Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x22 - Give Me the Blame

2012. november 08. 15:00 - Zsoofka

Karen McCluskey sok minden volt már ebben a sorozatban, gyilkossági nyomozó, babysitter, vén boszorkány, pletykafészek öregasszony. Bármit is játszott, mindig az egyik kedvenc karakterem volt. Sajnos így a sorozat vége felé ő már egy halálosan beteg nő, aki búcsúzik az élettől.

1.jpg

Bizarr látvány, ahogy áll az ajtóban, orrában az oxigénnel és a távolba réved. Sajnos úgy tűnik, hogy az utolsó kívánsága sem teljesülhet. Otthon szeretne meghalni, Roy-jal tölteni a hátralévő időt, de az orvosok szerint idős párja nem tud róla gondoskodni, kénytelen tehát kórházba vonulni. Ekkor lép közbe a Lila-közi nőegylet és fogadják örökbe a haldokló nőt: műszakot szervezve felvigyázást ígérnek, ők lesznek az ápolói az utolsó napokban. Szép, nemes gesztus, Karen és Roy könnyekig hatódik.

Széplak legújabb botránya, a „feleség az ítélőszéken” című tragikomédia szépen dagad tovább. Mindenki erről ír, olvas, beszél. Ráadásul Bree szénája rosszul áll. Gaby is aggódik, persze leginkább attól fél, hogy az ura feladja magát a Vörös helyett. Van is mitől tartania, de most még egyszer, utoljára sikerül leállítania Carlost, aki azonban ígéretet tesz: ha komoly a veszély és Bree-t elítélik, feladja magát.

2.jpg

Susan árulja a házát, de egyelőre csak titokban.Hát így nehéz lesz eladni. A csajok, így Bree tárgyalásának közepén és a Karen-nek tett humanitárius ígéret után, nem tudhatják meg költözési szándékát. Még nem.

Lynette jó hírt kap: Penny apanapot tart, ott döbben rá, hogy Jane már nincs a képben. Hívja is rögtön anyut a jó hírrel, tiktokban a budiból. Anyu közben egy másik hívást is kap, aputól, aki találkozót kér tőle. Lynette 10 centivel a föld fölött! Hurrá! Tom végre kidobta az a nőt, egyesülhet újra a Scavo család!

Bree tárgyalása folytatódik. Trip győzködi a nőt, be kellene vetni a gabys kártyát, de a vádlott ezt határozottan megtiltja. Trip dühöng, úgy érzi, összekötött kézzel kellene kimentenie a fuldoklót. A tanúk padján épp Ben ül, akit arról faggatnak mi a fenét jelentett az a telefonbeszélgetés közöttük. (Tudjátok, amikor Bree telefonon megköszöni az ausztrálnak, hogy nem árulta el őt a testelásásilag.) Ben az egyetlen lehetséges védekezési módot választja: nem válaszol a kérdésre. Mit is mondhatna? Egy mókust ástak el (lsd. Juanita és M.J)? Ahogy ott ül a vádlottak padján, olyan vagány, mint egy kisfiú, aki tudja, hogy rosszat tett, de még reméli, hogy megússza és kitart a végsőkig! Meg is lesz a jutalma: egy éjszaka a fogházban, majdcsak megoldja a nyelvét- mondja a bírónő. Nos, csalódnék, ha így lenne.

3.jpg

Nem is Ben-nel lesz itt a baj, hanem a menyasszonyával, Renée-vel. És őt sem a gyilkosság izgatja, hanem az a tény, hogy az ő állítólagos barátnői és az ő leendő ura titkolóznak előtte. Lendületben van és nagyon pipa, nála ez a kettő veszélyes kombináció. Rögtön bemegy a fogdába meglátogatni a talpig narancssárgába öltöztetett Ben-t. A férfi próbál humoros lenni, a ruha színével és a tortakóstolgatással viccelődik, de ez csak olaj a tűzre. Beszélnek a gyilkosság éjszakájáról is, Renée elmondja, látta az akkor éjjel a kocsijából kiszálló Bree-t, igencsak csapzott állapotban, egy ásóval…. Ben próbálja csitítani a felturbózott Renée-t, aki végül is távozik. Azaz csak távozna, de az ügyésznő utána szól. Merthogy egy fogdában még a falnak is füle van. Megzsarolják Renée-t: vagy együttműködik és az éjszakai élményét megosztja a bírósággal vagy a jó ausztrált kiutasítják az országból. Szerintem ez csak blöff, hiszen ha ezt megtehetnék, már megfenyegették volna vele Ben-t is, de Renée egyrészt kurvaideges másrészt sértett, amiért ilyen helyzetbe kerülhetett, így sok jó nem várható tőle.

6.jpg

Közben Lynette otthon szépül ezerrel, várja Tom-ot, készül a családegyesítésre. Tom jön is, de nem a várt hírrel. Egyszerűen bejelenti, hogy kész beadni a válási papírokat. (Mindez a múltkori Lee-s vetkeztetés eredménye, amiből ugye Tom azt a következtetést vonta le, hogy Lynette továbblépett és megtalálta az igazit egy másik férfi személyében.) Lynette megsemmisül. Tom tettét úgy értékeli, hogy lám Jane nélkül sem kell ő már a férfinak.

5.jpg

Másnap reggel van, Ben ismét a tanúk padján. És ismét hallgat. Irány vissza a fogda. De azt még hallja, hogy a következő tanúnak Renée-t szólítják. A nagyasszony, ha nem is túl lelkesen, de előadja az éjszakai sztorit, benne Bree-t, az ásót és a faleveleket. Az esküdtszék tagjai egyemberként szisszennek fel. Érik Bree életfogytiglanija. Ezt Trip is tudja, szünetet kér. Berángatja Bree-t az egyik irodába. Na kisanyám: akkor most vagy elmondod a teljes sztorit vagy le is út, fel is út! Én ezt már úgy 2 hete megtettem volna, de hagyjuk. Trip a mondandóját egy (szerelmi)vallomással és egy csókkal is megerősíti. Az utóbbi hat, Bree kiböki először a gyilkos nevét (CARLOS), majd a teljes sztorit. Ugyanakkor továbbra is azt kéri az ügyvédjétől: ne keverje bele a büntetőügyébe a többieket. De Trip már határozott.

7.jpg

Gaby Solis ismét a tanúk padján találja magát. És az ügyvéd kérdez. Végre mindenki megtudja ki volt az áldozat, mi köze volt Gaby-hoz. (Egyébként még mindig nem értem, hogy miért nincs itt az áldozat mostani családja. Ez az epizód már egy BK valódiságával ér fel, ott kezelik az ügyeket ilyen realitással….) Ha szemmel ölni lehetne, Bree most vált volna gyilkossá, Trip pedig halottá. De nem lehet szemmel ölni, el lehet viszont ájulni (Bree), ami ugyancsak a tárgyalás elnapolását vonja maga után. Így lehet B, C, D tervet gyártani, hogy mit csináljanak most….

Készül is a terv, mivel most Gaby a soros ápolónő, jobb híjján Karen házában…. Carlos kerek perec bejelenti: holnap megy a bíróságra és kipakol. Gaby-nak jobb ötlete támad: ő lesz az, aki elviszi a balhét.  Mert miatta van ez az egész. Mert ő volt Alejandro áldozata, vele elnézőek lesznek az esküdtek. Mert Carlos már kétszer ült, most életfogytigot kapna. Mert…. mert végre Gaby felnőtt és nem önző kislányként szemléli a világot. Ezt is megértük. /Erre mondtam én, Ditti, hogy fogsz te még itten meglepődni:) /

Carlos hálás, magáért a gesztusért is, de hajthatatlan. Miközben veszekszenek a még ébren lévő Karen mindent hall….

Másnap reggel. Bíróság. Karen Trip-et győzködi, engedje a tanúk padjára. Majd ő elmondja, hogy a vacsi estén Renée pocsolya részegre itta magát és tuti fogalma sincs arról mit vagy kit látott, nem lehet terhelő tanú Bree ellen. Az ügyvéd úgy van vele, hogy ártani nem árthat és különben is: egy láthatóan haldokló ember támogató vallomása talán segíthet az esküdteket Bree oldalára állítani. Így hát Karen beszélni kezd.

8.jpg

Közben Gaby és Carlos versenyt futnak a tárgyalóterem felé, melyikük ér oda előbb, ki tesz beismerő vallomást. A feleség egy olyan tipikus gaby-s trükkel feltartóztatja az urát és szinte beesik a terembe. De ekkorra már Karen a mondókája végére ér. A vallomása nem az ittas Renée-ről szólt, sokkal inkább Gaby mostohaapjáról. Aki nagyon gonosz ember volt. Aki azért kereste meg a lányát, hogy megint erőszakoskodjon vele. Aki ezért nem érdemelte meg hogy éljen. Ő, Karen ezért azt tette, amit egy jó szomszédnak tenni kellett: megvédte a barátnőjét azzal, hogy a támadót megölte egy gyertyatartóval…. (Közben befut Gaby és valahol Carlos is úton van. Azért megnézném a bírónő fejét, amikor hirtelen 3 gyilkosönkéntes is jelentkezik. De szerencsére Gaby-t sikerül leállítani az ajtóban, így csendben marad.)

Karen meggyőzően mesél a gyilkosságról, miközben beszél, Gaby éjjel kihallgatott szavait használja. Mrs. Solis rájön, honnan van a sztori. A bírónő haditanácsot hirdet, most akkor mi legyen témában. Trip és az ügyésznő nem tehet mást elfogadják a vallomást. Tekintettel a tettes korára és betegségére, nem emelnek vádat ellene. Bree is, Karen is szabad. Ez volt hát az a huszárvágás, ami megmentette a díszes társaságot.(És én még szegény Mike-ra akartam kenni. Bár a védelmemre legyen szólva a megoldás lényege ugyanaz: egy, már nem elítélhető személlyel vitetik el a balhét.) Éljen az angolszász jogrend.

9.jpg

Van öröm, van bódottág. Csak Bree húzza a száját az ügyvédjére. Szegény pasi, pedig mindent megtett, sőt még annál is többet…. Este bulit rendeznek a nagy megmenekülés örömére. Trip is betoppan, de nem szívesen látott vendég. Bree nem hajlandó megbocsátani neki, hogy nem tartotta be az ígéretét és el akarta árulni barátait.

10.jpg

Tom Roy-jal tárgyalja ki az élet örök igazságait. Közhelyeket puffogtatnak: a dolgokat addig kell kimondani, amíg lehet, addig kell a másik tudomására hozni, hogy szeretve van, amíg nem késő…. Tom ezt valamiért (?) magára veszi és úgy dönt, szerelmet vall Lynette-nek. És hogy mi lett a nagy vallomás vége? Természetesen ez:

13.jpg

Folyt. köv. De már csak egy!

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.11.08. 16:36:56

Köszi a hogyvótot!
Jó volt ez a rész. Kíváncsi vagyok a lezárására. Szerintem nyáltenger lesz, de nem bánom :)

Zsoofka 2012.11.08. 17:17:49

@Dogla: Szívesen!
Igen, körülbelül az... De én sem bántam!
:)

Ditti82 2012.11.08. 19:10:02

Lesz esküvő. :) Karennek pedig minimum egy szobrot követelek Széplak főterén! :)

H.Solo 2012.11.08. 19:19:21

Ez a rész fordulatos volt, tetszett! :-)

Zsoofka 2012.11.08. 19:26:11

@Ditti82:

SPOILER
De talán már nem is az....

index.hu/kultur/media/2012/06/04/elhunyt_a_szuletett_felesegek_karen_mcclusky-ja/

Szóval én megkönnyeztem amikor ezt olvastam..... Hihetetlen, hogy az élet mekkora forgatókönyvíró.... az a 20 nap felfoghatatlan, még akkor is, ha tudom, hogy a forgatás és a képernyőre kerülés nem ugyanaz.... Kész vagyok ettől a ténytől.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.08. 22:03:57

@mokamini: Jaj, pedig de sajnáltam őt már a szerep miatt is. :(

muszmusz 2012.11.09. 13:12:53

Vége a Housenak és jövő héten a nőegylet is búcsúzik nagyon üresek lesznek a szerdáim:(

Zsoofka 2012.11.09. 13:28:37

@muszmusz:
Megértem mit érzel. Nekem ez a sorozat abban segített, hogy ne vegyem magamat túl komolyan, mint feleség és anya, sokszor jót röhögtem magamon, amikor valamelyik szuper feleség valamelyik nem épp szerethető tulajdonságát felfedeztem magamon.... Nekem is hiányozni fog.
süti beállítások módosítása