Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cefrekirályok 1x02 - Nincs visszaút

2012. október 12. 13:00 - Chat Géza

A vészjósló cím után megkapjuk a múltkori rész összes fontos momentumát, így mi is gyorsan összegezzük az eddigieket. Kezdjük a törivel. Már a telepesek is főzték a szeszt, aztán hirtelen megadóztatták őket, aminek nem igen örültek ugyebár, ezért kitört a whisky lázadás, aminek az lett a vége, hogy az adó megmaradt, de ők továbbra is szartak rá nagy ívben. Tim harmadik generációs zugfőző, aki most a fiának próbálja átadni a mesterséget, De az csak csak serényen bólogat apu minden egyes szava után .Csillagvizsgáló Tickle, az örök haver és munkatárs ott segít ahol tud, de az állandósult érszegség eléggé hátráltatja ebben. Van nekünk egy Serifünk is, akit úgy hívnak Jesse Tate, aki eléggé zöldfülű, merthogy most lett kihelyezve ide, ezért nem vágja az erőviszonyokat, hogy mi merre hány méter, no.

1.jpg

Timék már felállították az erdő közepén faszán eldugott kis lepárló egységüket, minden előkészület megtörtént, már csak be kéne gyújtani az üst alatt. Ehhez leginkább gáz szükségeltetik. Ezért sem lehet, csak úgy besétálni a Wallmart-ba, hogy csókulom 6 db ipari gázpalackot vennék. Nem. Ezt is feketén kell ügyezni. Tim pár nappal korábban lerakott az út mentén pár üres palackot, hogy azt az embere jól feltöltse, szóval ezeket most lehet is felpakolni a platóra serényen kisfiam. Pont nem jött senki hála istennek. Tim elmondja a nagy igazságot, hogy nagyon kell vigyázni, sose szállítsunk sok árut, mert vagy ellopják, vagy a zsekák teszik rá a mocskos mancsukat, vagy csak úgy lezötykölődik a platóról, vagy pont megissza Tickle, és bármelyik is következzék be a végeredmény ugyanaz, nyista kóvé.

2.jpg

Jessevel nem olyan nagy élmény forgatni, mint a simlis bagázzsal, de hát valakinek ezt a melót is el kell végeznie ugye. Jesse még új a környéken, szóval nem nagyon vágja csíziót, és mivel a múltkori balhé is eléggé deficites lett, rajtaütés ügyileg, így most a másik végéről próbálja felgöngyölíteni az ügyet. Elmegy fényes nappal lesben állni az illegális raktárakhoz, ahol elméletileg szünet nélkül hordják, viszik az illegális whiskyt, de most valahogy egy teremtett lélek sem megy arra. Van ez így, nem ő tehet róla.

3.jpg

Popcorn Sutton (Kukesz papa) igazi old school fazon volt, aki gáz helyett fatüzelésű lepárlókkal főzte a whiskyt. Kemény egy meló volt a kővel, meg sárral megtámogatott nem tudom mi a toszt megépíteni, de ők pont ráértek ezzel pepecselni. Timnek nincs ilyenre ideje. A gáz az jó, oszt ’kalap-kabát.’

4.jpg

Jesse most éjszaka próbálkozik a megfigyeléssel, és bár fülest is kapott, hogy valaki nagy mennyiségű cukrot vásárolt, amit a helyiek nem csak a reggeli kávé megédesítéséhez használnak, hanem – gondolom, már mindenki sejti – leginkább whisky készítéshez, ez is ugyanakkora árnyékra vetődés lesz, mint az összes eddigi próbálkozása. Jesse éjjeli őrjárata legalább annyira sikeres, mint a nappali, de van ez így. Ugye megmondtam.

5.jpg

Tim nem szarral gurigázik, vad megfigyelő kamerával figyelteti saját kis zugfőző telephelyét. Csillagvizsgáló Tickle is elmagyarázza, hogy ez bizony nagyon hasznos kis szerkezet. Köszönjük. Jesse inkább rááll, hogy besúgókat alkalmazzon, mert ez a megfigyelős téma leginkább csak időpocsékolásra volt jó. Van is neki egy régi informátor komája, akit hívjunk csak Smoke-nak. Emberünk leadja a drótot, hogy valaki fehérítővel higítja a házi whisky és így árulja valami zugkocsmában. Ez ugye halálos méreg, szóval Jessenek jogosan kezd el viszketni az ujja a ravaszon.

6.jpg

Tim és a kis pöcsköszörű J.T. megnézik, hogy jó-e már a cefre. Hát nem az. Ezt valami modern kütyüvel sikerül megállapítani, míg kapunk egy kis történelmi visszatekintőt, ahol Popcorn Sutton (Kukesz papa) országos cimborája úgy meózta le a cefrét, hogy beleivott. Ha keserű volt, akkor jó lesz a lőre, ha nem – se íze, se bűze – akkor még hagyni kell tovább érlelődni. Tim kihagyva a kóstolót, a műszerre hagyatkozva, úgy dönt inkább visszajönnek egy nap múlva, mert addigra pont fasza lesz a cumó.

7.jpg

Most kapunk az arcunkba hét gyönyörűséges percet, ami alatt Tim és Jesse – nyilván nem karöltve és vígan dalolászva – elmagyarázza, hogy is megy a zugfőzés egész pontosan. Talán mellőzzük a home made fizika órát, a lényeg annyi, veszélyes és illegális, de azért kurvára megéri. Pöcsköszörű J.T. is kitanulta a szakmát, szóval mindenki mehet játszani, kicsit kiereszteni a gőzt. A legjobb mód erre, ha lövöldözünk kicsit az új flintával. Csillagvizsgáló Tickle már megitta a célzóvizet, szóval nincs probléma. Ruszki töltények, hahaha, vicces mert legalább nem kínai. Ó, hogy kapna gellert a golyó egy rozsdás csövön.

8.jpg

Timet saját elosztója baszogatja, hogy másnap reggelre nagyon sürgősen legyen kész 380 liter whisky. Főzni kell de kurvagyorsan. J.T ma otthon marad, had aludjon a gyerek, úgyhogy a szuper duónak kell ma brillíroznia. A helyszínen, még mielőtt bármit is csinálnának, kicsit körbeszimatolnak, hogy járt-e erre valaki. Tim talál egy bakancsnyomot, ami nem az övé, nem a fiáé, de még Tickle-é sem. Ezt leszámítva minden frankó, csakhogy megszólal Tim mobilja és első hallásra halálsikolyt vélek felfedezni a vonal túlsó végén, de kiderül, hogy a tűzoltóautó szirénájának hangja szűrődött át a telefonon.  Ticklet ott hagyja a picsába, mert menni kell, vészhelyzet van. Az asszony se szül, a tarló sem ég, hát akkor mi a zimankós ménkű folyik itt kérem? Ja, hogy ő önkéntes tűzoltó? Báz! Duresz. Egy gyermekkori lelki traumát próbál így feldolgozni Tim, de ez annyira fontos szál a mi szempontunkból, hogy nem is beszélünk róla többet. Persze, hogy vaklárma volt a riasztás, így mindenki mehet haza, Tim meg szeszt főzni, de izibe.

9.jpg

Jesse, jobb ötlet híján informátorokat küld a zugkocsmákba, hogy 1. ne neki kelljen vásárra vinnie a bőrét; 2. az emberei illegális szeszt vásárolva, a bíróságtól házkutatási engedélyt kapjanak. Bementek, vettek szeszt, még kurvákkal is sikerült időpontot egyeztetni. Bár a kisujját sem kellett mozdítania Seriffünknek, puszi a homlokára, hogy végre valami eredményt is fel tud mutatni a hó végi lakógyűlésen.

10.jpg

Tim visszaér az önkénteskedésből és Ticklet egy centit sem mozdult az üsttől egész idő alatt. Még kétszer körülnéznek, nehogy beüssön valami gebasz, végül Tickle odapakol a gáznak, és ezzel beindul a meló. De hallga csak? Tim paranoiája az egekben, és most már négyen állnak az üst mellett, Tim, Tickle, a ronyó, meg a félelem.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása