Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 2x04

2012. november 09. 15:00 - LenaNoir

A fogaskerekek feltartóztathatatlanul járnak, JövőSimon meg az idő múlását lesi a falba épített nagyméretű digitális szerkezeten. Alisha zavarja meg merengésében, aki visszacsábítja hősünket az élet nehéz dolgaitól. Ezután szemtanúi lehetünk egy papucsos surmógyerek narancs kezeslábasba való öltözködésének aki Kozsószamurájtincsét a tarkóján viseli. Új arc érkezett közmunkára, akit Flegmafelügyelő nem túl körülményesen mutat be. Fiaink bizalmatlanul méregetik Ollie-t egészen addig, míg Flegmafelügyelő el nem küldi őket szemetet szedegetni. Ollie meg idétlenül vigyorog. Főcím.

vlcsnap-2012-11-01-11h28m37s71.jpg

Curtis kupaktanácsot tart arról, hogy Ollie nem tudhat a képességekről, de Simon szerint nem gond, mert ha tudomást szerezne róla, egy mezei gyilok mindig megoldja a helyzetet. Simonka persze csak tréfázott, ez történelmi pillanat, jegyzi meg Nathan, aki értékeli, hogy Simon próbálja újrafogalmazni furafiús imidzsét, de aki itt humorherold lehet, az csakis ő, szóval ne packázzon vele. Becsoszog Ollie is, aki tüntetőlegesen megrongált egy erőművet a szén-dioxid kibocsátás miatt, ezért került közmunkára. Nathan hangeffektje szemernyi kétséget sem hagy afelől, hogy mennyire izgalmasnak találja a riszájkling-sztorit. Surmógyerek úgy gondolta, in medias res kezdi az ismerkedést, ezért mintegy üdvözlésképpen felteszi a nektekisvanszupererőtök-kérdést. Eddig tartott a nagy titkolózás srácok! Ollie ugyanis tud teleportálni, amit prezentál is, bár Kelly szerint gyalog gyorsabb lett volna. Miután testületileg lefikázzák Ollie képességét le is lécelnek, és magára hagyják Surmógyereket, aki a nagy teleportálás közepette Hamupipőke-módra elveszítette az egyik papucskáját.

vlcsnap-2012-11-01-11h29m05s97.jpg

Szemétszedés közben Nathan Kellyt próbálja puhítgatni a balul sikerült pásztorórájuk miatt, persze tőle megszokott ízléstelen módon. Egy rohanó fiúka tép el mellettük, aki futás közben az acsávóőrült-szöveget skandálja. Kit, David Hasselhof nájtrájdere pirosra festve be is parkol fiaink elé, és kiszáll belőle egy zakkantfejű mókus, akinek az a képessége, hogy számítógépes játék-üzemmódban lát mindent, és egy bizonyos Contit keres marhára, aki a virtuális világban ellopta a pénzét. Nathanék persze ezt nem tudják, ezért Göndörünk azt mondja, Simon ez a Conti-arc, a csávó Kellyt meg Roxynak, az ex-nőjének látja, aki most Contival fut. Lesz még ebből problematika, arra befizetek.

vlcsnap-2012-11-01-11h30m23s101.jpg

Kellyék azért arra rájönnek, hogy a csávóval valami nemoké, de Ollie, aki tanult konfliktuskezelést, verbális meggyőző technikájára hagyatkozva kívánja megoldani a szituációt. Nathan szerint ez szórakoztató lesz. Szerintem is. Ollie pár barátságos mondatát Player egy homlokközépre intézett lövéssel hálálja meg, és még pontokat is kap érte. Hoppá. Ollie asszem jobban járt volna, ha nem ma kezdi a közmunkát. Fiainknak sem kell több, futni kezdenek, végre valami, amihez Curtis is ért. Hanem Player küldetése még nem ért véget így üldözőbe veszi a kölköket akik Ollie vérének - és agyvelejének - fröccsöntött mintázatával rejtőzködnek a tetőn.

vlcsnap-2012-11-01-11h31m17s129.jpg

Nathan meglátja Ollie-t, de miután rajta kívül senki nem látja, hamar rájön, hogy talán nem élte túl a fejlövést, és Surmógyerek szellemével kötözködik éppen. Alisha be is szól Göndörünknek, elvégre nem elég szerencsétlennek, hogy fejbe lőtték, még Nathan is baszogatja. Curtis nem tud idővisszatekerni, nem mondom, hogy meglepődtem. Nathan szerint amúgy Ollie sosem illeszkedett volna be a környezetvédelmi szarságaival, és egyébként is, inkább Ollie haljon meg, mint ő. Azaz…inkább Ollie, mint egyikőtök, helyesbít, miután Simon rávezeti a deháttehalhatatlanvagy-tényre. Eközben Olliet éppen boncolják, és a szívét egy helyes kis fém kutyatálon behűtve utaztatják nem máshová, mint abba a műtőbe, ahol Curtis JövölátomásosCsaja fekszik. Hm.

vlcsnap-2012-11-01-11h32m36s162.jpg

Alisha JövőSimon kérójában nézegeti a faliképeket, amikor rájön, hogy Híró tudta, hogy Ollie meg fog halni, és nem akadályozta meg. JövőSimon azzal érvel, hogy ha megmenti, akkor valaki más halott lenne. JövőlátomásosCsajszi márpedig nem lehet halott, mert akkor nem lett volna Curtis jövőlátomásában. Flegmafelügyelő közli a jógyerekekkel, hogy ne nagyon pofázzanak marhaságokat, ha azt akarják, hogy a zsaruk gyorsan lelépjenek, miután vallomást tettek Ollie halálügyében. Kelly ki van akadva Flegmafelügyelő leszaromságán, aki közli, hogy sok a papírmunka, nem ér rá sírdogálni. Nathan szól pár szót Ollie-ról, és szívük széttört szilánkjairól, na meg persze arról, hogy a hétre szabit kéne kapniuk a borzalmas élmény feldolgozására, bár Ollie nevére Simon emlékezteti. Flegmafelügyelő nagyon megértő, ezért terápiás célzattal el is küldi őket graffitit lefesteni.

vlcsnap-2012-11-01-11h34m08s44.jpg

Simon szerint amúgy kezdeni kéne valamit Playerrel, merthátmégis. Alisha Simon pártját fogja a nemhagyhatjukennyiben-vitában, míg Nathan, Kelly és Curtis szerint, jobban teszik, ha meghúzzák magukat, ha nem akarják ők is átélni a szétloccsant agy kényelmetlenségeit. 3-2 arányban végül a kérdés a hagyjukazsarukra-azügyet-álláspont javára dől el. JövőlátomásosCsaj a kórházban lábadozik a műtét után, majd a szíve hazahúzza eredeti tulajához, és jól elteleportál halottOlliehoz. Úgy tűnik a szívhez járt egy kis extra is.

vlcsnap-2012-11-01-11h36m50s136.jpg

Curtis épp Alishának picsog, akit rohadtul untat a sztori, vagy Curtis, vagy mindkettő. El is kezdenének veszekedni ezen, ha nem kéne elbújniuk Player elől, aki épp most parkolt le pirosKittel, és Conti után óbégat. Közben előjönnek az általános párkapcsolati problémák Alisháéknál - merthát üldözéses-menekülés közben szokás az ilyeneket megbeszélni -, aki közli, hogy Curtis általában tökre nem is figyel oda arra, amit mond, erre futófiú a mertsosemondaszsemmit-szöveggel kontráz rá. Asszem a páros jövője kifújt. Curtis kukucskál a rejtekből, amit Player csekkol, ezért futásnak erednek, de menekülés közben van idejük érinteni a mostszakítaszvelem-megváltoztál, azért-menüpontokat.

vlcsnap-2012-11-01-11h38m25s64.jpg

JövőlátomásosCsaj, akinek jó lenne már tudni a nevét, közben próbál rájönni, hogy mi nem stimmel az új szívével, és közli, hogy másik szívet akar. Dottorbácsi azonban kiokosítja, hogy ez itt nem a Három kívánság, és Dévényi Tibi bácsi sincsen sehol a pöttyös labdáival, hogy a meglepően gyors felgyógyulásáról már ne is beszéljen. Ennek örömére a kórházban való tartózkodása véget ért, viszlát. Alisha eközben elújságolja JövőSimonnak, hogy szakítottak Curtissel, aki ugye nem hinném, hogy ezen nagyon meglepődött volna. JövőlátomásosCsaj Ollie emlékhelyénél ácsorog a közösségi központ előtt, amikor Curtis ráköszön. Kiderül, ő kapta Ollie szívét, és elmondja futófiúnak, hogy valami nincs rendben. Curtisünk megosztja vele a vihar-szuperképesség-teleportálás hármas egységét, ami egyrészt lesokkolja JövőlátomásosCsajszit, másrészt ráébreszti, hogy hopp, tud teleportálni, ami buszozás helyett meglepően hasznos. Curtis lépne, a csaj meg kiakad, hogy ezek után meg sem hívja egy italra, rájöhettél volna már bogaram, hogy Curtis nem a gyors észjárásáról híres.

vlcsnap-2012-11-01-11h39m58s193.jpg

Alisha sminkel, JövőSimon nézi a munkálatokat, majd meginterjúvolja Alishát a hová utaznál szívesen témakörben. Kreoljónőt mindig is vonzotta Las Vegas, ezért JövőSimon megígéri, hogy egyszer elviszi. Most azonban átadja a lakása kulcsait, hogy kreoljónő egyedül is bejöhessen. Itt valami készül, az biztos, mert elég borús az ábrázata, amit Alisha észre is vesz, de Híró titokzatosságának tudja be. JövőSimon sokatmondó arccal az órára néz, miután Alisha elment közmunkára.

vlcsnap-2012-11-01-11h41m40s222.jpg

Player az utakat rója kocsistól, el is gázol egy nyannyert 25 pontért. Alisha és Kelly sétálgatás közben feldobják a szakítottamCurtissel-jólvagy-nemsírtál vázlatpontokat, mit sem sejtve arról, hogy Player kiszúrta őket, és rohadtul feléjük tart a gázolás előre megfontolt szándékával. Szerencsre az utcsó pillanatban észlelik, és szaladni kezdenek. Player egy bokszerrel arcon törli Kellyt, majd bepakolja a kocsiba akkor ér oda Alisha, akivel közli, szóljon Continak, hogy hozza a pénzét egy megbeszélt helyre. Nathan szokásához híven az ital-automatát rendezi, de csalódottságára megjavították, és pénz nélkül nem tud kiszedni belőle semmit, ezért Simontól követel aprót. Alisha befut a hírrel, hogy Player elrabolta Kellyt, Nathan pánikrohamán túl Simont abajgatja, hogy találjon már ki valamit.

vlcsnap-2012-11-01-11h42m24s156.jpg

Player eközben már a központban nyomul, és Contit hívogatja emelt hangerővel. Csakhogy JövőSimon is itt van ám Hírószerkójában, és betöltötte a Player fejében játszódó videojátékot, amit fiaink felfedeznek, és rájönnek a dolgok miértjére. Player ezalatt Kellyt öltözteti menyasszonyi ruhába, akinek amúgy rohadtul vérzik a betört orra. Nathan nagy elánnal játssza a videojátékot, míg Simon fejében körvonalazódik a terv: be kell szállniuk a játékba, ha Player megkapja a pénzét, elengedi Kellyt. Végülis csak 100 dolcsi kell hozzá, de a bankrablás kézenfekvőnek tűnik a probléma kiküszöbölésére. Azám, de nincs kocsink! Ekkor toppan be Flegmafelügyelő a mossátokle-akocsimat-szöveggel, hanem Nathanen kívül mindenki más kapcsol. 

vlcsnap-2012-11-01-11h45m10s14.jpg

Simon láthatatlanul lenyúlja a pénzt, míg a többiek a kocsiban várakoznak. Nathan unalmában bekapcsolja a rádiót, amiből az egykori Hansons-sláger szól. Kelly eközben tündéri ruckójában ücsörög a Player által megrendezett romantikus vacsorán, és megissza a Player által kitöltött levegőt, ami nagyon finomnak bizonyul. Player elmondja, hogy a börtönben egyfolytában azon kattogott, hogy a nője lenyúlta a pénzét, hogy félrekúrt, és hogy látni akarja megdögleni. Kelly szerint nem ártana egy kis pozitív gondolkodás, pl. réten ugrándozó kis nyuszik. Ez biztosan segíteni fog.

vlcsnap-2012-11-01-11h45m44s104.jpg

Nathan előadja tervét, hogy ha Player elengedi Kellyt, verjék szét, és lépjenek le a pénzzel, merthát mindjárt vége a közmunkának és gondolni kell a jövőre is. Bemennek az épületbe, de eszükbe sem jut balra is nézni, pedig Kelly elég feltűnően lóg ott a menyasszonyi ruhájában. Player a pénzt követeli, amit Simon csúsztat oda neki. Csúsztatna, ha kétszeri próbálkozása nem bizonyulna rövidnek. Ezt már Player is nehezen bírja, kinyittatja a táskát Simonnal. Pénz pipa, 8-as szint teljesítve, a játék a 9-es szintre lépett, pont emiatt utálja Nathan a videojátékokat, mert sosincs vége. Player szépen fellógatja a fiainkat Kelly mellé, mint a hűtött marhacombokat, majd kimegy a kocsijához egy láncfűrészért, abban bízva, hogy mire visszajön, kiadják, ki a tégla, ez ugyanis a 9-es szint küldetése.

vlcsnap-2012-11-01-11h47m40s241.jpg

Miközben tombol a Mission Impossible zenéje, Nathan himbálózással próbál lecsusszanni a kampóról, JövőlátomásosCsajszi meg annyira kiakad azon, hogy Curtis nem jelent meg a randijukon, hogy dühében odateleportál hozzájuk. Nathan elnézést kér az ágybaszarás miatt hamárugye, de közben az ad-hoch jellegű mentőakció kudarcba fullad, mert Player visszajön, JövőlátomásosCsaj meg nem tud parancsszóra teleportálni. Most már 6-an lógnak a fogason, Player meg Alishát akarja kisebb szeletekre osztani a láncfűrésszel.

vlcsnap-2012-11-01-11h51m17s105.jpg

Nathan - Simon győzködésére - magára vállalja a tégla szerepét, merthogyugye ő halhatatlan, Curtis eközben fejbe rúgja Playert, Alisha menekül, Player meg üldöző üzemmódba kapcsol. Sarokba szorítja Alishát, akit csak azért nem sikerül lelőnie, mert JövőSimon elé ugrik, így őt találja el. Leveszi a maszkot, és közli, ő a tégla, amit Player úgy értelmez, hogy teljesítette a játékküldetést, ezért kap egy bónusz feladatot, el is tiplizik. Alisha meg hisztérikus állapotban van, ami nem csoda, hiszen JövőSimon az ölében haldoklik. Mondjuk azt nem értem, hogy JövőSimon ha tudta, hogy ez lesz (márpedig igen), miért nem vitt fegyvert és nyírta ki Playert - vagy legalább hatástalanította -, ahelyett, hogy magát nyíratta ki. Ja, és a hab a tortán, hogy haldoklóJövőSimon még arra az aprócska szívességre is megkéri Alishát, hogy na, gyújtsál már fel lécci-lécci, mert senki nem tudhat rólam! Zárómondatként még elmondja, JelenSimon attól lesz híró, mint ő, hogy Alisha beleszeret. Nincs mit tenni, JövőSimon meghalt, Alisha meg pirózik.

vlcsnap-2012-11-01-11h50m18s30.jpg

A másnapi újságból megtudjuk, hogy Playert letartóztatták, mert a bónusz-küldetés miatt betört a börtönbe. Kelly kiselőadást tart Simonnak a videojátékok és az internetes pornó káros hatásairól, Alisha pedig reménykedő pillantásokat vet Simonra. Curtis találkozik JövőlátomásosCsajjal, aki üdvözlésképpen lekapja, mert marhára örül, hogy nem halt meg. Ettől függetlenül nehezen értem meg az agytröszt iránti vonzalmát. Alisha JövőSimon lakásán szomorkodik. A faliórák lejártak, a képek között pedig talál egy olyat, ami őt ábrázolja, amint Simonnal épp Las Vegasban vannak. Az ígéret szép szó…

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütty 2012.11.02. 16:08:46

Ez az első hv, amit nem a hazai vetítés szerint tesztek közzé, vagy csak szartok bele?

Remélem valaki válaszol, mert a posztíró nem hajlandó kommunikálni a kommentelőkkel.

LenaNoir 2012.11.02. 19:00:53

@Bütty: Kedves Bütty, az időzítést nem én csinálom.

LenaNoir 2012.11.02. 19:09:39

Jeleztem a problémát az illetékeseknek.
süti beállítások módosítása