Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x10 - Idegenek karjában

2012. október 29. 09:00 - Szencsike

Az álmából felriadt Terheslánnyal nyitunk, a távolból gyereksírás hallatszik. Mikor Claire felül, a terhespocakja sincsen meg. Ezt ő maga is észreveszi, de ismét felhangzik a sírás, felkel az ágyából és a hang forrása után indul. Már bőven bent jár az erdőben, mikor a távolban észreveszi a tűz fénye mellett kártyázó Locke-ot. Odamegy hozzá és a férfi számon kéri a lányon, hogy miért mondott le róla, ezért mindenki ennek a levét issza meg. Ja, és Lockebácsi egyik szeme fekete, a másik szeme fehér. A gyermek továbbra is csak sír, Claire keresi tovább, mikor megtalálja a kiságyat, amin a forgójáték az O815-os járat modellje. Claire elkezdi kibontogatni a ruharétegeket a kisbabáról, de kisbaba nincsen sehol, csak egy jókora vértócsa, Terheslány rémülten felsikolt. Szerencsére az előzőek csak egy rossz álom részei voltak és Claire sikítva magához tér. Claire még az álom hatása alatt áll, és öntudatlanságában a segítségére érkező Rocker-t majdnem agyoncsapja. A sikoltozásra persze odacsődül a nép, rémülten figyelik a síró lányt. Rocker észreveszi, hogy Terheslány keze csupa seb. Főcím.

pic1.png

Doki ápolja a lányt, rögtön vágja, hogy rémálma lehetett, kérdezgeti, hogy van, mint van, eszik-e rendesen, kis orvosi rutinvizsgálat. A lényeg persze a Mikor tudta meg, hogy terhes? kérdésnél jön el egy flashback kereteiben. Claire siet ki a mosdóból kezében az épp színeződő terhességi teszttel, az eredményt a barátja is várja, mindketten nagyon idegesek. Elvitatkoznak egy kicsit arról, hogyan kell ilyenkor rendesen pisilni, de Claire ennyire nem szőke, ez a dolog még megy neki. A teszt hamarosan beszíneződik: rózsaszín. A srác szerint ez is tévedhet, csináljanak újat, de Claire biztos benne, hogy terhes, hiszen a havija már hat hete késik, ilyesmi még nem fordult  vele elő. Claire inkább gyorsan az ágyat kezdi rendbe szedni. Barát szerint menni fog nekik a dolog, Claire viszont még mindig aggódik: miből tartják el, és egyáltalán: nem ezt tervezték. A srác viszont biztos a kettejük dolgában, hiszen ez a legjobb dolog az életükben.

pic2.png

A parton Doki sétál Szökevényhez, aki éppen egy gyerekkori játékot játszik: süllyedőst. A víz elmossa a homokot, ő pedig lesüllyed, még édesanyjával játszották ezt, magyarázza Dokinak. Doki csak mosolyog, és megemlíti, hogy Arabnak is biztosan tetszene. Szökevény viszont aggódik, a férfit már egy hete nem látták. Doki biztos magában, hogy Sayid-nak semmi baja. Ez a két ember mestere a hogyan ne beszéljünk a valódi problémákról játéknak, ezért gyorsan témát váltanak: Doki azért jár ilyen távol az otthonától, hogy a vizet hozzon a partiaknak és halat vigyen a barlanglakóknak. Elmeséli még Kate-nek, hogy Claire hamarosan szülni fog. Nem lesz egyszerű, olvasható ki a pillantásukból. Terheslány egyedül üldögél, és a naplóját írogatja, megjön hű társa Rocker és egy kis innivalóval kínálja. Természetesen a lány rémálma a téma, és Charlie biztos abban, hogy Claire nagyon egyedül érzi magát itt. Felajánlja neki, hogy legyenek barátok. Claire nem válaszol azonnal, így Charlie jogosan értelmezheti ezt úgy, hogy Claire nem akar tőle se barátságot, se mást, így csalódottan elsétál.

pic3.png

Flashback, Claire a barátnőjének újságolja, hogy hamarosan összeköltöznek Baráttal, nagyon boldog az ifjú anyuka. A két lány egy látnokhoz tart, aki Claire-nek fog jósolni. Terheslány aggódik, hogy mit fog hallani, de a barátnő megnyugtatja, minden rendben lesz. Caire már a jós előtt ül, aki egy 40-es éveiben járó férfi. Semmi gömb, semmi füstölő, semmi sejtelemes zene, semmi extra se a férfiban, se a környezetben. Mindössze a lány tenyerét kéri a kezébe, majd becsukja a szemét és koncentrálni kezd. Az első meglepetés akkor éri a lányt, mikor a terhességéről kérdezi. Claire rögtön a barátnőjére néz, aki a háttérben üldögél, biztos ő mondta el a férfinak, de nem. Sőt, mint kiderül a barátnőtől, Claire még az édesanyjának sem mondta el a hírt. Claire rögtön lepisszegi a lányt, hisz a férfi hirtelen ideges lesz, és ez Claire-re is átragad. A férfi rögtön elveszi a kezét, visszaadja Claire pénzét, mondván nem megy neki, ne kérdezzen semmit, távozzon minél gyorsabban. Claire először nem érti a dolgot, de a férfi határozottan távozásra utasítja, így Claire és a barátnője már mennek is. A szigeten este van, Claire alszik, ám ekkor megjelenik egy kéz, benne valami éles tárggyal, a másik kezével befogja a lány száját, Claire erre felébred.

pic4.png

Terheslány sikolyaira gyorsan összefut az éjjeli őrség, Rocker van ott elsőként, majd Doki, Waltapuka, és Duci is felbukkan. Rocker gyorsan elmagyarázza nekik, hogy valaki megtámadta Claire-t, Rocker Ducival már rohan is a támadó után kutatni. Doki igyekszik megnyugtatni a lányt, és Ethan-nel, Lockebácsi újdonsült vadásztársával vizet hozat. Claire elzokogja Dokinak és Waltapukának, hogy valaki a kisbabáját akarta bántani. Kicsivel később a barlanglakók legtöbbje már a zaklatót keresi az erdőben, Doki Ducitól kér jelentést. Sajnos senkinél semmi, de Ducinak lenne egy ötlete: népszámlálás. Így megtudják, hogy ki él a parton, és ki a barlanglakó. Ezzel a társaság feltérképezheti a kapcsolati hálóját, és biztonságosabbá lehet tenni az ittlétet, ha tudják, ki kicsoda. Plusz a zaklatót is megtalálhatják. A tábortűznél Claire üldögél magányosan, Charlie hoz neki egy takarót. A lány nincsen jól, még mindig sokkhatás alatt áll. Rocker megígéri neki, hogy nem fogja őt sose egyedül hagyni.

pic5.png

Flashback, Claire már az ötödik hónapban járhat, mikor a barátjával közös lakásukban szereli fel a függönykarnist. A hazatérő barátjának elmondja, hogy ez olyan felnőttes dolog, ha van függöny a lakásban. Az édesanyja is függönyöket vart, talán ezért. Fura, Barát nem mutat nagy lelkesedést a dolog iránt, sőt még egy buli meghívást is közönnyel fogad. Jön a feketeleves: Barát kijelenti, hogy neki ez nem fog menni, túl nagy már most is a felelősségük, mi lesz, ha megjön a baba? Nem akar ekkora terhet magára venni, így inkább lelépne. Claire-nek természetesen nem tetszik, hogy a srác gyáván megfutamodik. A srác persze nem így látja, ő nem tesz semmi rosszat, nem úgy mint Claire apja, aki elhagyta a lányt. Sőt, lehet Claire a hibás, talán szándékosan hagyta abba a tablettaszedést. Claire kikéri magának a súlyos vádakat, a srác dühösen, sértetten elrohan, ezzel hivatalosan is véget vetve a kapcsolatnak.

pic6.png

Másnap reggel Duci már javában írja össze a parti lakosságot. Kopaszembernél jár, aki megkérdi Ducitól, hogy őt ki fogja leellenőrizni. Duci láthatóan erre nem gondolt, de Kopaszember csak tréfának szánta. Megtudjuk Locke-ról, hogy a kaliforniai Tustin-ban élt, és az ausztrál látogatás célja a keresés volt. Ő maga nem találta meg azt, amit keresett, hanem az talált rá, és vágyakozó pillantást vet a szigetre. Duci gyorsan elsétál egy másik célszemélyhez, hogy lerázza Locke-ot. Charlie Dokival Szökevényt kérdezgeti, látott-e valakit, de a lány nem emlékszik senkire.  Doki viszont jól láthatóan kételkedik a nyomozásban és ezt meg is mondja: Claire egyszerűen képzelődik, semmi jele, hogy bárki bántani akarná őt.  Alig két, talán három hét van hátra a szülésig és egy újabb pánikroham idő előtt beindíthatja a szülést. Megfelelő segédeszközök nélkül nagyon fájdalmas lesz neki. Rocker viszont dühös Jack-re, szerinte ő téved, valaki tényleg bántani akarja a lányt. Duci Ethan-höz ér a kikérdezésben, akit tévedésből Lance-nek nevez. Bocsánatot kér a keverésért, már jó pár hete együtt élnek, de még mindig keveri a szezont a fazonnal. Ethan Rom, Ontario-ból.

pic7.png

Claire a barlangoknál írogatja a naplóját, Doki érkezik hozzá, és rögtön kérdi tőle, hogy megvan-e már a fickó. Doki elmagyarázza a lánynak, hogy a zuhanás miatti stressz okozhat képzelgéseket. Plusz a terhesség miatti idegeskedés sem tesz jót neki és a babájának, így adna neki egy nagyon enyhe nyugtatót. Claire mérges, hogy a férfi nem hisz neki, sőt senki sem hisz neki. Csomagolni kezd, a part biztonságosabb, és elviharzik. Charlie persze pont ekkor fut be, mikor a lány távozik, és ő is fújni kezd Dokira. Flashback, Claire ismét felkeresi a látnokot, aki most már jósol neki. Kéz a kézben, a férfi máris rákérdez, hogy mikor hagyta el őt a barátja. A lány úgy véli, biztos ez volt az ok, amiért múltkor nem jósolt neki, de nem. Valami vészjóslóbbat látott a férfi, és ha biztosan akarja, akkor most elmondja neki. Claire akarja. A férfi szerint nagyon fontos, hogy Claire nevelje a születendő gyermekét. Az apa személye nem fontos sem Claire, sem a gyerek életében. Ha nem Claire neveli a gyermeket, akkor a kicsi nagy veszélyben lesz. Claire nem tudja hova tenni amit hall, ő csak azt akarta tudni, hogyha nem békülnek ki Baráttal, akkor boldog lesz-e a gyerek az örökbefogadó szülőknél. A jós határozottan kijelenti, hogy nem szabad a gyereket örökbe adni, csak vele lehet boldog jövője. Claire hallani sem akarja tovább ezt a sok badarságot, ő nem tudja egyedül felnevelni a gyereket, inkább elrohan, meg sem hallva a férfi kétségbeesett tartsa meg a babát szövegét. Úgy tűnik a jós egyáltalán nem adta fel, mert már hosszú hónapok teltek el, Claire pocakja is nagyobb lett. A faszi éjnek évadán hívja a lányt, hogy van egy terve, hogyan lehet megoldani ezt a helyzetet. Ez viszont nem fog megvalósulni, mert Claire másnap megy az örökbefogadó ügynökséghez. A jós továbbra is mondja a magáét, Claire-t nem érdekli, leteszi a telefont.

pic8.png

Claire már bőven félúton van a parttól, mire Rocker utoléri őt. Jack nyugtatós tervénél, még a magányos dzsungel túra is jobb, ugye? korholja a barátnőjét. Claire nem tartja magát őrültnek, majd folytatja magányos sétáját, Rocker megy utána. Duci most a mérges Shannon-t faggatja, aki a cuccait dobálja egy táskába. Szőkeség csak húsz éves, aktuális lakcíme egy sziget. Boone sem teljesen érti, hogy miért kérdezgeti Duci az embereket, de ad egy jó ötletet: szerezze meg az utas listát, a halottak ki vannak róla húzva, elég csak összehasonlítani a saját listájával. A lista természetesen Rosszarcnál van, ám Ducinak nem kell hosszú köröket futnia nála, hogy megkapja. Kertelés nélkül közöli, hogy neki kell a papír, vagy odaadja neki, vagy küldje el a melegebb éghajlatra, de tudjuk, hogy kell Rosszarcnak a jó pont. Rosszarcnak tetszik ez a hozzáállás, Duci máris viheti a papírt.

pic9.png

Claire és Charlie még mindig nem értek le a partra, Claire nem akarja, hogy Charlie segítsen neki. Úgyis csak azért teszi, mert terhes, de boldogul egyedül, nem kell a segítsége. Ám mikor ezt kimondja, a szülés első fájásai nyilallnak a testébe. Rocker inkább saját magát nyugtatja le, mint a lányt. Ha a drogról le tudott jönni, egy szülést is levezet, sima ügy neki. Claire inkább elküldi a srácot Dokiért, csak ne legyen láb alatt, Rocker máris rohan. Flashback, Claire az ügynökségen van, találkozik a leendő örökbefogadó családdal. A feltételek szigorúak: Claire csak akkor tarthatja a gyerekével a kapcsolatot, ha a befogadó pár engedélyt ad erre és a szülés után rögtön át kell adni nekik a kicsit. Pluszba még kap egy elég jelentős összeget. Claire érezhetően bizonytalan, ő csak azt szeretné, ha a kicsi boldog lenne. A pár megígér mindent, az ügyvéd rögvest adja a szerződést, lehet aláírni. Claire habozik, egy altatódalt említ a párosnak, anyuka ismeri a dalt, énekelni is fogja, csak írja már végre alá a papírt, olvashatjuk ki a nő szeméből. Claire lekanyarítja a C betűt a papírra, de a toll nem fog. Az ügyvédtől kap egy másikat, de az sem fog. Szuperanyu adja a harmadik tollat, nem derül ki, hogy ez fog-e, mert Claire nem írja alá a szerződést. Szuperanyu legnagyobb megdöbbenésére Claire kijelenti, hogy nem fog menni a dolog és elrohan. A célpontja pedig a jós, na, akkor mi az ajánlat?

pic10.png

Charlie még mindig a dzsungelben rohan, de Ethan-nel találja szembe magát. Elmondja neki mi a helyzet Claire-rel, tessék rohanni Dokihoz, ő megy vissza a barátnőjéhez. Mindketten elindulnak a küldetésükre, Charlie vissza Claire-hez. Megtalálja a lányt, a fájások még kínozzák, de úgy tűnik jól bírja. Claire elpanaszolja, hogy nem is kellene itt lennie, hogy ennek másképpen kellene zajlania, mert valaki ezt ígérte neki. Rocker szerint az illető tévedett, Claire igazat ad neki. Flashback, Claire megdöbbent a jós szavain: Négy hónapnyi zaklatás után a faszi meggondolta magát, nem kell a lánynak felnevelnie a gyereket. Sőt, talált egy párt Los Angeles-ben, ők fogják a kicsit örökbe fogadni, van pénz is, repjegy is, lehet menni. Claire mindezt a szigeten Charlie-nak is elmondja, azzal a következtetéssel, hogy a faszi egy kókler. Charlie gondolkozik egy kicsit, mi van akkor ha mégsem? Ha a férfi tudta, hogy Claire-nek kell felnevelnie a gyereket és csak így akarta biztosítani, hogy az anya és gyermeke együtt maradjanak. Lehet ő egy valódi látnok volt, aki tényleg tudhatott dolgokat. Flashback, Claire megkapja a jegyeket, holnap már indulnia kellene, ami elsőre lehetetlennek tűnik. Mennie kell, méghozzá ezzel a járattal. A szigeten Claire is lassan összerakja, hogy talán a pár nem is létezett, és a jós tényleg tudta, hogy mi fog vele történni.

pic11.png

Eközben Sayid is hazafelé tart a francia tyúk fogsága után, Claire-nek elmúltak a fájásai, vészhelyzet így lefújva, irány vissza a barlangokhoz, ifjú pár. A barlangokhoz Sayid is megérkezik, elmeséli Dokinak, Szökevénynek és a háttérben fülelő Kopaszembernek, hogy megtalálta a francia nőt: itt van a szigeten, sőt mások is élnek itt. Claire és Charlie sétálnak visszafelé, minden oké velük, a pici még rugdos is. A barlangokhoz Duci rohan és jelenti a népszámlálás eredményét: nagy gáz van. Mindenki meg van a listáról, mindenkivel beszélt, aki a parton vagy a barlangoknál lakik. De egy ember nincsen a listán. Egy fő nem ült a gépen. Claire-ék még javában örülnek a kicsi rugdosásának, mikor egy nem várt harmadik fő érkezik hozzájuk: Ethan. Charlie rögvest kérdezi, hogy Jack-et hol hagyta, de a férfi nem válaszol, Claire félve bújik Charliehoz. Ethan, arcán a pszichopaták tipikus arckifejezésével, csak meredten figyeli a kettőst.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása