Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x15 – Pandora

2012. október 18. 15:00 - Zenóbia

Kivételesen nem csak a végeredményt, azaz a hullát látjuk, hanem azt is, ahogyan kihajítják egy emeleti ablakból. Sőt, azt is, hogy ki hajította ki, ugyanis enyhe homlokráncolással néz az áldozata után, nincs nagyon felzaklatva. Alexis ötvenhat gyakornoki munkát csinál egyszerre, mert keresi a leginkább testhezállót, Castle kezd aggódni. Iszonyú bunyó előzte meg az ablakon átrepülést, mai hullánkat meglőtték, megszúrták, fojtogatták, beledöftek a nyakába egy tollat, majd egyenként lenyúzták a lábujjairól a bőrt. Jó, ez utóbbit nem. Esposito öltönyben van, miért van öltönyben, sosincs öltönyben. Megjelenik Lanie új segítője is a színen, aki nem más, mint? Ki akar cukorkát? Persze, hogy Alexis. Castle lassan azt sem tudja majd, hogy mikor van otthon, mikor az őrsön. Az utcán vérnyomokat találnak, egy helyen nem vérpatak, hanem tócsa van, ott nyilván autóba szállt, és nyilván van egy kameránk is, ami pont arrafelé néz. Beszállt egy taxiba egy nővel együtt, akit túszként magával vitt. Hamar rájuk is rontanak a békés vacsorázókra, vagy legalábbis a faszi nagyon békésen és rezignáltan eszegeti a szendóját, még akkor is harap egy utolsót amikor ráparancsolnak, hogy kezeket fejre, lábakat térdre. Beckett úgy tanulmányozza mint valami fura bogarat.

4x15_castle1.jpg

Thomas Gage nem aggódik, mert bármijük is van ellene, az el fog tűnni. Ha ő nem is aggódik, Beckették már kezdenek, főleg, hogy Gage jogosítványa hamis, az ujjlenyomata nincs a rendszerben, úgyhogy gőzük sincs, hogy ki a fene ez itt. Tina a túsz elmondja, hogy Gage, miután felvitte magával megkérte, hogy lássa el a sebét, közben elmesélte neki, hogy megölt egy embert, aki nem létezik. Se az áldozat nem létezik, se a gyilkos, szeretni fogom ezt a sztorit, látom már előre. Lanie is igazolja, mert nem tudja azonosítani a hullát, az ujjlenyomata nem szerepel a rendszerben, pedig szerepelhetne, a testén talált régebbről származó sérülésekből ítélve. Megnéznék Beckették is, ha még ott lenne, de már nincs ott, pedig Lanie épp fel akarta nyitni. Azt én sem várnám meg, ha nem lenne nagyon muszáj. Alexis csak egy percre ment ki, a fene gondolta, hogy az alatt meglép a hulla. Gage sincs már a fogdában, csak a bilincsét hagyta ott emléknek. Alexis persze meg van róla győződve, hogy az ő hibája, hogy eltűnt a hulla, végül is ja, igazán számíthatott volna erre az eshetőségre is. Castle már épp kezd örülni, hogy akkor felfüggeszti a gyakornokoskodását az őrsön, de nincs szerencséje, Alexis nem adja fel. Gage a főbejáraton távozott, miután lopott magának egy egyenruhát.

De mielőtt még távozott volna, szépen leült az egyik géphez, belépett az adatbázisba, és utánanézett egy Tracy McGrath nevű nőnek, egészen pontosan a címének, amit máshonnan nem tudhatott meg, mert hogy titkos. Aztán evett a reggelijükből, megitta a kávécskájukat és belepisilt a pálma cserepébe. A pasi tényleg nem szívbajos. Tracy, aki amúgy tudós egy kutató laborban, ajtaja nyitva, ez nem szokott jó jel lenni, most sem az. A nő hason fekszik a szőnyegen, a fejénél szép nagy vérfolttal. Beckett körülnéz a ház többi részében, a konyhában kurva jó csillárok vannak, meg egy gőzölgő bögre, lehet, hogy nincsenek is annyira egyedül. Tényleg nincsenek, Castle fején már csuklya van, és az övére is igen gyorsan az kerül. A házhoz Lanie és Alexis ér oda következőként, Lanie nem érti, hogy Castle-nak a nemtörődöm bájgúnárnak hogyan lehet olyan lánya, aki az egész világ súlyát magával cipeli. Ezt mi sem értjük, de lesz itt még mit nem érteni, mert csak a vérfolt várja őket a szőnyegen, hulla és Beckették nélkül. A hullák nem szoktak csak úgy eltűnni mondatot át kéne értékelni. A csuklyák lekerültével egy liftben találják magukat, ami nagyon mélyen a föld alá viszi őket, ahol nem más, mint Sophia Turner várja őket a CIA-tól, akivel Castle valamikor közelebbi ismeretségbe került, nagyon úgy tűnik így első pillantásra.

4x15_castle2.jpg

Beckett már most nem boldog, megint féltékenykedés lesz, készüljetek lélekben. Tracy öt éve dolgozott egy Alapítványnál, statisztikai modelleket készített a klímaváltozás hatásainak előrejelzésére. Előző nap délután szó nélkül lelépett két órára. A CIA titkos földalatti bázisán ezalatt kiderül, honnan is ismeri egymást Sophia és Castle. Amikor az első regényét írta, betekintést szeretett volna nyerni egy női CIA ügynök mindennapjaiba, és nyert is, nem csak a mindennapjaiba, hanem a szoknyája alá is. Azért azt szar megtudni, hogy nem Kate az első múzsája, hanem ki tudja hányan voltak már előtte. Szükségük van minden infóra Gage-ről. Cserébe Kate is kérdez, hogy mi folyik itt, Sophia közli vele, hogy ha bármit elárul az elhangzottakból, akkor azért halálbüntetés jár, kedves nő. Gage ügynök volt, nagyon okos, nagyon ügyes, 11 nyelven beszél, minden helyzetben helyt állt. Aztán egyszer csak a kedvenc gyerekük ellenük fordult, úgy sejtik, egy katasztrófát próbál előidézni, amellyel eltörli a várost a föld színéről. Vagy az egész földet, egy ilyen szuperembernek ez sem jelenthet gondot. A hulla Gary Harper, aki szintén CIA ügynök volt, míg Gage meg nem ölte. Espo csörög, Kate-nek kegyesen engedélyezik, hogy felvegye.

4x15_castle3.jpg

Tracy naptárában a két órás lelépésére a Pandora szó van beírva, Sophia társának torzul az arca. A Pandora Gage küldetésének a kódneve. Mivel a CIA nem nyomozhat hazai terepen, ezért Beckettet kérik meg, hogy vezesse a nyomozást Gage után. A trükk az, hogy most közvetlenül Sophianak kell jelentenie, senki másnak. Kapnak a telefonjaikra egy alkalmazást, amivel közvetlenül őt hívhatják, Castle-é egy nagy pánik gomb, ez legalább vicces. Castle mossa magát, hogy Sophiaval sosem volt olyan mint Kate-tel, őt csak egy rövid ideig tanulmányozta és az is már nagyon régen volt, és különben is Nikki Heat sokkal összetettebb karakter, meg minden. Kate-et majdnem megvette a szövegével, míg ki nem derül, hogy az rövid idő egy év volt. A Vaslady enyhén szólva nem fogadja jól, hogy nem árulják el neki, mi a különleges megbízatásuk, a fiúk azért ennél egy fokkal jobban veszik az akadályt. Castle-ék visszamennek Tracy házába, hátha van ott valami érdekes, egy vérfolton kívül, ami beette magát a szőnyegbe. A halála előtt vezette az autóját, egy Pontiac GTO-t, Tracy rajongott a klasszikus autókért, de akkor hol az autó? Egy parkolóházban tárolta. Beckett ahogy meglátja már sorolja is a jellemzőit, Castle meg csak les bambán.

4x15_castle4.jpg

Nem mostanában süvített vele, mert tiszta por, de a csomagtartóját nemrég kinyitották. Van is benne egy bőrönd, amit Castle nagyon nem szeretné ha kinyitnának, mert hátha abban lakik a három fejű, egy szemű gonosz, akit így rászabadítanak a világra. De nem, egy katonai telefon és egy jelátalakító van benne. Épp megnéznék az utolsó hívott számot, mikor Gage felszólítja őket, hogy ugyan tegyék már le a telefonjaikat és a fegyverüket a földre, a kezeiket meg a magasba. Mindezt nyilván nem egyszerre. Beckett megpróbálja ráfogni a pisztolyt, de Gage olyan mint a villám, ez nem is ember, hanem egy robot, és máris az ő kezében van a fegyver. A telefonjaikat kíméletlenül széttapossa, ennyit a pánik gombról. Őket nem lövi fejbe, ezt a mi kedvünkért teszi, hogy továbbra is írhassak hogyvoltot, ti meg olvashassátok, hátha egyszer tényleg kaptok cukorkát. Ehelyett bezárja őket az autó csomagtartójába, és még össze sem bilincseli őket, rendes robot ez. Castle nem aggódik, mint kiderül azért, mert a széttaposás előtt megnyomta a pánik gombot, ezen Kate kiakad, nehogy már Sophia mentse meg őket. Nem is, mert kifeszítik a tetőt valami rúddal, a parkolóban meg már várja őket egy ügynök két fekete csuklyával, a végére még meg is szeretik a helyes kis sapikat.

4x15_castle5.jpg

Sophia megdicséri Castle-t, hogy megtalálta az autót, kár, hogy azért ezt nem egyedül hajtotta végre. A CIA annyira ügyes, hogy még úgy is meg tudja állapítani, hogy kit hívott Tracy a katonai telefonról, hogy nincs meg a telefon, a számát sem tudjuk, meg azt a számot sem, amit utoljára tárcsáztak rajta. Kiszámolják a távolságból és a forgalomból, hogy mikor érhetett az autóhoz, majd lekérik az abban a negyed órában történt összes hívást, ami a legközelebbi mobiltornyon futott át. Na tök jó, csak 5426 hívást kell meghallgatni, és máris meglesz. Senkinek nem kell mégsem túlórában hallgatnia őket, mert tovább szűrnek, és a végén meg is van az egy szem beszélgetés, amire vágynak. Az pedig egy fülkés telefonra irányult, Brooklynban. A térfigyelő kamerán látszik, hogy ki vette fel, Sophia meg is döbben mint az állat, mert a pasasnak halottnak kellene lennie. Dr. Nelson Blakely, matematika professzor, tanácsadóként dolgozott náluk, mellesleg zseni volt, mi más is lehetett volna, itt most mindenki szuperember. Azt hitték már évek óta halott, de ezek szerint megrendezte a saját halálát, ami Castle szerint buli, de ügynökeink szerint nem annyira. Blakely előrejelzéseket készített nekik, amelyek segítettek a geopolitikai változásokban. Szerencsére Kate rákérdez, hogy ez mit jelent, mert lila gőzöm sincs.

4x15_castle6.jpg

Az volt a cél, hogy megelőzzék mondjuk egy ország lebombázását, vagy hogy rájöjjenek hogyan vegyenek rá egy másikat kormányváltásra. Blakely meg akarta találni, hogyan lehet egy kis eseménnyel egy nagyobbat előidézni. Mint például Ferdinánd herceg meggyilkolása, ami az első világháború kirobbanásához vezetett, világít rá Castle okosan. Ha tehát Blakely találta ki a Pandorát, akkor az nekik régen rossz. Közben megvan mit mondott a telefonban, egy találkozót beszélt meg, sakklépésekkel megadva a helyet. Lefuttatják mindenféle dekódolón, de ők ezt már nem várhatják meg, szépen kitessékelik őket a lift felé, ahol már várják őket a csuklyáik. Gage már nem érdekli őket, minden erővel Blakely-t kezdik el keresni. Castle persze meg akarja fejteni a sakk lépéseket, hogy megmentse a világot, Beckett meg Gage-et akarja megtalálni, hiszen ő egy gyilkossági nyomozó, és aki itt gyilkolt, az Gage. Mindezt nem akarja Sophianak jelenteni, mert őt látnivalóan rohadtul nem érdekli, hogy két ember meghalt. Castle szerint egy oldalon állnak, Kate szerint meg Castle Sophia oldalán áll, az övén meg nem áll senki. Végszóra kapják a csuklyát. Castle otthon sakkozik, amikor jön Martha és felvilágosítja, hogy csak azért rosszkedvű, mert összevesztek Beckettel. Na de ezt honnan tudja Martha?

4x15_castle7.jpg

Beindult az örök körforgás, azaz Kate elmondta Lanie-nek, aki elmesélte Alexisnek, aki máris továbbította a hírt Martha felé. Ettől félt pont Castle, hogy szétválaszthatatlan lesz a munkája a családjától. Meg is értem egyébként, tök igaza van. Azért az ötlet amit Martha ad hasznos, mert mi lenne, ha nem sakkjátszmákból indulna ki Castle, hanem úgy tekintene a bábukra, mintha semmi közük nem lenne a sakkhoz. Ez is csak Castle-nak lehet hasznos, én ugyanúgy ott lennék vele, ahol a part szakad. Espo megtalálta a kapcsolatot Tracy és Blakely között, ami tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza. Tracy és még pár végzős vadvízi evezésre ment a professzorukkal, aki a túra során vízbe fulladt, ergo a lány segített neki megrendezni a halálát. Befut Castle a rejtvény megfejtésével, nem Sophiához szalad vele, hanem Kate-hez, hiszen ő a társa. Hát ez nem valami hű de kurva nagy felfedezés, hogy azt adta meg, hogy hol találkozzanak, erre még én is rájöttem. Az viszont már nagyobb, hogy a betűkkel megadta egy Brooklynban levő park nevét, ahol lesz a találkozó, pont fél óra múlva. Sakkozgatnak békésen a parkban, és persze, hogy amikor Kate végül rákérdez, hogy akkor most dugtak-e Sophiával vagy nem, akkor jelenik meg Blakely. Sosem tudjuk meg. Melyik a fontosabb kérdés, hogy dugtak-e, vagy hogy milyen világméretű katasztrófa jön? 

4x15_castle8.jpg

Blakely egy sakktáblával a hóna alatt érkezett, és azonnal távozniuk kell, mert ha Tracy-t megtalálták, akkor őt is meg fogják. Elfuvarozzák egy dokkhoz, mert ott elmondja, hogy mikor jő el a gonosz. Ha nem viszik oda, kiugrik. Csak nekem van olyan érzésem, hogy azért ezt csak meg lehetne akadályozni valahogy? Na mindegy, megyünk a dokkhoz. A CIA-t azért unta meg, mert nemzeteket segített nekik tönkretenni, és megelégelte, hogy túl sok az emberi áldozat a műveletek mögött. Eléggé kétségbe esik, mikor megtudja, hogy valaki el akarja indítani a Pandorát. Akkor ezek szerint nem ő az a valaki. A Pandora egy kormánykiadvány, amit ő írt. Egy kutatóközpont felbérelte a nemzetbiztonság gyenge pontjainak felmérésére, hogy ki tudják küszöbölni azokat. Ő pedig talált egy igencsak riasztó, a gazdasághoz kötődő pontot, ami krízist és pusztulást okozhat, majd átadta a forgatókönyvet, amivel megszüntethető az egész ország, egy olyan központnak, ami valójában nem is létezik. Mielőtt még elárulná, hogy mi az a gyenge pont, felfedez egy galambfalkát, ebből rájön, hogy közel az ellenség. He? Kiugrik az autóból, ott helyben le is lövik, Castle-t és Beckettet meg egy dög nagy dzsippel belelökik autóstól a folyóba. Következő héten a víz alól jelentkezem.    

4x15_castle9.jpg

Címkék: castle
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.10.18. 19:02:59

Most nagyon stílusos lenne azt írnom, hogy fulladj meg! Viszont egyrészt őszinte csodálatom, hogy a tomboló komment áradatban is állod a sarat. Másrészt részvétem, hogy nem csak megnézted, de képes vagy összeszedetten írni is róla - én amikor láttam a kommentjeim a junkie-n majdnem kimarták a képernyőt. Harmadrészt hogy kívánhatnék ilyet valakinek, akivel olyan jól lehetett dumálni?

Szóval blugy-blugy, viszlát és köszi a halakat!

Zenóbia 2012.10.19. 14:43:39

@Neoprimitív: Sejtettem, hogy ezt az epizódot nem hagyod szó nélkül. :) Részemről tart a lelkesedés, az időnként előforduló furcsaságok ellenére is, így aztán jövő héten olvashatod a második részt is ebből, gondolom már alig várod. :P

Neoprimitív 2012.10.19. 19:53:41

@Zenóbia: hát persze, olvasni sokkal szórakoztatóbb, mint végignézni.

Courtney (törölt) 2012.10.19. 21:52:14

Na igen ehhez a részhez idéznék egy bejegyzést amit az egyik rajongói oldalon tettek közzé:" Az 5.évadban a lesz dupla rész bár reméljük Castle és Beckett ezek után nem a folyóban fognak kikötni..." Valahogy így volt. amúgy tök jól megírtad jó lett a hogyvolt.

Zenóbia 2012.10.20. 20:26:47

@Courtney: Köszi szépen! :) hát, jövő héten a folyóból indulunk az már biztos :)

Courtney (törölt) 2012.10.23. 13:21:19

Láttam a kövi részt hát basszus aszittem kirobbantják a 3. világháborút...:)
Lenne egy elég off kérdésem ide írhatom vagy küldjek privátat? :)

Courtney (törölt) 2012.10.31. 16:50:23

Micsoda megtiszteltetés ért minket hogy végre azt is láthatjuk ahogy kidobják az ablakból! :)
süti beállítások módosítása