Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Spartacus 00x3 - Paterfamilias

2012. november 07. 09:00 - 9Kitti2

Batiatus ünnepélyes keretek közt bejelenti a gladiátoroknak, hogy a nagyszerű formában lévő Gannicus kiérdemelte a primusban való küzdelem jogát, két nap múlva Vettius egyik kutyája ellen fog homokra lépni. Aztán megteszi Oenomaust Doctorénak, átadja neki a jelképes korbácsot, ha lenne választási lehetősége, inkább esne össze holtan, mintsem kiképző legyen, de ez a ludus meg a rabszolgaság dolog rég nem a szabad akaratról szól.

ScreenShot-7_2.png

Oenomaus (lassan vissza kell szoknom a Doctoréra) elismerően gratulál Gannicusnak, amiért férfiasságával kivívta magának a primust. A férfi zavartan nézelődik, hogy áá ugyan, nem nagy cucc, végül Melitta is megszólal, mindketten dicsőséget hoztok a ludusra, csak ugorjunk már a témáról. Gannicus gyorsan távozik a színről, Oenomaus csalódottan mondja nejének, hogy a kelta már a szemébe sem mer nézni, biztos azért, mert ő lett a Doctore, és nem tetszik neki, hogy parancsolhat a gladiátoroknak. Melitta megnyugtatja, hogy nem erről lehet szó, van annak a Gannicusnak ezer más kínja, na nem mintha én tudnék erről bármit is, Melitta annyit pofázik feleslegesen, hogy a végén elfogja magát szólni.

A frissen kinevezett Doctore az udvarra megy a gladiátorok közé, minden szempár rá szegeződik, szegény Oenomaus legalább olyan zavarban van, mint X-FaktorStone, ha angolul kell énekelnie, nem tudja, miként reagálnak a többiek az új titulusára. Nem meri a párokat szétszedni, csak a magányosan szenvedő Crixusnak mer parancsolni, hogy ezentúl Barca a mestere.

ScreenShot-15.png

Batiatus filozófusosat játszik, mert megint szétszívták az agyukat, tógában huncutkodik a villában, meg szónokol, lehet mostantól az egész nevét (Quintus Lentulus Batiatus) fogja használni, mert az olyan menő. A házaspár próbál mindenben Gaia kedvében járni, amiért Varust elcsábította hozzájuk, a nő nem kér cserébe sokat, azt szeretni, ha természetben fizetnek neki. Mire ezt leírom, már megint olyan dolgokat művelnek ezek hárman, hogy én nem is értem ezt cenzúra nélkül hogyan tolhatták le az HBO-n. Kár, hogy ezt a Gaiát nem tartották meg a későbbi évadokra. Nem részletezném, kedvcsinálónak itt van pár kép, aztán csak tessék megnézni az epizódot.

ScreenShot-21.png

ScreenShot-29.png

A csúcspontra megérkezik Quintus apja, a Batiatus család feje, Titus papa szemtanúja lesz az orgiának, szegény ezt a traumát már életében nem fogja kiheverni. Fiacskája sietve vonul félre vele, bocs fater, ha tudtam volna, hogy jössz, nem csinálok kúrókérót a villából. Najó, ezt nem mondta, mert Titus nem annyira kedves ember, mármint olyan, aki hagyja, hogy mások is beszéljenek a jelenlétében. Hajjaj, már most látom, hogy ezzel az öreggel még meg fog gyűlni a bajunk. Azért jött vissza Szicíliáról, mert Solonius köpött neki, a Tulliusszal való nézeteltérésről. Lezajlik köztük egy kisebbfajta veszekedés, az öregnek semmise jó, szar lanista vagy, meg egy hülye, amiért kikezdtél Tulliusszal. Batiatusnak meg nem tetszik, hogy az apja még mindig úgy bánik vele, mint egy kisgyerekkel, de azért az is látszik rajta, hogy mennyire próbál megfelelni az apjának. Batiatus feldobja témának Gannicust, de vele is befürdik, apja nem rajong az olyan önelégült majmokért, mint a kelta, még az sem hatja meg, hogy Varus meghívta a ludust a játékaira, Gannicus pedig egyenesen a primusban léphet fel.

ScreenShot-34_1.png

Lucretia megkéri Gaiát, hogy amíg a Paterfamilias Capuában tartózkodik, viselje magát tisztességgel és legyen szende, engedelmes vendége a háznak, ilyeneket kérni szegénytől, amikor Nagy Ferónak se tiltották meg az élőshowban a bazdmegolást. Titus nem késlekedik, odamegy a nőkhöz, és két perc alatt megbőgeti őket, nem kenyere a tetszelgés, beszól mindenkinek, aztán odébbáll.

ScreenShot-45_3.png

Barca mint önjelölt konyhásnéni, szétosztja a kását a gladiátorok közt, ezúttal Ashur és Dagan is nagy fejadagot kap, örülnek is rendesen, hogy mivel már ők is viselik a jelet, befogadták őket a többiek. De ezt csak hiszik szegény hülyék, ugyanúgy bele van hugyozva a kajájukba, mivel próba nélkül kapták meg a Testvériség jelét, még mindig semmibe veszik őket. Dagan felhúzza magát, úgy dönt, hogy nekimegy Barcának, Gannicus áll a szírek és a többiek közé, majd Ashur is belátja, hogy jobb ezt annyiban hagyni, majdcsak rábaszik egyszer ez a Barca valahogy. Eközben Titus alászáll a rabszolgákhoz, a gladiátorok látszólag nagy örömmel üdvözlik az egykori dominust. Oenomausszal különösképp kedvesen bánik, félrehívja beszélgetni, az első pozitív megmozdulása, amióta képernyőn van.

ScreenShot-49_2.png

Este Quintus mérgesen panaszkodik Lucretiának, nem elég, hogy apja mindenben leszólja őt, és elfoglalja az ágyukat, még azok a rühes szolgák is úgy omlanak a lába elé, mintha cukrot szórna nekik. Nem viselik el ezt már sokáig, ezért el kell valahogy intézni, hogy a tata minél előbb húzzon vissza Szicíliába.

Titusnak persze esze ágában sincs visszamenni, hiszen rájött, hogy mennyire hiányoztak neki a gladiátorok és a szolgái, akik mérhetetlen csodálattal vannak iránta. Az új Doctore küzd a többiek tiszteletéért, nem figyel szavaira senki, Barca nehezményezi, hogy mindig neki kell szívnia Crixusszal.

ScreenShot-56_1.png

Titus lekiabál az erkélyről, hogy engedelmeskedjenek a Doctorénak, erre bezzeg mindenki megy a dolgára, Barca is kezelésbe veszi a gallt, értsd, jól szétveri, utóbbi még nem tud Barca dárdája ellen védekezni. A háttérben a szírek bosszút forralnak Auctus és Barca ellen. Titusnak egyáltalán nem tetszik Gannicus kivételezett helyzete, amíg a többiek edzenek, a kelta a padon üldögél és iszogat, ezen megint összeszólalkozik apa és fia.

Titus találkát szervezett magának és fiának a csodálatos dinamit duóval, Titus és Tullius közt megy a tetszelgés ezerrel. Vettius, mint egy kiskakas a szemétdombon, dúl-fúl, amiért ellopta tőle Batiatus a primust, amit amúgy nem teljesen értek, hiszen Gannicus ellenfelét úgyis ő állíthatja majd ki. Vagy talán azt akarta volna, hogy két saját gladiátora küzdjön egymás ellen? Mindegy, ugorjunk is innen, szörnyen idegesítő ez a Titus-Tullius bájologás.

ScreenShot-83_1.png

A ludusban Barca még mindig Crixust nyomorgatja, meg egy kicsit megmogyorózza, csak hogy a gall érezze a törődést. Doctore odaküldi hozzá Gannicust, hogy foglalkozzon vele, a kelta pedig elárulja Crixusnak Barca egyetlen sebezhető pontját. Lucretia és Gaia az erkélyről figyeli a gladiátorokat, Gannicus és Melitta múltkori akciózásáról beszélgetnek, amikor jön Naevia és jelenti, hogy vendégek érkeztek a házba.

ScreenShot-62.png

Varus tért vissza a villába, egy Cossutius nevű gazdag csókával, akinek kevésbé sincs perverz feje, mint akivel érkezett. A pasas Rómából jött a Vinalia játékokra, és látni akarta a Batiatus házat, amiről Varus olyan szépeket mesélt neki. Gaia rögtön húzná is a férfiakat az erkélyre, hogy onnan lessék az izzadó gladiátorokat, de ezek ketten még csak véletlenül sem miattuk jöttek.

ScreenShot-70_1.png

Varus egészen másfajta örömökről regélt barátjának, és erre odaáll Melitta mellé. Lucretia bizonygatja, hogy az csak egyszeri eset volt, ami nem tetszik az uraságoknak, akkor húzunk Vettiushoz, azt csá, mondják durcásan. A nők persze ezt nem hagyhatják annyiban, Gaia azonnal Gannicusért küldetne, de Lucretia ezt nem engedélyezi, helyette felkínálja egyik szűz rablányát Cossutiusnak, bármely gladiátorral együtt. Naevia és Diona izgatottan kezdenek mosolyogni a sarokban, nem értem mért hiszik szegények, hogy nekik ebből bármi jó is származhat.

ScreenShot-82_2.png

Az utcán várakozó Batiatus összefut Soloniusszal, van pár keresetlen szava hozzá, amiért árulkodott az apjánál. Solonius próbál védekezni, ő nem gondolta, hogy Titus hazajön, csak tájékoztatni akarta, hogy Tulliusszal nem jönnek ki jól. Az emlegetett bocifingok is megjelennek, a d-duó Soloniusszal távozik, Titus pedig Batiatust avatja be a fejleményekbe. Az öreg remekül tud segget nyalni, elintézte, hogy Gannicus ne léphessen fel a primusban, majd megmondják Varusnak, hogy megsérült, helyette Vettius embereié lett az elsőség joga, Batiatus meg megelégedhet annyival, hogy két embere egymás ellen küzdhet valami korai órában, illetve alázatosan bocsánatot kérhet mindenkitől, amiért létezni mer. Tetejébe Tullius még azt is megszabta, hogy melyik gladiátorai léphetnek fel.

ScreenShot-91.png

Cossutius a szutykos-büdös Rhaskost választja a gladiátorok közül, a lányokat pedig személyesen is leellenőrzi, hogy biztosan érintetlenek-e. Dionát szűkebbnek találja, ezért ő fog szívni, Naevia most már részvétteljesen nézi barátnőjét. A rögtönzött pár és Cossutius szobára mennek, a pasas úgy osztogatja az instrukciókat, hogy ki mit csináljon, mintha csak ő lenne Kovi, vagymiazisten. Azért választotta Rhaskost, akinek szerinte még a lehelete is szarszagú, a szűzlány mellé, mert az élet maga is tele van groteszk dolgokkal. Diona meg sírhat nyugodtan, az nincs megtiltva, csak senkit nem érdekel, Cossutius hátulról támad, és beszáll a szendvicsbe. Amikor végez a dolgával, sietve távozik Varusszal. Naevia rögtön menne barátnőjéhez, de a meggyötört és összetört Diona elmegy előle.

ScreenShot-84.png

Barca és Auctus, mint egy átlagos pár, féltékenységből verekednek, mert Barca szerint Auctus szemet vetett Crixusra, ezért megakarja „ölni" a férfit. Két szó, imádom őket. Békülő pusziszkodás közben Auctus észreveszi, hogy eltűnt a galambjaik nagy része a cellájukból, persze mert Ashur és Dagan megfőzte őket, az udvaron azt fogyasztják jelenleg is, vegyes savanyúsággal, mert úgy az igazi. A feldúlt szülő páros kirohant, mint Zrínyi, köcsögök, hol vannak a gyermekeink?? Ashur szerint ez így fair, ők belepisáltak a kajájukba, ezért kerítettek maguknak jobbat helyette, ezek tényleg meg akarnak dögleni.

ScreenShot-97_2.png

Hatalmas verekedés tör ki, mindenki üt mindenkit, csak Crixus és Gannicus áll és röhög a többieken. Oenomaus próbál rendet teremteni, de csak azt éri el, hogy neki is behúznak egyet, na ezt már Gannicus sem nézheti tétlenül, ő is beszáll, természetesen pont erre érkezik meg Batiatus és Titus, hogy Gannicus szétver mindenkit, mintha nem utálta volna már úgyis az öreg a keltát. Titus tájékoztatja Gannicust, hogy nem léphet fel a primusban.

ScreenShot-99_1.png

A kelta mérhetetlenül maga alatt van, azért az átkozott primusért kellett megdugnia a legjobb barátja feleségét, és most mégis elvették tőle a jogot. Auctusnak meg az nem tetszik, hogy a jeltelen Crixus lesz az ellenfele, meg is ígéri a gallnak, hogy holnap megöli. Crixus önostorozásba kezd, hogy ő, aki még a próbát sem állta ki, felléphet, Gannicus meg nem, utóbbi belátja, hogy csendben kell tűrni az is, ha valakit rátesznek a szopóágra. Oenomaus pedig az udvaron viaskodik magával, illetve a korbáccsal, amit nem tud használni. Még mindig a szörnyű tette bántja, hogy megölte mesterét.

ScreenShot-101_1.png

Másnap reggel Gannicus szerencsét kíván a távozó gladiátoroknak, Lucretia és Batiatus az erkélyen szenved, hogy a sok meghozott áldozat után elvették tőlük a primust. Titus mézes borral öblögeti a torkát, irány a homok, aztán meglátjuk, mit tud az a Crixus. Rögtön kapcsolunk Gnaeus és Barca összecsapására, előbbi keresztbe átvágja Barca hasát, az meg röhög rajta és hergeli a közönséget, biztos mondták nekik, hogy showt kell csinálni. Doctore közben felkészíti Crixust a küzdelemre, harcoljon becsülettel, és haljon is meg ilyen módon. Batiatus is szót váltana a gallal, mert úgy hiszi, hogy több van benne, mint azt az apja hiszi, igazi bajnok alkat, csak előtte győzze le Auctust. Titkon ez egy presztízs mérkőzés Batiatus és apja közt.

ScreenShot-111.png

Barca jól elszórakozik Gnaesusszal, aztán kidobja a nézők közé. Azok visszaküldik neki, Barca tőrt ragad, hogy elvágja ellenfele torkát, de Varus kegyelmet ad neki. Titus nem teljesen érti, hogy miért ez a nagylelkűség, Varus pedig elejti, hogy a Batiatus ház nagyon vendégszerető volt hozzá mindig, ezt próbálja viszonozni. Még azt is megengedi Titusnak, hogy ő jelentse be az utolsó párost, akit a Batiatus ház prezentál. A szívbemarkoló szónoklat végén belép Crixus, füttykoncert megvolt, jöhet Auctus, aki mint vártuk, közönség kedvenc. A harc kiegyenlítetten kezdődik, Auctus fakaszt vért először, aztán Crixus is megvágja ellenfelét. Közben civil a pályán, de nem Jimmy Jump az, csak valami nő esik be a homokra, de sajnos időben ki tud mászni.

ScreenShot-127.png

Auctus dárdáját beleszúrja a gall pajzsába, ezt kihasználva Crixus eltöri a dárdát, és kiveri a kezéből, ezt még Gannicus tanácsolta neki, amikor Barca szívatta a hosszú fegyverrel. Így maradnak a kardok mindkettőjüknek, közelharcot vívnak, összeütköznek, valaki átdöfte a másikat. Crixusnak olyan a feje, mint akit tökön rúgtak, ezért gondoljuk, hogy őbenne mártották meg a kardot..de nem.

ScreenShot-136_1.png

Távolodó kamera mutatja, hogy Auctus hátából áll ki a kard. Barca jó tanárod volt, rebegi el utolsó szavait a férfi, Crixus kirántja belőle kardját, Auctus pedig holtan dől hanyatt. Nálamnál jobban talán csak Barca szomorúbb, csináltam fotósorozatot az arcáról, amikor utoljára belenéz Auctus szemébe mielőtt meghal, de higgyétek el, nem akarjátok látni. Najó, tudom, hogy igen, akkor tessék.

ScreenShot-145.png

ScreenShot-148.png

Este a ludusban ünnepélyes és hivatalos keretek közt megkapja a Testvériség jelét Crixus, maga Batiatus billogozza meg, mindenki elégedett a gallal, még Titus is. A gladiátorok gratulálnak neki, őt valóban maguk közé fogadták, mint testvért. Utolsónak Barca lép oda hozzá, mélyen egymás szemébe néznek, Crixus megfeszült arccal várja, hogy behúzzon neki egyet a karthágói, vagy valami, de ehelyett az megszólal, jól harcoltál testvér, és elbaktat. Százas zsepi megvolt, a sorozat kezdete óta talán először.

ScreenShot-157.png

Titus elismeri, hogy alábecsülte Crixust és a fiát is, mint lanistát, fátylat rá apám, mondja Quintus, csak húzzá má vissza Szicíliába. Óó nem, itt maradok, újra megtetszett ez a lanista szerepkör, jól érzem én itt magam, erősködik a fater, örökre itt maradok Capuában, amíg csak lélegezni tudok. Quintusnak se kell az ilyet kétszer mondani, ahogy néz a tatára...már nem fog hosszú karriert befutni az évadban.

Címkék: spartacus
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása