Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 3x10 - 2. Döntő

2012. október 22. 09:00 - candyperfumegirl

Nem fogok hazudni, döbbenettel vegyes iszonyattal néztem végig a mostani X-faktor döntőt, és azt hiszem, ezzel nem voltam egyedül. Az idén már kendőzetlenül bulvárműsor státuszban tetszelgő produkciót most sikerült egy olyan szintre levinni, amire már szavakat sem könnyű találni. Megpróbálkozom vele, de nézzétek el, ha egy ponton kifogyok majd a „borzalmas" szó szinonimáiból. Bázisugrással kezdünk, mert az most nagyon felkapott téma, és azt is megtudjuk, hogy Baumgartnernek nagyon sűrű lehetett odafönt a levegő, mert mire földet ért, Ördög Nórává transzformálódott át, legalábbis valami ilyesmit akar üzenni a kis frappáns előzetes, és Nórika máris valami szkafander jellegű öltözetben vonaglik az X-faktor színpadán. Bevonulnak a mentorok, és Nóri Mikit máris betalálja, milyen érzés, hogy már megint a te versenyződ esett ki elsőnek? Elég szar, de ha a vége is olyan lesz, mint tavaly, akkor valahogy túlélem, hangzik a válasz, ami az egész este legjobb megnyilvánulása volt mentor oldalon.

01.png

Essünk túl először is Lass Beán, a rajongótábor biztosan nagyon fogja ezt értékelni. Kisfilmben totál kirittyentve ül az X-faktor házban, Csudálatos Táblagéppel az ölében, átlagos csütörtök este. Jön Keresztanyu, és értem már, mire a díszmagyar, mennek a csajok az éjszakába, hogy lehessen Beáról minél több mosolygós és lehetőség szerint felszabadult felvételt készíteni. Jön a produkció, Pink: Get The Party Started-jének Shirley Bassey-féle feldolgozása, ez elcseszett egy ötlet volt, baromira nem illik hozzá. Feszeng is valahogy az egésztől, úgy tűnik, hogy nem fekszik neki sem a hangnem, sem a madárfészek frizura, de ha már ráparancsoltak, kibírja valahogy azt a három percet. Értékelünk, és mentorok belekezdenek abba a ma estére magukra erőltetett magatartásba, hogy egy emberként dicsőítenek mindent, amit eléjük raknak a versenyzők. Geszti ebben nem talált hibát, Ildi a felszabadultságot meg a bulihangulatot emlegeti, és felsorol random 10 totál eltérő zenei figurát, hogy Bea azokat mind egyesíti magában. Nórika is beszambázik végszóra, most már valami bézs csipkecsodában, Lass Bea meg játssza az agyát, de annyira, hogy most lett nekem is kimondottan ellenszenves, pedig én eddig elviseltem.

Spirit következik, akik azt mondják, hogy annyira fel voltak pörögve a múlt heti frenetikus siker után, hogy azt az energiát falmászással, görkorcsolyázással meg kalandparkozással kellett levezetni. (legközelebb vigyék magukkal Ferót is, vicces lenne) Produkciójuk valami kegyetlenül lassan indul el, és úgy is folytatódik, ráadásul nem elég, hogy unalmas, kimondottan szarul is szólnak együtt. Egyre kevésbé értem az egész csapat kategóriát. Ha az a cél, hogy fülbarát produkciók szülessenek, annak nem az lenne az útja, hogy ahány tagú a csapat, annyian üvöltsenek bele egyszerre egyforma hangerőn a mikrofonba, hanem nem ártana valami egyensúlyt találni. Egy ponton dobosokat is beterelnek a színpadra, hogy ne csak a dögunalmas gépzene alap szóljon, de nem segít. Halljuk inkább az értékelést, úgy főleg érdekes lesz, hogy hosszan mutatták Miki WTF-arckifejezését meg kikerekedett szemeit. Ehhez képest azt mondja, neki tetszett, ezt nem hiszem el. Geszti unta a közepét, amiért őszintén irigylem, mert én az elejét és a végét is, majd Feró megvédi őket, lapozzunk.

02.png

Antal Timi jön, kisfilmben pasiját mutogatják, de nem ez az érdekes, hanem az, ami most jön, mert az iskolapéldája annak, hogy egy jó hangú és tehetséges énekesből hogy hozzunk ki egy vállalhatatlan produkciót. Először is tukmáljuk rá minden idők legszarabb eurovíziós győztes dalát, az idei svéd borzalmat, és mivel a szám tele van magas hangú visongással, amit alapból nehéz énekelni, súlyosbítsuk a dolgot fetrengős meg emelgetős koreográfiával. Ebből még egy közepes produkciót ki lehetne hozni, hiszen Timinek tényleg jó hangja van, de adjunk az egésznek olyan körítést, amitől leginkább egy vidéki diszkó szilveszteri hakniprodukciójának hat a dolog: neonzöld lézer, szélgép, és kb. a kilencvenes évek közepe divatirányzatainak megfelelő koreográfia. És tegyük fel művünkre a koronát a vásári stylinggal, mert egyszerűen nem lehet mit kezdeni a fénylő poliészter lepellel, az alóla kilógó csillogó cafattal, strasszköves cicanadrággal (amit eleve fashionterror tunika vagy hosszú felső nélkül hordani), meg az ocsmány patacipővel. Sajnos összességében vérciki a produkció, és azért sajnos, mert ez nem Timin múlt, még akkor sem, ha tényleg becsúszott most pár hamis hang. Zsűri eközben valami egész más műsort nézhetett, talán a múlt heti produkcióját, mert agyatlanul ajnároz, erre nem is érdemes több szót vesztegetni.

03.png

DevilNóri még tesz egy random bejelentést, múlt héten volt olyan, hogy két versenyző közt csak 7 szavazat volt, ez milyen már, nyomassuk! Szerintem meg jöjjön inkább egy újabb produkció, hátha lesz hallgatható is végre. Szabó Dávidot dobja a gép, elmegy gyúrni, meg úszni, lehet akkor fürdőgatyában mutogatni, nagyszerű alap egy kisfilmhez. Próbán meg csajok tépik le róla a ruhát, na mit talált ki Geszti? Robbie Williams: Rock DJ-t, ami az eredeti előadón kívül még senkinek nem állt jól soha, mégis lépten-nyomon feldolgozzák tehetségkutatókban. A rapbetétről inkább ne is beszéljünk, nagyobb baj, hogy az énekes részben is nagyon lagymatag az előadás, leginkább erőtlen és unalmas, hiába tépik le a táncoslányok a textilt a srácról. Vicces amúgy, hogy a próbán volt körülötte vagy 8 táncos, műsorra meg csak négy maradt, a felét lerúgta Dávid, vagy mi van? Legyünk igazságosak, a produkciónak egy értékelhető eleme van, az a felsőtest tényleg nem rossz, akármilyen szerencsétlenül is kente szét rajta a barnítókrémet a túl lelkes stylist. Ildi már nem tudja a tetszésnyilvánítást hova fokozni, úgyhogy felmászik az asztalra, és ott vonaglik egy sort, remélem, ezt a módszert Feró is lenyúlja majd tőle legközelebb. Most elhangzanak amúgy az első kritikai megjegyzések is, Feró unta, Miki meg az éneklést és az erőt hiányolta, ez végre beindítja az ugatást, szóltak nekik vajon, hogy itt lenne már az ideje? Devil még tökéletesen összefoglalja a produkció és tulajdonképpen az egész műsor lényegét: „akinek tetszett Dávid villantása, az szavazzon!"

04.png

Stone jön, akivel minél több kisfilmet meg interjút csinálnak, annál ellenszenvesebb lesz, lehet, hogy jobb lenne inkább random Dallas részleteket adni helyette, azokon legalább röhögni lehet. Most az asszonyt veszi elő, miután már többször is arról szónokolt, hogy a családját milyen szinten szarja le a karrier mellett. Színpadon borzasztó barna nadrágban és izzasztókabátban áll, és Ákos Hellójába kezd bele, biztos, hogy kell ez nekünk? Tudom, kétféle ember van Magyarországon: az, akit Ákossal a világból ki lehet kergetni, meg az, akit nem, én sajnos pont az első kategória vagyok. Ez a feldolgozás meg olyan szinten jellegtelen és unalmas, hogy majd belealudtam. Gyakorlatilag egy hangon tolta el a dalt, Geszti próbálja is kerülgetni a „középszerű" jelzőt, de aztán csak elkezd pozitív kritikákat megfogalmazni, hátha cserébe Ildi sem fogja leugatni a fiait. Ferónak bejött, mert szerethető volt, na ez legalább valami új, Miki is unta, Ildi meg szokásához híven leszarva minden kritikát hozza az obligát elfogult mentor- féle kinyilatkoztatást: „új értelmet adtál a dalnak!"

05.png

PJZ jön (Ferónak a biztonság kedvéért továbbra is PGZ), mert még ők is itt vannak, bármilyen hihetetlen is ez. Vicces kedvű kisfilm szerkesztő brigád sushizni viszi őket, ebből születik pár egészen szórakoztató emberi pillanat, látszik, hogy még az életben nem láttak ilyesmit közelről. Az énektanáruk meg átmegy logopédusba, de azt valami tanult és hozzáértő kommentelő magyarázza majd el nekem, hogy miért segít a szép kiejtésben, ha az ujjadra harapva beszélsz és énekelsz. Lássuk a produkciót, most az I Love Rock & Rollt használják fel refrénnek és alkotnak köré egy csomó rapszöveget, ami továbbra sem különíthető értelmes mondatokra, de azt hiszem, a probléma sokkal mélyebb. Itt nem is csak az a baj, hogy nem értjük, hanem hogy nem tudjuk, milyen nyelvet kéne érteni. Ki mondta, hogy a rap magyarul megy? Lehet akár eszperantó, arámi vagy dothraki is ezzel az erővel. És ez az a pont, amikor a zsűrin aktiválják a negatív kritika funkciót, eddig csak az ajnározás ment, most Geszti már egészen keményeket mond, hogy ez a színvonal itt nem állja meg a helyét, meg olyan, mint egy vidéki hakni. Többiek is beszállnak, majd Feró álbesértődik, és leszarozza az I Love Rock & Rollt, még jó, hogy így megvédte a választását.

06.png

Fehér Zoli kisfilmje természetesen a múlt heti párbajjal és drámával indul, nagyon durván rágörcsöl ez a srác a versenyre, rossz nézni, mekkora kilengéssel remeg a kezében a Spar ásványvíz. Nála is van család a kisfilmben, azt hiszem, ez a mai kisfilm-tematika, kislánya kezébe is belenyomtak egy nagy zacskó Spar gazdaságos valamit, hadd ropogtassa, amíg apuci próbál. Produkciója pedig mai elsőként szól valahogy. Nem azt mondom, hogy eldobtam az agyam tőle, de a többiekhez képest egész hallgatható, és még energia is van a dologban, nem olyan langyos lábvíz, mint a vetélytársai. Geszti úgy bulizik, hogy majd kiesik a székből, majd dagadó mellkassal bezsebeli a dicséreteket a mentortársaitól, és előhúzza minden mentor kedvenc sablonszöveg kártyáját: „mindent megcsináltál, amit kértem!"

07.png

Következő kisfilmben a Like csajok nézik vissza a Csudálatos Táblagépen a múlt heti produkciójukat, és vágnak hozzá pofákat. Pont időben érkezik Feró, hogy szembeköpje magát, mert miután múlt héten élő adásban dicsőítette őket, most úgy hordja le az egészet. Szar volt, erőtlen volt, szétesett, mint egy vidéki hakni, ami igaz, csak éppen az adásban ennek az ellenkezőjét mondta, és nem volt az még olyan régen, hogy elfelejthessük. Lelkiznek egy kicsit, majd jön a produkció, ami Shakespeare's Sister: Stay, már el is felejtettem, hogy létezett ilyen dal, pedig nem volt rossz, de ez a feldolgozás valahogy nem áll össze. A mai estére táncdalfesztiválosra fazonírozott vörös csaj sikolt egy hatalmasat, a szőke nagyon szörnyellásra van sminkelve és konkrétan ijesztő, Gubik Petra meg eltűnik a produkcióban. A végén mégis talpon van mind a négy mentor, akiken megint a „féktelen imádat" gombot nyomták be a szerkesztők, mert annyi magasztalás hangzik el, ami idén még talán senkinél, én kezdem totál elveszíteni a fonalat.

08.png

KisJimmy jön, ő a jól bevált receptet veszi elő a kisfilmben, vagyis az önsajnálatot, szar voltam, kételkedni kezdtem magamban, stb., na majd Keresztanyu segít a lelki bajokon. Ezt egész pontosan úgy képzeli el, hogy elviszi pónit simogatni (nem röhög, tényleg ez történt, nem én találom ki), amitől KisJimmy annyira megnyugszik, hogy alig várja, hogy színpadra léphessen. Na halljuk. Valami ritka szar magyar számot hoz, aminek már a dallamára sem emlékszem, csak arra, hogy baromi unalmas és jellegtelen volt az egész, nem ezzel fogja Krisztián a renoméját visszaállítani. Geszti a veszélyes „közepes" szót használja, meg azt mondja, nem érzi, hogy itt a helye a srácnak, kicsit késő már ehhez. Mikinek ez valami megmagyarázhatatlan módon tetszett, Ildi meg elvtelenül ajnároz, ahogy megszokhattuk. Devil megkérdezi Kisjimmyt, hogy érezte magát, mire beleüvölt a mikrofonba egy oltárit, talán Muri Enikőnek voltak utoljára ilyen őszinte és szerethető megnyilvánulásai.

09.png

Csobot Adél a kisfilmjében a (cenzúrázott) Facebook kommenteket olvasgatja, nem is rühelltek most annyira, mint eddig, de jó. Ez azért van, mert múlt héten tényleg jó volt, majd látunk egy pár pillanatot a stylingolás folyamatából, amint mindenféle ékeket aggat a stylist Adél fejére, egyébként nem állnak rosszul neki. Reménykedek egy újabb retrós előadásban, de amikor meglátom a piros latex macskanőjelmezt, azonnal félni kezdek, pedig akkor még nem is tudom, mi lesz a választott dal. És ekkor a Lány, Aki A Válogatón Charlestont Énekelt, belekezd a tipikus egynyári slágerbe, a Call Me Maybe-re, erre már szavaim sincsenek. A helyzetet súlyosbítja még pár baromi ciki minimáljelmezbe bújtatott csippendél-jellegű táncos, és mintha Adél is csak takarékos lelkesedéssel vonaglana a színpadon. Borzalmas az összhatás, pedig még ebből a tinglitangli pop semmiségből is ki lehetett volna hozni valamit, ha neadjisten jazzesre áthangszerelik, voltak már a világon, akik hasonlóra vetemedtek, de ennyi kreativitás véletlen sincs a stábban. Dal végére Adélnak sikerül (feltehetőleg) a mikrofonnal elkennie a rúzst, és sajnos élő adásban nem lehet neki elegánsan szólni, hogy törölje már le egy alig észrevehető finom mozdulattal, úgyhogy a kis blokk végéig úgy marad. Értékelésben a számválasztást kritizálják szerencsére, hogy ne vesszen el a maradék hitem is a mentorokban. Miki viszont most hatalmas csalódás, ahogy ezt az oltári öngólt védi, ha tényleg azt akarja bizonyítani, hogy Adél tehetséges, akkor el kell felejteni a buta popdalokat, mert egyértelmű, hogy nem abban jó.

10.png

Már csak Oláh Gergő maradt hátra, ha ő sem lesz jó, nem nézek ebből a műsorból többé egy másodpercet sem. Kisfilmben Geszti focizni viszi, bár a vágásból úgy tűik, hogy Gergő labdához nem ért, azért mindenki remekül szórakozott. Azt mondja, a most előadott dalt a feleségének ajánlja, mert egy nő nélkül egy férfi semmit nem ér, csak nem? Első tippen a When A Man Loves A Woman lett volna, de nem, Gergő James Brown: It's A Man's World-öt hoz, ez sem rossz választás. És el is tolja úgy, ahogy kell, hatalmasat énekel megint, erőteljes és hatásos, csak megszületett az első és egyetlen igazán jó produkció az este folyamán! Valahogy így kéne ezt, de nagy kár, hogy ezt a színvonalat csak egy versenyző tudja tartani az egész mezőnyben, soha nem is fogják elsőnek rakni, mert mindenki elkapcsolna, miután őt meghallgatta. MOST joggal tapsol állva mind a négy mentor, és jogos a dicséret. Ildi el is felejti, hogy nem őt mentorálja, de ami igazán vicces, hogy Keresztanyu jobb válla fölött feltűnik egy troll, aki innentől kezdve jobbnál jobb pofavágásokkal emeli a műsor színvonalát, valahányszor Ildit veszi a kamera.

11.png

Hallottuk az összes versenydalt, és ezúttal NINCS közös produkció, mert elég volt a rossz szájmozgásos playbackből, ha úgysem teszik senkinek, minek fárasszuk még egy plusz koreográfia megtanulásával is a versenyzőinket? Helyettük máris az extra produkcióra ugrunk, ami The Carbonfools lesz, nagyszerű, most három percen keresztül lehet Fehér Balázs szép szemeibe nézni, ha másra nem is lesz jó ez a kis blokk. Utána mentorok összegeznek, Miki szerint ez az este minden volt, csak nem unalmas, kezdem komolyan azt hinni, hogy a mentorok egész más műsort néznek. Felpörgetem kicsit, lapozzunk arra a pontra, amikor Nóri sorolja a továbbjutó neveket, itt egy emlékezetes momentum van, amikor a továbbjutása után Szabó Dávid a karjaiba kapja Gesztit, és kiviszi, bár Oláh Gergő ninja ugrása sem rossz. Utolsónak most Lass Bea és a PJZ marad, srácok kezdhetik is a párbajt, már így is túl sok műsoridőt csesztek el a 9-10 perces (nem vicc!) reklámblokkokkal. Love The Way You Lie-t nyomnak, de csak a refrént, azt is felismerhetetlenül, meg újabb 2 percnyi érthetetlen rap szöveget, bár most elkaptam vagy másfél magyar mondatot belőle. Lass Bea meg Keresztanyu számát hozza, azt, amit tavaly mutatott be itt, az X-faktorban, nem valami erőteljes produkció. Mentorok sem voltak beájulva egyiktől sem, de a döntés most egyöntetű, Ferón kívül mindenki a PJZ-t zavarná haza. Lass Beával eggyé válnak vagy öt percig, annyira szorosan és hosszan ölelkeznek, majd Nóri azzal búcsúzik, hogy jövő héten mindenki Bond dalokat fog énekelni, tehát még emlékeznek rá, hogy az ilyen műsorokat valami tematikára emlékeztető dolog szokta összetartani.

Címkék: x faktor
202 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2012.10.22. 09:31:42

Die another day, Goldeneye, Skyfall... Kíváncsi vagyok. Csak éppen látni nem fogom. A lényeg, hogy Gergo, Dávid és Timi tovább, a többi nem érdekes (számomra).

pneumónia 2012.10.22. 09:54:11

Egyre borzalmasabb valóban ez a műsor, nem fogom nézni fix.
Valaki nem deríti ki hogy a volt e joga a Retek klubbnak Baumgartner produkciójából részleteket bevágni? Remélem megfizetteti valaki a dögöket...

Sokorai_Atala 2012.10.22. 09:58:36

A sok borzalmas hang mellett nekem külön sokk Tímea öltözete. Mamának volt ilyen műselyem bevonatú paplanja:)

Dinnyeköztársaság (törölt) 2012.10.22. 10:10:08

Én azt javaslom azoknak akik aggódnak a mentális egészségük miatt, hogy a nagy kereskedelmi tv-ket nélkülözzék. A közszolgálatival is csak mértékkel! Én a filmcsatornákat, ismeretterjesztőket (bár ott is sok a gagyi) nézegetem. Ha híradóra vágyom akkor ATV. A másik oldal tv-je az én csomagomból hiányzik, személyszerint nekem nem annyira, ezért sem váltok nagyobbra.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2012.10.22. 10:11:33

Aszongya Malek L.A. Miki a Feró beszólására (hogy az Adélnak adott dal mocsokszar), hogy háde Feró, ez nem lehet szar szám, mer ez egy világsláger. Wáááááááááá.

fetyisob 2012.10.22. 10:19:56

ki emlékszik már az első második faktor kiesöire? hát senki...
vastagra talán aki végig hazudta hogy nincs barátnöje közben végig volt!

NiveaBody 2012.10.22. 10:25:55

Ha valaki igazi tehetségeket szeretne látni akkor ott van például az angol x-factor. Ott valóban komoly előadásokat élvezhetünk. Például olyan módon előadott Beatles (Imagine) dalt, melyet Yoko Ono dícsért meg a fiatal tehetség Twitter oldalán.

www.youtube.com/watch?v=HnyveAdlzi8

Érdemes megnézni az összeset. Felüdülés.

Rick Carton 2012.10.22. 10:27:02

Az X-faktort nem kell nézni, mert rossz műsor. ÉS falra mászok, annyira unom a 4 mentor fejét meg a túlszerkesztettséget.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.10.22. 10:30:26

Ez a műsor annyira kínos, hogy már bepiálva se lehet élvezni!:D A produkciók egytől egyig, hamisak és a ritmust sem találják. Az, hogy Feró a nevét adja ehhez hát ne tudom, és a mentorok még próbálják hinni, nagyon szánalmas! A többiektől, mondjuk nem nagyon lehetett másra számítani, ők is hasonló szinten vannak mint a mentoráltak. Tényleg Ildi nénének ki a plasztikai sebésze? Az élek alapján az azeri baltás lehetett!

GiaMarie 2012.10.22. 10:32:29

Az RTL-es tehetségkutatókkal az a legnagyobb baj,hogy rendszerint totálisan súlytalan énekeseket termel ki.Míg a Megasztárból jött néhány értékelhető ember (noha ezek korántsem mindig a győztesek voltak) addig kezeket fel,ki emlékszik egyáltalán arra,hogy kik nyerték az RTL-es csodaműsorokat?Nem ér lesni!Az egyetlen,akire hellyel-közzel emlékeznek ez emberek,az Vastag Csaba,és rá sem elsősorban a hangja,vagy az azóta megjelent Nr 1 hitek miatt,hanem mert feltűnően jóképű volt (mondjuk ez is ízlés dolga,de elég kommersz módon,tehát a nők többségének bejött). Az RTL-ből ugyanakkor csak botrányos fiaskókat tudok kiemelni.Ki emlékszik még a kis versmondő kölyökre,akit Fábry futtatott?De megemlíthetném a legutóbbi Csillag Születiket is,ahol kipicsázták Szirota Jennifert,aki azért vitathatatlanul közelebb áll a csillag kategóriához minden téren a bajszos pasasnál...De őszintén kiváncsi lennék,tud-e valaki Google help nélkül mondani önálló,lemezen megjelent produkciót bármely Csillag születik/X faktor győztestől (ehhez előbb ugyebár a nevüket kéne felidézni) és ha igen,akkor utána bónusz pont a CD-n levő "main" dal refrénjéért.Mondom,Google nélkül,persze ez "becsületkasszás" alapon... :)

candyperfumegirl 2012.10.22. 10:33:08

@NiveaBody: nem nézem a külföldi X-faktorokat, mert akkor tutira eret vágnék magamon, amikor a magyart írom, túl nagy és sokkoló a kontraszt. Ez a videó is, hát WOW. Amikor belépett a kórus, már sikítottam, valahogy így kéne ezt, pedig ha van agyonjátszott- és feldolgozott szám, akkor az Imagine az, de ez úgy volt jó, ahogy volt. És még a körítés is, mennyire nem hat már vidéki művházas műanyag szarnak...na igen, ezért nem nézem. :)

NiveaBody 2012.10.22. 10:37:16

@candyperfumegirl: Én pedig pont ezért nem nézem a magyart, csak elolvasom a kritikát. :) De valóban így vagy úgy de elkerülhető az érvágás....

2012.10.22. 10:39:27

ez egyre rosszabbul hangzik, rég nem néztem de ezek szerint nem is érdemes

Pácsó Ármándó 2012.10.22. 10:45:45

Lass Beának jobban áll ez a haj,mint az a madárijesztő frizura. Mintha fogyott is volna.
A csapat kategóriát én hagyományos együttesekkel indítanám.
Timi dala szerintem is egy bóvli juróviziós vacak volt, meg nehéz is lehet fekve énekelni. A cicanadrágot sokáig tanulmányoztam,persze csak dizájn szempontból :-)
Szabó Dávidnak csak a kisfilmjét láttam, Stone viszont jobban tetszett, mint a múlt héten.
A P.J.Z-ben a legjobb a "kelta" arcfestés volt :-)
A Likenak jó dalt választottak, legalább megtudtuk, hogy a vöröstől nem érdemes táskát lopni, mert akkorát sikít hogy Félix Baumgartner melléugrik a földnek ijedtében :-)
Csadélt amikor megláttam pirosmacskanőben, azt hittem Britney Spears:" Upsz, a didim megint" című számát adja elő, az volt így felöltözve a klippjében.
A Bond dalokat szeretem, de valószínűleg elbaltázzák őket kevés kivételtől eltekintve. Remélem a Garbage - The World Is Not Enough-ot nem LassBi kapja

narmer 2012.10.22. 11:00:35

@GiaMarie: Aha, Muri Enikő meg Vastag Csaba mint súlytalan sztárok.A Madáchban. Nem láttátok ti még a Voicet, na az már igen, ha van fos az egy nilométer az X Faktorhoz képest.

jog-ász 2012.10.22. 11:05:41

@NiveaBody: igen, én is megnézem a brit x factor videóit youtubeon, sztem is érdemes, legalább 5-6 tökéltetes énekesük van minden évben

Obszerváló 2012.10.22. 11:08:33

A leírás alapján tényleg iszonyú gagyi lehetett, de a kertévék célközönségnek (12-60 év közötti nők) erre van igénye, vagyis inkább igénytelensége. Ha piacképes műsort akarsz, ide kell süllyedni.

don padre 2012.10.22. 11:12:34

Arról még nem is beszéltünk,hogy ez az egész szar szerkesztett!
Sok csóró azt hiszi,hogy az sms(emeltdíjas)számit valamit.
Nos drága barátaim jobb ha tudjátok,szart sem számít!
Majd a nézettség alapján a szerkesztők eldöntik,ki is megy tovább!
Bár azt hiszem,hogy a nívó szempontjából tök mindegy!

Az igazi sztrovacsek 2012.10.22. 11:19:12

Az egri Gárdonyi Géza Színház nem egy világhírű színház, de azért magyar viszonylatban nagyon jó. Baráti társasággal megnéztük a Csókos Asszony című operettet. Egyhangúlag állapítottuk meg, hogy az abban szereplő valamennyi színésznek különb hangja és ének tudása van, mint akármelyik X-Faktor indulónak.

szeIídgesztenye 2012.10.22. 11:23:36

@Dinnyeköztársaság: és szerinted az most itt kit érdekel, hogy neked milyen csomagod van, és melyik csatornán nézed a híradót? :D

never again 2012.10.22. 11:24:11

Szerintem Timinek a párkapcsolatos interjú után Zsédát kellett volna énekelnie...mondjuk ezt: www.youtube.com/watch?v=CetHQeyV1Fg
(És egyszer illene Júliának beöltöztetniük, csak a Claire Danes párhuzam kedvéért:-).)

Stone-nak meg Hoolingas-t adni.

Miért nem lehet magyar dalokat adni nekik? Rengeteg jó magyar dal van! Persze nem kell átesni a ló túloldalára, de talán az angolul nem épp jól tudókat jobban megfognák. Meg ha angol dalokat akarok nézni, megnézem a youtube-on az USA, UK verziókat.

Ettől függetlenül nézni fogom, mert bírom a kommenteket olvasgatni:-).

haruka 2012.10.22. 11:24:21

@NiveaBody: vagy például az American Idol, vagy a The Voice US. Igaz, más a formátum, de egyszerűen fényévekkel jobbak, mint nálunk a legjobb Megasztár évad volt.

never again 2012.10.22. 11:26:15

@Az igazi sztrovacsek: ...meg normálisabb értékrendjük, hogy nem áldozzák fel a méltóságukat pár milláért.:-)

haruka 2012.10.22. 11:26:23

@Pácsó Ármándó: pedig várható, hogy ő fogja.

nzk 2012.10.22. 11:33:24

@GiaMarie: annyira 1etértek minden szavaddal...

devailaszlo 2012.10.22. 11:39:11

Az Index miért rak ki egy ilyen iszonyat gyenge/átlagos blogposztot?! ...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.10.22. 11:39:41

Tényleg ennyi embernek nincsen jobb dolga szombaton este?

Leilan83 2012.10.22. 11:46:48

Jó cikk, igaza van az írójának.

2012.10.22. 11:47:25

Szerintem a következő előadó - dal párosítások lennének a legjobbak:

Oláh Gergő - A View to a Kill
Szabó Dávid - The Living Daylights
Zámbó Krisztián - You know my name
Antal Tímea - The world is not enough vagy All time high
Csobot Adél - Nobody does it better
Lass Bea - Goldfinger vagy Surrender
Spirit - Another way to die
Fehér Zoltán vagy a Like - GoldenEye

Remélem valami ezekből bejön..... :)

Guillaume sous guillotine 2012.10.22. 11:48:08

egy nagy darab szar. nem tudom a mentorok hogy adják ehhez a nevüket? jah a pénzért

Leilan83 2012.10.22. 11:50:47

Zámbó Krisztián angol dalt semmiképp se válasszon mert kikerget vele a világból. A legelső előadásához képest (asszem' az apja dalát tolta, "Bukott diák" vagy mi), amit amellett, hogy sramlis, vidéki kocsma-feelinges, még jól énekelte. A többi előadása borzalom, nem nyerhet.

Vittore. 2012.10.22. 11:54:00

Lol. Most megnézem ezt a trollt az rtl videóján, nem is vettem észre. Bár én csak szokás szerint hallgattam a gép előtt ülve. A rúzson és is szarrá röhögtem magam, főleg hogy látszott, mindenki észrevette, és mégsem tudtam szólni az élő adás miatt. Lol.

nyuszi01 2012.10.22. 12:01:06

Akkor ezek szerint én is másik műsort néztem, mert egy-két kivételtől eltekintve sokkal jobban tetszett ez az adás, mint a múlt heti. Sokszor egyetértek az írásaiddal Candy, de most pl a Timis résszel abszolút nem. Ő volt az egyik legjobb szombaton, és nekem pl nem tűnt fel, hogy volt pár hamis hang. Tudom, hogy te főleg nem azt kritizáltad, de sokan a neten meg pont azt. Fekve nagyon nehéz énekelni meg ilyen koreográfiával, óhatatlanul is becsúszik egy-két hamis hang. Az öltözetét kb észre se vettem, annyira tetszett a produkció. És a dallal sincs semmi bajom, ezerszer jobb Eurovíziós nyertes, mint a tavalyi. És Timi hangjához is nagyon illett.
Adél produkcióját elvből védem most, mert én ajánlottam Malek Mikinek a Facebookján még 2 hete, hogy ezt a dalt adja neki.... Szóval nyugodtan lehet virtuálisan megkövezni :D A rúzsára szavak sincsenek, sírtam a röhögéstől. De az tényleg elég gáz, hogy nem szóltak neki, vagy legalább amíg nem őt mutatja a kamera, nem törölték le.
Gergő most is elvitte a show-t, a dal is nagyon tuti, és ő pedig akkora tehetség, hogy arra már szavak sincsenek.
A Like nagyon szuper volt, sokkal jobbak voltak, mint múlt héten, imádtam őket. A Spirit nagyon ergya volt, erőtlen meg olyan fura, nem tudom. Nem ilyenek szoktak lenni. A PJZ-t bármennyire szeretem, most tényleg nekik kellett menni. Sajnáltam őket, de most tényleg nem voltak jók.
Zámbó Krisztián egy fokkal jobb volt, mint a múltkor, de azért még nem az igazi. Ugyanez a helyzet Stone-nal, bár én szeretem Ákost, és ez a dal se volt annyira elrontva Stone bácsi által, de azért nekem még mindig elég fura, hogy ő ott van. Lass Bea nem volt a topon, nem tetszett a dal se, meg az előadása se, a párbajban se volt egy nagy vasziszdasz.
Szabó Dávidot a villantása mentette meg (és hát elég szép az a felsőtest :D), de amúgy túlságosan élénken élt bennem az eredeti Robbie Williams féle változat... Azt rajta kívül senki ne énekelje, könyörgöm!!!!
Fehér Zoli elmegy, még egész jó volt a többihez viszonyítva.

Szóval összességében nekem több tetszett, mint nem, viszont a tematikát én is hiányoltam, meg is akartam itt is jegyezni, hogy valaki hallotta-e esetleg, hogy mi a tematika, mert én már másodjára is lemaradtam róla... De lehet, hogy akkor csak simán nem volt, vagy valami roppant fantáziadús "21. századi előadók" vagy vmi hasonló lehetett.

Ami pedig a külföldi X-Faktorokat illeti, azért nem kell egészen Amerikáig vagy Angliáig futni, pl Franciaországban is volt ám tehetség:
www.youtube.com/watch?v=20UrIuaIRS0

rockjano 2012.10.22. 12:03:47

Sok igazság van a posztban csak az nem hogy ez most annyival szarabb mint korábban. Nem az

Ugyanolyan szar mint amilyen eddig is volt mindegyik X-faktor és a Megasztárokról meg ne is beszéljünk, és ahogy látom a Voice sem lesz különb.

Nagyon szerkesztett ...persze... az, melyik nem az.

Talán az első 3 Megasztár volt némileg jobb mert tehetségesebb emberek voltak a háttérben (Presser, Bakáts, Pierro stb...) meg ott volt Rúzsa Magdi aki azért más színvonal.

A másik ezek a borzalmas számok... Szegény Timi így kibaszni vele... Szőrnyű dal erőltetett koreográfia, ráadásul fekve énekeltetik amihez ő még nem elég profi.

Barmok ezek komolyan, a tavalyi is akkor kezdett jó lenni amikor Vecánál jöttek a régi magyar dalok. És lám még népszerűbb is lett tőle.

A dalválasztóknak valami speciális izlésficama van ebben a műsorban. Imádják a nagyon szar popdalokat csak tudnám miért???

Meg kéne talán próbálni egy-két Janis Joplint meg hasonlókat fogadjunk hogy imádnék a tinédzserek még talán tanulnának is belőlle.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.10.22. 12:06:38

@CsabaT: Ettől a válogatástól, hírtelen meg jön a hangjuk? :D

lilly.alien 2012.10.22. 12:23:33

Adásról adásra bebizonyosodik, hogy igen, mindig van lejjebb... A magyar "ikszfaktor" az eredeti paródiája, pont a lényeget ölik ki belőle. Pénz beszél ezek szerint.

lilly.alien 2012.10.22. 12:24:43

A másik, hogy miért kell ilyen merényletet elkövetni ilyen jó számok ellen?

albino combino 2012.10.22. 12:30:18

Fel nem tudom fogni, hogy 2012-ben, amikor kb mindenkinek van internet elérése, még vannak akik képesek 2 órát végigülni a tv előtt és szar énekeseket hallgatni, amikor 2 kattintással világszinvonalú előadásokhoz juthatnának

vitaygeorgina 2012.10.22. 12:30:28

Jó a poszt, Candy. Pont a múltkor jegyeztem meg, hogy milyen szép objektíven hogyvoltozol, hát ez a poszt nem épp objektív, viszont nagyon szórakoztató.
Az Ildi mögött ülő troll gyereken, Adél ruháján és rúzsán őszintén röhögtem, Oláh Gergő produkciója nagyon tetszett, és nekem Timi nem volt olyan szörnyű, nekem az a felső is bejött. Még egy pozitívum: a PJZ kiesett. Nem fognak hiányozni.
A műsorban a mentorok most jobban idegesítettek, mint a versenyzők amúgy, egymás szavába vágva ordítoztak, nulla vitakultúrával.

vitaygeorgina 2012.10.22. 12:32:18

@albino combino: "Több dolgok vannak földön és égen,Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."

Szerintem hosszú távon két választásod van: vagy addig rugózol rajta, amíg meg nem érted, vagy továbblépsz, és nem offolgatsz egy olyan posztnál, aminek nem érdekel a tartalma.

vitaygeorgina 2012.10.22. 12:35:28

Ja, a PJZ-ről: az első pillanattól kezdve nem tetszettek, nem akartam, hogy bejussanak a táborba, onnan a mentorházba, és reméltem, hogy nem mennek az élő adásba. Két dolog miatt mégis örülök, hogy bekerültek: az egyik az a duma a kelta arcfestésről. A másik, hogy kiesőtől én még ilyen szimpatikus viselkedést nem láttam. Mikor a műsor végén Nórika kérdezte őket, hogy mit üzennek a nézőknek, annyira pozitívak voltak, hogy az egy egész szívmelengető pillanat volt.

Mortanius 2012.10.22. 12:40:02

Mi ez, hogy 2. döntő?! Döntőből csak egy van! :)

albino combino 2012.10.22. 12:42:41

@vitaygeorgina: egyszerűen csak zavaró, hogy ennyire igénytelen az emberek nagy része. 2 millióan nézik az xfaktort és a 2 órás adásidő alatt ha mázlijuk van akkor hallanak egy jó 3 perces dalt. Közben csak annyit kellene tenni hogy megnéznek egy random külföldi tehetségkutatót és ott az első kieső is kis túlzással jobb énekes mint bármelyik győztes az utóbbi pár évből.
Rugózok rajta, mert a környezetemben is sok a beszűkült agyú egyén akik 2 órán át bambulják ahogy senkik, de szó szerint tehetségtelen senkik életét mutogatják, akik aztán elvirnyákolnak valami rossz dalt és azt hiszi a néző hogy ez milyen nagyszerű és szuper volt.
Ha jól tudom szólásszabadság van, és offolásnak az számitott volna ha mondjuk a levelibékák bélműködéséről kezdek elmélkedni :)

kvadrillio 2012.10.22. 12:42:42

"
Bors Online

2012. október 22., hétfő - Előd
Címlap
Sarka Kata: szexibb vagyok, mint valaha - fotók
2012.10.19. 06:15 | Szrjeborni Bianka
fehérnemű fotó hízás Sarka Kata test
Sarka Katát elegáns környezetben, szexi fehérneműben fotózták. Ám a pikáns képek nem egy magazin megrendelésére készültek. A kétgyerekes anyuka azért szeretett volna profi beállításokat, mert soha nem érezte ilyen jól magát a bőrében. "

NU, ENNÉL HÜLYÉBB NŐ A VILÁGON NINCS MÉG EGY !!!!!!!!

Bluemotion 2012.10.22. 12:44:39

@nyuszi01: Az alapvető probléma ott van, hogy az egyszeri felhasználó nem tud 100%-san megbizonyosodni afelől, hogy blog aktuális írója mennyire pártatlan vagy sem az adott témában. Tény, hogy sok helyen tényleg voltak hiányosságok a műsorban, de ha például, a TV2 szponzorálna, akkor tudok még jobban lesújtó kritikát is írni. Egyébként ez fordítva is igaz. Ha, az RTL klub finanszírozna, akkor biztos végig ekézném a Voice-ot. Persze részemről ez csak puszta spekuláció.

kvadrillio 2012.10.22. 12:46:53

x FAKTOR......A LEGSZARABB MŰSOR...DE ! A ZSŰRITAGOK MILLIÓKAT SZAKÍTANAK A FŐSZERVEZŐ PRODUCERREL EGYÜTT EZEKBŐL A SZERENCSÉTLENEKBŐL ! nU, JÓL ÉLNEK ENNEK A SZOROSAN ÖSSZETARTÓ BAGÁZSNAK A TAGJAI !!!!

albino combino 2012.10.22. 12:50:34

@!Hello: az alapvető probléma inkább ott van hogy tényleg szar az egész úgy ahogy van :D
Belenéztem, nem csak látatlanban okoskodok, de egy nagy gagyi az egész. Az énekesek nem tudnak énekelni, a zsűri mégis az egekig magasztalja az ótvarabbnál ótvarabb produkciókat. Celebgyártás folyik gőzerővel

candyperfumegirl 2012.10.22. 13:00:06

@!Hello: hú, de lebuktam, hogy tévékettős pénzből dolgozom.
Komolyan mondom, ennél nagyobb baromságot még az életben nem hallottam.

vitaygeorgina 2012.10.22. 13:07:03

@albino combino: értem én. De ilyen alapon azt is írhatnád, hogy nem érted, hogy az emberek miért esznek fehér kenyeret, mikor a teljes kiőrlésű egészségesebb, miért nem járnak biciklivel, mert az autó lustít és környezetszennyező. És ezzel el is érkeztél a végső kérdéshez egy perc alatt: miért mások az emberek, mint te.
Bizonyára jobban éreznéd magad egy olyan világban, amiben mindenki logikusan cselekszik (logikus=ahogy te gondolod), de hát ez nem így megy. Ne sajnáld te azokat, akik az x-faktort nézik, senki nem ellensége önmagának, majd ha már nem tetszik valakinek a műsor az alacsony színvonal miatt, akkor nem fogja nézni.
(Kivéve Candyt. akinek hogyvoltot kell írni belőle.)

albino combino 2012.10.22. 13:15:59

@vitaygeorgina: pedig kicsit sajnálom ám őket, mert mocskosul be vannak szűkülve. Fel se fogják hogy nem lenne kötelező a szart nézni (tedd a szivedre a kezed és mond, hogy szerinted ez a műsor egy jó műsor, és értékes előadásokat látsz az énekesektől). Ezért zavar hogy 2012-ben még mindig le tudják nyomni az emberek torkán ezt. Szerencsére van már egy réteg aki nem kajálja be ezeket a "sztárokat", hiába ömlik a celeblapokból, a nagyobb netes oldalakról, sőt még a hiradóban is promózzák őket, de a többség még sajnos elvan azzal hgoy megveszi a blikket és megnézi a faktort aztán el is hiszi amit a zsűri hazudik és még védi is az énekest ha esetleg valaki bántaná (=rávilágitana hogy nem tud énekelni).

ribizli gizella 2012.10.22. 13:18:55

Először is: Candy, minden elismerésem, jobb lett az írás, mint gondoltam. :)

Másodszor: Mennyire utálatos dolog, márpedig folyton belefut az ember a kommenteknél a szokásos: minek néztek ilyen vackokat, bezzeg nekem nincs tv-m, lemondtam az előfizetést, mert hihetetlen sz@r csatornák vannak, nem felelnek meg az igényeimnek, ha lenne is, csak Discovery-t meg NatGeo-t néznék, mert én akkora entellektüel vagyok, így csak a neten teszem mindezt...blabla dumákba, arról nem is beszélve, hogy folytonos az összehasonlítás a 10x jobb helyzetben lévő, 10x annyi tehetséget kitermelő, 10x nagyobb országok 10x jobban megszervezett tehetségkutatóival, és jönnek a linkelések egy bezzeg franciáról, bezzeg angolról, bezzeg németről, bezzeg amcsiról, bezzeg anyámkínjáról. Na meg bezzeg Megasztárról, az első 3 széria mecsoda csúcs dolog volt, ott mekkora tehetségek vonultak fel kivétel nélkül, mintha akkor nem ment volna a szidás megállás nélkül pár szintén gyenge vagy roma versenyző miatt. Semmivel sem voltak jobbak vagy rosszabbak, mint a későbbiekben indulók, ott is kb fele-fele arányban voltak kiemelkedő tehetségek az élő show-ban, mint ahogy most is. És persze szinte mindig csak 2-3 ember (kedvenc), akik közül nehéz lett volna győztest hirdetni.
Szegény Rúzsa Magdit is anno fele banda szidta az össz fórumon, mert miazhogy szerb, és nehogy már egy ilyen nyerjen magyar földön, különben is fülsértő a hangja...nem győztek egymásnak esni a primitív támadók és a józanabb gondolkodású védők az össz adás alatt. Aztán most meg mindenki isteníti, egy rossz szó azóta nem hangzott el róla senki szájából/tollából, hanem csak pozitív példának hozzák fel, és mostmár a mi hazánk gyöngyszeme.
Érdekesek az emberek, komolyan. Én is gagyinak tartom az össz ilyen műsort, és azt is nehezményezem, hogy kiábrándító, hogy ennyire mű, szerkesztett, tiszta színház, átverés, hülyítés, mégis bevallottan nézem, figyelemmel kísérem, elolvasom a kritikus írásokat róla, élvezem is, hogy valaki ugyanúgy látja, mint én, szidom is a hamis előadókat, meg akik nem ide valók, vitatkozok egyes versenyzőkről, mégsem hasonlítgatom óriási országok tehetségkutatóival/tehetségeivel, musicalszínészekkel, meg nem tagadom ezerrel, hogy követem, mivel ha nem így lenne, ha nem érdekelne, úgy gondolom nem nézném, nem olvasnám és nem szólnék hozzá az érdektelen műsorokkal kapcsolatos dolgokhoz.
Bár igaz, ahány ház, annyi szokás...

vitaygeorgina 2012.10.22. 13:28:52

A szívemre teszem a kezem, és azt mondom, hogy ez nem jó műsor, és egy vagy két előadás van, ami tetszik. A szívemre teszem a kezem, és mondom, hogy a műsort áttekerve nézem végig, a kisfilmeket, felkonfokat nem nézem végig, a kiegészítőket (Blikk, Fókusz, stb.) teljesen kihagyom.

De azt is mondom, hogy nagyon hiszek abban, hogy nem lehet másokat lenézni, megítélni az alapján, hogy ha neki a teljes műsorra van igénye a bulvár részletekkel együtt. Ha Juliska néni ezen jól szórakozik, őszintén felháborodik, és élvezettel olvas róla a Storyban, attól én nem mondhatom rá, hogy egy beszűkült ember, mert ez annyira apró szelete az életének, hogy attól én őt még nem ismerem. Azt se mondhatom, hogy Juliska néni miért nem nézi az angol Xfaktort, amiben sokkal tehetségesebbek vannak, mert ő nem tart ott, hogy ezt a döntést meghozza.

Nem tudom ezt jól elmagyarázni, de olyasmit akarok mondani, hogy azok, akik - a te szavaiddal élve- "Fel se fogják hogy nem lenne kötelező a szart nézni", nem rosszabb emberek, nem hülyébbek, mint te, egyszerűen mást választanak, olyasmit, ami téged soha nem elégítene ki, de nekik meg tetszik.

Akiknek ez az x-faktor tényleg tetszik, elégedettek ifj. Jimmyvel, szavaznak a PJZ-re, stb, azok a te szemszögedből hülyék, de te legyél annyira nagyvonalú és megbocsátó, hogy elnézed ezt nekik. És ettől neked lesz jobb.

TARTYOMeister (törölt) · http://isaw.blog.hu 2012.10.22. 13:32:51

Miért néztek kereskedelmi csatornákat?

Szidjátok, hogy fúj de szar meg satöbbi, ehhez képest minden nap ott fekszetek előtte és ezzel az ő bevételeiket növelitek, mert nekik édesmind1 hogy pozitív vagy negatív a véleményed, csak nézd.

kvadrillio 2012.10.22. 13:36:39

@TARTYOMeister: NEM. NEM NÉZZÜK....CSAK A HÜLYÉK NÉZIK.

de...csatornaváltáskor óhatatlanul átsiklunk egy pillanatra rajtuk...sajnos.....

Vixi01 2012.10.22. 13:38:02

Minden szóval egyet értek, bár én talán nem tudtam volna ezeket ilyen disztingváltan leírni.Én nem tudok megnézni belőle többet, mert annyira megviselt...
Pedig én még akkor kapcsoltam át, amikor Ördögh Nóra azt találta mondani, hogy "ennek az előadásnak volt TÖKE!"-ez volt a pont, ahol nem ment tovább....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.10.22. 13:47:00

Jó, hát valamivel csak ki kell tölteni az időt két reklámblokk között, és ha jól látom, a biztos vevőréteg már meg is tanulta az új neveket, akikért lelkesedni kell.

mézescsók 2012.10.22. 13:49:06

@NiveaBody: Döbbenetes!!! Köszönöm a linket!

zenész28 2012.10.22. 14:06:52

@GiaMarie:
Akkor, jól jegyezd meg TABÁNI ISTVÁN, Ő az, aki a felfutatott, celebek, hamis sztárocskák, de még az énekesek között is talán az EGYETLEN, akinek világsláger (Queen) adaptációi alatt You Tube, RENDSZERESEN jelennek meg, Fülöp szigetektől Peruig,évek óta, a világ minden tájáról, igen elismerő megjegyzések! Ők véletlenül találtak rá a neten, talán még az országunkat, sem ismerik, de Tabánit igen!(csak a tenapi termésből: "
oh mama mia what a voice good for you tabany. fron peru
lucho gran 18 órával ezelőtt"
"Brilliant voice!
MrChrissy1r 20 órával ezelőtt")
www.youtube.com/watch?v=teTesVUv1rI
www.youtube.com/watch?v=56_3i-1CLnc&feature=plcp
Pedig ezek a felvételek még akkor készültek, amikor, még énektanárt sem látott. Azóta csak fejlődött, gyakorlatilag mindent kifejez a hanjgával, amit lehet,és akar. A hamis hangot, hírből sem ismeri.Acapella is bárhol dobja a számokat! Egyéni előadásmódja, SAJÁT dalai, Máté P. Bikini,stb. feldolgozásai egyediek, sikeresek-( Platina, arany CD-k Fonogram Díj, egyebek) Ezek TÉNYEK, ettől függetlenül, mint minden művésznek, ill. produktumának, a megitélése szubjektív.Ez a művészet szépsége.

GiaMarie 2012.10.22. 14:37:16

@zenész28: Igazad van,őt én is szeretem,szoktam is Youtbeon hallgatni.De nem tudok tőle egy saját slágert sem...

flassssh 2012.10.22. 15:16:00

ugyan nem hallottam korábban a ZámbóK. által énekelt dalt, de kíváncsivá tett;
www.youtube.com/watch?v=awgTLQHLzEA
az eredeti szerintem igenis élvezhető, míg emez nem :(

tb79 · http://www.ukulele.hu 2012.10.22. 16:08:10

Kiváló post lett. Részletesebb mint a c:c-n, de ugyanarról szól! Minden szavával, sőt betűjével egyetértek. Köszönöm a szerzőnek.

Rodzservaltersz 2012.10.22. 16:44:59

Tökéletes cikk. X-Faktor egy retekhalom.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.10.22. 16:45:15

@ribizli gizella: "Mennyire utálatos dolog, márpedig folyton belefut az ember a kommenteknél a szokásos: minek néztek ilyen vackokat, bezzeg nekem nincs tv-m, lemondtam az előfizetést, mert hihetetlen sz@r csatornák vannak, nem felelnek meg az igényeimnek, ha lenne is, csak Discovery-t meg NatGeo-t néznék, mert én akkora entellektüel vagyok, "

Nem kell ehhez entellektüelnek lenni, bőven elég a sima jó ízlés, meg egy egér.
Ha meg valaki az a ziksz-faktorról ír kritikát, viselje a következményeket. :D

FEDA 2012.10.22. 17:01:11

parfumgirl blogger, még Pákónak volt anno egy igen tőle megszokott mód rövid, de annál sokatmondóbb kijelentése Pongó Úr felé: "Pongó ez úgy szar, ahogy van" --> ezt a véleményt osztom én is a blogod kapcsán, ne haragudj az általad ocsmánynak tartott x-et bármikor megtudnám még1x nézni, de a tudálékos, ám hozzá semmit konyító bejegyzésed első összetett mondatának első tagmondatától kifordult a bélem. Tele vagy méreggel, ideje lenne sztem böjtölnöd, egy tisztítókúra hátha segítene...

candyperfumegirl 2012.10.22. 17:11:19

@FEDA: akkor egyértelmű, hogy a műsor és blog közül melyiket kell választanod, ha jól akarsz szórakozni, nem? Mi sem egyszerűbb. Sokkal bonyolultabb mondjuk egy nicknevet helyesen leírni, aminél legrosszabb esetben a copy/paste megoldást is lehet alkalmazni.
És nem, nem tartom az egész műsort ocsmánynak, szerintem az összes írásom alapján ez is egyértelmű.

fortissima fingus 2012.10.22. 17:12:08

@albino combino: "akik aztán elvirnyákolnak valami rossz dalt és azt hiszi a néző hogy ez milyen nagyszerű és szuper volt"

Ehhez képest én csak a fikázást olvasom mindenütt :)
Hogy miért nem keresnek jobb (külföldi) énekeseket a tecsőn? Mert a magyar a mi kutyánk kölyke, vele jobban együtt lehet érezni. Ez a dolog pszichológiai háttere.

2012.10.22. 18:20:20

@candyperfumegirl: Parfumgirl! Ezt jol megkaptad FEDA-tol:) Amugy az "első összetett mondatának első tagmondatától kifordult a bélem" a "nem fogok hazudni" lenne. Ezzel sajnos tobben igy vagyunk, az igazsagtol neha kifordul...

Egyebkent a troll csavot mintha lattam volna mar Adel eloadasa kozben/utan is. Ha jol emlekszem nyaldosta az also ajkat, utalva ezzel a ruzsra!:)

sogeking 2012.10.22. 19:07:13

elég lapos volt a legutóbbi műsor :)

Hajrá Bea és Timi!
(szerintem Beának jobb volt a kócos frizurája)

Gergő - a legjobb, de nekem unalmas
Timi - a hangjával tud valamit (sokat) javítani a produkcióin, de a dalválasztás, előadás nem annyira passzol
JFK - haaaaaamis

a többi produkció nem maradt meg, vagy csak elővigyázatosságból kitöröltem a neurális meghajtóról

Ördög Nóra viszont határozottan egy Spongya Bob karakterre emlékeztet:
(balról a harmadik)

1.bp.blogspot.com/-WDWIxXntTzI/Tm5GbIECIpI/AAAAAAAAF80/Xmcqo00_MgY/s1600/sponge-bob.jpg

Dr_utcai_arcos 2012.10.22. 19:34:31

Most látom,hogy a PGZ alatt a háttérben a JukeBoxBabies felirat ment. Elég durva Kozsó reklám volt akkor!

horipapa 2012.10.22. 19:41:34

Egyedül Antal és Oláh produkciója volt értékelhető. Hihetetlen mennyire színvonaltalan ez a mostani X-factor.

diplomassenki 2012.10.22. 19:47:40

Valaki valahol azt írta, hogy akkor néz legközelebb tehetségkutatót, ha kizáró tényező lesz a korábbi bármely versenyen való indulás, lemezen megjelenés, színházi múlt stb-stb.

Ördögh Nóri viszont mintha gömbölyödne!!!
Én nem bánnám ha elmenne már GYES-re, habár az X-Faktoron kívül nem nagyon nézem a Retekklubbot. Na jó még Dr Csont és Showder KLub ha van.

átlátó 2012.10.22. 19:58:12

Bármikor hátba verem bármelyiket egy úgynevezett angollapáttal... ez olyan, mint a szívlapát, de olyan négyzet alakú a formája... a szűrit is beleértve, a Ferón kicsit majd elgondolkodok.... ahogy ismerem magam, nem sokáig.

bknn 2012.10.22. 19:58:54

It's a Man's World egy 50 éves teszkós dolgozótól: www.youtube.com/watch?v=yr4Zfhox3t0

SarahConnor 2012.10.22. 20:08:12

Egy étteremben ért engem az X Faktor eheti élő show-ja, és bár a tévé a földszinten volt, én meg az emeleten, hallottam ezt-azt. Az nagyon megmaradt, hogy Antal Timi nevét sipította Nóri, mire elkezdődött valami értékelhetetlenül gagyi szám és valami tűrhetetlen fejhangon sipítozás. Most szembesültem vele, hogy mi is volt az. Meg Stone brummogása ért még el hozzám. Abban biztos voltam, hogy Oláh Gergőt utoljára hagyják, mert tudják, hogy mindenki rá a leginkább kíváncsi, akinek van egy minimális zenei hallása/ízlése és jóérzése. Jól széthúzták a show-t, haza is értem még Csobot Adél produkciójára is. Jól körberöhögtük a rúzsa miatt, szerettük volna látni a pillanatot, ahogy a backstage-ben szembesítik a tükörképével. Az is vicces volt, ahogy Nóri takarni próbálta a mikrofonnal... :)

Na és akkor jött Oláh Gergő és megmentette a műsort, ő az egyetlen tehetséges versenyző, le lehet húzni a rolót és hazamenni, mert az egész egy vicc.

Zámbó Krisztián egész héten azzal dobálózott, hogy otthagyja az X-Faktort, ha ezen a héten is bebizonyosodik, hogy nem ez az ő útja... hát üssetek le, de szerintem bebizonyosodott az már épp elégszer, szerintem ezen a héten se volt jó, csak tűrhető...

Itt Oláh Gergő a nyertes, semmi kétség.

HiphopStar 2012.10.22. 21:05:56

persze, hogy egy fos, de minden héten nézitek, kis faszcsimbókok

sogeking 2012.10.22. 21:12:09

@Pácsó Ármándó: mármint abban a gagyi űrruhában :):)

Dr_utcai_arcos 2012.10.22. 21:42:45

@zenész28: @GiaMarie: ma hallottam Tarányt a HFL döntőn, tisztán látszott, hogy nem konzerv volt.Nagyon jól énekelt!

nyuszi01 2012.10.22. 22:04:39

@ribizli gizella: ezzel csak egyetérteni tudok, pedig én vagyok a "bezzegfrancia" linkelő :D De ennek ellenére igaz, amit írtál. :)

Ditti82 2012.10.22. 22:17:39

@narmer: A voice az énekeseket tekintve minőségileg veri az x-et...

Ditti82 2012.10.22. 22:25:40

@albino combino: Valamiért te is idekattintottál, nem?

narmer 2012.10.22. 22:36:15

@Ditti82: Ha szabad egy hasonlattal élnem az egyik szar a másik fos.A Vocie zsűrije még ebben a felállásban is kritikán aluli, mellesleg.

sogeking 2012.10.22. 22:45:24

@GiaMarie: én tudom! Utasi Árpi :)

mosógépszerelő szeretett volna lenni

kontact35 2012.10.22. 22:47:09

@GiaMarie,@zenész28:
Igazatok volt, amikor, Tabánit, kiemeltétek, ezekből az egyre gagyibb reality showkból. Kirobbanó tehetségből, nagy munkával,ellenszélben művésszé érett.
@GiaMarie,gondolom ezeket hiányoltad: néhány, a neki írt számokból, ill. saját szerzeményeiből.
www.youtube.com/watch?v=u8kjD7xA1J0
www.youtube.com/watch?v=XlPR7Jof9rA
www.youtube.com/watch?v=D1efxUP17ds
és egy gyors
www.youtube.com/watch?v=aNmHfcq0LEs
Oláh Gergő, meg remélem, nem hagyja magát, 12 egy tucattá formálni.
Sok sikert neki is!

öszödi mém 2012.10.22. 23:18:11

Muszály a romának nyerni. oláh gergő lesz az RTL új díszcigánya.

Jim 2012.10.22. 23:49:35

Mondjuk arra kíváncsi lennék, mit sszólnának egy kis igazán fííínom zenéhez from the mid 90's (pölö CSISZ-ben, mert itt ilyen nem lehet):

www.youtube.com/watch?v=SpBxN6WKGms&feature=relmfu

Southern Special - Hóban, porban, fűben, sárban

Messidor 2012.10.22. 23:53:11

Nem vagyok egy nyelvtannáci,de Oláh Gergőről ha azt írjátok"el is tolta...".Nos,"eltolni"="elcseszni",nem egészen így volt!

ribizli gizella 2012.10.23. 00:03:57

@nyuszi01: Te csak annyit linkeltél, hogy a francia pali milyen jól énekelt, szintén mekkora tehetség, azt miért ne mutathatná meg akárki, főként ha jó? Nem szidtad ezáltal Gergőt, h a francia mellett egy garast sem ért a produkciója.
De a folytonos bezzeg a mi kis sz*r országunk sz*r műsorainak a nagyobb, népesebb, fejlettebb országok hasonló vagy ugyanolyan jellegű műsoraival való összehasonlítgatásának szerintem nincs értelme. Akinek ez a hazai vacak nem tetszik, vagy rosszul van tőle, az valóban kövesse a neten csak azokat, amik minőségibbek, színvonalasabbak, és megnyugszik a kis lelke.
A mieink ilyenek, ezt tudják nyújtani, ez van, ki lehet őket röhögni, lehet őket szidni, de kár linkelgetni, hogy mennyivel jobban el lehet énekelni ezt vagy azt a számot, mikor mi is (akiknek egy cseppnyi hallásuk is van és nem csak elfogultsága) tudjuk, látjuk, hogy kik az istenadta tehetségek akár az X-ben, akár a Voice-ban, és kik azok, akik csak erölködnek, de nem lesz belőlük semmi, mehetnek a levesbe.

ribizli gizella 2012.10.23. 00:27:19

@öszödi mém: Már megbocsáss, de a mezőny legtehetségesebb, ízig-vérig zene versenyzőjéről beszélsz. Miért baj, hogy roma, ha ilyen szerény, kedves emberről van szó, aki tesz valamit a családjáért, dolgozik, és kihasználva tehetségét, jobbá akarja tenni az életüket? Komolyan nem értem, hogy ebben az esetben miért gonoszkodik valaki? Még ha nyomnák, de alaptalanul, mivel semmi énekhangja nincs, érthető lenne, hogy háborog a nép, de így?! Különben sem volt még roma nyertes az rtl-en, úgyhogy reméljük (szerintem sokak nevében beszélhetek), hogy most megtörik legalább ez a vonal.

öszödi mém 2012.10.23. 00:40:16

Jó a srác elismerem. Én azért tettem hozzá, hogy díszcigánynak fogja használni az RTL, mert volt már erre példa. Oláh Ibolya esetében. Aztán 1 év után dobták, mint egy darab szart.

Wagem 2012.10.23. 04:31:43

@Dinnyeköztársaság: "ha híradóra vágyom akkor ATV.."
Verd bele a faszod!!

Pico 2012.10.23. 08:44:24

Az RTL kertv. Ugye? Mekkora is a nézőszám? 2 millió? Ehhez képest a blogíróval együtt ti hányan is vagytok? És mi a véleményetek a konkurrenciáról, a The Voice-ról? Kíváncsi lennék rá...
Egyébként ezektől függetlenül, a műsor egy tehetségkutató verseny. Is. Mit vártok? Egy könnnyűzenei Pavarottit, vagy Maria Callast? Pályakezdők - még ha vannak is némi tapasztalatuk... Idő és munka kell ahhoz, hogy sztárokká valjanak. Vagy nem. Ha nem tetszik a műsor, akkor nagyon egyszerű a dolog: kapcsoljatok át valami másra, vagy egyszerűen zárjátok el a TV készüléket! És képzeljétek el, ez az első ilyen műsor, amit egyáltalán megnézek. És nekem speciel tetszik. No, erre varrjatok gombot!

Dr_utcai_arcos 2012.10.23. 08:57:20

@Pico: Mivel a 0-val hasonlítasz össze, nem fogunk tudni mit mondani. Csak meghajlunk előtted. (Egyébként meglepődnél hányan olvassák a hogyvolt-ot...).

SarahConnor 2012.10.23. 09:06:28

@Pico: el vagy tévedve, mi örülünk, ha valaki élvezi a műsort. Legalábbis én. Aláírom, hogy olyan embereknek van fenntartva, akiken dolgozni kell, csak az a baj, hogy nagyon színvonaltalanul teszik ezt. Az énekesek túlnyomó többsége olyan dalokat énekel, amiktől a büdös életben nem fog épülni és szépülni a hangja, előadásmódja. Egy kis zenei ízlés egyáltalán nem ártana bele, mert így valóban vidéki hakni íze van a dolognak, milyen kár.

Amúgy ha már kérdezted, a Voice-t nagyon bírom, bár kissé túl aktívak a magyar mesterek, sokszor fordulnak meg indokolatlanul.

Pico 2012.10.23. 09:34:42

@Dr_utcai_arcos: Lebecsülöd a zenei kultúrámat. Ám, egyik művészeti ágban sem vagyok műértő. Ez igaz. Jólehet, magam inkább a komoly zene híve vagyok, de azért nem csukom be a fülemet a könnyűzene esetében sem. Vannak előadók itt is és ott is, akiket nagyra értékelek. Ám, mint ahogyan én, úgy ti sem hallottátok a pályakezdő Madonnát vagy Meruryt... Lehet, hogy itt egyikből sem lesz olyan nagy művész, de te/ti ezt biztosan tudjátok??? Talán azokat ugyan úgy lehúztátok volna a sárga földig, mint itt mindenkit.Csak arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a dolgokat a maguk helyén kell kezelni. Ezt nem győzőm hangsúlyozni!

Pico 2012.10.23. 09:35:46

@Pico: Természetesen: Mercury.

2012.10.23. 09:37:54

Ugyan csak Adélka produkcióját csíptem el egészen véletlenül - bár először azt hittem, hogy egy levágott marhanyelv vonaglik a képernyőn -, de látatlanban is egyetértek a cikk egészével.

Pontosabban nagy részével, mivel eddig is borzasztóan mesterkélt, művi fos volt. Szerény magánvélyeményem pedig, hogy az a műsor, ahol a megboldogult Antal Imre Nyomasek Bobó produkciójára komplett karriert építő Geszti Péter szóláshoz juthat, megérett a pusztulásra.

Ami a kommenteket olvasva megmosolyogtató az az, hogy jópár ember még 2012-ben is kétségbeesetten próbálja hozni a minden ellentétet elsimító jótét lelket.

Pico 2012.10.23. 09:39:44

@Fenimore: Szerintem meg a Voicenak van egy óriási hibája. Annak, aki kiáll egy színpadra, annak nem csak énekelni kell tudnia, de "mutatnia" is kell! Hiába van gyönyörű hangja, hol van Boyle-nak olyan sikere, mint oly sok más, sokkal tehetségtelenebb előadónak? Sehol. Mert ebben a műfajban "mutatósnak" is lenni kell. Mert ez gyakorta show műsor is...

candyperfumegirl 2012.10.23. 09:49:17

@Pico: "ti sem hallottátok a pályakezdő Madonnát"
Most meg fogsz lepődni, de igen. (és gondolom, más sikeres előadóktől is levadászhatók korai felvételek, amikor még csak a szárnyaikat próbálgatták és még sehol sem voltak) És valóban jó eséllyel nem jutottak volna be a tehetségkutatókba, de ez nem is számít már szerencsére, viszont már akkor is egyértelműen érződött mondjuk rajta, hogy benne van az a bizonyos plusz, ami miatt figyelni kell rá.
Ez itt egy egészen más műfaj, de értem, mit mondasz, hogy sokszor talán igazságtalanul várjuk el a még totál kezdő versenyzőktől a profi produkciót. Én (és még szerintem sok kommentelő is) viszont nem ezt kritizáljuk, hanem azt, hogy annak ellenére, hogy egyértelműen bennük van a tehetség és a potenciál (ld. Antal Timi), a buta számválasztásoknak és érthetetlen körítésnek "köszönhetően" nem hozzák ki belőlük a legjobbat. Ez pedig egyértelműen nem a versenyző hibája.

nyuszi01 2012.10.23. 10:12:08

@candyperfumegirl: ez így van, én is pont így gondolom. Komolyan sokszor visszasírom a régi Megasztárokat (de még az első X-Faktort is), amikor olyan egyedi feldolgozások születtek egy-egy dalból, hogy sokszor jobban tetszett, mint az eredeti. A dalválasztások is illettek hozzájuk, de az elmúlt években mindegyik tehetségkutatóban legtöbbször olyan dalokat adnak a versenyzőknek, hogy látszik rajtuk, hogy nem tudnak vele azonosulni. Emiatt pedig nem tudják a maximumot nyújtani, mert végig feszengenek.

@ribizli gizella: okés, így már értem. :) Igazából nem is azért linkeltem ezt a számot tőle, mert össze akartam volna hasonlítani Gergővel, csak eszembe jutott Gergő produkciója alatt, hogy tényleg, ezt a Sébastien is milyen jól énekelte. De linkelhettem volna másik számot is, pl a Sorry seems to be the hardest word-öt, a Dirty Diana-t vagy az Angel-t, amit pl egy X-ben se énekeltek még. És akkor biztos, hogy nem összehasonlítás. Egyébként meg Gergő a kedvencem, szóval őt biztos, hogy se lehúzni nem fogom, se összehasonlítani senkivel. :) És egyébként totál igazad van abban, amiket leírtál. Sajnos a show kivitelezésén az nagyon meglátszik, hogy melyik ország mekkora költségvetésből dolgozik. Magyarországon elég szűkös a keret, szóval ebből kell megoldani. De nekem ezzel nincs problémám, én ugyanúgy várom mindig a szombatot, szeretem ezt a műsort, és szívesen nézem. Már csak a kedvenceim miatt is. Az egyetlen problémám vele, amit fentebb Candynek leírtam ugyanebben a hozzászólásban.

diplomassenki 2012.10.23. 10:16:35

@Pico:
mi megnézzük ezeket a műsorokat, de nem járunk a koncertjeikre, nem vesszük meg a lemezeiket.
Az elmúlt 15 év kereskedelmi tévézésnek (ebben található tehetségkutatóinak) az a mutatója, hogy fennmarad valaki, vagy megy vissza a balettba ugrálni.
Ha ezeket a számokat megnézzük, pont azt hozza, amit a műsorok mutatnak. Lassan lekopik aki nem "piacképes". És ez így van rendjén.
De most jön a köztévében a Fölszálott a páva, nézhetik kik elitkultúrára vágynak.
A Voice meg alapvetően jó ötlet lenne, ha valóban nem a kiégett, lecsúszott, másod/harmad vonalbeli emberkékkel lenne tele.

Dr. GGG77 2012.10.23. 10:25:14

A lassú, erőtlen, nyögvenyelős, bizonytalan Voice-hoz képest még mindig egy szuper műsor, bár tény, hogy magasan ez a leggyengébb mezőny az eddigi három X-ből.

Pico 2012.10.23. 10:26:08

@candyperfumegirl: Erre csak azt tudom mondani, hogy sokan nem látták a pályakezdő Madonnát és másfelől a közönség meg "én" vagyok, aki itt valaki szerint a "O" hozzáértői szintet képviselem. S úgy tűnik, hogy - bár itt igen - de, egyébként meg nem vagyok egyedül. Lehet, hogy a számválasztások a mentorok részéről nem szerencsések, de hidd el,l hogy velem együtt többszázezernek ez fel sem tűnik! A műsor eladható, sokan veszik. Ez a lényeg!!! És mindentől függetlenül nekem is van kritikám - pl. az életben meg nem fogom érteni, hogy a P.J.Z. nevezetű formációval szemben hogyan eshetett ki Kvaka Andrea. S noha Csobot Adél nekem kifejezetten ellenszenves, mégsem röhögtem ki az elkenődött rúzsa miatt. Mert ez egy tehetégkutató. Is. És majd az idő igazolja, hogy a jövőjét az "elkenődött rúzs", vagy a hangja fogja determinálni.

candyperfumegirl 2012.10.23. 10:32:16

@Pico: persze, hogy eladható, ezt senki nem is vitatja szerintem.

Pico 2012.10.23. 10:34:27

@diplomassenki: A Voice megoldása - bár vitathatatlanul eredeti és meghökkentő az ötlet -, de ez mondjuk egy operaénekes tehetségkutató versenyen menne el (ha egyáltalán ehhez nyúlnának). Ugyanis a komolyzenei produkcióknál csak és kizárólag a hang, a zene interpretáció a döntő. Itt azonban nem! Egy, akár 150 kg-os ronda énekesnő is hitelesen tudná előadni Júliát, ugyanakkor Boyle, akinek a zenei képességei vitathatatlanok, soha nem lesz koránál fogva sem egy diszkóbanda szóló énekese... Remélem is, hogy a Voice folytatásában erről az ötletről le fognak mondani... Mert szerintem az X-faktor egyelőre - minden általatok látott hibával együtt - profibb, mint a Voice...

PSzilva36 2012.10.23. 10:36:18

Nézettséget kell hozni, nincs mese, ezért inkább bulvárhősökkel nyomták tele a mezőnyt, akikre az énekléstől függetlenül is szavaznak, majd csak megtanítank nekik egy-két nótát a tényleg remek énektanárok, hogy ne legyen akkora a gáz.
Oláh Gergő annyira jó, hogy én szégyellem magam helyette, amiért ebben a mezőnyben versenyzik.
A mentorok már rég eladták a lelküket sok-sok pénzért, már nem tehetik meg, hgy fikázzák a műsort, de őszintén remélem, hogy vannak álmatlan éjszakáik.
A múltkor véletlenül belenéztem az amerikai Xfaktor 40-es döntőjébe, ahol mindenki úgy énekelt, hogy az összes hazai popsztárt kenterbe verték volna.

Chuck Νorris 2012.10.23. 10:39:17

Én a megasztár 1 kezdete óta végigszenvedem ezeket a müsorokat, és sajna egyre gyengébbek a szériák. ripacs unszimpatikus mentorok, béna, tehetségtelen stylistek, gyenge dalválasztások, de ez nem is lenne fontos ha a kiválogatott énekesek nem lennének egyre gyatrábbak, miközben rengeteg jó énekest kibuktatnak, mert állitólag nem eladhatóak.
Az X-faktorral már az elsö szériában nem szimpatizáltam, már akkor is kiütköztek a sajátságos válogatási elvek, és ez mára még rosszabb lett. hozzáteszem az utolsó megasztár szériák is hasonló utat jártak be, valószinüleg mert az x "sikereit" próbálta a Tv2 majmolni.
a mostani adás olyannyira unalmas és lapos volt, hogy kétszer pillantottam rá a képernyöre és néztem végig az énekes produkcióját. Egyik természetesen a kimagaslóan legjobb Oláh Gergö volt, másik a Fehér Zoli akinek szintén remek hangja van, és kezd szimpatikus lenni az akarása. többiek? gyenge kezdés, még gyengébb folytatás gyakorlatilag a Like, Zombi junior, Csoboth Adél hármas sorozatábol egy hangra nem emlékeztem, vissza kellett néznem mit müveltek :)
Igazábol nem is értem miért van szükség csapat és 28 feletti kategóriára, nem igazán emelik a szinvonalat, sőt... Stone pld szerintem nem is tud angolul, ami mondjuk egy énekes életében nem elhanyagolható szempont :)
A müsorok történetében sztem a Mega 2 a volt kimagaslóan a legjobb amiben pld Caramel, Bartók Eszti, Torres Dani , Boogie szerepelt, 5x10fös selejtezö és +1 pótselejtezö döntötte el a döntösök sorsát, izgalmas volt a lebonyolitás, sok jó elöadó volt. azóta lejtmenetben van ez az iparág, és a müsor iránti lelkesedésem egy délutáni porszivózás szintjére apadt.
Hajrá Oláh Gergő!

Pico 2012.10.23. 10:41:37

@PSzilva36: Magam is bele-bele szoktam nézni. ne feledd, hogy ott van honnan meríteni! Laknak ott egy páran...

nyuszi01 2012.10.23. 10:44:01

Amúgy a Voice is olyan, mint az összes tehetségkutató. Az oké, hogy a castingon hang alapján válogatják ki az embereket, de utána ugyanúgy kidobhatják azt, aki nem színpadképes megjelenésű. Ha esetleg hülyeséget írtam, akkor elnézést, mert nekem ezt mondták, én személy szerint egyet se láttam a külföldiekből. De úgy tudom, ott is így megy.
Ami pedig az X-faktor szériákat illeti, nekem az első volt a kedvencem, a tavalyi gyötrelem volt, kb 2-3 ember tetszett, a mostaniban viszont többet is szeretek. Szóval nem értek egyet azzal, hogy a mostani a leggyengébb széria. Számomra a tavalyi volt az Bariczcal, KVerával, az Ökrökkel meg az elején kedves szépség, aztán később se hús se hal Bagosi Alexával. Muri Enikőről meg nem beszélnék inkább.

Hurri Kán 2012.10.23. 11:06:35

Ez az x-fucktor berúgva is nézhetetlen. :D

Öfi írójának minden elismerésem, hogy tudott posztolni erről a rettenetről. :)

albino combino 2012.10.23. 11:33:41

@Pico: nézd - az hogy valaki tud-e énekelni az fél perc alatt kiderül. Nyakamat rá hogy a mostani xvociecsillagok közül 99% el fog tűnni a süllyesztőben akárcsak a valóvilágos emberkék. Egyszerűen azért mert nincs tehetségük. És ez akkor is igaz, ha a zsűri pofátlan módon az ellenkezőjét hazudja.
tessék - www.youtube.com/watch?v=Z2gUYEhtBKg
Őnála látod pl. elsőre hogy egy iszonyat tehetséges énekes. Én nem hallottam a most befutott nagy sztárokat korábban énekelni, de tuti, hogy nem menet közben tanultak meg, hanem alapból tudtak.

Ezért is bosszantó a voice, mert az meghivásos alapon megy külföldön is és lett volna lehetőség brutáljó énekeseket összeszedni, de a tv2 ezt is elszúrta (mindegy, ez nem tartozik az x-hez, csak eszembe jutott)

ribizli gizella 2012.10.23. 13:35:03

Amúgy mi baj van a Voice énekeseivel? Egy produkciót hallottunk tőlük eddig, igaz, nem mindegyikük tökéletes, be-becsúsznak hamis hangok, pedig megnyomták a gombot a mesterek, de azért ne temessük már őket, hogy lecsúszott, harmadrangú, zsnyö énekesek, és mi az, hogy csak őket tudta hívni a szerkesztőség, miért nem még profibbakat. Szerintem így is jókat szedtek össze, több jó hang van már ott, mint a 3 X-ben összesen, és felőlem lehetnek akárkik, profik, kezdők, kövérek, soványak, lényeg a hangon van és az előadásmódon. Ráadásul még a meghallgatásoknak sincs vége, úgyhogy hallhatunk még jó produkciókat két adáson keresztül. A legtöbbjükre meg rá lehet keresni, ha nem elég meggyőzőek, mivel van zenei előéletük, nyilván van fenn valamilyen videojuk már jútyúbon.

vitaygeorgina 2012.10.23. 15:34:55

@Rakoncátlan Oedipus: akkor mosolyogj,senki nem akadályoz meg. Csak azt magyarázd meg, hogy miért gondolod, hogy 2012-ben már nem kell elsimítani az ellentéteket. Valamiről lemaradtam esetleg?

Dr_utcai_arcos 2012.10.23. 19:46:59

@Pico: Nem úgy értettem a 0-t, hanem, hogy eddig még nem láttál egyet sem, ezért nem fogod elhinni, az előzőekben voltak jó énekesek. Ebben meg sz@rok vannak.

Pácsó Ármándó 2012.10.23. 22:20:49

Sehol nincs tehetségekben ez az x-factor a külföldiekhez képest :-)

www.youtube.com/watch?v=QkB14ozPKno

persilgirl 2012.10.26. 23:35:31

Köszi Candy, csak most tudtam elolvasni, de egy-két helyen hangosan felröhögtem. A műsor is szörnyű volt, de leírva látni újra, azért már tényleg a vicc kategória.

Nálam egyébként a biztosítékot a terápiás ló simogatása (nem ülne ám fel, nehogy!!!) verte ki...

Szomorú, hogy mi lett ebből a műsorból, olyan színvonalasnak indult anno. Mostanra meg átvette a Megasztár futottak még státuszát, 1-2 jó hanggal egy szériában. És a Voice sem vigasztal, így a 3. műsor után legalább is nem váltja be a hozzá fűzött reményeimet.

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 19:44:57

Zámbond Krisztiánhoz betörtek és elvitték a maradék hangját. Cserébe Daniel Craigre nyírták .-)

Emanuelle 2012.10.27. 19:47:09

1-ből 1. Ez ritka szar volt ZK-tól

Emanuelle 2012.10.27. 19:51:57

A Hanky Panky nem Dick Tracy vonatkozású?
Most már csadélnak csak olyan számokat választanak, amik jól állnak neki?
Most Keresztesnek igaza van!

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 19:53:42

Csadél megint berojtozódott, de szerintem jobb volt mint a múlt héten.

Emanuelle 2012.10.27. 19:54:02

Menjen Malek és Geszti a p.ba. A korábbi szériákban mindig az volt a gondjuk, hogy ha valaki egysíkú volt.

haruka 2012.10.27. 19:58:09

Ez egy vicc. James Bond est, és Hanky Panky? Főcímdal, vagy bármi más főcímdalelőadóktól? Keresztesnek meg igaza van.

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:00:21

@Emanuelle: Én mint néző inkább nézek egy viszonylag jobb Csadélt, mint egy gyengébbet. Ettől függetlenül igazad van, minden mentor rugalmasan kritizál.

krasfanec 2012.10.27. 20:02:24

Csadélt fent kellene kipakolni, nem lent, mert kicsit zsíroska, na. Elnézést.

sogeking 2012.10.27. 20:07:09

Hajrá Bea, eddig jó :)

JFK hamis mint az állat

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:10:39

LassBi egész korrekten elnyomta.

@sogeking: (Visszatért a pókember?)

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:12:21

Ja és megint sikerült sírnia! :-)

sogeking 2012.10.27. 20:13:57

@Pácsó Ármándó: inkább mondta volna, hogy magasról tesz a zsűrire :) - bár azt lehet, hogy tiltja a szerződése

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:17:38

Fehér Zoli jól szerepelt. Szerinte cuki volt a kocsma közönsége, amelynek a fele a rokonaiból állt :-)

haruka 2012.10.27. 20:17:48

Zoli jó volt, bár az előadás nem tetszett. És ez legalább tényleg Bond zene volt. :)

Emanuelle 2012.10.27. 20:18:37

Egész jó volt a Zoli gyerek

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:26:02

Az Abrosz Trió számát az eredetin kívül csak Marilyn Mansontól vagyok hajlandó meghallgatni.

sogeking 2012.10.27. 20:26:17

kár volt így kiöltözni, ha kulturálatlan stílusban mondják el a véleményüket

sogeking 2012.10.27. 20:33:00

@Emanuelle: a zsűrire hellyel-közzel - furcsa, hogy azokat a versenyzőket, akiket ők juttattak be, néha ennyire leszólják

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:45:10

Szabó Dávid éneklése nem tetszett.

haruka 2012.10.27. 20:45:25

Dávidnak már megint Robbie Williams-et adtak, nem értem. Nem volt jó.

Emanuelle 2012.10.27. 20:46:18

Baszki, Geszti egyhelyben ugrál, pedig ez is jó ótvaros volt Szabó Dávidtól. Keresztes meg lassan belőlem hozza ki az állatot.

sogeking 2012.10.27. 20:46:58

jó volt ez így hamisan, minek legyen tiszta? igazuk is van :)

Emanuelle 2012.10.27. 20:48:00

@sogeking: Ők is tudják, hogy egy fos az egész. Ez az eddigi leggyengébb széria, egyedül Oláh Gergőt érdemes hallgatni. Most néha szembeköpik magukat, de hát van az a pénz, amiért még ilyen harmatgyenge figurákat be lehet juttatni.

Emanuelle 2012.10.27. 20:51:42

Vessetek a mókusok elé, de nekem Stone most tetszett

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:53:22

Stoneról minden kisfilmben elmondják, hogy öreg.

sogeking 2012.10.27. 20:54:50

mindenki bír mindenkit :)

@Emanuelle: a mai műsor koncepciója is teljesen rossz, ezeket a lassú számokat nem sokan tudják jól előadni (az X-esek közül meg pláne nem)

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 20:55:31

@Emanuelle: Stone mindig tisztességes iparosmunkát végez.

Legyen már a Garbage-dal is!

Emanuelle 2012.10.27. 20:59:26

Aztakurva. Hihetetlen, hogy valaki ennyire tudja a tempót, minden hang a helyén és közben laza mint a Rigalánc.
Hajrá Gergő!

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 21:01:11

Elég egyértelmű kinek kell nyernie.

Emanuelle 2012.10.27. 21:03:30

És még szerény is. CSak aztán ilyen is maradjon, mert ha van igazság a földön, akkor Oláh Gergő nyeri a szériát, a többiek a fasorban sincsenek. Kár, hogy ilyen kutyaütőkkel kell versengenie, mert szerintem egy jóval erősebb mezőnyben is nagy esélyes lenne.

sogeking 2012.10.27. 21:12:26

milyen oldalát fogja megmutatni Timi? már előre félek :)

hajrá Timi

sogeking 2012.10.27. 21:15:40

ú, ez a szám még Timinek is nehéz

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 21:19:28

Szépen ki tudta ereszteni a hangját. Nálam második Gergő mögött.

sogeking 2012.10.27. 21:22:31

a három csajjal lehetne forgatni valami jó kis boszis filmet :)

haruka 2012.10.27. 21:23:31

@Emanuelle: az előző szériák, meg más tehetségkutatók döntőiből kiindulva, kétlem.

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 21:27:21

@Emanuelle: Hát a múltkor valamelyikből kiesett Tarány Tamás, úgyhogy nem merek jósolni.

Nem volt ez rossz, Szulita hangját lájkolom :-)

sogeking 2012.10.27. 21:28:12

@Pácsó Ármándó: kedvencem a csokis parány... :)

2012.10.27. 21:35:57

csak belenéztem a műsorba, a Gáspár gyerek a legjobb, meg ez a soron kívül indult, valami Stohl.. :)))

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 21:36:03

Hogy egy klasszikust idézzek a Magyar James Bond kapcsán: NEEEMÁÁÁÁ

Emanuelle 2012.10.27. 21:38:53

Hát mostan keresem a szavakat..

Emanuelle 2012.10.27. 21:40:47

@Pácsó Ármándó: Igazságod vagyon. Remélem a Zámbó gyereket nem lökdösik a király rajongói a döntőig. Nem az apja miatt, hanem mert egyszerűen nem jó.

Emanuelle 2012.10.27. 21:42:25

@beebeer: Szerencsére Oláh Gergő nyomokban sem tartalmaz semmit Gáspár Lászlóból. És most kéretik a hovatartozásról szóló kommenteket hanyagolni.

Emanuelle 2012.10.27. 21:43:55

@Pácsó Ármándó: Az melyik tehetségkutató is volt, ahol hasonló nagy beharangozás után Csonka András jelent meg a színpadon?
Akkor éreztem, úgy mint most, hogy most vagy nagyon röhögni vagy nagyon sírni kellene.

sogeking 2012.10.27. 21:46:53

@Emanuelle: én a Ding Dongon nevettem :)

2012.10.27. 22:03:10

@Emanuelle: persze hogy nem tartalmaz! Ez a srác tehetséges. Miről beszélünk? :)

Emanuelle 2012.10.27. 22:04:39

Spirit vagy Fehér? Fehér vagy Spirit?

Emanuelle 2012.10.27. 22:05:22

hű de gyenge a két srác

sogeking 2012.10.27. 22:06:41

kicsit be vannak tojva :)
pedig eddig a lány bírta a strapát

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 22:08:48

@Emanuelle: Nem tudom már melyik volt, de én most mindenki számítottam, mint Magyar James Bond, csak autóStohlra nem.

@sogeking: A csokis parányt is lájkolom

Pácsó Ármándó 2012.10.27. 22:11:41

Majd a végén jól feldicsérik a kieső Spiritet, pedig gyenge volt a párbajprodukciójuk. Miért nem lehet megmondani az őszintét? (Nem, nem a Rózsaszínt:-)

Emanuelle 2012.10.27. 22:12:49

@sogeking: Kicsit sajnálom őket, bár tény, hogy tényleg a csaj vitte eddig is a hátán a csapatot.

haruka 2012.10.27. 22:18:20

Én egy JFK-Szabó Dávid párbajra számítottam.

Emanuelle 2012.10.27. 22:18:52

Várható volt. Na, ezen az estén is túl vagyunk. Teljesen középszerű volt, egyedül Timi és Gergő tetszett igazán, a csajok és Stone is elég jól nyomták, a többiekre szót sem érdemes vesztegetni, Stohl szerepeltetésére pedig szavakat sem találok.

nyuszi01 2012.10.27. 23:06:43

@Emanuelle: az is X-Faktor volt, az első széria :D és ráadásul azon ott voltam én is a stúdióban :D élmény volt :D

Szerintem a Gergőn, a Timin és a Like-on kívül mindenki harmatgyenge volt (na jó, a Spirit a fődalát egész jól nyomta), kiemelném Zámbó Krisztiánt, Stone-t és a Szabó Dávidot, aki ismét jól beégett egy R. Williams számmal... Stone ottlétét továbbra sem értem, Krisztián meg megint hamis volt és nagyon eltolta. Adél ismét villanthatott meg p*csát rázhatott, hurrá, amúgy azon kívül ő se volt a topon, vagy csak már unom ezeket az állandó risza-dalokat, és azért nem tudom értékelni.

Amúgy az meg csak nekem tűnt fel, h eredetileg ez James Bond-dalok estéjének volt beharangozva, ehhez képest jó, ha 3 J.B. betétdal hangzott el??? New York és If I only knew??? WTF????? Ez megint csak arra volt jó, h mindenki abban az egy stílusban énekelhessen, amiben jó. (tisztelet a kivételnek, értsd Gergő) Mert hát olyan énekesek dalai, akik anno egy James Bond dalt sikerre vittek. Madonna a Die another day-t, erre Adélka Hanky pankyt énekel. Az is Madonna dal, de f*szomat már, az nem James Bond! Eléggé elcseszték ezt most a szerkesztők, és megint nem tudjuk, hogy mi a tematika jövő héten. Lehet, h megint nem lesz, minek is az.

Stohl András no comment, a Spiritet meg sajnálom, h kiestek, nem nekik kellett volna, de nem is Zolinak. A leggyengébbek a párbaj közelébe se kerültek...

möhönce 2012.10.27. 23:33:18

Szabó Dávidnál, és Zámbó Krisztiánnál vérzett a fülem. Meg is kellett hallgatnom a Golden eye-t eredetiben, úgy felcsesztem magam! Timi hangját kifejezetten kedvelem, de a New York is kritikán aluli volt.

Ditti82 2012.10.28. 00:41:42

Gergő verhetetlen, Csadélkát pedig unom!

albino combino 2012.10.28. 09:58:27

bakker olvasom a kommenteket és nem értem hogy mi a fenéért kinozzátok magatokat. Az összes kommentelő azt mondja hogy 1-2 kivételtől eltekintve sz.r volt az egész akkor minek kell végignézni? Másnap megnézitek 2x3 percben azt a két jó dalt, aztán szabad a szombat estétek :)

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2012.10.28. 10:09:21

@haruka - a túracipős: A James Bond tematika, JB, és előadók dalai akik JB dalt énekeltek valahára módosult. Nevetséges.

schanc 2012.10.28. 11:33:20

Hihetetlen, hogy Ildikó hígfos produkciót nyújtó versenyzői csont nélkül benn vannak mindhárman, Zolinak meg a Spiritnek párbajozni kellett. A kedvenc csapatom voltak... :(

almafa5555 2012.10.28. 12:48:35

nekem Timi sem tetszett..imádom ezt a számot a Szex és New York 2 kezdődik vele és nagyon azt vártam......Adélkának inkább valami táncos kabaréban kellene indulnia. A risza megy, a többi unalmas. Még a charlestont hányszor sütik el? A szoknya a nyakában iszonyat volt

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2012.10.28. 19:09:39

@almafa5555: Szerintem marabunak vagy kucsmagombának öltöztették... :D

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.29. 09:54:55

Én azt nem értem, hogy miért kell csapatokat alkotni és ezzel kínozni a nézőket és az énekeseket.... Az eddigi X-Faktorokból egyre sem emlékszem.

Most, a Spirit-től egyetlen -számomra- élvezhető előadást nem hallottam. A fiúk teljesen nullák voltak, a lány úgy-ahogy hallgatható volt.
A Like egyszerűen félelmetes. Kellemetlen rájuk nézni és hallgatni se sokkal jobb. Külön-külön még akár jók is lennének, de együtt egyáltalán nem jönnek be. Mindig az az érzésem, hogy valami kurvanagyot akarnak, de csak az erőlködést érzem...

A két srác legalább arc volt és ugyan nem értettem egy mukkot se belőlük, de ha Csobot Adél show-elem lehet a mai napig is, akkor erre ők is jók (voltak).
Bár asszem, az egyszál combfixet és kurta zsinórfüggönyt ők már valszeg nem vállalták volna be.

mézescsók 2012.10.29. 14:02:24

@pushpang (univerziális határeset): Mélységesen egyetértek. Valami ilyesmit írtam én is a c:c-ra.A fiú- és lánybandák divatja régen leáldozott, megjegyzem hála istennek, mert akadt néhány vadhajtása. A legjobb 12-be jutott csapat közül a PJZ volt az egyetlen természetes formáció, a Like és a Spirit is kényszerszülte agyrém. Olyanok is.

Brianna 2012.11.26. 19:21:40

Antal Timinél mi a szám címe, és ki az előadó?
süti beállítások módosítása