Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x12 Merénylet a herceg ellen (The Prince and the Rebel)

2012. október 08. 16:00 - parcihocok

A heti epizódban mindannyiunk nagy örömére királyi vérrel frissítették a sorozatot: Torontóba látogat őfelsége Viktória királynő unokája, Alfréd főherceg. A biztonsági protokoll ügyében Brackenreid főfelügyelő tárgyal David Jennings hercegi szárnysegéddel. A herceg őrzésére Murdoch-ot és Crabtree-t rendeli a góré, juj, de izgi, ők lesznek a szekuritisek. A herceg a celebhírek szerint meglehetősen hedonista (=szexdrugsrákenroll, főleg az első), szóval elkél ám a diszkréció, a szárnysegéd külön örömmel üdvözli a minden-földi-örömök-ellensége-Murdoch-ot. A herceg fiatal tüchtig legényke, rögtön titkos üzit nyom Crabtree kezébe, amiben megvillantja költői tehetségét (na ezt mondjuk kb. villon-i költészetnek képzeljük), majd hamarosan ki is surran Crabtree-hez, hogy belecsapjon a lecsóba.

murdoch_s1x12_1b.jpg

Közben persze a szokásos heti hulla sem hiányozhat, ezúttal egy ifjú hölgy az áldozat, olyan gyűrűvel a kezén, ami a brit-ellenes ír rebellisek jelképe lehet. O-ó, veszélyben a főherceg! Megindul a nyomozás, Murdoch Crabtree-re hagyja a herceget, ennek máris éjszakai orgia a következménye tucatnyi helyi prostituálttal (akikből a tizedesnek is jut egy pár). Murdoch közben az áldozat rokonait kutatja. A papa valahogy nem hajlandó a hullaházban tudomásul venni, hogy a lánya az áldozat. A lány lakótársnője ad néhány használható információt a lány pasijáról, meg a „bibliakörről”, ahová jártak. Utóbbi egy ír kocsma, ahol a törzsközönség alsó hangon is a jó pokolba kívánja a zsarukat. Tiszta szerencse, hogy a tulajról kiderül, hogy Murdoch régi szemináriumi (!) cimbije. De túl sok infót ő sem ad.

murdoch_s1x12_2.jpg

Közben az éjszakai hercegi partitól fejfájós Crabtree istenes lebaszcsizást kap a szárnysegédtől, az elejtett szavak alapján durva este lehetett, a herceg azonban továbbra sem fér a bőrébe, Crabtree-nek szó szerint rá kell vetnie magát, nehogy a pajkos herceg ismét lelépjen valami buliba a hivatalos fogadások helyett. Párhuzamosan folyik a nyomozás, Murdoch-hoz önként besétál az áldozat le-sem-tagadhatná-hogy-ír pasija, Mr. Tucker, aki elmondja, hogy a csajjal csak a megzakkant papa miatt veszekedtek. A papa személyesen bizonyítja, hogy valóban bolond, tündérekről hadovál, meg hogy démonok vitték el a lányát, az X-aktákban nagy fazon lehetne. Itt azonban csak őrizetbe kerül. A boncolás közben dr. Ogden kihalász egy rejtjeles papírt a csaj szájából.

murdoch_s1x12_3.jpg

Sőt mi több, a csaj váll-tetoválása alatt egy másik rejtőzik (ehhez durván le kell égetni a hulla bőrét), az Ír Testvériség szimbóluma, ami mindent összevetve egy készülődő merényletet sejtet, szóval értesíteni kell a szárnysegédet. Ő rá se ránt a dologra, szóval herceg folytathatja torontói hedonista ámokfutását (Crabtree-t is dendinek öltöztetve). Kiderül, hogy Murdoch cimbije is több,  mint valószínű, hogy szimpatizál a testvériséggel (és itt felfedi a tragikus családi történetét), sőt, magának Murdoch-nak is némi fejfájást okoz, hogy katolikusként vagy a koronára felesküdött rendőrként viselkedjen elsősorban. Az áldozat lakásába betörnek, de ennek köszönhetően M. megtalálja a kandallóba rejtett könyvet, ami a kulcsot adhatja az áldozat szájában talált rejtjelezett üzenet megfejtéséhez.

murdoch_s1x12_4.jpg

Sajnos Eddie cimbije inkább börtönbe záratja magát, de nem segít a testvériség leleplezésében. Még jó, hogy M. olyan okos, és magától is rájön a megoldásra. A rejtjelezett üzenet torontói helyszíneket takar, de ennek továbbra sincs értelme, mert nem szerepelnek a herceg napirendi pontjai között. A Crabtree-t helyettesítő Higgins tizedes kinyomozza, hogy az áldozat pasija annál a cégnél dolgozik, aki a herceg kocsijait bérbe adja. (Crabtree közben selyemfiúnak álcázva testőri pozícióba kerül.) Egy kis absztrakt logika Murdoch-tól, és máris megvan a megoldás: a legközelebbi protokoll célállomáson, egy könyvtárnál készülnek a merényletre. Uccu neki, már csak meg kell akadályozni.

murdoch_s1x12_5.jpg

Milyen szerencse, nem a herceg robban fel, hanem a merénylő a kocsiban. Az elszenesedett holttesten ugyanolyan nyakláncot találnak, mint amit az első áldozattól elraboltak. Azért biztos, ami biztos, óvintézkedéseket tesznek, pl. a herceg dublőrjeként Higgins tizedes lesz a herceg. De ó jaj, az egy ideje már gyanús szárnysegéd egyszer csak pisztolyt tart a herceg és M. fejéhez, és elrabolja őket. Itt átmegy a történet túszejtősbe, a herceg és Murdoch felváltva érvelnek a túszejtőknek és próbálják egymás ellen uszítani őket, míg a rendőrség gőzerővel és meglepően hatékonyan dolgozik: seperc alatt kiderítik, hogy Mr. Tucker testvére Jennings, és Eddie is benne van a buliban, sőt, a rejtekhelyet is profilozókhoz méltó gyorsasággal derítik fel.

murdoch_s1x12_6.jpg

Végjáték: a torontói rendőrség TEK-et megszégyenítő módon lecsap, Eddie az utolsó válságos pillanatban meggondolja magát, és Murdoch helyett a Júdás-Jennings-et lövi le. Sajnos a bűnözőből hőssé váláshoz Eddie-nek meg kell halnia. Murdoch gyászol, és még dr. Ogden is elbőgi magát, bár ő inkább csak amiatti megkönnyebbülésében, hogy Murdoch épségben visszatért. Ennek örömére majdnem szerelmet vall, de aztán mégsem, inkább csak Murdoch megégett pracliját kezeli nagy lelkesedéssel.
Az epizód Szomszédokból ismert jótanács-tanulsága a végére: „Vékony a mezsgye a rend és az elnyomás között”. Mindenkinek jó elmélkedést ezen a jövő heti évad-záróig.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása