Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x13 - Évadzáró: A nyomok az égbe vezetnek (The Annoying Red Planet)

2012. október 15. 14:00 - parcihocok

Brackenreid-nél látogatóban jár a főkapitány, és elhúzza az orra előtt a mézesmadzagot egy előléptetéssel: zsíros állásba kerülhetne, ahol segíthetne a város befolyásos embereinek (értsd: az összes fehérgalléros maffiózónak). Murdoch ahelyett, hogy gratulálna, kényelmetlen kérdéseket tesz fel a főnöknek, aki már épp nekiugrana vörösödő fejjel a torkának, amikor szólnak, hogy hulla van, menni kell dógozni, most épp valami Torontó melletti faluba, szóval irány a vonat. Ja, és gumicsizmát is vinni kell, szóval valami putri lesz.

murdoch_s1x13_1.jpg

A hullát (Henri Gaston) egy szántóföld kellős közepén álló fa ágaira felakasztva találják meg, eléggé öngyinek néz ki a dolog, de azért fura, hogy az előző nap felásott földön nem vezetnek nyomok se oda, se el. A bájos, zenére boncoló doktornő megerősíti M. gyanúját: a fickó sálja túl rövid volt ahhoz, hogy eltörje a nyakát, márpedig el van törve neki, szóval ez inkább gyilkosság volt. De hogy a csudába dobta fel arra a bazi magas fára a gyilkos a hullát?! Itt kezdődik a kínzó rejtélyek sora, amiből az epizód során csak egyre több lesz.

murdoch_s1x13_2.jpg

Az áldozat nővére szerint Gaston egy kicsit dinka, antiszoc és paranoid volt, állította, hogy fenyegette valaki, hát, úgy tűnik, a paranoiája megalapozott volt. M. menne a műhelybe, várja Crabtree-t a cangákkal, amiket kért, de annyira falun vannak, hogy ott még canga sincs, csak ló. Crabtree cukin bénázik a pacin, hát Zorro nem lesz belőle, az fix. (Természetesen M. a lovaglásban is vérprofi.) A műhely komplett csillagászati megfigyelőállás, van ott teleszkóp, meg térképek, mérések, feljegyzések, úgy tűnik, Gastont különösen a Mars izgatta. M. inkább a Földön keresi a gyilkost, meg is látogatja a helyi vállalkozót a Rouge Valley Lands cégnél, aki minő véletlen, épp az áldozat földjét igyekezett megvenni minden áron. Persze az meg nem adta, szóval itt az indíték. Mr. Meyers igazi ragadozótípus, de elég meggyőzően kimagyarázza a dolgot.

murdoch_s1x13_3.jpg

Crabtree az áldozat naplóját olvasgatja, full scifi, be is parázik rendesen. Murdoch közben megy a kinek-állt-érdekében-nyomon, megtalálja a szomszéd föld tulajait, a két kovácsot, akiknek ugye tök értéktelenné vált a földje, ha Gaston nem adta el. A két csávó elmondja, hogy Gaston fura dolgokat vélt látni a kukoricásban. Nosza, mennek is csekkolni, és hű anyám, van ott minden: jeti lábnyom meg gabonakörök. Crabtree most már meg van győződve az ufókról, M. próbálja racionalizálni a jelenségeket, pl. Occam borotvájával, amit ugye Dr. Háztól már mindenki jól ismer. Közben eszeveszettül próbálja lemodellezni, hogyan akaszthatta a gyilkos a fára Gastont, az elképzelés minimum Mission Impossible-be való akciót kíván, na meg legalább két gyilkost.

murdoch_s1x13_4.jpg

A faluba visszatérve M. épp egy csinos női hátsót bámul a peronon, amikor rájön, hogy az Dr. Ogdené, akit Crabtree a helyszínre hívott egy halott tehén miatt: az állat hasán egy fura seb, a belső szerveit pedig eltávolították. Erre sincsen magyarázat, Crabtree viszont egyre elszántabb ufó-hívő. M. kisakkozza, hogy a jetilábnyomot a két kovács csinálhatta, és már épp megszorongatná őket, amikor a főnöke lefújja az egészet (merhogy a főkapitány direktbe megmondta neki, hogy Mr. Meyers és az egész földbiznisz tabu). Közben újabb hullát találnak, ugyanolyan sebbel, mint a tehénen volt, és ott van mellette a jetilábnyom (pedig a két kovács előzetesben ül). Milyen jó, hogy a vonat lerobban, maradhatnak ott a faluban nyomozni.

murdoch_s1x13_5.jpg

Az újabb hulláról kiderül, hogy a régóta keresett szélhámos (aki egyetlen álbajusszal álcázta magát, hihetetlen). Mikor már M. is kezdene elbizonytalanodni az ufók létét illetően (miután az összes bibliai érvét felsorakoztatta, Crabtree meg megcáfolta), a kibontott hajú Dr. Ogdennel romantikáznak épp az éjszakában, amikor feltűnik az égen egy böszme nagy léghajó, kezdünk a végkifejlethez érni. A főnök elmegy a Meyers-cégnek utánaszaglászni, mert bűzlik a dolog, M. és Crabtree pedig megkeresik a léghajót. És lám, kiderül, hogy katonai projektről van szó, szupertitkos hadügyminisztériumi-nemzetvédelmi izé, titkos katonai megfigyelőjármű stb. És persze Meyers meg a kovácsok is benne vannak. Na de vajon elteszik-e Murdochékat láb alól?

murdoch_s1x13_6.jpg

Persze hogy nem, csak jól elkábítják őket, mire feleszmélnek, az egész léghajó-projektet elköltöztették, bottal üthetik a nyomukat. Jön a főni, és leállíttatja a nyomozást, mert a miniszterelnökségtől jött az ukáz, hogy le kell szállni a témáról. Hiába van két hulla, akkor is. Végszó zseniális: Crabtree felveti, hogy az ilyen titkos projekteket inkább a sivatagba kellene költöztetni, ott a kutya se venné őket észre, pl. Californiába, vagy Új-Mexikóba. Értjük, ugye? Ennyi volt a móka mára, legközelebb már a második évaddal jövünk.

Címkék: murdoch
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.10.16. 10:13:17

Köszönjük a hogyvoltot! Emlékeszem, ennél a résznél csodálkoztam, hogy ilyen fura vége lett, hogy csak így eltusolták az ügyet.
A kibelezett tehén undorító volt. De hogy került a fickó a fára? Erre már nem emlékszem.

nautilus64 2012.10.16. 13:54:06

@vitaygeorgina: nem a léghajóról dobták le a fára?

parcihocok 2012.10.19. 15:41:36

Elvileg nem kidobták a léghajóból, hanem "véletlenül kiesett belőle". És azért került bele, mert rá akartak ijeszteni, és elvitték egy körre. Csak túl jól sikerült...

parcihocok 2012.10.19. 15:42:57

@vitaygeorgina: A kilyukasztott tehén tényleg rémes volt, viszont az esti kerti-romantika-a-csillagos-ég-alatt M. és Dr. Ogden között nagyon bájos volt:-)
süti beállítások módosítása