Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x05

2012. október 30. 13:00 - Segna

Ma kiderül, hogy Dannó irigy, Chin boldog, az újonc továbbra is ellenszenves, Kono pedig tűzön-vízen át hallgat, ha kell. Az aktuális ügy pedig leginkább egy szerpentinre hasonlít, amely miatt a rendőrségi belső elhárítás feje több marék őszhajszállal és egy pofonnal lesz gazdagabb.

 09.jpg

Indulásként megtudjuk, hogy Hawaiin szivárványnak hívják az egyik legjobb főiskolai röpi csapatot. Mindenesetre tudnak valamit, hiszen döntőbe jutnak! Ezért hálából egy vödör jéggel nyakon öntik az edzőt. Hiába a nők észjárását néha nehéz követni. Sajnos daliás edzőnknek aznap este nem ez a legnagyobb problémája, ugyanis valaki rövid úton elvágja a nyakát. …és Főcím!

01.jpg

Chin randiján nyitunk, teljesen kibékültek a szép doktornővel, és Széparcú Félkínaink eléggé idülten vigyorog az előző éjszakát emlegetve. Motorozni voltak. Hát persze. A csaj sajnos praktizál, noha nem pszichiáter, és a búbajáról faggatja a szép vágott szeműt. Az vall is gyöngyen, Kono bántja. Ekkor megszólal a telefon, és esetre!

02.jpg

Ma a Botsáska-alkatú referál a főnöknek, az ügyről – végre ráfér egy képkockára – a szép edző paskót mielőtt megölték, alaposan megverték. Bosszú? Információszerzés? A csapat egyelőre találgat.

02_2.jpg

Kedvenc párosunk máris kocsiba ül, hogy utána járjon az edző vendéglakásának, és mi máris aggódhatunk, hogy ma min fog rinyálni Dannó? És… nem ússzuk meg! Ma a „jaj, de sz*r a zsaruk fizetése, és ezért is mennyit kell dolgozni, és még állandóan meg is lőnek érte” lemez van fenn. Ninjánk ninjás mosollyal hallgatja élete párja zsörtölődését, bár az állandóan meglőnek, kitételnél csak megjegyzi, hogy Williams nyomozót még nem is lőtték meg. Dannó villámló tekintetét látva kiegészíti a megjegyzést, hogy nagyon. Aztán csak kiderül mi a rinya tárgya, Dannónak ismét új lakás után kell néznie, mert ezt lebontják. Nem kell sokat tűnődnünk, hogy ebben a kapcsolatban ki a nő. Ilyen áttételesen panaszkodni egy férfi nem tud! Ninjánk, mint jó férj, gyorsan dekódolja a problémát és együttérzően hallgat. Figyelem férfitársak, nagyon fontos, hogy ilyenkor még ne segítsünk! Majd ha a nő már tudja, hogy mit akar csinálni, akkor lehet ötleteket adni. Lehetőleg azt, amit hallani akar… de vissza az ügyhöz! A Hauleról ma nincs kép, mert irigy rinyálós kutya!

Dannó a vendégházban is folytatja az epéskedést, ami masszív ellenszenvbe torkollik, amikor az egyik játékos lánynak az enyhén erotikus fotóit meglelik az Átvágott Torkúnál. Dannó mint apa is háborog. Máris megvan az egyes számú teória, a bosszúálló apa toposzával. Tovább erősíti a gyanút, hogy a képen látható lánnyal sokat telefonált az edző, valamint egy motelszobát bérelt a városban. Párosunk a lányhoz indul, Chin és az újonc a motelszobába. A játékos lány elrontja a jó kis teóriát, nem volt az edző babája, a képeket egy szponzor cég készítette, sok pénzt adva érte. Mivel ez nem egy profi csapat, ilyet nem lehet csinálni, így az edző kispadra tette a csajt. Szó nem volt gyöngéd érzelmekről. Dannó enyhén szégyelli magát.

03.jpg

Apropó, hol van Kono?! Csak rá kell gondolni, és máris látjuk a kedvenc hawaii találmányomon, a szörfdeszka szállító biciklin. Isteni ez a bringa! Mondjuk, szörf helyett lehet rajta gázpalackot, izmosabbaknak tápos zsákot is szállítani. A pesti forgalomban pedig, a másik oldalra szerelve a hurcikát, nem akármilyen önvédelmis bicaj lenne. De, nem erről lesz szó, hanem Chinről, mert a régi-új nője várja Konot, hogy elmondja, hogy Chinnek milyen fontos. Mármint Kono. Vagy valami ilyesmi. A doki néni, mint már kiderült, nem valami jó ebben a lelkizős izében, még jó, hogy belgyógyász. Kono rövid úton elhajtja, arra hivatkozva, hogy aki akkor szakított Chinnel, amikor annak elvették a jelvényét, az most ne játssza itt az agyát vigasztalásilag! Egyet kell értenünk Konoval.

Közben az újonc és Chin kiderítik a motelszobában, hogy az Átvágott Torkúnak a szállásadója felesége volt a nője. Zaklatott telefonüzenetéből úgy tűnik, a felbőszült férj van az asszonyka nyomában. Kedvenc párosunk ezt hallva, máris fordul vissza a bosszúálló férjhez. A férj nagy táskával és még nagyobb revolverrel indul épp valahová. Párosunk tökösen kipattan a kocsiból és fegyvert fog az ipsére, és az máris golyómarta mellkassal zuhan a földre. Még mielőtt kiakadhatnánk a Five-0 szükségtelen fegyverhasználatán – hisz nem rántott stukit az ipse – kiderül, nem ők a hunyók, valaki a tetőről szedte le az immáron ex-férjet. Na, még egy elmélet mehet a kukába, pedig Dannó már milyen jól kiepéskedte magát a szép házban grátisz lakón. Remélem, leszokik erről a permanens irigykedésről a Haule, mert kiábrándulok belőle!

04.jpg

Na, vissza az elejére, mégiscsak aprólékos adatgyűjtésre lesz szükség az ügy megoldásához. Utána néznek a férj ügyeinek is, mert nem valószínű, hogy a középiskolai tanár feleség lőtte le három háztetővel odébbról, egy kitámasztott csövű automatával. A nyomozás hamar kideríti, hogy az ex-férj pénzmosással foglalkozott, és a bankszámláját az asszony kiürítette pár napja. Dannó szerint, valaki a mosott pénzét keresi a nőn.

Chin és az újonc a motelszobában várják az ex-feleséget. Míg várnak, az újonc hülyeségeket beszél, amit Chin felhúzott szemöldökkel, de kommentek nélkül fogad. Fájdalmas ez a nő. Maradjunk annyiban, hogy tetszik neki a ninja, és róla kérdezne. Chintől. Haha. Lapozzunk.

05.jpg

Azt elhiszem kisanyám, hogy szeretnéd jobban megismerni! Remélem, ninjánk ízlése ettől azért jobb. A Tündéri Manóarcú után, nagy visszalépés lenne, lássuk be. Ekkor szerencsére nyílik az ajtó, de a középiskolai tanár néni helyett, egy kopaszkás, erősen bérgyilkosra hajazó alak toppan be. A Botsáska alkatú gyorsan pisztolyt ránt. Mint kiderül nem alaptalan az aggodalma, mert a pasi rögvest lő is kifelé menet. A csajt az FBI-nél legalább lőni megtanították, lépen lövi a menekülőt, de az még bepattan egy kocsiba. Az újonc azt is lőné, de Chin észreveszi, hogy a kocsi sofőrje Kono!

A csapat vésztanácskozást tart. McGarrett feldúltan ordítozik Chinnel, hogy miért nem szólt, hogy ilyen rossz a helyzet. Ninjánkat láthatóan erősen megviseli, hogy Kono nem kért tőle segítséget. Mi Kono helyében kértünk volna! Segítséget, ugye. Chin elmondja, amit tud, hogy Kono a szebbik Baldwin fiúval úgyis, mint mocskos ex-zsaruval lóg, aki úgy látszik, lassan beépítené a bandájába. A főnök az őrizetbe vétel mellett dönt, hogy megvédje Konot, ha még lehet.

Míg a csapat emésztget, Kono a lassan hullává válóval furikázik. Mire a szép Baldwin fiú hívja a killert, épp eldől Kono dilemmája, hogy vigye-e kórházba a pisztolyost, mert az kiszenved. Kono kissé ingerülten érdeklődik, hogy mégis mi a fene folyik itt, és mikor lett belőle egyszerű sofőr helyett, szövetségi kihágást elkövető? A szép Baldwin fiú, üdvözli a bandában, mondván, Kono úgyis nagyon be akart kerülni. Szabaduljon meg a hullától, és menjen vissza hozzá. Kono nem feszeng a boldogságtól, noha nem tud vitatkozni. Be akart kerülni. Csak azt nem tudni, hogy tudta-e mibe akar bekerülni?

06.jpg

Dannó kocsiját észrevéve a visszapillantójában, még tesz egy bágyadt kísérletet a menekülésre, de ninjánkat a szexi kevláros mellénykéjében megpillantva, már gyorsan megadja magát. McGarrett tapintatosan az újonccal bilincselteti meg a lányt. Benn a hadkvártélyon erősen ordít vele is, követelve a részleteket, hogy segíteni tudjanak. Kono konokul hallgat, noha majd elsírja magát. Ninjánk tanácstalan. Chin is próbálkozik, de semmi eredmény. Már éppen kezdenék őszbeforduló tincseiket tépdesni a fiúk, amikor betoppan kedvenc balta-arcú belső elhárítósom, és közli, hogy McGarrett maga végzett, és Kono az enyém! Na, ninjánk szeme erre felakad, egyrészt, mert nemigen szokták így elhajtani – ez az ő stílusa – másrészt a mondat második fele erősen szíven üti. Ninjánk kihívja a folyosóra szimpatikus baltaarcút és ott folytatják a csevejt, némileg emelt hangon. Fryer százados végre beavatja a feldúlt ex-tengerészt, hogy régóta nyomoz a mocskos ex-zsaru bandája után, és Kono kapóra jött neki, mert az ilyen kitaszítottakra előszeretettel csap le a szép Baldwin fiú. Ő kérte meg, hogy ne mondjon semmit, mert nem lesz hiteles a beépülés.

Benn Chin és Kono csatáznak, noha jóval szelídebb hangnemben. Kono elmondja, hogy nem szólhatott, mert Fryer megfenyegette, hogy ő utánuk is nyomozni fog, ha beszél. Meg akarta őket védeni. Chin elérzékenyül, és nem is alaptalanul. Ha döcögősen is, de alakul a megegyezés. Ninjánk vonakodva elismeri, hogy a százados szemszögéből nézve helyes lépés volt beépíteni Konot, noha továbbra sem tetszik neki a lány veszélyeztetése. Persze, mert amikor neki csalizik a lány, az ugye oké? Chinben is féltés dolgozna erősen, de Kono nem hagyja magát. Még tart a vita, amikor a mocskos ex-zsaru keresi Konot, és McGarrett csak úgy engedi vissza az ügybe, ha vele megy a Five-0 is. Naná, a baltarcú már-már túláradóan boldog.

Kono visszamegy a bandához, és rövid ámde ingerült párbeszédben meggyőzi az ex-zsarukat, hogy semmi köze a killer halálához. Delano – úgy is, mint bandavezér – lépre csalja az Átvágott Torkú telefonjával a tanár nénit. Vázolja a holtra vált nőnek, hogy nála van a pénze, irány a bank. Közben Chin valami kémprogramot telepít messziről, Kono telefonjára, hogy annak a mikrofonja vegye a környezet zajait és továbbítsa nekik. Ó, a szép új világ! El is csípik a fenti beszélgetés végét, és indulnak a banda után.

A csapat és a belső elhárítás, egy tucat kommandóssal és rendőrrel kiegészülve, körbe veszi a bankot. Benn Kono próbálja nyugtatgatni a holtra rémült nőcit, egy óvatlan pillanatban elárulva, hogy beépített rendőr. Már majdnem túl vannak a herce-hurcán, amikor az egyik banki alkalmazott gyanút fog és a riasztóhoz nyúlna. Delanó leüti. Kono is akcióba lendül, a másik bandatagot próbálja ártalmatlanítani, nem túl sok sikerrel. Hja, kérem, ha valaki 40 kg., az mégsem tudja élből lerúgni a mázsa körüli pacákokat, csak ha azok gyanútlanok, vagy amatőrök. A szép Baldwin fiú belelő Konoba, majd egy túszt a hóna alá csapva kirongyol a bankból. Ekkora készültségre nem számított ugyan, de a sarokba szorított farkas mentalitásával duplán veszélyes. Azonnal tüzet nyit. A csapat ímmel-ámmal viszonozza, tartva a túsz halálától. Dannó azért félre figyelmükben oldalról becserkészi a másik mocskos zsarut, akivel nem bírt Kono, és kilövi. Fryer százados lép elő, és próbál meg az ex-társa eszére beszélni, nem sok sikerrel, így fegyvert cserél és meglövi. Látszik, hogy nem Five-0-s csávó, csak megsebesíti az ádázt.

07.jpg

Zárásként láthatjuk, ahogy Kono visszatér a csapat, ill. Chin kebelére, McGarrett meg lekever egy csattanós maflást kedvenc baltaarcúmnak, hogy ne szarakodjon többet a csapatával. Tudtam én, hogy a ninja is kedveli a századost! Csak kéz éllel ütött, már-már gyengéden. Ezek össze fognak haverkodni fogadjunk! Ha ninjánk igazságos lenne, Kononak is járna egy még gyengédebb füles, de ettől most eltekintünk. Erre a mozgalmas és izgi részre egy izgalmas koktél illik, mondjuk Hawaii kék ege tiszteletére egy Blue Arrow; 2 rész gin (szigorúan Gordon) 1 rész Triple sec, vagy aki ki tudja mondani, annak Cointreau, 1 rész Blue Curacao és egy kis lime lé. Sok jéggel. Egészségünkre!

10.jpg

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása