Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keleti kopók 1x03 - A túlerő mindent legyőz

2012. november 09. 19:08 - Nico Tindeath

Kelet-Európában a legnagyobb a rend és a jogbiztonság: mert ugyan itt a legnagyobb a bűn, de itt a legkeményebbek a zsaruk is, akik csuklyában, hatalmas Gatling gépágyúkkal irtják a bűnt, és védik az egyszerű, jóravaló emberek békés álmát. Erről szólna a Keleti kopók, ami tényleg olyan mint egy Call of Dutyba oltott Cops, már ha valaki egyszerre járatos a firt personal shooter játékokban és a kilencvenes évek amerikai trashrealityjei közt sem téved el. (Ha jól belegondolok, ez szinte mindenkire igaz lehet, aki tíz-tizenöt éve sokat ült otthon, ahelyett, hogy egy felsőoktatási intézményben fárasztotta volna magát.)

A harmadik rész első helyszíne Románia, a szerb határszakasz, ami ugye már jó ideje az Európai Unió külső határa is. Errefelé a határőrök nem csak pecsételnek, meg szalutálnak, de időnként tűzpárbajba keverednek az albán, szerb és bosnyák maffiózókkal és csempészekkel is.

vlcsnap-2012-11-09-19h08m59s78.png

Most is egy körözött fegyveres bűnözőt várnak a határra, de már csuklyás kommandósok készülődnek, és azért egyértelmű, hogy nem a vörös szőnyeget fogják elé kigurítani, meg a román himnuszt éneklik el majd nagy bokacsapkodás közepette. A román határőrséget persze felfegyverezte az unió, kaptak pár Land Rovert infravörös kamerákkal felszerelve, hogy lássák éjjel is a senki földjén átbotorkálókat. Fel is tűnik a monitoron hét alak, a kommandó pedig a nyomukba ered, a zene felerősödik, úgy dübörög, mintha ez lenne a Rambo vs Alien csúcsjelenete. Aztán a kommandósok lecsapnak hét megszeppent marokkói tinédzserre, akik valamiért azt gondolják, hogy Románia az ígéret földje. Vagy legalábbis az utolsó megálló, az ígéret földje előtt.

Símaszkos, kalasnyikovos kommandósok fogják el szegény menekülteket, és persze jó hátra is csavarják a kezük, meg a földre nyomják a fejük, mintha nem is egy gyorsétteremben akarnának ezentúl minimálbérért felmosni, hanem arra készülnének, hogy ártatlan román kismamákat becstelenítsenek meg Bukarest főterén. Persze a fegyveres bűnözőnek nyoma sincs.

Lengyelország, Varsó, a drogosztag főhadiszállása. Egy drogdílert akarnak elkapni a kommandósok, akit nem is olyan régen 130 ezer dollárt értékű heroinnal kaptak el, de aztán mégis megúszta. A díler nem tűnik veszélyesnek, sőt Mónikának hívják, és nő. Van ellenben egy bátyja, aki szintén főállású bűnöző, ráadásul a fegyveres típusból. Az elfogást nehezíti, hogy a nő hét éves gyereke is a lakásban lesz hajnalban, amikor a kommandósok bekopognak, hogy gyere már ki Mónika, és hozd magaddal a heroint is, ha már.

vlcsnap-2012-11-09-19h09m19s229.png

A fegyveres bűnözők elfogásánál a lengyel rendőrség a lehengerlő túlerővel próbálkozik, bár nem tudom, hogy egy másfél szobás lakásba mégis hogy tud bezsúfolódni két tucat kommandós. Az egész kicsit úgy fest, mint amikor a római légiósok lerohanják Brian anyjának lakását a Brian életében, de hát a modern városi hadviselés már csak ilyen: néha komikus, de nagyon hatékony. A lakásban a távvezérlővel a kezében fogják el Mónika bátyját, Mónika meg olyan fáradtan ül az ágy szélén, hogy az egész arca csupa blőr. A gyereke a nagymamával sírdogál, miközben a rendőrök kábítószert keresnek: találnak némi rekreációs hasist, meg heroint egy patikamérleg közelében. Elég egyértelmű, hogy nem magának méricskélte a nő a grammokat. Az akció után a nő előzetesbe kerül, testvérét pedig ezentúl alaposan szemmel tartják majd.

Eközben Oroszországban az Omron egységek vidékre készülnek, hogy ott üssenek rajta egy fegyveres rablón. Aki olyan nagy kutya, hogy még mindig a szüleivel él. A kommandó Korolevbe, az orosz űrprogram szűlővárosába tart, és persze megint tél van, és sötét, mint mindig Oroszországban.

A baj csak az, hogy a rendőrök tősgyökeres moszkvaiak, ezért kicsit eltévednek a sok egyforma, szürke, reménytelen sorház között. A végül útmutatást kell kérniük a helyiektől, ami azért elég furcsa: egy furgonnyi kommandós kiszól a buszmegállókban várakozó, meggyötört embereknek, hogy kezit csókolom, melyik a harmincötperbé?

Az orosz törvények szerint a kommandósok csak akkor törhetik a gyanúsítottra az ajtót, ha biztosak benne, hogy a bűnöző a lakásban tartózkodik, ezért a nyomozók segítségét kérik: mondják már meg, bent van-e, aki keresnek. A rendőrök órákat várnak, de nincs eredmény, ezért felhívják a gyanúsítottat. Egy női rendőr telefonál, mintha csak téves számot tárcsázott volna, és valójában a fiát keresné.

vlcsnap-2012-11-09-19h09m50s39.png

A trükk azonban nem jön be, nem a gyanúsított veszi fel a telefont. Nem marad más hátra, a nyomozók becsöngetnek a lakásba, egy rendőrnő azt kamuzza, hogy hívást kaptak egy gyerektől, hogy bántalmazza az apja, de nem tudják, hogy melyik lakásból érkezett a hívás. Az otthon tartózkodó apa bizonygatja, hogy az ő fia már húsz éves, jó hogy azt nem teszi hozzá, hogy nem olyan fajta, aki rendőrt hív. Valahogy mégis sikerült bedumálniuk magukat a rendőröknek a lakásba, ahol a gyanúsított éppen ébredezik. Mondják, hogy te most velünk jössz, a fegyveres rabló pedig minden ellenállást nélkül, kissé megtörten követi őket. És ehhez még két tucat kommandós, ugyanennyi gépfegyver, bazi nagy feltörő, meg lézercélzófény sem kellett. A különleges osztag eközben a kocsiban melegedik.

A Keleti kopók ma este folytatódik, a sorozatról a Comment:com-on is írtunk már:

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg6ó 2012.11.09. 21:41:12

Jók ezek a hogyvoltok, és valószínűleg egy kisgyerekes anyukát egy rendőrjárőr is simán be tudna vinni. De a rendőrkommandós mindenhol a világon pont azért töri be az ajtót tucatnyi társával együtt, hogy ha az odabent ébredező delikvensnek mégis lenne egy pisztolya a párna alatt az elsöprő túlerő láttán eszébe se jusson azt elővenni . Ez így arányos, hogy senki se kezdjen el lövöldözni, és a kommandós, a bűnöző, a családja és a szomszédok is békében menjenek tovább a maguk útján.

W123qp 2012.11.09. 22:32:37

Az benne lesz amikor Lúk Szkájvólkert elviszi a TEK a műegyetemről?

paneltacskó 2012.11.10. 06:38:33

@W123qp: az is egy veszélyes szitu volt.

Valandil 2012.11.10. 08:06:23

Viccelődünk a TEK-en, de csak egyetlen alkalommal ne menjenek ki, amikor gáz lehet...!

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.10. 10:18:41

Jó ez a hogyvolt, poénos, csak néha dilettáns.
Egy pisztolyt egy nő vagy gyerek is el tud sütni, nem véletlenül kell a készültség.

Amúgy az az orosz egység nem Omron, hanem OMON. Az Omron egy műszergyártó cég neve. Az OMON meg a speciális egységé. Nem mindegy, hogy szarba csapni vagy csapba szarni!

sheepdog 2012.11.10. 11:20:39

2002-ben volt szerencsém román határőrökhöz a román-szerb határon. Vicces is lehetett volna a szitu (szürkületi terepruha makkos cipővel), de sajnos fél napig tartottak fogva csak azért, hogy adjunk már nekik pénzt. Nem adtunk, elengedtek. Az volt az ürügy, hogy a velünk egy fülkében utazó, német útlevéllel rendelkező román srácnál másolt videó kazetták voltak (Rambo 2, Conan a barbár stb...). Szerintük mi ezeket Szerbiából csempésztük át! A vonat egyébként Temesvárról indult és a hátár felé ment.
süti beállítások módosítása