Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x10 - 7.15am

2012. október 25. 15:00 - mysisterstheslayer

Storybrooke kedvenc időszaka, a kora reggel. Henrink az ismeretlennél puhatolózik. A motorbicikli-tulajdonosok 90 százalékához csatlakozva, Srác, Aki Nem Mondja Meg a Nevét éppen a motorbiciklijét szereli. Ez a tény Henri számára apakép hiányában nem érdekes, viszont tudni szeretné ki ő, mit csinál itt, mi van a dobozában, és hogy esztergomba-e. Nincs válasz, csak kúlság van, sőt, az őket meglátó Regina is mintha aggódna.

vlcsnap-2012-10-24-01h26m34s41.jpg

Reggel a szingli-lakban. Emma müzlizik, Mary Margaret a konyhában köp fogkrémet, és rohan, mindjárt negyed nyolc!!! és mert reggel a gyerekekkel vulkánt készítenek a suliban! Mondtam én, hogy a szingli nők nagyon kreatívok. Mint kiderül, a hazudozásban is, mert a tanító néni a kocsmába sietett, pardon, Nagyi kakaózójába, ahol is David Herecegh az állatmenhelyes meló előtt reggelente kávét vesz. Kettőt. Mondom kettőt. Édes-szomorú Mary Margaret szerelmes arcát látni... és közvetlenül utána a feleséget az autóban. Meg olyan borzongató, ahogy teszi magát, hogy észre sem veszi a férfi érkezését a tök üres étkezdében, a férfi meg beveszi és lejátszák. Életem története, mondhatnám, még jó, hogy elmúlt. Emmát valóban nem veszi észre egyébként, aki eközben rohanás nélkül is beért a Nagyihoz. Számonkéri anyun a hazugságot, meg hogy miért is fontos azt tudni, hogy az imádott férfinak mi a napi, sőt heti életvitelszerű napirendje. Most zavarba jövök, mert egy bizonyos későkamasz időszakban valamennyi helyesebb barátnőm egy órán belül kiderítette bármelyik srác egész hetes programját, ha akarta. Na jó, csak a jóképűekért. De mielőtt megértő lehetnék a tanító nénivel, azt mondja, szeretné, ha lenne egy varázslatos gyógymód ez ellen a szerelem ellen. Rossz. Ötlet.

vlcsnap-2012-10-24-00h20m54s110.jpg

Ha már varázslat, irány a Meseerdő, Hófehérke dárdával, majd megjelenik Piroska! És akkor az amazon hercegnő ilyet szól neki: „Szia Piros! Csak egy hónap múlva vártalak". Így jár az, aki nem használ naptárat, Piroska jön, mint a menzesz, az agyam eldobom. Ha már megjött, hozott kenyeret meg zöld almát, az fontos, de méginkább híreket: James Herecegh kettő nap múlva esküszik Kékmacskával. Kiderül, hogy a magányosan elvonulás, csak úgy mint a plafonbámulás, pia vagy sok szex, nem működik szerelem ellen. Pedig milyen jó lenne, ha varázslatosan kitörlődne a fejéből! Hófehérkénk hamar kiszedi Piroskából, hogy van egy olyan ember, aki bármire képes... vajon ki is lehet az?

vlcsnap-2012-10-21-23h31m12s140.jpg

A következő képben Csónakos Hófehérke evez át a ... hm, minimum a Styx-en, ködgomoly, sötétség, és egy ismerős hang érdeklődik, hogy mennyibe kerül a csónak. Persze nem ez az alku tárgya, de a szerelem is sötét verem, többet öl, mint 'mennyit terem, tehát extrém megoldás kell: egy üvegcse folyóvízbe hajszál kerül, és ha megissza, Hófehérke a Herecegh nevére sem fog emlékezni már. Az ár mindössze egy Hófehérke-hajszál Rumpinak. Tetszik, hogy egészen kisállat-hangokat ad ki örömében.Váltás a boltba, ahol Mary Margaret többek közt elemet és óriás táblás csokoládét vásárol. Ne is feszegessük, mi az esti program. Beleütközik a Feleségbe, aki viszont épp terhességi tesztet vásárol... ajaj. Ide már csak Regina kell, aki megkéri a tanerőt, hogy diszkréten kezelje a helyzetet. Óh, fájdalom.Meseországban a Herecegh a kényszervőlegények arckifejezésével mereng az erkélyajtóban. Apakirály vigasztalásul egy aranykoronát mutat neki, ami aranykezű Fürtöskirály ajándéka, höhö, nem került semmibe. Valamiért Herecegh őszintén kitálal az Apakirálynak, aki azonnal letorkolja a szokásos hataloméhes szöveggel az ifjú szerelmest, és utasítja, hogy tegyen meg mindent és felejtse el leányt azonnal. Herecegh azonnal merész ötletet kap: írni kezd! Igen, ez a mi belevaló hősünk, a Szavak Embere, a Levelek Ura, a Galambok Vezére!

vlcsnap-2012-10-24-20h43m17s171.jpg

A palotából kieresztett galamb Storybrooke erdejében találja Mary Margaretet. Persze ez egy másik galamb, de szintúgy különleges, mert megsérült egy csapdában! Végre kiderül, hogy a sokat emlegetett állatmenhely tényleg létezik, sőt orvosaik is vannak, nemcsak amnéziásaik, és pikkpakk meg is gyógyítják a szárnyast. Egy a bibi: ez egy nagyon monogám vándorló faj, és ha nem talál vissza az övéihez, akkor nagyon boldogtalan lesz mindörökké... Na, én ezt innen nem hiszem, hiába. Ez egy kamu munkahely, mert mikor én legutóbb állatorvoshoz vittem egy beteg kismacskát, csak annyit kaptam, hogy „hát igen, a természet szelektál" . Az autoimmun boldogtalansággal veszélyeztetett galambot Minden Szárnyasok Papnője, a tanító néni egymaga kiviszi most azonnal az erdőbe, hogy még a vihar előtt csatlakozhasson a rajhoz. Mert ők tuti még a környéken vannak. És a vihar, hát az bikkmakk. Davidnek nem tetszik sem az ötlet, sem az, hogy ignorálva van. Persze egy leendő apukát senki nem veszélyeztetne ilyen ítéletidőben. Nagyon bejön nekem ez a lopva szemezés, ami a galamb boldogtalanságáról szóló diagnózis-szonett közben megy. Meg persze a madarakat is szeretem.

vlcsnap-2012-10-24-21h01m53s11.jpg

Emma épp a rendőrautót készíti a viharra, amikor Regina nyomatékosan felkéri, hogy járjon utána az idegen pasinak, aki a polgármesteri rezidencia előtt társalkodott érdeklődési körük egyetlen, két lábon járó közös pontjával, Henrivel.Mary Margaret önként is bármikor megy a veszélybe, most például beleautózik a viharba, de váltunk rögtön, ma nagyon ugrálunk a helyszínek között

. Hófehérke az Alderanon a varázs-üvegcsét bűvöli, amikor megérkezik az igazi galamb. Herecegh levele szóról szóra ugyanaz a faxság, amivel David a hídhoz csábította Mary Margaretet. Ez a „gyere el értem te csaj" típusú férfistratégia piszkálja a csőrömet, főleg, hogy a királyi udvar nem kevésbé veszélyes Apakirálynál, mint az elhagyatott híd a valóságban. Zsupsz, váltunk a másik veszélyes helyre, az erdei viharba, ott is az útlezáráshoz.

Megint a Mesekastély, Hófehérke virággal álcázva csempészi be magát. Sikeresen elbújik pont a Herecegh elől, majd a tömlöcben találja magát. Mellette ismét egy ismert börtönbélés, LeRoy-törp. Elmeséli a történetét: a szerelem miatt gyémántot kívánt, de bepalizta az orgazda a bányában. Legalábbis ez a lényeg, meg a szerelem. Ekkor megjelenik egy törpe-pajti, és kinyitja neki az ajtót. Hófehérke, a Jószívű, gratulál és jószerencsét kíván a szerelem visszaszerzéséhez... naná, hogy viszik magukkal.

vlcsnap-2012-10-24-21h10m46s40.jpg

Mary Margaret közben az erdei viharban hallani véli a galambraj hangját... és belecsúszik a szakadékba. Mert szakadék nélkül nincsen erdő,világos? Mielőtt becsúszhatna, természetesen jön a megmentő, de nem ám Emma, hanem David! Szerencsére nemcsak a gödörből tudja kirántani, hanem fergeteg verbalitása segítségével meg is bírja győzni, hogy nem veszélytelen móka a viharban egy galambketreccel rohangászni. Meseország folyosóján a szökevények összekülönböznek a menekülési útvonalon és kettéválnak. A törpikék gondolták rosszul, Apakirály jön a martalócokkal, és megtudhatjuk, hogy miért nem nyolc törpe szerepelt a mesében. Szegény kis megmentőnek kevés jutott. Hófehérke megmenti Leroytörpöt, és maga kezd tárgyalni Apakirállyal. A vihar elől Storybrooke hősszerelmesei egy házikóban húzódnak meg. Valamiért folyton az jár a fejemben, hogy talán ez a három medvebocs tanyája, és majd Emma lesz a Goldielocks, de hát mit számít, hogy én mit gondolok. David befűt, a galamb unatkozik, Mary Margaret piroslik és zavarban van. Végső elkeseredésében bevallja Davidnek, hogy még mindig vannak érzései iránta, és csak miatta jár Nagyihoz reggelente. David felröhög, mint kiderül azért, mert ő is csak azért kávézik, hogy közben Tancit lessen. Az ilyen élményekért megéri szerelmesnek lenni, szerintem. Még mielőtt csókban folytatódnánk,Mary Margaret meglepi Davidet a hírrel, hogy A Feleség esetleg gyereket vár.

vlcsnap-2012-10-24-00h13m57s30.jpg

Az eső elérte Nagyi kakaózóját. A serifflány is ott húzódik meg, majd azonnal rávetődik a Srácra, aki békésen kávézgat egyedül a dobozával maga mellett. Hamar kiderül, hogy csak véletlenül robbant le a moci pont Regináék előtt, és valójában Henri volt az, aki ólálkodni kezdett. De azért Emmát is izgatja a doboz tartalma. Izgalmas, amikor a srác hosszas előkészítés után beajánlja, hogy megmutatja azonnal a dobozt, ha valamikor majd vehet egy italt Emmának. A serifflány felelőtlenül hamar megy bele alkukba mostanság. A doboz tartalma.... egy írógép. Ennyi. Egy új posztmodern szál? Egy Grimm elem? Vagy inkább kínos bénázások? Ki tudja. Srác marad kúl, és távozik, mert az italt majd valamikorra ígérte. Hehe.

vlcsnap-2012-10-24-01h21m50s68.jpg

Dráma a kunyhóban, David tudomása szerint nem zajlik pocaklakó-projekt náluk. Éljen. Viszont még tisztázás előtt elül a vihar, megjön a galambraj, és a boldog tanerő kiengedi a sérült és boldogtalan galambot. Galamb boldogan elrepül, tanerő boldogtalanul hazamegy, mert nem nyeli be David szövegét arról, hogy mindkét nőt szereti; szerinte el kell felejteniük egymást és kész. David nem érti, hogy ezt így most hogy. A férfiak nem szokták ezt érteni, ja. Apakirály gonoszkodik Hófehérkével, és a társadalmi felelősségvállalásra hivatkozik. Meg arra is, hogy kinyírja a csókát, ha Hófehérke nem hazudja a szemébe neki most rögtön, hogy ő nem szereti. Apakirály nem ma kezdte. Hófehérke megteszi, amit muszáj. Nem egyszerű a jelenet, két síró szerelmes elválása egy hazugságban.

vlcsnap-2012-10-24-00h41m05s186.jpg

vlcsnap-2012-10-24-00h44m28s174.jpg

vlcsnap-2012-10-24-00h43m42s219.jpg

Otthon David számonkéri a Feleséget, hogy mi van má. Viszont 2 perc alatt ő megy át sunyi nyúlba: most nem jön a két-nőt-is-szeretek-egyszerre szöveggel, persze, hogy meg akarja javítani a kapcsolatukat, mert most katasztrofális lenne egy gyereket bevállalni például, meg jó, hogy nem is jött össze. Első lépésként a Nagyi kávéja helyett egy közös otthoni reggelizést javasol. Hófehérke a hazaúton összebandázik a törpékkel, akik hazaviszik magukhoz. Hófehérke a mágikus üvegcsét szeretné inkább bevetni végre a veszteség fájdalma ellen,de új legjobb barátja, LeRoytörp felvilágosítja, hogy bármilyen nehéz is a fájdalmat elviselni, pontosan a fájdalmaink azok a dolgok, amitől azok vagyunk akik. A fájdalmától lett ő Leroy. Azaz Dulifuli. Vagyis Morgó. Szóval ne igya meg. Különben is, hajszál van benne, undorító. Otthon Mary Margaret éppen túléli a negyed nyolcat. Emma támogatólag megszorítja a kezét. Meseországban a Herecegh lóhalálában érkezik a rét széli házikóhoz; nem tudjuk mi történt a sírós jelenet óta vele, de nagyon elszánt. Piroska van csak a közelben, Hófehérke nem mutatkozott, mióta a férfi keresésére indult. A Herecegh ismét elmondja, hogy bárhol meg fogja találni. Tudjuk, örülünk, köszönjük. A törpe-lakban Morgó örömmel újságolja, hogy a királyi esküvő le van fújva, James Herecegh nőtlen marad. Hófehérke nem érti, kiről van szó, Morgó pedig nem érti miért itta ki a hajasüveget.

vlcsnap-2012-10-24-01h04m28s121.jpg

Nagyinál Mary Margaret ismét kávét rendel Piroskurvától, ezúttal háromnegyed nyolckor. David is pont a háromnegyed nyolcat gondolta alternatív időszaknak. Odakint beszélik ezt meg, azaz miután elhangzik, hogy nincs baba a képletben, már nem sok tér marad a szavaknak. Regina véletlenül mindent lát, és nem örül. Mikor Regina nem örül, az nem jó.

Címkék: egyszervolt
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shimizu 2012.10.26. 20:45:59

a galambos résznél azt hittem, eret vágok....ekkora faxság nincs a földön! mégis kit lőttek be célközönségnek? értelmi fogyatékosokat?! lehet, sikerült, mert néha már én is annak érzem magam,miközben ezt nézem @___@

2012.10.27. 10:55:31

Ez a rész döbbenet szar volt.
Regina és Mr. Gold valahogy jobban érdekel.

shimizu 2012.10.27. 13:32:31

@vágtázó halottkém: ilyenkor sajnálom, h nem lehet lájkolni a kommenteket...így most ezt le kellett írnom! XDDD
süti beállítások módosítása