezdi a dalt, Sayid csak a lányt látja ebben a percben, de ezzel nincsen egyedül. Boone egy fa mögül mérgesen figyeli a kettőst. Mellette pár méterrel Doki sétál el, aki még mindig mérges a magányosan üldögélő Kate-re. A lány szomorúan nézegeti a kis repülőmodellt. A Shannon által énekelt dalocska zongorahangjaira zárul az epizód.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása