Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 1x09 - Wolf's Bane

2012. október 03. 13:00 - Smiley93

Kémiatanárral nyitunk a sötét iskolában: épp a saját nevét tartalmazó listát bámulja, amikor látogatója érkezik, Pszichóalfa becses személyében. Á, biztosan a felmérő miatt pikkel rá, amit Scott ugye farkasepizód következtében bukott. Kiderül, azt a listát Lora Hale írta, akinek bátyja érkezik a tanár megmentésére, a rendőrök meg az ő elfogására. Főfarkas persze kemény csávó, két lábon menekül az őt négy keréken üldöző zsaruk elől, de Stiles apja nagyon ért a gázpedál tövig nyomásához, Vadászék meg a farkasok tőrbecsalásához, így persze ők is részt vesznek a hajszában. Derek király verdáját eközben a Scott&Stiles páros hajkurássza, őket is üldözik. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 184554.bmp.jpg

A rendőrök harcikutyákat is bevetnek Főfarkas elfogására. Rossz ötlet: az ebek szűkölve iszkolnak vissza bétafarkas elől gazdijukhoz. Scottékról végre letapad Kate, Vadászapu viszont komolyan célba veszi Dereket, Farkasfiúék épp időben veszik fel a saját járgányába. Itt végre kiderül, ez az egész felhajtás Pszichóalfa-felderítő akció lett volna, csak mielőtt Főfarkas elcsíphette volna, rárepült a komplett Beacon Hills-i rendőrség, egy bizonyos Farkasfiúnak köszönhetően. Ettől még Stiles szerint Derek igazán bízhatna bennük, vagyis... izé, Scottban. A próbálkozás jeléül Főfarkas savanyú ábrázattal felfedi a két, jelenleg birtokában lévő információt: húga Harrist, a kémiatanárt és egy fura szimbólumot talált Pszichóalfát keresve. Jé, azt a mintát Scott ismeri: Allison medálján is az van rajta.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 184912.bmp.jpg

Másnap, a suliban Scott és Stiles már az ominózus lánc megszerzésére kovácsol tervet, ami valójában nem is terv, sebaj, rosszul is éreznénk magunkat, ha kapnánk tőlük egy olyat. Menősrác eközben végre rájött, hogy orvoshoz is mehetne farkaskarmolta sebével. Úgy tűnik azonban, hogy önjelölt sorozatgyilkos boncnok műtermébe szédült be, a szükségtelenül méretes fogókból és egyéb célszerszámokból ítélve, be is van tojva rendesen. Vagy csak túl sok Gyilkos elméket néztem az utóbbi időben. Szóval, a doki rémálmokról is faggatja Menőt, aki mostanában tűzesettel szokta tölteni az éjszakát. Ebben a sorozatban még csak a Derek-féle tűzről hallottunk, a kettő ugyanaz lehet vélhetően. Az orvos közben szépen felnyitja a sebet, Menősrác üvöltéséből ítélve szadizza rendesen, aztán hirtelen Főfarkas válik belőle, szóval ezeket a képsorokat sem kell komolyan venni. A következő pillanatban Menősrác már túl is van a teljesen hétköznapi vizsgálaton, melyet immár Kedves Doki foglal össze: sisakvirág alias farkasölő-mérgezésről van itt szó, egy kis antibiotikum megoldja a dolgot.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 185040.bmp.jpg

Hazafelé Farkasanyutól kér internethasználati engedélyt, s mivel anyu Scott jó barátjának hiszi, oda is engedi. Jackson gyorsan bepötyögi a farkasölőt a keresőbe, mi az, otthon kikapcsolták a netet? Nem tudjuk, mindenesetre Menősrác a suliban már vonul is Farkasfiúhoz, ő immáron tudja, milyen lény hősünk, azért ki nem mondaná, mert idiótán hangzik. A lényeg, hogy ő is olyan akar lenni, akár tündérporozás szintjén is hajlandó tenni a nemes cél érdekében. Scott csak hápog, ő éppen lejönne a farkaskodásról, nyilván nem érti, miért lát benne fantáziát Menősrác, mindenesetre ha nem segédkezik a farkasításban, Allison tudomást szerez apró-cseprő titkáról.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 190751.bmp.jpg

Scott Stilesszal vitatja meg Menősrác felfedezését. Stiles rögtön lecsap a lehetőségre, hogy Menősrác talán nem is tud semmi konkrétat, mert ugye nem mondta ki a vérfarkas szót, ez mindenképpen reménykedésre ad okot. Nyilván a bizonyítékok sem állnak kupacokban a szobája sarkában, esetleg még Vadászapu mellékfoglalkozásáról sem tud. Stilesnak már formálódik is egy terv a fejében, hogyan lehetne Scottot mielőbb visszaváltoztatni sima emberré, ehhez persze először hősünknek meg kell szereznie excsaja farkasláncát.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 190833.bmp.jpg

A cél elérése érdekében az óra alatt önmagukat ábrázoló romantikus fotókat küld Allisonnak, hát ezeket meg ki fényképezte? Farkascelebekre vadászó paparazzik Beacon Hillsben? Akárhogy is, Allison erre kirohan az óráról, Scott a nyomában, amit a tanár azzal nyugtáz, hogy párhuzamot von Othello Jágója meg hősünk között, nálunk miért nem így zajlana a jelenet? Sajnos Scott azonban így sem fogja megszerezni a medált, mert Allison a képeket gonosz bosszúként vagy szimpla ellene irányuló akcióként értékeli, és időt kér, hogy újra haverkodjanak expasijával.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 190930.bmp.jpg

A negatív kifejletet el is újságolja Stilesnak, aki kidolgozott egy B-tervet is erre az esetre: a célnak az is megfelel, ha Scott nemes egyszerűséggel ellopja a medált. Mindeközben Menősrác lesi őket árgus szemekkel, sőt, messziről beszél Farkasfiúhoz, aki ezt ugye hallja, ami ki is ül az arcára. Azért próbálja titkolni a dolgot, őszintén szólva Stiles nem nagy segítség e téren, így Menősrác hangbújócskázni kezd hősünkkel, nagyszerű érzékkel húzva fel Farkasfiút. Ez persze tálcatöréshez vezet, meg elégedett Menősráchoz, neki már jó a napja.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191116.bmp.jpg

Következő snittben Menősrác tovább nyomul Allisonra, ezúttal az uszodában, olyan poénokkal dobva fel a beszélgetést, mint az aerodinamikus pofacsont, zseniális. Ezután a meccsre invitálja a csajt, bedobva néhány hazugságot Farkasfiúról, amikben jószándékú, de nyomi srácnak tünteti fel, akit igazán senki nem bánthat azért, mert örök lúzernek született. Mindennek Scott is fül- és szemtanúja persze, gondolom, felment a pulzusa jócskán.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191318.bmp.jpg

Menősrác dicső napját Menőcsaj megjelenése szakítja meg, aki egy bizonyos sms-ről érdeklődik nála. Ebben Menősrác a kulcsait kéri vissza, mert hát ők már nem járnak, ugye. Erről Lydia eddig nem értesült, így Jackson készségesen többféle szinonimát felsorolva árnyalja neki, hogy mint felesleges értéktárgy, ki lett dobva a kukába.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191404.bmp.jpg

Stiles hazaér, ahol Derek vár rá, elfelejtettek szólni neki, hogy körözött bűnözőknek nem célszerű egy otthon tartózkodó rendőr házába belógni. Zsaruapu előtt Stiles falaz, büszke apu amúgy sem tud túllépni a tényen, hogy fia élete első lacrosse-meccsét vívja este, feltétlen ott lesz rajta, nem hiszi, ha nem látja a két szemével. Távozása után Főfarkas kicsit pattog Stilesnak, őt ne tessék csak így majdnem lebuktatni, mire Stiles kicsit helyrerakja, csak kicsit. A lényeg, hogy medál nincs meg, de ki lehetne nyomozni, ki üzent Scott nevében Allisonnak azon a bizonyos éjjelen.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191450.bmp.jpg

Meleg Danny érkezik a Stilinski-lakba, labortárs funkcióban egyébként, ő segíthet a dologban, ezt Stiles nem máshonnan, mint a rendőrségi aktájából tudja. A háttérben Főfarkas cseppet sem természetellenes pózban éppen Miguelnek, Stiles unokatestvérének álcázza magát, csekély lelkesedéssel (a ruhapróba iránt). Scott eközben elcseni Allison medálját a szobájából, méghozzá olyan szentimentális emlékek mellől, mint az első közös bowlingozás számlája. Danny eközben kideríti, a hívásért Farkasanyu okolható (elvben), Scott pedig a házból kilógva Vadászapuval találja szemben magát, puff neki.  Vadászapu fura módon haverkodós kedvében van, sörrel kínálja hősünket. Vagyis nem, ez a puhatolódzós kedve lesz, Derekről kérdezősködik ugyanis.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191716.bmp.jpg

Allison, aki az erdőben kocog, Derek lepukkant házára bukkan, s rögvest be is sétál körbenézni, ahol Kate ijeszt rá. A csaj elpanaszolja kedvenc nagynénjének, hogy nem akar gyenge lenni s préda, mint olyan, Kate ígéri, erre van megoldás. Vadászapu tovább faggatja Scottot, nem találja aggasztónak, hogy egy gyilkossal haverkodik? Mert az ilyesmi Allisonnak is árthat ám. Farkasfiú kifakad, ő mindig csak Allison biztonságát tartja szem előtt, a sulis támadáskor is így volt, majd apu elküldi. Mindezt persze a csaj is hallotta.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191814.bmp.jpg

Lassan kezdődik a meccs, Stiles késik, mert ő meg Főfarkas titkos küldetésen vannak, a kórházban, Farkasanyu körül szimatolnak ugye, szóval erről még Scott sem tudhat. Mielőtt Stiles indulna, Derek szépen beleveri a fejét kormányba, ő így szokta kitölteni a bosszúját a vele szemétkedőkön. Meccs előtt Menősrác Scott-tal fecseg, aki feltárja előtte a farkasvadászok létezését. Egy rövid és önkéntelen oldalpillantással elárulja Jacksonnak, hogy Allisonék famíliája az, hát persze, a nevük is ezüst, ebből rögtön levághatta volna a dolgot Scott is.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191909.bmp.jpg

Az Elfekvőben Stiles keresi Derek rokonát, de neki is meg az ápolójának is nyoma veszett, ami Főfarkas szerint azt jelenti: a bácsikája Pszichóalfa, ideje tiplizni. Ám ekkor már késő, nagybácsi öltönyben köszönti Stilest, ráadásként nővér segítője is megjelenik. Meg Derek, aki nagybácsira támad, csakhogy ebben a harcban ő a gyengébb fél. Nagybácsi ugyanis lassan, de biztosan gyógyulgatott a tűzben való megpörkölődésből, és igazán meg lehet érteni, hogy igénybe vette Derek húgát, hiszen hála neki átugrott pár lassú és unalmas gyógyulási fázist, ráadásul az egész incidens egy ösztönös cselekedet volt.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 191952.bmp.jpg

Zsaruapu mindeközben Harris tanár urat hallgatja ki, hogy is volt az a dolog Anonymus női kiadásával? Hát igen, érdekelte a kémia, ilyesmivel a tanár a suliban olyan ritkán találkozik, hogy az ismeretlennek szívesen beszélt holttestek bűnjel nélküli elrejtéséről meg tüzek nyomnélküli okozásáról, és lám, egy-kettőre leég a Hale-kúria, nevezhetjük akár véletlennek is. És felbukkan az ismerős farkasmedál-motívum is, lehet, hogy ez Pszichóalfa címere? Nem, hanem a csaj medálja, csak keresni kell egy csajt egy ilyennel a nyakában, ő a tettes. Hmm, ennek Vadászapu nem fog örülni.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.29. 192052.bmp.jpg

Nagybácsi magyarázkodna Dereknek, miután visszanyerte régi arcát, Menősrác pedig nagylelkű kedvében 72 órát ad Scottnak a farkasos dolog kivitelezéséhez. Zsaruapu érkezik a meccsre, Stiles sehol, az Elfekvőben próbál épp túlélni. Allison a lelátón Kate-nek mutatja Menősrácot, aki tapasztalt farkasvadászként rögtön kiszúrja Jackson karmos sebét, ilyesmitől is át lehet változni, nem? Vadászapu szerint ha elég mély a karmolás, semmi sincs kizárva.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása