Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x21 - The People Will Hear

2012. november 02. 09:00 - Zsoofka

Bree és a nőegylet készül a tárgyalásra. Trip, Bree ügyvédje igyekszik mindenkit a lehető legjobban felkészíteni. Remekül megy, csak Gaby szólja el magát, amiből én meg rájövök, hogy az ügyvéd vajmi keveset tud az egész ügy lényegéről. Ő még mindig nem sejti, hogy egy bűnszövetkezettel van dolga és nem egy szerencsétlen csavargót öltek meg, hanem az egyik széplaki hölgy mostohaapukáját. (Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Lila közi csodarendőrség semmi mást nem csinál, csak Bree-t próbálják meg befeketíteni, miért nem keresik meg inkább a halott családját?)

1.jpg

Az ügyvéd távozása után megint nem az eljövendő tárgyalásról megy a csevej, hanem Bree és az ügyvéd feltételezett románcáról…. Mert az meg kezd kibontakozni, a hölgyek jelentőségteljes fejcsóválásával kísérve. Nem lesz ez így jó, mondják. (Hogy is mondaná ezt a Terápiában Mácsai? Érzelemátvitel?) Bree már megint keveri a szezont a fazonnal… Ráadásul valószínűleg nem találnak viszonzásra romantikus érzelmei, mert a jó ügyvéd épp egy szőke hölgyeménnyel távozik, piros sportkocsiban….

Julie (jobb hiányábán) az anyja társaságában fújtat a szülési tanfolyamon. Susan a tárgyalásról szüttyög. Egyetértek Julie-val, isteni relaxációs témát talált az anyja. Épp a szülési videó megtekintésénél tartanak, amikor befut Porter, a maga teljes sültkrumplis valójában, talpig gyorsétterem-jelmezben. Julie persze dühös, amiért a fiú elkésett és a magyarázkodása sem hatja meg. Persze az sem segít, amikor Porter beájul az előbb említett videó véresebb részénél….

2.jpg

Gaby és Bree ruhát válogatnak a tárgyalásra. Talán tényleg nem a fekete-fehér csíkos lesz a legjobb választás, még a végén tippeket adnak az esküdteknek…. Bree valahol máshol jár fejben. Azon kattog, hogy az ügyvédje, a helyett, hogy az ő seggét mentené, a dögös szőkével csavarog…

Scavoéknál épp haditanács ülésezik. Együtt van a teljes család, mindenki Mumbai nevét emészti. Igen, az a Mumbai, ott Indiában. Apukát oda száműzi a főnöke és ezt anyuka intézte. Persze ez utóbbiról nem tud a család, jobb is. Ellenben Lynette-ben nőttön nő a bűntudat, talán egy kicsit túllőtt a célon. Pedig az egész „csak” egy év, Tom „csak” Porter gyerekének születéséről és Penny ballagásáról fog lemaradni. A férfit mégsem a gyerekeknek okozott csalódások izgatják, sőt még nem is Jane: Lynette fog neki hiányozni – és ezt be is vallja az elámuló nőnek…

6.jpg

Bree Tripre vár bíróságon, amikor befut a szőke kabriós csaj. Ha most Bree pasi lenne, azt írnám, hogy ott lenn hordja az eszét. De nem pasi, így csak azt írom, hogy szimplán hülye picsa. Lekurvázza a nőt és csaknem elhajtja a bíróság folyosójáról az nagy féltékenykedésében. Aztán persze jön Trip, aki felhomályosítja: nem kurva volt a csaj a sarokról, hanem egy jónevű magánnyomozó, aki épp Bree ügyén próbál segíteni. A Vörös Feleség álla porba hull, megsemmisül önnön hülyeségétől. A szőke nő után megy, szánja-bánja, bocs meg minden. A nő nem az lelkizős fajta. Közli a Bree-vel, hogy bár ő nincs együtt az ügyvéddel, attól még ne reménykedjen szerelemben, Bree ügyfél, sem több, sem kevesebb.

7.jpg

Renée, Lynette és Lee az esküvő részletein csámcsog, amikor Renée rátér a Tom-Mumbai problémakörre. Lynette beszámol nekik Tom vallomásáról, de nem beszél arról, mi a saját szerepe ezen kiküldetésben.

Julie és Susan az apaság lényegén elmélkedik. Susan nyugtatgatja a lányt, a férfiak apasága nem a szülőszobán mutatkozik meg, hanem később, a mindennapi életben. Felidéz egy kedves emléket Mike-ról. Julie-nak épp ez a baja: nem attól fél, hogy Porter nem lesz segítsége a szülésnél, hanem attól, hogy a fiú akar-e még apja lenni a gyereknek, vagy később lányanyaként magára marad.

Lynette és Tom főnöke túl van egy isteni házi készítésű vacsin. Most jön az a rész, hogy „légyszilégyszilégyszi ne kűdd el a zuramat Kenyába, mert még mindig őt szeretem és végre az a hülye f.sz is rájött, hogy nekünk együtt a helyünk.” És igen, nyertem. Ez jön. A legnagyobb meglepetésemre azonban, a pasi rögtön rááll: jó akkor nem Tom-ot küldi Mumbai-ba, hanem egy másik szerencsétlent. Lynette megkönnyebbül, fellélegzik. Csakhogy itt még nincs vége a jelenetnek. A főnök úr követeli a jussát ez után a sok szívesség után, amit Lynette-nek tett. Igen, kitaláltátok, vízszintes jutalmat akar. Lynette elhajtja, a pasi meg befeszül és előtör belőle a nem túl mélyen lakozó állat. Bosszú esküszik és sajna van egy-két aduász a kezében…..

8.jpg

A tárgyalás előtti este nagy a nyüzsgés a Lila közben. Sem Lynette, sem Susan nem tud aludni, láthatatlan zsinór húzza őket egymáshoz. Sétálnak. Befut Gaby is, ő azonban nem érti mire föl ez a nagy izgalom. Pedig ugye az ő és Carlos sara miatt tartanak most ott, ahol tartanak. És Gaby úgy tesz, minta minden a legnagyobb rendben volna. Mintha természetes lenne, hogy Bree holnap bíróság elé áll, egy olyan bűnnel, amit Carlos követett el és amiben mind benne vannak. Susan felveti: mi lenne, ha szépen elmesélnék az egész sztorit. Talán még nem késő. Gaby megdöbben. Lynette meg azon döbben meg, hogy Gaby-ban fel sem merül: talán vállalnia kellene a felelőssséget mindenkinek a saját tette után.

Bree is fenn van, ezüst evőeszközöket tisztogat. Talán így készül a fogság unalmas éveire… Csengetnek. Befut az ügyvéd úr, egy zacskó fánkkal és egy Casablanca dvd-vel. Figyelemelterelés, mondja, nehéz napjuk lesz holnap. This is the beginning of the beautiful friendship...

9.jpg

Másnap reggel, tárgyalás, Bree a vádlottak padján. Az ügyésznő a „feledékeny kurva” elméletet osztja meg az esküdtekkel, míg Trip a szent Bree-ről regél. Az igazság valahol középen lehet.

Susan úgy dönt, meglátogatja leendő unokája leendő apját. Porter karriert épít, egy gyorsbüfé ablakánál. Dolgozik (3 helyen), mert így diktálja az illem, csakhogy az a kezdeti lelkesedés, amely annyira erőteljes volt, na az már a múlté. Még meg sem született a gyerek, egyetlen éjszakát sem kellett átvirrasztania miatta és még csak le sem hányta, de máris úgy érzi, hiba volt ez az egész….Susan mélyen elgondolkodik. Talán mégis Lynette-nek vót igaza.

Gaby másnap egy rutinbevásárlás alkalmából szembesül azzal, milyen sors jutott Bree-nek: a helyi pletykakör máris a szájára vette, még el sem ítélték, de már kikiáltották gyilkosnak. Mrs. Solis megvédi barátnőjét és talán magába száll.

Susan és Julie megint meditálnak. Susan ezúttal nem gyilkossági sztorival, hanem egy szép jövőképpel szórakoztatja a lányát: egyetem, gyep, diplomaosztó Julie-nak. A lány megint kiakad, nincs sok reménye a diplomázásának, merthogy lesz egy gyereke. Ekkor Susan megint tanújelét adja annak, hogy végre jóanya: elmondja tervét, mi szerint eladja a házat és elmegy Julie-val nagymessze, segít a baba körül, így a lánya megvalósíthatja álmait. Mert Porternek még valóban fel kell nőnie. Mert ez a ház tele van Mike-emlékekkel. Julie hálás.

10.jpg

Tom és a főnöke méregetik a méregetni valót. A főnök provokál. Pedig még csak el sem mondja Tom-nak, hogy a felesége majdnem elintézett neki 1 évet a távoli Mumbai-ban. Tom előbb hálálkodik a pasinak, hogy mégsem kell utaznia, de aztán, amikor a főnök úr becsmérlő szavakkal illeti az ő Lynette-jét, kap egyet a szeme közé. Persze rögtön ki is rúgják. Megérte? Azt hiszem igen, ritka görény embör volt a főnök úr.

Végre újra a tárgyaló-teremben, ahol már a védelemé a szó. Épp a nőegylet tagjait hallgatják ki. A vallomások egy pöttyet egyhangúak. Bree szent, őszinte, egyenes és minden ami szép és jó. A vacsiparti köszönik szépen jó volt. Nem, Bree senkit nem ölt meg aznap este. Max. a csirkét. Hahahaha. Bree főzte a legkülönlegesebb kaját, kizárt, hogy közben elment bebaszni és megölt egy „idegent”. Látszólag jól teljesít a védelem, Trip elégedetten pillant a vádlottak padján ülő Bree-re.

Jane próbálja megérteni, miért rúgatta ki magát Tom a cégtől, ha már egyszer épp megúszta a Mumbai-i túrát is. Ja, hogy Lynette miatt. Ja, hogy még mindig szereti Tom. Akkor neki meg milyen szerepet osztottak ebben a játékban? Ja, hogy már 3 körrel ezelőtt kiesett?

11.jpg

Vissza Bree tárgyalására. A jól induló dolgok viszonylag gyorsan elromlanak, most is. Bree szánja bánja a kurválkodást, beismeri az összes kóbor numerát, de ölni azt nem, ölni nem ölt. Tiszta a lelkiismerete. Erre a vallomásra kontráz rá az ügyésznő: előhúzza Bree búcsúlevelét a majdnem sikerült öngyilkos estéről… A levél titokról, megbánásról, kétségbeesésről mesél. Háááát inog a védelem, nem kicsit. Bree mégsem az esküdtek miatt aggódik, sokkal inkább Trip véleménye izgatja, neki magyarázkodik és mentegetőzik.

12.jpg

Lynette-et (aki épp a leendő koszorúslányi hányinger-lila ruhában pompázik) gyötri a lelkiismeret és Lee-nek vall: Miért veszítette el Tom az állását 1 nappal azután, hogy ő színt vallott a főnök úrnak? Na vajon miért? Ahogy Lee nyugtatgatja és próbál lelket önteni belé, rájönnek ebben a borzasztó ruhában képtelenség lelki életet élni. Így hát nekiállnak levenni. Ebben a pillanatban érkezik Tom és – olcsó poénként – meglátja amint egy férfi (?) vetkezteti az ő Lynette-jét. Hogy a látszat néha csal és a partner nem egy férfi, sokkal inkább Lee, azt persze csak mi tudjuk. Tom lógó orral távozik.

13.jpg

Úgy látszik ez a rész olcsó poénok sora…. Gaby szentéletű gyermekei összetörnek valami giccsdarabot, és amikor a csajok szokás szerint egymásra kenik a rosszaságot, Gaby papolni kezd a felelősségvállalás fontosságáról. Bagoly mondja verébnek. A hasonlatosság olyan erős, hogy még Mrs. Solisnak is leesik. Kővé dermed a felismeréstől…..

14.jpg

A tárgyalás folyik tovább. Bree körül szorul a hurok, a szakértő épp arról beszél, hogyan lett tompa tárggyal agyoncsapva szegény halottunk…. Ekkor megérkezik a terembe a szőke magánnyomozó csaj is. A dosszié, amit hoz Gaby és a hulla kapcsolatát rejti. Trip rögtön szünetet kér és kap, Bree elé tárja a felkutatott múltat. A nő továbbra is hárít: nem, nem adja fel a bűnszövetkezetet, vállalja a sorsát. De van egy kis bökkenő: Trip (a bíróságon bemutatott búcsúlevél tartalma miatt) már egyáltalán nem bízik Bree felmentő ítéletében, és nem is tesz ígéretet arra, hogy a feltárt új Gabys körülményt nem fogja felhasználni a vörös feleség védelme érdekében…. Elvégre őt ezért fizetik. Meg talán már egy kicsit szerelmes is az önfeláldozó nőbe.

Ekkor befut Gaby. Az ember azt hinné, hogy őönzősége végre megvilágosodik és a beismerő vallomással érkezik. E helyett hoz egy rusnya sálat és sok köszönöm-öt Bree-nek. Hát mind a kettővel ki lesz segítve, ha kap 20 év letöltendőt.

Még kettő.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2012.11.02. 22:43:23

Gaby az Gaby marad, ha fene fenét eszik is. :D

Zsoofka 2012.11.02. 23:21:20

@Ditti82:
Fogsz te még meglepődni, csak figyelj! Ez egy amerikai sorozat egy nagyon amerikai befejezéssel! Tegnap megnéztem az utsó kettőt, azért vagyok ilyen kurva okos! :)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.06. 11:44:08

@mokamini: Gaby bevallja bűneit, a közösség feloldozza, ő pedig zárdáa vonul?
Nem, ez túl kontinentális.

Az ügyvéd rájön, hogy mekkora görényt véd és lelkiismereti okokra hivatkozva kilp a perből? Esetleg megbuktatja az egész bűnszövit?

Zsoofka 2012.11.08. 12:58:43

@Ditti82: Ezek szerint láttad tegnap? Ha nem, akkor ma délután 3-ra van időzítve a hogyvót.

Zsoofka 2012.11.08. 13:57:32

Azért óvasd el, mert benne vagy :)
süti beállítások módosítása