Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halálos fogás 8x03 - Weak links

2012. október 07. 13:08 - sixx

Drámai cold opennel nyitjuk ezt az epizódot, a Wizard kapitánya mereg azon, mekkora szopás rákot halászni Bering-tengeren, mert a tenger az nem bocsátja meg a hibákat, és csak magadra számíthatsz. Pont ilyen közhelyeket puffogtat Delhusa is, csak ő nőknek mondja ezeket, nem nekünk. Közben a meló nehézségeit valóban ijesztő képsorokkal illusztrálják, nem győzöm eleget hangsúlyozni, mennyivel könnyebb melónak tűnik a hogyvoltozás. Vasparipán lovagolok, mondja Bon Jovi a főcím alá, egészségére.

Screen Shot 2012-10-07 at 11.01.39 AM.png

Északon kezdünk, a kékrákozóknál, pontosabban a Seabrooke fedélzetén, ahol Scott kapitány idegbeteg, mert az első pár ketrec rekordmennyiséget hozó fogása után most szinte egy rák sincs a ketrecben. Erről legkevésbé ő tehet, legalábbis szerinte, sokkal inkább az a gyökér a másik hajón, aki a ketreceit pont oda tette le, ahová ő. Elliot és a Ramblin' Rose kibaszott Scott-tal, és nem tud mit tenni, mert ezek csak íratlan szabályok (értsd: nem halászol ott, ahol egy kolléga is), amit vagy betartanak, vagy nem. Ezek a mai fiatalok, ingatja a fejét Scott kapitány, a helyüket sem adják át a négyeshatoson, mit várjunk tőlük. A legénység morózusabban káromkodik, Scott meg legszívesebben átmenne a másik hajóra, és beleverné Elliot fejét egy asztal sarkába. A bajokat tetézendő az egyik matrózhalász szabályos méretű rákokat hajít vissza a vízbe, márpedig darabja 30 dollárt ír, szóval nem lehet hibázni túl sokat. Scott rájuk is szól, hogy egyszerre egy rákot mérjenek le, és ne legyenek lusták.

Screen Shot 2012-10-07 at 11.12.16 AM.png

Na, három órával később vagyunk, a tenger egy kicsit viharosabb, a Ramblin' Rose fedélzetén Elliot kapitány felhúzza az utolsó ketrecet, amit Scott kapitányéra tett le, és kissé keserűen állapítja meg, hogy még így is nagyon kevés rákot fogtak eddig. Nem jött be a gyökérség, mi? Nagy a tét. mentegeti magát Elliot, a legénységet meg arra utasítja, hogy tegyenek rendet a fedélzeten. Azok szarnak rá, és bemennek aludni a fedélközbe, amitől Elliot kiborul, felöltözik, és elindul kitakarítani saját maga. Annyira ideges, hogy a faszba zavarja el az operatőrt is, nahát. Az egyik matrózt lebassza, menj már a picsába bazdmeg, hogy néz ki ez a hajó, hallod? Takarítsál, baszod. Menj a picsába, szól vissza a matróz, talán ha lenne fogás, akkor lelkesebbek lennénk. kapd be a faszom, mondja Elliot, kirúgok mindenit.

Screen Shot 2012-10-07 at 11.14.49 AM.png

A Wizad is északon halászik kék rákra, őket is elkapta a vihar, nem is kicsit. Keith kapitány nem örül, miért örülne, tökig vizes mindenki a fedélzeten és közben halászni sem ártana, a háromemeletes ház nagyságú hullámok között. A Wizard kicsit délebbre megy, mint a másik két, északon halászó hajó, hátha ott van még olyan terület, amit nem halásztak le előttük. A viharban minden rossz mozdulatnak következménye van, az egyik zöldfülű pedig igen közel áll ahhoz, hogy leszakadjon valamelyik végtagja. Danny mindent elkúr, ami veszélybe sodorja a többieket is. Itt legalább a hangulat jobb, az emberek zrikálják egymást, ha már a ketrecekben nincs rák, mert nincs itt sem. Keith kapitány szerint szar neki, egyetértünk. Danny továbbra sem tanul saját hibáiból sem, az egyik ketrec úgy sípcsonton vágja, hogy kis híján eltöri a lábát. A többieket ez nem nagyon hatja meg, ők keményebbek, mint Vinnie Jones, baszki, mi fél lábon sántikálva is melózunk, fasznak sírsz - ez a konszenzus. Keith kapitány megunja a kínlódást, és leparancsolja Danny-t a fedélzetről.

Screen Shot 2012-10-07 at 11.30.45 AM.png

A Time Bandit vörös rákra megy, azaz sokkal délebbre van, Jonathan kapitány viszont még egy dologgal meg kell birkóznia: a legénység egyik elhunyt tagjának hamvait is bele kell szórni a tengerbe, valami olyan helyen, ami méltó hozzá. Egyelőre a rákokkal foglalkozunk, az előző körben nem nagyon fogtak semmit, de a mostani ketrecek közül az első tele van, mint az egyszeri papnövendék heréje, örülünk. A második ketrec is sok rákot hoz, Jonathan úgy ugrál, mint egy óvodás, 112 rák egy ketrecben bazdmeg. És ha egy üzlet beindul: nyolc órán át dől a rák a hajóba, jöhet a temetés. Mivel itt jó volt a fogás, JT hamvait is itt bocsátják vízbe. Megható pillanatok jönnek sortűzzel.

Screen Shot 2012-10-07 at 11.38.41 AM.png

A Kodiakkel eddig nem nagyon találkoztunk, most pótoljuk. Két hete halászik Wild Bill kapitány, de nem nagyon fogott semmit. A legutóbbi ketrecben hat rák volt mindössze, faszom, jegyzi meg Vad Bill, pedig s szopórollert még csak most tolták be a talpa alá. Az egyik ketrec behajításakor a zsinór leugrik a csörlőről, a kínlódás persze egy zöldfülű miatt van, a bólya beakad a csörlőbe, a kezét majdnem leszakítja a zsinór, de megoldja. Egyelőre, van egy olyan érzésem, ő lesz az évad Nagy Balesetese. Hat órát ugrunk az időben, a ketrecekben alig van rák, az újonc meg továbbra is elkúr mindent, a rákokat úgy pakolja, mint a csirkét, pedig itt mérni kell, mert a túl kicsi rákok miatt megbüntetik a hajót. Jason ezt a méréses dolgot nem nagyon erőlteti, ami nem jól jön le a többieknél - a büntetést a legénységnek kell kifizetnie. Rá is szólnak, Jason bazdmeg, mérd már le a rákokat, mert mi szívunk helyetted. Na, itt lesz elege a faszinak a zrikálásból, menjetek a faszomba, mondja, és lemegy a fedélközbe.

Screen Shot 2012-10-07 at 12.26.57 PM.png

Vad Bill szerint Jason egy hisztis picsa, de ez így szokott lenni, minden legénységben van egy-két ilyen fazon. A baj csak az, hogy egy ilyen férges alma megmérgezi a többit is, hogy egy nagyszerű képzavarra éljünk. Az persze segítene a dolgon, ha lenne rák a ketrecekben, ugye. Vad Bill úgy dönt, Jason helye a korlátnál lesz a legbiztosabb, ott hátha nem kúr el semmit, csak hajigálni kell a kötelet, meg behúzni a ketrecet, no big deal. S lőn, a első bólyát rendesen be is húzza, és tele van baszki, Jason jó ómen. Vad Bill meg kiváló pszichológus, elkelne pár futballklub mellé egy ilyen fazon. 66 rák egy ketrecben, minden faszának tűnik, és persze itt is így folytatódik a történet, tele minden ketrec, Jasonnek mindenki a hátát veregeti, happy end felé haladunk rendületlenül. 139 rák az egyik ketrecben, helló.

Screen Shot 2012-10-07 at 12.31.30 PM.png

Visszatérünk Scott kapitányhoz a Seabrooke-ra, ahol a legénység ideges, mert nincs rák az istennek sem. A kapitány meg a legénységen vezeti le a frusztrációját, ha van rák, ha nincs, a ketreceket fel kell húzni oszt passz, nincs apelláta. Minél több ketrec, annál több rák, mondja az ősi albán közmondás, Scott kapitány meg ennek megfelelően hajtja a népet a fedélzeten. Lentről egyre hangosabb tiltakozás hallatszik, eriggyünk a vörös rákra, elég volt a kékből. Scott ennek nem látja értelmét, ha valakinek meg nem tetszik a dolog, szálljon le a hajóról a picsába. Aztán beüt a krach, az egyik rutinmanőver során a csörlőre kötelet erősíteni igyekvő matróz elkúr valamit és a csuklójához kap. A keze nem mozog, mondja, beviszik a fedélközbe, ahol megnézik a kezét, nem néz ki jó, na. Jegeli és csikorgatja a fogát, de ettől nem lesz jobb a helyzet.

Screen Shot 2012-10-07 at 12.54.41 PM.png

Másnap reggel továbbra sem fognak elég rákot a Seabrooke-on, pedig már 40 órája kínlódnak, Whooper meg nem dolgozik, mert a csuklója akkora, mint a combom. Ez Scott kapitányt nem nagyon hatja meg, kapott gyógyszert, pihent is, ideje visszamenni dolgozni, mondja. Kemény meló ez, nem csodálkoznék, ha itt amputált kézzel is dolgozni kéne. Rá is szól Scott a matrózra, kifelé bazdmeg, meló van. A többiek iszonyú fáradtak, mert egy emberre kevesebben húzták le az éjszakát, az meg kiborító lehet öt fokban. A Ramblin' Rose a kékrákos körzet nyugati szélén próbál rákászni, 50 óra melóra jutott hat óra alvás, rák meg alig. Mindenki feszült és álmos, ilyenkor lehet hibázni nagyokat. Elliot kapitány megjegyzi, hogy ő még kevesebbet aludt, és leszól a hangosbeszélőn, hogy mozogjanak már odalent, mert menne aludni ő is. Beintenek neki, joggal. A kapitány és a legénység közti feszültséget az oldhatja, hogy a fedélzetmester felmegy a kormányállásba, és beszél Elliottal. Te alszol bazdmeg, mi melózunk, szóval kussolj, és bánj velünk tisztelettel. Lófaszt a seggedbe, mondja Elliot, ezzel sokat segítve a helyzeten. Három óra alvást kapnak a matrózok, hogy ez mire lesz elég, jövő héten kiderül.

A Halálos fogás a comment:com-on:

Címkék: halálos fogás
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx · http://comment.blog.hu 2012.10.07. 21:04:01

@tusk82: anyádat szpemmeld, te gyökér faszszopó.

zitoka 2012.10.07. 23:21:36

@sixx: Az nem úgy van, hogy van egy max. mennyiség, amit ki lehet fogni egy idény alatt? Mert ha igen, mennyi az a max.? Ha 2 nap alatt megfogják, nem is dolgozhatnak tovább, csak ücsörögnek a parton? Vagy ha megfogják akkor azzal keresnek ennyit, hogy nyugodtan ücsöröghetnek?

ASDaniel 2012.10.07. 23:45:56

rohadt nagy ez a sorozat!
süti beállítások módosítása