Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x02 - A hatalom mindig győz!

2012. október 18. 14:00 - Natasha Romanoff

Ott folytatjuk, ahol az előző rész véget ért. Sajnos Tara nem szívja ki Szuki csodálatos tündérvérét, csak egy picit megkóstolja. Ő meg persze nem érti, hogy ha éhes, akkor márpedig miért ne ehetne, amit akar? Igazságtalan egy világ ez, főleg az új vámpíroknak. Főcím után Bill, Eric és Eric vámpírtesója(Nora), akit az, az előző részben kutyapózban próbált ki, épp a celláikba tartanak, amik valószínűleg a vámpírhatóság épületében vannak, bár sokat nem tudtunk meg helyről, csak annyit, hogy az Apple-Samsung párharcban, az előbbit részesítik előnyben.

1 (490x258).jpg

Ha már kutyák, a következő képeket egy családi vacsi közben is szívesen nézegetném, farkasok beleket esznek. Közben a háttérben a falka többi tagja emberi formában, kicsit Lost-plakátos beállással szemlélődik az elvarázsolt erdőben, ahol már megfordultak tündérek, görög istennők, alakváltók és vámpírok is az évadok során. Alcide nem akar falkavezér lenni, pedig ez lenne a törvény, de mivel mély hangja van meg két méter magas, így belefér a badass kategóriába és szarik a törvényre. Ugrunk. Bent a városban Terry bolondabb a szokásosnál. Ugyan ez elmondható Taráról is, aki nem nyugszik, amíg a fehér konyha minden darabját össze nem töri.  Valahogy neki ezt az átváltozást is túl kellett komplikálni, annó mikor Jessicát változtatták át, ő nem suhant fel-alá, mint egy retardált.

2 (490x233).jpg

Flashback, 1904, San Franciso. Pamnek hiányzik Eric, mert ugye ő egy cellában ül valahol. Ezért emlékképeket kapunk, hogy megtudjuk ezek ketten, hogy is találkoztak és, hogy lett végül Pamből is vámpír. Vintage képek, fűzők, zongoraszó, kurvák. Ha megkérnének, hogy főzzek egy levest, ami a századforduló Amerikáját idézi, biztos ezeket dobnám bele. Pam egy bordélyház dámája volt, és nagyon aggódott, amikor látta, hogy valami megeszi a lányait. Ez a valami persze egy vámpír volt. Meglepetés-szerűen egyik este, nagy ködben Pam megy hazafelé és elkapja egy vámpír, de persze Eric ott terem egyből és megmenti. Pár perc verbális petting. Majd várnánk, de MÉG nem történik meg a nagy harapás, valószínűleg a következő részben.

3 (490x256).jpg

Vissza a jelenbe, kiderül, hogy Billék cellája igazi szopóroller, akármit rosszul mondanak, vagy nem válaszolnak a hatóság kérdéseire, kapnak egy kis nap(?)sugárzást, hogy fájjon. Samék vonalán még mindig a farkas-törvények betartásáról papolnak. Őszintén szólva ez a legérdektelenebb szál a jelenlegi évadban. Szukinál Tara még mindig szenved, most mondhatnám, hogy ebben a részben az írok nem adtak nagy kihívást sem LaFayette-nek, sem Szukinak. Tarát kergetik végig a házban. Aki ugye nem eheti meg őket, mert a „mestere”, Pam megtiltotta neki sajnos. Nappal Szuki elmegy valami redneck hülyéhez vámpír-ellenes fegyvereket venni, mert valamivel mégis csak kordában kell tartani az újonc vámpírt.

4 (490x250).jpg

Kihallgatás a hatóságoknál, valahogy ezek a jelenetek mindig jól sikerülnek a tvben. Billt hallgatják ki, eközben megtudjuk, hogy a hatóság tulajdonképp egy vallási szekta, ami persze hisz(itt még nem hisz) a dicső vámpírbibliában. A történet szerint Ádám és Éva előtt volt egy felsőbbrendű lény, akit Lilith-nek hívtak és az ő vére csorog minden vámpír ereiben a mai napig. Továbbá a lényeg, hogy az embernek kell etetnie a vámpírt. Na bumm, ennyit a True Blood 0 negatív palackozottról. Közben Ericet is kihallgatják. Nem biztosak benne ki ölte meg Nan Flannagant, így mindkettőnek ezüstöt nyomatnak az ereibe, teljesen mindegy mit mondanak. Erre izgulnak, na.

5 (490x251).jpg

Jessicánál party van, mint mindig. Megjelenik a meleg vámpír pap is, aki Jasont akarja magának, pénzért. 10ropi először, 20ropi másodszor. A duplázás oka persze Jason kerek segge, ami úgy néz ki mindkettejüket felizgatja. Kicsivel odébb, a vita tárgya épp békülni akar Hoyttal. Aki haragszik rá, mert megdugta Jessicát. Nem is egyszer. Tara eközben felébredt és megszólalt. Közölte Szukiékkal, hogy sosem bocsájt meg és elszaladt, köszönjük.

6 (490x248).jpg

Bent a nagyvárosban megismerkedünk a szektával, és új neveket adunk, Eric (fuck up one), Bill (fuck up two). A főnök kíváncsi, hogy a fiúk hisznek-e az emberekkel való együttélésben. Mert az most a legfontosabb, tehát, ha embereket esznek, akkor a hatóság és a vámpírok ellenségei, így meg kell őket gyilkolni. Gondolom a kis tanács tagjai még soha egy embert se öltek meg, ők True Blood-os üveggel a szájukban másztak ki a földből. Már kerül elő a karó, erre „fuck up two”-nak támad egy ötlete, hopp Russel Egington életben van. Ő volt az, aki élő adásban harapta el a híradós torkát az előző évadban, ami nem egészen etikus. Erre fuck up one és two fogták és bebetonozták őt, hogy szenvedjen az öreg gyökér. A szerencséjük az, hogy csak ők tudják, hol van, ezzel nyertek maguknak egy kis időt. Akkor hajrá, keressétek meg Russelt.

7 (490x252).jpg

Az utolsó jelenetben a készséges producerek elénk tárták, hogy nézhet ki valaki, akit bebetonoztak, utána X idő után kiszabadult onnan és egy kórházban fekszik, emberek vérét szívja csontig és próbál felépülni, köszönöm amúgy sem voltam éhes. 

Címkék: true blood 18+
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

9Kitti2 2012.10.19. 20:11:20

UV-sugarakat nyomnak rájuk a cellában, de amúgy lényegtelen, mert nagyon jól írsz, ami kárpótol engem minden tekintetben. Imádom a True Blood-ot,kár, hogy Sixx nem folytatta, ezért köszi, hogy átvetted. Nem zrikálásképp, de majd írhatnál hosszabb posztokat is, annyira jó olvasni, végig röhögtem, csak hamar vége lett :( Köszii :))

Natasha Romanoff 2012.10.30. 20:36:44

Köszi! Az évad második felében lesz egy kis minőségi javulás, sajnos az eleje még elég ötlettelen volt(szerintem), így sokat nem is tudom feszegetni, de a továbbiakban már hosszabb posztok lesznek:)
süti beállítások módosítása