Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x16 – Linchpin

2012. október 25. 11:00 - Zenóbia

Gluggy-gluggy-gluggy. A víz alatt nem nyílik az ajtó, micsoda meglepetés. Az már nagyobb, hogy Beckett biztonsági öve sem, ráadásul a pisztolyát sem találja, amivel ki lehetne lőni az ablakot. Bugyborékolva süllyednek tovább a folyó fenekére, közben Castle megtalálja a pisztolyt az ülés alatt, de természetesen beszorult, Kate kicsit már mintha aggódna. Főleg, hogy Castle fel sem jön a víz alól, ő viszont szintén bekerül alá, kapaszkodik a kormányba míg bír. Eléggé kísérteties látvány, ahogy a fehér keze élettelenül lebeg a vízben, de mielőtt még megfeneklenének a homokban, Castle csak szétlövi a hátsó ablakot. Jó nagy tüdeje van. A parton kicsit nagyobb az élet, mint mikor ideértek a proffal, aki már halott. Beckették arra gyanakszanak, hogy Gage-től kapták a kéretlen fürdőt, de még mindig nem tudják, mi az a Pandora. Erről az Éden Hotel lakói tudnának mesélni. Megérkezik a CIA is, nem túl boldogan, hogy hagyták kinyírni a profot, már húzzák is a csuklyát a fejükre. Jön az irtózatos lebaszás, viszont Kate hajának tök jót tett a folyóvíz, szokatlanul rakoncátlan kinézete lett tőle. Elmondják amit megtudtak Blakely-től, ami valljuk be nem sok, hiszen csak annyit tudunk, hogy talált valami összekötő kapcsot a gazdaságban, amit megbontva összeomlik a világ. De hogy mi az, arról gőzünk sincs.

4x16_castle1.jpg

Sophia kicsikét elveszíti az objektivitását, kizárja őket a további nyomozásból és előjön azzal, hogy Castle még most is az az egoista, gyerekes alak, aki régen volt, de ez most nem egy regény, ahol átírhatja a végét, ahogy anno velük is tette. A liftben kínos csönd, amit Kate tör meg azzal, hogy ezek szerint lefeküdtél vele, le. És még hány múzsát részesített Castle ekkora megtiszteltetésben, érdeklődik tovább, csak hogy tudja, mekkora a klub. Castle védekezik, szokás szerint, amit Kate leszar, szokás szerint. Az ügyet nem adja fel, mert még mindig van egy gyilkossága, amit meg kell oldani. Espoék kiderítették, hogy Blakely az ujjlenyomatai szerint Scott Long Islandről, de Scott csak papíron létezik, a megadott címen sosem látták. Espoék hirtelen bevonódtak az ügybe mégis, mennek sakkpartnereket keresni a parkba, Castle meg beadja a derekát, ha te folytatod a nyomozást, akkor én is. Blakely teste nem érkezik meg Lanie kezei közé, mert a CIA lefoglalta még szállítás közben. Nem baj, azért ők előadnak egy kis magánszámot Lanie és Alexis előtt is, bár nem igazán értem, hogy Beckett miért hisztériázik egy tíz évvel ezelőtti szexen, de nyilván így izgalmasabb (nem). Azt azért ne várjuk, hogy Castle még szűz legyen, főleg, hogy van egy lánya.

Aki igencsak ki van rá akadva, hogy nem mond neki semmit Sophiáról, micsoda szerencse, mert a nő ott ül a franciaágy szélén és békésen nézegeti Castle képregényét. Valójában azt akarja, hogy nyomozzon tovább, mert úgyis hiába mondaná neki az ellenkezőjét. Felfedezi Castle tábláját Beckett ügyéről, aminek Castle nem örül egyáltalán, mert semmi köze hozzá, de a CIA-nak mindenhez van köze. Segítséget hozott, hogy tovább tudjanak indulni Gage ügyében. Blakely azért ment a mólóra, hogy felvegyen egy listát, amin belföldi bankok számlaszámai vannak így a CIA nem nézhet utánuk, de Beckett igen. Segítségükkel talán eljutnak ahhoz a valakihez, aki felbérelte a professzort. Kate ugyan csak fél ujjal hajlandó a papírhoz érni, mert hát azt már Sophia is megfogta előtte, de azért mégis csak egy nyom, bárhonnan is származik. A fiúk a parkban kérdezősködnek a sakkozóktól, van egy Jani nevű fickó, akivel az utóbbi időben a prof sokat játszott. Blakely-nek kétmillió dollárja volt hat különböző számlán, a hatból egyik sem az ő nevén volt. A letétekből kettőt valószínűleg a Pandoráért kapott, mindkét utalás egy offshore számláról érkezett, amit azóta megszüntettek.

4x16_castle2.jpg

Jani nem Kovács János, kár, hanem Janacek Spivey, nemzeti sakkmester, mellékállásban közgazdaságtan professzor. Ő a Nemzetközi Valutaalap tanácsadója, ezen kívül az ENSZ Gazdasági Tanácsáé is, meg a kongresszus Gazdasági Bizottságáé is, meg a Helyi Fél pár Zoknikat Gyűjtők Egyesületének is. Borítékolhatjuk, hogy ő sejti, melyik dominó meglökésével indulna el a világvége. Most vehetné át valaki tőlem ezt a hogyvoltot, aki nem pénzfeldobással döntötte el, hogy közgazdásznak tanul, hanem mert tényleg érdekelte. Már, ha hajlandó lennék szóba állni olyasvalakivel, akit érdekel a közgazdaságtan. A két profnak sakkozás közben más témája sem volt, ugyanis Blakely rávetődött Janira a kérdéseivel az USA gazdaságáról, meg a közgazdasági erőkről. Innentől a közgazdaságtan szavakért darabonként kérek egy zacskó cukorkát, mert ez nekem fizikai fájdalmat okoz. Egyszer látta bemenni egy épületbe, így megvan a lakása, ahol egy harmadik néven lakott, nem lepődöm meg. A lakásban egy szoba be van rendezve elmebajos közgazdászok számára, tele van minden egyes négyzetcentiméter post-it –okkal, amiken címszavak vannak, mint felkelések, meg összeomlás meg ilyen vidám kis dolgok, sehol egy malac vicc.

4x16_castle3.jpg

Képek robbanásról, meg koponyákról, nekem senki ne mondja, hogy a zsenik nem bolondok is egyben. Úgy tűnik, Blakely a harmadik világháború kitörésére készült, de ne aggódjatok, még van addig öt évünk, pont 2017. augusztusára jövendölte meg. Rohanjatok haza és csináljatok gyerekeket, építsetek bunkert, halmozzatok konzerveket. Valamit érezhettem hétvégén az Aldiban, mert vettem kettőt is. A falon Castle kiszúrja, mert jó szeme van, az összetartó kapcsot, ami miatt kitörhet a harmadik világháború. Pontosabban nem ami, hanem aki miatt, ugyanis a fotón egy kínai kislány van, iskolai egyenruhában feszít, mosollyal az arcán, nem úgy tűnik, hogy tudná, hogy kezében a világ sorsa. Castle már veszi is a telefont, hogy hívja a CIA-t, de mielőtt még megnyomná a gombot, megjelenik Gage egy puskával, hogy fussanak inkább kifelé. Nem értik, egészen addig, míg be nem repül az ablakon egy kézigránát vagy miafaszom, akkor már értik. A folyosón aztán már megint nem értik, hogy Gage miért védi őket az ablakon befelé tüzelő lövészektől, mikor eddig ő volt a rosszfiú. Változnak az idők, együtt menekülnek tova. A naplementébe. Gage furgonja egy parkolóházban áll meg, telefonálni még mindig nem engedi őket.

4x16_castle4.jpg

Sürget az idő, mert holnap elindítják a Pandorát az akárkik, akik őt akarják megtenni bűnbaknak. Mivel ő a világlegfaszább ügynöke, ezért rájött, hogy valami nem stimmel és elkezdett nyomozni, így jutott el még előttük Blakely-hez, de nem ő ölte meg, csak rá akarják kenni. Szerinte benne van a CIA, mivel a Pandorát nem tudják belső segítség nélkül elindítani, így a saját társai próbálják az ő üldözésével elterelni a figyelmet a műveletről. Mielőtt még Beckett dönthetne, hogy Gage-nek vagy Sophianak van-e szebb szeme, feltépik a furgon ajtaját és rájuk szegeződik egy pár fegyver, meg Sophia tekintete. Castle-ék két oldalról kapják az ívet, innen most azt, hogy Gage csak ki akarta szedni belőlük, hogy mennyit tudnak, mielőtt kinyírta volna őket. A prof lakásán elégett az összes post-it, így maradt egy fénykép a világháború megakadályozására, szép kilátások. Gage a bunkerben, Sophia faggatja, hogy kinek dolgozik most, és ki a társa. Gage viszont köti az ebet a karóhoz, hogy nincs társa, aki végrehajtotta a gyilkosságokat, és beindítja majd a Pandorát, az valaki a CIA-tól. Mivel az adatbázisokban egyelőre nincs meg a kínai kislány, így Sophia újra beszélni akar Gage-el, már ha nem lőtték volna fejbe azóta a bunkerben. De fejbe lőtték, micsoda biztonságos egy hely ez a CIA bunker. Ne oda halmozzátok fel a konzerveiteket.

4x16_castle5.jpg

Szóval akkor van egy belső ember, aki megpiszkálta a kamerákat is, hogy ne lássák Gage megölését. A program már megvan, csak vissza kell követni, hogy honnan indították. Meg is van, akinek a gépéről feltöltötték a vírust, az Trahn ügynök, aki erre a hírre hülyén kezd nézni. Mielőtt még lelőnék szerencsétlent, rájönnek, hogy ez egy csapda, és valójában nem az ő gépe az, hanem Martin ügynöké Sophia társáé. Most már rá irányul az összes fegyver, lehet egyszerűbb lenne mindenkit fejbe lőni a szobában, valaki majdcsak közülük a bűnös. Martin nem lenne szuperügynök szintén, ha nem fogna azonnal magának egy túszt, akivel beszáll a liftbe. Azonnal átprogramozzák a liftet, ami el is indul szépen visszafelé, de erősen meglepődnék, ha a kinyíló ajtó mögött ott lenne Martin ügynök, nincs is, de legalább a túszt ott hagyta. Felszívódott a falon át, a CIA ügynökök bármire képesek. Vagy hoppanált. Hű, tök rég süthettem már el a hoppanálós poént, tisztára megérte ez a rész mégiscsak. A Pandora holnap beindul, ezért nincs sok idejük, de a kislány még mindig nincs meg. Na ki lesz az, aki megtalálja a megoldást?

4x16_castle6.jpg

Castle még puszit is kap az ötletért, hogy ne a kislányt keressék, hanem a mögötte látható hegyeket. Ha megvan hol készült a kép, meglesz a lány is. Míg Castle elmegy kávéért, addig Kate megkérdi, miért nem lettek ők az álompár anno? A választ direkt nekünk találták ki a sorozatkészítők, köszönjük szépen ezúton is, innen már van „ésszerű” indok rá, hogy miért nem fognak összejönni még vagy hat évadon át. Megvolt a nagyon hatalmas mindent elsöprő vágyakozás köztük, ami állati izgalmas volt, és próbálták elfojtani, de aztán már nem bírták tovább és letépték egymásról a zoknit is. Utána viszont már nem maradt számukra más, csak a másik idegesítő tulajdonságai. Mennyivel jobb lett volna, ha sosem fekszenek le egymással, akkor maradt volna az izgalom és a kellemes várakozás. Ennek tényleg, mennyi értelme lett volna. Az ilyeneket utáltam mindig, nekem tudnom kell, hogy valami működik-e vagy nem, ha nem, lépjünk tovább, de ne sóvárogjunk évekig valami után tök feleslegesen. Már ha nem vagyunk direkt mazochisták. Mert akkor viszont feltétlen. Napi bölcsességünket hallottátok, most már hajlandó vagyok visszatérni a harmadik világháborúhoz.

4x16_castle7.jpg

Telik-múlik az éj, mikor egyszer csak megvan a hegy, az iskolai jelvény alapján pedig a lány is, Mia Ganghong, aki Xiang Ganghong lánya. Erre a névre Sophiának dülledni kezdenek a szemei, mert Xiang egy királycsináló, akinek iszonyú nagy befolyása van a kormány gazdaságpolitikájára. Kínai katonai fegyverek értékesítéséből gazdagodott meg, és támogatta, hogy Kína kölcsönözzön az USA-nak. Ha megölik a lányát, oly módon, hogy az visszavezethető legyen az USA kormányához, akkor Xiang véget vethetne a hitelfolyósításnak. Akkor pedig megbénulna az Egyesült Államok, ami az ellenségeinek azt jelentené, hogy most jött el az idő a cselekvésre. Innen meg már csak egy lépés a háborúba sodródás. Nah, legalább házhoz jöttek, pedig reméltem, hogy még Kínába is elmegyünk ma, de akkor nem. ENSZ konferenciára érkezett a városba Xiang, a családjával együtt. A helyszínen várja Beckettéket még egy ügynök, aki kíséri őket a parkolóból valahova, annyit mennek összevissza, hogy már gyanús is kezd lenni nekik, hogy hova.

4x16_castle8.jpg

Nem véletlen, mert Sophia egyszer csak fegyvert fog rájuk, a másik ügynök meg már megy is megölni a kislányt. Sophia volt végig a ludas, és nem hagyhatta, hogy a minden lében kanál Castle tönkrevágja a terveit. Így aztán térdre kényszeríti őket, miután közölte, hogy pénzért teszi mindezt, nem is vártam, hogy egy szelet csoki tortáért. Közben a kislány kiszállt a limuzinból, tök cuki kislány egyébként, ne öljük már meg mégsem, légyszi. Mielőtt fejbe lőné Castle-t, még közli vele, hogy nem a mosolya, hanem az apja miatt kapott anno hozzáférést a CIA-hoz, Castle néz értetlenül, meg mi is. Az utolsó pillanatban lövi hátba Sophiat Martin ügynök, majd Beckettel már rohannak is megmenteni Miat, Castle még térdepel kicsit a holttest mellett. Sikerül leteperniük az ügynököt, aki már épp ráfogta Mia-ra a pisztolyt, szerencsére hátulról, így nem láttak belőle semmit Xiangék. Beckett visszakapja a kocsiját, legalább ennyi haszna legyen már a CIA-ból. Castle összezavarodott, hogy vajon tényleg ügynök-e az apja, akkor legalább tudná, miért tűnt el. Én vagyok hülye, vagy eddig tényleg egy büdös szó sem esett az apjáról?  Ők pedig ha világmegmentőnek nem is feltétlen, de egy cuki kislány megmentőjének mindenképpen érezhetik magukat, és azért az sem rossz dolog.   

4x16_castle9.jpg

Címkék: castle
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.10.25. 12:57:20

Visszafelé:
Az apjáról eddig kétszer volt szó. Egyszer, amikor Alexisnek mondta, hogy ő nem különösebben kíváncsi rá, ki lehetett, mert így bárkit képzelhet az apjának, pl. azt is aki feltalálta a flakonos habtejszínt. A baseball-os rész elején pedig Esposito poénkodik rajta, de aztán Castle csúnyán néz rá és ettől észbe kap.

A heti bölcsességednek több értelme volt mint az egész résznek. (De ne bízd el magad, ilyen alacsony lécet nem kunszt átugrani :)) )

Végül: kommentelhetek továbbra is ha elárulom, hogy végzettségem szerint okleveles közgazdász vagyok, vagy innen kezdve ki vagyok tiltva?

2012.10.25. 21:56:04

Köszi a hogyvótot!
Nekem tetszett ez a dupla rész. Kinek-kinek ízlése szerint, ugye. :)

zoxó 2012.10.26. 18:28:08

Egyszer Martha is beszél róla: bevallása szerint tulajdonképpen fogalma sincs, ki Castle apja, mert egy egyéjszakás szerelem volt, reggelre mindenki ment a maga útján tovább. A nevét sem tudta meg.

Zenóbia 2012.10.26. 20:49:26

@Neoprimitív: Na igen, sajnos ki kell, hogy tiltsalak, most, hogy ezt megtudtam! :D áh, nem, főleg, hogy én is az vagyok, bár ezt csak suttogva mondom.:)
Azt mindenesetre elmondhatjuk, hogy az apu létezik vonal nem a legerősebb volt eddig.

Zenóbia 2012.10.26. 20:49:58

@Dogla: Én sem utáltam egyáltalán, hogyvoltot írni belőle meg kimondottan vicces volt. :)

Courtney (törölt) 2012.10.27. 18:24:46

Na ez az a "vagy kirobbantom a harmadik világháborút vagy befogod a szádat" rész volt... egyébként azt már majdnem én is kirobbantottam. De csak majdnem :)
Jó volt ez a rész csak az a baj hogy nem ijedtem meg hogy beleestek a folyóba.:) A hogyvolt is jó volt. Én meg hivatásos diák vagyok :) na ja!
süti beállítások módosítása