Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x07 - The Heart is a Lonely Hunter

2012. október 03. 15:00 - mysisterstheslayer

A legeslegkedvencebb epizódom... amiben egocentrikus módon minden férfi és női szereplőben is magamra ismerek, egy őzikével kezdődik. Az őzike sajnos egy darts-táblán lakik, ezért a Seriff többször is halálosan eltalálja, célzóvíz bevitelével. Aztán bejön Emma és megijed, talán nem is a darts-tól, hanem attól, hogy szembe kell néznie a város csillagos férfijával. Aztán tényleg megijed, mert Seriff frusztráltan elécéloz, hogy véget vessen a jelenlegi kapcsolati fázisnak, ugyanis Emma már egy, azaz egy egész napja kerüli őt... Nagyon alacsony a frusztrációs küszöbe a Seriffnek. Beszólós-feleselős csata az avaron, majd a befelesezett Seriff azt nyilatkozza, hogy semmit nem érez, amikor Reginával van együtt, és számít neki, hogy Emma hogy néz rá, mert... Csók!

vlcsnap-2012-09-28-23h25m39s101.jpg

A Seriff egyszer csak farkast kezd látomásozni, amit nehezen tud Emma felé elmagyarázni, de a lányt nem is nagyon érdekli a részeg hallucinációk világa, ezért faképnél hagyja az érzésképtelenségével együtt. Mit tehet ilyen helyzetben egy férfi? Bekopog Reginához, hogy alszik-e már Henri és ... Csók!

vlcsnap-2012-09-28-23h31m02s255.jpg
Regina szemein át Meseországba kerülünk. Nagyon futurisztikus modern irodaház kinézetű a kastély, az élhetetlen fajtából. Ezúttal Hófehérke édesapjának halálakor kapcsolódunk be a mesébe: az árva fehér rózsát helyez el a szirmokkal borított kövön, a mostoha özvegy pedig vigasztalást és támaszt ígér. Ehhez a FekaArc gratulál később a budoárban, mármint a bravúrhoz, ahogy kiiktatta apukát a bosszú jegyében. Gonosz Mostoha körültekintően akarja menedzselni Hófehérke terminálását, mivel a nép, az istenadta nép imádja a leányt, mert ők nem tudják micsoda gonoszságot művelt a leányzó. Kíváncsi vagyok már mi volt az eget verő és bosszút igénylő gaztett. FekaArc tanácsot ad: ha egy szívtelen tettet kell végrehajtani, akkor egy Vadászra lesz szükség.

vlcsnap-2012-09-30-15h11m20s160.jpg

Váltás az erdőbe a CGI őzike nyomán (tudom, szarvas), ahol az Avatar egy jelenetét láthatjuk kék smink nélkül. Értem én, hogy ősi törzsi szokásról van szó, de kiviszketek a bőrömből annyira kínos utánzat az egész siratósdi, amit a Seriffünk Vadász képében nyújt. Jön kedvenc lényem, a farkas, szép szürkésfehér bundában, egyik szeme vérvörös a másik éjfekete, Vadász pedig megosztja vele a zsákmányt, kirántja a nyilat az őzikéből. Erre a rántásra jól felébred - Regina ágyában, és el is meséli, hogy olyan álmot látott, ami inkább egy emlékhez hasonlított. Seriff előrelátóan gatyóban és zokniban feküdt be a polgármesteri ágyba szolgálni, nyilván, hogy ne kelljen megint az ágy alatt keresgélni. Reginának nem tetszik az egész, de nem tudja visszatartani a levegőzéstől az ifjút. Seriff elejti a kulcsait idegességében az autó mellett, amikor megjelenik a fehér farkas mellette, mintha valamit mondana a nyöszörgése, majd továbbáll. Imádnám, ha mostantól sorban magukra ébrednének a szereplők.

vlcsnap-2012-09-29-00h04m21s21.jpg

vlcsnap-2012-09-29-00h04m07s133.jpg

Virágcsokor az asztalon a szingli nők konyhájában. Színes-mezei, mintha maga Milka-tehén szedte volna az alpeseken, hogyúgymondjam. Emma határozott mozdulattal kukába dobja. Mary Margaret verbálisan próbálja leállítani a virág-gyalázást, mivel azokat nem a Seriff, hanem a Randipajti legelte össze. Viszont egyikük sem szedi ki az ártatlan virágokat a kukából, ami arra enged következtetni, hogy ez a romantikus faxság nem nyerő a modern nőknél. Fene a gusztusukat. A beszélgetés arra tűnik utalni, hogy volt egy egyéjszakás élmény a doktorbácsi és a tanítónéni között... WTF? Ezt tetemes mennyiségű alkohol jelenlétében sem tudom egyikükről sem elképzelni. Arról nem is beszélve, hogy akkor miért nincs kielégült feje Mary Margaretnek? Vagy ez már egy bizonyíték, hogy tényleg próbálkoztak? Hagyjuk, lényeg hogy anyu majdnem lekurvázza a szöszilyányt. Merthogy anyu kezdene lelkifurdalást érezni, Emma viszont eleve mindig csak az első éjszakáig megy el a kapcsolataiban, ezért szerinte nincs ezzel semmi baj, különben is, virágcsokor meg minden. Mary Margaret arra szépít, hogy „csak így véded magad". Emma azt állítja, ő egyszerűen nem enged túláradást az érzelmeknek férfiügyekben, anyu rátromfol, hogy, ja, persze, lásd virágcsokor meg minden. Tiszta Szívtipró Gimi a hangulat az társbérletben, OMG! De legalább a virágok vázába kerülnek végül. Emma mögött a falon egy bazi nagy madár figyel valamiért, és nagyon szexi hangja van eredetiben. Mármint Emmának.

 vlcsnap-2012-09-30-03h26m08s37.jpg

Seriff az erdőben. Reszket a bokor mert... Mr Gold ott kertészkedik. Pontosítunk: öltönyben, kötényben, gumicsizmában, bottal és ásóval az erdő közepén. Erre a látványra mit is lehetne mondani: „azt hittem farkast látok". S mit is lehetne válaszolni:"tán elfelejtettem borotválkozni". Hehe. Storybrooke két férfinak nevezhető férfija ennél komolyabbat is kihoz ebből a szürreális találkozásból. Seriff elmondja a farkassal kapcsolatos vízióit, Rumpi pedig megpendíti, hogy vannak, akik egy másik élet emlékeinek tartják az álmokat.
Ezzel át is lépünk a nevezett másik életbe ahol Ember és Farkasa együtt sétál az ösvényen. Betévednek a helyi csillagközi tavernába, ahová droidokat állatokat nem szívesen engednek be. A Navi Padavan lejátsza a klasszikus jelenetet fénykard nélkül is. Fájdalmamban elgondolkodom miért muszáj ezt. Egyébként Sting és Bono is megirigyelné az állatbarát szónoklatot, amit kapunk hozzá. Le a torkunkon. A csatározást mindenesetre tükör-közvetítésben nézi Őfelsége is, aki úgy dönt, megtalálta a tökéletes katonát. Nem tudni melyik mentális probléma vonzza valójában, Síró Vadász rendesen zavart csávónak tűnik.
A valóvilág erdejében űzött vad fut: a Seriff a farkast kergeti, miközben őt magát az emlékei kerülgetik. Megtalálják egymást, majd egy simogatással az emlékek elárasztják ismét: Hófehérke sír, egy furcsa agancsos címer villan be. Az ilyen fantáziákkal egyetlen emberhez lehet fordulni Storybrookban: az előbb bevillantott MaryHófehérhez, azzal, hogy egy másik életből ismerik egymást.

vlcsnap-2012-09-30-15h18m22s38.jpg
Már villanunk is át Meseországba a bizonyos másik életbe. Lana Parillanak jól áll ez a dominatrix jellegű kis párbeszéd, a depressziós klimpírozás pedig, amit alatta hallani, kimondottan szürreálissá teszi a jelenetet. Kiderül, hogy a Síró Vadász embergyűlölete abból fakad, hogy a szülei elhagyták és kis Maugliként nőtt fel a farkasok között. A Királynő felkéri a Vadászt, hogy ő, mint szívtelen és együttérzést nélkülöző lény (ez mégis miből következhetne?) nyírja ki neki Hófehérkét és hozza el a szívét a gyűjteménybe. Ahogy jobbra-balra szlalomozik a feszes kis ruciban a férfi körül, bizonyára valami testközelibb fizetség járt az eszében, mint amit a Vadász végül kér: Világbékét a farkasoknak!

vlcsnap-2012-09-30-01h45m45s229.jpg

Vissza a suliba Mary Hófehérkéhez. Bemelegítésként megkérdezi, hogy honnan is ismerik egymást és mióta. A tanító néni beismeri, hogy abszolút semmire nem emlékszik azzal kapcsolatban, hogy hogyan találkoztak először, de láthatólag nem zavarja ez a téma, talán már immunis lett a kérdéskörre Henri miatt. Mivel a Seriff egy másik életre kezd célozgatni, Mary Hófehérke végre kiböki, hogy Henri fantáziái szerint mindannyian mesehősök, bizonyára túl sokat beszélgettek egymással mostanában. Aztán túlhevülésre hivatkozva pihenni küldi a meggyötört Seriffet
Az örök zöld erdőbe váltunk ismét,a beöltöztetett Vadász kb 3PO mozgáskultúrájával kíséri Hófehérkét az ösvényen. Hófehérke csacsog, Vadász izzad, majd az alma-felkínálós udvari szokás után nyílt lapokkal játszunk: Hófehérke kitalálja, hogy a férfi nem lovag, és azért van vele, hogy megölje a Királynő megbízásából, és azt is tudja, hogy túl sok a páncélzat rajta. Ezután természetesen oldalba vágja egy husánggal és elszalad.
Rácsok, Emma, dartozás. Mi más hiányzana ide mint Regina. Azért jött, hogy utasítsa Emmát, hogy tartsa távol magát az ő személyes Seriffjétől. Imádnivalóak az olyan befenyegetések, amik pont ellenkező hatást tudnak kiváltani. Persze Regina azt is szóvá teszi, hogy azért nem tart igazából attól, hogy bármi történne a két rendőr között, mert Emma teljességgel képtelen a kötődésre.
Ezután látjuk, hogy a Seriff becsenget a polgármesteri rezidenciára, és megkérdezi Henrit, hogy ő maga benne van-e a könyvben.

vlcsnap-2012-09-30-15h56m29s118.jpg
Közben az Síró Vadász a mese-erdőben már átöltözött és bekerítette Hófehérkét. Hófehérke ebben a helyzetben sírva levelet ír a Királynőnek, és kéri hogy mindenképpen jusson el a címzetthez a halála után. A Síró Vadász megsérti a levéltitkot, majd maga is sírni kezd, nyilván ez is a szívtelenség jele nála. Ezután pikk-pakk farag egy sípot, amit odaad a leánynak azzal, hogy ha megfújja, gyorsan biztonságba juthat. Hófehérke sebesen elszalad, egy aggancsosnak pedig ismét rossz napja van Meseországban. Szerencsére ezt már nem kell végignézzük, mert papír-rajzzá változik, és ó igen, a Seriff figyelmesen végiglapozza az őt érintő részt a meséskönyvben a gyerekszobában. Henri rutinos orvosként kérdezi ki a szimptómákat, és manófiú révén csak picit akad ki, amikor megtudja, hogy a Seriff megcsókolta az anyukáját. Hehe, még jó hogy arról nem kell beszámolni, hogy a másik anyukájával mi mindent csinált. Mindenesetre Doktor Henri segít megérteni, hogy különleges kapocs van Emma és a Síró Vadász között, mert ha nem kíméli meg Hófehérke mami életét, akkor meg sem születhetett volna. Szerintem Hellingernek nagyon tetszene ez az okfejtés. Azt is megtudjuk, hogy az agancsos címer azt a helyet jelöli, ahol a Vadász kitépett szívét elhelyezte a királynő, és a farkas a jóbarát, lelki vezető, aki el akarja vezetni a szívéhez. A sámándobosok is nagyon örülnének a mai epizódnak.

Seriff lendületesen nekilátna a farkas utáni nyomozásnak, de Emma már várja Henri rendelője előtt, és a kezét a férfi mellkasára téve bizonygatja, hogy igenis van szive. Nagyon romantikus. Ekkor azonban megjelenik a farkas, akit Emma is lát, végre. Közös futás a farkas után, egyenesen a temetőbe. Megvan az agancsos címer egy sírbolton! Emma becsületére legyen mondva: racionális hitetlensége ellenére belemegy mindenbe, hogy kiderítsék, valóban ott rejtőzik-e a férfi szive vagy valami.
Odabent megint átkerülünk Meseországba, a királynői kastélyba, ahol a Vadász épp leszállítja a szívet és a levelet a feketében pompázó Királynőnek. A levelet a postás maga olvassa fel: Hófehérke áldozathozatalnak érzi halálát, nem bosszúnak, és megbocsát a Királynőnek. A Királynő tombol. Elveszi a szívet, dobozolja és odamegy vele a Szívek Trezorjához, de a Síró Vadász joggal szorongott, a varázslat nem indul be, lebukás.

vlcsnap-2012-09-30-02h42m04s217.jpg
Ezt a feszültséget nem lehet bírni, irány a Storybrooke-i temető,Seriff mindent szétszedne, de ekkor ki más tűnhetne fel mint Regina... mint minden szerdán, virágot visz az apja sírjára... Seriff már nagyon rosszul néz ki, Regina szeretné kézenfogva hazavinni, de ez ma nem fog menni, szakítós jelenet következik, amiből Emma mindenképpen ki szeretne maradni. Nem sikerül, Regina szeret bűnbakot találni, és valójában tényleg kicsit felborult az élet Emma érkezése óta. Emma felhívja a figyelmét arra, hogy mindenki nyomorultul érzi magát a polgármester asszony körül, és ideje lenni a tükörbe nézni. Ekkor Regina behúz egyet. Wow! Emma pedig visszaüt. Naná! Seriff szétszedi a két Powerpuff Girl Vadmacskát, majd Reginát otthagyva Emma után kullog. Szerintem nem jó ötlet egy hatalmasságot az ellenség szeme előtt megalázott helyzetbe hozni.

vlcsnap-2012-09-30-02h55m01s97.jpg
Romantika az őrsön, Seriffünk ápolja a vérző szemöldökű Emmát. És bocsánatot is kér, meg hogy nem is érti hogyan bonyolódott ebbe a Regina-viszonyba, de Emma elmagyarázza neki, talán saját tapasztalatból.
Regina közben véres szájjal behatol a sírbolt alatt elrejtett kamrába. Ajaj. A tény, hogy könnyes szemmel csinálja végig ezeket a perceket, csak még ijesztőbbé teszi. Vissza is váltunk a Gonosz Mostoha kínzókamrájába, ahol a Síró Vadász éppen elnyeri büntetését az átverés miatt: Regina kitépi a pirosan világító szívét és lesmárolja. Ezentúl szex-rabszolga funkcióban lesz háziállatka az udvarban, és minden engedetlenség szívszorongatással fog járni. A szív kis dobozba kerül, rosszkutya mars a hálószobába!
Storybrooke-ban Regina kiválasztja a Síró Vadász szívét tartalmazó dobozt.

vlcsnap-2012-09-30-03h04m33s147.jpg

vlcsnap-2012-09-30-03h04m43s26.jpg

vlcsnap-2012-09-30-03h06m05s64.jpg

Az őrsön Emma és a Seriff csókolóznak.

Ennek hatására a Síró Vadász teljes emlékkészlete visszatér, ezt a Seriff arcán legördülő könnycseppből is láthatjuk. Köszönetet mond Emmának, aki nem érti, de nagyon örül és készülne a boldogságra, csakhogy közben a könnyes szemű Regina megszorongatja a piros Szívet.

A Szív elporlad, a Seriff összeesik, újraélesztés esélytelen.

Címkék: egyszervolt
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2012.10.03. 15:38:10

Nekem is a "legeslegkedvencebb epizódom" :)

Bunny Munro 2012.10.03. 15:42:42

hát nagyjából ez volt ez első nagyjából jó rész a piloton kívül

candyperfumegirl 2012.10.03. 23:52:02

Ez a rohadt epizód...tényleg a legjobb, de egyben el is érte, hogy parkolópályára tegyem a sorozatot. AZ a dolog megbocsáthatatlan.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.10.03. 23:55:38

Nekem is ez a kedvenc epizódom, de ami történik benne az tényleg megbocsáthatatlan.

Sanna Persikka 2012.10.04. 12:20:47

Már épp hagyni akartam a fenébe az egész sorozatot. Ez a rész előhozott belőlem még egy kis kitartást.

shimizu 2012.10.04. 12:37:21

célzóvíz? az meg mi a szösz?
uncsi rész lehetett, de a catfight és a vadász összemorzsinkálása tetszik =D muszáj leszek időt szakítani, h megnézzem neten bwhahaha Regina a legjobb^^
süti beállítások módosítása