Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 2x03

2012. november 10. 11:00 - G_Norton

Alex tévézget, amikor a sok fasza BBC-s műsor mellett éjszaka ráakad Morph-ra, Britannia Sebaj Tóbiására, aki már nem akar Alexnek segíteni, mert a nő sem akarja igazán. Azért megcsapja némi árammal, de többet Morph nem próbálkozik, inkább szinuszgörbévé válik, és lassan kiegyenesedik, hát ha nekem lennének ilyen szar éjszakáim, már feladtam volna. A főcím után a góré is rábólintott, ideje Halesre rápislantani, és reménykedni, hogy nem gangbangelték meg a börtönben túlságosan szegényt. A lehető legrosszabb hírt kapják, mert valakit letakarva kigurítanak a börtönből, na az Kevin Hales, simán felakasztotta magát, és hát a szabályzat aztat mondja, hogy nem szabad futkosni a folyosókon, akkor sem, ha valaki épp önkezével vet véget életének. Hm.

01.jpg

Az őrsön a góré nézegeti Hales cuccait, mikor egy fickó, kezében egy dobozzal, és a lányával együtt keresi nagyon a górét, aki nem ér rá, kész. Emberünk hepciáskodik, a dobozban ugyanis egy döglött nyúl van, amitől Chris rögtön odataccsol a padló közepire. Mr. Pattison, a nyulas emberke egy kereskedelmi labort vezet, több fenyegetést is kapott már, épp előző nap az egyiket, a nyúl volt a következő, mert nemsokára tárgyalják az új állatkísérleti törvényjavaslatot, és néhány elszánt idióta ezt úgy értelmezi, hogy fogják szegény pici nyuszit, belevezetnek annyi áramot, hogy a Három-szoros gát erőműve is maximálisan működnek tőle, emiatt fenyegetőznek. Az előző napi fura csomagot elküldte a rendőrségre, a góré leinti, ácsi nyugodjon már meg, pont ezt akarta, hogy ennyire fosson tőlük. Alex és a góré lelép valahová, Alex szerint Hales nem volt öngyilkos hajlamú, thank you, Miss Marple. Még mielőtt több következtetést mondana, egy motoros elhajt mellettük, majd eldob valami fémdarabot az előttük lévő laborvezető mellett, és a cucc hamarosan robban is, de a pali megúszta, de a lánya már nem volt ilyen szerencsés, szerencsére nem hal meg, de súlyos sérüléseket szerez.

A góré a teljes teamet riadóztatja, a tegnapi borítékot keresik, Shaz hozza be, a borítékban annyi áll, hogy hat célpontjuk van a törvény vitájáig, 1-1 napra kerül 2 támadás, aznapra még egy. A góré roppant pipa lesz, senki sem megy haza, vagy megy szarni, amíg el nem kapják a robbantót, Chris arcára kiül a gondolat, húbazzeg, ez a szarós részt komolyan veszi. Mindjárt előkeresik a tiltakozók listáját, akik aláírták a petíciót, röhejesen ultrabrit nevük van, Virginia Hezelgrave, Geraldine Wellcroft-Bell, meg hasonlók. Chris talál nyomot, ritkák az ilyen támadások az állatvédőktől, a legutóbbi 1975-ben volt, egy Robin Elliot nevű fickó pont ugyanezzel a módszerrel nyírt ki egy kutatót, aki jelenleg a Felhurst börtönben kuksol, és éhségsztrájkol 40 napja. Hunt és Alex meglátogatja, remélhetőleg még lélegzik, amikor odaérnek.

02.jpg

Robin már úgy néz ki, mint aki halott, és rá se bagózik a góréra, helyette inkább azt magyarázza, hogy a félelem fogja bezárni a laborokat, nem a tüntetések, vagy rádióműsorok. Még mindig nem válaszol, hogy ki dobta a bombát, ugyanakkor az ujjain hatig számol el valamiért, hopsz. A góré elrohan valamiért, Alex próbál valamit kihúzni a zörgőcsontúból, de az a gyerekéről kezdi kérdezgetni, viszont Alex elég bizonytalanul válaszolgat. Robin azt is megérzi, hogy fizikailag ott van, de a lelke teljesen másutt van, mint ahogy az övé is: zongorán játszik valamit, újra és újra. A góré visszajön, roppant brutális módszerrel támad: sült hús + krumpli, meg egy kis kóla. Szép lassan megkajál, de hiába kérdezi Robintól, hogy ki tette, mert az inkább arra koncentrál rá, hogy a kajára ne vesse magát, szerinte a teremtés rabszolgái vagyunk, erre a góré a fejét belenyomja a kajába, és távozik Alex-szel, hát ő megadta az esélyt, hogy Robin beszéljen, az meg nem élt vele. Ray jelenti, hogy semmilyen látogatót sem fogadott, telefonhívása, levelei sem voltak, az anyja három hónappal azelőtt halt meg, nem úgy tűnik, mint egy terroristavezér.

03.jpg

Alex két takarítónőt támad le, mert az egyikük szerint Alex agyhalott, nincs agyi aktivitás. Ray nagyban fésüli a bajszát, a góré a kistükrét a kukába vágja, tessék nyomozni. Bejön Supermac, a góréval beszél négyszemközt, szeretné Hales űrlapjára ráíratni, hogy öngyilkos hajlama volt a fickónak, hogy gyorsan lezáruljon a nyomozás, mert rosszat tesz a morálnak. Kiderül, hogy Robinnak volt egy albérlője anno, meg is látogatják a fickót hátha emlékszik rá. Jeremy a neve, pszichiáter, és emlékszik Robinra nagyon is, közben Chris azonnal rákattan egy szexkézikönyvre. Jeremy nem nagyon örül Robinnak, mert elég rossz emlékei vannak róla, nárcisztikus pali, és csak az anyjával volt kapcsolata. Bevállalja, hogy Alex kihallgatja Robint megint, közben ő a falon túl hallgatja, mit mond, és következtet valamit belőle. Az őrsön a vegetáriánusok várják a kihallgatást, de amíg a góré nem ér vissza, addig ököruszály-levessel etetik meg őket, úgy kell nekik. Jeremy nem a buzis kocsijával megy, hanem a Quattróval, Ray nagyon szívesen vezetné az Audit, de a góré szerint Ray még annál is szívesebben megy busszal. Alex észreveszi, hogy Chris lenyúlta a könyvet, hát tényleg vannak ilyen hülye emberek.

04.jpg

Alex kihallgatja Robint, de az ügyesen manőverezik, semmit sem mond, és ő kérdez vissza mindenfélét Mollyról, kitesz maga mellé egy karórát, csak úgy. Alex próbálja visszaterelni az egész beszélgetést, minden élet értékes, még Robiné is, különben a jövőben élveboncolást kozmetikai cégek számára nem végezhetnek, és még én is láttam tehenet, úgyhogy nincs gond. Robin vagy tud valamit, vagy beletrafált, de szerinte a jövőben állatokat klónoznak majd, na ezzel semmire sem mennek, Alex ki is jön. A góré szerint ha az óráját nézegeti, akkor majd biztosan mondani akar még valamit, Alex visszamegy búcsúzni, és a pali tényleg elmondja a következő támadás helyét, 10 percük van, hogy odaérjenek a bankhoz. A támadás azonban nem ott történik, hanem egy egyetemi labornál lőttek le egy kutatót, a szemét rohadékja. Kutatónő lába elég csúnyán néz ki, ha nem ér be időben a kórházba, akkor minimum lesántul örök életére. Valaki zöld festékkel pingálta a falra, hogy „a teremtés rabszolgái vagyunk”, ismerős. Alex felfedezi a zenét is, magnóról csapatja valaki a zongorát, ugyanazt a darabot újra és újra, Robin szépen ráutalt a támadás helyszínére, csak nem tudták értelmezni. Chrisen Shaz dzsekije van rajta, sikeresen össze is festékezte, a háttérben pedig a támadó menekülne ki csöndben a laborból, de észreveszik, és utána erednek.

05.jpg

A támadó sikeresen bemenekül egy egyetemi kocsmába, mindjárt a góré le is köcsögözi őket magában, majd kikapcsolja a tévét, széthúzza a függönyöket, ide figyeljetek ti négyszeműek. Chris sikeresen kiröhögteti magát a szexkönyvvel, a tömeget közben két részre osztják fel, és mindenkit átkutatnak. Az egyetemisták csak nevetnek, a góré a zenekar mikrofonját sisteregteti meg, 2 napja van ébren, a töke ki van mindenkivel, és pláne nem fog az ingyenélőkkel ezen csesződni még órákat, úgyhogy dologra. Chris megismer egy leánykát, Mandit, meg is adja a számát, és invitálja egy „bármit ruha helyett”-partira, meg egy papok és ribancok partira, arrafelé ez a helyi szokás, vagy mifene? Van egy bár is, da góré itt nyakalna le egy dupla scotchot, a bárpultos Adrian Mansfield kibaszottul antipatikus fejszerkezettel rendelkezik, és ezt még súlyosbítja a hülye szövegeivel is. A góré rá se bagózna komolyabban, de feltűnik neki, hogy a visszajáró érmén ződ festék van, na megvagy, paraszt.

06.jpg

Az őrsön Raymondo és Chris keménykedik vele, a határidőnaplóját veszik el Adriantől, meg a motorvezetői igazolványát. Enyhén szólva fanatizált baromnak tűnik, egy állatjogos könyvből idéz lazán, még a kötet is nála van. Gene-t eközben Supermac sürgeti, hogy írja már meg a jelentést Hales-ről, ha nem, akkor szedheti a sátorfáját. Adrian nem tud semmiféle Robinról, nem tőle kapta a könyvet, és a vécére menne ki, de közben a góré berántja egy szobába, szépen kitámasztja azt egy székkel, megérkeztünk Gene Hunt országába, ahol ő az államfő, a a legfőbb bíró, és a végrehajtó is, szarul focizik, az Eurovízión sose nyerne, de egy terroristát messziről kiszagol. Módszeresen agyabugyálja el a radikálist, aki tulajdonképpen csak kineveti, annyira fanatizálva van, hogy ez még a fogai kitörését is bírná, és egy ártatlan gyerek felrobbantását a majmok jogaival veti össze, erre még bennem is felmenne a pumpa. A góré roppant pipa, hallani sem akar már Robinról, Bollyval alaposan összevesznek ezen megint. Az biztos, hogy még életben van, habár a ramaty állapota miatt a börtönkórházba vitték.

07.jpg

Alex éjszaka pizsamában tévézget, hosszú idő óta végre látja Mollyt, aki ezúttal nem tűnik el, de mindjárt Robinná változik, aki véres szájjal fordul Alex felé, jáj. Reggel Alex benéz Robinhoz, aki a halála előtt nem sokkal vall, csak ő van, meg egy ember kint, ennyi. Alex rögtön leadja a drótot, a célpontok listáját is megadta, amik ugyanazok, mint Adrian határidőnaplójában szereplők. Épp ezután jön a hír, hogy néhány majombuzi patikát robbantott, a góré szerint Robin megint hazudott, és van kint valaki még. Alex visszamegy, de addigra Robin már halott kb, hiába próbálják beindítani a szívét, több létfenntartó szerve is leállt, a teste már nem bírta. Alex megnézi a cuccait, és egy képeslapot talál, amin szerepel Robin kézírása, és ami megegyezik Jeremy szexkönyvén szereplő kézírással is, szóval ő a külső ember.

08.jpg

Jeremy eléggé zavartnak tűnik, Alex szembesíti, hogy Robin küldött neki képeslapot, amiről nem szólt, továbbá szerinte valahogy belekeveredett a robbantásba is ’75-ben, de megúszta, és Robin ezzel zsarolta, a 6 célpont még ’75-ből származik, amiket Robin meg akart csinálni, de már az elsőnél lekapcsolták. Jeremy előkap egy stukkert is, Adriant úgy szervezte be, mint ahogy Alex próbálja magát kidumálni a helyzetből, hízelgés, némi bátorítás, és meg is van. Hirtelen valaki kopog, majd jön a góré, Chris, és Ray is, hamar ideges lesz Jeremy, ő csak Robintól akarta a fejét megszabadítani. Alex mondja neki az újságot, hogy már reggel óta halott, de nem hisz neki, és inkább lő egyet – szerencsére a górénak remek reflexei vannak, és lerántja Alexet, illetve Ray a lövés előtt egy pillanattal lökte el Jeremy kezét hálistennek. Az őrsön kiderül, hogy Shaz segített, az eredeti könyvesboltban tucatnyi pont ugyanolyan határidőnaplókat lehet venni rendelésre, innentől már egyszerű volt Jeremyt megkeresni. Shaz felfedezi Mandi telefonszámát is, de Ray most rendesen kimenti Christ a pácból, ez a telószám neki van, nem annak a maflának, mer’ épp beléd van esve, Shaz.

09.jpg

Chris a vécére rohant közben, mert ő TÉNYLEG komolyan vette a záróizom elzárását a górétól, és egy másik fontos dologra készül: esküvői tanúnak szeretné Rayt, aki kicsit álmorcizik, azt szeretné, ha rendesen felkérnék, hát naná, hogy vállalja. Alex asztalán megint van egy rózsa, de nem a góré tette oda, ő nem az a típus, hálistennek biztosan az sem, aki a foga közé kapja a növényt, és úgy táncol a kiszemelt hölggyel, egyetlen westernhős sem csinál ilyet. Supermac is beköszön, Gene testvérem, a papírokat elfelejtetted csúnyán, gratulál még neki az ügy megoldásáért, legyen ebből búcsúparti, ha nem gond. Gene, te szépen repülsz Plymouth-ba, egy csomó idióta, golfozó dél-angliai közé, gratula. A többiek már ünnepelnek Luiginál, aki nagyon nem örül, hogy kora reggel jöttek, de jó vendéglátó olasz módjára csak szóban panaszkodik, az ünneplést már nem zavarja meg. Kisvártatva jön a góré is, az ő egészségére is isznak, akin nem látják, hogy az áthelyezése nagyon nyomasztja – kb két hete van, hogy tegyen valamit. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása