Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x11 - Apák bűne

2012. november 05. 09:00 - Szencsike

Ott hagytuk abba az előző részben, hogy Claire és Charlie visszatérni készül a barlangokhoz, de találkoznak Ethan-nel. Ezenkívül Hurley végzett a népszámlálással, és a helyzet az, hogy az Ethan nevű fickó nem szerepel az utaslistán. Hurley ezt száz százalékos meggyőződéssel állítja  Jack-nek, Kate-nek, és a nem sokkal ezelőtt visszatért sebesült Sayid-nak. Első kérdés, ki látta Ethan-t? Erdőben fát gyűjt, jelent Waltapuka. Doki-nak eszébe jut Charlie, ő viszont Claire után ment, jelenti Kopaszember. A következőkben Locke és Jack együtt rohannak az erdőben megtalálni Rocker-t, Terheslányt, és Ethan-t, de elsőre csak Claire csomagját fedezik fel. Locke nyomokat is talált, amelyek arra utalnak, hogy Claire-t és Charlie-t elhurcolták.  Jack kiabálni kezd utánuk, de Locke csendre inti őt. Főcím.

pic1.png

Locke további nyomokat talál, így Jack-kel azokat követve haladnak tovább a dzsungelben. Jack kíváncsi lenne, hogyan sikerült Ethan-nek két embert elvinnie, de Locke inkább a miértet szeretné tudni. Nem tudnak mindenkire vigyázni, sőt, lehet Ethan nem is egyedül volt, fejtegeti tovább Locke, hiszen Sayid szerint mások is vannak a szigeten. Jack szerint Sayid simán képzelődik, hiszen sérült, trauma érte, de inkább keressék tovább az eltűnteket. Locke inkább megszervezne egy mentőcsapatot, de Jack menne tovább, nem kell a felesleges duma, nézze meg a nyomokat. Miután Locke megmutatta a helyesnek vélt irányt, Jack már rohan is arra.

pic2.png

Flashback, műtőben vagyunk, Jack operál, de a beteg állapota kritikus. Újra kell éleszteni, Jack kivételével minden jelenlévő, köztük az ajtóban álló Apa is lemondott a már halott lányról. Apa kényszeríti Jack-et, hogy mondja ki a halál beálltat, de Jack dühösen az apjára hárítja ezt. A szigetre visszatérve Kate és Locke indulnak elsősorban Claire-t és Charlie-t megtalálni, másodsorban Jack-et megkeresni. Boone is csatlakozik a keresőkhöz, Shannon-nak kétségei vannak, hogy szuper nyomkövető eszközök nélkül nem fogják őket megtalálni. Locke elmagyarázza neki, hogy Ethan hagyott maga után nyomokat: letört ágakat, lábnyomokat, ilyesmiket, ezeket fogják követni. Walt is beszállna: ő kutyát használná, aki kiszagolná, hogy hol vannak Charlie-ék, de édesapja határozottan nemet mond neki. Waltapuka csatlakozna Locke-csapathoz, de a kopasz lerázza, három fő bőven elég, negyedik csak hátráltatná őket. Waltapuka ezen megsértődik, saját keresőosztagot fog felállítani. Legyen, Locke-csapat megy északra, ők meg délre. Kate és Boone sajnálkozó pillantást vetnek Waltapukára, majd mennek Locke után. Walt is látja, hogy ez most nagyon ciki apjának, aki sértődötten elvonul.

pic3.png

Jack rohan tovább az erdőben, de egy ponton elveszítette a nyomokat. Csalódottan járkálni kezd, mígnem észrevesz valamit. Flashback, Jack és Apa még mindig a műtőben, a halott lányt végül az egyik nővér takarja le. Apa is műtősruhában van, sőt a halott lányon eredetileg ő kezdett dolgozni, és Jack volt az, aki valamiért közbelépett, Apa ezért nagyon zabos a fiára. Apának szóltak először, mert őt érték el hamarabb, Jack-nek semmi keresnivalója nem lett volna ott, de neki egy nővér szólt. Apa keze reszketett és elvágta a lány májartériáját, persze hogy kell a segítség, dühöng az utód. Apa szerint az autóbaleset miatt egy ép szerve nem volt a lánynak, de ez lényegtelen, mert ez akkor is az ő műtéte volt, őt hívták el az ebéd mellől, az ő feladata volt. Mennyi italt sikerült ledönteni az ebéd mellé, kontráz Jack. Apa nem válaszol, farkasszemet néz fiával.

pic4.png

Locke-csapat megtalálta Jack-et, aki a nyomai alapján csak körbe-körbe futkározhatott. Locke visszaküldené a Dokit Sayid-hoz, kezelje tovább a lábát, de Dokiban buzog a tettvágy, tovább kell folytatni a keresést. Locke magát hibáztatja, hiszen ő vadászott sokat Ethan-nel, jobban kellett volna rá figyelnie. Kopaszember is sokat tud a vadászatról, nyomkeresésről, az viszont biztos, hogy Ethan sokkal többet tud nála. Jack menjen vissza, majd ő levadássza a tagot, mert a sziget egyetlen orvosának nem eshet baja. Jack marad, irány a dzsungel. A barlangoknál Waltapuka Hurley-nek szidja Locke-ot, mert ő nem lehetett tagja a keresőcsapatnak. Ezen kívül a másodrendű polgár szerepe sem tetszik neki, Locke is csak azért lehet főnök, mert ő hozza a kaját. Walt viszont kiáll kopasz barátja mellett, apja inkább lerázza fiát azzal, hogy őt senki nem kérdezte, maradjon a fenekén Hurley mellett, és dacosan elindul délnek.

pic5.png

Fent északon, Kopaszember vörös ingdarabokkal a fákat jelöli meg, hogy ne tévedjenek el ők sem, magyaráza Boone-nak. Jack és Kate is csatlakozik hozzájuk, Jack máris a nyomokról érdeklődik, de semmi, sőt pihenni fognak egy kicsit. Pihenni? Ilyenkor? Na, azt már nem, gyerünk tovább, különben is nem sokára lemegy a nap, folytatni kell a keresést. Nem, mert pihenni kell, és Locke tüntetőleg leül. Mielőtt Jack bármi rondát mondhatna rá, Kate elhívja egy kicsit beszélgetni, és kéri a Dokit, hogy szálljon le a kopaszról. Aztán borul is a bili, Jack magát teszi felelőssé: nyugtatót adott a lánynak, és nem hitt neki, hogy valaki meg akarja támadni. Ekkor a pihenő Kopaszember kiáltását hallják meg, aki megtalálta Charlie L betűs gézgyűrűjét. Ő hagy nekik nyomokat, állapítják meg okosan.

pic6.png

Pihenőnek vége, folytatják a keresést tovább, Jack megtalálja az A gézgyűrűt is. Jack menne abba az irányba tovább, de Locke talált egy másik csapást, amin lábnyomok is láthatóak. Akkor merre tovább, de Kate ügyesen kitalálja, hogy valamelyik nyom lehet csak átverés. Ethan tudja, hogy a nyomában vannak, és elterelő jeleket hagyhatott hátra. Mindhárom férfinak leesik az álla az okfejtéstől, de megvan a megoldás, két nyom, két vadász, Locke és Boone mennek a lábnyomok után, Jack és Kate a gézgyűrű után.  Eközben Sawyer-t Walt szórakoztatja, elmeséli neki az emberrablást, hiszen a férfi még nem is tud róla, sőt Ethan-t sem ismeri. Nem is volt rajta az utaslistán, cseveg tovább a gyerek, de Swayer a hazudozók rutinosságával úgy véli, talán más nevet adott meg. Walt szerint hülyeség hazudni a nevünkről. Okos gyerek ez, erre Sawyer sem tud mit mondani. De akkor hogy került ide Ethan a szigetre, vizsgáztatja a gyereket. Walt szerint már eleve a szigeten élhetett, több társával együtt. Ja, lehet valóban így van, és egy terhes lányt meg egy nevenincs rocksztárt rabolnak el, gúnyolódik Sawyer. Ha neki nem hisz, Sayid-ot kérdezze, ajánlja a gyerek.

pic7.png

Boone kötözi a fákra vörös ruhát, és a Star Trek-ről kezd filozofálni. Mert mindenki, aki vörös ingben mászkált, mindig meghaltak. Locke szerint a kapitány béna alak lehetett, ha ezt hagyta, tetszik is a válasz Boone-nak és tovább kérdezgeti az öreget. Mikor megtudja, hogy Locke egy ládagyár egyszerű irodistája volt, csalódott lesz, hiszen mégsem bérgyilkos vagy állatkitömő. A másik irányban Jack halad fáradhatatlanul, Szökevény alig tudja tartani vele a tempót. Doki még be is szól a lánynak, szökevényként tanult nyomot olvasni, vagy korábban? Legyen egy kicsit őszinte hozzá, húzza fel magát még jobban Doki. Szökevény apja katona volt, a felderítőknél szolgált, privátban meg imádott túrázni, amire a lányát is magával vitte. Volt olyan alkalom, hogy nyolc órán keresztül követtek egy szarvast, hát innen a tudás, és ez kivételesen igaz. A lány mérgesen még Dokitól is kérne egy hasonló igaz sztorit, de a választ meg sem várva elmegy a férfi mellett.

pic8.png

Flashback, Apa irodájában vagyunk, aki a zárójelentést adja oda a fiának, lehet aláírni. Természetesen ügyesen kiszínezett változatban írt a műtétről, elhárítva mindkettejükről az esetleges felelősséget. Jack dühös, hisz az apja nem végezhetne műtéteket, akkor miért vállalta el? Azért, mert képesnek látta magát az operáció elvégzésére, jelenti ki ellentmondást nem tűrően Apa. De ittas állapotban volt, erről sem kéne megfeledkezni, kontráz Jack és a zárójelentés aláírásáról szó sem lehet. Apa a burkolt fenyegetés taktikájához folyamodik, Jack volt az, akinél a beteg meghalt, ezt sem kéne elfelejteni. Másrészről viszont, balesetek műtétek során mindig történhetnek, ez is az volt, az alkohol dolgot pedig nem kellene megemlíteni, mert akkor lőttek apa engedélyének és vége a karriernek. Jack is tudja ezt és kész lenne beköpni az apját, ekkor viszont Apa megint taktikát vált. Azért nevelte a fiát olyan szigorúan, hogy felkészítse őt a sikeres orvossá válás minden nehézségre. Kiváló sebész lett a gyerekből, ezért a célért, a hagyományos apa-fiú kapcsolatból sok mindent fel kellett áldoznia. Jack vívódik, Apa már esküdözik, kezét fia vállára téve, hogy többet ilyen eset nem fog előfordulni, csak ne dobja őt fel, mert ez az élete. Jack aláírja a zárójelentést.

pic9.png

Sayid alszik, mikor vendége érkezik: Sawywer. A férfi persze kiosztja Arabot, visszakapott minden szenvedést, amit okozott neki, nagy tréfamester ez a sziget. Arab szánja-bánja bűneit, vissza se jött volna. Elmeséli Rosszarcnak a francia tyúkot, a Másokat, Sawyer meglepődve fogadja a híreket. Sayid már ott tart, hogy szól a hangokról is, de látva Sawyer érdektelenségét, inkább hallgat róla, Sawyer pedig visszaindul a partra. Ott Duci és Walt backgamonoznak, Duci áll vesztésre. Walt sorra nyeri a játszmákat, Hurley húszezer dolcsival jön neki.  Az erdőben Boone és Locke a kopasz ösztöneit követve vadásznak a nyomokra, közben csevegnek egy kicsit. Boone a kinti világban az édesanyja esküvőszervező cégénél dolgozik, váó. Locke visszaküldené a srácot, esteledik, esni is fog, még nem veszélyes annyira a dzsungel, hogy visszatérjen a táborba. Boone marad, az eső esni kezd.

pic10.png

A másik irányban Jack megtalálja a T gyűrűt, lehet nekik lesz igazuk. Eközben rejtélyes sikolyokat hallanak, Doki rohanni kezd a hang irányába, ám Kate mintha nem hallotta volna azt. Egy meredek emelkedőn másznak felfelé, de az esőtől csúszós talajon Jack megcsúszik és lezuhan. Pár pillanat múlva magához tér, és ki van itt? Ethan. Jack mellkasába taposva megfenyegeti Dokit, hogyha tovább követi őket, az egyik fogoly meghal. Jack erőre kap, és verekdni kezd Ethan-nel, de az idegen erősebb nála, Doki eszméletlenül hever a földön. Flashback, Jack a kórház folyosóján tart valahova, mikor meglátja Apát egy férfival beszélgetni. Az arra járó nővértől megkérdezi, hogy ki az a férfi. Az úr a halott lány férje, és perrel fenyegetőzik, mondja a nővér és továbbmegy. Jack a távolból figyeli apját, aki ugyanazokkal a mozdulatokkal vigasztalja az özvegy férfit, mint amivel őt kérte, hogy írja alá a zárójelentést.

pic11.png

Jack-et a szigeten Kate ébresztgeti, az eső már elállt. Jack Ethan-t keresi máris, Kate szerint, még ha látta is őt, a  nyomokat az eső elmosta. Jack-et nem érdekli, megy Ethan után. Flashback, kórházi meghallgatás, Apa meséli a halott lány műtétének körülményeit, Jack elmélyülten hallgatja a történteket. A vizsgálat főnökének már csak egy kérdése van, tudta-e, hogy a lány terhes. Christian Shepard azt válaszolja, hogy igen tájékoztatták erről, Jack viszont nem tudta, mert az infó hallattán köpni-nyelni nem tud. Ezek után a vizsgálat vezetője megköszöni az orvosnak a segítségét, Apa távozni készül, de Jack közbeszól. Megváltoztatná a vallomását: elmondja, hogy később csatlakozott a műtéthez, egy nővér kérte a segítségét, mert az apja alkoholos befolyásoltság alatt állt, és megsértette a májartériát. Ez pedig beteg halálához vezetett. Apa döbbenten hallgatja fia szavait.

pic12.png

Jack és Kate továbbra is Ethan nyomában vannak. Egy elágazáshoz érve, a lehulló ágakat félretolva Kate szembetalálja magát Charlie felakasztott testével. Kate gyorsan fára mászik, hogy levágja onnan a férfit. Doki rögtön megkezdi Charlie újraélesztését, miután lehozták a férfit a földre. Elszántan küzd Rocker életéért, akibe az élet csak nem akar visszatérni, Kate sírva szorongatja Charlie kezét, talán ő már fel is adta a reményt. Doki viszont nem, meg sem hallja a lány kétségbeesett sírását és csak folytatja az újraélesztést, immár ököllel ütve Charlie mellkasát. Kate-nek egy percre sikerül megállítani a férfit, és csendesen üldögélnek Rocker holtteste mellett. De Jack nem akarja feladni, ismét küzdeni kezd Charlie életéért, ezúttal sikerrel. Charlie köhögve, remegve, fuldokolva, de visszatért.

pic13.png

Este, Charlie már a tábortűz mellett üldögél, még bőven sokkhatás alatt áll, Kate foglalatoskodik körülötte. Waltapuka is visszajött délről, fia újságolja neki a híreket, plusz hogy Charlie nem szólalt meg mióta visszatért. Claire sajnos továbbra sincsen meg. Doki kezelgeti Rocker sérüléseit, de kérdéseire nem kap választ. Doki megígéri neki, hogy folytatni fogják a keresést, Charlie-ra is számítanak. Ekkor Charlie végre megszólal, de csak annyit mond, hogy nem emlékszik semmire, nem hallott semmit, nem látott semmit. Ezen kívül még egy rémisztő tényt is említ: Mindvégig Claire-t akarták. Locke és Bonne még mindig nem tértek vissza Shannon nagyon aggódik a testvéréért, Kate nyugtatja meg, hogy éjszakára tábort vertek, és Locke mellett a tesó biztonságban van. A két érintett továbbra is az erdőt járja, bár lelkesedésük nem áll azonos szinten. Boone már indul is vissza, Locke-ot nem rázza meg különösebben, hogy egyedül marad. Odadobja Boone-nak az elemlámpát, de Boone kiejti a kezéből. A lámpának a földre kellene leesnie, de nem a sárban landol a lámpa, hanem valami fémesen koppanó tárgyon landol. Odamennek, gyorsan eltüntetik a sarat és a növényzetet, a tárgy acélból van Locke szerint. Boone kíváncsi, hogy mi ez, Locke fanatikus mosollyal jelenti ki, hogy kiderítik.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása