Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 1x05

2012. október 05. 17:00 - LenaNoir

Lazulás a lépcsőn. Simon biztonságos távolságból kamerázza a többieket, hanem ehhez Nathannek is van egy-két szava. Elorozza Simon telóját, így kerül a dokumentáló furafiú a kamera másik oldalára. Nathan hozzá is kezd az interjúkészítéshez. Fontos, tényfeltáró riportja a szexeltél-e gyümölccsel, és ha igen, sárgadinnye volt e – kérdéskörre épül. Villáminterjújának azonban hamar vége szakad, mert Simon többszöri sikertelen próbálkozás után végül visszaszerzi telefonját az önjelölt riportertől. S ha már a riporterkedésről beszélünk, Sally is forró nyomon jár, éppen feketerendőrcsókának ecseteli a Tonyhitelkártyáját-Simonszekrényében találtam meg – erre mit lépsz zsarukám elgondolását. Feketerendőrcsóka – aki inkább egy lesoványodott modellhez hasonlít – azonban kijózanítja. Hiába öcsisajt, mert nem elég, ha Simonkánál van a hitelkártya, sőt még az sem, ha használat közben rajtakapjuk, mert az nem bizonyítja, hogy megölte a pasidat, fogjad fel, és ne kutakodjál, mer’ a fanatikus viselkedésed és téveszméid miatt a végén még kirúgnak. Ez ám a hatékony rendőr! Sally azonban úgy néz Simonra az ablak mögül, ahogy azt Uma Thurmantől tanultuk a Kill Billben. Remélem, szamuráj kardot is szerez magának. Főcím.

vlcsnap-730750.jpg

Sally néni Freud-osat játszik, és a közösségi munka pszichológiai és érzelmi hatásairól faggatja a kanapéján üldögélő fiatalokat. Curtis el is mondja, hogy ő pl. azt tanulta ebből, hogy legközelebb ne kapják el. Végülis, jogos. Alishát is legalább ennyire foglalkoztatja ez a kibeszélő-show, szemrebbenés nélkül esemesezik és telefonál. Kelly a megnemértetthősnő, felháborodva ecseteli frusztrációjának gyökerét, mely szerint miafrancért nekünk kell letakarítani a más által felküldött graffitit, nenézzetekmárhülyének, na, erre feleljélkisanyáám! Nathan megnyitja lelkét Sally előtt, hiszen ő jól megfontoltan válaszol a miben változtál meg, mióta itt vagy-kérdésre. Magasabb lett. Majd sok szeretettel adja elő kis énekes-performanszát, aminek Sally biztosan nagyon örül. Exhibicionista barátaink után Sally ügyesen azzal próbálkozik Simonnál, hogy szembeállítja a többiekkel, mondván, nehéz lehet ilyen agyatlanok között, neked, aki ilyen érett és intelligens, mint te. Még kapóra is jön neki, hogy Nathan orálisan kényeztet egy kék plüssfigurát, mert amikor lebarmozza, Simon megnyílik előtte. El is mondja, hogy szeret filmezni, na, majd én beajánllak egy ismerősnél gyakornoknak, és jajj de jó, hogy te ilyen értelmes vagy, mert veled lehet beszélgetni, nem úgy, mint ezekkel a gyépésekkel. Szegény kölök, most aztán azt hiszi, hogy Sally rokonlélek. Cseles a néni!

vlcsnap-732740.jpg

Napi menü: plakátlevakarászással egybekötött lássuk-hogy állunk-a zsarolóval-eszmecsere. Nathan próbálkozik Kellynél, Simon meg hazafelé ballag, amikor Sally felajánlja, hogy hazaviszi kocsival. Curtis este babysitterkedni fog az unokaöccsénél, ahová Alisha nem mehet, mert nagynéni és nagybácsi kitérne a hitéből, ha ránéznének a keresztényi mód öltözködő lányra. Az persze más lapra tartozik, hogy a ravasz kis futófiú valójában Sammel a másik csajával találkozik. Na ha már, akkor szakít is vele, de a csaj kiborul, Curtis meg idővisszapörget. Már megint. Csak halkan kérdem: nem volt elég egy rész a „Curtis és az alternatív megoldások” c. kalandfilmsorozatból? Másodszorra mégsem szakít, hű de nehéz lesz ez így bogaram!

vlcsnap-733226.jpg

Simon a kocsiban feszeng, miközben Sally társalogni próbál. Bevezetésképpen Alisha és Curtis kapcsolatáról faggatja, aztán érdekesebb témák következnek. A mit csináltok, ha nem vagyok ott kérdésre Simonnak sikerül a leggyanúsabb „semmit” választ adnia és a pókerarc sem ismeretes előtte. Mielőtt Simon kiszállna a kocsiból még sikerül kicsikarnia egy bókot belőle, keményen az ujjai köré fogja csavarni ezt a kis majmot. Mondjuk nincs túl nehéz dolga, szegény Simon ölni tudna egy kis kedvességért. Meg is osztja csetes barátnőjével, hogy találkozott egy lánnyal, mit sem sejtvén arról, hogy valójában Sallyvel beszélget, aki azt javasolja furafiúnak, hogy hajtson rá a csajra. Másnap ablakmosás közben Nathan visszatér a vajonmilyenképességemlehet-gondolatmenethez. Legújabb elgondolása, hogy ért az állatok nyelvén, amit az utcán, egy kebabot eszegető kutya mimikájának tulajdonít. Majd megosztja velünk – és Kellyvel – az óvszerhasználati szokásait. Köszönjük! Simon precízen húzza le a mosószert az ablakból, miközben Sallyt stíröli.

vlcsnap-734400.jpg

Alisha és Curtis raktárbeli pásztoróráját Sam telefonja zavarja meg, ráadásul meg is jelenik a közmunka központban. Nathanék a holvanCurtis kérdésre a letartóztatták, mert nem bírt a hormonjaival választ adják. Nathan és Curtis ezután az udvaron előadják a kéttesóbeszélget jelenetet, melyben kiderül, hogy Curtis már 6-szor szakított Sammel, de bűntudata miatt mindig visszatekert. Nathan megmondja a frankót, bunkózni kell vele, és akkor majd beszól a csaj, és akkor nem lesz bűntudatod, ha szakítasz vele. Nathan jelenésszerű élményen esik át, az amúgy a közösségi központban időző anyuka gyereke elkóborol, és Nathan összehaverkodik vele. Sally szerint csak hülyéskedik, de Nathanben tényleg (?) felébrednek az apai ösztönök. Na, ebből mi lesz?

vlcsnap-735032.jpg

Simon elhívja Sallyt egy italra, aki először játssza a tartózkodót, mert hát mégiscsak a felügyelője, de aztán meggondolja magát. Ki gondolta volna? Curtis eközben ismét megpróbál szakítani szemmel. Különböző indokokat sorakoztat fel, úgy, mint, meleg vagyok, impotens vagyok, mert elhíztál, sőt még a Nathan által tanácsolt kifogásokat is bedobja elkeseredésében, de Sam minden alkalommal sír, Curtis meg visszateker. Így megy ez addig, míg Curtis be nem nyögi azt a mondatot, amit Nathantól halott, amin Sam kegyetlenül kiakad, elvégre milyen már az, ha valaki a Pókember-filmből idézett mondattal szakít vele. Jól pofán is vágja a futófiút, aki végre elintézettnek tekinti a problémát.

vlcsnap-735744.jpg

A helyi kiskocsmában Simon és Sally egy pohár sör/bor mellett flörtölgetnek, aztán mélylélektani beszélgetésbe bonyolódnak a Simon életét megkeserítő szőkecsávó miatt, akivel már találkoztunk az előző részben. Kiderül, hogy azért került Simon közmunkára, mert ennek a szőke mókusnak a házát gyújtotta fel, nem is akárhogyan. De a házban tartózkodó macska keresztülhúzta a számításait, így a tüzet a vizeletével eloltó Simont csípte fülön a szőkecsávó hazaérkező anyja, Sally jót kacag a sztorin, ami Simon szerint nem vicces, de azért ő is megmosolyogja. Sally kézen fogva sétál ki Simonnal, amire a szőkecsávó csak kapkodja a levegőt. Jó fej (lenne) ez a Sally, ha nem azért csinálná, hogy lebuktassa Simonékat. Ugyanakkor gondoljuk végig…kinek is drukkolunk? Elvégre Sally csak az igazságot akarja kideríteni a vőlegényéről, míg mi – akárhonnan is nézzük – de a gyilkosoknak drukkolunk. Ok, önvédelemből követték el, na de akkor is!

vlcsnap-736454.jpg

Simon hazakíséri Sallyt, és a kertek alatt még egy csókot is lop a kis hamis. Örömtől mámorosan üldögél Sally konyhájában nagy láthatatlanságában, sőt még Sally vacsijából is csippent pár falatot, amíg a nő éppen ráír a laptopján Simonra a cseten. Lebukásveszély. De hopp-éppen akkor csukja le a laptopját, amikor Simon meglesné, min ügyködik. Helyette idilli képeket láthatunk. Sally sírdogál a kanapén/ágyon, Simon melléfekszik – persze a nő nem látja őt, sőt Simon félénken bár, de jól kilesi a nőcit öltözködés közben, és álmában még le is kamerázza. Azért ha belegondolok, hogy az én ágyam mellett is állhat egy Simon láthatatlanul, a frász jön rám.

vlcsnap-737267.jpg

Másnap a jógyerekek még mindig a plakátkaparászással foglalatoskodnak, miközben Curtis számon kéri Nathan-en a Pókemberes szöveget, aki azzal indokolja, hogy csak próbált valami okosat mondani. Curtis kiakad, de Göndörünk rávilágít a dolog lényegi mivoltára, miszerint sikerült szakítania csajjal, tehát Sam-krízis pipa. Sally beviharzik az irodájába, Simon pedig tábort ver az ajtó előtt. Eközben Nathan ismét kisbaba-sírást vél hallani, elindul a hang felé, rá is lel a kis lurkóra, akivel már találkozott a folyosón a minap. Simon rohan a többieknek elújságolni, hogy Nathan épp most rabolt el egy csecsemőt, aki egy bébi számára a legmegfelelőbb helyen dudorászik neki. A tetőn.

vlcsnap-739097.jpg

Kellyék rohannak is oda, abban a hitben, hogy Nathan bekattant, és talán leküldi a gyereket a tetőről. Nathan nem akarja odaadni a gyereket, Kelly telepatikus képességével pedig hallja, hogy a kisbaba folyamatosan a légyazapukám-szöveget mantrázza. A kiskölöknek ezek szerint ez a képessége, amit valószínűleg a vihar okozott, és jól behipnózta Nathant, aki örökbe akarja fogadni a kismókust. A többiek hosszasan ecsetelik a miértnembíznáagyámhatóságrádagyereket-tényeket, de Nathant ez láthatóan hidegen hagyja. agymonológba kezd a közös életükről, ahol az automatából lopja a kaját, a tejet ellopja más babáktól, és a parkból bogyókat és diót fog szedegetni. Ki ne vágyna erre? A baba pl. biztosan nem, mert „közli” Nathannel, hogy egy pöcs. A varázsszó kimondása után Nathan magához tér a baba-bódulatból, és nem érti, mit keres nála egy csecsemő. Vissza is viszik, az anyuka már sík ideg, hogy hol a kölök, de Kelly megmenti a helyzetet, és elküldi a csajszit gyerekestől a faterhoz, mondván, ha meglátja, az apja akar majd lenni. A kiskölök mindenesetre megoldja majd, az tuti.

vlcsnap-739653.jpg

Sally megint leszólítja a hazafelé battyogó Simont, most hozzá mennek, betekintést nyerünk kis pedáns világába, ahol katonás rend uralkodik, és szekrénypolca tele van a kis homevideóival. Míg Simon kávét főz, Sally át is kutatja Simon videóit, le is nyúlja a vihar napján készültet, amin Tony is szerepel. Gyorsan le is lép, és odahaza mozizik. Curtis őszinteségi rohamot kap, és mindent elmond Alishának, aki kiakad, de aztán jobban belegondolva rájön, hogy végülis mégiscsak szakított a másik csajjal a futófiú, szóval akkor ez azt jelenti, hogy komolyabbra fordult a kapcsolatuk. Simon Sallyvel romantikázgat, amit Curtis egy menővagyfiamhogyidősebbnővelkavarsz-vállveregetéssel nyugtáz. Simon meg marha büszke magára, meg arra, hogy végre valaki megdicsérte. Nathan erősen vegzálja az ital automatát, amikor Kelly megsajnálja a gépi kaján élő srácot, és áthívja vacsizni, persze Göndörnek több se kell, ezt zöld lámpának fogja fel. Mindenki elhúzott haza, Simon bepróbálkozik Sallynél, mondjuk, nem nagyon kell próbálkoznia. Kelly és Nathan csirkefalatkák bűvöletében töltik az estét, Sally és Simon pedig az irodai díványon borozgat, míg Simon elmegy plusz egy üveg borért, Sally átkutatja a dzsekijét, és meg is találja Simon mobilját, nosza, el is szalad a mosdóba áttanulmányozni.

vlcsnap-740475.jpg

Simon rájön, hogy a nőci elvitte a mobilját, és igencsak berezel, bár későn ér oda, mert Sally már látta a felvételt, amin Nathan arról beszél, hogy megölték a felügyelőjüket. Miután Sally mindenre rájön, megpróbálja rávenni Simont, hogy segítsen neki, adják fel a többieket, és őt meg tisztázzák, de Simon is rájön, hogy a nő csak kihasználta őt az igazság kiderítése érdekében. Sőt, miután Sally elszólja magát, furafiú arra is ráeszmél, hogy Sally=félénklány, akivel csetelt. Sally belefejelteti Simont a tükörbe, aki dühében láthatatlanná változik, és megkezdődik a hajsza az üres épületben. Simon láthatatlanul ijesztgeti Sallyt, aki menekülni próbál, csakhogy a kulcsok az irodában maradtak. Nehéz lesz így! A dulakodás hevében Simon kicsit erősebben passzolja Sallyt az ajtónak, aki ezután véres nyomokat hagy maga után. A halott felügyelők száma eggyel nőtt. A nemzetközi helyzet meg egyre fokozódik.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunday Munich 2012.10.06. 21:32:08

Jó kis HV volt ez. Most kezdtem csak a Misfits-összefoglalók olvasását, és igen tetszik. Nagyon jó stílus, flegmán vicces fordulatok, ügyes kis hogyvolt. Csak így tovább, várom a többit!
süti beállítások módosítása