Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 2x02

2012. november 02. 16:00 - G_Norton

Alex a változatosság kedvéért a lányáról álmodik, de még mielőtt minden problémamentes lenne, Molly arcát nem látjuk, majd az Alex mellett lévő kihallgatóban az orvosok Alex életéért küzdenek. Alex persze marha izgatott lett, hogy épp 300 voltot küldenek bele, még azt sem veszi észre, amit Shaz mutat meg, hogy nyitva van az ajtó. Viszont nincs idő lacafacázni, indul a Tűzgyűrű-akció, amelynek keretein belül egy autórabló bandát akar elkapni a góré. Alex ennek ellenére szóba elegyedik egy autószerelővel, aki amfetamint adagol Bollynak, a góré pedig gyorsan a kocsiba parancsolja a jónőt, majd sivító kerekekkel indul neki a vadászatnak. Hamar üldözőbe veszik a gyanúsítottat, Chris egy kicsit aggódik az életéért, mert ahogy Hunt veszi a kanyarokat, simán elmehetne a WRC-be. A gyanúsítottal van egy kis probléma, ahogy Alex látja, mintha ájuldozna a kocsiban. A góré kicsit ráhúzza az autót, az félreáll – majd nagyobbat bukik, mint 3 Kubica együttvéve, egyenesen a főszereplő cigánytábor mellett. Főcím.

01.jpg

Kikászálódnak a kocsiból, majd lecsekkolják, igen, az autótolvaj halott, de fogadok, hogy Kubica kimászna belőle élve. A helyiek is odamennek bámészkodni, egy-két keményebb arc már támadna is, Ray nem leplezett örömmel mutatja fel a jelvényét. Alex 90%-ban biztos abban, hogy valamilyen befolyásoltság alatt állt a fickó, minő szerénység, jegyzi meg a góré. Befut a tábor orvosa is, Dr. Battleford, hát Jed Wicklow tényleg meghalt. A góré rögtön bátran nekitámad a csődületnek, ez a fickó egy bűnöző volt, amiről ők biztosan nem tudtak, igaz-e? Kb fél perc telik el, és már a górét vádolják a gyilkossággal, mert leszorította az útról (mondanám, hogy tényleg pont úgy nézett ki). A góré rögtön hozat egy teherautónyi rendőrt, hogy a helyszínelők megérkezéséig senki se csesszen szét semmit a környéken, Battleford dokit pedig ott tartja, hogy a hepciáskodó romákat távol tartsa, mert rá hallgatnak, míg Chrisre nem.

 Az őrsön Chris és Ray megdumálják gyorsan, hogy bevédik a górét mindenáron, Alex tart nekik egy kiselőadást, hogy ezt nem tehetik meg, mivel a körülmények kihatnak a nyomozásra is. Szupermac is bőszen bólogat, pontosan ezt akarja látni a teljes őrsön, és elmegy beszélgetni a góréval egy picit. Ray beszól Alexnek, no lám, karriert építünk, szép hölgyem? Nem mintha Raynek ez új lenne, hisz nem tudnak semmit, de máris a főnökét védi. A góré látványosan lehúzza a reluxát az irodájában, Bolly roppant dacos arckifejezéssel csörtet be, na mégis mit fogunk mondani a sajtónak? Supermac szerint a jó híreket kell kiemelni, elvégre egy szép nagy hálózatot kaptak el, egyébként pedig abban igaza van Bollynak, hogy káoszba fulladt az akció, és sok jó zsarut látott már Supermac hasonló kicsiségek miatt a kereszten. Gene Hunt tehát egy hős, hiszen ha Wicklow-t nem szorítja le, akkor szegény cigánygyereket elgázolta volna az az utolsó rohadék. Alex nem hisz a fülének, de nem tud mit tenni, Supermac ezt fogja nyilatkozni, szép munka, Gene.

02.jpg

Alex nem hagyja annyiban, Kevin Halesről is szeretne hallani, de Supermac folyamatosan kitér a válasz elől, majd elküldi dolgozni, nem hagyja, hogy beszéljen vele. A góré szerint egy csak folyamatos baszogatás-izélgetés, véletlenül sem akar Alex lekattanni ezekről. Alex szerint azonban rendesen is meg lehet oldani a dolgokat, és ő nem a góré ellen dolgozik, csak tudja, hogy mi a dolga. Az osztályon nézik a híreket a falklandi harcokról, valakinél egy S*n is van, hát úgy kell neki. Ray büdös argizik egyet, Shaz nem szívesen hall ilyeneket, mert az argentin sereg besorozottakból áll, csupa huszonéves ifjoncból, hát na. Chris félrevonja Rayt, hogy fotózza majd le őket a Nagy Pillanat Idején, azaz amikor Shazzer kezét megkéri, előveszi a gyűrűt is, kemény 500 fontba került. Rayt Viv küldi a cigánytáborba, van ott egy kis probléma, Christ Alex keresi meg, hogy nézzen utána Kevin Halesnek, és megkéri, hogy ne mocskozza a palit folyton gépiesen. Alex menne a hullaházba, de Wicklow holtteste nincs ott, mivel a cigók lenyúlták a hullát, a rohadékok. A góré örül ennek, nincs nyomozás se így, de Alex nem hagyja annyiban. Ray szerint szemét tolvaj banda az összes roma, Shaznek csak ez kellett, anyai ágon ő is roma származású. Alex totál feleslegesen kérdezi, hogy van-e itt roma összekötő tiszt, volt hát, feleli Gene, csak belepisált a szemeteskosárba, majd megdugott egy kutyát, ezek után kirúgták. Persze a góré is megy Alex-szel a táborba, nehogy szexrabszolgát csináljanak a nőből.

03.jpg

A táborban tényleg valaki lenyúlta a hullát, Battleford doki elég érdekesen magyarázza: a kultúrájuk része, hogy elégetik a holttestet minden ingóságával együtt, ami oké, csak várhattak volna vele pár napot, amíg meg nem vizsgálják. Battleford próbálja elkenni a dolgot, de a köpcös-bajszos dauer így is felfedezi az egyik lakókocsiban Wicklow hulláját, és egy égő hordóban a cuccait. Alex talál némi amfetamint is, majd eldumálgat Battleforddal is, aki a tábor orvosának csapott fel, mert így is van elég bajuk, hát majd ő segít. Az üldögélő lánynak Jed a csávója volt, de mindegy is, mert a góré mindannyiukat behozatja az őrsre, kész a káosz, Viv hiába próbálja túlkiabálni a hangzavart, úgysem hallgatnak rá.

04.jpg

Kiderül, hogy a Jed által lopott kocsi a dokié volt, aki nem jelentette a lopást, van így elég baja a tábornak, mellesleg most válik, ezzel foglalja le magát. Chris semmilyen infót nem talált Hales-ről, mint akit a föld nyelt el, gyanús. A góré egy cigányjóst hallgat ki, szerinte Jed balhés-piás volt, mellesleg a népe ellensége, mert minden sztereotípiát ötvözött magában, amit a cigányokról gondolnak. Alexnek jósol egyet, távol van az otthonától, a gyermekét keresi, küzd ezerrel, mellesleg az életvonala nagyon rövid. Alex kimenekül a kihallgatóból, a góré nem jósoltat magának, de mivel Alex megy inni, ő maga kénytelen elküldeni haza a többieket, és nem ússza meg: a sorsa összefonódik a többiekével, hamarosan akasztott ember lesz, és a hatalmát egy tylernek kénytelen átadni, wtf?

05.jpg

Ray érdekes infóra bukkant, ezért Battlefordot visszafordítják, mert a kocsija ellopását nem akaródzott bejelentenie, ugyanakkor azon sem lepődött meg, hogy a fékek el voltak vágva. Mielőtt a dokit kihallgatnák, Supermac elengedteti, a francba, ráadásul ismét elbeszélget Gene-nel a zárt ajtók mögött. Alex olyan mérges, hogy kapásból megy feltörni a góré számítógépét, amin folyamatosan csak az „elveszítjük” felirat írja le önmagát, Alex idegből elég csúnyán küldi el Shazt. A góré és Supermac meghitten beszélgetnek egy szaunában, ugyanis Supermac burkoltan beszervezi valahová, ahol úgy tartanak össze, mint a szuperragasztó a reklámban. Ha nem teszi meg, akkor a góré repül, mint Garrett főfelügyelő, a góré elődje, ezért az csatlakozik hozzájuk. Alex Luiginál kurva alaposan leitta magát, nem látja a lánya arcát, a górét már nem tudja követni, de bármennyire is elveszett, legyűri a korrupciót, úgy ahogy van.

06.jpg

Alex rosszakat álmodik, majd arra ébred, hogy Supermac ül az ágya szélén, még mindig jobb, ha Pataki Attila vigyorogna mellette meztelenül. Az osztályon a jelentés szerint Jed altatópiruláktól halt meg, nem a balesettől, és kinek van hozzáférése ennyi altatóhoz? Chris agyal, és agyal, és agyal, na Battleford a megoldás. Elvileg nincs bent, de Christ odaküldi a sebészetre, tapadjon rá, ne hagyja, hogy lerázza, ő addig Alvával fog beszélgetni, a túlontúl fiatal terhes leánnyal, aki Jed nője volt. Jed verte Alvát, mint kiderül, és sosem javult meg, Alva nem is bánja, hogy meghalt. A doktorról már nem beszél annyit, ő gondoskodna a gyerekéről (Billy ha fiú, és Cathy, ha lány), ezért ne baszogassák már Battlefordot. Alvát elhívják onnan, Alex belóg a lakókocsiba, és talál még egy szép nagy adag altatót, hoppá, ezek szerint a doki Alvának adta az altatót, hogy az kinyírja Jedet. A góré figyel rá, de Battlefordot mindenképp kihagyatja a buliból, és csak Alvát hallgatná ki, de késő, Battlefordot már hozza be Chris, a góré viszont nem vesz részt a kihallgatásában, de a doki amúgy se mond semmi terhelőt.

07.jpg

Alex visszamegy a góréhoz, mert nem érti ezt az egészet, ő változtatni akar ezen, a góré viszont nem. Gene erre azzal jön, hogy bezzeg meg Alex eltüntette a menzáról az ököruszály levest, mert változtatni jó dolog. Alex kéri, sőt, csábítja, hogy avassa be a dolgaiba, gondolataiba, talán egy pillanatra a góré is elgondolkozik ezen, de nem avatja be. Chris próbálja elhívni vacsorázni Shazt, de az hullafáradt, ráadásul pont úgy fogja a gyűrűsdobozt, mintha a pöcsét markolászná. Ray szerint a cigányokat hamarosan kizsuppolják a táborukból valamilyen lakókocsi szabály miatt, majd Chris is hazamegy, csak a góré marad az irodájában. Mindjárt hívja is az előző főfelügyelőt, Garrett-et, aki hamar lekoptatja, azaz tényleg a korrupt főnökök távolították el, mert nem tudták beszervezni – ezért megy is a beavatásra, Alex követi.

08.jpg

Na, tényleg a szabadkőművesek kavarják a szart már megint, de legalább nem Jézus kisunokáját, vagy Da Vinci titkát keresik az Opus Dei-vel karöltve. Gene nyakába rögtön kötelet dobnak, leszedik néhány gombját, meg a csizmáit, és a szemét is bekötik. Az ajtónálló – avagy a tyler – maga Ray, ezek szerint már ő is régóta tag, Gene zsebeiből minden cuccot kivesznek jelképesen. Végül ünnepélyesen felveszik a górét a szabadkőművesek közé, mellesleg Battleford is a tagok közt van. Ray kapásból lehaverozza a górét, mert itt mások a szabályok, Alex pedig találkozik a titokzatos rózsás emberrel, aki szintúgy szabadkőműves. Az arcát most sem látja, a pali bizalmat kér tőle, mert együtt hazajuthatnak, ha együttműködnek, de Alex nem bízik benne. Emberünk szépen elsétál, Alex pedig az osztályra megy, ahol még mindig ott dekkol  góré, a kigombolt ingében. Alex vádlón tekint rá, érezteti, hogy mekkorát csalódott a góréban, majd Battleford kocsijában talált cuccok közt ugyanazt a játékot találja meg, mint ami Alva lakókocsijában volt.

09.jpg

Másnap Christ vegzálja, ő legalább nem közülük való, de Chris azt hiszi, hogy lebuzizták. Battlefordot kihallgatják megint, Alex megérzése helyes volt, tényleg lefeküdt Alvával, ami igazából szerelem, Alexnek inkább a négy tabletta, egy temetés ugrik be, a viccen senki sem röhög, mivel a film el sem készült. Jed is sarokba szorította a doktort, mert rájött, hogy ő a gyerek apja, amivel Battleford karrierének simán vége lehetne. Ezért szerzett egy csomó altatót, elvágta a kocsi fékeit, a többi már történelem, Battlefordot Alex letartóztatja… de közbelép a góré, és hangosan kiabálva küldi el a francba a dokit. Alex marha mérges rá, mert Battleford bűnös, és Huntnak lógnia kell a többi korrupt zsaruval együtt – mire a góré bevallja, hogy ő is utálja ám a béna kézfogást, a szertartásos hülyeségeket, meg az egész szabadkőművességet, mert belépett ugyan, de Marlon Brando szavaival élve: tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet. Alex ledöbben, a góré a jófiú, és azért nem avatta be őt, mert veszélyes játszma ez. Alex köszöni a górénak, hogy hiába rémült meg annyiszor ebben a világban, hiába hitte azt, hogy elveszíti, a góréra mindig támaszkodhatott. A romantikus pillanatot Shaz zavarja meg, Ray izmoskodik néhány másik rendőrrel a táborban.

10.jpg

Ray tényleg keménykedik, viszont jogalapja van rá mert valamilyen törvény miatt a cigók törvénysértést követnek el, de azok nem akarnak menni, hát erőszakkal dobja be őket a kocsiba. Ray bunyóba kezd, a négy másik rendőr a háttérből szurkol neki, a harcot a góré állítja le, ezek cigányok, nem az argentinok, tessék leállni. Alex megkeresi Alvát, aki eltűnt a tábor mögött valamerre, a góré utána megy, hát Alva éppen szül, óbazzeg, olvasható le a góré arcáról, női dolgok, ő ebben nem folyik bele. Alex azonban ráparancsol, hogy fogja meg a lány kezét, mi rossz van ebben ugye, csak annyi, hogy a szülési fájdalmaktól úgy szorítja a kezét, hogy a góré lélekben abszolút átérzi már a szülést, és úgy drukkol, mint a partvonal szélén álló futballedző, könyörög, hogy szülődjön már meg a borjú, és valamiért Eileennak drukkol, ezt már ő sem érti. Végül a kicsi Eileen probléma nélkül megszületik, Alvát viszik a kórházba azújszülöttel együtt, a góré pedig soha többet nem eszik lasagnét.

11.jpg

A góré külön elbeszélget a rendőrségi vécénél Battleforddal: kicsavarja a karját, és a fejét a vécébe nyomja, mélyen felháborította, hogy egy gyerekkel szexelt. Battleford végül vall, ő csinált mindent, Alvának nincs köze a gyilkossághoz, Jedet nem tudta a doki elviselni, mert a boldogságuk útjában állt. A dokit még Viv is úgy vágja oda a csukott lengőajtóhoz, hogy csak na, megy a cellába. A nagyobbik probléma Supermac, aki nemigen érti, hogy miért kellett Battlefordot letartóztatni, miután megbeszélték az egészet. A góré finoman emlékezteti Supermacet, hogy az ő lányával is történhet ilyesmi, az meg elismeri, hogy elég genny alak a doki, ráadásul bevallott mindent, amivel megásta a sírját, na varrd a nyakába az egészet, de Bollyval nagy a probléma, mindenhová beleássa magát, na de majd a góré elintézi. Kimennek az irodából, és a góré tényleg irtó keményen lebassza Alexet, Supermac örül, ez a lényeg. Ray próbál bizalmaskodni, minden oké, haver? Gene inkább marad a góré megnevezésnél az őrsön, Ray ezt megszívta. Chrisnek van még egy kötelessége, letérdel Shaz elé, és megkéri a kezét, a lány igent mond, öröm és bódottá’, no meg berúgás este. A góré és Alex beszélgetnek egy kicsit, hogy megbíznak egymásban, kettejük közt marad ez az egész, együtt fognak harcolni a korrupció ellen, mellesleg az ököruszály leves visszakerült az étlapra, mert Hunt levelet írt. Alex még leellenőrzi a góré gépét – ezúttal valamiből 2 percet számol vissza 4 helyett, ETA, de Alex már nem törődik vele, ő is meg a Luigiba inni. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.11.02. 21:03:32

Volt tényleg valami szabadkőmüves-féle szekta a briteknél, még a Montyh Python is poénkodott róla.

G_Norton 2012.11.04. 09:49:29

@Sigismundus: Szerintem ezek konkrétan a szabadkőművesek, állítólag a '80-as években rengeteg magas rangú rendőrtiszt szabadkőműves volt, jópár esetre ad magyarázatot.
süti beállítások módosítása