Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Váratlan utazás 1x13 - Kellemes meglepetés (évadzáró)

2012. október 05. 11:00 - nemon

Vidám képsorokkal kezdődik az epizód: Sarah édesapja kocsikázik át a havon a falusi asszonyok nagy megrökönyödésére. Előre borítékolják a csetepatét és a balhét, azt hiszem, mégsem lesz olyan nyugodt ez az epizód, mint azt elsőre gondoltuk. Blair Stanley nem kapkodja el az utat Sarah-ék felé, útközben meg-megáll gyönyörködni a tájban, azt hiszem, megértjük.

Vágólap-4.jpg

Ezalatt Sarah éppen Alec bácsi lovasszánján álmélkodik, tényleg szép darab. Mindenki a pajtában sertepertél, amiből később bolondozás és a birkózás lesz a szénában. A legnagyobb meglepetésre Alec bácsi a mókamester, aki sorban fekteti kétvállra Felixet és a lányokat. A nagy vidámság a pajtán kívül is folytatódik, Alec hógolyóval dobál mindenkit, így össznépi menekülés van a hógolyószóró felnőtt elől. Blair ekkor ér Alecék pajtájához, így szemtanúja lehet annak, hogy a kislánya remekül érzi magát. Sarah némi futkosás után észreveszi apját, aki immár nemcsak a kerítés mögül leskelődik, hanem azon átlépve rohan Sarah elé. A King gyerekek még nem ismerik a papát, így itt az ideje a bemutatkozásnak.

Vágólap-5.jpg

Sarah-nál csak Janetet éri váratlanabbul a látogatás, azt sem tudja, hogy mit tegyen hirtelen a méltatlankodáson kívül. Se egy levél, se egy távirat, így nem lehet normálisan készülni a látogatóra! A házba Blair Sarah-val a karján lép be, gondolom, ennyi idő után el sem akarja engedni majd a kislányt. A régi időkre hirtelen mindenki másképpen emlékszik, illetve máshogy nem emlékszik, Janet ugyanis el sem tudja dönteni hirtelen, hogy melyik gyerek volt már meg akkor, amikor Blair Ruth-tal elhagyta a szigetet. Alec szeretné, ha Blair elmesélné a jó híreket, de a férfi ódzkodik, próbál úgy tenni, mintha fogalma sem lenne, hogy milyen jó híreket várnak tőle, de Janet gyorsan leszögezi, hogy ne játsszuk meg a hülyét, még Avonlea-ban is olvasnak a népek újságot. Erre már nincs hová bújni, a férfi elmondja, hogy felmentették, lehet örülni. Az igazság kiderülése visszazökkenti az életet a régi kerékvágásba: Sarah mehet haza Montrealba, azonban ez a mondat nem okoz osztatlan örömöt a családban.

Vágólap-13.jpg

Felicity és Felix egyenesen szepegve kérdez vissza, de Janetéknél is általános a megrökönyödés, főleg, amikor kiderül, hogy a hajó már holnap indul. Valahogy Sarah arcán sem vélem felfedezni a határtalan lelkesedést, nohát, mi történt? Felicity sem bírja megállni szó nélkül, de hát vasárnap korcsolyázni mennének, hová ez a nagy sietség? Janet gyorsan a helyzet magaslatára kerül, a gyerekeket a vacsoraasztalhoz tereli, közben pedig odasúgja Alecnek, hogy csináljon már valamit. Szegény férfire hárul már megint a kellemetlen teendő, jaj. Blair nem igazán érti az értetlenkedést, csodálkozva nézi, hogy szavai nem a várt eredményt hozták. Alec a vidéki életmóddal járó hirtelen változást nem toleráló attitűdre helyezi a hangsúlyt, véleményem szerint ez igen gyenge lett. Blairnek nyomósabb érve van a távozásra: Hetty nénivel soha nem volt felhőtlen a viszonya, ilyen körülmények között nem szeretné Hetty néni vendégszeretetét élvezni, ha nem baj. Ebből a meccsből bizony nem Alec kerül ki győztesen, ami Janetnek piszkálni kezdi a csőrét.

Vágólap-6.jpg

Jasper Dale érkezik Hetty néniék házához, ez az epizód tele van váratlan találkozásokból adódó kellemetlen szituációkkal. Jasper bekopog és a legnagyobb meglepetésére Hetty néni nyitja ki az ajtót, aki ismét a házőrző szerepében tetszeleg. Az üzenetet átveszi Oliviának, aki már rohan is le a lépcsőn Jasper elé. Mielőtt kilépne az ajtón, persze megkapja a szokásos szemrehányást a férfi miatt, ezek szerint a múltkori csapatos kincsvadászat nem volt elég meggyőző Hetty néni számára. Olivia gyorsan megnyugtatja a nővérét, hogy szó sincs randiról, riportot mennek készíteni, úgyhogy jó lenne, ha visszafogná az agarait. Sarah sem jön haza estére, Olivia is Markdale-ben vacsorázik, amely kiválja Hetty néninél a további puffogást, hiszen mostanában sokat van egyedül, tán' még beszélni is el fog felejteni. Nem lenne egy hátrány ha csak kritizálni tud, de ez az én véleményem. Hetty az ablakon át nézi  Olivia és Jasper szárba szökkenő szerelmét, elhiszem, hogy nem érzi jól magát a bőrében.

Vágólap-14.jpg

Felicity eközben Sarah agyát fűzi, hogy próbálja meg rávenni az édesapját arra, hogy halassza el az indulást. A lány be is próbálkozik, de kiderül, hogy a helyzet rosszabb, mint azt előzetesen gondolták: már az aznap éjjelt is szállodában fogják tölteni, hiszen Mr. Stanley szobát foglalt Markdale-ben. Sarah tiltakozik, az édesapa érvel: kevés a hely mindenhol, nem akar senkinek a terhére lenni. Alec elérkezettnek látja az időt, hogy bekapcsolódjon, dehogy kevés a hely, náluk pont elférnek, nem kell ide szálloda, naaa… Blair hajlik a jó szóra, de leszögezi, hogy az éjszaka akkor legyen így, de ez nem jelenti azt, hogy másnap nem kelnek útra. A végső döntés: Sarah megy Hetty nénihez, Blair marad Alecéknál.  A biztonság kedvéért átkíséri Sarah-t Hetty nénihez, azt hiszem, még aznapra borítékolhatjuk a balhét.

Vágólap-1.jpg

Hetty néniékhez menet Sarah elmagyarázza az apjának, hogy nagyon szeretne legalább vasárnapig maradni elsősorban a korcsolyázás miatt, másodsorban legalább meg tudná mutatni a kisvárosnak, hogy igenis neki is van édesapja, na nem mintha ezt bárki megkérdőjelezte volna, de mindegy. Mielőtt a férfi tiltakozna, Sarah észreveszi Olivia nénit, és úgy gondolja, hogy itt az alkalom, hogy köszönjenek egymásnak. Olivia nénit legalább olyan meglepés éri, mint a King család többi tagját a váratlan látogató felbukkanása miatt. Olivia kitér a szépségére vonatkozó bók elől, majd gyorsan megragadja az alkalmat, hogy bemutassa Jasper Dale-t szigorúan titulus nélkül. Jasper azonban megfutamodik és elhajt a fogatával, most már csak az a kérdés, hogy túl vannak-e már a riporton, mert ha nem, akkor Olivia nénit jól otthagyta szó nélkül. Olivia néni csak most árulja el Blairnek, hogy Jasper a munkatársa, aki csodálatosan fényképez. A következő szófordulattal beinvitálja a férfit, mintegy ráérezve arra, hogy valószínűleg nem akarna beköszönni Hetty néninek. Lehet benne valami, mert Blair hevesen tiltakozik, azonban Sarah győzködésének nehéz ellenállni.

Vágólap-15.jpg

Hetty néni - jó szokása szerint - ismét az ablakon kukkol kifelé és majd' szívszélhűdést kap, amikor meglátja, hogy Olivia Blair Stanley-vel társalog a kapu előtt. Micsoda "kellemes" meglepetés, először Jasper, most pedig Blair. A férfi felpillant a félrehúzott függönyös ablakra, ekkor a függöny rejtélyes módon visszaugrik az eredeti állapotába, így csak egy fejcsóválás a reakció és a gondolat, hogy ez a találkozás is jól kezdődik. Blairt a házba lépve elkapja a nosztalgia, gondolom, a feleségével rengeteg időt töltöttek itt együtt. Hogy a nosztalgia tökéletes legyen, Sarah a kabátja ledobása után azonnal nekiáll az édesanyja zongoráján klímpirozni, ha valaki, hát ő ért ahhoz, hogy hogyan kell szívfacsaró emlékeket előhozni. Ha ez még nem lenne elég, gyorsan megmutatja az apjának a kottát, amit Blair az édesanyjának ajándékozott a 21. születésnapjára. Ismét bebizonyosodott, hogy Sarah már csak ilyen kis rafkós hatásvadász leányzó, főleg, ha el szeretne érni valamit.

Vágólap-3.jpg

Hetty néni eközben a lépcsőn lopakodik lefelé, a mozdulatai felérnek egy betörő osonásával. A settenkedésével alaposan ráijeszt Oliviára, akinek amúgy is remeg a kezében lévő tálca. Amikor Hetty néni a háta mögött a fülébe sutyorog, szegény Olivia majd' eldobja a tálcát csészéstül, mindenestül. Remélem, ha más nem, a sikítás kihallatszódott. Hetty nénit nem hatja meg a pohárkészlet majdnem leamortizálása, felszólítja Olivia nénit, hogy vegye rá Blairt, hogy azonnal de máris hagyja el a házat, mertkülönben. Kiderül, hogy Hetty néni azon aggodalmaskodik, hogy Blair Sarah-t is ugyanolyan rapid gyorsasággal viszi majd el, mint Ruth-ot. Ha tudná, hogy már ez a nap is jutalomnak számít, szerintem kitérne a hitéből. Olivia nem akar tudomást venni Hetty néni aggodalmáról, próbálja csitítani a nővérét, mindhiába.

Vágólap-16.jpg

Sarah - amint meglátja Olivia nénit - azonnal kérdésekkel bombázza, hogy vajon Hetty néni merre jár. Olivia nem tud rá pontos választ adni, ezt Blair úgy nyugtázza, hogy nem érte meglepetés. A férfi Sarah-t ágyba zavarja a másnapi fárasztó utazás miatt, Olivia itt szembesül azzal, hogy talán Hetty-nek igaza volt a gyors távozás ügyében, így gyorsan kardoskodni kezd a néhány nap maradás mellett, amelyet Hetty néni a konyha rejtekében hallgat végig. Amikor azonban hallja, hogy Olivia nem jut egyről a kettőre, előront és szépen "beköszön" Blairnek. A férfi próbálja kivenni a veszekedés élét, gyorsan megköszöni Sarah ellátását és leszögezi, hogy látszik, hogy a kislánynak nagyon jó dolga volt, de Hetty nénit ez nem hatja meg. Parázs vita robban ki a múltról és arról, hogy bezzeg eddig jó nevelője volt Sarah-nak, most meg vinné, mint a hátizsákot. Csodálatos módon ezt Sarah végighallgatja, mert nem ment lefeküdni, ahogy azt pedig kérték tőle korábban. Blair távozni készül, Olivia próbálja normális hangon marasztalni, de hasztalan. Hetty néni még az ajtóban is károg Mr. Stanley fülébe, bizonyára így könnyű lesz jobb belátásra bírni. Amikor Hetty néni kifogy az érveiből, távozásra szólítja fel a férfit, aki ennek a kérésnek eleget is tesz. Sarah dühösen és sírva a szobájába rohan, Hetty néni pedig Oliviát teszi felelőssé a történtekért, na ez a szép.

Vágólap-8.jpg

Janet és Alec eközben várja haza Blairt, Janet izgatottan, Alec visszafogottan, hiszen félő, hogy veszekedés miatt késik a férfi, a lottó ötöse lenne ilyen biztos. Itt is van hallgatóközönség: Felix-ék hallgatóznak, mert szeretnék megtudni a szüleik beszélgetéséből, hogy most akkor mi lesz Sarah-val és mi történik a családban. Janet ki van akadva, hogy Blair mennyire önző és csak magára gondol, Alec próbálja nyugtatni a feleségét: ő az apja Sarah-nak és végülis a lány Montrealban is otthon van. Janet ezt mind aláírja, de az, hogy hiányozni fog a kislány, nem könnyíti meg ezt a helyzetet, legalább vasárnapig maradhatnának. A férfi dühödt érkezése vet véget a gondolatsornak, így Janet gyorsan reagál: Alecnek odaveti, hogy ezek szerint van még miről beszélniük,ő pedig angolosan távozik, így a legkönnyebb. Alec a fülét vakargatva fog bele a mondandójába, melyet egy kis alkohollal próbál meg könnyebbé tenni.

Vágólap-26.jpg

Ezalatt Sarah már csomagol a holnapi útra, melyet Olivia néni érkezése zavar meg. Jókor jön, legalább válaszolhat Sarah kérdéseire, hogy honnan ered ez a fene nagy gyűlölet. A választ szerintem már korábbi epizódokban megtudhattuk, de ismétlés a tudás anyja: azért, mert Blair elvitte Ruth-ot a szigetről. A kislány kiböki, hogy ha holnap így utaznak el, akkor sanszos, hogy soha többé nem jöhetnek vissza a szigetre, hát kell ez? Olivia próbálja megnyugtatni, hogy a King ház mindig örömmel látja, de Sarah közli, hogy az nem ugyanaz, mintha valóban a családhoz tartozik az ember.

Vágólap-9.jpg

Alec eközben az ital nyújtotta bátorság segítségével előáll a farbával: biztos, hogy fontos az üzlet fellendítése, de ilyen nehéz időszak után nem ártana pihenni és ezzel együtt egy picit maradni is. Blairt kőből faraghatták, mert pont nem érdekli, hogy Sarah-nak mennyire fáj az elválás és Alec érvei sem túl meggyőzőek. Janet megjelenésével a pia eltűnik a szék mögött, a két férfi feszeng, hogy rá ne jöjjön a 'zasszony a folyékony jóbarátra. Blair sietősen távozik aludni, így Janet rögtön nekiszegezheti a kérdést a férjének: ugye, hogy sikerült, ugye? Nem tudja a véka alá rejteni a csalódottságát, amikor kiderül, hogy itt bizony nincs győzelem, holnap távozik a két Stanley, so sorry. Janet nem nyugszik, akkor Alec beszéljen Hetty-vel, hiszen tuti, hogy miatta nem lehet a férfit meggyőzni. Alec lassan a szemünk előtt változik át szobapapuccsá, ha ez így folytatódik. A férfi morogva próbál kiállni magáért, késő van már átbattyogni Hetty nénihez, de Janet csípős megjegyzése a nadrág átvitt értelemben történő viseléséről azért csak elindítja a férfiben a vezérhangyát.

Vágólap-17.jpg

Hetty néniéknél is kiosztás van, Olivia néni támadja Hetty nénit, hogy miért kellett Sarah előtt mondani azokat a szörnyűségeket. A támadás támadást szül, Hetty néni szerint mindez Olivia miatt történt így, kard ki kard! Sarah a szobájából kilépve ismét kénytelen végighallgatni, ahogy nagynénjei veszekednek, bizonyára jól esik neki Olivia néni érvelése, hogy lehet, hogy soha többé nem jöhet vissza Hetty néni felelőtlen viselkedése miatt. Olivia néni már ott tart, hogy mivel itt Hetty szava a döntő mindenben, talán jobb lenne, ha ő is elmenne, már csak ez a drámázás hiányzik.

Vágólap-10.jpg

Hogy tökéletes legyen az össznépi veszekedés, beállít Alec, aki jött bebizonyítani, hogy igenis ő viseli a King családban a nadrágot, és nem Hetty. Ez ugyan nem igaz, hiszen Janeté a nadrág, ha Alec képes volt a neje kérésének megfelelően éjnek évadján átmenni Hettyékhez,  de nem ez a lényeg. Sarah a lépcsőre ülve befizet az előadásra, és megéri, mert Alec az asztalra csap, és úgy kiabál Hetty-vel. Nem akarja, hogy a makacs nővére miatt a gyerekek elszakadjanak egymástól, ez figyelembe kéne venni, hahó! Olivia is bekapcsolódik, könyörög a nővérének, hogy béküljön ki Sarah apjával, hiszen több veszítenivaló van ezen az ügyön, mint azt gondolná. Hetty nem áll kötélnek, közli, hogy inkább meghal, semmint bocsánatot kérjen egy olyan embertől, aki szemrebbenés nélkül úgy vinné el Sarah-t, ahogy anno Ruth-ot. Sarah-nál eltörik a mécses, nem lehet ezt a marakodást sírás nélkül kibírni, az biztos.

Vágólap-18.jpg

Hetty néni gyorsan leellenőrzi Sarah-t, hogy mennyit hallott a dologból, de a lány a szobájába visszarohanva alvó pózba vágja magát, így az öregasszony is megnyugszik, minden rendben. Nem is értem, hogy Sarah miért a lépcsőn ülve hallgatózott és nem a konyhai szellőzőt használta, amikor a diskurzus most is a konyhában folyt. A kislány úgy érzi, hogy most jött el az ideje a szökésnek. Még utoljára lopva végighallgatja, ahogy Alec dohog magában -  hogy a két felnőtt mennyire hülye és egyedül Sarah-ban lehet bízni - majd gyorsan kereket old. Meg sem áll Alecék házáig, ahol feljutva a tetőre (?) bekopog a többi lurkónak. Ő most bizony megszökött és addig elő sem akar kerülni, amíg a felnőttek nem tisztázzák a dolgokat. A gyerekek kupaktanácsa összeül, születnek a jobbnál jobb ötletek, hogy hová bújjon Sarah erre az időre. Felicity-nek van egy remek ötlete, de ezt senki nem hallja meg, mert Sarah ismét prózai darabot ad elő fennkölt hangon, miszerint az iránta érzett szeretet majd összekovácsolja a családot és nincs többé búj és baj. Blöe, lapozzunk, ez túl giccses előadás volt. Felix pont ugyanezt a nézetet osztja, amikor majdnem visszaadja a hallottak alapján a vacsiját.

Vágólap-19.jpg

Másnap reggel dráma van: Hetty néni felfedezi, hogy Sarah lelépett az éjszaka. Nem tudom, hogy hogyan fog bejönni a fantasztikus békülős ötlet, hiszen Hetty néni első szava az eltűnés felfedezése után az, hogy "átkozott Blair Stanley", kösz. Peter is égre-földre keresi Sarah-t, közben Olivia néni áriázni kezd, mert megérkezett a férfi, hogy elvigye Sarah-t, most mi lesz? Olivia az ajtóban állva próbál még egy kis időt kikunyizni Blairtől, de a férfi hajthatatlan. Ekkor robban elő a háttérből Hetty és közli Mr. Stanley-vel, hogy Sarah elment, ennyi! A férfi tajtékzik, beront a házba és keresi a lányát, de hasztalan, a kis komisz tényleg elhúzott. Ezután nincs más hátra, mint Hetty néni hibáztatása, de szép egy ilyen szerető család. A Blair és Alec Sarah keresésére indul, eközben már Olivia és Hetty is marja egymást. Kérem mutasson nekem valaki két szereplőt, aki ebben az epizódban még nem esett a másik torkának. Köszi!

Vágólap-20.jpg

Jasper a lehető legjobbkor gördül be, éppen a felvételeiről kezdene beszámolni, amikor Olivia félbeszakítja a hírrel: Sarah megszökött! A nő végre kiadja, ami a szívét nyomja: mindenről Hetty tehet, és már neki is nagyon elege van a vénasszony stílusából. Jasper próbálja vigasztalni, így felajánlja, hogy beviszi Oliviát a városba, hátha valaki látta Sarah-t.

Vágólap-21.jpg

Végre kiderül, hogy mi a csodás búvóhely: a pajta és azon belül is a lovasszán a pihe-puha takarójával. Felicity és a többi gyerek beszámolni jön a bújkáló Sarah-hoz, akit nem nyugtat meg az a tény, hogy a helyzet gyakorlatilag rosszabb, mint volt.  A részleteket nem tudják elmondani, mert Alec érkezik, Sarah alig tud visszabújni a szán rejtekébe. A gyerekek bőszen tagadják, hogy látták volna Sarah-t, a férfi pedig úgy dönt, hogy megpihen a pajtában, hiszen nem nyugszik az asszonyoktól. Közben elmeséli, hogy ebben az életben már biztos, hogy nem fogja abbahagyni a veszekedést a két kakaskodó rokon. Alecnek ennyi volt a pihenés, megy tovább kutatni. Sarah újra előmászik a szánból, hát nem ezt akarta hallani, az biztos. Ez mindenesetre nem tántorítja el attól, hogy ne folytassa a bújkálást, külön felhívást intézve Felicity-nek, hogy azért a kajáról se feledkezzenek meg, köszi!

Vágólap-22.jpg

Na, újabb vita van kibontakozóban, ha esetleg valakinek hiányzott volna még egy kis adok-kapok: Janeten a sor, aki Blairt kezdi hibáztatni, hiszen ő ragaszkodott annyira ahhoz, hogy Sarah-val együtt azonnal elhagyja a szigetet, és csakis ez lehetett az oka annak, hogy a lány megszökött. Hetty néni rákontráz, aminek az a vége, hogy Blair közli, hogy Hetty néninél nem hagyhatja a lányát egy perccel se tovább, csak kerülne már elő. Hetty sem marad adós: Sarah csak az elől a életmód elől menekül, amit az apja szán neki: unalom és magány, hiszen az üzlet mindig is fontosabb lesz a férfi számára, mint a saját lánya. Hetty rá is dob még egy lapáttal: Sarah ugyanarra a sorsra jut majd, mint Ruth, aki szintén ebbe az életmódba betegedett bele. A férfi kikéri magának, Sarah édesanyja nem attól lett TBC-s, hogy üzleti ügyben utazgattak és különben is, mániákus boszorkánynak lehet csak ilyen véleménye! Alec ismét kiabál, elég legyen már ebből, na! Szívemből szólt ez a kérés, kérdés, hogy mennyi vitát kell még ebben az epizódban végighallgatni. Blair lelép Sarah-t keresni, Alec csatlakozik hozzá. A kabát felvételekor Alec egy furcsa momentumra figyel fel: a gyerekek raklapnyi kaját pakolnak a kosarukba, vajon miért? Közel a lebukás perce, úgy érzem.

Vágólap-23.jpg

Sarah midenről semmit nem tud, vidáman játszadozik a pajtában gerendasétálósat. Közben érkezik a család, mindenki megkönnyebbült, megvan az elveszett lány, sőt még tornaórákat is vesz a gerendán, legalább hasznosan töltötte az időt. Ismét vita robban ki, de Sarah megállítja a szóáradatot: nem akar választani Hetty néni és az édesapja közül, amikor az édesanyja és ő is mindkettejüket szereti! Hát nem ez a lényeg? Sarah befenyít mindenkit: addig nem jön le a gerendáról, amíg a "nagy és okos" felnőttek ki nem békülnek, punktum! Hogy szavainak nyomatékot adjon, a gerendáról ugyan lemászik, de igyekszik minél távolabb kerülni mindenkitől. Eközben elvéti a lépést és kizuhan a pajta emeleti ajtaján, ójaj!

Vágólap-11.jpg

Az orvos hosszasan vizsgálja a lányt, eközben Jasper talán a legidegesebb: a teáscsésze kocog a tányéron, annyira remeg a keze. Végre úgy van együtt a család, hogy senki nem ordibál vagy veszekszik a másikkal, legalább ennyit elértünk. A doki végre megjön a diagnózissal: lábficam és agyrázkódás. Olivia néni rögtön rohan megnézni a kis beteget, Hetty néni halkan pityorog. Olivia Blairt Sarah ágya mellett találja, aki legalább olyan bűnbánó fejjel nézi a lányát, mint ahogy lent Hetty néni harapdálja a szája szélét. Olivia úgy dönt, hogy mégsem zavar, halkan visszalép. A lépcső alján találkozik a távozni készülő Jasperrel, aki látva, hogy Olivia ki van borulva Sarah miatt, biztatásképpen jól megölelgeti a nőt. Hetty néni ezt észreveszi  - mert miért is ne - így erre a pár pillanatra elfelejti, hogy tulajdonképpen neki búsulnia kellene Sarah miatt. Hetty néninek ez már sok, elejti a csészéket, lehet söpörni.

Vágólap-24.jpg

Olivia segítene, de az öregasszony belémar, nem kell neki segítség, boldogul ő egyedül is! Amikor azonban Olivia elmondja a véleményét arról, hogy felesleges folyton erősnek látszania, Hetty néninél átszakad a gát és most már magát okolja minden rosszért, ami történt és ami történni fog. A végén úgyis egyedül marad és tudja, hogy ezt csak magának köszönheti majd. Olivia néni nyugtatja és bátorítja, hogy nem fog egyedül maradni, hiszen ő és Sarah mindig vele maradnak. Hetty néni összeszedi a bátorságát: bekukkant a még mindig alvó Sarah-hoz és a felette őrködő Blairhez. A férfi hellyel kínálja, végre ez az első normális gesztus. Sarah felett megbeszélik, hogy akárhogy is volt, Sarah mindörökre összeköti őket, így el kell ásni a csatabárdot.

Vágólap-12.jpg

Végre eljött a korcsolyázás napja, amiből Sarah most kimarad, tekintettel a lábficamára, így neki marad a néző szekció. A lényeget Blair mondja el, amikor a nézőhelyre viszi Sarah-t: akkor megy vissza Montrealba, amikor csak akar, nem kényszerít a lányra semmit sem. Közben Clara Potts gratulál a férfinek, hogy nem sikerült rábizonyítani semmit, ez felért egy burkolt anyázással. Sarah megnyugtatja az apját, hogy itt így szórakoznak az asszonyok, mert arrafelé a Mónika Show nem terjedt el. Jasper becsúszó szereléssel Sarah lábai előtt landol, így kénytelen bevallani, hogy nem korcsolyázni jött, hanem Sarah-t üdvözölni, ez aranyos. Blair lassan kezdi megérteni, hogy a lánya miért érzi ennyire jól magát ezek között a kedves emberek között. Ezután Jasper Oliviával próbál a jégen boldogulni, Sarah alaposan ráijeszt Hetty nénire, amikor vizionálja Olivia és Jasper házasságát, lássuk be, erre minden alap megvan, nemcsak a jégen történő bénázás. Alec is megjelenik a színen, akinek a havas kabátja arról árulkodik, hogy dobott már egy hátast a jégen. Talán emiatt az élmény miatt rángatja fel a nővérét is a pályára, ami ellen Hetty néni először hevesen tiltakozik, majd kénytelen beleegyezni és egy szépet spárgázni, hiszen neki sem a korcsolya a kedvenc sportja. Hogy Sarah se maradjon ki a jóból, őt édesapja viszi jégre, de kizárólag fakutyázás formájában.

Vágólap-25.jpg

Végre szent a béke mindenki között és talán elmondható, hogy így is marad. A felnőttek megtanulták félretenni a régi sérelmeiket, amiről reméljük, hogy nem újul ki megint. Mi mással is zárhatnánk az évadot, mint azzal, hogy: minden jó, ha a vége jó!

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.10.16. 10:17:09

Hú, micsoda dráma! Az kiderült, hogy akkor most mennek vagy maradnak? Erről már nincsenek emlékeim.

Sanna Persikka 2012.10.19. 09:33:42

@vitaygeorgina: Én úgy emlékszem, szomorú rész jön.

nemon 2012.10.26. 15:27:24

Bocsi minden kedves olvasómtól, de behavazódtam. Hamarosan folytatom a sztorit. :)@vitaygeorgina: hamarosan kiderül, de valóban nem lesznek vidám percek. :(
süti beállítások módosítása