Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x02 - Vadnyugat újratöltve (Mild Mild West)

2012. október 22. 15:00 - parcihocok

A torontóiak nagy örömére a héten Buffalo Bill haknizik a városukban a vadnyugat legendás történeteivel és kalandoraival. A majálisra kivonul a fél rendőrörs, lehet lasszózással béna kalapot nyerni, és pattogatott kukoricát majszolva nézni a show-t. A csúcspont a két legendás gazember-zabolázó pisztolyhős bemutatója. Nem sokkal több spontaneitás és életszerűség van benne, mint a trashrealitykben, de ne feledjük, akkor még VVAkárki helyett VadnyugatAkárki volt a sztár. Na lényeg a lényeg, látványos lőgyakorlatot mutat be épp a két hős, amikor az utolsó lövés túl életszerűre sikerül, és a páros egyik tagja kinyiffan. Milyen jó, hogy helybe jött a boncnok és a nyomozó is.

murdoch_s2x02_1.jpg

Természetesen a námberván gyanúsított a társa, mivel ugye ő lőtt. Csak hát ő állítja, hogy hakni az egész, és az utolsó lövést a szénabálára adta le. Crabtree tizedesék megnyerték a találd-meg-a-töltényt-szénában c. feladatot, ami stílszerűen olyan, mint tűt ugyanott, szóval nem jó móka és el is pepecselhetnek vele néhány órát. Dr. Ogden kibányássza a töltényt a hullából, ami alapján kiderül, hogy kevésbé pisztollyal, mint inkább puskával lőtték le a nyomorultat, a társa tehát fel van mentve. Mire Crabtree és Higgins átnyálazza a szénát, Murdoch már tudja az eredményt, ezen a ponton élt bennem a gyanú, hogy Crabtree nemes egyszerűséggel felrúgja a nyomozót, de nem, túl jólnevelt, úgyhogy csak magában anyázik.

murdoch_s2x02_2.jpg

A gyilkos tehát a hakni örve alatt távolabbról lőtt, annyira, hogy csak mesterlövész lehet az illető. A társulatból Buffalo Bill, egy kuka ex-fejvadász és Ms. Oakley jöhet számításba. (Sajnos az áldozat társa ellen, akármennyire tenyérbemászó képe van is, nincs terhelő bizonyíték.) Buffalo Bill két autogram kiosztása közt azzal mosakszik, hogy ő már öreg és gyengénlátó (már csak a rokimatrica hiányzik a lováról), és tisztes bizniszmenként kereskedik a vadnyugatosdival, amúgy meg nyugger és nem lyuggat ki többé embereket. Ms. Oakley-t Brackenreid felügyelő kérdezi ki, a kiscsaj hamar bevágódik nála a puskájával és a whiskyjével. Itt kell megemlíteni, hogy Mrs. Brackenreid éppen befenyítette az urát, hogy vagy iszik, vagy vele smacizik, a kettő együtt kizárt, úgyhogy a felügyelő először is átvitte az összes dugipiáját M. irodájában, másodszor pedig majd megveszik egy kupicáért.

murdoch_s2x02_3.jpg

A hulláról az egyetlen valódi és sok aranyfoga alapján kiderül, hogy kamu személyazonossága volt. És miután valaki Dr. Ogdentől lenyúlja a hulla fejét, az is kiderül, hogy vérdíj volt rá kitűzve. Persze mindenki tagadja, hogy tudta volna, kicsoda valójában Mr. Jones. Mivel a fejvadász megpróbál lelépni a fejjel, M. letartóztatja. A legjobb védekezése az, hogy már túl sokat ölt, és többet nem bírna el az érzékeny lelke, szóval valóban ellopta a fejet a pénzért, de nem ölte meg az ipsét. Közben Brackenreid csak visszacsámborog Ms. Oakleyhoz, nem egyértelmű, hogy a hölgy formás hátsója vagy a whiskey-je miatt inkább, mindenesetre matajrészegre isszák magukat, miközben kurjongatva lődöznek szanaszéjjel (Kétlem, hogy Mrs. B. tud erről az esti műszakról).

murdoch_s2x02_4.jpg

Az éjszakai rendőri jelenlét mellett is megtörténik a második gyilkosság, az első áldozat társa a legújabb hulla. Kezd minden egyre inkább arra a régi sztorira mutatni, amivel a két jómadár haknizott: egyszervolt, holnemvolt, volt egyszer egy gazember, akit a két bátor hős maxinagynagy korrektséggel csinált ki. Valójában az egész sztori mögött a nagy vasútépítés állt, amikor is ha valaki nem engedte át a vasutat a földjén, arra ráküldte a vasút a felbérelt embereit, hogy intézzék el az ügyet. Így járt a „gazember”, akit a két „hős” lőtt szitává. Ahogy az lenni szokott, az affér közben volt egy kisgyerek az ajtó mögött, aki mindent látott, és felnőve bosszút esküdött. Elszegődött Buffalo Bill mellé lovászgyereknek, majd addig tanulta a lövészetet, amíg ki nem tudta csinálni az apja gyilkosait. És minderre Murdoch a tetthelyen légypapírral összeszedett lószőrből jött rá. Hiába, ő egy zseni.

murdoch_s2x02_5.jpg

A végére még egy túszdrámát is beleraktak, a lovászgyerek BB-re fogta a fegyvert, és csak M. túsztárgyalói képességeinek köszönhetően nem lett harmadik hulla. A végére azért Crabtree a szénáért bosszúból verbálisan elgyepálja Murdochot. Az epizód tanulsága az, hogy a westernhősök is hordanak szemüveget, és hogy a celluxot Crabtree találta fel, csak nem tudunk róla.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása