Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x17 - Ki kelti ki a kiscsibéket? (We Need the Eggs)

2012. október 04. 14:00 - PuffCinq

Eszembe jutott az a régi vicc – nyilván ismerik – amikor az egyszeri ember elmegy a pszichológushoz és azt mondja: doktor úr a bátyám bolond, tyúkanyónak képzeli magát.
Mire a doktor: mért nem hozta el hozzám?
-Én elhoznám, de akkor ki kelti ki a kiscsibéket?
Hát valahogy így gondolkodom én is a szerelemről. Teljesen irracionális, őrült, abszurd dolognak tartom, de elmondhatatlanul vágyom utána….szóval azok a kiscsibék kellenek.

/Woody Allen: Annie Hall/

Nyomasztóan furcsa randin kezdünk ma. Egy kedves, de nagyon különös férfi éppen célba lő a vidámparkban. A nő, Molly, akivel jött lelkesen biztatja. Henry, merthogy így hívják a férfit, lő is mindjárt egy plüssmacit. Szerinted melyik macinak örülne a barátnőm, kérdezi ártatlanul Mollyt. A céllövölde tulajdonosa WTF-szemeket mereszt, de Henry, immár egy hatalmas macival a kezében, csak csevegne tovább a nagypapa-paradoxonról. Molly gyorsan leállítja. Henry ez így nem mehet tovább neked barátnőd van, mit keresünk mi itt? Henry a szavakat keresi, nem tud mit mondani, s ekkor VÉRT KEZD KÖNNYEZNI. Félelmetes, de House-nak tetszeni fog, az biztos.

01.jpg

Kérdezi is a csapatot rögtön, 35 éves férfi vért könnyezett, és nem vámpír, mi baja lehet? Csakhogy a csapat nem nagyon tud koncentrálni, egy csinos nő próbál kávét főzni mellettük, a folyosón további nők várakoznak. Hogy miért? Egyszerű! House-t otthagyta a kedvenc prostija, kell egy új. House-nak pedig meg kell bizonyosodnia róla, hogy az új nő képes 57 percig egyfolytában hasznos/szórakoztató lenni. A lényegen 3 perc alatt túl vannak, de ő egy órát fizet, szeretne kapni is valamit a pénzéért. Most tehát X-Faktor válogatást tart prostiknak. Jelenleg az általános képességek, műveltség felmérése zajlik. Az egyik fontos kérdés: tudsz turmixgépet javítani? És igen, itt most tényleg turmixgépről beszélünk. A másik: mi a kedvenc Woody Allen filmed, s miért? Az egyik jelentkező képes azt mondani, hogy azért szereti az Annie Hallt, mert az a legnépszerűbb. Mehet is a francba, beszélt volna inkább a kiscsibékről. Adams háborog, hogy House szexjátszóteret csinál a munkahelyéből. House tiltakozik, és mondana valamit a nedves cappuccinóról, de aztán észbe kap. Az arckifejezését sajnos nem igazán adja vissza az első kép, de azért el tudjátok képzelni.

Ha bárki azt hinné, hogy Henry ezalatt szóba sem kerül, téved. Készüljön CT Henry fejéről és vegyenek tőle vért. Chase és Adams mennek Henryért. Molly nagyon gondoskodó, telefonálna Amynek, Henry barátnőjének, sőt, elmenne hozzá személyesen, hogy elmondja mi történt. Ismer engem, ugye? Hiszen én vagyok a szomszédotok. Henry válasza, semmi szükség rá, hogy megkeresd, de azért köszi. Nagyon bunkó és nagyon fura. Park és Taub Henry vérét vizsgálják, nem találnak semmi fontosat. Közben megjelenik egy aranyos, kicsit fura csávó. Parknak jött elmondani, hogy sajnos a gitárját már eladta másnak. Elmegy, majd pár másodperc múlva visszajön, hogy megkérdezze Parkot, nincs-e kedve együtt zenélni valamelyik este. A csávónak ugyanis zenekara van, szívesen venné, ha Park is beállna. Taub dalba foglalja a jelenetet: Park be-pa-si-zott. Park be-pa-si-zott. Pofán váglak, mondja Park. Pedig Taub csak észrevette, amit mindenki más is: a gitáros csávó teljesen olyan, mint Park csak a haja világosabb. Extra cukik lennének együtt.

02.jpg

Adams megy House-hoz, újságolni, hogy Henrynél nem találtak semmit. House éppen tehetségkutató fordulót tart a „Woody Allen és a turmixgép” körön túljutott prostiknak. Kártyatrükkök, zsonglőrködés, akrobatikus tornamutatvány, minden jöhet, ami 57 percig izgalmas lehet. Azért jöttél ezzel a fölösleges információval, mert te is föl akarsz ajánlkozni nekem, kérdezi House Adamst. De Adams csak azért jött, hogy elmondja, szerinte Henry szipuzik, és barátnőt hallucinál magának. Remek, akkor Adams és Chase mehetnek is Henry lakását átkutatni. House közben hazamegy, hogy meghozza azt bizonyos döntést, kiválassza azt az egy prostit. 

03.jpg

Henry lakása teljesen rendezett. Az asztalon virágcsokor Amynek, szerelmes üzenettel. Chase jobb híján egy kicsi, furcsa, teáskannaszerű edényt nézeget és Adams magánéletében turkál. Miért nem jár Adams senkivel mostanában? Se kedvem, se időm, mondja Adams. Munka után egy ingyen klinikán segítek a rászorulóknak. Mielőtt ebbe mélyebben belemehetnénk, Adams megtalálja Amyt. Az ágyban fekszik, nincs pulzusa. Chase már hívná a halottkémet, de fölösleges. Nincs mit szépíteni. Amy egy guminő. Adams inkább House-t hívja.

04.jpg

House otthon van Dominikával. És igen, kérem szépen, Dominika segít House-nak kiválasztani a megfelelő prostit, minden résszel egyre jobban szeretem ezt a nőt, de tényleg. Chase és Adams már Henryt faggatják, mi a helyzet vele meg Amyvel. Henry nem akarja, hogy őrültnek, perverznek tartsák, ezért mondja mindenkinek, hogy Amy a barátnője. Szex is van, igen, de nem csak erről van szó. Egyébként is, más emberek is vannak, akik képesek 7000 (!) dollárt kifizetni egy ilyen babáért. Amy boldoggá teszi Henryt, mert biztos, hogy nem hagyja el soha. Az is biztos, hogy Henry szívét egyszer egy igazi nő darabokra törte.

05.jpg

Ezek után persze, hogy könnyed beszélgetés bontakozik ki House irodájában. House szerint a beteg szerelmes egy képzeletbeli lénybe, aki sosem fog válaszolni a kérdéseire. Na és? Ezzel cseppet sem rosszabb, mint az a több millió ember, aki templomba jár. A csapat tagjai pedig mind képmutató érzelmi roncsok. Hát nem veszitek észre, hogy mindenkinek megvan a saját guminője? Parknak ott vannak a szülei, Taubnak a lányai, Adamsnek a jótékonykodás. Chase már dőlne hátra, de ő sem menekül. Hiszen ő ágyba visz minden nőnemű lényt, aki csak szembe jön vele. Csoda, hogy Adamst még nem kapta el. Mindenkinek van valamije, amivel elmenekülhet az élet elől. Te csak ne szólj semmit, House, kezdi a csapat nevében Taub. A te guminőd, az a prosti, éppen most dobott el, és te szánalmasan nagy erőfeszítéssel próbálod pótolni. House-nak erről eszébe jut valami, és már menne is, de Adams még megkérdezi, a beteggel mi legyen? Mi lenne? A baba biztos tele van a testnedveivel, azt kell megvizsgálni.

House a kórház kávézójában győzködi a prostiját, Emilyt, hogy ne mondjon föl, ő az egyetlen prosti House életében, aki tud zongorát hangolni, ha elmegy, hatalmas űrt hagy maga után.  Emily kedveli House-t, és hiányozni fog neki, de akkor is fölmond. Férjhez megy. House még vitatkozna, de Emily ad még egy utolsó csókot és távozik. House ott marad magányosan, és érzem, hogy még nem zárta le magában az ügyet.

06.jpg

Chase és Adams Amyt vizsgálják, teljesen úgy, mint egy igazi beteget. Chase közben persze, hogy nem bírja ki, hogy ne védekezzen. Nem is szokott ő mindenkivel randizni, aki szembe jön, csak House imádja manipulálni az embereket. Egyébként szeretted volna, ha elhívlak randira, kérdezi kedvesen Adamst. Ő, hogyne, direkt kértem Parkot, szóljon Taubnak, hogy mondja meg House-nak, adja át neked az üzenetet, hogy randizni akarok veled. Szuper ez a beszélgetés, az biztos. Amy teljesen tiszta, Henry mintha mondta is volna, hogy nemrég fürdette. De Chase egy csomót tapint a hasában. A baba mehet a CT-be. A felvétel azt mutatja, hogy Amy hasfalán valóban ott van egy levegővel telt csomó. Akkor most gyomorrákja van, vagy mi? Merthogy Heanry nem dobálja a sarokba, hogy tönkremenjen, az tuti. House utasítja Adamst és Chase-t, hogy nyissák föl a babát.

07.jpg09.jpg

Henry beleegyezik, hogy fölvágják egyetlen társát, ami mellesleg 7000 dollárba került, hiszen ezen múlhat az élete. Adams nyomban, ott Henry szeme láttára szikét döfne a babába, de Chase figyelmezteti, hogy ezt talán nem kéne. Henry nagyon sír. Adams elviszi Amyt egy vizsgálóba. A változatosság kedvért most House szenved Wilson kanapéján. Tönkre akarja tenni Emily és a vőlegénye kapcsolatát, de hogyan?  Valahogy be kellene bizonyítani, hogy Emilyt csalja a vőlegénye. Wilson látványosan nem figyel House-ra. Szerinte House egy rettenetes, gyáva alak. Együtt él egy intelligens, kedves, fiatal nővel, aki ráadásul a felesége, és még sem vele törődik. Milyen igazad van, Wilson, megyek, és Dominikától kérek segítséget! Miért érzem úgy, hogy szegény Jimmy pszichológiai elemzése már megint teljesen ellenkező hatást ért el, mint amit várt?

10.jpg

Park is ott van, amikor Adams fölvágja a babát. Hogy miben segít, az nekem magas, mindenesetre figyelmezteti Adamst, ne feküdjön le Chase-szel. Jaj, ne már te is ezzel jössz! House hülyeségeket beszélt akkor is, amikor téged akart összehozni Chase-szel, és most is. Adams véleménye körülbelül ennyi, Park önértékelése pedig még mindig nincs rendben, mert kiakad. Miért hülyeség, hogy nekem is lehet jóképű pasim? Csak mert nem vagyok modellalkat? Nyugodj meg, Park, nem Adams tehet róla, hogy sivár a szerelmi életed. Ez is egy totál fölösleges jelenet volt. De legalább itt egy kép Chase-ről.

08.jpg

A következő jelenet csak azért nem fölösleges, mert szerepel benne Taub egyik lánya, aki nagyon aranyos. Taub és (valamelyik) Sophie éppen vásárol. Egy mosolygós nő lép oda hozzájuk „imádnivaló a kislánya, az anyukájával biztos büszkék rá” szöveggel. Taub könnyedén azt mondja, hogy a felesége meghalt szülés közben. Ebből mi lesz? Adams andalító zenére, lassítva tolja be Amyt Henryhez. Amy teljesen tiszta, nem találtak benne semmi fertőzőt, csak egy légbuborékot. Adams összevarrta Amyt és még le is fedte a varratot, hogy jól nézzen ki. Henryt már senki nem tartja őrültnek. A férfi repes a boldogságtól, hogy ott van Amy, de hirtelen nem kap levegőt.

11.jpg

Mi baja lehet? House telefonon ötletel, mert Dominika ételfutár autójában rejtőzködik nagyban. Ó, nem mondtam még nektek? Dominikával megfigyeljük Emily vőlegényét, hátha kiderül róla, hogy egy utolsó szemét dög, aki másokkal is ágyba bújik, így Dominika majd elcsábíthatja. Tulajdonképpen Emilynek teszek szívességet. House ezek után a csapat szerelmi életét elemezné. Park mégsem ment el randizni a gitáros csávóval, pedig a múltkor még erről beszélt. Popót használta kifogásként. Taub nagyon magabiztos, tehát becsajozott. Adams még mindig csak bénázik Chase-szel, ahelyett hogy…a csapat lerakja a telefont. House és Dominika semmi terhelőt nem talál a vőlegény ellen. Henrynek eközben plazamferezist kell kapnia, az Amyvel való érintkezés miatt túl sok szilikon halmozódhatott föl a szervezetében.

12.jpg

Adams indítja a plazmaferezist, érkezik Molly. Rögtön észreveszi a babát a sarokban, és érzéketlen, bunkó módon tapogatni, bökdösni kezdi. Hogy ez milyen élethű, eszem megáll! Adams már mondaná, hogy menjen ki, de Henry összeszedi a bátorságát, és bemutatja Amyt. Molly gyorsasági rekordot döntve rohan el, ahogy az várható is volt. Taub (valamelyik) Sophie-t rakja a kiságyba, közben áruházi barátnője úgy áll az ajtóban, mint aki Taub ágyára olvad mindjárt. Kár, hogy Taub most látja elérkezettnek az időt, hogy bevallja, a felesége nem halt meg, csak nem élnek már együtt. Te vagy az első, akit randira hívtam, amióta egyedül vagyok, magyarázkodik Taub, izgultam. Ez még oké is lenne, de áruházi barátnő megkérdezi, ugye ez a kislány nem ugyanaz, akit a múltkor láttam? Ciki.   

13.jpg

Este van, Henry az időutazásról olvas a szobájában, aztán persze beszélni kezd Amyhez. Milyen jó lenne, ha idebújhatnál hozzám. Erre Amy fogja magát, és föláll. Beszélni is tud, de ami még jobb, hogy azonnal vetkőzni kezd. Itt és most szeretkezne Henryvel, kit érdekel, hogy ez egy kórház. De hirtelen minden szörnyen véres lesz. Amy vérzik, eláraszt mindent. Igen, Henry keményen hallucinál, ha eddig nem volt az agyával gond, hát most már van. A mája is kezd leállni, teljesen besárgult a szeme.

Csapat megbeszélné, hogy akkor most mi a baj, de House még mindig azon kattog, milyen elcseszett is Chase szerelmi élete. Adams, csakhogy leállítsa a mestert, fölveti, hogy dobják össze a 7000 dollárt, vegyenek egy guminőt és használják együtt. House-t fölvillanyozza az ötlet, hogy mind az öten feküdjenek le egymással, ráadásul egyszerre, de Taub csak annyit mond, 7000? Hiszen egy ilyen baba csak 5000 dollár. Hoppá, Taub fölment a netre guminőket nézegetni. Nem alakulnak jól a dolgok az áruházas barátnővel? Most nem ez a lényeg, védekezik Taub, hanem hogy Henry tuti kért valami extrát is Amyhez. Oké, akkor Henry kapjon szteroidot a májára, plusz nézzék meg, hogy mivel turbóztatta föl a babáját.

14.jpg

House már megy is a prostija vőlegényét tönkretenni, de előbb még Wilson megállítja egy percre. Egy újabb remek pszichológiai elmélettel. Te igenis vágysz hosszú távú kapcsolatra, csak még arra nem vagy fölkészülve, hogy abban a kapcsolatban érzelem is legyen. De akkor is, az hogy tönkre akarod tenni Emily vőlegényét, nem is olyan rossz dolog. Előrelépés, azt jelenti, hogy többet akarsz. Jimmynek komolyan írni kellene egy pszichológiai könyvet. House és Dominika a nagy csábításra készülnek. Dominika poloskát kap, hogy minden szavát lehessen hallani, House-nak meg olyan jól áll a napszemüveg, hogy az összes man in black elbújhat mögötte. Dominika nem húzza az időt, „szia, van kedved velem szexelni”, üdvözli Emily vőlegényét. Még szép, van 45 percem, hova menjünk? House-nak ennyi elég is, letámadja a vőlegényt, hogy lehet ilyen szemét, hogy csalja Emilyt. Hogy mi van? Emily a húgom! Ajjaj.

15.jpg

Adams Henrynél. Kiderült, hogy Amyt Henry kérésére egy létező lányról mintázták. Ki az a lány? Egy szuper jógaoktató, aki 17 hétre megváltoztatta Henry egész életét. Az a 17 hét maga volt a boldogság, aztán mindennek vége lett. Adams megértő, őt is megcsalta férje, egy nővel, akit a nászutukról visszafelé jövet, a repülőn ismert meg. De Henryt nem csalták meg, csak nem volt belé szerelmes a lány. Ezen azóta sem tudja magát túltenni. Adams erre nem tud mást mondani Henrynek, csak ezt: Amy tényleg nem fogja elhagyni magát soha, de igazi szerelmet akkor is csak egy igazi nő adhat. Mielőtt Henry bármit mondhatna hányni kezd, és rájön, hogy merev a nyaka.

16.jpg

House otthon van Emilyvel. Emily tényleg nem megy férjhez, marad prosti, csak House-t hagyja el. House föl nem bírja fogni, hogy lehet, hogy dobja őt egy prosti. De Emily szerint egyszerűen gonosz dolog, hogy House őt viszi be a hálószobába, miközben nyilvánvaló, hogy House és Dominika szereti egymást. House-nak elakad a szava. Henrynek 40 fokos láza van, nem reagál a gyógyszerekre. House még mindig teljesen bamba attól, hogy egy prosti komolyan törődik az ő érzelmeivel, de még így is rájön a megoldásra. Amikor Chase megemlíti, hogy látott a beteg lakásán egy kicsi, furcsa, teáskannaszerű edényt, House azonnal rajzol a fehér táblára. Ilyet láttál? Pontosan. Ez nem más, mint egy neti kancsó. Arra jó, hogy allergiás időszakban kitisztítsa légutakat. A baj csak az, hogy Henry csapvízzel töltötte föl, és nem desztillált vízzel. A csapvízzel amőbák jutottak Henry agyvizébe, gyógyszert kell kapnia, és rendbe jön. A kancsót egyébként még a jógaoktató barátnő adta Henrynek, tehát nemcsak a szívét törte össze.

17.jpg

A gyógyszert  Adams adja Henrynek. A férfi már egészen jól érzi magát, randira hívja Adamst. Adams természetesen nemet mond, és arra kéri Henryt, hívja el inkább Mollyt, vagy keressen egy másik, igazi nőt. Csak ne féljen kimenni a világba, mert többet érdemel, mint egy baba. Ez nem vigasztalja Henryt, nagyon csalódott. Taub úgy dönt, nem randizik mostanában, arra koncentrál inkább, amije van, a két lányára. Parknak sincs kedve ismerkedni, mert ronda ruhái vannak, és utálja a haját. Na és, mondja Taub, találkozz csak azzal a gitáros csávóval, hadd legyen Adams féltékeny.

18.jpg19.jpg

Adams maga sem bénázik már, elhívja Chase-t, igyanak egyet. Nem House vagy Park miatt, hanem mert az életet élni kell. Chase udvariasan, de azt mondja, hogy nem akar ő most Adamsszel inni, vagy bármi mást csinálni, ez van. Park telefonál az anyukájának, hogy későn ér haza, mert még dolgozik. Ehhez képest a gitáros csávó mellé ül le, hogy előadják maguknak az I got you babe-et. Park hangja idegesítő, mégis jó. Az egész jelenet úgy aranyos, ahogy van. Még halljuk Parkot énekelni, amikor House hazaér. A levélszekrényben ott egy hivatalos levél Dominikának. Megkapta a zöldkártyát. Henry ránéz a hatalmas plüssmacira, de nem hívj föl Mollyt, inkább megfogja Amy kezét, együtt tévéznek. Dominika vidáman várja haza House-t, kár, hogy House-nak nincs prostija, de az vicces volt, ahogy átverték a kamu vőlegényt.  Nézd, megjavítottam a turmixgépet, mondja Dominika, és rögtön meg is kínálja a férjét pisztáciás turmixszal. House álláról egy kicsi lecsöppenne, Dominika gondoskodóan letörli. Igen, ez pontosan az a pillanat, amikor a nyálas, romantikus filmekben a nagy szerelem következik. De House csak annyit mond, hogy ő megy aludni. Dominika magányosan áll a konyhában, mi pedig látjuk, ahogy House kidobja a hivatalos levelet. A világért ki nem mondaná, de nem akarja, hogy Dominika elhagyja őt. Azok a kiscsibék kellenek.     

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrudstein 2012.10.04. 14:25:00

Köszi az Annie Hall-ból az idézetet. A prostik versenyeztetése a kórházban annyira szürreális baromság, hogy már jó. Mit találnak még ki kínjukban...

vincentmarvinjules 2012.10.04. 14:34:46

Az adás maga tök gáz volt, elcsúszott a szinkron,és a végén, mikor Park és a gitárosfiú énekelnek, lekeverték az énekhangot, némában tátognak, rémes, az rtl bemutatásában csapnivaló az egész.

tenesseeblues 2012.10.04. 14:41:40

Amíg Cuddy jelen volt a sorozatban, olykor izzott a levegő, tapintható volt a szerelem. Nélküle ez már csak ökörködés, közhelyek, súlytalan figurák, hiába a guminő, a vér, a verejték, a könnyek, üres erőlködés kerekedik ki belőlük.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.04. 14:54:03

"a gitáros csávó teljesen olyan, mint Park csak a haja világosabb"

Nekem inkább Austin Powers jutott az eszembe :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.04. 14:54:54

@vincentmarvinjules: "az rtl bemutatásában csapnivaló az egész"

Az rohadt RTL, hogy elszúrta azt a sorozatot, amit a TV2-n adnak :-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.04. 15:44:21

dominikát meg kellett volna tartani a végéig.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.10.04. 17:10:22

@doggfather: még nem tudjuk, mi lesz Dominikával.:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.04. 19:17:38

@vincentmarvinjules: a tv2-n kellett volna nézned, ott jó volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.05. 08:44:00

@PuffCinq: bocsi, bocsi. (shame on me) (meg pirulás)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.10.05. 10:31:06

@Babette_: én a tv2-n néztem, nem volt jó. Taub szinkronja egy helyen teljesen elcsúszott, Park énekhangját a végén nem lehetett hallani, csak tátogott.

IamSherLocked 2012.10.29. 23:16:04

Hát igen. Angolul kell nézni, a magyar mindenben csak rosszabb. Szinkron, adás minősége, később adják... mást nem is lehet elszúrni rajta. :)
Dominika valóban jó a sorozatban, és szerintem nem is baj, hogy nincs az az izzás, mint Cuddynál volt, nem csak olyan lehet egy szerelem, nem csak olyan szakaszai vannak.
Az írás megint nagyszerű, szerencsére nem szürreális, mint az epizód témája :)

ChristineJane 2018.06.10. 14:51:57

House-t tényleg csak angolul szabad nézni, a rész és az írás pedig szuper! Köszi!:)
süti beállítások módosítása