Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x01 - Próbáljanak meg elkapni! (Snakes and Ladders)

2012. október 22. 13:00 - parcihocok

Murdoch nyomozó éppen legújabb játékszerével, az UV-fénnyel kísérletezik, hogy a rendőrségi nyomozás szolgálatába állítsa, amikor beront hozzá a mindig türelmetlen Brackenreid felügyelő és a kezébe nyom két jegyet valami dínós előadásra, mert sajna, ő éppen örihariban van az asszonnyal. Mire kiderülne, hogy mire orrolt meg Mrs. Rendőrfelügyelő, bejelentik a legújabb gyilkosságot. Fiatal nő az áldozat, csúnyán kibelezve, akiről azt lehet tudni, hogy talán prosti és Ms. Moffat a neve. A tettes pedig vérrel üzengeti, hogy állítsák már meg. A bűnügyi helyszínt nyalka ifjú rondítja össze, ő bizony a Scotland Yardtól jött, és tudja, ki a tettes. Nem is értem, mi szükség itt a torontói zsarukra.

murdoch_s2x01_1.jpg

A yardos fickó szerint a tettes sorozatgyilkos, minden városban 8 nőt öl meg, aztán megpattan. Eddig három városban járt már, Toronto a negyedik. Ja és a módszere kísértetiesen emlékeztet Hasfelmetsző Jack-ére. Tulajdonképpen lehet, hogy ő az. Ezúttal Dr. Ogdentől nem sokat tudhatunk meg, mert a yardos fickó csúnyán beleugat a mondandójába. Murdoch fel is hergeli magát, és helyreteszi a fickót. Az valószínűleg bal lábbal kelhetett fel, mert egy sort már üvöltözött a helyi közrendőrökkel (tegyük hozzá, jogosan, mivel azok társasjátékkal ütötték el a munkaidőt), szóval meg kell próbálni őket is kiengesztelni, mivel mással, mint egy béna társasjátékkal. Murdoch közben észrevétlenül elillan egy társastánc-órára, ahol helyből elkapja őt egy vérmes nőszemély, és jól megcibálja a parketten.

murdoch_s2x01_2.jpg

Az áldozat mamája (aki ránézésre maga sem tűnik sokkal idősebbnek a lányánál) a kihallgatáson pityeregve böki ki, hogy a lánya dolgozott egy mosodában, meg besegített a családfenntartásba úgy. Nem sokkal később újabb lányt ölnek meg, a módszer és a véres üzi megegyezik. Csak ez a lány nem volt prosti. Az áldozatokat nem a tetthelyen véreztetik ki, a gyilkosnak meg van egy lopott kocsija. De vajon miért szállnak be a lányok? Murdoch romantikusan a boncolás után hívja el Dr. Ogdent a dínóbálba, majd annyira zavarba jön az igenlő választól, hogy faképnél is hagyja a doktornőt.

murdoch_s2x01_3.jpg

A befenyített közrendőrök megtalálják a lopott konflist, eljött Murdoch nagy pillanata, amikor bemutathatja az UV-lámpáját. Hát a kocsi bezony cseppet véres belülről. Murdoch a zseni segítséget kér egy pszichiátertől a tettes profiljának megalkotásában. Ebből megtudjuk, hogy a gyilkos dühös a nőkre (ki hitte volna), és bár beteg állat, kívülről tök normálisnak látszik (hát ilyenből is van egy pár). A jól végzett munka végén Murdoch ismét megy táncikálni, ahol új partner várja, nem kell nagyon erőltetni az agyunkat, hogy rájöjjünk, a bájos doktornő az. Na rögtön az első lépés nagyon bénán sül el, Murdoch megbotlik, és ijedtében belemarkol a bájos doktornő bájos hátsójába, így:

murdoch_s2x01_4.jpg

A serény zsaruk elkapnak egy fickót, aki kukkoló volt, és eléggé illik rá a tettes profilja. Le is csukják, az meg bekattan a böriben, és késsel hadonászva akar kijutni, de a yardos csávó lelövi. Ügy lezárva, legalábbis a Scotland Yardnak, de Murdoch nem nyugszik, keresi a közös pontot az áldozatok között. Meg is találja egy motelben, ahol kiderül, hogy már járt ott egy rendőr a női vendégek nyilvántartását ellenőrizni. Szóval zsaru a tettes, és ezért szállnak be az áldozatok nyugodtan a kocsijába. Murdoch leveszi a konflisról az összes ujjlenyomatot, és mit ad ég, a yardos csávóé vannak benne (és mivel senki nem nyúlt a megtalálása után a kocsihoz, hát…). Murdoch biztos benne, hogy még a városban van, hiszen mindig nyolc nőt öl meg, szóval van még dolga.

murdoch_s2x01_5.jpg

Nem nehéz kisakkozni, hogy ki még az a dolgozó nő, akihez be tud jutni. Ha Dr. Ogden eddig nem félt egyedül a hullaházában, hát ezután fog. És bár a rendőrök későn érkeznek, a doktornő elég ügyesen vágja bele az ollóját az ál-yardos-rendőrbe, aki most már nem titok, valójában a sorozatgyilkos. Szegény doktornőt kicsit megviseli, hogy ölnie kellett, ezért el is megy este a táncórára, hogy legyen, aki átölelje.

murdoch_s2x01_6.jpg

Alig várjuk, hogy legközelebb az UV-cuccon meg a profil-alkotáson kívül mit dob még be a nyomozó, na meg hogy mibe torkollik ez a sok táncóra.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása