Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 1x01 - The Wind Blows Free (A hozomány)

2012. október 13. 11:00 - Gabba

Nosztalgiában forgó szemünket ezúttal a BBC talán legismertebb sorozatára vetjük. Negyven éven felüliek tudják, hogy ez volt az a sorozat, ami a magyar televíziózás hőskorában bemutatott külföldi sikerszériák (Tell Vilmos, A Forsyth Saga, Az Angyal, Hosszú, forró nyár, Minden lében két kanál, stb.) után ismét egy emberként ültette le az ország népességét kedd esténként a tévékészülékek elé a ’70-es - ’80-as évek fordulóján. Ha jól rémlik, az MTV anno csak az első négy évadot sugározta, a hogyvoltíró viszont az eredeti BBC premier (1971. okt.15.) után 41 évvel fejszéjét most belevágja abba a fába, amin 8 évad 91 része várja a nyesegetést. „Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott / s hosszan hányódott...”, kérünk mi is segítséget az égiektől a munkához, csak aztán úgy ne járjunk, mint Boncz Gézánál a poétalelkű szénhordó munkás, akit a múzsa helyett a mázsa csókolt homlokon.

S1E01.jpg

Helyszínünk Liverpool, 1860, száz évvel járunk a Beatles színrelépése és 30 évvel a Liverpool FC megalakulása előtt. A trónon Viktória királynő, Anglia tengeri és gyarmattartó hatalma csúcsán, az Amerikai Egyesült Államok készülődik a polgárháborúra, Itáliában Garibaldi küzd ez egységes olasz állam megalakulásáért, Magyarországon véget ér a Bach-korszak (és javában tart a Liszt-korszak...). A liverpooli kikötőbe tartó vitorlás kapitányát ez utóbbi fejlemények természetesen hidegen hagyják, sokkal jobban dühíti, hogy a kedvezőtlen szél miatt alig haladnak. Mindjárt a nyitó képsorokban megismerkedünk két abszolút főszereplőnkkel: a fedélzeten James Onedin, a sorozattörténelem legeszementebb barkójának viselője, mellette Mr. Baines (ekkor még csak első tiszt), a sorozattörténelem legszimpatikusabb tengeri medvéje.

The Wind01.JPG

Váltunk a kikötőbe, ahol az Onedin család többi tagját is megismerjük: az apjuktól örökölt kikötői szatócsboltban Robert éppen zárni készül, merthogy ebédidő van. Húga, Elizabeth és felesége, Sarah már tálalja is a levest, közben azon folyik a szó, mennyivel biztosabb megélhetést ad a bolt, mint a bizonytalan jövedelmezőségű tengeri kereskedelem. Magyarán a bátyó savazza Jamest és tömjénezi magát, a nők lelkesen helyeselnek, máris látjuk a családi viszonyok és viszályok irányát. Amúgy lehet a dologban valami, ugyanis James időközben kikötött és indul a hajó tulajdonosához, Mr. Callonhoz beszámolóra. Üdvözletet hoz Senhor Braganzától, a portugál üzleti partnertől, de Callon ettől nem igazán hatódik meg. Sokkal jobban foglalkoztatja, hogy a hajó 24 nap helyett 27 alatt tette meg a Lisszabon – Liverpool távolságot, és ezért neki plusz három napot kellene kifizetnie a legénységnek. Olyan érvek, mint ellenszél, kedvezőtlen időjárási viszonyok nem érdeklik, hiszen a MÁV is mindig ilyesmire panaszkodik a gyakori késések okaként.

The Wind02.JPG

James hazamegy ebédelni, és kiosztja az ajándékokat a családtagoknak. Most értesül csak apjuk előző héten bekövetkezett haláláról, és arról, hogy a boltot Robert viszi tovább. A gyászra természetesen a vérbeli üzletember Jamesnek nincs ideje, máris elkezdi fűteni bátyját, hogy nagyobb és szélesebb áruválasztékot kínálva közvetlenül a hajótulajdonosoknak adja el a portékát. Legyen a maga ura, ne függjön másoktól. Robert bizonytalan, nem mer belevágni, álláspontja: jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok – és ezzel nem túlzok.

The Wind03.JPG

James délután indul a hajózási irodába, hogy elszámolja az úti bevételt Mr. Callonnal. A tulaj egyre dühösebben hallgatja a beszámolót: a rakomány egy része tönkrement, mert útközben léket kapott a hajó. A múltkori út után is jeleztem, hogy a vitorlás javításra szorul, de maga nem adott rá pénzt, emlékezteti James a főnököt. De akkor most miért hajtotta annyira a hajót?, kérdezi Callon. Mert maga utasított rá, hogy siessünk, vág vissza a kapitány, de ezzel csak maga alatt vágja a fát. Callon a késés és a sérült rakomány miatt csak a ténylegesen járó bért hajlandó kifizetni, semmi plusz jutalom, James dühösen veszi fel a pénztárban a 22 font 12 shilling és 6 pennyt. Kifelé menet megakad a szeme egy plakáton, ami a Charlotte Rhodes nevű hajó közeles árveréséről értesít. James lekapja a falról a plakátot és rohan vissza Roberthez.

The Wind04.JPG

Van 175 font megtakarított pénzem, adj kölcsön 325-öt és 500-ért megveszem ezt a szkúnert, győzködi bátyját. De az továbbra is csak húzódozik, James hiába veti be minden ékesszólását: Nincs pénzem, de nem is adnék, mert úgysem tudnád felvenni a versenyt az olyanokkal, mint Mr. Callon, zárja le a vitát Robert. Akkor elmegyek a hajó tulajdonosához, Joshua Websterhez, nem hagyok ki egy ilyen lehetőséget, nekem kell egy saját hajó, közli James. De hát az egy két lábon járó boroshordó, a lánya is maholnap vénlány lesz, már elmúlt harminc, akadékoskodik a báty. James csak legyint és rohan Websterékhez. A kopogásra Anne, Webster lánya nyit ajtót, aki tényleg nem egy matyóhímzés, de a lelke biztos szép... Apám gyengélkedik, közli Onedinnel (ez már milyen igazi „understatement” a delirium tremensre), de nyugodtan mondja el nekem, miért jött. James azonban ragaszkodik a kapitánnyal való személyes megbeszéléshez, így végül Anne kénytelen-kelletlen beengedi.

The Wind05.JPG

A mérges Webster nem akar látogatót fogadni, főleg, hogy még nem kapta meg a délutáni adagját. Szidja az Onedinek fajtáját (az öreg Onedin anno nem adott neki pénzt, Robert fösvény, James tacskó), de végül mégis hajlandó felöltözni és fogadni a látogatót. A megbeszélés rövid, de heves: Webster hiába dicséri a hajót, ami szerinte legalább 600 fontot ér, James átlát az öreg alkoholistán, és nyíltan kijelenti: 175 font az összes pénzem, annyiért megveszem, viszont társulási szerződést ajánlok, a hasznon osztozunk. Az öreg válogatott szitkokkal reagál és kidobatja a „pimasz rablót”, az előszobában azonban az okos Anne úgy dönt, érdemes még egyszer meghallgatnia az ajánlatot. Biztonságot akar magának apja esetleges halála után is, nem akar szegényházba kerülni, ezért ellenajánlattal él: Ha feleségül vesz, nem kell fizetnie a hajóért, megkapja hozományba, jelenti ki. James csak pislog: De nekem nincsenek romantikus hajlamaim, Miss Webster, nyögi ki végül. Miért, olyan csúnyának talál?, vág vissza Anne. A nem romantikus, de udvarias James erre csak annyit mond: Rendben, de kíváncsi vagyok, melyikünk jár jobban.

The Wind06.JPG

A készülő esküvőről szóló bejelentésnek az Onedinek először örülnek, de amikor James hozzáteszi, hogy pusztán érdekházasságról van szó, mert neki kell egy hajó (vagy ahogy a következő évszázadban Minarik Ede megfogalmazta: kell egy csapat), a mosolyok lehervadnak. És hol a szerelem?, kérdezi Elizabeth. Robert is aggodalmaskodik: Inkább mégis adok kölcsön pénzt. A két báty félrevonul tanácskozni, James vázolja az elképzeléseit: Én leszek a kapitány, te meg itthon intézed az ügyeket, és a hasznot elfelezzük. Megerősítésül kiborítja az összes megtakarított pénzét az asztalra, ez végleg meggyőzi Robertet és aláírja a szerződést.

The Wind07.JPG

James legénységet toboroz és megkezdi a Charlotte Rhodes felkészítését az útra, a partról Mr. Callon gyanakodva figyeli az előkészületeket. Anne is segít a hajó takarításában, és közben kezébe akad a Roberttel kötött szerződés. Bedühödik, és kérdőre vonja Jamest: Maga azt ígérte, hogy mi ketten osztozunk a hasznon, ez mi, mégis ki akar semmizni?! Végül Jamesnek sikerül lenyugtatnia és felvilágosítja: Ez a szerződés csak az úton szerzett haszonból biztosít részesedést Robertnek, én viszont úgy hozom ki az egészet, hogy nem lesz rajta haszon. Az a cég viszont, amelyiknek majd szállítok, szép nyereséget fog bezsebelni, és mi ketten azon fogunk osztozni, de Robertet abból nem illeti semmi. Íme az első lecke James Onedin gazdasági tankönyvéből: az első és legfontosabb a saját haszon, a testvéri kötelék le van sajnálva.

Az úti előkészületek során a többi Onedin is ellátogat a hajóra, az előrehaladott terhes Saraht Robert terelgeti óvatosan a hajópallón. (Ugye milyen udvarias férj, bár nem sokkal korábban Jamesnek még azt fejtegette, hogy az ötödik hónapos Sarah már most olyan nagy darab, mint egy anyahajó.) Csinos napernyője alatt Elizabeth is ott tipeg a fedélzeten, és miközben Anne-nel beszélget, észreveszi a parton közeledő Albert Frazert. Cilinder, sétapálca, zsabó, igazi ficsúr. Kétes hírneve van, könnyen elcsavarja a lányok fejét, figyelmezteti Anne, de ez szemmel láthatóan egyáltalán nem zavarja Elizabethet.

The Wind08.JPG

Frazer egyébként James-hez jött, és jó érzékkel megszimatolva a feltörekvő friss hajótulajdonos ambícióit, figyelmébe ajánlja saját hajógyárát és meglebegteti egy későbbi együttműködés lehetőségét. Amúgy gratulál a készülő esküvőhöz, és pár szóval Miss Elizabeth bájait is megdicséri. Ne strapálja magát, a húgom Daniel Fogarty jegyese, közli James, ha visszatér a tengerről, ők is összeházasodnak. Frazert ez a hír szemmel láthatóan egyáltalán nem zavarja. Ugyan, Mr. Onedin, maga egy hajóért nősül, nekem meg hajógyáram van, esetleg mégis szólhatna pár szót az érdekemben a húgánál, búcsúzik mosolyogva. James elgondolkodva néz a távolodó cilinder után.

The Wind09.JPG

Eközben a gyanakvó Mr. Callon egyik lótifutija révén megtudja, hogy Onedin rakomány nélkül készül Lisszabonba, és már másnap, az esküvő után indulni akar. Tíz nap múlva lejár a szerződésem Senhor Braganzával, biztos vele akar új üzletet kötni az a gazember, meg kell előznöm!, dühösködik Callon, és utasítást ad, hogy készítsék elő Maud nevű hajóját. Másnap reggel szólnak az esküvői harangok, az ünneplők a kikötőig kísérik a nem túlságosan ifjú párt. Anne kijelenti, hogy ő is James-szel tart, hiszen épp most fogadta meg, hogy jóban-rosszban mellette lesz. James tiltakozna, de mivel a szél kedvező, nem kezd hosszas vitába, inkább úgy dönt, kihajóznak. Este, a nászéjszaka előtt Anne szomorúan közli James-szel, hogy Elizabeth milyen csinos, és mennyivel szebb nála. A nem romantikus alkat, de udvarias Onedin erre átkarolja, mondván: Ha a férfiak csak a szépségért nősülnének, nagyon sok magányos nő lenne a világon.

The Wind10.JPG

Másnap reggel az epizód eredeti címéhez híven a szél szabadon fúj, a Charlotte Rhodes hasítja a vizet, árbocán az Anne varrta új zászló (fehér mezőben kék O betű), amikor felbukkan a Maud. Sokkal több vitorlája van, így hamarosan le is hagyja Onedinéket, Callon elégedetten dörzsöli a kezét. James arcán azonban nyoma sincs aggodalomnak, mert ő már három nappal korábban levelet küldött Braganzának, hogy mindenképpen várja meg az ő ajánlatát, addig ne egyezzen meg Callonnal. A lisszaboni irodában Callon egyre kedvezőbb szállítási kondíciókat ajánl Braganzának, de az amorózó külsejű portugál csak hümmög. Végül befut Onedin, és az ő ajánlata mindent visz: egyetlen fillér szállítási költséget sem számol fel Braganzának, cserébe azt kéri, hogy az Egyesült Királyságban ő lehessen a kizárólagos borszállítója. Callon ezzel természetesen nem tud versenyezni, dühösen távozik, de még kijelenti: Tönkre fogom tenni magát, Onedin! James nem aggódik, sőt még azt is vállalja, hogy Angliában összegyűjti Braganza kiürült boroshordóit és visszaszállítja Lisszabonba. Magának raktára is van?, kérdezi meglepetten a senhor. Nincs, de majd lesz!, válaszolja magabiztosan James.

Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés egy családi vállalkozásnak.

The Wind11.JPG

Címkék: onedin család
57 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.13. 11:37:13

Óóóó mamám, az Onedin család! :))))
Helyey László hangja ugrott be elsőre, talán azért, mert pár éve meghívtak a születésnapjára a Fészekbe, de én hülye nem mentem el, mert "nem volt mit felvennem"! Sose fogok túljutni ezen, én ökör, én barom, én hülye picsa!!! Imádom a hangját.

Utána néztem, Kristóf Tibor volt az első verzióban a szinkron, csak a másodikban Helyey László, ezt nem is tudtam.

Bergamott 2012.10.13. 12:53:07

"Ha a férfiak csak a szépségért nősülnének, nagyon sok magányos nő lenne a világon." Ezt a mocsok alakot :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.10.13. 13:32:03

@beebeer: hát milyen göncöt akartál Te felvenni?:D

Szerettem ezt a sorozatot :D

bioLarzen 2012.10.13. 13:50:07

@beebeer: -így van. Kristóf Tiborral volt az igazi - bár Helyeivel is nagyon ott van.

bio

bioLarzen 2012.10.13. 13:54:11

Amúgy érdekes kísérlet volt ezt anno leadni a magyar tévében - ez volt az első olyan sorozat ugyanis itt, aminek a főhőse igazából egy ge*i, akit 95 százalékban apénz mozgat, aki simán a hasznot nézi az emberek helyett, aki a tesójával is simán és skrupulusok nélkül kiszúr, ha az anyagi érdekei azt kívánják. Ez természetesen teljes mértékben összeegyezhetetlen volt a "szocialista erkölccsel" és életfelfogással - hisz James Onedin ízig-vérig a korai kapitalistát prezentálta. Valahogy mégis leadták - és, láss csodát, nem lett forradalom :D

bio

_Molly 2012.10.13. 14:16:15

Hoppá!
Melyik csatornán kezdték el elölről?:-o

Én már hetek óta a PRIZMÁ-n nézem, ott mostanában kezdődött a 3. évad.

Imádom ezt a filmet!:)))
Az összes hibája ellenére is, pedig van neki egy jónehány...

_Molly 2012.10.13. 14:30:45

@bioLarzen: "a főhőse igazából egy ge*i, akit 95 százalékban apénz mozgat (..) Valahogy mégis leadták - és, láss csodát, nem lett forradalom :D"

Igen, de a sorozatból kiderül, hogy Onedin milyen gyakran milyen közel kerül ahhoz, hogy mindenét elveszítse, ahogyan egyébként a környezetében nem egy - egykor tehetős - üzletemberrel elő is fordul(t).

Egyszer ki is mondantik, hogy egyfolytában attól fél, nehogy a szegényházban végezze. Talán ezért vállalták be a vetítését.

Amúgy pedig James karaktere lényegesen emberibb, mint pl. Jockey-é.:) A mosolya pedig egyenesen zabálnivaló.:)))

B. Bíró 2012.10.13. 14:46:58

10 évesen szerelmes voltam jessica bentonbe.

_Molly 2012.10.13. 15:08:00

@B. Bíró:
Eredetileg balerina volt, tudtad?
Nem is játszott több filmben, csak az Onedinben. De tényleg szép, és meglepően jó színésznő, ugye? :)

2012.10.13. 15:11:18

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: milyen göncöt, milyen göncöt... ezt szerintem minden nő érti: túlspiláztam, hogy találkozhatok gyerekkorom egyik hősével (tényleg az volt, de ez egy hosszú történet) és inkább arra fogtam, hogy nincs mit felvennem.

Mellesleg megjegyzem, ez egy jó sorozat volt, legalábbis úgy emlékszem. Igaz, én odavagyok a BBC sorozatokért, valamit nagyon tudnak.

Bélám 2012.10.13. 15:22:54

És tovább??!! És tovább??!!

sztrugackij 2012.10.13. 15:48:57

Egy, a sorozat népszerűségét jól illusztráló történet szerint, Soós András, (egykori humorista) éppen Molnár Margit Főzőcske, de okosan című műsorát nézte az anyósával, a műsor aznapi vendége
a Baines kapitányt alakító színész volt, aki főzés közben a riporternek sorolta addigi szerepeit.A nyolcvanöt éves néni ekkor csodálkozva fordult oda Soóshoz:
"-Mondd, fiacskám!Te tudtad, hogy ez a Baines kapitány színész is?"

komplikato 2012.10.13. 15:49:55

@bioLarzen: " hisz James Onedin ízig-vérig a korai kapitalistát prezentálta. Valahogy mégis leadták"

Pont azért. Nem tűnt fel, hogy a puha diktatúrába olyan filmek jöttek be, amik az élhetetlen kapitalizmust mutatják be? legyen az krimi sorozat (mekkora ott a bűnözés, a narkó), rabszolgás sorozat (ott verik a négereket), korrupt zsarus filmek, meg ilyen melankolikus Woody Allen. És persze sok western, ahol a vadnyugati "törvények" vagy az indián gyilkolászás okán húzta le az USÁ-t. :D

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2012.10.13. 15:50:16

ó, hát ő volt az első szerelmem :)
még eccer a pasimat is rávettem, hogy barkót növesszen....

Éhes_ló 2012.10.13. 15:58:47

Követelem a folytatást!
Most!

vladimir964 2012.10.13. 16:18:01

@beebeer: "odavagyok a BBC sorozatokért, valamit nagyon tudnak." Igen, ezt úgy hívják, igényes szórakoztatás. Ergo: nem megyünk le gagyiba, mégis izgalmasat, látványosat készítünk - profi emberekkel.

2012.10.13. 16:27:35

@vladimir964: értem én a szót, hogy igényes, de én inkább olyan szakmai fogásokra céloztam, amitől egy sorozat igényessé válik. Példaként a hazai gyártású igen dicséretes szándékkal, de annál kevésbé sikerülten kivitelezett közszolgálati sorozatokat hozhatnám fel. Pénz az volt, tudjuk, mégsem sikerült. Akkor mégiscsak valami olyasmi hiányzott, ami a BBC-nél megvan, nem?

Gabba 2012.10.13. 17:37:22

Mindenkinek kösz, nem gondoltam, hogy még mindig ennyire népszerű a sori.
Jelenleg tényleg a Prizmán fut napi darában, én viszont csak heti egyet tudok bevállalni.

Gabba 2012.10.13. 17:41:29

@beebeer: az eredeti szinkronban tényleg Kristóf Tibor volt James hangja, Anne-é meg Császár Angéla.

Gabba 2012.10.13. 17:44:52

@Bergamott: mocsok, mocsok, de legalább őszinte : )

Gabba 2012.10.13. 17:47:21

@B. Bíró: ezzel nem voltál egyedül : D

Gabba 2012.10.13. 17:51:36

@_Molly: balerina? ezt nem is tudtam, kötszi az infót.

balfa 2012.10.13. 18:17:22

@Gabba: jessica bentoné meg káldy nóra, akibe - elizabethen keresztül - szintén szerelmesnek kellett lenni 10 évesen

Gabba 2012.10.13. 18:25:16

@balfa: Káldy Nóra saját jogon is bejövős volt nálam :)

Gabba 2012.10.13. 18:31:13

Ja, és az megvan, hogy a kedd azért volt kiemelt sorozatnap, mert hétfőnként nem volt tévéadás?

hungarisztan 2012.10.13. 18:34:16

Az megvan, hogy csak a külső felvételek készültek filmre, a benti jelenetek mind videóra forogtak? Nyilván költségcsökkentési szándékkal, de elég furcsa kombináció. Azóta se láttam ilyet (és valószínűleg nem ok nélkül).

A Hacsaturján Spartacus-ából való filmzene viszont telitalálat!

Mostly Harmless 2012.10.13. 19:15:50

A. Világ. Legjobb. Sorozata.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.10.13. 19:56:24

@Gabba: "Káldy Nóra saját jogon is bejövős volt nálam :)"

Úgy ám, ez a helyes beszéd. :-)) Az a finoman lebegő alt... Volt róla egy fényképem, egy rádióújság címlapja, gondolatébresztő. Igaz, tizenévesen nem sok kell a gondolatok ébresztéséhez, de ez esetben sokkal többről volt szó. :-D Éppenséggel Mireille Darc bőrében sem volt rossz.

Elizabeth pedig még mai szemmel is nagyon csinos, már akkor is nagyon tetszett. Az, hogy akkor ezt néztük, magyarázható persze azzal is, hogy akkor este a tévében ez volt, nem volt másik tévé. De szappanoperának nem volt rossz, főleg akkor. A feleségem erre a Bosszúra kapott rá, szerintem az sem több az onedinnél, de mégiscsak szakadéknyi a különbség egy Jóban-rosszbanhoz mérve, valamiért.

2012.10.13. 20:12:14

Az Onedint alakító Peter Gilmore egyébként egy epizód erejéig szerepelt a Minden lében két kanál-ban is, a 19. részben (Az ott én vagyok) egy gengsztert alakított. Barkó nélkül :-)

exlex 2012.10.13. 20:14:31

Végre egy értelmes írás.

Gabba 2012.10.13. 21:19:07

@nemorino: kösz, hogy felhoztad, így legalább nem túl ciki, ha saját korábbi hv-omra hivatkozom.

Itt megtekinthető az iromány, Gilmore két képen is látható:
hogyvolt.blog.hu/2010/09/30/minden_leben_ket_kanal_1x12_az_ott_en_vagyok_that_s_me_over_there

EnigmaDotHu 2012.10.13. 22:57:55

Köszi a hogyvoltot! Gyerekkoromban nem tudtak elrángatni a tv elől, amikor ez ment. És amikor Bains kapitány elüvöltötte, hogy "orrvitorlát felhúzni" én is mindig utána kiabáltam. Amúgy Peter Gilmore és Anne Stallybrass a való életben is egy pár, tudtátok?

_Molly 2012.10.13. 23:21:33

@EnigmaDotHu:
Én tudtam, én tudtam!:)

Méghogy a színészek SOHA nem szeretnek egymásba a forgatások alatt.;P Hiszen hát ők is egymás miatt váltak el az aktuális házastársaiktól, és még ma is együtt élnek.:)

És azt tudtad, hogy Ann (Anne Stallybrass) maga kérte, hogy kiszállhasson a sorozatból? És hogy egy darabig ment az ötletelés, hogy esetleg egy másik színésznővel pótolják?

(Másik pletyi, hogy a sorozatot megelőző pilotban - ami azért készült, hogy felmérjék a nézői reakciókat - még nem Anne játszotta Annt, noha Onedin már akkor is Peter Gilmore volt.)

_Molly 2012.10.13. 23:27:11

@Gabba: "Jelenleg tényleg a Prizmán fut napi darában, én viszont csak heti egyet tudok bevállalni."

Köszi!
Én meg már azt hittem, hogy más csatornán is elindították, keresgéltem ezerrel.:)

A heti egyet nagyon sajnálom!!
Mikorra fogod így majd utolérni magad?:-o

bioLarzen 2012.10.14. 00:03:29

@_Molly: "Amúgy pedig James karaktere lényegesen emberibb, mint pl. Jockey-é.:)"

Hát, előbb is adták le, mint a Dallast :)

bio

bioLarzen 2012.10.14. 00:06:06

@komplikato: Hát, azért rengeteg olyan dolog is volt a tévében ami nem az "élhetetlen" kapitalizmust mutatták... Például, a Columbóban nem tapasztaltam ilyet. Ott a gazdag gazdag volt, és nem volt szomorú miatta :) A Derrickben is jó sok módos szereplő volt, akik nem mindig szívták meg.

bio

bioLarzen 2012.10.14. 00:07:24

@_Molly: Én mindig az utolsó 15-20 percet kapom csak el, mert előtte a Story 5-ön Kojak és San Francisco utcáin :D

Bacchus, de öreg vagyok :)

bio

Gabba 2012.10.14. 00:54:14

@_Molly: akkor úgy mondom, hogy jelen pillanatban heti egyet, aztán később majd meglátjuk.

Sixx-szel egyeztetve szombatonként jönnek majd a posztok.

_Molly 2012.10.14. 14:41:47

@Gabba:

HURRÁ!

És köszi:))))))))

K.Tomoceusz 2012.10.14. 17:37:33

Erről a 30 évvel a Liverpool FC megalakulása elött szövegről a városi rivális klasszikusa ugrik be.
Liverpool igazi futball város, két világhírű csapata is van. Az Everton és az Everton tarcsi.
Az öfi jó volt, csak egy fontos részlet hiányzik belöle. James lepókhálózta Annt a nászéjszakán, vagy csak nyomta a süketet, hogy megússza?

Gabba 2012.10.14. 18:42:11

@K.Tomoceusz: én csak arról írtam, amit láttam, a nászéjszakán történtek nem szerepeltek a forgatókönyvben :)
Egyébként a válasz szerintem: igen

mézescsók 2012.10.14. 19:21:09

@Bergamott: Csak halkan jegyzem meg, ha a nők mindig ahhoz mennének, aki tetszik nekik, akkor kihalt volna az emberiség. Nem Anne Onedin.

Pácsó Ármándó 2012.10.14. 21:51:15

@mézescsók: Csak suttogva teszem hozzá,ha a nők mindig ahhoz mennének, aki tetszik nekik, akkor egyes hímeknek fel kellene venniük a mohamedán vallást, mert háremük lenne :-)

mézescsók 2012.10.14. 22:12:45

@Pácsó Ármándó: Van az úgy, hogy kompromisszumot köt az ember.

Gabba 2012.10.15. 09:46:40

@mézescsók: he-he, nem gondoltam volna, hogy a poszt kapcsán átmegyünk párterápiába :)

2012.10.15. 10:39:34

@K.Tomoceusz: "Az Everton és az Everton tarcsi." Na-na-na!!!!!!
Klasszikust csak pontosan szépen; a Liverpool és a Liverpool tarcsi!

mézescsók 2012.10.15. 11:31:23

@Gabba: Én se. Az Onedin kapcsán eddig kb. a párkapcsolat jutott utoljára eszembe, a labdát viszont Mr. Onedin magasra dobta: "Ha a férfiak csak a szépségért nősülnének..." Óhatatlan indíttatást éreztem, hogy elsusogjam, a dilemma a nők részéről is fennáll.
Az Onedint egyébként annak idején nem láthattam, később valahol ismételték és bevallom őszintén, jószerivel csak a csodás vitorláshajók maradtak meg bennem.
Most alkalmasint nézem. A vitorlások változatlanul lenyűgöznek.

encir 2012.10.18. 14:10:08

Imádom!!
Az egészet!!

Azt tudjátok, hogy James énekelt is?
Egyszer volt egy órás énekes műsora, nagyon tetszett.

Gabba 2012.10.18. 16:16:14

@encir: üdv a klubban! kösz az infót, én speciel nem tudtam ezt róla

Amúgy új poszt szombat de. 10-kor.

_Molly 2012.10.19. 22:19:13

@Gabba:

Már csak egyet kell aludni.:)

Gabba 2012.10.20. 09:14:04

@_Molly: főszerkesztői döntés következtében a megjelenés du. 3-ra tolódott.
Ugyhogy csak a délutáni alvás után lesz olvasható...

_Molly 2012.10.20. 12:52:51

Kááár:(((

A linket majd ugye ide is beteszed, csak hogy gyorsabban el lehessen érni.:)
Köszi!

bbandi 2012.10.21. 16:01:18

@hungarisztan: Valahol olvastam, ez azért volt, mert a tv kamerák akkoriban túl nagyok és érzékenyek voltak a szállításhoz. A Monty Python ezt ki is figurázta, jó darabig nem is értettem miről szól a sketch (VHS-en nem sok különbség látszott):
www.youtube.com/watch?v=DsoScA4_wWA&t=6m25s

Nancsi 2013.02.07. 21:33:53

@sztrugackij: Az még hagyján, hogy Baines kapitány színész is, de azt meg tudtátok, hogy előtte meg tényleg tengerész volt?

Gabba 2013.02.08. 09:47:36

@Nancsi: most néztem utána, a II. világháborúban a haditengerészetnél szolgált

_Molly 2013.02.09. 13:05:36

@Nancsi:

Baines kapitány is annyira szerethető figurát hozott. Egyszerre volt kemény és esendő, ugyanakkor egy jószívű medve is.:)

Kár, hogy a forgatókönyvírók üzenete az ő karakterével mégis az volt, hogy annyi évtizednyi kemény munkával, lojális beosztottként sem maradt utána se asszony, se gyerek, se vagyon.:(
süti beállítások módosítása