Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 2x01

2012. október 27. 16:00 - G_Norton

Komfortos brit kórházi ágyból indítunk, ezeknek még a vécén is van tévéjük, hát innen tudjuk meg a hírt: Alex Drake nyomozót most is keresik, akit állítólag egy Arthur Layton nevű figura rabolt el kb egy órája. Két nővérke dógozgat és beszélget, na, ez a faszi sem fog többé felébredni a kómából, amibe került szegény. Vissz 1982-be immár, valami retkes csatornában kutatnak valami után, Alex pedig csúnyán elnézte a számot (96 helyett 69, easy mistake to make), emiatt egy szarfolyam elől kell menekülniük, de előtte még szegény Chris elcsúszik valamin, aztán remélhetőleg nem lett fülig fekáliás. Este már Alex törölgeti a góré kígyóbőr csukáját, a tévében épp azt látjuk, amint elhajózik a brit flotta Falkland felé… a tévé hirtelen átvált Mollyra, akit lecsesz a tanár, mert összeverekedett egy osztálytársával, aki azt állította, hogy halott az anyja, ami nem igaz, mert Molly hallott felőle valamit. Azt már nem tudjuk meg, mit, hiába veri Alex a tévét, az biztos, hogy már tudnak róla. Főcím.

01.jpg

Luiginál mindig érdekesek a fényhatások, elég élesen el lehet választani Londontól, de most nem ez a lényeg. Sz’al Luiginál kajál a góré, Alex visszahozta neki a szépen kipucolt cipőket, ugyanakkor meg jó híre van: hamarosan lehet, hogy hazamegy, mire a góré csúnyán néz, akkor mész haza, amikor én azt eldöntöm. Snitt, a Quattro alaposan be lett izzítva, csaknem elgázol egy arrafelé kószáló járókelőt, mint kiderült, egy hullához mennek ki a Sohóhoz, hiába, halottabb már nem lesz. Az utat elállja egy elegáns fekete autó, amiben Margaret hercegnő ül, de Gene Hunt elé ne álljon a hatodik ember a trónutódlásban, párszor rákiabál, de az autó nem távozik, és még egy hatalmas pink péniszt is elvisznek pont előttük, szinte kész a botrány. Alexet megállítja egy öregasszony, férfihangon mondja neki, jól van hölgyem, még lélegzik, de már nem sokáig. Alex nem sokáig gondolkozhat el ezen, mert a góré hívja már erősen idegesen a hulla miatt.

Szegény halott elég csúnyán néz ki, ülve felakasztották, és női ruhákba öltöztették a férfit, Ray és Chris is alaposan meglepődik, a góré elküldi őket, hogy a vénlányt kérdezzék ki, aki bejelentést tett. Alexből kibukik: autoerotikus aszfixia, a fojtogatással próbált nagyobb élvezeteket csiholni emberünk, de nem jött össze, mire a góré elmélázik azon, hogy talán Alexnek a maszturbációból is van diplomája. Chris és Ray eközben kihallgatják az öreglányt, aki rátalált a halottra, a két jóember pedig szépen legombolja őt, hogy a placcot ne kelljen bezárni a nyomozás idejére, pedig még egy-egy szopást is beígért nekik, az bezzeg nem kell. A halottról van egy fotó is, amin szerepel egy kalózleány is, rögtön megkeresik, hogy ki az, de a góré szerint ez tutira baleset volt.

02.jpg

Vissza az őrsre, Hunt figyeli az ablakból a hamarosan beköszönő új szereplőnket. Az osztályon Chris ábrándozik Az Álomnőről, de Ray valamiért csak Shazt látja. A góré már minden két lábon járó élőlényt az osztályra hív, mert egy illusztris figura jön, és nem, nem Lord Scarman tért vissza, hanem Charles Mackintosh főkapitány, avagy szerényebb nevén Supermac, húha. A probléma ugyanis a sohói halottal, hogy az egy rendőr, lép be az utolsó szóra Mackintosh. Sean Irvine a neve, rendkívül jó rendőr volt, a bűnügyisekhez küldték volna egyenesen, ha nem hal meg. Cserbenhagyták őt, mert azt sugallták, hogy kifizetődő kis szívességekért mindenféle dolgokat elfogadni, ezért Mackintosh meghúzza a határvonalat, eddig és ne tovább, aki ezek után továbbra is simliskedik, az repül. Chris lelkiismerete megszólalt, önzetlen módon a maga dugipénzét Ray zsebébe gyűri, neki az már nem kell. Mackintosh még külön elbeszélget a góréval, és Alex-szel is, mert Seannak volt egy barátja, jobb lenne, ha tapintatosan kapja meg a halálhírét. Ugyanakkor még Margaret hercegnőtől tudja, hogy egy különösen mocskos szájú zsaru, és egy hatalmas rózsaszín pöcs zavarta meg a lelki világát. Supermac tényleg kemény arcnak tűnik, habár azért nem egy ’Arry Woolf.

03.jpg

Na irány Sean feleségéhez, aki elsőre nem akarja elhinni, hogy a férje ilyen ember volt, na nem mintha ettől rosszabb ember lenne. A nő idegesen szívja a cigit, közben csak egy árnyalatnyi megdöbbenés látszik az arcán, panaszkodik, hogy Sean jó férj volt, csak kurva sokat dolgozott – hát a házat meg a berendezést elnézve megérte, mert nem néz ki rosszul a placc, de mindegy. A góré közbeveti, hogy nyugodtan sírjon, úgy hallotta, hogy ilyenkor ez a normális, majd rákérdezget, voltak-e fura kérései, öltözzön be diáklánynak, közlekedési rendőrnek, netán Leia hercegnőnek? Egyik sem talált, Kevin Hales, a társa szerint sem volt perverz, hozzá a két legjobb ember, Chris és Ray megy oda közölni a rossz hírt: meghalt a haverod, haver, kb ilyen stílusban sikerül előadni, sőt, női ruhában vót a szerencsétlen. Vissza Sean feleségéhez, neki a férje egyáltalán nem volt gyanús semmiben, mindenük az ő fizetéséből lett meg, a képen szereplő kalózleányt nem ismeri fel, végszóra a gyerekek is megjönnek.

04.jpg

Vissza a Sohóba, épp elfogják a kalózleányt, de nem hátul a színfalak mögött, még megvárják az előadást is, és nem is értik, hogy Alex mire föl akar annyira sietni. Végül a kalózleányt csak elfogják, az akcentusából is kiderül, hogy északi, egész pontosan Hyde-ból jött, a góré oda meg vissza van ettől az infótól, szegénynek már nagyon hiányoztak a földiek, itt, a déli buzik között. A halottról nem tud semmit, csak eljött nézelődni, de csakhamar kiderült a számára is, hogy rendőrtiszt, ezért kap ő némi juttatást, de max bámulhat, sokat nem tudtunk meg tőle. Az őrsön eközben Kevin Hales nagyon hepciáskodik, hogy ő Gene Huntot akarja látni. Eközben a Sohónál megismerjük kicsit Sal, a lány életét, színésznő akar lenni, ezért jött északról Londonba, mire Gene most visszaküldené oda, mert Sal jó kislány, de dobálja le a gönceit a perverzeknek.

05.jpg

Az őrsön megtudják, hogy Hales agyonkeresi a főnököt, hát az elmegy hozzá Bollyval. A kérdésekre kérdésekre felel, terel nagyon, nem szívesen árulja el, de azért elmondja: bizony lefeküdt a csajokkal, egyre gondterheltebb lett, és egyre mélyebbre merült a szennybe. Úgy tűnik, hogy Gene Hunt megnyeri a meccset. Ray szépen kisiklatja egy kicsit Chris és Shaz bimbódzó románcát, mert Chris alaposan megbámulná Shazt a rúdon pörögve, aki elküldi a fenébe alaposan, na innen szép Chrisnek győzni. Mennek Luigihoz enni, Supermac-kel találkoznak közben, hát minden rendben van, hamarosan felgöngyölítik az ügyet. Alex találkozik egy rendőrkutyával, harmincas nő, lőtt seb a fején, Alpha, Victor, Lima, One, azonnali orvosi ellátás. Bolly mindjárt Luigit le is támadja az infóval, hogy valaki végre rátalált annyi eseménytelen hónap után, cserébe egy borjú scaloppinit ebédelhet Luigi különleges családi titokként kezelt szószával megbolondítva, már a neve alapján is finomnak tűnik. Chris bezavar, hogy a kapcsolata lassan romokban van, Shaz nem akar vele beszélni, Alex rövid úton azzal küldi el, képzelje el, hogy a férfiak vetkőznek zenére, amit persze Chris undorítónak tart, amit még a nők sem néznek. Alex továbbra sem tud belekóstolni a finom ételremekbe, mert menni kell a hullaházba.

06.jpg

A kórboncnok jelenti, hogy a halott vérében triklór-etanolt talált, avagy metabolitikus klorát-hidrátot, ezt Alexen és a kórboncnokon kívül senki sem érti, Hunt hangosan kérdezi is, hogy ezmiafene? Angolul mondva, valaki belekevert randidrogot az italába, a vállain zúzódások vannak, a csuklóján pedig karcolások, azaz küzdött a beöltöztetés ellen, mert a felütött pia nem tudta eléggé kiütni őt. Viszont a helyszínen elvileg csak Sally volt ott, tehát valakinek kellett ott lennie, mert Sally eléggé madárcsontú egy nagydarab fickó lefogásához. Sallyt meg is keresik éccaka, de a lány nem mond semmi használhatót, hiába fenyegeti meg a góré, hogy az anyját is elhozza megnézni, hogy a lánya hogyan rázza a seggét. Alexet valami szörnyű érzés fogja el, rendesen elsápad, a góré viccelődik azzal, hogy megint valaki átsétált a sírján? A következő pillanatban Sallyt lelövi valaki, a góré még elkapja, viszont Alex már nem tudja elfogni a támadót. Sally lelkét Gene még megnyugtatja, nem mondja el az anyjának, hogy Londonban mivel foglalkozott a lánya, majd Sally meghal.

07.jpg

Gene iszogat valami erősen, Bolly elgondolkozik, hogy mit keres ezen a világon, mire Gene elárulja: ugyanazért mint ő, hogy üldözze a rosszakat, a bűnözőket, és tartsa be a törvényt. A góré másnap nagyon zabos, úgy rongyol be Sean feleségéhez mint elefánt a porcelánboltba, és csaknem a gyerekek szeme láttára letartóztatja a nőt, sejti, hogy többet tud, mint amit elárult. Az őrsön alaposan megdolgozza, szerinte ő maga nyírta ki a férjét, miután rájött, hogy a Sohóban dug a lányokkal. A feleség teljesen összeomlik, de biztosan nem a gyilkossággal kapcsolatban rejteget valamit, de ezt már Mackintosh-tól tudjuk meg, aki nagyon ölelgeti a nőt, hát na, szerelmesek lettek egymásba, és a főkapitánnyal csalta Sean neje a férjét. A góré láthatóan csalódott a főnökében, végülis a beosztottjának a feleségével kefélt, hát tényleg elég rázós az ügy, a lényeg hogy nem Ruth Irvine a tettes. Chris és Ray körbejárta a Sohót Sean ügyében, és mindenki kedvelte a fickót, sosem erőszakoskodott a lányokkal, vagy feküdt le velük, ugyanakkor a feleség is tiszta – maradt Kevin Hales, aki elég könnyen adta meg magát jóbarátként, és tálalt ki majdnem mindenről. Alex asztalán egy rózsa pihen, rajta egy kis kártyával, hogy „Gratulálok, megtaláltak!”. Alex pluszként helikopterzúgást hall, majd a fura élmény után a góré asztalán is van valami fura: Pont de l’Alma, és egy csomó fotó, ami valahonnan ismerős, csak Bolly nem tudja még, honnan. Na irány Hales.

08.jpg

Hales elég egykedvűen fogadja a finoman megfogalmazott vádat, mert ő maga a Stamford Bridge-en volt együtt 30 ezer másik emberrel meccset nézni, Sally halálának éjjelét próbálja elsunnyogni, de egy rendőrségi zárkában töltötte, mert összeverekedett valakivel ittasan. Le fogják ezt ellenőrizni, Hales nyugodtan távozik, a góré megígéri neki, hogy felforgatja az életét. Éppen mennének valamerre, de Ruth megállítja őket, ácsi, történt egy s más, jó lenne ezt megbeszélni: mikor hazaért a kihallgatásról, valaki felforgatta a teljes házat, keresve valamit, amit tutira nem talált meg, mert a férje naplójáról van szó, hátha van benne valami fontos. A nő felteszi a millió fontos kérdést Gene-nek, hogy volt-e már szerelmes? Ja, egyszer Wendy Barton hagyta, hogy békát tegyen a bugyijába, priceless. Az őrsön Raymondo rájön egy ügyes trükkre, a kamera lencséjén átsejlik a fotós maga. Sean naplójában két teljes oldal a kifizetések vesznek el, és KH, azaz Kevin Hales, a halála napjáról pedig az SM jelzés van, talán szadomazó. Alex elmegy körülnézni még a Sohóban, közben Ray a szar fénymásolón kinagyítja a többszörösére a fotót, így a fotós arca is jobban látszik, aki nem más, mint Kevin Hales.

09.jpg

Alex nézelődik a Sohónál, de hirtelen valaki elrabolja, és mire felébred, már orvosi műszerek közt ébred, már azt hiszi, hogy hazatért, de nem – ábrándítja ki egy műtős, még a legegyszerűbb nyomot sem tudta azonosítani eddig Bolly, csalódott benne. Mellesleg ő találta meg, és ez tényleg nem az otthona, és valami csúnya orvososdira készül, plusz még egy rádiót is odarak a szadista, hogy majd meg tudják menteni, ha nagyon sikoltozik fájdalmában. A fickó élénken érdeklődik, hogy mit csinál ebben a világban, Bolly kiabálni kezd, és hálistennek a góré a Soho környékén kolbászol kocsijával. A doki elmenekül, még majd találkoznak, Gene pedig megmenti Alexet, és haza is viszi azzal a lendülettel. Közben Sean halálának ügyében haladtak előre, de azért a góré megjegyzi, hogy Alex erősen vonzza az őrülteket, hát ez van. Szóval Hales tényleg bent ült a fogdában kemény 5 percet, már Ray és Chris mentek is elkapni, nem lesz vele gond, Alex csak ne ugráljon. Rádión jön mindjárt a hír, hogy Hales meghülyült, és lövöldözik az utcára az erkélyéről, Chris és Ray pedig nem mer érthetően közelebb menni, na ezzel már a górénál mind a hárman kihúzták a gyufát, megy szétcsapni köztük, Alex is vele megy, csak úgy.

10.jpg

Hales lövöldözik, egy üveg alkohol van a kezében, Alex szerint részeg, a góré szerint már halott, és agyonlőné a stukkerével már azért is, mert rálőtt a kocsijára, miközben próbált vele empatikus lenni, ahogy azt ő eltanulta puszta megfigyeléssel Alextől. Megjött már a fegyveres erősítés is, Alex erre kockáztatva az életét lazán átfut a senki földjén a lépcsőhöz, hogy Kevint lebeszélje a provokált öngyilkosságról. Némi szövegelés után kiderül, hogy Kevin nem akarta Seant kinyírni, de amikor otthagyta a fotózás után lógva a kötélen, véletlenül megfulladt, a fotó azért kellett, hogy Seant sakkban tartsa, miután az megtudta, hogy Kevin kenőpénzt fogadott el, hoppá. Kevin némi rábeszélés hatására végül leteszi a fegyvert, de azért még a góré behúz neki. Kevin nem tűnik különösebben részegnek, és egy Bolly-behúzás után megfújja a szondát is, ami alátámasztja a gyanút, hogy Kevin nem ivott egy cseppet sem. Kevin még szövegel egy bizonyos csoportról, aminek ő is a tagja, és akik mindenütt ott vannak, Dan Brown-fanok már tátott szájjal várhatják a sztori végét.

11.jpg

A góré nem hisz az összeesküvés-elméletekben, és nyomatékosan megparancsolja, hogy elég volt, ne agyaljon már ennyit Alex ezen. Alex azért beóvakodik Supermac irodájába, és az ő határidőnaplójában egy kiradírozott részt varázsol elő egy ceruzával, „találkozó Sean Irvine-nal”, nahát. Korrupt lenne Supermac? Na ne, kb ennyi a góré reakciója, Luiginál, de többet nem tudunk még meg, mert Chris előad egy sztriptíztáncot Shaz előtt, aki nagyon élvezi a dolgot, és Chris biza’ lerántja az alsógatyát is magáról, és ennek csak Shaz örül, naná hogy (Luigi pedig a Mammához fohászkodik). A góré továbbra is azt gondolja, hogy Supermac a fehér, de mi van akkor, ha ő a fekete? Supermac amúgy is hívja őket telefonon, az irodájában gratulál nekik, hogy sikerült az ügyet megoldaniuk. A góré rögtön a tárgyra tér, Sean Irvine járt magánál, na ehhez mit szól, de Supermac simán letagadja, annak ellenére, hogy Alex megmondja neki, hogy látta a naplójában a bejegyzést. Hát ha így áll a dolog, majd Mackintosh és Hunt elsimítja a dolgot egymás közt, Alexet finoman kitessékelik, becsukják az ajtót, Alex pedig durcásan elviharzik. Otthon Thatcher a tévén a falklandi beavatkozásnál angol sikert remél, amikor a doki felhívja Alexet: tetszett a virág? Né, tényleg ott egy virág a konyhapulton, Alex nagyon berezel, a Pont de l’Alma rejtélye megoldódik: Lady Di halt ott meg, a titokzatos faszi pedig a temetésén tartotta vissza a gyászoló tömegeket. Vajon ki lehet a betörő? És mi ez a rózsa? Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.27. 20:36:41

Imádom Gene Hunt DCI-t! Nem volt egy első látásra szerelem, csak egy kis szikra, de mára Gene Hunt for president! :))))
süti beállítások módosítása