Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x01 (spanyol LOST)

2012. november 03. 14:00 - Sigismundus

Valeria mesévell kezdünk.  A tanmese arról szól, ha az ember gyereke visszamegy az iskolába vakációról, akkor sok változást lát a többi gyereken. Igaz a sorozat ugyanabban a percben folytatódik amúgy ahol abbafejeztük, mégis tényleg változtak a gyerekek ez alatt az egy perc alatt. Ulissesnek például látványosan, egy centivel megnőtt a haja, és kicsit fogyott is. Na de elég a gonoszkodásból, kis Tündibündi szerint vakáció után új diákok is kerülhetnek az osztályba! Lássuk őket!

Clipboard02.jpg

Szóval, majdnem az egész hajónépség a Hidon áll és lesi a kis TVt, amiből egy Hopkins parancsnok nevű fickó beszél. Megismétli hogy 4 órájuk van hogy megmentsék őket. Kapitány elszánt, persze hogy mentenek, csak adják meg az új koordinátáikat mert az SMSben küldöttek nem jók, nincs azon senki. Hopkins elmosolyodik és közli, jók azok, ők itt vannak, csak éppen a Sarkcsillag felett 367 kilométerre... Mert ők a Nemzetközi Űrállomáson vannak.. És bemutatja a Kolivanov doktort aki orosz, és Davis mérnököt, aki hiába issza úgy a vodkát mint egy orosz, mégsem tévesztenék össze egy orosszal.

1.

Kint a Fedélzeten közben Salome eszik valamit, és Juliát nézi aki keményen égeti a kalóríákat. És próbálja nyugtatgatni a szakítása miatt. Végre jön Buborék, mondja mi van, és elosztja a nőket, a helyükre, tudósnő a Hídra, Salome menjen a Konyhába. Julia rohan, de Salome nem, sasszeme egy közeledő rondanagy vihart vesz észre. A Hídon örül mindenki, hangzavar, Montrero alig hall valamit. Hopkins elmondja, elfogyott az élelmük, és oxigénjük épp 3 órára elegendő van. Úgyhogy ők szépen beszállnak mindjárt az ISS Szoljuz mentőkabinjába, és szépen leesnek a Sarkcsillagtól kb 8 kilométerre. Montreróék meg halásszák ki őket, ez a terv. Jó terv, jön Julia rohanva, láttak-e szigetet valahol? Hofmann sajnálkozik, a műszereket Houston kezelte, ők meg csak szabad szemmel nézegethetnek azóta. És egy oly kis földdarabot a sok felhőn át nem találnának meg így. De kéri a Kapitányt beszéljenek négyszemközt is. Így Julian kizavar mindenkit, Ramirót kabint előkészíteni, többiek ünnepséget rendezzenek.

Clipboard08.jpg

Kint Borostás állítja meg sántát, szerinte felesleges lesz a sietség, mert megint átverik őket. De szüksége van a transzponderre a Raktárban, menjenek hát oda. Ramiro hite viszont kissé megrendült, így Gamboa hajlandó három kérdésre válaszolni. Első, Pilar meghalt-e? Igen, sok víz és szikla van felette. Többit a Raktárban. Izgalmak után romantikázás, Uli jön Nagylányhoz egy tervrajzzal, beosztást csinált hogy kerüljék el egymást Ainoával, míg világ a világ. Persze nem gondolta komolyan, mert nincs olyan hogy valaki 18 perc alatt jöjjön rá, hogy nem szeret valakit. Épp 18 percig volt Uli a víz alatt, mire feljött Ainoa már elutasító volt. Mi történt? Majd kideríti bájgúnár, nem adja fel.

Clipboard27.jpg

Hídon közben Hofmann elmeséli Montreronak és Juliannak, hogy a Világvége után pár perccel, öt másik müholdas jeladót ís észlelteik idefent. Ezeknek is elküldték a koordinátákat, de azok nem válaszoltak, csak a Sarkcsillag.. A hajósok értik a dolgot, a 33-as láda jeladója kapcsolt be akkor.. de rajtuk kivül még öt?! Mindegy, Hofman folytatja. Fentről jól látni hogy egy hatalmas vihar száguld a Sarkcsillag felé, és pont a vízreszállásuk időpontjában teríti be a környéket. Mindegy, meg kell próbálniuk, készülődnek. Bár Montrero egyre rosszabbul néz ki, gyomrát fájlalja.

Clipboard11.jpg

Közben Salome elkezdi leitatni vodkával Juliát, vigasztalja, hogy őt hétszer (!) hagyták már el/menekültek el tőle, szóval volt rosszabb is. Elkezdenek szépen berúgni. Aztán némi keménykedés, borostás megint megfenyegeti Ainoát, emlékeztetve, hogy nem beszéljen többé Ulival. Keménykedés a Hídon. Kapitány megígérte hogy megmentik az űrhajósokat, míg Elsőtiszt a ciklonnal példálózik. Nincs kontinens ami megfékezné az erejét, és ők a közepébe hajóznak. Vérmatek, mi fontosabb 42 élet van 3? Montrero szerint az amit a Kapitány ígért és elküldi durván haverját, készítse elő a hajót viharra. Majd miután egyedül maradt, elhányja magát.

Clipboard29.jpg

A hajónépség nagy része amúgy azzal van elfoglalva, így vihar elött, hogy Bienvenidos transzparenseket és zászlócskákat rak ki az Ebédlőben. Mindenki munkáját nem Julian hanem Piti szakíttja meg, aki nyilvánosan vall szerelmet Vilmának, leidiótázza magát, és várja a nyakába borulást. Ami elmarad. A Hídon Kapitány és Tündibündi beszélgetnek, el kell magyarázni, ki az a három bácsi, és milyen hajóról jönnek? Buborék besegítt, egy rakétában vannak fenn az égben. Az égben? De jó, akkor biztos látták ott Anyát is? Örül Tündibündi, de nagyon. Kapitány megint fájdalmasan görcsöl, félkegyelmű egy pillantást vet rá, és már diagnosztizál is. Így nézett ki ő is mielött kivették a vakbelét. Majd mellékesen megjegyzi, ő már látta valahol ezeket a koordinátákat. Merthogy beszélgetés közben egy világtérképre firkálgatott, és bejelölte azokat a pontokat melyeket a Zuniga-naplóban találtak. Közben a Konyhában Julia és Pókharapó mellé betársult harmadiknak Piti is a bánatos piálgatásba. Azt javasolják neki a nők, ne rohanjon Vilmához, tartson távolságot.

Clipboard16.jpg

Raktárban Ramiro összerakta az adóvevőt, és a második kérdéssel áll elő. Véletlen vagy sem hogy ők maradtak életben? Borostás megfontolva válaszol, igen, oka van hogy ők, a legtöbben ki lettek választva erre. Majd egyedül maradva, elkezd valami üzenetet küldeni, valahová. Kapitány meg menne hányni valahová, ekkor állítja meg bájgunár és kipanaszkodja magát. Hogyaszondja, megőrülök a lányáért, de ő egyik percben szeret másikban nem, lehetséges ez? Lehetséges, édes fiam, vegyük például a Te és Julia ügyét, úgy otthagytad hogy azóta aludni se tud. Aztán Montrero továbbáll de összeesik gyomrát markolva. Hívják is a Doktornőt sürgősen. Aki eddigre már kivégzett egy üveg vodkát Pitivel kettesben és kissé smárolni is kezdtek, összetört szívüket gyógyítandó. De most irány a hidegvizes zuhany, józanodni. Piti felolvassa az orvosi kézikönyvet, hogyan kell müteni, de most is csak azon nyavalyog, hogy cseszte el kapcsolatát.

Clipboard21.jpg

Ainoa is érzelmeit próbálja rendbe tenni a 9-es kabinban. Gamboa azonban nagy árat kér az ért hogy a lány szerelmével lehessen. Lője le őt, és állítsa be önvédelemnek, mindenki neki hisz majd, happy end. Persze nem lövi le, Ainoa ennyire nem kemény csaj, elrohan. A pisztoly meg, tényleg élesre volt töltve amúgy, hiába no, Gamboa kemény fickó.

Clipboard18.jpg

Salome rádiózik Juliannak ővé a hajó, Montreró beteg. Elsőtiszt bólint komoran, és lesi tovább Buborékkal a tengert. Aztán egyszer csak halak kezdenek esni az égből, abból az irányból, ahová tartanak. Mások Isteni Csodának neveznék, de egy hajósembernek ez mást jelent. Olyan erejű ciklont, ami kiemeli a tengervizet és száz kilóméterekre ejti vissza.. Nosza, irányváltás 60 fokkal, vitorlák le, bocs űrhajósok, ez van. Az irányváltásra persze Kapitány azonnal magához tér, és bevenne egy doboz kodeint, hogy levezényelhesse a mentést vihar elött. Persze alig bír mászni is.

Clipboard20.jpg

És most jöjjön végre a szokásos feszültségoldó tündércukor jelenet. A kis Valeria egyedül a Hídon angolleckéjét irogatja (viharban) Hirtelen bejelentkeznek az űrhajós bácsik, mert már csak 30 percük van indulásig. Így Tündibündi megkéri gyorsan, hogy mondják angolul a nyulat, és hogy találkoztak-e az égben anyukájával, mert ő is néhány hónapja ment fel oda? Kapitány és Elsőtiszt az Ebédlőben futnak össze. Rém gáz egy jelenet, hamar ökölre mennek a régi haverok, csak az egész legénység tudja őket szétválasztani, no meg Valeria. Mert az ürbeli bácsik üzenik, hogy most indulnak, 45 perc míg leérnek, de a ciklon 600 kilóméteres, csak hogy tudják odalent. A két hajóstiszt szomorúan bólogatnak, kapcsolat vége. Majd miután az egész legénység elött jól megalázták magukat, Kapitány átadja a hajót Juliannak, ő meg megy a mütétre.

Clipboard24.jpg

Vihar kellős közepén Ainoa valami alibi-takarítást végezne a Gépházban, megjelenik Uli és követeli, árulja el, mi változott meg 15 perc buvárkodás alatt ! Persze nincs válasz. Sánta Ramironak is megvan a harmadik kérdése, felteszi. Ha ő bármi mód Gamboa útjába állna, megölné-e ? Ő kap választ, igen borostás azonnal megölné. Julia keresi Kapitányt, meg kellene műtenie, de nincs. Julian fedezi fel barátját, hát Kapitány kievezett perforálódó vakbelével egy csónakban a viharba, hogy egyedül mentse meg az űrhajósokat. Mert megígérte. Másik hülyeség, Vilma úgy dönt, mégis nyakába ugrik Pitinek, aki épp ekkor józanodik. És megfogadja Pókharapó tanácsát, gyakorlatilag lerázza magáról Vilmát.

Aztán végre felperegnek az események.

Julian rádión hívja Montrerót, sokáig könyörög neki, végül bedobja legkomolyabb lapját. Elárulja hogy rákos, egy-két év, úgyhogy kell valaki aki tudja majd vezetni a hajót ! Megígéri azt is, hogy oké, megkeresik az ürhajósokat a tengeren. Amúgy épp ebben a pillanatban sűvítt végig valami fényes az égen, és esik bele a tengerbe, szemük láttára. Mindegy, elsőként Kapitányt húzzák vissza, irány az Orvosi. Csakhogy űrhajósok az ellenkező irányban vannak, mint ahóvá a szél sodorja a sarkcsillagot, mit tegyenek? Montrero lekapja az oxigénmaszkot és közli, evezővel... Csináljanak nagy evezőket, dugják ki a kajütablakokon és kész. Így is tesznek, megkezdődik a hajón a jól megszervezett ész nélküli kapkodás. Mindenki asztalokat, matracokat deszkákat cipel az Ebédlőbe. Kivéve a Gépházban, ahol semmit sem vettek észre a fenti viharból és zűrzavarból. Ainoa megunja hogy Uli egyfolytában kérdezgeti, kimegy a Gépházból. Megyeget erre-arra, aztán hirtelen valaki zsákot húz a fejére...

Clipboard32.jpg

Orvosiban sincs könnyű dolog. Salome lesz a műtőssegéd, neki van gyakorlata testek felvágásában pengékkel, ugyebár. Közben Juliát is szemmel tartja, akin kezd kiütközni a hirtelen józanítás utáni kábulat. Kapitány meg, rádión irányítaná a mentést, hiába mondja Doktornő, neki érzéstelenítenie kell! Nagy nehezzen, de engedi felvágni hasát Ricardo, de még így is vezényel. Fent az Ebédlőben elkészültek, készen állnak. Buborék veri a ritmusjelződobot, mint a Ben-Hurban. Megkezdődik az evezés hát. Nem vagyok tengerész, de amekkora hullámok dobálják a Sarkcsillagot, meg a szembe szél is, nem hiszem hogy egy méter is haladnának valóságban. Ekkor lép be az Ebédlőbe Gamboa is, és idegesen nézi az erőlködőket. De akkor ki rabolta el Ainoát?

Clipboard35.jpg

Megtudjuk, mert az ismeretlen leveszi a lány fejéről a zsákot. És Ulisses az.. és pszihopata hangon, könnyezve kéri a lányt, most mondja azt hogy nem szereti. Ainoa nincs könnyű helyzetben tehát. Elöbb egy borostásképü psziho most meg egy csupaszképü.. Nekiáll tiltakozni hát, de hiába, Uli csókot követel tőle, mert az nem hazudik. Nagylány végül maga ragad szigonypuskát.

Clipboard39.jpg

És csodák csodája, mégis a Szoljuz közelébe ért a hajó, és éppen elcsendesedett a tenger. Tükörsima mindent elönt a napfény, nem esik nem fúj. De ez csalóka, a vihar magjában vannak csak. Magyarázza minden dolgok tudója, Buborék. Orvosiban is, műtét vége, vakbél kivágva, csak épp a vérveszteség miatt Julia ad némi vért Kapitánynak. És vigyorognak egymásra mint két tejbetök, de nem értik miért? Salome magyarázza, mert Julia vérének alkoholtartalma elég magas, hát ezért ! Nosza, daruval emelik ki a Szoljuzt, egészben van, épnek látszik, vidámság a Fedélzeten is. Nincs jókedv a Raktárban, ahol Ainoát állítja döntés elé ezúttal egy csupaszképü pszihopata. Uli ugyanis kéri, ha valóban nem szereti, lője le szigonnyal. Nagylány persze nem tenne ilyet, de igen remeg a keze. És ebben a pillanatban ejtik kissé Fedélzetre az úrhajót, beleremeg minden.

Clipboard42.jpg

És Ainoa véletlen de elsüti a szigonyost, átlőve ezzel bájgúnár vállát... Ja a kabint kinyitják, és amúgy üres. Nincsenek benne az űrhajósok...

Címkék: el barco
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krumplicukor 2012.11.03. 14:51:32

Köszi a hogyvoltot, véletlenül kezdtem el nézni az első évad végén a sorozatot, aztán ottragadtam. Vannak ugyan hibái, egy kicsit nekem sok az érzelmi szál (bár Ulissesék nyűglődésének tekerésével minimum 10 percet nyer az ember ;) ), de meglepően izgalmas, és van hangulata. Gamboa meg kellően pszichopata ahhoz, h ellensúlyozza a helyenként túlcsorduló nyáltengert ;) :)

Szakyster 2012.11.03. 23:02:38

Na ja, én is sok érzelmeskedés miatt hagytam ott, de a hogyvoltban pont jó olvasni :)

krumplicukor 2012.11.04. 19:36:34

Igen, az is zavaró egy kicsit, h olyan vidáman hajókáznak és szövögetik a szerelmi történeteiket, mintha nem is egy földnélküli bolygón lennének az emberiség utolsó példányaiként, mindenféle jövő és holnapkép nélkül. Persze, lehet h erről a sorozat elején volt szó, de még most is furcsának hat, h valahogy ez sosem merül fel. Mármint, h minek ez az egész? Senki sem depressziós, mindenki a lelki kiegyensúlyozottság szobra (mínusz Gamboa, de ő se most lett ilyen, ugyebár).

beacska 2012.11.05. 11:49:08

ők HISZIK, hogy létezik A SZÁRAZFÖLD. éppen hajókáznak át a föld túloldalára, mert segélykérő üzenetek alapján, ott van FÖLD...

mi mást szövögethetnének, baromi sok idejük van, mire átérnek ;)

krumplicukor 2012.11.05. 21:47:46

Ja, köszi, mondom, h nem láttam az elejét. Bár, így se értem, mert az űrhajósok meg azt mondták, ha van is föld, csak egy nagyon kicsi, de ők spéci semmi föld-jellegűt nem láttak.

És még ha van is valamennyi, ez sem változtat azon a tényen, h az emberiség elvileg kihalásra van ítélve, mivelh 40 akárhány fővel (+néhány még ide-oda), ez már kampec. Vagy legalább is a BSG-ben ezt mondták ;) :)

Na mindegy, ez ilyen happy posztapokaliptikus sorozat, vagy csak meg kellene néznem az elejét is ;) :)

delui 2012.12.24. 22:12:33

a legfurabb az egeszben, hogy a vihar kozepebol kikerulnek sertetlenul :)
süti beállítások módosítása