Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x14 – Halott számomra

2012. október 24. 12:00 - leeann

Ned egy szellemtáblát visz Avery Grant professzornak, aki az „Elfogadott kommunikáció a holtakkal" címmel kezdi az óráját. Ned a prof tanársegédje akar lenni, hogy hozzáférhessen az egyetemi könyvtár okkult részlegéhez, ahol a változások könyve is raboskodott egy ideig. Ez egy nagyon zárt rész a könyvtáron belül, még Eli sem tud bejutni oda, kizárólag az okkult részleg tanárai, professzorai és tanársegédei juthatnak a könyvek közelébe. A szellemtábla felébreszt egy szellemet Grant professzor közelében, aki annak ellenére, amit tanít, nem érti az egészet. Azt hiszi, hogy a körülötte megelevenedő szellemtevékenység Ned műve, ezért kirúgja a fiút az óráiról és bolondnak nevezi.

sze14-1.jpg

Persze ez nem Ned műve és a fiú Melindát és Elit is beavatja a dologba. Melinda utálja a szellemtáblát, mert szerinte az csak feldühíti a szellemeket és a sok dühös szellemmel neki kell majd megvívni. Ebből kifolyólag Mel nem rajong az újabb szellemes játékért, de nyitva tartja majd a szemét. Nyitott szem is kell, mert Grant professzornak volt egy vőlegénye, aki meghalt és a prof azóta sem tudta még őt elfelejteni. Amíg Ned feladja a professzorhoz való bekerülést, Avery továbbra is tapasztalja a szellemtevékenységet. Fura, hogy ezt tanítja és a körülötte zajló dolgokat Ned bűvészmutatványainak tartja.

A szellem elsősorban egy koncertre hívja Grant professzort, ahol a kételkedő prof mellett Melinda és Eli is megjelenik. Melinda ugyan továbbra sem támogatja a szellemtáblával előrángatott szellem utáni nyomozást, de Ned jó cél érdekében akar a titkos könyvtár közelébe kerülni és ezt muszáj segíteni. A prof néninek a koncerten kirepül a mobilja a kezéből, amikor kap egy hívást a tanszékről, hogy mennie kéne. A telefon egy helyes pasi mellett landol, aki kedvesen összeszedi a törmelékeket. Melindát ez már meggyőzi és Eli megszervezi a talit. A prof okkult antropológiát tanít mégsem hisz a szellemekben, ezért Mel úgy dönt, hogy ha nem hisznek neki, akkor talán menne, de Avery mégis meghallgatja a profit.

sze14-2.jpg

Melinda, ha már marad, akkor azonnal bedobja Curtist, a halott vőlegényt, akitől Avery képtelen megszabadulni. A prof nem tud továbblépni és a halott kedvese emlékei között éli életét. Melinda elmondja, hogy a halottat el kell engedni, mert a fényben van a helye, de Avery még nem tudja ezt megtenni. Averyt otthon egy dvd, éppen készülő pattogatott kukorica és gyertyák várják. A prof nagyon el van szomorodva és próbál szóba elegyedni halott kedvesével, de a szellemtábla nem mozog, pedig valaki tényleg lesi őt a szoba sötét sarkából. A szellem este még Melindát is meglátogatja és közli vele, hogy kopjon le, mert elront mindent, de vajon mi mindent?

sze14-3.jpg

Másnap Avery elmegy Melindához a boltba és elbeszélgetnek egymással. A beszélgetés felébreszt egy-két dolgot a szellemtábla környezetében, de egyik sem Curtis. Úgy tűnik a régi kedves azonnal továbblépett, de akkor ki az aki Averyt kísérti. Eli Neddel nyomoz, aki vett egy újabb szellemtáblát. Ned és Eli megállapodnak abban, hogy nem Curtis a szellem, de akkor ki az? Avery nagymamája a következő szellemjelölt, de este, amikor a prof próbál kommunikálni a nagyival, az egyes számú szellemtábla nem mozdul meg.

sze14-4.jpg

Kicsit később már nagyon is aktív a szellemünk, de valószínűleg nem a nagyi az. Avery az irodájában próbál megszabadulni a szellemtől, mindenféle fura módszerrel, de Ned szerint csak úgy fog elmenni, ha előbb megtudják, hogy mit is akar. Egyelőre a dvd-t viszik vissza, hátha ebből kiderül valami. A dvd kölcsönzőben egy bazi nagy filmes szobor dől majdnem Averyre, de egy hős kéz megfogja azt. A hős, akihez a megmentő kéz tartozik az a helyes pasi, aki a koncerten összeszedegette a telefontörmelékeket, és láss csodát, pont azt a dvd-t várta, amit a prof visszahozott.

Ned felméri a helyzetet és feleslegesnek gondolja magát, ezért lelép. Közben feltűnik egy lány szelleme, aki elégedetten nyugtázza, hogy Avery és a helyes pasi kellő képen szimpatizálnak egymással. Lehet, hogy a fiatal lány a táblás szellem? Később Jim és Aiden érkezik a boltba, ahol a gyerek azonnal rátalál Ned 2-es számú szellemtáblájára, amit Mel kobozott el az ügybuzgó egyetemistától. Aiden szerint a tábla azt mondja, hogy nem lesz nyugta a kamaszlány szellemnek, akit Mel is kiszúr a tér túloldalán.

sze14-6.jpg

Mel azt is észreveszi, hogy Ned valamit les. Kiderül, hogy helyes pasi és Avery elég jól elvannak együtt, amit a szellem is közelről figyel. A prof és a helyes pasi az egész napot együtt töltötték, és a férfi válása után Curtis balesete is szóba kerül. Az is kiderül, hogy a helyes pasinak a kamaszlánya halt meg 3 éve autóbalesetben. A másik sofőr átcsúszott az ő sávjukba és a helyes pasi már nem tudta elkerülni az ütközést. Averynek hamar egyértelművé válik, hogy Curtis volt a másik sofőr. A prof kiborul teljes joggal és sírva elrohan, a helyes pasi pedig semmit nem ért.

sze14-7.jpg

Melinda közben megtalálja a cikket, ami Madison és az apja Brian balesetéről szól. Úgy tűnt megúszták a balesetet, de Madison pár nap múlva rosszul lett, kómába esett és meghalt. Melinda és Eli azt is kiderítik, hogy Curtis egy sms-re válaszolt, és ezért tért át a szembejövő sávba. Lehet, hogy ezt az sms-t pont Avery küldte Curtisnek, a lány talán ezért kísérti a profot. Miközben a látó és a halló tanakodik, a tábla jelez nekik. Azt jelzi, hogy valaki meg fog halni. Melinda felhívja Averyt, aki éppen nagyon feldúlt és lerázza a látót.

sze14-8.jpg

Persze, ahogy ez ilyenkor lenni szokott a feldúlt nő balesetet szenved. Melinda azonnal indul is, szerinte Avery a baleset helyszínére tartott. A balesethez érkezik egy autós és láss csodát pont Brian az. Brian óvatosan kiemeli Averyt a kocsiból, akinek úgy tűnik semmi baja nincs. Brian sem tud megnyugodni, ugyan nem követte Averyt, de nem is véletlen, hogy itt van. Állandóan ide jár, mert itt történt a baleset. Melinda is megérkezik és Madison is itt van. Az igazi gyűlést a boltban ejtik meg kicsit később, hogy a kiérkező rendőrök előtt ne tűnjenek teljesen őrültnek.

sze14-9.jpg

A kislány elmondja, hogy Avery is kijárt a baleset helyszínére nem csak az apja. A kislány követte Averyt és rájött, hogy mennyire összeillik az apjával, ezért megpróbálta összehozni őket. A terv sikeres volt ugyanis az apja évek óta nem beszélt annyit, amennyit Averyvel pár óra alatt, ami bizonyítja, hogy megértik egymást. És ha esetleg nem is jönnek össze, barátok azért lehetnek. A két felnőtt megígéri, hogy próbálkoznak, a kislány pedig szépen átsétál a fénybe. Melindát már otthon ugyan, de nem hagyja nyugodni a tábla, ugyanis azt mondta, hogy valaki meghal, de nem halt meg senki. A tábla azt mondja, hogy pedig meg fog halni valaki, méghozzá ismerős lesz. Ez nem túl jó hír.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása