Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cefrekirályok 1x01 - Kezdődik a zugfőző szezon

2012. október 05. 13:00 - Chat Géza

A szeszfőzés rizikós egy szakma (basszak, vagy ne basszak ma), de ha úgy van, akkor piszkosul meggazdagodhat belőle az ember, a vidéki suttyók szintjén persze. Itt senkiből nem lett és nem is lesz pinabubus Hugh Hefner. 1700-as években már a telepesek is építettek szesz lepárlókat. Mi ez, ha nem tradíció? Júniustól októberig tart a szezon, mert a növényzet ilyenkor könnyedén elfedi az erdőben felépített illegális lepárlókat. Évi szinten több mint százmillió dollárt zsebelnek be a zugfőzők, amiből akár adózni is lehetne/kellene, de ők azt valahogy mindig elfelejtik. Na és akkor még egy kis tudomány. A „moonshine” elnevezés arra utal, hogy ezt a tevékenységet leginkább a holdvilág fényeinél szokás és elég nagy szopás is – öljetek meg ezért – gyakorolni, mert akkor a helyi yard sem annyira éber. A helyszín Virginia és azon belül is az Applachia hegység. 

1.jpg

2.jpg

Tim, ír bevándorlók leszármazottja, így szinte adott, hogy imádja a whiskyt. Bár ennyi erővel Guinnes sört is főzhetne otthon a kamrában. Tim 45 éves és vagy 40 éve foglalkozik whiskyfőzéssel. Ezt megkönnyezve dúdoljuk el magunkban a „Múlnak a gyermek évek” című dalt. Még mielőtt több kép is előkerülne a szakadt fotóalbumból, menni kell, fel kell szedni a gabonát, mert anélkül nem lehet whiskyt csinálni ugye. Tim elárulja, hogy ő olyan $30.000-et keres ezzel a biznisszel, de vannak akik $100.000-et zsebre vágnak. Na, de már itt vagyunk helyszínen. Itt a gabona az út mellett, a susnyásban. Amíg Tim felküldi a platóra a gabonát, addig pont elhalad mellette egy autó, amitől nem kicsit fossa össze magát. Az áru felpakolásával, bebaszódik az autóba és mintha misem történt volna, padlógáz és gyia! Na, most megtudjuk a nagy okosságot. A szeszfőzés legfontosabb kelléke a puska. Anélkül egy tapodtat se. Azzal lehet igazán érvényre jutni ezen a környéken.

3.jpg

Kicsit délebbre Jesse Tate lett a sheriffek sheriffje, és nyilván az a célja, hogy felszámolja az illegális szeszfőzőket. Jesse elődje kétszáz embert kapott el, így neki ez a norma mostantól. Szakikám elmagyarázza, miért dívik még mindig a szeszfőzés. Azért, mert az emberek azt hiszik, hogy ezek a dzsungelben érlelt szeszek jobban ütnek. Az íz világ itt tök mellékes. Jesse meg a partner, a két személyes halálbrigád terepszemlére mennek. Kommandóznak az erdőben. No, ez itt egy ház, egy régi ház. Igen mi is látjuk, hogy már kikezdte a rozsda azt a fostalicska bunkert, köszönjük. Ühüm, ühüm. Végtelenül hasznos volt ez a kis túra. Persze, hogy azt mondja, rengeteg kurvafontos nyomot talált, de én el is hiszem, meg pont le is szarom igazából. Majd még este visszajönnek, mert az ördög nem alszik ugye, csak kurvára fáradt néha-néha.

4.jpg

És íme, Tim legnagyobb munkatársa Tickle – kiköpött lecsúszott, alkesz Ed Norton – , aki annyira józan, mint az 57-es ittas ellátóban bárki. Elmagyarázza, hogy mitől olyan jó biznisz a szeszfőzés. Mert illegális, ezért mindenki megveszi, és ezért mindenki szereti. Rajta látszik is, hogy csípi a szeszkót. Csillagvizsgáló Ticklenek az a különleges képessége, hogy mindig elismétli azt, amit Tim mond. Atom egy figura. Na, lépnek ők is terepszemlére, de előbb befújják magukat rovarirtóval. A nagyi házi készítésű rovarirtó receptje, nem áll másból, mint vízzel felöntött Listerin szájvízből. A mama hurka ujjai ugyan kitakarják a Listerin feliratot, szóval szó sincs itt semmi tudatos termékelhelyezésről. Szájba senki sem kér a permetből, mert a végén még eltűnik annak autentikus bűze. Tim azzal viccelődik, hogy talán ezt a szert kellene piacra dobni, csak hogy valami legálist is csináljon végre. Höhö.

5.jpg

Tim, a faterja és Popcorn Sutton (Kukesz papa) receptjét használja, ami minden részletességtől eltekintve annyit tesz, hogy a legjobb alapanyagot kell szórni a főzetbe. A spúroskodásnak rossz szesz a vége. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a lepárló olyan helyen legyen, ahol friss, tiszta víz van. Tim megtanítja fiának, J.T.-nek hogy is kell illegálisan szeszt főzni. Kimennek az erdőbe valami kis csermelyhez, de az igazából koszos is, meg emberek is vannak a közelben, szóval megy is egyből a levesbe. Más helyet kell keresni. Hasítanak is a furgonnal, és amikor egy kis fahídhoz érnek, hirtelen útjukat állja egy quadon ülő hibbant tyúk, puskával a kezében, meg az ő keménykedő férje. Maguk meg merre? A baráti csevejt mellőzve Tim is előáll a farbával és elkezdi ecsetelni, hogy az ő puskájának milyen szép szórása van. Így működik egy sörétes bázze. Tetszik érteni? A kamu balhé után szabad az út, hogy új helyet találjanak a lepárlónak.

6.jpg

Csillagvizsgáló Tickle elmagyarázza, hogy a leghazafiasabb cselekedett az illegális szeszfőzés, azért mer egyik szavam a másik után szeszet főzni jó meló, és egyben az amerikai örökség továbbvitele is, szakadjak meg. Azt hinnénk, hogy ennyi bölcselet elég, de nem. Tudniillik ez azért több emberes meló, mert mondjuk itt vannak ezek a homokzsákok, amik nehezek, mert homokkal vannak tele ugye, amit az ember nem bír el csak úgy egymaga, csak kettő legfeljebb. A hely is megvan, homokzsákokkal felduzzasztották a kis patakocskát, úgyhogy minden fasza, mára ennyi.

Jesse a kopó beszervezett egy ombrét, hogy legyen a rendőrség spiclije. Poloskát neki és már mehet is a bűnbarlangba illegálisan whiskyt venni. Ez simán ment. A sheriff továbbra is elégedett, annak ellenére, hogy semmi bizonyíték nincs a birtokában, de majd úgyis lesz valami nagyon akció dús rajtaütés. Majd ott lehet villogni.

7.jpg

Tim és a jól szervezett csapata, ami a nyikhaj fiából, meg Csillagvizsgáló Tickleből ál, elmennek beszerezni a gázt. Mint, mindent mást, ezt is álcázni kell, meg amúgy is stikában csinálják, nem találkoznak az emberrel, estére otthagyják a gáztartályokat, oszt reggelre jó lesz.  Tim megtalálja a pillanatot, hogy gyalázza a kormányt. Ott fent az okosok nem tudnak szart se. Eh bazmeg, szarom is le, főzzük csak a szeszt, az jót tesz a lelkemnek.

8.jpg

Jesse és csapata az éjszaka leple alatt próbálják befogni az erdőben cellázó redneck parasztokat, de ez így ebben a formában elég könnyelmű elképzelésnek bizonyul. Ketten plusz a kamerás ember kommandóznak a nem kicsit kivilágított vityilló felé. Te! Ezek ébren vannak, és bazmeg engem néznek. Ez az ő terepük, szóval, ha most azonnal köddé válnának, már az is késő lenne, de azért tesznek egy kísérletet és becélozzák az autót. Jesse összegez. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattunk a megfigyelés során. Mint egy csapatépítő, családbomlasztó tréning záróbeszéde, de tényleg. Az a baj, nem is az, hogy ezek a szerencsétlen idióták whiskyt főznek, hanem az, hogy ezt eladják és az illegálisan működő kocsmákban ezektől állnak fejre az emberek és ezektől esnek egymás torkának. Szóval ezért nem hülyeség azt mondani, hogy az alkohol ÖL.

9.jpg

Timék felbasszák a platóra az üstöt, és végeznek a szezonnal, akkor nem is fogja tovább hurimbálni magával, ott hagyja majd faszra, majd csinál egy másikat. Csillagvizsgáló Tickle is a platón utazik, és irgalmatlanul nagy csoda, hogy nem baszódik le, de úgy, hogy 100 darabba töri magát. Megérkeznek a titkos helyre, lepakolnak, innen nincs visszaút, értem? Mindent összeszerelnek, még a stáb is besegít kicsit, mert a pöcsköszörű J.T. leginkább csak hátráltató tényezőnek van a csapatban. Hallanak valami (kamu)helikoptert, de nem kell félni, csak mindent jobban el kell rejteni. Kicsit megnyirbálják az erdőt, akkora faszagyerekek, aztán igazából húgy mindegy. Víz, cukor, élesztő, gabona azt annyi, holnap lehet főzni a szeszkót. Mára ennyi volt az izgalmakból. 

(A következő napokban a Discovery Chanel jóvoltából, déli 12:00-kor lehet audiovizuálisan is átélni az amcsi zugfőzés fortélyait és bódító baromságait)

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.10.05. 19:41:49

Öcsém, ez a sok szakadt hillbilly simán beférne a Csikágó rezidensei közé. Frankón ki se lógnának!

Vörös Szonja, a tetovált lány 2012.10.07. 13:06:16

elsiklottál a meztelen-felsőtest-kertésznadrágban pillanatképtől? :o)
süti beállítások módosítása