Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x07 - A pille

2012. október 08. 11:00 - Szencsike

Charlie-val nyitunk a barlangoknál, aki épp gitározik, már jól láthatóak rajta az elvonási tünetek első jelei: izzadás, dekoncentráltság. Locke, aki kijelölte magát Rocker doktorának, sétálni hívja a friss levegőre, Rocker inkább visszautasítja a kedves invitálást. Ugrás a partra, Doki Szökevény rendőrségi fotóját nézegeti, de az elmélyülést Szökevény zavarja meg, van neki ennél jobb képe is, ha szeretne egyet Doki. Megbeszélik a szokásos témákat, a barlang biztonságosabb, mint a part, és nem, nem haragszik Szökevényre, amiért nem költözött, csak nem érti a döntését. Szökevény nagyon szeretne innen kijutni, és Sayid terve is bejöhet, aki megkeresi a forrását a dilis francia tyúk segélykérésének. Doki pesszimista, ha eddig a francia nő nem menekült meg, miért ők lennének ilyen szerencsések? Szökevény hisz benne, ennyi pont elég. A kedves társalgást Rosszarc zavarja meg, aki lakásfoglaló lett, költözik Doki parti szállására, és Szökevényt is hívná lakótársnak. Doki felkapja maradék cuccait, és elviharzik új otthona felé.

pic1_1.png

Vissza a dzsungelbe, Rocker egyedül sétálgat, de furcsa zajokat hall, megijed, futni kezd. Flashback, Charlie a bűneit gyónja meg, az utolsó alkalom egy hete volt. Azóta két ismeretlen csajjal is eltöltött egy éjszakát, sőt, végig nézte, ahogy a két lány egymással is csinálta. A papbácsi kissé meglepettnek tűnik, de Charlie megmagyarázza: van egy zenekara, és a hangulat a tetőfokon van a koncertek idején, a lányok mindig követik őket a helyszínekre, nagy csábítás ez számára. Papbácsi úgy gondolja, hogy mindenki találkozik a csábítással, de csak választás kérdése az egész, ellenáll-e neki vagy sem, dönteni kell. Charlie pedig döntött: kilép a bandából. Ezt a döntését viszont egy Liam nevű srác változtatta meg, aki egy új lemezszerződést hozott Rocker-nek. Dzsungelbe vissza, Charlie egy vadkan elől fut, de az állat hamar a Nagy Fehér Vadász csapdájába esik. Locke megdicséri Charlie-t, hogy milyen jó csali volt, viszont Rocker inkább a drogot kéri el Locke-tól. Főcím.

pic2.png

Charlie dühösen csak az anyagot követeli Locke-től, aki viszont elszántan be akarja bizonyítani, hogy Charlie erősebb, mint amilyennek látszik, így a cucc nála marad. Lockeácsi tesz egy ajánlatot: Charlie három alkalommal kérheti tőle vissza, harmadszorra megkapja. Ez volt az első kérés. Charlie nem is érti, hogy miért kínozza, nem érzi jól magát. Locke a tudatos döntésben látja a megoldást, hiszen a sorozatos döntések különböztetik meg az embert az állatoktól. A parton Sayid, Kate és Boone megbeszélést tartanak a segélyhívás forrásáról: van három antenna, amit a sziget három különböző pontjára kell elvinni. Egy marad a parton, a másodikat a parttól két km-re kell felállítani, a harmadikat Arab viszi fel a hegyre. Ha hívás a háromszög belsejéből jön, az nagyszerű, de. De az akksik gyengék, nem biztos, hogy sokáig húzzák. Tűzijáték-rakétákkal fognak egymással kommunikálni, (amit a gépre csempésztek fel ismeretlenek) hogy jelezzék egymásnak, megérkeztek a megfelelő helyre. Ha mindhárman fellőtték a sajátjukat, Arab bekapcsolhatja a vevőt,de. De ez sem elég erős, ahhoz sokáig bírja, kellene valami erősebb, például egy laptop akksi. Szökevény tudja a megoldást.

pic3.png

Ez a megoldás nem más, mint Rosszarc, aki folyamatosan gyűjtöget, mióta lezuhantak, de pech, most nincsen neki semmi olyan cucca, amivel segíthetne a kiscsapaton.  Rosszarc szokásához híven kötözködni kezd, biztos fájdalmas lehetett a szakítás Jack-el, ugye? Szökevény szimplán szánalmasnak tartja a férfit, mert senki sem kedveli őt, és valószínűleg a régi életében is utálhatták. Úgy tűnik Kate valamivel meggyőzhette Rosszarcot, mert elővesz cuccai közül egy laptopot és kiszedi belőle az akkut, és átadja Kate-nek. A barlangoknál Doki és Duci cipekedik a bőröndökkel, Charlie rögtön ajánlkozik, hogy segít, és már kapja is fel az egyik bőröndöt, mire az kiborul. Doki és Duci otthagyják őt pakolni, ők elmennek egy másik táskáért. Rocker szedegetés helyett kutatni kezd a gyógyszerek között, Jack zavarja meg ebben. Rocker csak a fejfájására keresne valamit, ám egy erős nyugtatót mutatott a Dokinak, aki furcsállja is a választást egy egyszerű fejfájásra. Doki elküldi Charlie-t hogy igyon egy kis vizet, Charlie inkább segíteni akarna, de most nem kell, így morcosan inkább visszatér gitárjához.

pic4.png

Flashback. Liam győzködi Charlie-t a folytatásról, ő az éltető ereje a bandának, az ő számaival lettek híresek, ő maga a Rock Isten. Ha ez nem lenne elég, gondoljon egy kicsit rá is: Liam is szeretne valaki lenni. Charlie döntött. Ennyi elég volt, ez már nem az ő világa. Liam viszont megígéri, hogy vigyázni fog rá, ahogy a testvérekhez illik, így Charlie is megváltoztatja  döntését, de van egy feltétele: ha bedurvulna  a helyzet, akkor abbahagyják, ezt Liam-nek meg kell ígérnie. Liam megígéri, bár megszállott mosolya semmi jót nem ígér. A tesók nagyon örülnek a folytatásnak, rohangálni kezdenek a templomkertben. Vissza a barlangokhoz Férj a bilincses kezét hűti vízzel, Feleség aggódik, Dokihoz irányítja párját. Férj inkább rápirít feleségére, hogy mégis miért van rajta ilyen kivágott felsőrész, takarja el magát. A meleg miatt, válaszolja a nő, és ez úgy tűnik meggyőzi a férjét. Duci visszaadja Rocker gitártokját, aki köszöni szépen, és tudta Duci, hogy ő egy együttesben játszott? Duci valószínűleg nem, mert ő csak azért adta vissza, hogy Rocker elvigye az útból a felszerelését. Charlie egyre mérgesebb.

pic5.png

Rocker odamegy Dokihoz, aki éppen egy barlangot ellenőriz, és dühösen kiosztja őt, ne merészelje őt semmibe venni. Doki nyugtatná, látja, hogy nem teljesen oké a srác, de Rocker csak folytatja a szájkaratét, őt ne pátyolgassa senki, különben is ő egy Rock Isten. Ebben a pillanatban a barlang nagy robajjal kísérve beomlik. Duci, Házaspár döbbenten figyeli az eseményeket, Rockernek sikerül kijutnia a barlangból, Doki viszont még ott van bent. Duci a kezébe veszi az irányítást, elküldi Charlie-t a partra segítségért, Kate-nek mindenképpen szólni kell! Kate eközben Sayid-dal járja az erdőt, és megbeszélik kísérletük sikerességét. Kb. annyi az esély, hogy befogják az adást, mint túlélni egy repülőgép lezuhanását. Sayid úgy véli, hogy már az is csoda, hogy ezt túlélték, mert a farokrész a levegőben leszakadt, ők meg keresztülszánkáztak a dzsungelen és élnek. Mocskosul nagy mázli, véli Kate. Ekkora mázli viszont nincsen, mert meg kellett volna halniuk, süt Sayidból a pesszimizmus.

pic6.png

Charlie leér a partra és riasztja a tömeget, a lelkes statisztákon kívül Waltapuka és Boone is azonnal indul Doki kiszabadítására. Boone csak indulna, de rábíz egy küldetést Shannon-ra: lője fel a rakétát, ha meglátja Kate és Sayid jelzését pontban ötkor, majd kapcsolja be az antennát. A szőkeség játssza az értetlent, de megígéri, hogy megteszi amit kell, így Boone nyugodtan mehet megmenteni Dokit. Charlie-nak persze eszébe  jut, hogy Kate-nek szólni kell, de ő nincsen sehol. A meztelen felsőtestű Rosszarc  adja az infót, hogy már elmentek Arabbal. Charlie már menne a nő után, de Rosszarc vállalja a Kate-keresést, Charlie csak törődjön a maga dolgával. Flashback, a Drive Shaft koncertjén vagyunk, tömeg imádja őket. A leghíresebb számukat, a You all everybody-t nyomják, amiben Charlie-nak kellene énekelnie, de Liam átveszi az énekes szerepét, öccse nem kis döbbenetére. A koncert után a backstage-ben rajongók hada várja őket, Liam fürdik a népszerűségben, mint az egyszeri X-Faktor énekes, Charlie viszont még mindig morcoskodik a háttérben. Számon is kéri Liam-et, de a srác nagyon félvállról veszi a dolgokat, nem fog többé előfordulni, majd egy szőkeséggel félrevonulnak egy szobába. Charlie még látja, ahogy egy kis zacskó drogot bont meg a bátyus az ajtóban.

pic7.png

A barlangoknál nagy erőkkel folyik a mentőakció, láncot alkotva hordják el a köveket. Megérkezik Waltapuka, aki nyolc évet húzott le építkezésen, megvizsgálja a barlang stabilitását. Walt viszont Lockebácsit hiányolja, aki épp az erdőben vadászgat, nyugtatja a kissrácot Hurley. Waltapuka gyorsan kiadja az instrukciókat, hogyan is végezzék a munkát, fia végre jól látható tisztelettel tekint az apjára. Az erdőben Rosszarc utoléri Arabékat, és már készülne elmondani, hogy baj van, mire Kate jó szokása  szerint csak lehurrogja a férfit, így Sawyer csak a segítségét ajánlja fel nekik az Antenna-akcióban. Az erdő másik részén Nagy Fehér Vadász a friss húst nyúzza, mikor megérkezik a zombitekintetű Rocker és elmeséli, hogy Doki bent ragadt a barlangban. Kopaszember hamar vágja, hogy Rocker csak az anyagot kérné, és valóban. Rocker szenved, nem bírja elviselni a drog hiányát. Locke inkább odavezeti őt egy fához, ahol pillegubók vannak, melyek kibújni készülnek. Locke könnyen segíthetne nekik, a késével csak fel kéne vágni a gubót és kibújna a pille. De így túl gyenge lenne, mert nem küzdött meg a túlélésért. Charlie-nak van még egy lehetősége, ha harmadszor kéri az anyagot, megkapja. A barlangoknál a mentőalakulatnak sikerül egy kis rést kibányászni, már Dokival is tudnak kommunikálni, aki jól van csak beszorult a kövek alá. A kintiek megnyugtatják, hogy kihozzák, őt, de kérdés csak annyi, hogy hogyan.

pic8.png

Antenna-akció, a trió megérkezik a második számú helyszínre, Sayid Sawyer kezébe nyomja az antennát, szerelje fel a fára, amilyen magasra csak tudja, ha már segíteni akar. Sayid és Kate utoljára egyeztetik az időpontot, és megállapodnak, hogy egyikük sem bízik Rosszarcban, majd Sayid elindul a harmadik számú helyszín felé. A barlangoknál a mentők rájönnek, hogy kintről már nem lehet tovább szélesíteni a lyukat, be kell mászni. Férj is biztos jó ötleteket mondana, de mivel egy szavát sem értik a többiek, így ő kiesik. Charlie felajánlkozik, hogy bemegy, de Waltapuka szerint nem jó ötlet, még mindig a sokkhatás alatt áll. De Rocker hajthatatlan, neki nincsen itt senkije, ő feláldozható. Az erdőben Kate már türelmetlenül várja az ötórai antenna bekapcsolást. Rosszarc csak mosolyog rajta és Jackről kérdezgeti a lányt. Biztos azért kedveli őt ennyire, mert orvos, és ha ő is kapna pár sebtapaszt, simán a sziget vezetője lehetne. Kate persze felháborodik, hogy Rosszarc Jack-hez hasonlítja magát. Pedig nem sok mindenben különböznek, erre Kate is rájöhetett volna, ha Doki él még pár hétig. Hoppsz, hát nem elfelejtette mondani? Dokira ráomlott a barlang. Kate eldobja a rakétáját és rohan Dokihoz.

pic9.png

Waltapuka elmagyarázza Charlie-nak, mit is kell tennie, hogy biztonságosan bejusson Dokihoz. Mindenki sok szerencsét kíván Rockernek, aki mászik is befelé. Flashback, koncert előtt vagyunk, Charlie eljut az öltözőjébe, ahol Liam-et találja néhány csajjal. Charlie rögtön kizavarja a lányokat és lecseszi tesóját a kihagyott hangpróba miatt. Liam magasról tesz az egészre, inkább beszívja a napi adagot. Charlie viszont kimondja a nagy döntést: abba kell hagyni. Tesója tönkreteszi saját magát és a Drive Shaft-et. Liam-nek viszont a fejébe szállt a dicsőség, vagy az anyag, mert ő nem fogja abbahagyni a bulit, mert ő maga a Drive Shaft, Charlieről azt sem tudják, hogy kicsoda. Liam dühösen kiviharzik az öltözőből, Charlie maga sem tudja, hol csúszhatott félre a kettejük élete, de sírva veszi kézbe Liam drogos zacskóit. Charlienak eközben sikerül bejutnia Dokihoz, de a nyílás beomlik.  

pic10.png

A kintiek mintha feladták volna, mert nem tudják eldönteni, hogy mit csináljanak, ássanak, vagy ne ássanak. Nagy sebesen megérkezik Kate, aki a tanácstalan társasággal mit sem törődve ásni kezd, ezen felbátorodva a többiek is csatlakoznak hozzá. A barlang belsejében Charlie kezd magára találni, mert sikerül kiszabadítania Dokit egy nagyobbacska kő alól, és visszarántja Doki kiugrott vállát is. Flaschback, Charlie kopog egy családi ház ajtaján Sydney-ben, Liam nyit ajtót, aki teljesen megváltozott. Már nem az elborult agyú rocker fazon, hanem egy normális ember benyomását kelti. Úgy tűnik lejött a szerről, viszont Charlie már bőven rajta van. Nagy az öröm a tesók között, és kistesó beszámol jövetele okáról is: A DS újra koncertezni fog, igaz csak előzenekarként, első állomás Los Angeles, Charlie teljesen belelkesült a dologtól. Liam viszont, akinek már van egy kislánya, egyáltalán nem. Charlie most úgy kéri Liam-et, ahogy ő kérte régen Charlie-t, hogy folytassák a zenélést. Liam feleleveníti a korábbi drogos kalandjait, és rájön, hogy tesó még mindig anyagozik.  Elkezdődik a sárdobálás, Charlie-nak a zenéről szólt a dolog, a tesója rángatta bele a drog-ügybe. Liam felajánlja öccsének, hogy maradjon velük, Sydney-ban jók a rehabok, de Charlie inkább elindul. Liam fut még egy kört a maradással, és megígéri, hogy vigyázni fog Charlie-ra, de Charlie szerint sosem vigyázott rá, és indul a gépe, hagyja békén. Ez volt a tesók utolsó párbeszéde.

pic12.png

A barlang belsejében Doki kikérdezi Rockert az elvonási tünetekről. Charlie kénytelen vallani, de úgy véli, hogy Doki csak egy hasznavehetetlen drogosnak tartja őt. Doki szerint ez nem igaz, hiszen utána jött, ezt sosem fogja elfelejteni. Az élete végéig, poénkodik Rocker, ami tény és való hamar bekövetkezhet, ha nem történik valami csoda. Rockert a barlang a gyóntatófülkékre emlékezteti, Jack-et ez meglepetésként éri, hogy Rocker vallásos. Már csak volt, de ha akarja, akkor meggyónja a bűneit, ajánlkozik Rocker. Jack sem szent, nevetgélnek, és Rocker észrevesz egy pillét, ami éppen kirepül a barlangból. Charlie rögtön ásni kezd, meglesz a kiút. A kintiek is ugyanezt teszik, Kate az élmunkások között van, még nem is pihent. Waltapuka figyelmezteti, hogy rossz vége lesz, ha folyamatosan csak dolgozik, de tudjuk milyen Kate, folytatja a melót. Bent Charlie már látja a fényt, mármint a barlangból kivezető fényt, ő is bőszen áskálódik bent, és kijutnak.  Walt az első, aki észreveszi, hogy itt a dokibácsi, Kate pedig az első aki odarohan hozzá. Doki persze Charlie-t dicséri, így Rocker kap egy hatalmas Hurley-ölelést, és  a többiek is mind gratulálnak neki a sikeres mentőakció miatt.

pic11.png

Ne feledkezzünk meg az Antenna-akcióról sem, elérkezett az öt óra. Sayid fellövi a jelzőrakétáját. A parton Shannon egy nőnek a malibui pasikról mesél, mikor a nő észreveszi a fellőtt rakétát, Shannon is meggyújtja az övét, majdnem lemaradt róla a csaj, de az ő rakétája is kilőve. Már csak a harmadik rakétára kell várni, amit Sayid még Kate feladatának vél, ami már ugye Sawyer-é, aki szintén fellövi a harmadik rakétát. Sayid rögvest be is kapcsolja az adóvevőjét, sikerül is bemérni a jelet. Sayid nagyon örül, ám ekkor valaki leüti, és Arab ájultan rogy össze. Este van, Rocker Doki mellett vacog a tábortűznél, Duci vizet hoz, és kíváncsiskodni kezd, mi van a nap hősével. Doki megfázással magyarázza Charlie állapotát, Duci szerint ez pech, azok után amit ma tett. Locke egy másik tűznél a vadkant süti, Charlie úgy dönt sétál egyet. Walt a barlangokat dicséri, itt akar lakni. Ebből költözés lesz, apu. Kate ad Dokinak egy karfelkötőt búcsúajándékként, mert megy vissza a partra.  Zombitekintetű Charlie Lockebácsihoz sétált, és visszakéri az anyagot. Locke persze kénytelen visszaadni, hiszen megígérte neki, de helyteleníti Rocker döntését. Minden jó, ha a vége jó, Rocker inkább a tűzbe dobja a cuccot, Locke elégedett, ő tudta hogy képes lesz rá. Ekkor felbukkan egy pille, Charlei boldog mosollyal követi az útját. 

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása