Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x14 - Csütörtök 19 óra, Petra és Tamás (3)

2012. november 10. 12:00 - Zsoofka

Csütörtök este van, azaz a párterápia napja. Azon a kanapén azonban egyelőre csak egy ember ül, Petra. Ha lehet, akkor még az első ülés alkalmából sugárzott hideg üzletasszony-fejnél is szigorúbb arckifejezéssel, amit a jelmeztervezők még a ruhakiválasztással is hangsúlyoznak.

1.jpg

András próbálja elmagyarázni a nőnek, hogy – bár ő nagyon fasza terapeuta – de párterápiát egy főnek, még ő sem tud rendezni. Nem azért, mert fél, hogy a csaj ura beveri a képét, hanem azért, mert az már majdnem megcsalásnak minősülne.

Miközben Petra, a maga kedves módján flörtölni kezd a dokival, csörög a telefonja. Aztán megint csörög és megint. Tamás akar vele beszélni, de persze Petra arra sem méltatja, hogy felvegye. Tamás nem jön többet, mondja a feleség, gyűlöli mindkettőjüket. András, hogy oldja a feszültséget, meg meri kérdezni, hogy hogyan érzi magát a nő. „Miért, aggódott?” „És kiért aggódott jobban?”  Ő remekül érzi magát, bizonygatja, „túl jól”, bulizni lenne kedve. Csak azt nem értem, hogy ha tényleg így érez, akkor miért vág olyan képet, mint akinek épp most ment el a babája. Ennyire tagadja önmaga előtt is, hogy mennyire megviselte ez a vetélés? Petra belekezd egy olyan okfejtésbe, amit már más összefüggésben ugyan, de hallottunk itt, ebben a rendelőben (lsd. Máté –öngyilkosság-temetés): bűntudata van, mert nem érzi magát rosszul és nem hajlandó önmagát vádolni a nem sikerült terhesség miatt. De ahogy ezt kimondja, az arca, a gesztusai, az öltözködése, mind-mind az ellenkezőjét súgják. Dargay szerint a nő örök ellentmondó, mindenáron ellenkezni akar a férjével, a pszichológusával, a világgal… Így érzi jól magát, ilyen a természete.

2.jpg

Na és ezt kedves természetét most jól meg is mutatja nekünk: épp azt ecseteli, hogy bizonyos körülmények között (mondjuk egy lakatlan szigeten) egész jóképűnek tűnne a pszichológus úr. Hahahaha. A nő is viccnek szánja, de valahogy senkinek nincs kedve nevetni. Újabb telefonhívást hagy figyelmen kívül Petra, Dargay próbálja rávezetni, milyen szar érzés lehet már a férjnek, hogy a felesége nem válaszol ezekre hívásokra…. A feleséget ez nem hatja meg. beszámol arról, hogy a férje okkal-ok nélkül féltékeny pl. a csaj főnökére is. És, hogy miért: mert ő, Petra egy kurva jó nő. Háááát én ezen vitatkoznék. Dargay is vitatkozik. Na nem Petra jónőségén, ennél úriemberebb (már ha nem a saját feleségéről van szó), hanem azon, hogy mi a férj féltékenységének az oka. Dargay szerint Petra minden eszközt felhasznál azért, hogy növelje a feszkót saját maga és Tamás között…. Ezért jött el a terápiára a férj kifejezett kérése ellenére és ezért „udvarol” most Dargaynak.

A pszichológus „érzéketlenség” témában ugyanazt a diagnózist adja Petrának, mint anno Máténak… Szerinte a nő tényleg nem volt képes átérezni önön nyomorúságát a vetélés kapcsán, azért jött most el, mert mégiscsak ez a rendelő volt a helyszíne a baba halálának.

Azért keresi most Petra vérnyomot a kanapén, hátha sikerül megélni a bánatát.

4.jpg

Ennél a résznél a nő végre leveti az álarcát és az első őszinte megnyilvánulását láthatjuk, sírni kezd.

5.jpg

De sajnos oda a pillanat varázsa, megpillantja ugyanis az urát az ablakban…

6.jpg

Amint megpillantja Tamást, rögtön törölgetni kezdi a szeméből a könnyet, mintha szégyellnivaló lenne egy baba elvesztése miatti fájdalom. Tamás, mint dúvad érkezik, lehuppan a kanapéra. „Folytassák nyugodtan!”. Éles a hangnem közöttük, Tamás vádol, Petra dacol és szintén vádol. A hangulat az első ülésüket idézi. Amikor Tamás már végképp bunkó beszólással illeti, Petra nemes egyszerűséggel „leparasztozza”. Ez üt, látszik Tamás fején.

A férfi most Dargay ellen fordul, neki is kedveseket mond, most épp „rombolással” vádolja. Ja, mintha maradt volna bármi rombolnivaló Tamás és Petra ténykedése után…. És, hogy miért ilyen Tamás? Nos, ezt inkább szó szerint...  „Zavarja, hogy kettesben beszélgetek a feleségével?” „Nem, az zavar, hogy a maga kanapéján hagyta a gyerekünket!” Erős. Senki sem tehet róla, de mégis igaz. Ezért erős.

7.jpg

Dargay megosztja gyanúját Tamással is: Petra szándékosan hergeli a férjét, szándékosan teszi féltékennyé. A nő gúnyosan mosolyog. Tamás azt is leveszi, hogy Petra Dargaynál is bepróbálkozott… De ne aggódjon doktor úr, nem maga kell az én kikapós feleségemnek, hanem a főnöke…. Akinek van sok milliója meg 2 PhD-ja. Tamásnak még érettségije sincs....

Dargay, hogy oldja a feszültséget és valami szívmelengető témáról is beszéljenek, a megismerkedésükről kérdezi a párt. Petra és az akkori vőlegénye lovaglóórákat vett Tamástól. Egyszer a nő egyedül jött és… és itt Petra elmesél egy filmes sztorit, mint saját élményt, ekkor döbbenek rá, hogy jé, ennek a nőnek humora is van…. a férjnek tetszik a kreált sztori, őszintén nevetnek. Aztán a valós múlt elmesélése kapcsán (egyszer egyedül jött a nő, elmentek kocsmázni, berúgtak, dugtak) jól össze is vesznek, ki csábított el kit témában.

10.jpg

Petra szerint Tamás volt a csábító, mert imponált neki, hogy elszerethette egy gazdag-okos-jóképű pasi nőjét, Tamás szerint Petra már akkor sem bírt a vérével, a nő kezdeményezett… Azt hiszem Dargay jól látja: ez a két ember a kapcsolatuk kezdete óta intenzíven éli meg a házasságot, rivalizálnak egymással és próbálják a másikat a maguk képére formálni… Az állandó harc tartja életben a kapcsolatukat. Háááát biztos így is lehet élni. És akkor most mi a baj, hiszen a harc még mindig olyan élénk közöttük? Talán csak nem belefáradtak az állandó kardcsörgetésbe? Tamás egy ragadozóhoz hasonlítja a feleségét, aki mindig mást akar. Dargay ezen hasonlatot folytatja azzal, hogy ennek a „ragadozónak” a terhesség lett volna a kelepce, mert terhesen azért mégsem lehet hódítani… ezért tiltakozott Petra és ezért örült Tamás a babának. Petra már az első terhességét is csapdának tartja, amely megfosztotta őt szabadságától. (Ezt értem, meg azt is, hogy mi volt a 2. terhesség körüli érzelmi felállás. Nekem ebbe a képbe a lombikok nem illenek bele, de lehet, hogy azért mert e témában én is érintett vagyok – egy egész más érzelmi háttérrel….) Tamás megint támad. Most épp a nő főnökét nevezi meg Petra lehetséges szeretőjeként. A nő nem túl nagy meggyőződéssel, de tagad. A férfi hazugsággal vádolja, egy 3 éves gyerek szellemi színvonlán ismételgeti, hogy HAZUDSZ, HAZUDSZ, HAZUDSZ… Majd amikor a nő lebunkózza, előkapja a mobilját, amire az egész veszekedést felvette. Hááát ez már tényleg pszichiátriai (nem téves!) eset. A nő végkép feladja. Igen, kitaláltátok, futva távozik a rendelőből - ide se jövök többet felkiáltással. Sőt, haza sem megy, kiabálja az urának.

12.jpg

Tamás talán érzi, hogy túl lőtt a célon, de már késő. Most Petrán a sor, hogy lőjön: biztosítja a drága urát arról, hogy – ha eddig egy szemernyi kétsége is volt – hát elmúlt, most már tudja miért örül annak, hogy elment ez a baba….

8.jpg

Petra tehát elrohan, Tamás fizet és ő is távozik. Jaj-jaj. Megint felszabadult egy kis idő, Dargay lehet, hogy megint kénytelen lesz beszélgetni a feleségével? A megérzésem helyes volt (vagy már kezdem kiismerni az írók logikáját?). Miközben hősünk fáradtan elfekszik a kanapén, az ajtó áttetsző üvegében megpillantja a készülődő feleségét. Megszólítja. A feleség talpig csinosban (így még nem láttuk a 3 hét alatt), menni készül randira. A héten már a negyedik este. Nem, nem főzött semmit, tessék rendelni, ha éhes az ura.

22.jpg144.jpg

Dargay egyszerre beletörődő és gúnyos. Előhúzza a gyerek-kártyát, érzelmi zsarolással fűszerezve. Roppant elegáns. Judit visszavág: van a kölyköknek édesapjuk is, talán most majd észreveszik. Az elhanyagolt nő bosszúja. Valahol egy kommentben olvastam. Találó. Az ő vitájuk valahogy egész más, mint az előző percekben veszekedő házaspáré. Náluk nem üvöltözésbe torkollik, de a mélység ugyanaz. És ha már ilyen szépen összejöttek és végre „beszélgetnek”, Judit közli az urával, hogy a jövő héten elutazik, egy teljes hétre, a szeretőjével Párizsba. Na bumm. Azért megnézem mennyire szétcsúszott lesz apuka egész héten egyedül a gyerekekkel. (Néha én is fenyegetem ezzel az uramat, persze szerető nélkül. De tény: néha nem ártana a férfiaknak egy hét egyedül a kölykeikkel… ).

1111.jpg111.jpg

Erre a hírre azért már csak felkel a férfi arról az átkozott kanapéról, különösen Párizs nevének említése fáj. Próbál szarkasztikus lenni. Mondja, hogy nem érdekli az egész. Judit elmegy és ő is úgy érzi, hogy a férjét már tényleg semmi nem érdekli a házasságukkal kapcsolatban. Valóban így van? Holnap megtudjuk Ágnesnél.

Címkék: terápia
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasszűz 2012.11.10. 12:11:12

Ez a Tamás egy ütnivaló barom. Persze Andrásis megéri a pénzét.

A vetélés egy súlyos házassági krízis, sajnos, ezt sokan tagadják, de tényleg így van.

"van a kölyköknek édesapjuk is, talán most majd észreveszik"
Ez mitől bosszú? Ez tényállás, ez lenne minden házasságban az alap.

Amikor Judit mondja, hogy "csak magamért teszem!", az nagyon betalált. Mantráznia kellene minden házasságban élő nőknek (most természetesen nem arra gondolok, hogy mindenki csalja meg a párját, hanem merjen mindenki magáért tenni).

genevieve 2012.11.10. 12:20:16

furcsa, de mikor a pár egyre mélyebbre ment a vitába, azt hittem a férfi megüti a feleségét (fel is háborodtam a gondoaltra:-) ...és a végén a nő ütött rá a férje kezére..azt valahogy akkor jogosnak találtam

aztán mikor bevallotta a dokinak, hogy máskor is felvette már a beszélgetést akkor megsajnáltam, olyan szomorú volt, szerintem már ott tart, hogy nem tud másmilyen érvekkel felülkerekedni a feleségén, csak ha szó szerint visszaadja azt amit a nő mond...

egyébként meg láttam a szinészt kb. egy éve othello-ként a vígszinházba és ott se volt szimpatikus, ugyanezt a dúvad stílust hozta...(ebből is látszik, hogy milyen jó színész:-)

genevieve 2012.11.10. 12:23:28

@vasszűz: tamás teljesen kétségbe van esve...az előzménybe lehetett olvasni, hogy értelmiségi (jó) családból származik, csak a szüleivel való dacolásból lett "lovászfiú"... szóval igazából nem egy született paraszt, és nyilván a felesége tudja is ezt és szeretné ha többre vinné, ezért is piszkálja...csak a férje nem akar beállni az öltönyös manager sorba...

andrás meg mikor a saját életéről van szó, pont olyan fullparaszt mint a paciensei:-)

beacska 2012.11.10. 12:27:00

mokamini, nem értek veled egyet a "szétcsúszott apuka"-dologban. Senki sem érdemli meg, hogy a párja mással menjen el Párizsba, és ehhez jó pofát vágjon! Az én férjem 2 kicsi gyerekkel volt otthon, amikor én kórházban voltam, és abszolválta a feladatot. Egyik kollégámat meg szintén 2 kicsivel hagyta ott az asszony, és csodák-csodája megoldja már évek óta.
Nem kéne misztifikálni a gyereknevelés-dolgot! Meg fogja oldani, biztos vagyok benne!

viszont marha nagy kibaszás, hogy tűrnie kell, hogy az asszony minden este elmegy dugni, majd elutazik Párizsba! Én megmondtam volna neki, hogy akár haza se jöjjön! És akkor úgy élvezze a szabadságát! Tutira a pasi dobná, mint macskát szarni, ha neki kéne napi szinten reggel a nyűgös, csipás fejét néznie!

beacska 2012.11.10. 12:30:55

jaaa, és az is kiderült ebből a részből, hogy András TÉNYLEG tudja kezelni, ha kikezdenek vele a páciensek! ;) csak Laura úgy kapaszkodik bele, mintha az élete múlna rajta...peh..

Zsoofka 2012.11.10. 13:08:26

@beacska:
Tudom miről beszélsz, az én sógorom felesége is megtalálta az igazit, lelépett és mindent a férfi csinált, egyedül.
Szóval nem akarok én misztifikálni, dehogy akarok.
Az én uram is olyan, ha vészhelyzet lenne, és MUSZÁJ, biztos mindent megoldana egyedül.
Én csak a midennapok küzdelméről beszélek, pont arról, amikor természetessé válik, hogy majd megoldja az egyik fél (legyen az anya, apa) mert ő rutinos, mert ő úgyis ott van.... És ha már ott van, vagy 30 évi csinálhatja is egyedül a dolgok nagy részét, amíg a másik önmegvalósít.

Zsoofka 2012.11.10. 13:09:14

@beacska:
Laura nekem is egy energiavámpír.

Zsoofka 2012.11.10. 13:10:53

Nekem eddig egyénként ez volt a csúcs vagy a mélypont, nézőpont kérdése :)

Andal 2012.11.10. 13:20:05

Érdekes rész volt ez is, kíváncsi vagyok valaha is szóba fog kerülni egy normálisan működő házasság, mint pozitív példa, mert eddig az összes kapcsolat szétesett/szétesőben (Dargay na meg a szülei, Petra és Tamás, Máté, Zsófi szülei, Laura házassága meg elvileg jobb is lenne, ha létre se jönne).

"Ezt értem, meg azt is, hogy mi volt a 2. terhesség körüli érzelmi felállás. Nekem ebbe a képbe a lombikok nem illenek bele"
Ha jól emlékszem, az első gyerek után (ami a mostani rész alapján csak "becsúszott", nem tervezték) próbálkoztak sokáig a lombik-programmal, és csak később jött az elhidegülés, amikor Petra már inkább a karrierjére koncentrált.

Zsoofka 2012.11.10. 13:24:28

@Andal:
Amit a lombikról írsz, azt azért nem értem, mert a nő már az első terhességről már mint csapdáról beszél, akkor miért kínlódna lombikkal a "2. csapda" érdekében.... A lombikkezelés mag egy hatalmas harc, ami testet-lelket igénybe vesz (és lehet, hogy ezt egy kicsit tényleg misztifikálom :), de komolyan: egy lombikot nem lehet kényszerből végigcsinálni.
Bátr lehet, hogy igazad van: a lombik időszakában lehet, hogy épp nyugvóponton volt a kettejük harca...

Zsoofka 2012.11.10. 13:27:30

@Andal:
Ágnes házassága? Végül is neki is volt kísértés, de nem lépett le a betegével, elmenekült az urával... De persze lehet, hogy arról is kiderül, hogy voltak ott is bajok...

Zsoofka 2012.11.10. 13:30:38

Tudjátok mikor röhögnék egy nagyot? Ha egy szó sem lenne igaz Judit szeretőjéből.... Ha pl. csak elmenne egyedül Párizsba, mert elege van és ez az utsó kétségbeesett próbálkozás a házassága megmentésére.... Lehet, hogy hülyeség, ebben a pillanatban jutott eszembe.

genevieve 2012.11.10. 13:31:28

@mokamini: és az is kiderült andrás semmit nem tesz meg a házassága megmentésért...csak fekszik a kanapén, durcásan elvonulva és várja, hogy majd megoldódik a dolog magától...pedig a felesége megmondta, hogy tőle függ mit fog csinálni...vagyis várja, hogy végre vele is foglalkozzon ne csak magával és a pácienseivel...

Andal 2012.11.10. 13:35:21

@mokamini: Szerintem csak utólag visszatekintve érzi csapdának Petra lényegében az egész kapcsolatot, gyerekkel, lombikkal együtt. Akkor elhagyta a vőlegényét Tamásért és nem vetette el a gyerekét, sőt még több gyereket szeretett volna, lombik-programot is vállalva. Talán ez a kudarc meg főleg utána a szakmai karrierje lehetett az az új időszak, amikor már kezdtek elhidegülni, és most már a kapcsolatuk egészét rossznak és elhibázottnak látja, bár még mindig vannak azért jó pillanataik (2 debil és véget nem érő veszekedés között).

Zsoofka 2012.11.10. 13:36:07

@genevieve:
Azt hiszem nekem, mint nőnek (embernek, házastársnak) azt a "van 11 percem, mondjad" beszólást nagyon nehéz lenne megbocsátanom.
Igen, kb 3 éves gyerek szintjén duzzog... És ő a pszichológus. Muhahaha
Ugyanakkor Zsófi-ülések alkalmából nagyon ügyes, látszik a profizmusa...

genevieve 2012.11.10. 13:42:24

@mokamini: na ja, én is azt mondtam volna menj te a francba a 11 perceddel:-)

beacska 2012.11.10. 14:31:10

@mokamini: fura mód Ágnes leírásában az van, hogy a FÉRJE volt Dávid, aki meghalt. Itt meg ugyanígy nevezték a páciensét, akivel összegabalyodott...véletlen volna???

beacska 2012.11.10. 14:32:27

@mokamini: nekem már a hét elején, amikor szó volt a "szeretőjéről" ;)...meg akkor is, amikor bejelentette, hogy elutazik vele. EKKORA parasztot nem játszhat a Für Anikó ;)

beacska 2012.11.10. 14:36:32

@mokamini: velem is volt már ilyen: rohantam megbeszélésre, és a gyerekeknek, v. a férjemnek elmesélni v. megmutatni valója volt. Rohantam, és mondtam már ilyeneket...biztos én is "rossz" vagyok. ;)

Mit mondhatott volna 2 páciens között? Hogy meséljen csak, mert alig-alig találkoznak, a páciens meg majd kint vár??? és a 15 ezer az smafu? ;)

beacska 2012.11.10. 14:41:41

@Andal: nekem az egyik barátnőm hagyta ott a férjét, és vitte a 2 kisgyerekét egy namicsoda? egy lovászsrác miatt. Nagyon fura kapcsolat (volt): a srácban folyton éreztem a frusztráltságot, hogy a bnőm lenézi. Pedig ha tudná, hány hasonló "vad" pasija volt a férje előtt!!! ;) Ő az ilyenekre bukott, és kész. Hozzámenni mégis egy dokihoz ment...rögtön ők jutottak az eszembe, és azóta is...
jaaa, szült még neki is egy gyereket...most asszem mégis külön vannak...

Lube Analson 2012.11.12. 17:31:22

Ez a vilag legunalmasabb sorozata.

Zsoofka 2012.11.12. 17:47:45

@Lube Analson:
Pont ezt mondta az én uram is :)
süti beállítások módosítása