Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story 2x01 - Welcome to Briarcliff

2012. október 22. 11:00 - foxglove (törölt)

Aki megnézte az eddigi trailereket az AHS:Asylumhoz, az világosan dekódolhatta Ryan Murphy üzenetét, ami úgy hangzik: „nagyon be fogtok szarni”. (Ryan Murphynek pedig ezúton üzenném vissza, hogy a Glee meg van bocsátva). Elmegyógyintézetben játszódó retro horror, szado-mazo pappal és apácákkal? Naná, hogy jöhet. És akkor a castingot még nem is említettem. Szóval, aki jót akar, ajtót bezár, villanyt leolt, latexruhát felvesz, és kezdődhet a parázás.

ahs01_resize.jpg

Murphy nem csak a fél szereplőgárdát hozta vissza (áldassék), hanem a megmaradt a védjegy is, a hatalmas, gyönyörű, kísértetjárta épület, csak Briarcliff még nagyobb, még szebb, és még hátborzongatóbb. A Harmon-ház sem panaszkodhatott az egy négyzetméterre eső hullák számát illetőleg, na de Briarcliffben, a hírhedt szanatóriumban, több mint 46000 ember halt meg az évek alatt, PLUSZ még egy Bloody Face nevű saját sorozatgyilkosa is van. Remek kilátások elé nézünk az évadban. Briarcliffet először jelenkori, elhagyatott és romos állapotában csodálhatjuk meg, egy kissé idegesítő és túlfűtött párocska (név szerint hülyepicsa és Adam Levine) perverz nászútjának utolsó állomásaként (nagy összegben fogadok rá, hogy nem csak a nászút ér itt véget). Igen, ez a „dugjunk Amerika 12 legijesztőbb helyén” kódnéven futó nászút talán furcsának tűnhet első hallásra, de a csaj a horrorsztorikra izgul fel, a pasi meg a csajra, szóval win-win a szitu.Fel is veszik a kezdőalakzatot az elektrosokk-kezelő széken, amikor a nő zajt hall (mi mást), és követeli, hogy azonnal keressék meg a zajforrást. Szegény Adam Levine szívesebben adna be végre egy injekciót kedves nejének, de egy backdoor és egy szopás ígérete elég meggyőző tud lenni. Annyira, hogy Adam hajlandó saját kis kezét is bedugni egy nyíláson, (nem azon! egy zárt ajtó nyílásán, nevezzük mondjuk gloryholenak) hogy telefonnal készítsen felvételt a „hangról”. Ez a felvétel sem kerül ki a youtube-ra, mert az Izé a telefonnal együtt a karját is kitépi (leharapja?), de talán vigasztalja Adamet az a tény, hogy mindez szopás közben történt. El is morzsolok pár könnycseppet, annyira megható volt ez a tisztelgés volt ez a műfaj előtt, kedves Mr. Murphy.

ahs02_resize.jpg

Hogy Adam és a szexi tetkói életben maradnak-e (remélem, nem), arra kicsit várnunk kell, mert 1964-be ugrunk vissza, nocsak, Evan Peters, az első ismerős arc, hurrá. Gyorsan elhessegetem a fejemből a halálfej-sminkes, gumiruhás pszicho Tate Langdon-képeket, ő most Kit, egy egyszerű benzinkutas srác, akit a környék vagány csávói vegzálnak, mert egy színes bőrű (korhűen: nigger, nem én mondtam) nővel él együtt, hah, még ha tudnák, hogy össze is házasodtak titokban. Előkerül egy pisztoly és egy tábla csoki is, nem tudom, ki játszotta a Billy nevű főgecit ebben a jelenetben, de remélem, szerepel még, mert ilyen gonoszul és sokat sejtetően csokit enni még senkit sem láttam. Végül Kit karcolás nélkül tér kis otthonába, kis feleségéhez, ami viszont ezután történik, arra egyelőre nem tudok magyarázatot adni, merthogy az éjszaka kellős közepén ugyanis elrabolják őt az ufók. Bizony.

ahs03_resize.jpg

Most jött el az ideje, hogy Briarcliff megmutatkozzon teljes pompájában, egy Lana nevű újságírónőt (Sarah Paulson) kísérünk el oda, akinek a belépőzenéje egyenesen a Carrie c. filmből való és még a cipője is jó. Egy barátságos külsejű, szimpatikus ápolt (lásd kép) üdvözli Lanát először egy szívből jövő mosollyal. Lanánk van olyan felvilágosult és előítéletektől mentes, hogy első ránézésre megállapítsa róla: ártalmatlan, hát nem igazán, vágja rá a kísérője, Mary Eunice nővér, megfojtotta a testvére kisbabáját és levágta a füleit. Óh. Na mindegy, hiszen Lana semmi esetre sem az ápoltak miatt van itt, hanem Briarcliff híres pékségéről akar cikket írni, na persze.

ahs04_resize.jpg

Ha van valaki, aki ezt a kamut nem veszi be, az a főnéni, Jude nővér, már csak azért sem, mert őt Jessica Lange alakítja. Egy Jessica Langet átbaszni, ugyan. Ahogy arra számítani lehetett, Jude nővér szegény kis naiva Lanát apró darabokra cincálja a beszélgetésük során, majd szerényen megjegyzi, hogy nem ő viszi a sót Briarcliffben, hanem Timothy atya. Hm, kezdek kíváncsi lenni erre a bizonyos atyára. Az interjút egy új ápolt érkezése szakítja félbe, személyesen a hírhedt Bloody Facet szállítják az intézetbe, hű, azt hallottam, emberbőrből készült maszkot viselt, találkozhatnék vele, pihegi Lana, mintha kicsit jobban felvillanyozná őt ez a téma, mint a bagettek. Ne is álmodj róla, Lana Banana (ez az „értéktelen szardarab” szinonimája Jude nővér szótárában), mert Jude nővér személyesen fogja kezelésbe venni Bloody Facet.

ahs05_resize.jpg

Bloody Face, azaz Kit (merthogy ő nőket ölő sorozatgyilkos, mily meglepő) amúgy egyáltalán nem tűnik félelmetesnek, még mindig ott tart, hogy jöttek a kis zöld lények, és fogalma sincs, mi zajlik körülötte (nem ő az egyetlen…). Sajnos kapásból azzal indít Jude nővér előtt, hogy megtagadja Isten létezését, na azt a nézést, amit Jessica Lange produkált erre, jól ebből már nem jössz ki, haver. Jude nővérnek csak egy kérdése maradt, a felesége sötét húsa könnyebben vált le a csontról, mint a többi áldozaté? Jaj. A válasz egy arconköpés, amire a viszontválasz egy virgácsolás, hát ez most már így lesz.

ahs06_resize.jpg

Na de az élet megy tovább, Kitet ismertetik a vigyorgóval, először is a társalgóval, klasszikus kép, valaki egyedül táncikál, valaki magában beszél, valaki a fejét veri ütemesen az ablakba, valaki leszedáltan, mozdulatlanul ül egy helyben, esküszöm, mintha csak a középiskolai kollégiumi társalgónkat látnám, visszajönnek az emlékek. Két ápolt tűnik ki a kis glee-clubból: az egyik egy nimfomániás csaj, Shelley (Chloe Savigny), aki rögtön ki is fejezi tetszését az új lakó és az új lakó formás feneke irányában. Vele már találkozhattunk egyszer, Jude nővér büntiből leborotvált egy kis részt a fején, mert nagggyon rossz kislány volt, de komolyan mondom, jól áll neki ez a haj, és neki legalább van mentsége erre az érdekes frizurára, nem úgy, mint Miley Cyrusnak.

ahs07_resize.jpg

A másik pedig a helyi Bear Grylls, csak lányban, majdénkitanítalakhogyéldtúl, kettejüknél a közös pont, azt hiszem, Kit lesz majd. Szükség is lesz majd Grace segítségére, mert Kit nem nagyon akarja megérteni, hogy működik a rendszer: pl. ha előbb-utóbb valaki niggerezni kezd, abból balhé lesz,akkor viszont jön Jude nővér, ki jár megint szarul? hát Kit, pedig azért ez nem olyan bonyolult. Úgyhogy nem árt, ha Kit (nehéz nem Tate-et írni) hallgat erre a Gracere, még akkor is, ha az „állítólag” feldarabolta a családját (őt meg majd igyekszem nem Lizzie Bordennek hívni), már csak azért is, mert bár hihetetlennek tűnhet, de tényleg vannak rosszabbak Jude nővérnél Briarcliffben, ott van például a háziorvos, akinél elég magas a páciensek elhalálozásának aránya. Hogy a páciens beteg legyen, az gyakorlatilag nem is feltétel. Ó, és szeret kísérletezni is a jó doktor, a hullák pedig eltűnnek, hmm. Érdekes. Jude nővérnek nem tetszik dr. Arden munkássága, mert ő a hit embere, a doki meg a tudományé, és amúgy is, egy férfinek sincs felette hatalma.

ahs08_resize.jpg

A fenéket. És ezzel el is érkeztünk Jude nővér gyenge pontjához, a titokzatos monsignorhoz, aki nemcsak ambiciózus (pápai babárokra tör a kegyelmes úr, úgyhogy talán helytálló a jelző), de a nővér vágyainak is a tárgya. Legalábbis a kedvéért bizony-bizony nem átall szexi vörös kombinét és parfümöt (fertő!) viselni apácaruha alatt, és ha még így sem lenne elég egyértelmű, hogy vonzódik hozzá, akkor jön a Murphy-féle szokásos diszkrét utalás: a nővér a vacsoraasztalnál arról fantáziál, hogy lenge öltözetben belecsüccsen az atya ölébe, ebből önostorozás lesz, ha nem tévedek. Bááár, amilyen dögös volt a jelenetben Jessica Lange, azon sem lepődnék meg, ha a monsignor fantáziáját láttuk volna. Joseph Fiennes alakítja az atyát, könyörgöm, miért nem Zach Quinto kapta ezt a szerepet, ó te jó ég, bele sem merek gondolni. (Azt nem kell mondanom, ha valaki igazán jóféle szexuálisan frusztrált papot akar látni, a Sade márkit nézze.) (Vagy a Jóban-rosszbant.) (Csak vicceltem.)

ahs09_resize.jpg

Na de hagyjuk Jude nővért és a bűnös gondolatait, mert Mary Eunice nővér a jó doktor megbízásából egy titokzatos Valamit etet éjnek évadján véres húscafatokkal az erdőben, Valamit; ami nagyon éhes, és az is jó kérdés lenne, hogy mit eszik. (Bár az eltűnt holttestek és a véres húsdarabok közti összefüggést azért nem olyan nehéz kimatekozni.) Mary Eunice nővér a Valami helyett csak az arra kószáló Lanával találja szembe magát, aki nagggyon akarja azt a cikket Bloody Faceről, annyira, hogy megzsarolja a nővért, vigye el a gyilkoshoz, különben mesél Jude nővérnek a kis éjszakai túráról. Így hát Mary Eunice nővér útba igazítja Lanát a sötét folyosón a cellák között, majd magára hagyja, ezért sajnos nem tud idegenvezetéssel szolgálni, pedig lehetne, ez szarral dobálózik, ez rejszol, ezt meg az őr dugja éppen. Becsületére legyen mondva, Lana nem kezd el visítozni, egészen addig a pontig, amíg az egyik kukucskálóablakból („A” gloryholeból, abból a bizonyosból) ki nem nyúl egy véres kéz és nem kezdi el szorongatni a torkát. Szerintem az Adam Levine keze, és teleportálódott a jövőből. Gondolkozzunk 4 dimenzióban! Persze hiába is kereste volna Kitet, mert őt elszállította a jó doktor egy kis magánkezelésre. Kényszerzubbonyt húzott rá, a galaváját hátraszíjazta, pecket tett a szemhéjára, hogy ne tudja lehunyni a glazáját, és már-már kezdetét vette volna a horrorsó, amikor a doktor a legnagyobb meglepetésére talál Kit nyakában… egy robotpókot. Miafasz, ezt tényleg elrabolták az ufók?

ahs10_resize.jpg

Végül vissza Jude nővérhez, aki a Lana-problémát úgy oldja meg, hogy felveteti az Adam Levine támadását valahogy túlélő újságírónőt a páciensek közé, Lana leszbi barátnőjétől kizsarolt beleegyező nyilatkozatnak köszönhetően (heló, a leszbiség nagy bűn!); a fenekelésért kétségbeesetten könyörgő Mary Eunice nővért pedig azzal bünteti meg az engedetlenségéért, hogy nem bünteti meg. Stílusos, nemdebár?

ahs11_resize.jpg

Elégedettségre azért semmi ok, Dr. Arden tesz róla, hogy ne így legyen, mert miért is meszeli ki a gloryhole mögötti szobát, mi történhetett ott? De kérdezhetném azt is, hogy honnan jött a robotpók? Ki valójában Bloody Face és ki az a Bloody Face, aki a jövőben a nyomipárt szadizza?

ahs12_resize.jpg

És legfőképpen: mikor jön már Zach Quinto?

Címkék: ahs
39 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyperfumegirl 2012.10.22. 13:19:57

Na ez hiánypólás, gondoltam is rá, hogy a horror storyt miért nem hogyvoltozza valaki. Én megkajáltam teljes mértékben ezt a premiert, nagyon jó kis évad lesz ez is, máris olvasom. :)

foxglove (törölt) 2012.10.22. 15:36:54

@candyperfumegirl: a The Walking Deadet is igazán írhatná valaki

candyperfumegirl 2012.10.22. 16:00:03

@foxglove: na az meg a másik!

Egyébként remekül szórakoztam ezen a hogyvolton, így tovább! És tetszik az Adam Levine keze a jövőből ötlet is.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.22. 18:04:05

Jelentem, végigolvastam és tetszett! A poszt írója felettébb ügyes. Köszönöm, ennyit szerettem volna mondani.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.22. 18:22:12

@foxglove: A poszt írója kinevet, az okára még nem jöttem rá, ezen még gondolkodnom kell.
.
.
.
Nem jöttem rá, miért is?

foxglove (törölt) 2012.10.22. 18:29:50

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Kedves Kommentelő, csupán a figyelmessége, mondhatnám, jósága mosolyogtatott meg, semmi egyébre ne gondoljon!
:)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.22. 18:33:42

@foxglove: Tisztelt Posztíró!

Ha már így volt Kedves hozzám szólni, amit ezúton is igen megtisztelőnek tartok, megosztanám Önnel, hogy mélységesen megmelengette szívemet, hogy jóságom mosolygást vált ki embertársaimból. Figyelmességem az Ön irányában örök érvényű, ezek után végképp.

Sok szeretettel: Kommentelő

Pácsó Ármándó 2012.10.22. 19:59:25

@foxglove: Látszik, hogy "hosszú hétvége" van, mindenki olyan pihent :-)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.22. 20:49:08

Ezt majd épp a hv miatt fogom megnézni :)

foxglove (törölt) 2012.10.22. 21:29:22

@Pácsó Ármándó: az:)

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Kedves Kommentelő! Papírnyomdai termékekkel aligha tudnám kifejezni meghatódottságomat. Ilyenkor érzem, hogy érdemes volt.
Hálás köszönettel: Posztíró

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.22. 21:44:41

@foxglove: Tisztelt Posztíró!

Önnek már megszületni is érdemes volt, remélem, családja ezzel tisztában van. Egy olyan kincs van itt a blogon, amit mindenkinek észre kell vennie! Én megtettem, várom a többieket is, hogy ráeszméljenek az Ön nagyságára.

Hálámat én nekem kell kifejeznem, hogy olvashattam e remekművet! Köszönöm:

Kommentelő

foxglove (törölt) 2012.10.22. 21:48:48

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Legkedvesebb Kommentelőm!
Csak jelezni szeretném, hogy várjuk a nappaliban.
Üdv,
Posztíró

Pácsó Ármándó 2012.10.22. 21:50:54

@foxglove: Lehet, hogy ittak is egy kicsit :-)

Pácsó Ármándó 2012.10.22. 22:01:54

@foxglove: Kedves vagy, de én már megyek szépeket álmodni, mert nem nézek horrort :-)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.22. 22:04:52

@foxglove: Mélyen Tisztelt Posztíró!

Nappaliban megjelentem, mert Ön azt kérte. Rám számíthat MMKK, mert én vagyok a Legkedvesebb.

Sajnos, a hálószobáig még nem jutottam el:D

@Pácsó Ármándó: itt senki nem iszik, SSKK:D

foxglove (törölt) 2012.10.22. 22:07:49

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Drága Kommentelőm! A dzsakuban leszünk, Bacardis üvegekkel fogunk felszopást imitálni a csajokkal. Csatlakozhat.
Üdv, posztíró.

nosce 2012.10.23. 09:59:09

@foxglove:
"Papírnyomdai termékekkel aligha tudnám kifejezni meghatódottságomat. Ilyenkor érzem, hogy érdemes volt."

és kinek mondanál mindenekelőtt köszönetet h sikerült eljutnod idáig ? :)

nosce 2012.10.23. 10:03:56

@foxglove:
lehetne olyan posztot is írni h összemördzsölni két független sorozatot mondjuk a walking deadet meg a dallast vagy sherlockot :)

nosce 2012.10.23. 10:04:57

@foxglove:
Bacardis üveg nélkül nem menne ? :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.23. 14:18:55

@foxglove: Elképesztően tehetséges Posztíró!

Ezt az alkalmat muszáj volt kihagynom tegnap este, mert nem mertem Önnel személyesen találkozni, ehhez Én még kicsi vagyok, de igyekszem felnőni a társaságához.

Látom, Pákó is az illusztris tömeg tagja.

Pácsó Ármándó 2012.10.23. 19:24:34

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Ja igen, láttam egy "Házasodna a Gazda" előzetest valamelyik nap. Ezek szerint elindul végre Posztírói munkásságod? (Hogy Foxy is tudjon neked rajongói kommenteket írni)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.23. 21:00:58

@Pácsó Ármándó: igen, elvileg jövő héten indul, v mikor. Ideje volt már

@foxglove: remélem, személyre szólót :)

nosce 2012.10.23. 23:56:24

@foxglove:
köszike, cserében lányokkal ollozást vállalok a dzsakuban :)

foxglove (törölt) 2012.10.24. 07:37:26

@nosce: ez szuper, de eddig azt hittem csak lány lánnyal tud ollózni:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.10.24. 13:32:06

HV az asylumos horrorsztoriból? Jaj de jó!
1.-t nemrég daráltam le, így az új évadban a vágások annyira nem tudnak a falra felkergetni. Jó, azért még az első végénél is kellemesen borzongva mászkáltam késő éjszaka egyedül a kivilágítatlan lakásban, de 5 epizód Big Bang Theory ezt is helyretette.
Viszont epekedve várom a belengetett szálak kibontását, újak feltűnését. Jessica Lange bámulatos, mint mindig.

Adam Levine-hoz meg annyit: nem tudom, miért vagytok ilyen "végtag-fixáltak". Én spec attól csapkodnám a térdem, ha egyszer csak besétálna a "kakukkfészek" kellős közepébe, mint a Félkarú Rabló formerly known as Adam Levine.

Castingolni az idegesítő jósnő-libát a Carnivale-ból viszont irdatlan rossz pont nálam. Remélem, csak ez az egy epizódja volt, mert ha nem, fogom én még a hajamat tépni őnagyságától.

foxglove (törölt) 2012.10.24. 18:48:29

@neccharisnyás útonálló: én a pincében lakó csecsemőrémtől féltem, jaj

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.10.24. 19:41:05

@foxglove:
Annál nem is értettem, hogy 1. miképpen *spoiler* másodjára, hisz elvileg ő a *spoiler* állatorvosi lova 2. MEGNŐTT???!!!!
Részemről az ikrek se semmik. Úgy érzem, van valami damianfóbiám az ilyen filmszereplőkkel kapcsolatban.

BTW ha az Asylum történetének szerkezete valóban olyan többrétegű lesz, mint remélem, hivatalosan is kinevezem Kesey kakukkos könyvének "mostoha" adaptációjává.

Emmet Ray 2012.10.29. 23:50:36

Csatlakoznék a The Walking Dead igényléshez! Valamint örömmel látom, hogy nem követjük többé azt az értelmetlen szabályt, hogy amit nem adnak itthon arról nem hogyvoltozunk. Ezek annyira rétegsorozatok, hogy kb. esélytelen lesz itthon látni. Esetleg 10 év múlva, ha lemegy az áruk, a Tv2 benyomja éjjel egykor, hétköznap. Ehhez az íráshoz meg gratu, kedvet csinált a második évadhoz! :)

foxglove (törölt) 2012.10.30. 07:05:32

@Emmet Ray: köszi:)

A TWD hv-t kíváncsian várom én is:)
süti beállítások módosítása