Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Spartacus 1x11 - Régi sebek

2012. október 03. 09:00 - 9Kitti2

Sejthettük, hogy Varro holttestével fog kezdődni a mostani rész. Vérnek már nyoma sincs rajta, bőre márványosan fehér, tekintete akár az üres szobára nyíló ablakok. Spartacus áll mellette és sír, Doctore érkezik közben, részvétteljesen próbál könnyíteni a gyászoló lelkén.

Spartacus azonban nem vigasztalódik, szívesen helyet cserélne Varróval, Doctore mondja, hogy mindketten becsülettel harcoltak és nem Spartacus az oka barátja halálának. Egy fiú szórakozása miatt kellett megölnöm, pityergi Spartacus, én már régen megmondtam, hogy valaki bassza pofán azt a gyereket.

ScreenShot-7.png

Doctore különböző módokon próbálja meggyőzni Spartacust, hogy ne magát hibáztassa a történtekért, de minden hiába, ezúttal szavai nem találnak utat Spartacus szívéhez, aki továbbra is könnyezik, és talán...talán, mintha a bosszú tüze kezdene lobogni a szemében, jó lesz ez így, érzem.

A sorozat zeneszerzői megint remekelnek, egy borzasztóan szívszorító dallamra Spartacus és három másik gladiátor kiviszi Varro testét a ludus udvarára, hogy felrakják egy szekérre. A gyakorlatozók arca is azt sugallja, hogy tisztességtelennek érzik a szöszi halálát, egy gladiátornak az arénában kell elesnie, nem egy zsúron a szülinaposkisköcsög szórakoztatására, még Crixus is megrendülten figyeli a képsorokat, mindenki némán áll és bámul maga elé.

ScreenShot-11.png

Az udvaron ott van Varro felesége, Aurelia is, a színésznő most először nem játssza túl a szerepét (szerencsére), megbizonyosodik róla, hogy valóban Spartacus ölte meg a férjét. Mielőtt távozna Varro holttestével, megcsavarja a Spartacus szívében lévő képzeletbeli tőrt, testvéreként szeretett téged, mondja a tráknak, majd hátat fordít neki és elmegy, Spartacus meg egyre jobban magába van roskadva, nemsokára ki fog törni belőle a felgyűlt fájdalom és bosszúvágy.

Lucretia és Batiatus a balkonról szemléli az eseményeket, ezt nem fogja csak úgy lenyelni Spartacus, mondja a domina, kurvára nem csodálom, hagyja rá Batiatus. A tegnap esti sérelmekért még megfizetnek azok az úriparasztok sziszegi a dominus, Lucretia meg már előre be van szarva, de..de hát az az ember a magisztrátus, akkor is megbosszulom ezt, zárja le a témát Batiatus.

ScreenShot-13.png

Ilithya épp Rómában van,(amúgy nem mintha hiányozna) a férjéért utazott, hogy meggyőzze Glabert, támogassa Batiatus politikai céljait. Megérkezik a villába Quintus kedvenc bérgyilkosa és jó híreket hoz, elfogta a magisztrátust és a megjelölt helyen van most Ashurral. Batiatusnak erre felcsillan a szeme, éjjel elmegyünk ahhoz a nyomorulthoz, addig élvezd vendég szeretetemet.

A gyakorlaton Spartacus nehézkesen mozog, nulla életkedvvel, egyébként a vágás sem tűnik valami szépnek az oldalán, amit Varro ejtett rajta, hamar kiáll a gladiátorok közül. Crixus ezt látva jelzi Doctorénak, hogy a közelgő Pompei ellen lévő viadalon visszaszerezné bajnoki címét Spartacustól, de ez egyelőre csak álom, ugyanis a primusban Spartacus fog Pompei egyik embere ellen küzdeni.

ScreenShot-16.png

A házban Batiatus értekezik Spartacusszal Varro érdemtelen haláláról, a dominus megígéri Spartacusnak, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, de előbb fókuszáljanak a közelgő primusra, ahol sine missione (nincs kegyelem, irgalom, vagy döntetlen) kell szembeszállnia egy Periklesz nevű gladiátorral. A jutalom nagy összeg lesz ha nyer, amit Spartacus már előre odaígér Varro családjának, Batiatus pedig megduplázza a felajánlást. A cellába visszavezető úton Spartacus meglátja, hogy Mira és még pár rabszolga azzal a férfival bujálkodik, aki megpróbálta „megmenteni" Surát, amúgy meg Batiatus legfőbb bérgyilkosa.

ScreenShot-20.png

A gladiátorok megtudják a közelgő összecsapások párosításait, Duro dühöng, hogy Agronnal együtt kell majd kiállnia. Spartacus lógatja az orrát, jól ki is beszélik őt a germán testvérek, csak az nem értem, hogy mért nem tudnak legalább kettő métert odébb sasszolni, így a trák végig hallgathatja, amint arról pusmognak, hogy volt képes megölni egy „testvért".

A freudi elfojtás elmélet átmegy gyakorlatba, Spartacus, mint valami felbőszült bika ront neki Durónak, majd' felböki a gyereket, és miközben saját magával küszködik, hogy ne verje agyon a germánt, tessék, igen, a távolban felfedezi a hol bő vérrel borított, hol megfürdetett, tovasétáló Varrót, jelenés 1, tessék számolni.

ScreenShot-22.png

Hiába siet a szellemalak után, az eltűnik a ludus udvarán. Mira szólítja meg Spartacust, megint azért küldték, hogy dugjon vele, jókedvre derítse, de megint elutasításra talál a lány, aki felfedezi, hogy Spartacusnak nagyon csúnya a sebe. Spartacus nem kér a lány társaságából, ellenben megkéri, hogyha legközelebb lefekszik a csúnya szőrös bácsival, tolmácsolja köszönetét, amiért próbálta sérülés szerzés árán is menteni a nejét, amikor az úton rájuk támadtak. Mira nagyon furcsán néz, sérülés?? kérdi magában, de nem mond semmit válaszul.

ScreenShot-25.png

A következő vágóképet egy sikátor vagy csatornaszerű helyről kapjuk, ahol Batiatus fogva tartja Calavius magisztrátust, azt a vén fószert, akiből szerintem már mindenkinek ki volt a fasza, tehát tessék örülni ennek. Batiatus beavatja, hogy miért van most itt, mert egy nagyképű köcsög vagy te meg a fiad is, a saját házamban öldöklöd a gladiátoraimat és még meg is alázol... de ne aggódj, nemsokára megdöglessz. A magisztrátus meg ahelyett, hogy az életben egyszer megalázkodna és könyörögne az életéért, ugyan olyan sekélyesen és lekezelően beszél Batiatusszal, mint ahogy mindig is tette, most már tuti, hogy menni fog a másvilágra.

Batiatus hamar meg is unja, hogy nem könyörög az öreg a bocsánatáért és egy Mátrixból lenyúlt mozdulattal mellbe rúgja Calaviust, wáóó, repül vagy 3 métert székestül. Miután Ashur meg a bérgyilkos ember felhúzza a padlóról, továbbra sem tudja megállni, hogy ne provokálja Batiatust, egy vicc vagy ember, csak azért viselnek el téged, mert tiéd Spartacus. Megy a jó kis adok-kapok, ultra szarkasztikus beszólásokkal, szóba kerül Numerius is, úgy vitatkoznak, mint két felbőszült kiskakas, haláli ez a jelenet de tényleg.

ScreenShot-37.png

Végül visszakerül a zsák Calavius fejére, akinek majd frissnek kell lennie, a kijelölt időpontban, Ashur meg van olyan hülye, hogy hozzászól ebben a szituációban a dominushoz, aki jól fel is keni a falra.

A délutáni edzésen Spartacus Agronnal gyakorol, aki elnézést kér az öccse beszólásáért, mire a trák felnéz a párjára, Agron helyett Varrót látja benne, jelenés2. A hallucinációjának talán az is az oka, hogy az oldalán lévő vágásból már fehér genny folyik, irtó undorító a fertőzése, jobb, ha figyel, a Trónok harcában egy ilyen elfertőzött sebbe halt bele Khal Drogo, csak úgy mondom. Mire ezt legépelem, Spartacus elájul.

Batiatus dühöng a Medicusnál, épp, hogy él Spartacus, nem tűnt fel, hogy kurvára elkéne látni?? kérdi Doctorét, aki azt hitte, hogy Varro halála miatt olyan kedvetlen a trák mostanság. Az orvos szerint csoda, ha Spartacus megéli a holnapot, nemhogy fellépjen az arénában, Batiatust majd megüti a guta, majd küldöm Mirát, őt talán kedveli, hátha így gyorsabban felgyógyul, dunnyogja a lanista.

ScreenShot-40.png

Doctore tanácsára Crixus kapja meg a primus jogát Spartacus helyett, aki ennek nagyon örül, Naevia már kevésbé, hiszen a primus halálos összecsapás, Crixus pedig már hónapok óta nem lépett fel az arénában. A gall azonban szörnyen biztos magában, mint mindig.

Éjjel Ashur a városban meetingel Soloniusszal és némi pénzért cserébe elmondja neki, hogy Batiatust újfent csak a bosszú és a meggondolatlanság vezeti, de azért ennél konkrétabbat nem árul el, Solonius mondja neki, hogy a Batiatus ház hamarosan összeomlik, nehogy maga alá temessék őt is a romok. Ez az ember sejt valamit.

Spartacusnak közben annyira felszökik a láza, hogy össze-vissza rángatózik már, Mira meg a Medicus ketten fogják le, hogy megitassák. Lázálmában megint látja Varrót (jelenés3), és azt álmodja, hogy a bőre alatt is pénz van, szó szerint, mert a sebéből arany tallérok hullnak ki, Varro pedig azt mondja neki, hogy ez vagy nekik csupán, arany, amit véren vettek és húson.

ScreenShot-45_1.png

Hogy teljes legyen az idill, álmában megjelenik neki Sura is, a változatosság kedvéért egy szál ciciben meg maszkban, viszont cserébe csupa vér az arca. A rémálmok közepette Spartacus annyira rángatózik, hogy oda kell szíjazni az asztalhoz.

ScreenShot-46_1.png

Másnap az arénában megkezdődnek a Pompei elleni játékok, rögtön az elején harcol Agron és Duro, utóbbi életét a bátyja menti meg, de persze Durónak semmisem jó és eszeveszetten káromkodik, megszoktuk. Végre megláthatjuk ezt a Pompei lanistát, aki egy eszelősen muris figura, Kerekes József, mint szinkronhangja pedig csak rátesz egy lapáttal. Élcelődik Crixus visszatérésén, de nem tudok másra figyelni, csak a hülye hajára, meg hogy mekkora egy idétlen balfasz ez az ember. Szóba kerül közben a magisztrátus, hogy mért maradt távol, de a családja láthatólag marhára nem aggódik érte, biztos üzleti úton van, majd jön, ha végzett a dolgával.

ScreenShot-53.png

Ashur éjjel lemegy a csatornákba, ahol Calavius van fogva tartva, az őrnek odarakott faszi alszik, Ashur meg beszar, hogy mi van ha meghalt a magisztrátus, még nem szabadott volna pedig. Leveszi a zsákot a fejéről és tényleg kurvára halottnak tűnik Calavius, de nem az, csak eljátssza, majd a hozzá túl közel hajoló bérgyilkost jól nyakon harapja, illetve kiharap egy darabot a nyakából. Keresztre feszíttetéssel fenyegeti Ashurékat, az Aulus névre hallgató pasas meg kicsit szétveri a pofáját. Utóbbi visszatér a ludusba, hogy ellássák a nyakát, Ashur marad a magisztrátussal, a szír látszólag nagyon készül valamire.

Az arénában nem várnak tovább a késlekedő Calaviusra, megkezdődik nélküle a primus, a népnek meg nem tetszik, hogy Spartacus helyett Crixus lép a homokra, az az ember tisztára tavalyi divat. Kicsit háborog is a rideg fogadtatás miatt a gall, de Doctore kellőképpen feltüzeli, ezért kiáll a színre, ahol mindenféle zöldséggel dobálja őt a közönség, hogy került hirtelen annyi szar hozzájuk?

ScreenShot-64.png

Az ellenfél, Perikles amikor belép az arénába, tisztára úgy néz ki, mint Barca (Jupiter nyugosztalja) egy pillanatra megdobbant a szívem. Az összecsapás idejére Batiatus beleül a magisztrátus székébe, és abban parádézik. Crixus nem kezd túl jól, a pulvinuszon mindenki a fejét fogja, kivéve Pompeit, aki röhög, továbbra is ő viszi a legbalfaszabb epizódszereplő címet.

ScreenShot-68.png

A Medicus ellátja Aulus „kutyaharapását", majd elmegy aludni, Mira marad ott Spartacusszal. Az arénában közben Crixusnak maccsa sincs ez ellenfelével szemben, gyakorlatilag a szart is kiveri belőle Perikles. Lucretia azért még bízik Crixus oroszlánszívében, a nagy izgalmakban meg rögtön rosszul is lesz, Batiatus visszaküldeti feleségét a villába Naeviával.

ScreenShot-71.png

Crixus pedig mintha új erőre kapna, kezd kiegyenlítődni a harc kettejük közt, sőt, olyan jól sikerül megvágnia a hasát Periklesnek, hogy annak menten kifordul a vékony meg a vastagbele, illetve pár belső szerve. Az előbb még hálátlan közönség persze rögtön kiabálja Crixusnak, hogy öld meg, aki ezt meg is teszi, szétrúgja ellenfele fejét. A közönség élteti Crixust, Batiatus is boldog, csak a gall fürkészi csalódottan tekintetével Naeviát, nem látja sehol. Nem tudom, hogy szabad-e ezt kimondanom, de talán újra Crixus Capua bajnoka, de ha nem is, legalább most bizonyíthatott, hogy újra a régi.

ScreenShot-73.png

ScreenShot-75_1.png

Futár érkezik egy levéllel, hogy a magisztrátus karavánját megtalálták, az őrök halottak, a nyomok pedig visszavezetnek a városba. Batiatus természetesen nagyon meglepődik a hallottak miatt és azonnali keresésbe fog Numeriusszal karöltve. A városban mindenki talpon van és a vén fószert keresi, Ashur pedig elárulja Soloniusnak, hogy Batiatus tartja fogva a magisztrátust. Solonius persze rögtön sietne megmenteni a férfit, Ashur meg nagyon készségesen felajánlja, hogy elvezeti hozzá, valahogy nagyon gyanús ez az egész sztori.

Spartacus megint álmodik, a saját hulláját látja, megjelenik Sura, pipa, meg Varro, pipa (jelenés4), mért ölted meg, kérdi Spartacust az asszonya, mert muszáj volt és kezd nagyon elege lenni, hogy folyton magyarázkodnia kell, még rémálmában is. Sura felrója neki, amiért elhagyta őt, Varro pedig hangsúlyozza neki, hogy figyeljen a SEBRE, közben pedig lepereg Spartacus álmában az a jelenet, amikor a szekér megérkezik feleségével.

ScreenShot-82.png

Batiatus odalép a kocsishoz, az mondja, hogy rájuk támadtak, közben fogja az oldalát és tiszta vér a keze meg a ruhája. Varro azonban még többet segít Spartacusnak az oknyomozásban, visszaviszi ahhoz a jelenethez, amikor látta Mirát ugyanezzel a férfival és hopp...!

Figyelj a sebre, nincs is seb, se heg, se semmi a kocsison, ezzel a felfedezéssel tér magához Spartacus. Megkéri Mirát, hogy oldozza el, mert négyszemközt beszélne a másik ágyon alvó Aulusszal, értsd a bérgyilkossal/kocsissal. Ha megteszi, adósa lesz a lánynak, erre felcsillan Mira szeme.

Még mindig Calaviust keresik a városban, Batiatus rávezeti Numeriust, hogy a csatornákba menjenek, mert biztosan ott lehet az apja. Eközben már Ashur is odavezette Soloniust, de ő maga meglépett. Solonius nagy elszántan elvagdossa a magisztrátus köteleit, az meg lebukik a földre, a lanista leveszi fejéről a zsákot, és bumm, Calavius kurvára halott, mert a torka jó igényesen át van vágva, ejnye-bejnye Ashur.

ScreenShot-89.png

Solonius tőrrel a kezében ott térdepel a magisztrátus hullája fölött, amikor Batiatus odaér Numeriusszal és a katonákkal. Jupiter pöcsére, hogy meg volt ez komponálva, az utolsó hangjegyig. Numerius megy bőgni az apja hullájához, Batiatus meg a katonákkal elfogatja Soloniust, aki hiába tiltakozik, még pofán is verik. Batiatus alig bírja visszafojtani a röhögést, de azért valahogy sikerül neki és megígéri Numeriusnak, hogy bosszút áll apja haláláért, Solonius lakolni fog ezért.

ScreenShot-93_1.png

Ha mindez nem ért volna fel már így is egy arcul csapással, Batiatus mellett megjelenik a vigyorgó Ashur, végre teljesen összeállt a kép, jól átbaszták ezt a Soloniust, és még attól az idegesítő magisztrátustól is megszabadultak, bahhhahh. Csak félve mondom ki, de kezdem bírni ezt az Ashurt.

Spartacus gondosan leellenőrzi, hogy az általa kocsisként ismert férfin aztán még csak véletlenül sincs semmilyen seb vagy forradás és elkezdi fojtogatni, hogy mondja el az igazságot arról, hogy mi történt Surával. Az meg köti az ebet a karóhoz, hogy ránk támadtak sablabla, de ezt már nem hiszi el Spartacus neki és még jobban fojtogatja, végül Aulus beismeri, hogy Batiatus utasította, hogy a kapu előtt szurkálja össze Surát.

ScreenShot-95.png

Csak remélni tudjuk, hogy ez a balfék nem gondolta, hogy életben maradhat, miután elmondta, hogy ő ölte meg Surát, Spartacus megfojtja, majd ismét a rájuk nyitó Mirát hívja segítségül, hogy szíjazza vissza őt, és ha lehet, akkor ne mondja el ezt senkinek.

ScreenShot-103.png

Reggel elviszik a hullát, Batiatus és Ashur azt hiszik, hogy Calavius harapása miatt halt meg Aulus, tehát ez a szál el van varrva. Batiatus csak úgy ömleng Ashurról, hogy ő a leghűségesebb szolgája, ezért bőséges jutalom áradatra számíthat innentől kezdve. A lanista igazán szerencsésnek érzi magát, hogy egyszerre két ellenségén is bosszút tudott állni, Crixus győzött a primusban, Spartacus pedig újra edzésbe áll. Szegény Batiatus, azt hiszi, hogy az istenek kedvelik őt, pedig...már csak  2 epizód van hátra az évadból, és aki egy kicsit is ismeri a történelem ezen passzusát, az sejtheti, hogy nemsokára szopni fog, nem is kicsit.

Címkék: spartacus
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.10.03. 10:03:56

Anno amikor a HBO adta azért tipikus volt hogy mindenki, vért hányva, leszakadó testrészekkel/fejjel hal meg de azért Varro csak úgy nézett ki mintha aludna...

invalid username 2012.10.03. 10:24:51

@Prof. William:

Dramaturgia, professore, dramaturgia.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.10.03. 10:56:52

Sejtettem. :)

Fogadok, hogy amikor majd Spartacust eléri majd, a vég ő sem félig levágott fejjel, kilógó belekkel, meg lóbálódzó szemgolyóval fogja végezni, hanem szép tiszta halála lesz.

9Kitti2 2012.10.03. 21:24:26

igen, sajnos valóba lemaradt az 1x10 címkéje, mert amikor csináltam a posztot, volt egy net-összeomlásom, és elfelejtettem begépelni újra.

Aragorn831109 2012.10.04. 01:34:32

Értem. Köszönöm a linket így már sikerült rábukkannom. :)
süti beállítások módosítása