Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halálos fogás 8x04 - The Hook

2012. október 14. 13:30 - sixx

A Seabrooke fedélzetén most éppen szarabb halászmatróznak lenni, mint LMP képviselőnek egy gárdaavatón, 15 méteres hullámok között, kurva hidegben rángatják a ketreceket fel a fedélzetre, rák viszont nem nagyon van egyikben sem. A kapitány is tudja, hogy nem ma nyer népszerűségi versenyt, egy bazinagy hullám majdnem lesodorja a fél legénységet a fedélzetről. Bon Jovi ismét megül egy acélparipát.

Screen Shot 2012-10-14 at 10.37.35 AM.png

Összefoglalunk, mert félidőnél vagyunk, mármint a királyrákhalászatot illetően, kicsit belenézünk a délen halászó trió mindegyikének életébe, örülés, rákászat, sok-sok rák, északon viszont a kék rákot halászók szopóágon vannak. A Seabrooke fedélzetén a vihar miatt továbbra is idegbetegség van, Scott kapitány kissé rezignáltan ásítozik, ja, nagyok a hullámok, de 36 óra múlva ki kell rakodni az első adagot, szü szerint minden rák számít, nem lehet lazsálni, ráadásul Elliot a Ramblin' Rose kapitánya fogadott Scott-tal egy ezresbe, hogy több rákot fog majd, mint ő, szóval extra tétje is van a halászemberek szopórollerre állításának. Mintha Scottnak egy kis szerencséje lenne, most egész fasza számokat hoznak a ketrecek, 24-25 rák mindegyikben van, az a kék rákot tekintve jónak számít.

Screen Shot 2012-10-14 at 11.08.59 AM.png

Ilyen időben melózni nagyon kemény lehet, a hajó imbolyog a 15 méteres hullámok között, a szélsebesség úgy 100 kilométeres. A halászemberek nem látnak semmit, morgolódnak is, hogy le kéne állni, de nem lehet. Scott persze nyugodt a hídon, ő nem ázik és még kávéja is van, bezzeg odalent egy újabb baszott nagy hullám elsodor szinte mindenkit. Scott egy kicsit azért megretten, csak el kell számolni a legénységgel otthon, de nem megy addig haza, míg ki nem fogja sz összes rákot a Bering-tengerből. A Ramblin' Rose is viharba kerül, pont ott, ahol lerakták a ketreceket, amiktől a nagy fogást remélik. Elliot nem túl népszerű kapitány éppen, mert a kellemesen pocoló legénységet kizavarja a fagypont alatti hidegbe, halászni. Én agyonverném. Vicces fiú, közli a legénységgel, hogy ha két dudaszót hallanak, akkor futás, mert jön a nagy hullám. Apád faszát. A legénység kicsit megbocsátó, mert tisztában vannak azzal, hogy mekkora szopás lehet 29 évesen egy hajót irányítani úgy, hogy a tulajdonosok lóvét várnak az újonctól. Az első ketrec 22 rákot hoz, az a kék rákokat tekintve nagyszerű eredmény. A másodikban több van, úgy néz ki, Elliot jó úton halad az ezres felé.

Screen Shot 2012-10-14 at 12.01.34 PM.png

A Wizard is kék rákra megy, és persze viharban, Keith kapitány kicsit ideges is emiatt, de ez az, amivel nem tud mit kezdeni. Danny, az újonc legutóbb mindent elkúrt, amit csak lehetett, és ez a hajót is veszélyezteti. Új halászembert azonban a tengeren nem lehet leakasztani a fogasról, így felkelti őt is, eridj dolgozni, mondja neki, de amint kiköt a hajó, igencsak kirúgja. A kapitány a ketrecekhez nem engedi Danny-t, akinek a lába lilásra színeződött egy idétlen mozdulat és a nekicsapódó ketrec miatt. Keith kapitány jó tanácsokkal látja el, nem kéne elszorítani a lábadat, mert nem akarok amputálni, a csalis állomáson melózol ma, vetted? Jaja, bólogat Danny, aki egyébként tényleg elég szarul néz ki. Keith szerint Danny nem alkalmas erre a mesterségre. Van benne valami. Na, a Wizard is felhúzza az első ketrecet, Keith 10-15 rákkal már elégedett lenne, de csak egy van benne. Ez így nem lesz jó, három hete nem talál kék rákot Keith, lehet menni kell vörösre, de gyorsan, mert a legénység ideges. S lőn, a kapitány behívatja a legénységet az egyik kabinba, megyünk vörös rákra, mert ez így nem lesz jó.

Screen Shot 2012-10-14 at 12.20.06 PM.png

A Kodiak eleve vörös rákra ment, Vad Bill kapitánynak most viszont a legénység okozza a fő gondot, mert új emberekkel dolgozik, és kellene valaki, aki odalent főnökösködik helyette. A fiát bízza meg a feladattal, meglátjuk, mi lesz belőle. A fogás jónak tűnik, vihar sincs, a ketrec meg tele rákkal, ilyenkor a legénységet is könnyebben lehet irányítani, hátha a gyerek most hamarabb tanul bele a dologba, mint húszméteres hullámok között, káromkodó halászemberekkel körülvéve. Zakk lesz az, aki behúzza a ketreceket, ez felelősségteljes pozíció, jól is csinálja, rögtön elsőre sikerül felrántania egyet, és ez így megy tovább, a ketrecekben annyi rák, hogy egész Magyarországot el lehet látni belőle egy hónapra. Aztán jön a dráma: Zakk elkúr egy dobást, ettől begörcsöl, a fater fentről lebassza a hangosbemondón és kénytelen lemenni hozzá, hogy beszéljen a fejével. Meg is mutatja neki, hogy kell rendesen bedobni a kötelet, régen minden jobb volt, mondja. A hegyibeszéd hatásos lehetne, de Zakk egy seggfej, visszaszól, ami a kapitányt felkúrja a plafonra, és mást küld a korláthoz.

Screen Shot 2012-10-14 at 12.30.53 PM.png

Személyes kedvencem, a láncdohányos Sig Hansen irányította Northwestern is vörös rákra megy délen, a fedélzeten a néhai Phil Harris kapitány fiával, akit ő nevel ki rendes rákhalásznak. Jake drogos volt, most viszont jó útra tért, Sig örül is neki, így mi is, bár annak, hogy Sig csuklóján egy leginkább a Zámbó Jimmy-kollekció legszebb napjaira emlékeztető arany-kék óra vigyorog, már nem. A Northwestern eddig jól áll, ma reggel Jake tanulja meg, hogyan kell rendesen behúzni a ketrecet. Eddig ívesen hajította a kötelet, most viszont laposan, erősen kell neki Sig figyelő tekintete mellet. Az első három dobás szar, Sig kezd ideges lenni, erre kurvára nincs idő itt. A negyedik aztán jó, de a kötél behúzása lassú, ezen van mit javítani. A ketrecben, amit behúzott, nincs túl sok rák, 34 a vörösből nem egy nagy kaland. Jake megint megy dobni, de megint elkúrja, márpedig az idő itt is pénz, és Sig idegbeteg kezd lenni. Ez nem Jake napja, Edgar megy a korláthoz.

Screen Shot 2012-10-14 at 12.39.24 PM.png

A Seabrooke kiköt St. Paul szigetén, ő az első a flottából, aki kirakodja a zsákmányt. Scott 57 000 font, azaz 25,8 tonna rákot pakol ki, ez félmillió dollárt ér, meg egy ezrest Scottnak, ha Elliot nem tud ennyit beszedni. Másnap indulás vissza, a Ramblin' Rose még sehol nem tart, illetve de, most jön befelé a kikötőbe, Elliot ideges is. Rádiózik Scottnak, 12 órás lemaradásban vagyok, de ettől még behozlak. Na persze. A kikötés után a Ramblin' Rose is kirakodik, 45 000 font a vége, azaz húsz tonnát, Scottnak kinéz egy ezres egyelőre. Elliot nem keseredik el, behozom én ezt a 12 000 fontos hátrányt, mondja. A Wizard 39 000 fontot pakol ki, ez eddig elég gyenge. Kicserélik a kék rákos ketreceket nagyobbra, Keith pedig Danny, az újonc miatt ideges, a csávó ott áll a parton, miközben mindenki dolgozik mint az állat. A verdikt: ez így nem megy tovább, Danny nem erre a hajóra való, Keith kapitánynak nincs ideje arra, hogy betanítsa. Danny összepakol és elhúz, nem sajnáljuk.

Sig Hansenék nagyon jó állnak, vezetik a mennyiségi listát, Jake Harris pedig a születésnapját ünnepli. A tesója a Time Bandit fedélzetén szolgál, fel is hívja, meghatódunk testületileg. Másnap Jake melóval ünnepel, viharban, és megint dobhatja a kötelet. Még mindig nem megy neki. Na, majd legközelebb.

A Halálos fogás a comment:com-on:

Címkék: halálos fogás
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manes 2012.10.14. 17:51:15

Nekem ezek a sorozatok,Favágók,Aranyásók ez a rákos stb. egy kicsit megrendezettnek tűnik.Az operatőr meg mindig ott szédeleg a kamerájával?
süti beállítások módosítása