Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! 1x15 - San José

2012. október 08. 13:00 - Chat Géza

Adam, ma is csípős és csípőtlen közül válogathat, de a műsor nézettsége érdekében inkább a könnyfakasztó, gyomorgyilkos, kétszer csípős csirkecombokat választja főfogásnak.

1.jpg

Az első egység, ahova betérünk az Iguanas, mert ez az egyetemisták kedvenc helye, lehet ropni élő zenére (Adam lefog egy fasza barrét, valami jazz gitáron), meg flamót is lehet burkolni rendesen, és ha még ledér lányok köldökéből lehetne szlopálni a feleseket, akkor még a szabadnapos kismamák is ide járnának, hogy a hűtlen férjüket hazacibálják. Ami igazán karaj ebben a falatozóban, hogy van Burritozilla, ami nem más, mint a múltkori részben megismert Manuel specialitása, csak több hozzávalóval. Két tortilla helyett egyből hármat kell venni az emberes adaghoz, aztán jöhet a hús, meg a szokásos töltelék. Adam már kulturáltan öszöget, amikor az egyetemista csőcselék elkezd üvölteni, hogy KI-HÍ-VÁS! Magyarán egye meg a Burritozillát, de kurvagyorsan. Ő most inkább nem, de van egy lelkes jelentkező, aki igen. Leül és megeszi, de úgy, hogy ennek a látványától simán kikívánkozik belőlem a vasárnapi rántott hús, csalamádéval meg némi rizzsel. A fickó három perc és tíz másodperc alatt tömött magába – szó szerint – egy 44 cm-es, 2,5 kg-os burritot. Nem ember az ilyen. (Vagy csak én vagyok kákabélű)

A következő hely a Hi-Life, ahol nagyon baba oldalast szervíroznak. A Baby oldalas egyszerre édes is meg csípős, de ez ugye nem egy nagy találmány. Ezt az ételt legalább nem titkos hozzávalók alkotják, így simán megírom nektek korgó gyomrú olvasók, mit hogyan kell a sütőbe orientálni. A leárazott oldalast megszórjuk az akciósan vett BBQ fűszerkeverékkel, meg némi borssal, majd a tetejére barna cukrot hintünk. A tepsibe, az oldalasok mellé vizet öntünk, nyilván nem színültig, mert nem krumplit főzünk ugyebár, majd fóliával lefedjük és két óráig sülni hagyjuk. Ami utána jön az már csak flancolás. Rácsos grillen megpiríthatjuk picit, meg kenhetünk rá némi szószt is, de ez innentől már ízlés dolga. Ezért nem kell San José-ig utazni.

A verseny színhelye a Smoke Eaters, ahol csípősen szeretik az ételt. Ez sem éppen egy spanyol viasz, hogy teszem azt 17 gramm jabanero paprika van beledarálva egy 12 db-os pokoli csirkecomb szetthez, mert csípős oszt kész, nem kell ezt annyira…, de mit értek én a fapénzhez. Adamnek 10 perc alatt kell megennie ezt a 12 darab, nagyon csípős csirkecombot, de a durvaság csak ez után jön. Le kell nyalnia mind a tíz ujját és onnantól kezdve öt percig nem enyhítheti kínzó fájdalmát. Ja és azt mondtam már, hogy se szalvéta, se egy koszos ingujj, se semmi. Adam nekileselkedik, meg is eszi urasan, ahogy azt köll, de az utána lévő öt perc tényleg kegyetlen. Mit neki jégkrém, vagy egy pohár hideg tej, vagy némi sör. Letelik az öt perc, de aztán hirtelen adjanak neki valami nedves törlőt, mert kurvavilág lesz. Ez is megvolt, még sincs este.

Ember kontra étel, 9:6

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balfa 2012.10.08. 19:26:25

habanero lesz az a paprika (aka havannai). talán a jalapenóval kevered.
külön-külön is durva, hát még keverve...

Rwindx 2012.10.08. 19:41:46

@balfa:
Ha a gyengébb jalapenót az erősebb habaneróhoz kevered attól még nem lesz durvább a cucc :)

pannonfunk 2012.10.08. 23:17:31

A habanero sokkal ütősebb, mint a jalappeno. De a Naga Jolokiát kóstoljátok, az már nem kispályás, még a habaneronál is sokkal durvább. Kapható a Culináris óbudai üzletében. Habanerot magában megeszem (jó, utána azért elvagyok :) ), a Naga után kiettem a hűtőből az összes tejfölt meg fagylaltot :)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.10.09. 08:06:06

Az egyik adásban elhangzott, hogy a szellem chili néven ismert paprika a legleg. De, hogy ez így van-e, vagy sem azt nem tudom.

pannonfunk 2012.10.09. 10:07:45

@Chat Géza: A szellem chili, azaz ghost chili a Naga Jolokia amerikai neve. Úgyhogy meg tudom erősíteni, hogy az a leg-leg. Úgy képzeld el, hogy a cseresznyepaprika meg a macskapöcse kutya pöcse a habanerohoz képest (de szép képzavar :))) ), a Naga Jolokia meg sokkal durvább a habaneronál is.

Zka77 2012.10.09. 14:58:58

Rákerestek a scoville heat unit fogalomra, oszt megnézitek, hogy a legerősebb csilik 1M körül vannak, míg a magyar zöld csípős papresz 10000 tájt... És a legtöbb puhapöcs még azt se bírja, ha nem nézni kell, hanem hozzá is ért a kajához :)
süti beállítások módosítása