Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Túlélés terepfokozaton 1x05

2012. október 22. 12:35 - Nico Tindeath

Gary és Wu hazautaztak Chiléből, nincs több homok, hó, vagy sár. Nincsenek öklömnyi rovarok, meg nyüszítő vadállatok, a legfélelmetesebb, amivel Kaliforniában találkozhatnak, az Paris Hilton elkényeztetett ölebe. Wu számára legfeljebb az jelenthet már csak kihívást, hogy az öt percnyi autóútra található két tucat McDonald’s-ból, szusibárból és steakhouse-ból melyikben is egye magát büszke és dagadt amerikaivá.

Ez egy amolyan összefoglaló epizód, amikor ücsörögnek a bárszéken és elmesélik, amit már amúgy is láttunk az előző részekben. Látszik, hogy Wu agyára ment egy kicsit, hogy túlélte a dzsungelt, a havas tűzhányót, és a homoksivatagot is, mert most már akkora sztárnak képzeli magát, akinek még a zöldes kékre festett haj is jól áll. De inkább csak úgy néz ki, mint aki kicsit bemohásodott az elégtelen higiéniai körülmények miatt. Csapkodunk ide-oda az emlékek között, mintha egyik nap a postás két tucat különböző képeslapot hozna a világ különböző pontjairól. És még azokat is apró cafatokra tépné, hogy nekünk kelljen a darabkákból összerakni az utazást.

vlcsnap-2012-10-22-12h26m55s56.png

Annyi mindenképpen kiderül, hogy Wu szinte szerelmes az autóba, a több mint tíz éves Jeepbe, akit csak Rubynak becéz. Azt állítja, hogy a megviselt terepjárót a két hetes felvétel után saját maga hozta rendbe, sőt még le is polírozta, hogy eltüntesse az agresszív Gary nyomait. Az exkommandós ugyanis elég gyakran ugrált az autó motorháztetején. A karosszérialakatos persze eltüntetheti az erőszak nyomait, kérdés, hogy Wu és Ruby kapcsolata túléli-e ezeket a fájó emlékeket.

De hogy mégis mi a tanulság a kéthetes túlélő túrából? Hát, hogy vizeletből is lehet ivóvizet készíteni a sivatagban, a gyíkok ehetőek, a tájékozódáshoz pedig nem kell selymes női hangon parancsolgató GPS. Aki nem hiszi, járjon utána az előző részek összefoglalójában, de a trükköket mindenki csak a saját felelősségére próbálja ki. És előtte kérdezze meg a kezelőorvosát és gyógyszerészét.

Kiderül még, hogy Wu tényleg úgy fél a bogaraktól, mintha csak egy Eric Cartmanbe öltött Rachel Green lenne, sőt a hatalmas, kövér békákat sem kedveli: legalábbis erre utal, hogy sikoltva menekül, ha csak egyet is meglát. A sivatagi epizódból azonban kimaradt Wu bosszúja, amikor Gary-t halálra ijeszti egy az autóba dugott műanyag kígyóval. Gary szerint persze nem is ijedt meg, csak hatékony, és a különleges erőknél jól begyakorolt mozdulatokat tett, hogy megszabaduljon a veszélyes állattól. Na jó, közben olyan hangokat adott ki, mintha csak a Sikoly-széria remake-jének szereplőválogatására készülne, de persze mindezt kizárólag a showbiznisz kedvéért.

Vetítik a Discoveryn:

Péntek (Október 26.) 0:00
Vasárnap (Október 28.) 11:00
Csütörtök (November 1.) 14:00
Csütörtök (November 1.) 15:00
Péntek (November 2.) 0:00

Sajnos egyetlen képkockát sem látunk abból, ami egy ilyen műsorban mindenkit érdekel: nem tudjuk meg, hogy mit csinál a stáb, miközben Wu és Gary zsíros kukacokat grillezik, hogy mégis milyen autóval követik az ósdi Jeepet, és egyébként is hányan vannak, hány kamerával veszik Wu belőtt séróját, és tényleg külön szűrőt használnak-e Gary mellizmaira.

Ellenben kiderül, hogy a semmi közepén autózni jó buli, főleg, ha érzelmes, de energikus zenét kevernek alá. És azért ez derült ki az első évad mind a négy részéből is.

Interjú a szereplőkkel

Az első rész hogyvoltja

A második rész hogyvoltja

A harmadik rész hogyvoltja

A negyedik rész hogyvoltja

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása