Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 1x06

2012. október 06. 12:00 - G_Norton

Alex kényelmetlenül fagyoskodik az ágyában, nem is nagyon tud aludni, inkább mozizik, ahogy kislányként az átok Rubik-kockát nem bírja kirakni, mire az anyja rápirít, hogy fel ne merje adni, tessék tovább forgatni a kockát. Alex emlékszik erre, viszont már nem tudja felidézni, hogy kitől kapta a kockát – lehet, hogy az agya kezdi magát megadni, nem kap elegendő oxigént, és lassan leáll? A női agy hihetetlenül képes kombinálni, röppen felé a golyó, és Alex a takaróval együtt zuhan az ágyába – és valaki fekszik mellette, de semmit sem látunk belőle. Bollyt durván ébreszti a góré, munkaidőben nem alszunk, max ha tűzoltó vagy, a góré a kocsiba rendel mindenkit. Persze Chris kicsit lemarad, megpróbál Shazzel elsunnyogni, de hát ha munka, van akkor munka van, valami postát rabolt ki egy alak. A góré olyan gyorsan repeszt, hogy majdnem elüt egy gyalogost, ezért a Carmageddonban pontlevonás járna minimum, Viv mondja az infót, hogy elvileg motoron menekül a két tettes. A Quattro üldözőbe veszi őket, de azok szívatják a kocsit, majd csakhamar el is húznak egy trükkös helyen, inkább visszamennek a postához, hogy mégis kik voltak ezek. Főcím.

01.jpg

Az indiai vendégmunkásnak nem is a pénz elvétele fáj, mert azt megjelölte egy kis bevágással, de ezek a rohadékok a Krisnát is elvitték, ráadásul a fickó, aki bejött, kettőt lőtt, aztán „ide a pénzt”, nagyon kemény. Azt is megtudta, hogy az egyik öregebb, a másik fiatalabb volt, a góré rosszallóan közbevág, de ezt mégis hogy a faszba’ sikerült megállapítani, hát hogyan öregem, hát a mozgásukból, hangjukból. Mr. Chatterjee rendőr is lehetne, mert még azt is megállapította, hogy biztosan nem walesiekről van szó, mert azokat Chatterjee bácsi érti, úgy beszélnek, mint az indiaiak. Az ifjabbik pofa ráadásul amerikai, mert a feleség nagy rajongója a Zsarublues-nak. Az öregebb meg állandóan azt kérdezte, hogy hozzá beszél-e az indiai, erre Chris már levág egy rögtönzött denirózást a Taxisofőrből. A posta előtt Chris és Raymondo hülyülnek ezzek a keresztbelövéses izével, és a góré már rá is jött, ki a tettes: Chas Cale, aki a góré szerint nem is öreg, mert egyidős vele.

A góréék a kocsiban rögtön cigizni kezdenek, és megjegyzik, hogy Alexnek eléggé sápadt az arca, és az angliai napsütésben miért fázik, a góré pedig kedvesen az arcába fúj egy kis füstöt, hiába öl a passzív dohányzás. Chas Cale egyébként egyfajta legenda Manchesterben, a faszi minden fontosabb helyet kirámolt, a sörétes puskával előadott keresztbe font kar pedig „a mexikói” néven futó trademark-jelzés, mint a Viszkisnél a viszkiivás rablás előtt. A palit még 10 éve kapta el Hunt egy kristálytiszta akcióban (höhöhöhö), viszont valahogy megúszta Chas, nem küldték börtönbe. Alexet a kocsiban megérinti a halál hideg szele a bohóc által, de a góré kirángatja a kocsiból Bollyt, gyeremá’. Chasnek most egy elegáns étterme van, nagy örömmel üdvözlik egymást, Chas úgy emlékszik, hogy 15 éve látták egymást utoljára, de nem, annyit kaptál volna te szemét, ha lecsuknak. Chas az egész rablást tagadja, sőt, sérti a gondolat is, hogy egy nyomi postát raboljon ki, ha visszatérne, akkor minimum a Bank of Englandet rabolná ki a trademark-menőzéssel. A góré megfogadja, hogy az anyakirálynő bal mellbimbója legyen, ha nem Chas Cale a tettes, ezért berántja egy kihallgatásra.

02.jpg

Chast elkíséri a felesége is, a góré módszeres verbális ütlegelése folytán az exbankrabló egyre idegesebb, de tökmindegy, mert Gene Hunt olyan gyorsan bezsuppolja, hogy lónak fogja hinni magát Az élet dicsérete c. filmből. A helyzet az, hogy Chasnek van egy jokere, amit nem akar kihasználni, mert cikinek érzi: betegcédulája van egy ronda betegségről, a krónikus epilepsziáról, ami akkor csap le, ha Chas agyában buzog az adrenalin, és épp 10 éve jött ki rajta először, amikor a cellában idegeskedett, hogy lecsukják-e, hát így úszta meg. A góré hihetetlen módon hisz neki, Alex szerint az ösztöneiben kell bíznia, a góré is már lassan úgy érzi, hogy öregedik, és szarul esik neki, Schumival király triót alkotnának. Alex nem hagyja magát, figyelte a testbeszédét, és sunyít a fickó, nem pedig szégyelli magát a betegsége miatt, de ez a tény a górét akkor sem hatná meg, ha Lightman mondaná neki szúrós tekintettel az arcába, egy sámlin állva. Chris eléggé fura módon Shazt Chas éttermébe vinné el vacsorázni, mert az nagyon flancos, Ray pedig féltékenykedve közbeszól, hogy velük mi lesz, mármint vele meg Chrisszel, és még ő a homofób.

03.jpg

Alex képzeletben a Rubik-kockát forgatja, a valóságban egy forró bögre valamit szorongat, és nem tud előrébb haladni a szülei felrobbantásának ügyében, és úgy érzi, hogy lassan leáll az agyműködése, ezért inkább elbúcsúzik Caroline-tól. Caroline-nál eltörik a mécses, és az ügyvédnő mélyen megdöbben, hogy Alexet ennyire felkavarja az, hogy ő majd hamarosan elmegy messzire, és nem jön vissza, de most Caroline-nak tipliznie kell egy ügy miatt, de kéri, hogy később feltétlenül keresse meg. Alex nem tudja elmondani, hogy ő a lánya, és azt sem, hogy van egy aranyos unokája is, viszont Caroline ad egy jól passzoló tanácsot: szerezze vissza Alex az irányítást, amit ő úgy értelmez, hogy oldja meg az ügyet. A góré valamit rajzolgat, csak némi részletet lehet belőle kivenni, mert a böhöm keze eltakarja, de egy enyhén szólva alulöltözött, bögyös göndör hajú nő hajol rá egy asztalra, és jelezném, hogy nincs befejezve a mű. Alex megy be egyenesen az irodájába, a papírra vetett asszonyság, a góré gyorsan kidobja a rajzot, majd közli, hogy Chas Cale-t elengedték, a többiek pedig gőzerővel nyomulnak az ügyben, őket kérdezze. Alex kérdezi őket, de azok csak vakarják a fejüket, nem tudnak semmit, nem is nyomoztak. Christ és Rayt rögtön kocsmázni küldi Alex, hogy a denirózást hátha valahol hallják, akkor hozzák be. A góré nem akarja elhinni, hogy a Magányos Rangerre, és Tontóra ilyen feladatot bíz Alex, és még a góré kocsiját is lenyúlja.

04.jpg

A Quattro most nem repeszt, hanem elporoszkál az étteremhez, én már szívom a fogam, mert a tiszta csomagtartót Alex telepakolja szeméttel, majd visszahajt. A góré az őrs előtt már kurva ideges, hogy valami halott, és hülye ember elvitte a kocsiját, aztán még idegbajosabb lesz, hogy Alex vitte el, azt már jelzőkkel leírni sem tudom, amikor felfedezi, hogy undorító szeméttel van tele a csomagtartó. Előbb Alexet kivágja a csapatból, majd visszaparancsolja kocsit mosni, de abszolút nincs hatalma a jónő felett, Viv pedig a fejét vakargatva gyorsan elpárolog. Alex elpakoltatja a szemetet Shazzel, nehogy kidobják, miközben egyre erősebben érinti meg a halál. A kocsmakörutat tök máshogy értelmezi a két jóember, leállnak a legelső Space Invaders-játékgépnél, és azt bámulják, hogy a 8 bites játéknak milyen élethű a grafikája, illetve hogy Raynek kellene egy nő, hogy ne zavarja annyira Christ és Shazt.

05.jpg

Luiginál iszik a góré, de a jó talján nem hagyja békén, mert fent van egyedül Alex a kéróban, hát a daliás Gene Hunt miért nem megy fel hozzá? Mert nincsen kedve, és annak örülne a legjobban, ha Alex menne le hozzá, lehetőleg a nyitott ablakon keresztül. Luigi próbál féltékenységet fakasztani Gene Hunt vulkanizálódott szívéből, hogy volt Bollyval egy fiatalember, ő, Luigi látta a sóvárgást a fiatalember szemében, mire a góré ráförmed, hogy váltson témát, mert ezt már unja, capito? Alex rettentően egyedül van, és Mollyval akar beszélgetni, pontosabban búcsúzna. Aludni sem bír, állandóan felriasztja a hideg és a bohóc, és nem is szándékozik meghalni, ki akarja deríteni, hogy ki robbantotta fel a szüleit. Luigi már erősen bassza a góré csőrét, aki már a sokadik korsó sört gurítja le, Luigi szerint ez azért van, mert szerelmes, és az angoloknak fogalmuk sincs a csábításról, bezzeg az olaszok milyen szenvedélyesek. A góré megunja a dolgot, és zörgeti Alex ajtaját, aki már majdnem meglátta, hogy ki fekszik mellette az ágyban, de a góré felriasztja, aki pedig tapasztalja rajta, hogy valami nagyon nincs rendben, ezért elhurcolja valahová.

06.jpg

Chris és Ray még mindig a játékgép előtt vannak leragadva, amikor hallják, hogy valaki a háttérben denirózik, mekkora mákjuk van bakker, valami nem angolnak tűnő fiatalember szájából hangzott el. A góré Alexet le asszonyállatozza, cserébe a nő pedig cizelláltabban bonapartistának nevezi, mert Chrisnek és Raynek semmilyen felelősséget nem ad át, emiatt el fogja őket veszíteni, ha nem vigyáz. A górét további ekézi még Luigi is, szolidan kiröhögi, hogy ha Gene fiatal, akkor ő szicíliai paraszt. Szerencsére jön egy telefonhívás Christől, hogy megvan a fiatal motoros.

07.jpg

Egyből mennek is az őrsre, Chris büszkén mutatná be a fiatalembert, ehelyett egy 8 éves fiú van ott, hát a góré sem tudja megállni, hogy nem viccelődjön ezzel, tudja ő, hogy a fiatalok is bűnőznek, de nem túlzás ez? Ray is előkeveredik, hogy ő Chrisre bízta a gyanúsítottat, Gene pedig megjegyzi, hogy na ezért nem ad a kezükbe felelősséggel járó dolgot, mert ez lesz belőle. Szerencséjükre a gyanúsított becsületes alak, mert csak a vécére ment ki, és jött is vissza. A fiatal csávó rögtön lehaverozza a górét, ezzel kivívva az ő ellenszenvét, különben nem is hisz neki, hogy nem ő lenne a tettes. Alex összefut Evannel, rögtön beugrik neki az álma, hát biztosan ő van az ágyban, Evan siet, de nagyon mosolyog a fickó, a góré hiába parancsolgat Alexnek, de az nem hallgat rá különösebben. Közben kihallgatják Billyt, aki megmagyarázza, hogy hol volt a rablás idején: egy kicsit korábbról kezdi,a testvére elment szülni, Billy is vele ment, mert a nő férje egy kicsit zabos lett volna, ha meglátja a fekete csecsemőt. Billyt elengedik Donnyval együtt, a srác azt kérdezi, hogy holnap van-e már, de még nem egészen.

08.jpg

A szemeteszsákok is előkerülnek. Ugyanis az emberek nagy része egy csomó fontos dolgot dobálnak ki a szemétbe, és most talán fontos dolgokat tudhatnak meg Chas Cale-ről. A góré rögtön kihalászik egy kotont, majd egy telefonhívás miatt felrúgja a székét, valami baj van. Rögtön mennek ki terepre, szegény Billynek valaki csúnyán szétlőtte az arcát, és valaki meg is fordította. Alex addig kérdezgeti ezt, hogy ki volt az, amíg végül kibökik, hogy Donny fordította meg a holttestet. Donny egész jól van ahhoz képest, hogy egy tiszta vér hullához nyúlt, aki mellesleg a szeretett bácsikája, és mindennek a tetejébe épp aznap van a szülinapja, azért kérdezte, hogy holnap van-e már. A srác elmeséli, hogy amint hazaértek, rögtön hívták őket, és mentek ki a helyszínre, ahol Billy előkapta Donny hátitáskáját, amiben egy lopott Krisna lapul meg annyi suska, csoda, hogy Donnynak nem szakadt le a háta. A bukósisakos fickó meglepően magas volt, ő lőtte szét Billy arcát. A góré megállapítja, hogy ez bizony Chatterjee manija, mindegyiken ott van a bevágás. Donny szülinapi partiját Billy intézte volna el, ehelyett őt intézte el valaki, a góré pedig úgy gondolja, hogy akkor ő megszervezi a fapados verziót.

09.jpg

A góré természetesen Luigihoz megy az éjszaka közepén, aki legszívesebben aludna már, miközben leadják a rendelést: kell torta, chips, csoki, Pepsi, meg az a béna, lyukas süti (by the guv), plusz fagyi, és még több csoki. Gyertyák is kellenek persze, meg rendes partizene, ehelyett Luigi egy klasszikust rak be, ez étterem, nem kiskocsma, bezzeg Nelson simán benyomná a Bob Marleyt, és szívna egy dzsointot örömében. Az őrsön Chris, Raymondo, és Shaz belógnak a góré irodájába, a szemetes dolgot letesztelik, hogy működik-e: azt megtudják, hogy a góré szokott fogadni, majd megtalálják a teljes pajzán rajzot az asztalra hajoló Bollyval, Ray rögtön ki is ragasztja a faliújságra. Luiginál Donny kap egy-két ajándékot, Alex a Christől lenyúlt Rubik-kockát adja oda neki, Luigi pedig megy aludni. Donny némi csöndes momentum után bevallja, hogy Billy pontosan hol volt: Donnyt elvitte a parkba, és nem a kórházban voltak ketten egész nap, Billy pedig elhúzott a motoros haverjával, viszont aki kinyírta Billyt, az más volt, mert magas ember volt. A góré visszamegy az őrsre, és ha már Alexben feltámadtak az anyai ösztönök, akkor a gyereket szépen rábízza. A srác kólázik, és Cheers helyett Chas-t mond, mert Billy mindig ezt csinálta, hopsz.

10.jpg

Alex gyorsan lepasszolná Donnyt Caroline-nak, mert neki meg kell oldania az ügyet, aztán visszakozik, nehogy megváltoztassa a múltat, hisz ő a gyerekkorában nem találkozott nagyon fiúgyerekekkel, nem emlékszik ilyesmire. Caroline megjegyzi, hogy az ő Alexe nincs otthon, erre Bolly mégis rábízza Donnyt. Alex megy kora reggel az étteremhez, és Chas fejére olvassa a rablást és a gyilkosságot – utóbbinál Chas tényleg megdöbben, és a feleségétől kérdezi, hogy miért tette, a nő pedig Alexet leüti. Már ott elkezdenek vitatkozni, hogy miért kellett Billyt kinyírni, mert a nő azt ígérte, hogy csupán megleckézteti, a feleség egy kissé túlzásba vitte, szerinte megérdemelte a halált, mert sokat pofázott. Alexet szépen megkötözik, majd pedig berakják a fagyasztóba, Alex pedig hiába próbál sikoltozni segítségért. Az őrsön a góréék felfedezik, hogy egy csomó, fagyasztatlan húst dobtak ki, Chris és Ray pedig Billy szemetét is átkutatta, és találtak egy fontos cuccot, ami bizonyítja, hogy Chasnek dolgozott az Alla Casa étteremben, hoppá.

11.jpg

Alex már lassan haldoklik, a bohóc is meglátogatja, a góré pedig hiába csönget, és néz körbe az étteremnél, nem jön ki senki, már csak azért sem, mert Chasnek ez már túl sok az izgalomból, és rátör egy epilepsziás roham. A góré némi nézelődés után észreveszi, hogy a földön maradt Alex jelvénye, és inkább belövi az ajtót, majd lassítva besétál az üvegcserepeken keresztül zenére (az Ultravoxtól a Vienna), és még mielőtt Alexet elvinné a bohóc, ő tűnik fel, és nyalábolja fel Bollyt – akinek még egy csepp könny is kicsordul, hogy megmentette. A góré szívmasszást alkalmaz rajta, de a szájon át való lélegeztetést őszinte bánatára nem gyakorolhatja, mert Alex magához tér, és meglepő módon a mindig magabiztos westernhős kifejezetten zavarban van, Alex pedig örül, hogy megoldotta az ügyet. Mr. Chatterjee beszerzett egy ócska krikettütőt, mint nehéztüzérséget, de csak Chris és Ray hozta vissza neki a Krisnát.

12.jpg

Az őrsön már minden oké, Alex teljesen magához tért, a góré pedig felfedezi a pajzán rajzocskát, és gyorsan kidobja, még mielőtt Alex megtalálja. Chas már börtönben csücsül, túlélte az előző rohamát, de az nagyon is benne van, hogy a cellatársa láttán kap még egyet, ami végül megöli, de hát ez az élet, tetszett volna előbb gondolkozni, mielőbb egy utolsó nosztalgiázó rablást végre nem hajtott volna. Utána Chrisnek próbálják elmagyarázni, hogy Chas hogyan akart pénzt mosni az éttermén keresztül, aki nem érti az egészet, de cserébe már nem gondolja azt, hogy esetleg ténylegesen kimossák a pénzt mosóporral, 60 fokon. Alex a górénak bókol, nemhogy nem öreg, de nem is ért még a csúcsra. Donnyval is összefutnak, akinek sikerült kiraknia a Rubik-kockát, mert Evan bácsi megmutatta neki – aki épp a kicsi Alexnek is adott egyet. Donnyt Evan elviszi a szüleihez, megy velük a srác kérésére Alex is, a góré nem tudta randira elhívni. Aztán Alex agyába villan, hogy ki fekszik az ő ágyában – hát bizony nem Evan, hanem Gene Hunt, teljes valójában. Alex meglepetten hátranéz, de a góré már nincs ott – végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása